2024-03-10 18 瀏覽
朋友食過這裡的鰻魚定食,覺得很好味又抵食,極力推介,我很喜歡食鰻魚,梗係要試試啦,地點近朗屏港鐵B2出口,行幾分鐘就到,十分方便。一入門口就見到牆身掛滿動漫,有龍珠,海賊王,男兒當入樽等等,又播放著日文歌,好有日本Feel。我當然叫招牌蒲燒鰻魚定食,而老公就揀西京燒比目魚定食,包括前菜、漬物、煎茶、味噌湯和珍珠米飯,仲可以自選一款小食。🐟招牌蒲燒鰻魚定食鰻魚非常厚肉,肉質肥美彈牙,好大件,經過烤製,外皮烤得微微焦脆,而肉質鮮嫩多汁,每一口都散發出香氣,配上濃郁既蒲燒醬汁,令我一試難忘。🐟西京燒比目魚定食有二大片比目魚,表皮煎至金黃,魚肉口感嫩滑,入口即化,淋上西京燒汁,食時有獨特的味道,每一口都能品味到魚肉的鮮味和醬汁的風味,真是美味絕倫。🤤 醃漬蘿蔔、紅蘿蔔酸酸甜甜好清新,加埋椰菜絲沙律,真是絕配。🤤 小食炸雞及甜薯也好好味。🤤 蜂蜜柚子雞翼,皮脆肉嫩,配蜂蜜柚子汁,令人回味無窮。食物種類選擇很多,價錢親民,值得一試。#稚#地址: 元朗俊賢坊18號權益大樓地下3號#日本菜#元朗美食#蒲燒鰻魚定食#西京燒比目魚定食
🐟招牌蒲燒鰻魚定食
🐟西京燒比目魚定食
🤤 小食炸雞及甜薯也好好味。
🤤 蜂蜜柚子雞翼,皮脆肉嫩,配蜂蜜柚子汁,令人回味無窮。
食物種類選擇很多,價錢親民,值得一試。
#稚
#地址: 元朗俊賢坊18號權益大樓地下3號
#日本菜
#元朗美食
#蒲燒鰻魚定食
#西京燒比目魚定食

• 招牌蒲燒鰻魚定食
2024-03-04 22 瀏覽
終於有時間再來元朗“稚”食飯🥳其實有了“朗屏站”已經方便好多,行幾分鐘就到小店,每次到小店都會回憶到,童年時睇日本動漫,因小店牆身掛滿動畫佈置,又有Figure/Puzzle擺設,自然就會想起兒時的美好回憶,所以好珍惜每次的到訪,除咗懷舊當然要朝聖😍😍👑必食招牌蒲切燒鰻魚定食全條鰻魚燒到外皮有微微脆香,魚肉鮮嫩多汁,醬汁味道非常濃郁,每一口都另人回味無窮👍👍主食可加$30升級定食定食包括前菜/漬物/麵豉湯/煎茶/珍珠米另加$10可以轉貓飯/茶漬飯👑大板燒底下是椰菜絲上層是已煎香的豚肉片,加上大量木魚碎/紫菜碎/醬汁熱辣辣非常惹味香口香脆👍👍厚燒玉子每一口都散發濃郁蛋香和燒烤味口感潤滑完全停唔到口😋😋每次用餐完畢,都覺得自己身處日本當中,超級享受和放鬆👍👍
終於有時間再來元朗“稚”食飯🥳
其實有了“朗屏站”已經方便好多,行幾分鐘就到小店,
每次到小店都會回憶到,
童年時睇日本動漫,
自然就會想起兒時的美好回憶,
所以好珍惜每次的到訪,
除咗懷舊當然要朝聖😍😍

👑必食
招牌蒲切燒鰻魚定食
全條鰻魚燒到外皮有微微脆香,
魚肉鮮嫩多汁,

前菜/漬物/麵豉湯/煎茶/珍珠米
另加$10可以轉貓飯/茶漬飯

👑大板燒
底下是椰菜絲
上層是已煎香的豚肉片,
加上大量木魚碎/紫菜碎/醬汁
熱辣辣非常惹味香口香脆👍👍

厚燒玉子
每一口都散發濃郁蛋香和燒烤味口感潤滑完全停唔到口😋😋

每次用餐完畢,
都覺得自己身處日本當中,
超級享受和放鬆👍👍
  • 貓飯
  • 招牌蒲燒鰻魚定食
  • 厚燒玉子
  • 大阪燒
2024-03-03 19 瀏覽
元朗區隱世高質日式小店🫶🏻星期五氣溫驟降,突然好想飲一碗暖笠笠嘅味噌湯♨️於是接完男朋友放工便前往呢間充滿驚喜的日式小店。朗屏站B2出口落咗天橋行一兩分鐘就搵到🙆🏻‍♀️店鋪雖細但溫馨愜意,隨處可見兒時回憶動漫人物,有龍珠、海賊王、男兒當入樽等,又播住啲日文歌,好有氛圍~值得一讚嘅係,侍應妹妹態度好友善,服務貼心周到😽蘑菇私心推介以下主食同小食🥰👅蔥燒牛舌($82)📝評分:9/10份量足夠,牛舌薄片柔嫩彈牙😋點埋自家製燒肉汁,升級風味,京蔥的加入令牛舌更加惹味🍴吉列豬扒($74)📝評分:9/10可選配搭和風紫菜/日式咖哩/滑蛋,蘑菇揀咗咖哩。豬扒外層鬆脆,內裏鮮嫩多汁,完全唔會覺得油膩。咖哩包裹豬扒,增添香濃風味🍡章魚小丸子 ($42)📝評分:7/106粒章魚燒,配搭豐富紫菜同鰹魚片,外脆內軟,唯一美中不足係章魚粒偏細🍖雞軟骨 & 雞腎串 (優惠價$18)📝評分:8/10跟餐各兩串,都算幾大串,抵食之選!雞軟骨脆口惹味,雞肉同軟骨的比例恰到好處;雞腎口感爽脆。檸檬汁帶來清新氣息✨主食➕$30可升級定食,定食包括有珍珠米、味噌湯、沙律、漬物同煎茶。再另➕$10可將珍珠米換成貓飯/茶漬飯/湯烏
元朗區隱世高質日式小店🫶🏻

蘑菇私心推介以下主食同小食🥰

👅蔥燒牛舌($82)
📝評分:9/10

🍴吉列豬扒($74)
📝評分:9/10

🍡章魚小丸子 ($42)
📝評分:7/10

🍖雞軟骨 & 雞腎串 (優惠價$18)
📝評分:8/10

✨主食➕$30可升級定食,定食包括有珍珠米、味噌湯、沙律、漬物同煎茶。再另➕$10可將珍珠米換成貓飯/茶漬飯/湯烏冬。凡升級定食可以優惠價格$18蚊追加一款串燒唷✨
珍珠米配飯素,好有滋味😋自家製味噌湯十分足料,內有蜆肉、菇同蔥絲,極盡心思;漬物有福袋、竹輪同白蘿蔔各一件

• 吉列豬扒定食
  • 蔥燒牛舌
2024-03-01 60 瀏覽
一進店,店內裝潢從牆壁到擺設皆以日漫為主,從龍珠、死神到海賊王,全是伴你成長的熱門作品,童心未泯的我很大感受🤭。而店家就像媽媽,永遠在家準備一手好家常菜等你回家,這是家的味道。香煎和牛漢堡扒 (照燒汁) $94 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 手工漢煲扒,非常大塊。採用和牛製作,肉味既香且濃,表面微焦具有點點脂香。一啖咬落去,肉汁傾瀉而岀😍😍😍,肥瘦比例恰到好處,口感豐富❤️。淋上照燒汁,甜咸交替,口中盡是滿足😋😋。西京燒比目魚 $94 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 朋友話非常好吃😋表皮剪得香脆脆但肉非常軟腍,不會太乾。而且調味剛剛好,不會太淡。最重要是同時保留魚獨有的鮮味😍,我見朋友食到舔舔脷🤭。每份主食加$30 升級定食 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 升級定食有前菜,漬物,煎茶,味噌湯,珍珠飯。🤩每一道也非常高質,盡見店家誠意,推薦大家一定要升級。味噌湯:自家制,原來十分足料,小小湯內有大量蜆及不同菇類,超級鮮味。前菜:關冬煮,巨型獅子狗,大根,最重要有不常見的年糕福袋❤️❤️❤️。腐皮吸收晒鰹魚清湯的湯汁,配上入面煙煙韌韌的年糕,是簡單的溫暖滋味。貓飯(加$10) (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 貓飯這個名字很特別,記得在日劇深夜

香煎和牛漢堡扒 (照燒汁) $94 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

香煎和牛漢堡扒 (照燒汁)
西京燒比目魚 $94 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
西京燒比目魚

每份主食加$30 升級定食 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
味噌湯

關冬煮

貓飯(加$10) (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
貓飯這個名字很特別,記得在日劇深夜食堂見過,估不到可親身體會😁🙌🏻。貓飯的由來是因為貓咪愛吃鰹魚,人們喜歡用鰹魚混合飯菜來餵貓,故稱「貓飯」。店家放一小塊牛油於白飯中,並放大量鰹節(木魚花)及紫菜碎於白飯上,上枱後會提醒客人以白飯的熱力盡快伴勻。牛油香伴微咸的木魚花,整碗貓飯好食到不得之了😍,真的很想舉手要多一碗🙌🏻🙌🏻。

章魚小丸子(6粒) $42
小丸子面放滿大量紫菜絲及鰹魚片,份量非常澎湃。小丸子足料夠份量,熱辣辣,配上醬汁,好食😋😋😋。
章魚小丸子(6粒)

熊本和牛串$32
一串有4粒,厚身正方形骰子狀 ,微微焦香,肉質非常嫩滑,不錯👍🏻。
熊本和牛串

從前菜到主菜也感受到店家滿滿的誠意,這樣高質的日式小店,值得支持。

味噌湯
關冬煮
貓飯
章魚小丸子(6粒)
熊本和牛串
  • 香煎和牛漢堡扒
2024-02-20 34 瀏覽
去咗元朗呢間日式小店食lunch,裡面裝修格局用心!同朋友分別嗌咗每人一個set,價錢合宜,佢嗌咗漢堡扒+咖喱汁+茶漬飯,個餐好豐富,見佢食得好飽,俾咗好多咖喱汁,啲漢堡扒點咗咖喱汁後更好食!我嗌咗個餐廳推薦嘅比目魚定食,個比目魚燒得甜甜地,啲肉超級嫩滑,容易起肉嚟食,非常推薦食呢個主食!另外仲配上關東煮,有蘿蔔同芋絲,都好入味,而個麵豉湯有好多料,茶漬飯個湯清清地,就咁食都好好食,整體嚟講係好精緻嘅一餐😊
去咗元朗呢間日式小店食lunch,裡面裝修格局用心!

2024-02-19
2024-02-10 32 瀏覽
私心推薦住元朗的朋友來試試日式定食,小小的店面放著日文歌,有種在日本小店的感覺。西京燒比目魚+$30升級定食,有前菜、漬物、味噌湯、珍珠米飯做得好好味,我非常欣賞這款西京燒醬汁,調得剛好好,配有不同配菜,如紅姜絲、黃蘿蔔、玉子燒,就連椰菜絲都放上芝麻醬,絕不是只有墊底用途。前菜竟然是關東煮耶,那口湯真的好暖心,一大塊的大根,彈牙竹輪,還有一個年糕福袋,太喜歡了!味噌湯亦放了飽滿的蜆,特別鮮甜,日本飯當然好吃,餐廳還提供罕見的貓飯,整個定食就算是男人都可以食飽呢!炸蝦加多一個小吃,炸到松松脆脆,超級鮮甜,我連蝦頭都吃了!覺得這種小店很親切,雖然並非精緻高級日本菜,卻是令人感到溫暖的家常菜,不妨試試呀!

+$30升級定食,有前菜、漬物、味噌湯、珍珠米飯

炸蝦
加多一個小吃,炸到松松脆脆,超級鮮甜,我連蝦頭都吃了!

2024-02-09 32 瀏覽
稚📍元朗俊賢坊18號權益大樓3號舖舖頭唔大但座位安排妥當唔會擠擁,因為都多人嚟食,堂食限時60分鐘,或者可以考慮外賣。呢度叫主食嘅話可以+$30升級做定食有前菜、漬物、煎茶、味增湯同飯,+$10可轉貓飯/茶漬飯。蔥燒牛舌$78牛舌薄切,比想像中多好多塊😋爽口惹味,唔蘸汁都好好味。前菜有玉子燒同沙律、漬物有蘿蔔同福袋,好豐富😃 味增湯有兩隻蜆喺入面,誠實十足。茶漬飯有香香哋茶味,飯粒分明。招牌蒲燒鰻魚半條$88鰻魚肉質彈牙無骨,醬汁惹味😋貓飯要撈勻先食。飛驒和牛可樂餅$58炸得好脆,入面嘅餡超多,好綿好好味😋厚燒玉子$36燒得好靚,口感同味道更有層次。

📍元朗俊賢坊18號權益大樓3號舖

蔥燒牛舌$78

招牌蒲燒鰻魚半條$88
鰻魚肉質彈牙無骨,醬汁惹味😋貓飯要撈勻先食。

飛驒和牛可樂餅$58
炸得好脆,入面嘅餡超多,好綿好好味😋

厚燒玉子$36
燒得好靚,口感同味道更有層次。
2024-02-08 29 瀏覽
🌏可以同一個啱嘅人一齊食飯,探索世界唔同嘅地方,一同保持清醒,是一種浪漫。今日同朋友去到元朗搵野食,見到呢間特別嘅餐廳,不自覺有點好奇咁,行左入左去探索。🍽️一坐低,我地就決定左要食兩款嘅定食!望見相片都覺得吸引啊🌄🐖豚肉生薑燒定食:生薑豚肉有一種辣辣但又啖啖肉味,撈飯最正!豚肉分量十足,堆成一座小山丘,呢個價錢而言,覺得抵食!👍🏻🍖招牌蒲燒鰻魚定食:友人食蒲燒鰻魚,食到一點都不剩!燒得色澤亮麗,食起嚟鰻魚與醬汁的味道濃郁,好正🤪🥔甜薯串燒:喜歡食甜薯的我,一定要食多次呢個甜薯!一小口一甜薯,好食又滿足!😋🐓雞軟骨串:好有咬口嘅雞軟骨,啖啖都覺得爽快。烤得好有風味,食落覺得都系bonus ❤️🥬除咗主菜,每份定食仲附有精緻的、煎茶、味噌湯、自選小食和一碗飯。加番相宜的費用,仲可揀轉做茶漬飯、貓飯、或者湯烏冬添!🍚今次嘅白飯之上,撒了點綴,令人感覺到白飯帶嚟嘅滿足感之余,又有點點滋味。☺️🎨而牆上嘅畫作,令人覺得呢間餐廳好有一種情懷,一種對期盼的堅持。

2024-02-04
2024-02-07 27 瀏覽
昨晚到訪了這家日式料理店,店內播放日文歌曲,牆上有幾幅動漫畫作,把人氣角色匯集一起,充滿對日本文化的喜愛。主食可加$30升級定食,定食包括前菜、漬物、麵豉湯、煎茶、珍珠米,另加$10可升級貓飯/茶漬飯,貓飯即在白飯上添加了紫菜、木魚碎和牛油,十分惹味,推薦大家點選。蔥燒牛舌 $78(另升級定食+$30 & 貓飯$10)牛舌肉質鮮嫩,搭配上綠蔥的香氣和獨特的醬汁,味道令人驚喜。山賊豚肉燒 $78(另升級定食+$30 & 貓飯$10)豚肉為豬頸肉,經過燒烤後保持了肉質的嫩滑,配搭沙律菜絲減輕油膩感。明太子釀魷魚 $68魷魚中塞滿鹹香的明太子,烤熟後帶點彈牙又惹味,非常適合配搭煎茶享用。味淋魚干 $42魚干塗滿香甜的醬汁,燒乾後非常適合作為小點心或下酒菜,另提供沙律醬增添味道。

蔥燒牛舌 $78(另升級定食+$30 & 貓飯$10)
牛舌肉質鮮嫩,搭配上綠蔥的香氣和獨特的醬汁,味道令人驚喜。

山賊豚肉燒 $78(另升級定食+$30 & 貓飯$10)

明太子釀魷魚 $68

味淋魚干 $42
2024-02-03 42 瀏覽
就黎農曆新年,一個喺英國工作嘅朋友返咗黎香港,咁梗係要一齊食餐好嘅聚舊一下!我地去咗朗屏西鐵站附近嘅一間日本餐廳食野。餐廳門口睇落去細細間咁,但內裡裝修非常別緻,牆上面好多好日本動漫海報,好有日本嘅感覺。我地叫咗一個原條招牌蒲燒鰻魚($138) 同蔥燒牛舌($78)。原條招牌蒲燒鰻魚非常大條!味道調校得非常好,外層脆脆地,裡面嫩滑。朋友叫嘅牛舌分量都非常足夠。兩個主食都分別再加$30升級至定食。定食包括:前菜, 漬物,煎茶,味增湯,珍珠米。前菜方面有白蘿蔔、麻糬豆皮包及獅子狗魚蛋。白蘿蔔非常清甜,英國工作嘅朋友表示好掛住白蘿蔔,佢話因為喺英國搵到咁大條嘅。麻糬豆皮包,豆皮外層包住裡面嘅麻糬,咬落去煙煙靭靭,好特別!至於佢嘅味增湯,用料非常豐富,有兩三舊蜆肉係入面!小食方面,我地叫咗黃金醬燒蠔($38) 同流心芝士年糕($28)。蠔嘅賣相好吸引,上面有一層滿滿嘅芝士,食落又唔會鹹。流心芝士年糕,外層脆脆地,咬落去有芝士溶,值得一試!

黃金醬燒蠔

蔥燒牛舌($78)定食(加$30)

原條招牌蒲燒鰻魚($138)定食(加$30)
2024-02-01
黃金醬燒蠔
蔥燒牛舌($78)定食(加$30)
原條招牌蒲燒鰻魚($138)定食(加$30)
黃金醬燒蠔
今曰比我搵到間性比價很高既日本料理餐廳,位於元朗,單名一個字《稚》,我就叫左一個招牌蒲燒鰻魚定食套餐 $108,有一杯煎茶,一碗帶有蜆既味噌湯,前菜是玉子蛋沙律,漬物有獅子狗卷,包著年糕餡的福袋及蘿蔔。還記得深夜食堂喜愛貓飯的美幸小姐嗎?居然這裡可以食到,我也很好奇貓飯究竟是什麼味道呢?所以加了10元轉成了貓飯,白米飯內放著牛油,飯上帶有紫菜條及木魚,非常美味,不只是貓喜歡吃,我也很喜歡吃😋我們還加了18元追加多兩串雞軟骨烤串。而Alex就叫左佢最鐘意既牛舌《蔥燒牛舌》,份量好多,有成十片🤤,是薄切牛舌,綿細中帶著軟彈的口感。小食還點了檸檬柚子雞翼和飛驒和牛可樂餅,吃上一口,外脆裡嫩,絕對是忘不了的飛驒美味🤗
今曰比我搵到間性比價很高既日本料理餐廳,
位於元朗,單名一個字《稚》,
我就叫左一個招牌蒲燒鰻魚定食套餐 $108,
有一杯煎茶,一碗帶有蜆既味噌湯,
前菜是玉子蛋沙律,漬物有獅子狗卷,
包著年糕餡的福袋及蘿蔔。
還記得深夜食堂喜愛貓飯的美幸小姐嗎?
居然這裡可以食到,
我也很好奇貓飯究竟是什麼味道呢?
所以加了10元轉成了貓飯,
白米飯內放著牛油,飯上帶有紫菜條及木魚,
非常美味,不只是貓喜歡吃,我也很喜歡吃😋
我們還加了18元追加多兩串雞軟骨烤串。
而Alex就叫左佢最鐘意既牛舌《蔥燒牛舌》,
份量好多,有成十片🤤,是薄切牛舌,
綿細中帶著軟彈的口感。
小食還點了檸檬柚子雞翼和飛驒和牛可樂餅,
吃上一口,外脆裡嫩,絕對是忘不了的飛驒美味🤗
平時出街約食飯都鍾意揀返啲日式小店,因為可以迎合到好多唔同朋友仔嘅口味!今次呢間位於元朗朗屏西鐵站附近嘅稚已經聽過好多人推薦,絕對會係日後飯堂之一👍香煎和牛漢堡扒定食 配 日式咖哩和牛漢堡扒啖啖肉🤤肉質嫩滑多汁,油脂感飽滿👻非常豐富嘅定食😆升級定食之後,就有齊前菜、漬物、味噌湯!漬物係福袋、獅子狗、白蘿蔔,相當有誠意嘅配搭😃加$10可以轉茶漬飯,強烈建議大家一定要加🤩蟹膏蜆肉炒飯呢碟炒飯炒得夠乾身🥳有蟹膏嘅香濃,仲有蜆肉嘅鮮味😻章魚小丸子最愛嘅日式小食😍大大粒小丸子,配上木魚、紫菜,外脆內軟嘅口感令人非常回味😋明太子釀魷魚好特別嘅配搭,鍾意明太子嘅朋友一定唔可以錯過😍店內好多日式裝潢😜

香煎和牛漢堡扒定食 配 日式咖哩
和牛漢堡扒啖啖肉🤤肉質嫩滑多汁,油脂感飽滿👻
加$10可以轉茶漬飯,強烈建議大家一定要加🤩
蟹膏蜆肉炒飯
呢碟炒飯炒得夠乾身🥳有蟹膏嘅香濃,仲有蜆肉嘅鮮味😻

章魚小丸子

明太子釀魷魚
好特別嘅配搭,鍾意明太子嘅朋友一定唔可以錯過😍
店內好多日式裝潢😜
2024-01-28 12 瀏覽
朋友推薦的日式便當小店,位置方便易去,簡單裝潢的店面加上動漫壁畫,充滿活力,十分過癮。定食選擇頗多,可加指定小食,主食也可轉烏冬或大推的貓飯,再加上湯和原本伴碟的小菜小食如炸薯餅,中華沙律,麻醬椰菜絲,醃蘿蔔,玉子燒等等,滿滿小碟,豐富又美味。香煎和牛漢堡定食漢堡即叫即煎,熱騰騰牛肉味特別香,熟度剛好軟熟 ,醬汁也可選咖哩或燒汁。薯餅和炸芝士,脆皮芝味濃。白飯加入飯素,香口又開胃。西京燒比目魚定食比目魚扒用西京燒做法燒香,肉質嫩滑,西京漬汁再配上沙拉醬搭配,炸雞外脆內嫩,重點是貓飯,伴入牛油,柴魚花,醬油紫菜,簡單材料但搭配起來十分驚喜。黃金醬燒蠔即叫即燒,黃金醬大概是沙拉醬混合芝士,甜甜咸,燒蠔味濃厚突出。伴上烏龍茶,一邊聽著柔和日本音樂,一邊享受日式風味濃厚的美食,大滿足,繼續支持小店!✅

香煎和牛漢堡定食

西京燒比目魚定食

• 貓飯
  • 西京燒比目魚定食
2024-01-27 15 瀏覽
呢間我已經幫親左好多次🤭每次來到元朗都必食既一間餐廳,我每次去到都要排隊。呢間餐廳係充滿曬我地既童年回憶😍有好多我地熟悉既卡通人物例如龍珠,海賊王等,處處都可以打個靚卡。除左d野食正仲可以令自己沉醉係我地既童年世界咁,成個氣氛都係勁舒服,勁放鬆,黎元朗真係必試🌟蔥燒三文魚腩 $92份量好多,有5舊,而且每一舊都好肥美🐠出面煎到脆脆地,食落去甜甜地,入面既魚肉就整到好嫩口,d肉可以一夾就起。如果連咪皮一齊食會好juicy,因為索曬d汁😛又有滿滿既膠原蛋白🌟招牌蒲燒鰻魚(全條)$128呢度d鰻魚係即叫即燒,上面會淋上鰻魚汁,成哥手板咁大,個鰻魚係勁肥美🐟又燒到好入味,一食落去d肉係勁嫩,啖啖肉真係好正,超juicy🌟定食 +$30前菜,漬物,煎茶🍵味增湯,珍珠米🍚個漬物入面仲有大大舊既白蘿蔔同福袋,個湯有三隻大大隻又肥美既蜆,依家轉季飲完個人真係暖笠笠🌟流行芝士年糕 $28一份就有兩大粒,出面係炸到脆啵啵,一啖咬落去就流曬d芝士出黎🧀個芝士味係超濃厚。入面係年糕既口感,食落去就好有嚼口,煙煙韌韌,好好食黃金醬燒蠔 $28兩隻蠔都好肥美,上面係用左芝士去燒,濃濃既芝士味,入面仲加左粟米🌽食落

🌟蔥燒三文魚腩 $92

🌟招牌蒲燒鰻魚(全條)$128

🌟定食 +$30

🌟流行芝士年糕 $28

黃金醬燒蠔 $28
兩隻蠔都好肥美,上面係用左芝士去燒,濃濃既芝士味,入面仲加左粟米🌽食落去鹹香鹹香,仲帶點粟米既清甜。D蠔係好大隻,一咬落去係爆曬d汁出黎,超juicy,愛蠔人士真係必食🦪

🌟味淋魚干 $42
呢個係我第一次食,成份魚乾好大份🐠食落去好鮮甜,又好好嚼,又唔會腥,超好送酒或者當飯後小食,可以點咪個沙律醬都得,超推薦👍🏻
2024-01-24 42 瀏覽
餐廳設計好有特色,店內裝飾充滿日本漫畫風,小朋友表現好興奮。店舖面積雖然不大,但食物選擇都挺多的,有定食、燒物、炸物、小食,而且味道一流,難怪聽見到店員接了很多電話,是來電預先落單點外賣,然後來自取。吉列豬扒 $70 可選和風紫菜、日式咖喱或滑蛋豬扒鬆脆可口,配上沙律菜及漬物令油膩感減低。蒽燒三文魚腩$92三文魚腩得肥美,啖啖肉,燒得香口惹味。主食可加$30升級為定食,定食包括前菜、漬物、味增湯、白飯(珍珠米)、煎茶。當中的關東煮好入味、味增湯很足料(有很多蜆),非常抵食!燒物: 雞軟骨 $26惹味又爽脆,燒的時間剛剛好,沒有很乾。燒菠蘿$38用上新鮮菠蘿,很鮮甜。

吉列豬扒 $70
可選和風紫菜、日式咖喱或滑蛋
豬扒鬆脆可口,配上沙律菜及漬物令油膩感減低。

吉列豬扒

蒽燒三文魚腩$92
三文魚腩得肥美,啖啖肉,燒得香口惹味。

蔥燒三文魚腩

吉列豬扒定食
關東煮

燒物:

雞軟骨 $26
惹味又爽脆,燒的時間剛剛好,沒有很乾。

燒雞軟骨

燒菠蘿$38
用上新鮮菠蘿,很鮮甜。
燒菠蘿

蔥燒三文魚腩