2022-10-23 682 瀏覽
因為平時坐車時都會經過見到呢間野,覺得幾特別。今日終於有時間黎試下。我見平日午市都要排下隊,裝修都唔差,我諗唔會中伏掛。一入到門,間餐廳裝修都幾唔錯,好舒服既環境。咁我就叫左佢個lunch set,等左大概數分鐘就有得食,一試就出事。間野叫習作,佢d野食真係要做多啲習作先好拎出黎賣,佢d飯超級硬,明顯煮個陣放唔夠水,鯖魚仲要好咸。食緊期間都有其他枱既食客都話d飯好硬。總結,我今日試完真係唔該間野再煮好d野食先拎好出黎賣。間野除左比你影相打卡之外都冇咩好特別。我真係估唔到比200食日式家常便飯都變左食劣食
因為平時坐車時都會經過見到呢間野,覺得幾特別。

食緊期間都有其他枱既食客都話d飯好硬。
總結,我今日試完真係唔該間野再煮好d野食先拎好出黎賣。
間野除左比你影相打卡之外都冇咩好特別。
我真係估唔到比200食日式家常便飯都變左食劣食
2022-10-20
2022-10-20 379 瀏覽
已經bookmark咗呢間cafe好耐,終於的起心肝約朋友嚟試💕 定食會有三款前菜、漬物及米飯,並可以揀兩款($160)或三款($200)主菜~ 今次同朋友一共試咗五款主食同一款甜品☺️⭐️野菜湯咖喱 ❤️7.8第一次食湯咖喱~ 辣度較低,入面有粟米仔、蘿蔔、菇、番茄等蔬菜,十分豐富☺️ 啲咖喱湯用嚟送飯啱曬~⭐️山椒唐揚雞軟骨 ❤️8.0雞軟骨炸得十分酥脆😍 份量好多,有啲似出面餐廳叫一客小食嘅份量👍🏻 又好食又抵食💕⭐️冰菜雞肉柚子煮 ❤️8.5嗰日最鍾意嘅主菜💕 柚子醬味道清新,雞肉十分嫩滑入味👍🏻 冰菜十分爽脆,成個配搭都好食☺️⭐️野菌牛肋時雨煮 (+$20) ❤️7.0湯汁好好味又可以送飯,粉絲同蘿蔔都好入味好正👍🏻 但對牛肋肉有啲失望,雖然幾有牛味,但真係好靭幾難咬🙈⭐️牛油檸檬燒八爪魚 (+$30) ❤️7.5牛油檸檬汁酸爽開胃,同八爪魚好夾💕 不過八爪魚又係偏靭,要𡁻好耐😂⭐️小雨雲|南瓜榛子蘋果馬卡龍蛋糕 ($68) ❤️9.5今次嘅MVP❤️ 首先造型已十分可愛特別,第一啖仲要有驚艷嘅感覺😍 順滑嘅南瓜奶油同蘋果榛子內餡出乎意料地夾👍🏻 馬卡龍同南瓜籽脆餅又增添咗口感同層次✨ 下次有quota

⭐️野菜湯咖喱 ❤️7.8

⭐️山椒唐揚雞軟骨 ❤️8.0

⭐️冰菜雞肉柚子煮 ❤️8.5

⭐️野菌牛肋時雨煮 (+$20) ❤️7.0

⭐️牛油檸檬燒八爪魚 (+$30) ❤️7.5

⭐️小雨雲|南瓜榛子蘋果馬卡龍蛋糕 ($68) ❤️9.5
今次嘅MVP❤️ 首先造型已十分可愛特別,第一啖仲要有驚艷嘅感覺😍 順滑嘅南瓜奶油同蘋果榛子內餡出乎意料地夾👍🏻 馬卡龍同南瓜籽脆餅又增添咗口感同層次✨ 下次有quota嘅話會想再食一次☺️

整體嚟講環境唔錯,特別係塌塌米位好啱兩個人傾吓偈👍🏻 主食味道中上,而甜品好有驚喜❤️ 下次會為甜品再回訪☺️
2022-10-17 246 瀏覽
我哋叫咗兩個兩品料理定食同埋一個甜品~🌟 山椒唐揚鷄軟骨香脆惹味,炸粉夠薄身!唔似平時食個啲鷄軟骨得啲骨,肉比較多,口感好好多~🌟 野菜湯咖喱湯底惹味得嚟又清甜,有南瓜、粟米仔、翠玉瓜、蓮藕、白蘿蔔等蔬菜,全部都好好食,但最好食係白蘿蔔,因爲索曬啲湯好入味!🌟 野菌牛肋時雨煮醬汁甜甜地,好餸飯!同埋啲牛肋條煮得好腍,好味道!上面仲加咗啲酸薑,好特別🥰🌟 火炙柑橘梅子油甘魚呢個超好食!柑橘梅子醬非常清新,可以減少油甘魚油膩嘅感覺,火炙過嘅油甘魚味道特別甘香。🌟 焦糖蘋果撻甜品都好出色!底部係芝士撻,香而不膩,撻皮做得好鬆脆~焦糖蘋果甜度適中,配搭面頭酸酸地嘅忌廉,味道層次相當豐富哦~
我哋叫咗兩個兩品料理定食同埋一個甜品~

🌟 山椒唐揚鷄軟骨

🌟 野菜湯咖喱

🌟 野菌牛肋時雨煮

🌟 火炙柑橘梅子油甘魚

🌟 焦糖蘋果撻

2022-10-16
2022-09-28 299 瀏覽
今日過開深水埗買野,文青朋友帶我黎哩間好有文青及日本氣色既小店食個lunch。一入去都被各個角落吸引,有各類小精品/皮鞋售賣,好特別。最吸引當然係好日系既坐位,我地除埋鞋坐上去,好爽😄 因為想試多d唔同食材,所以我地叫既lunch set 都唔會重覆。😋夏日便當(二品)$210-野菌牛肋時雨煮-牛油檸檬燒八爪魚最愛食牛既我點會放過叫牛肋肉,佢既湯汁就幾特別,比較甜,都係好日式果隻味。配埋好多野菌,都好fresh。係牛肋肉比較煙靭。八爪魚佢係切晒粒,會易食好多。個汁係酸酸地好開胃,因為有牛油會更加香,突出到檸檬既酸味。😋陳皮山楂蘋果茶 $58養生茶都係我最愛,佢有好多選擇,我比較鍾意酸味。陳皮味會最出,但山楂同蘋果味就比較淡。但有一壼都可以傾計慢慢飲。😋 夏日便當(二品)$190- 山椒唐揚雞軟骨- 白鱔酒粕味噌燒哩個雞軟骨最有驚喜,佢好酥脆香口,炸得岩岩好,肉質唔會好肥。配埋個日式沙拉醬,yummy。燒白鱔都幾爽脆,不過味道較淡,但係新鮮既。😋 凍咖啡 $0都係合格味道,午餐包埋$48以下飲品。😋燒酒焦糖蘋果撻 $68哩個撻底係好味,裡面包左好多蘋果粒同醬,好夾。啡色果層係焦糖味既幕絲

😋夏日便當(二品)$210
-野菌牛肋時雨煮
-牛油檸檬燒八爪魚

😋陳皮山楂蘋果茶 $58

😋 夏日便當(二品)$190
- 山椒唐揚雞軟骨
- 白鱔酒粕味噌燒

燒白鱔都幾爽脆,不過味道較淡,但係新鮮既。

😋 凍咖啡 $0
都係合格味道,午餐包埋$48以下飲品。

😋燒酒焦糖蘋果撻 $68
哩個撻底係好味,裡面包左好多蘋果粒同醬,好夾。啡色果層係焦糖味既幕絲咁,成個襯起黎好好味,唔會太甜。

雖然係貴左少少,但佢既食材確實吸引,配埋枝豆,菜,白飯,成個set係好好食,仲飽左我好耐。環境係舒服同靚既。

⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)

習作 (深水埗)
深水埗長沙灣道66號地舖

#飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #太子美食 #香港打卡餐廳 #打卡 #香港特色餐廳推介 #吃貨 #習作 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner
2022-09-10 288 瀏覽
店面好靚,但入到去好失望首先,我行動不便 揸住拐杖,店員喺無咩人嘅已過lunch time 時間 (2點) 仲要我哋兩個人坐一張枱嘅一邊 一啲都唔flexible 第二,枱上面餐單只有set 太貴 應該畀埋單點選擇第三,咁貴都期待吓啲食物…點知好普通 三菜中兩款菜式都係要另加$30 1. 白酒鱔…唔止普通 仲唔好食 鱔太肥(可能係我唔識食但嗰陣口感係咁)2. 檸檬牛油八爪魚…一般3. 雞 (最正常同唔使加錢)最後除咗一個店員有主動介紹驚食唔哂可以兩個人share 三菜set ($260) 再加個飯外, 其他都唔算友善,有個喺廚房/bar 位仲成日拉底口罩
店面好靚,但入到去好失望

第二,枱上面餐單只有set 太貴 應該畀埋單點選擇
2. 檸檬牛油八爪魚…一般
3. 雞 (最正常同唔使加錢)

2022-09-07
2022-08-21 306 瀏覽
我第一次黎呢間食啦 都係我第一次寫食評🙈係open rice見到評價幾好🤔然後睇到佢今年3-4月啲客人upload上去嘅menus以為佢係80-160左右嘅價位🥲因為見到有個係80-100嘅定食 可能係外賣優惠/疫情優惠咁佢依家兩個小菜嘅set係160 三個就200 野飲歌啲過40同埋花茶類嘅好似另外再加錢🤔甜品都有個跟餐價歌啲因為我見佢點都係過150 我就把心一橫叫左個三菜個小菜嘅定食再加左杯mocha 埋單230🥲🥲🥲真係好貴 好貴…而且佢係半自助…lunch 要HKD160上但竟然係自助式???想飲水嘅話要自己出去斟 落單都要自己出去揾店員落order....成間餐廳就得兩個店員係serve 客然後廚房兩個人…你收到咁貴…應該點都可以請多一兩個人幫手掛 星期日喎…🤢lunch食到呢個價位 我會希望佢可以有多少少服務/細節位提供到例如上餐俾埋紙巾/牙籤/水我真係唔介意佢收番我10%服務費 因為都俾得咁多錢出黎我會想有番啲服務可以享受到🥲🥶雖然我講到咁 但其實歌兩個店員對住咁多客人服務態度都好好 上餐歌陣會係後面提一提客人見你拎住袋 又會主動同你講有籃/掛勾掛袋同擺下啲隨身物品所以唯
我第一次黎呢間食啦 都係我第一次寫食評🙈
係open rice見到評價幾好🤔
然後睇到佢今年3-4月啲客人upload上去嘅menus
以為佢係80-160左右嘅價位🥲
因為見到有個係80-100嘅定食 可能係外賣優惠/疫情優惠
甜品都有個跟餐價歌啲
再加左杯mocha 埋單230🥲🥲🥲
真係好貴 好貴…
成間餐廳就得兩個店員係serve 客

但有個問題 佢係開放式廚房
而個抽油煙機唔夠勁 佢一但有啲大油煙嘅野要煮
就成間鋪都有油煙味
但我真係鍾意佢個裝修
因為佢窗邊位啲玻璃係用左透光好好 但又唔會俾出面嘅人睇到你歌種玻璃
同我一樣lonely JJ去 然後坐窗邊嘅人 完全唔會尷尬

你未必會慣😂
同埋我個人覺得叫兩個小菜就已經夠飽
我叫左三個 覺得有少少太多🥺
山椒唐揚雞軟骨

講左呢個先!!!
想講 驚食辣嘅人 真係可以試下

就千奇唔好搏walk in有位
你上網book位最穩陣
我係一條友 然後咁啱佢個窗邊孤獨位冇人坐
先撞到入去😂🥲

Overall, 佢成間店俾人感覺係好嘅 野食都好食
但係深水埗一個咁低價位同低消費嘅地方
佢咁貴 又少服務就顯得唔合理🥶

我個人短期內未必會再去消費 因為真係貴
可能有咩特別野想慶祝下先會去🤔
2022-08-21
山椒唐揚雞軟骨
冰菜雞肉柚子煮
2022-08-21 175 瀏覽
首先 我係冇訂位 上openrice都未見有電話可以查詢咁一早11:30已經到咗,咁見未開門就係周圍行下 天氣都又熱又焗11:55分左右返去等開門咁一開門就已經有個女侍應問道有冇訂枱咁當然話冇啦。。。 跟住問佢有冇位,佢就點下頭之後做完安心出行,同我講話full booking 3點後先有位咁講真 你唔會知我等左幾耐啦咁一開門已經問有冇位入到去先話full booking真係應該諗下啲座位點安排係咪應該6成booking 4成walk in
首先 我係冇訂位 上openrice都未見有電話可以查詢
11:55分左右返去等開門
咁一開門就已經有個女侍應問道有冇訂枱
咁當然話冇啦。。。 跟住問佢有冇位,佢就點下頭
咁講真 你唔會知我等左幾耐啦
咁一開門已經問有冇位
入到去先話full booking
真係應該諗下啲座位點安排
係咪應該6成booking 4成walk in
2022-08-12 146 瀏覽
平日下晝想慢活咁食個晏而且自己一個人都可以享受既我會諗起習作 @zapjok ( ˶'-'˶)佢地主要用定食形式包左飯 前菜 漬物食客再自選主菜 有10款揀佢地主菜會隨季節有所唔同風格大概就係有心思既家常日式料理啦我就係被新menu吸引左黎⸜(*ˊᗜˋ*)⸝首先最想試既係要加錢既白鱔酒粕味噌燒白鱔燒得好靚 油香重 肉質好彈牙但調味方便我覺得酒粕味太強 入口有啲刺激咁( ;ᯅ; )而味噌味就較為淡 更加顯得酒味勁另一款就揀左野菜湯咖哩之前去北海道食過一直念念不忘(*꒦ິ³꒦ີ)佢地既蔬菜有煎/炸過 香口左ჱ̒ ー̀֊ー́ )份量同種類都好多湯咖哩味道唔會太重口味淡淡咖哩香~送飯食最後比我飲哂原本坐低有諗緊食多個甜品食食下已經知道食唔落了(´△`)
平日下晝想慢活咁食個晏
而且自己一個人都可以享受既
我會諗起習作 @zapjok ( ˶'-'˶)
佢地主要用定食形式
包左飯 前菜 漬物
食客再自選主菜 有10款揀
佢地主菜會隨季節有所唔同
風格大概就係有心思既家常日式料理啦
我就係被新menu吸引左黎⸜(*ˊᗜˋ*)⸝
首先最想試既係要加錢既白鱔酒粕味噌燒
白鱔燒得好靚 油香重 肉質好彈牙
但調味方便我覺得酒粕味太強 入口有啲刺激咁( ;ᯅ; )
而味噌味就較為淡 更加顯得酒味勁
另一款就揀左野菜湯咖哩
之前去北海道食過一直念念不忘(*꒦ິ³꒦ີ)
佢地既蔬菜有煎/炸過 香口左ჱ̒ ー̀֊ー́ )
份量同種類都好多
湯咖哩味道唔會太重口味
淡淡咖哩香~
送飯食最後比我飲哂
原本坐低有諗緊食多個甜品
食食下已經知道食唔落了(´△`)
2022-08-10 137 瀏覽
每一味餸小至配菜粒蒜頭都勁好味,鹽燒鰻魚爽口又肥美,3個菜$200有酒店級嘅美味真係好值得,每味餸都食得出廚師嘅心思,當日5點到,有3樣好想試嘅主菜賣晒,一定要再去下次試埋。環境好舒服乾淨,坐卡位仲可以自成一角。
2022-08-07
1K
2022-08-08 2003 瀏覽
試業期間嚟過一次嘅習作,居然隔咁耐先二訪明明係幾鐘意嘅餐廳~ 今次我係被本季定食吸引嚟。週末中午嚟接近滿座,所以真係要訂位,咁熱無謂白行。餐牌形式唔同咗,定食基本包前菜、漬物、飯;然後自選主菜,兩款$160、三款 $200 (其中有啲要再加錢)。餐飲可以補差價,另有幾款甜品。兩款主菜(唐揚雞軟骨、牛油檸檬燒八爪魚) $190兩款主菜(味噌肉末茄子、白鱔酒粕味噌燒) $190見到主食有八爪魚即刻心心眼,吸引咗我訂枱。不過口感偏韌,食落帶檸檬同九層塔香味。雞軟骨夠香脆,幾好送飯的白鱔值得試魚肉厚彈,有魚油香,調味淡少少,不過有細骨。茄子大大碌,係比較硬身𠴱種,配咗肉碎,自己偏重口味,就覺得可以再香口啲。Espresso Tonic +$30Sesame Latte +$30呢排真係太熱,經常飲湯力,夠清爽芝麻拿鐵正常發揮,飲落帶淡淡芝麻香,底部有頗多芝麻粒。是日VIP係兩款甜品見到有甜品又點忍到口呢,仲要當日有8折。揀咗來自烘桌文化嘅卷蛋同來自Between Haru嘅蘋果撻,兩款都好啱胃口啊芒果紅烏龍焦糖卷蛋 $46 (8折後;烘桌文化出品)燒酒焦糖蘋果撻 $54 (8折後;Betwee
試業期間嚟過一次嘅習作,居然隔咁耐先二訪
明明係幾鐘意嘅餐廳~ 今次我係被本季定食吸引嚟。

週末中午嚟接近滿座,所以真係要訂位,咁熱無謂白行。

餐飲可以補差價,另有幾款甜品

兩款主菜(唐揚雞軟骨、牛油檸檬燒八爪魚) $190
兩款主菜(味噌肉末茄子、白鱔酒粕味噌燒) $190

雞軟骨夠香脆,幾好送飯的

白鱔值得試
魚肉厚彈,有魚油香,調味淡少少,不過有細骨。

Espresso Tonic +$30
Sesame Latte +$30
呢排真係太熱,經常飲湯力,夠清爽
芝麻拿鐵正常發揮,飲落帶淡淡芝麻香,底部有頗多芝麻粒。

是日VIP係兩款甜品

芒果紅烏龍焦糖卷蛋 $46 (8折後;烘桌文化出品)
燒酒焦糖蘋果撻 $54 (8折後;Between Haru出品)
卷蛋好味,濕潤度夠,忌廉帶淡淡焦糖香,蛋糕茶味都出,果肉香甜,一直想訂佢哋嘅撻同原個蛋糕,睇嚟可以出手

推介蘋果撻啊,外型靚仔又有內涵,蘋果粒爽口,份量慷慨,口感豐富冇得彈,焦糖微甜味唔搶,係個撻皮唔算脆啫。

呢餐人均二百七,對一個經常去cafe嘅人,即係我嚟講,都有少少貴嘅,不過真係有種好好食咗餐飯嘅感覺。
2022-06-26 363 瀏覽
讚1 味道的確係出色 關東煮清甜入味 唔同材料既味道都好仔細 味噌豬扒入味 豬肉無羶味 香飯煮得好好 軟糯煙韌 呢幾樣嘢都有功夫2 環境骨子 精品店別致 日曆係靚既 下年可以黎買彈1 價錢的確係貴 兩款餸加白飯加沙律加飯後果係 $190 連嘢飲都唔包 難怪宜家少人左咁多

2 環境骨子 精品店別致 日曆係靚既 下年可以黎買

見到呢個名勾起啲小學回憶但大概呢本‘習作’係唯一唔會驚嘅習作🤣喺附近翻工一直聽到朋友介紹呢間餐廳一睇就好鍾意呢個感覺係和風休閒文清風朋友仲專登訂咗榻榻米座位不過大家小心 坐得耐絕對需要伸展一下如果唔係會腳痺🤣🤣一行二人叫咗兩個set +2杯特色飲品入邊每一個餸都可以自己揀大概有10幾個可以揀入到去成個環境嘅感覺都好好係會令你覺得好休閒但又唔夠膽太大聲嘅環境係以定食既形式上菜枱面仲有啲乾花打卡感✅唔講咁多睇相🤪
見到呢個名

打卡感✅

唔講咁多睇相🤪
2021-11-24
2022-06-05 225 瀏覽
(*˘ᵕ˘*)┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈二訪深水埗日式定食店🌸┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜日式春日便當唐揚雞皮餃子+春日關東煮(3.5/5)呢個係春日限定menu~可以自選主食,再加前菜,米飯同水果今次係葡萄🍇幾清甜而主食方面 雞皮餃子好香口,但係個人覺得皮可以再脆啲關東煮🍢入面好多款料 有雞蛋,麻薯腐皮袋,小湯圓,蘿蔔蘿蔔好淋又夠入味🥰湯圓幾特別第一次食有湯圓既關東煮┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜日式春日便當金平牛蒡大阪燒+灸燒穴子山藥塔(4/5)呢2款主食都幾有驚喜👍🏻大阪燒唔會好厚粉而且醬汁都夠多🫶🏻個人好中意而穴子原來係魚黎,幾好配飯山藥整得好好食,係爽口的😍┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
(*˘ᵕ˘*)
二訪深水埗日式定食店🌸

𐂐 ⠜日式春日便當
唐揚雞皮餃子+春日關東煮
(3.5/5)
呢個係春日限定menu~可以自選主食,再加前菜,米飯同水果
今次係葡萄🍇幾清甜
而主食方面 雞皮餃子好香口,但係個人覺得皮可以再脆啲
關東煮🍢入面好多款料 有雞蛋,麻薯腐皮袋,小湯圓,蘿蔔
蘿蔔好淋又夠入味🥰湯圓幾特別
第一次食有湯圓既關東煮

𐂐 ⠜日式春日便當
金平牛蒡大阪燒+灸燒穴子山藥塔
(4/5)
而穴子原來係魚黎,幾好配飯
山藥整得好好食,係爽口的😍

2022-05-18 230 瀏覽
呢間係我bookmark 🌟 左好耐但遲遲都未有機會試,今日終於有幸😍試到啦!餐廳環境好舒服,營造日式氣氛🇯🇵,有塌塌米。同埋有好多關於植物嘅小手作🌱🌿☘️🎍🪴晚餐日替定食係有指定前菜🥗+時令水果🍇+米飯🍚,然後每一個餐可配兩道時令配菜。今次一行3人就可以叫到6款試啦😆😆🍚米飯係用上日本珍珠米,入口煙韌,粒粒包滿🤤🤤🤤主食方面:🔥 🐟灸燒穴子山藥塔大家見到佢上枱時都嘩嘩嘩聲,因為廚師好有心機將穴子同山藥梅花間竹搭起,形成一層塔🗼。穴子無魚腥味,肉質肥美,表面已經見到穴子烤後分秘出黎嘅油份,口感非常澎湃😵佢嘅山藥乾爽易入口,仲伴隨著燒焦嘅香味😋🐔🥟唐揚雞皮餃子佢嘅雞皮唔算好肥,但質地非常煙韌有彈性,靚雞🐓是也,入面係豬肉餡料,唯獨唔夠多汁,不過配埋蛋黃醬個餃子係惹味嘅😆🐷🦴八丁味噌烤豬鞍扒味噌食得多,八丁味噌就第一次食呀!原來八丁味噌係來自岡崎城八丁,佢地嘅味噌同一般嘅唔同,唔用米糠,只用大豆和水、鹽釀成。所以塊豬鞍🐖入口時非常濃味,對於食清淡口味嘅朋友會有味蕾衝擊嘅效果!豬鞍肉質厚身嫩滑,廚師控製火喉犀利👍🏼唔會燒到肉質變乾更同時將味噌嘅汁鎖實,啖啖肉非常滿足😋🔥🫓金平牛蒡大板燒第一次食

🍚米飯係用上日本珍珠米,入口煙韌,粒粒包滿🤤🤤🤤

主食方面:

🔥 🐟灸燒穴子山藥塔

🐔🥟唐揚雞皮餃子

🐷🦴八丁味噌烤豬鞍扒

🔥🫓金平牛蒡大板燒
第一次食素嘅大板燒😚😚,佢嘅牛蒡無苦澀味,切成粒狀嘅牛蒡粒融入大板燒,容易入口之餘亦唔會有罪惡感!健康首選🤩

🐮🍲秋葵豆腐燉牛肉
佢嘅燉牛肉反而唔太特別,牛肉有少少過左火,做唔到鮮嫩嘅感覺。不過佢嘅豆腐係炸左再入湯,質感同味道會無咁單一。

🍢🍆鹽麴烤野菜串
呢個野菜串上枱時都覺得好靚,顏色豐富!野菜串帶有燒焦香味,伴上少少鹽係上面,食落口都無咁寡。經過高火燒嘅野菜都能夠保存自身嘅鮮甜同水份,好犀利😍😍😍

習作係一個好舒適同朋友傾偈嘅好地方,其實仲有好多野食,有甜品同酒揀,要揀定日子再黎😁😁😁
2022-05-15
靜靜地佇立在車水馬龍的長沙灣道裏的日系店家光是看著也彷彿能感受得到那種簡僕恬靜的氣韻呢說實話 整體的用餐體驗的確仍有很大的進步空間職員的態度行為並不太禮貌和友善給予人們的感覺大概就是打從進入餐廳開始就希望食客快點用餐完畢有提問又或者需要幫忙時 都被冷漠對待食物方面也沒有太大的驚喜 價錢定價稍為有點兒高 種種原因 沒有很舒適完善的用餐體驗就要倉猝離開 ˊ_>ˋ日替定食(轉蕎麥麵)$𝟲𝟬 + $𝟭𝟬* 前菜+藜麥沙律+蕎麥面黑蒜油紫蘇雞肉 +$𝟱𝟬唐揚紫芋甘栗餅 +$𝟯𝟱木綿豆腐香菇法邊豆 +$𝟯𝟬焙茶咖啡 $𝟯𝟬(定食加$𝟮𝟬可配$𝟰𝟬以下咖啡 其他咖啡另補差價)焙茶卷蛋 $𝟱𝟴小提示:最好提早預約喔~
靜靜地佇立在車水馬龍的長沙灣道裏的日系店家

光是看著也彷彿能感受得到那種簡僕恬靜的氣韻呢

說實話 整體的用餐體驗的確仍有很大的進步空間

職員的態度行為並不太禮貌和友善
有提問又或者需要幫忙時 都被冷漠對待

食物方面也沒有太大的驚喜 價錢定價稍為有點兒高

日替定食(轉蕎麥麵)

種種原因 沒有很舒適完善的用餐體驗就要倉猝離開 ˊ_>ˋ

黑蒜油紫蘇雞肉

焙茶卷蛋 $𝟱𝟴

焙茶卷蛋
焙茶咖啡

小提示:最好提早預約喔~