招聘中
21天前
薪金面議
21天前
2023-10-09 31 瀏覽
🍜神山麵屋神山豚角沾汁麵+紫菜湯底夠熱又濃厚~蔥香味出🤤麵質煙韌有咬口亦好掛汁👍豚角味道適中入口啖啖肉~係隻半熟蛋卻熟過頭🫣dd失望😮‍💨蒜香魷魚鬚咬落好爽口~好味既不過可能煮耐小小再淋dd會更好?味道方面覺得蒜味唔夠出~整體好食不過可以更好😉七味鳥軟骨唐揚雖然係常食到既味道😅不過炸得幾香口同埋份量幾多下👍🤤盛惠💰$1xx好味指數(7級最佳)▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ —————————————————☻非專業食評·純個人口味☻—————————————————📍總結:好味得黎都係小編鐘意~有機會黎食埋拉麵先😃提外話~~如果有咩好食既拉麵介紹俾小編🤡Dm留言都可以架🙏✌️😉
🍜神山麵屋

神山豚角沾汁麵+紫菜

蒜香魷魚鬚

七味鳥軟骨唐揚
雖然係常食到既味道😅不過炸得幾香口同埋份量幾多下👍🤤

盛惠💰$1xx

好味指數(7級最佳)
▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆

—————————————————
☻非專業食評·純個人口味☻
—————————————————

📍總結:
2023-10-06 23 瀏覽
我選了定食, 明顯就是想要一個set, 上報的確很好, 有咖喱雜菜豚肉, 飯, 味噌湯,沙律,醃製蘿蔔。 比正常日本定食份量大。 bo味噌湯,沙律,醃製蘿豚肉都很大塊, 就是用筷子真的很難吃下去。 有給予刀叉一個夠啦嘛可是全部都是碗。。 我。。 怎麼切呀? 天呀~~~~~服務是不錯啦, 人都很好, 感覺很貼心的, 就只是那個豚肉, 讓一個不是很會用筷子的我, 都筷子都飛掉了一枝了。。。 所以最後還是放棄, 用回刀叉。。 總結。。 整體很好吃, 只有豚肉吃上要想辦法, 可能是我不知道怎麼吃。。

服務是不錯啦, 人都很好, 感覺很貼心的,

所以最後還是放棄, 用回刀叉。。
2023-10-04
2023-10-04 1009 瀏覽
是日係星期二嘅夜晚去食 雖然唔使等位 但入面都已經八成滿觀塘呢頭真係冇咩拉麵沾麵舖 想食嘅時候就嚟呢間滿足一下呢到座位好闊落 所以係坐得幾舒服 不過環境係昏暗少少神山豚角沾汁麵個豚肉超好食! 有兩舊 一舊係偏肥嘅 勁大嚿脂肪 食落口勁大啖油香 舊豚肉外面係甜甜地嘅焦香另一嚿就半瘦半肥 瘦肉果一忽完全唔韌 又係超正😋佢款沾麵嘅麵條係比較特別 食落去都煙靭嘅 但個樣就好似每一條都等如兩條拉麵黐住咗🤣 所以中間會有個坑 比較掛汁溏心蛋就偏熟少少 但個溏心味好夠 又唔會太鹹呢碗麵個份量唔算好多 但食埋嗰兩嚿叉燒同埋粒蛋都夠飽另外試咗呢碗番茄拉麵 因為同行朋友係食魚蛋素嘅 所以就走咗叉燒 個湯入面係有蕃茄蓉 所以你會見係比較杰身吉列廣島蠔呢個蠔吉列得啱啱好 唔會太老太熟 入面仲有汁😋 個大細都唔錯 唔會一啖就食晒薯片雞翅啲薯片食落去令到個雞翅外面更加脆 啲肉又係幾嫩嘢飲我哋就嗌咗兩款唔同嘅我鍾意呢個蘋果焙茶 呢個配搭好特別 出面好少見 同埋個茶味唔會因為蘋果嘅甜而冚住咗 真心唔錯!最後值得一提係啲staff幾好笑容🫶🏻 下次可以再嚟~
是日係星期二嘅夜晚去食 雖然唔使等位 但入面都已經八成滿

吉列廣島蠔

吉列廣島蠔

啲薯片食落去令到個雞翅外面更加脆 啲肉又係幾嫩

嘢飲我哋就嗌咗兩款唔同嘅

最後值得一提係啲staff幾好笑容🫶🏻 下次可以再嚟~
2023-10-03
  • 吉列廣島蠔
2023-10-01 37 瀏覽
說是秋天但天氣還是那麼熱,晚餐只想吃碗麵,卻怕泡在熱湯裏的麵會越吃越熱。這個時候,沾麵幫到你。每次夾起一小撮麵,浸一浸湯立即吃,麵就不會太熱了這間店聽說是來自日本的過江龍,質素有點期望,就叫了餐牌上首兩位的沾麵來試試🍜神山豚角沾汁麵豚角就是切小塊的五花肉,炆煮到軟腍入味,然後搽上秘製醬汁來燒。咬下去先食到焦香帶甜的醬油味,配合的腩肉那種潤滑而鮮香的肉味,令人忘記什麼叫卡路里。沾麵的湯比一般拉麵濃很多,近乎忌廉湯的質感,是用豚骨和魚介熬上8小時才做到。特製的麵條中間有一道壓紋,加強掛湯力,每一口都裝滿湯底的鮮味。而且不像普通拉麵浸久了口感變軟,食前才沾汁,就直到最後一口麵身依然爽口彈牙🍜神山炙燒叉燒沾汁麵整體和豚角沾麵差不多,只是豚角換成叉燒,味道像汁燒烤肉,肉香撲鼻,比較爽身。如果覺得豚角太邪惡,可以選擇這個。🍺味道濃郁的沾麵配啤酒最好,要是不想飲酒,有汽飲品如巨蜂提子梳打也不錯餐牌上的小食也很吸引🍗雙色牛舌淺色的是麻油醋涼拌牛舌,味道有點似潮州鹵味,少少酸味幾開胃深色那邊是甜椒蕃茄汁炒牛舌片,襯托出牛味比較香口和彈牙,我喜歡這個多些🥗和風蘋果沙律爽甜蘋果和青瓜加火腿,上面灑上少許提子

這個時候,沾麵幫到你。

每次夾起一小撮麵,浸一浸湯立即吃,麵就不會太熱了

🍜神山豚角沾汁麵
🍜神山炙燒叉燒沾汁麵

餐牌上的小食也很吸引

🍗雙色牛舌
淺色的是麻油醋涼拌牛舌,味道有點似潮州鹵味,少少酸味幾開胃

🥗和風蘋果沙律
爽甜蘋果和青瓜加火腿,上面灑上少許提子乾穀物片,豐富的多重口感,蛋黃醬加了點青芥辣,在炎熱的天氣更提神醒腦,也更有日本菜的風味
2023-09-27 31 瀏覽
第一次食呢間餐廳,上菜速度好快5分鐘左右已經上咗拉麵。👍🏻 拉麵湯底辣味過重🥵,完全覆蓋咗原本既湯底,油膩既感覺亦甚重 、麵底頗硬、煮既時間唔夠。😟好彩叉燒肥瘦合適加番少少分🤩,蛋同配菜正常無特別。 餃子最為好食,煎既時間適中,唔會過硬燶底,有少少蔥花點綴,加埋醬汁幾開胃。😋👍🏻 店員服務迅速,上菜半個鐘內已經完成,用餐時間一個鐘內。🕰️👍🏻 鋪頭大致整齊乾淨,無需輪侯,即時入座。👍🏻
第一次食呢間餐廳,上菜速度好快5分鐘左右已經上咗拉麵。👍🏻
鋪頭大致整齊乾淨,無需輪侯,即時入座。👍🏻
赤神山叉燒拉麵
赤神山叉燒拉麵
神山手造餃子
2023-09-27
神山手造餃子
💬 CP值:1/5 本身係見到價錢唔算貴所以入去食 但係食完覺得呢個價錢咁嘅質素我唔會去食第二次 寧願比多少少錢食啲真係有質素嘅拉麵同沾麵🥶 本身以為呢間麵店係連鎖店 因為質素似係快餐港式質素 點知一做research 發現佢竟然係東京過江龍 仲俾傳媒寫做日本第一沾麵店😅😅 唔知道尖沙咀嘅質素會唔會好啲 但觀塘嗰間真係好難食💔 而且店員服務態度都唔好 當時揀餐諗咗比較耐 換來店員不耐煩咁為我哋落單 仲要收加一服務費🫠 🔖 叉燒醬油拉麵 $85 (2/5)碗拉麵一上檯見到面頭有芫荽同紫洋蔥就已經覺得中伏🫠成碗嘢好似好港式咁 一試個湯底就覺得只係醬油加水嘅味 非常非常普通好似飲緊杯麵湯底咁😿 拉麵就係普通喺街邊買到嘅包裝拉麵嘅食感 叉燒冇經過任何特別嘅處理eg炙燒 不過勝在夠大塊🔖 神豚燒沾汁麵(白) $95 (2/5)呢個沾麵可取嘅都係肉 沾麵汁一食落去係極鹹🥵 好勉強先食晒成碗 到最後發現個汁竟然係要撈勻先無咁鹹 🔖 神山手造餃子 $48 (2/5)餃子嘅皮唔會太厚 但係入面個餡純粹係一堆調咗嘅豬肉 無咩特色 食完會即刻唔記得係咩味 🔖 牡蠣五輪燒餅 $58 (3/5)燒餅嘅味道都唔錯
💬 CP值:1/5

🔖 叉燒醬油拉麵 $85 (2/5)

🔖 神豚燒沾汁麵(白) $95 (2/5)

🔖 神山手造餃子 $48 (2/5)

🔖 牡蠣五輪燒餅 $58 (3/5)
燒餅嘅味道都唔錯 因為有好多醬汁所以都好難伏🤣

🔖 北海道芝士流心球 $28 (3/5)
正常芝士波波
2023-08-03
2023-09-23 33 瀏覽
又嚟喇,喺觀塘問親小姐食咩都係話要食神山拉麵,話麵質好味,湯底又好味,叉燒又夠淋,所以好鍾意食。今次同另一個family 一齊食,阿囡同Family媽媽叫咗白神山叉燒拉麵,Family姐姐叫咗醬油叉燒拉麵,Family爸爸仲試咗個丼飯添!好食到阿囡竟然自己食晒個拉麵,佢話平時就算屋企買幾隻麵都無咁好食,值得!姐姐就好buy 個炸雞軟骨,點沙律醬,慢慢咬,香口得嚟有口感,的確唔錯~ 我自己最欣賞佢隻流心蛋,嗯~ 自問無心機整 食飽連飲品,人頭價$100左右,滿足~#學游水後family lunch #真心欣賞餐廳#返chur#近丫嘛(試食活動?!🤔)

食飽連飲品,人頭價$100左右,滿足~

#學游水後family lunch
#真心欣賞餐廳
#返chur
#近丫嘛
(試食活動?!🤔)
2023-09-17
  • 白神山叉燒拉麵
  • 炸雞軟骨
2023-09-21 19 瀏覽
去apm行街,夜晚唔知食咩好,就揀左呢間入口好隱蔽嘅拉麵店,但門口起碼排左五六組客人,我地等左二十分鐘先有得入去🥲😗睇住餐牌諗緊揀拉麵定沾麵好,結果都係想試吓佢嘅招牌沾麵,就叫左個神山豚角沾汁麵🍜等左15分鐘就上菜,個湯底真係幾濃厚,好重豬骨味,arm晒我呢d重口味人士🤣 舊豚肉都好正,肥肉入口即溶🤪 隻蛋都係溏心蛋 麵質都幾好👍🏻 我食過其他拉麵,都會咸到想飲水,但呢間嘅麵唔係死咸,冇咁易覺得口渴,一定要飲水👍🏻🤩埋單一百蚊度,合理,會再黎食😋

埋單一百蚊度,合理,會再黎食😋
2023-09-21 24 瀏覽
一直都好鍾意食沾汁麵, 之前經過門口,已經被神山麵館吸引,古色古香,覺得好有氛圍,難得黎到裕民坊,就決定同朋友一齊試下❤️❤️神山麵館環境好,食物都係值得推介,個人覺得性價比十分高,價格相宜,份量亦多,一次過試多幾項菜品,滿足味蕾😋🌟神豚燒沾汁麵(白) $95湯底很濃郁,見到豚仔粒,配料足,味道豐富。麵底實,唔會軟淋淋,加上沾汁,配以一口燒豚肉,正👍🏻🌟蒜香魷魚鬚 $48魷魚鬚沾有蒜未,加些許醫油,同我最鍾意既蔥花,好滋味,大推!🌟雙色牛舌 $58兩種牛舌滋味,每片牛舌都啖啖肉,一口清淡些,一口濃味些,烹調得好冧,份量又多,兩個人食岩岩好!🌟神山炸雞 $48 & 北海道流心芝士丸 $28炸物火候掌握唔錯,唔會燶,入口香味濃,而且有啲沙律醬加配菜,解膩又豐富味蕾,鍾意食炸物可以試下!🌟牛油露荀炒雜菌 $52同上面一樣,份量好多,覺得3-4個人食都可以,如果驚食得太漏,叫碟雜菌都係好選擇!溫馨提示:餐廳收加一,但性價比高,誠意十足❤️

🌟神豚燒沾汁麵(白) $95

🌟蒜香魷魚鬚 $48

🌟雙色牛舌 $58

🌟神山炸雞 $48 & 北海道流心芝士丸 $28

🌟牛油露荀炒雜菌 $52

溫馨提示:
餐廳收加一,但性價比高,誠意十足❤️
2023-09-21
生日
  • 神山沾汁麵
  • 神山炸雞
  • 雙色牛舌
2023-09-20 25 瀏覽
🐱東京過江龍沾麵😍價錢屬中位,唔洗一百就食到一碗沾麵🍜仲有其他小食,例如炸雞🍗魷魚鬚🦑餃子🥟等等😚神山豚角沾汁麵:$90🌕🌕🌕🌕/5沾汁湯食落比較重魚介味,超香濃😍心精之作😉配上大量蔥花😚而個糖心蛋有少少日式醬汁味,流心而且夠入味😁個日式燒叉燒唔會過燶,屬半肥瘦豚肉🤓最鍾意係個拉麵🍜非常煙靭,就咁食唔點任何沾汁,會食到好重蛋香🥚蒜香魷魚酥:$48🌕🌕🌕🌖/5面頭有少少沙律醬加埋個冷麵醬汁,比較港式🇭🇰食落超濃蒜味🧄魷魚鬚好彈牙,愈食愈開胃🤤牛油蘆筍炒雜菌: $52🌕🌕🌕🌖/5份量唔少啊🤓面頭有少量木魚🐟即刻成個感覺變返日式🇯🇵食落唔算好重牛油味,唔洗擔心太heavy😉神山炸雞(芥末醬):$48🌕🌕🌕🌖/5炸雞麵好大件🤤炸粉好少,食落都好香脆😌雞肉意外地好滑🐓備注:有加一💰
🐱

神山豚角沾汁麵:$90
🌕🌕🌕🌕/5

蒜香魷魚酥:$48

牛油蘆筍炒雜菌: $52

神山炸雞(芥末醬):$48
🌕🌕🌕🌖/5
炸雞麵好大件🤤炸粉好少,食落都好香脆😌雞肉意外地好滑🐓

備注:有加一💰
2023-09-19 25 瀏覽
觀塘都有唔少食日本拉麵嘅舖頭,我就比較喜歡食神山拉麵,因為喜歡佢個豚角煮。而且佢嘅座位比較坐得舒服,小食的選擇也多。神山豚角沾汁麵 $90由於湯底用大量豚骨和豚肉炮製而成,特別香濃,豚肉經過火炙,外面微微朝香,配上有坑紋和較為粗身的麵條,特別掛湯。黑神山叉燒拉麵 $85 湯底大有好香的黑醬油味,配上原隻的半熟雞蛋,還有竹筍香蔥等等配料,兩大件叉燒,吃得很滿足。七味雞軟骨 $38這個做餐前小食很適合,可以邊慢慢吃邊傾偈。慢煮雞胸凱撒沙律 $42沙律菜醬汁比較多,而且有一隻溫泉蛋,有三片雞胸肉,性價比很高。蒜香魷魚鬚 $48這個做得很出色,配上檸檬汁,很開胃。推介!職員服務幾好,餐具很乾淨,值得一讚。

而且佢嘅座位比較坐得舒服,小食的選擇也多。

神山豚角沾汁麵 $90

黑神山叉燒拉麵 $85

七味雞軟骨 $38
這個做餐前小食很適合,可以邊慢慢吃邊傾偈。

慢煮雞胸凱撒沙律 $42

蒜香魷魚鬚 $48
這個做得很出色,配上檸檬汁,很開胃。推介!

職員服務幾好,餐具很乾淨,值得一讚。

2023-09-06 919 瀏覽
呢日下晝嚟咗觀塘apm嘅呢間拉麵店 呢間拉麵店除咗有吧檯嘅位置🥰 亦都有寬敞嘅卡位 坐得舒服又啱同朋友傾計😙神山豚燒叉燒沾汁麵沾麵湯係用豬骨 日本魚介同醬油熬成 味道帶鮮 唔會過鹹🫢 沾麵仲有兩大片叉燒 叉燒用咗日本嘅豬肉 沾麵用咗粗嘅坑紋麵 令麵條更加掛汁🍜赤神山豚角拉麵呢個湯底第一啖飲落真係幾嗆喉 但係食落又幾刺激 兩件豚角肥瘦層次分明 口感非常好🐷 拉麵麵條彈牙 幾好味🤤雙色牛舌好少見呢款小食 所以就叫咗呢個🐮 牛舌有兩種口味 一款係冷盤嘅黑椒味 另一款係熱食嘅西式醬汁 牛舌口感彈牙 兩款口味都唔錯👅薯片雞翅呢個單骨雞翼外層係薯片 食落感覺熟悉得嚟又陌生 因為好少係咁嘅配搭 真係特別得嚟又有驚喜🐥 即使係單骨都非常大隻神山炸雞 芥末醬呢個炸雞炸得香口得嚟 入面仲有肉汁😮 配上芥末醬就更加惹味🤩 幾推介呢個小食ZeroMenu上都有其他特色飲品嘅 不過今日咁熱真係好想飲可樂🥤 呢間拉麵店除咗麵好食之外 小食都非常驚喜 真係好推介嚟呢度食拉麵啊🥰

雙色牛舌
雙色牛舌

薯片雞翼

神山炸雞 芥末醬
神山炸雞  芥末醬

Zero
Menu上都有其他特色飲品嘅 不過今日咁熱真係好想飲可樂🥤

2023-08-14 53 瀏覽
阿囡每次學完游水就話要食神山,學水咁耐食咁耐,仲係唔厭⋯拉麵真係好食,湯底掂!小食雖然款式少啲,但質素真係唔差,之前食過蘋果沙律同魷魚,今次食雞軟骨都唔錯👍🏻 最重要係阿囡竟然可以食到3/4碗拉麵😎
2023-08-10 898 瀏覽
相約細妹APM行街兼食個午飯,經過二樓「神山麵屋」係來自東京嘅過江龍,主打沾汁麵,我哋都想試吓。未到一點店內已經坐滿食客,我哋等咗一陣就入座。日本拉麵店裝修,環境唔算寬敞,設有吧枱座位。֎神山豚燒叉燒沾汁麵 $88有兩大片叉燒,份量都唔少,掃上秘製醬汁,甜甜哋,表面燒得焦香,唔似日本叉燒嗰隻,反而味道有啲似韓燒。沾汁裡有原隻流心蛋,咬開勁流心。沾汁都勁稠身,有漿住口嘅感覺,飲到係用咗大量豚骨熬製出嚟,醬油味濃郁有層次。坑紋麵喺沾汁裡兜一圈,掛滿湯汁,配埋汁裡有豚肉粒、筍、蔥粒,食唔停口,食到好飽。֎激辛牛舌沾汁麵 (套餐) $148一嚟到梗係試吓個沾汁先,入口過幾秒辛辣味開始喺口腔慢慢擴散,雖然叫咗「1辛」少辣,但都算好辣,對我嚟講太刺激。牛舌厚切,入口係超腍,牛味濃。麵條好柔軟煙靭,有坑紋加強掛汁力。套餐包括小食及特飲:⊛辛味豚耳係蒜芯炒豬耳冷盤,有少少麻辣,蒜芯爽脆,豬耳入味有咬口。⊛冷泡焙茶淡淡茶味,冰凍解辣,唔算細杯,但我愈食愈辣唔係好夠飲。#神山麺屋地址:觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)2樓L2-1b號舖
֎神山豚燒叉燒沾汁麵 $88
沾汁裡有原隻流心蛋,咬開勁流心。
激辛牛舌沾汁麵

֎激辛牛舌沾汁麵 (套餐) $148
辛味豚耳、蜜桃焙茶
套餐包括小食及特飲:
⊛辛味豚耳
係蒜芯炒豬耳冷盤,有少少麻辣,蒜芯爽脆,豬耳入味有咬口。

⊛冷泡焙茶
淡淡茶味,冰凍解辣,唔算細杯,但我愈食愈辣唔係好夠飲。
#神山麺屋
2023-07-06
激辛牛舌沾汁麵
2023-07-28 91 瀏覽
多次經過店舖都沒有進去,終於這晚充滿希望走入店內。我們期待著跟原址舊的一間麵店一樣,拉麵會很可口美味。可惜這店做出來的拉麵味道上比期望是有點差距。麵不是完全不好吃,只是不是個人想吃到的味道。那沾醬麵真的比較失色,醬是冷冷的,麵是冷冷的,因為再配合了兩片冷冷的叉燒肉片,吃後就是有點過膩,油都在胃裏卡著。如果麵或肉能夠熱些就好了,可以沒有吃不消感覺。朋友說她那碗湯麵亦一般般。餐廳內比較坐得迫,不是寬敞舒服那種,但沒關係,吃一碗麵所需時間也不長。也許當我很想很想食拉麵而人又在附近,都會再來,否則暫時沒意慾再來吃了。