2024-01-24 201 瀏覽
夜晚6點幾黎到,堂食都唔算多人,坐底左叫個阿姐寫野佢又叫我地出去counter落order,我地都覺得奇怪,但算啦,去counter同另一個阿姐落單,講到明已經係堂食,但佢又冇問我地坐邊張枱,之後發現張單每款野收多1蚊外賣盒錢,總共收多4蚊😵之後同左另一個阿姐講,個阿姐又唔知拎住我地張單去邊,又唔退返4蚊黎,以為佢之後會俾返,最後都係唔知去邊🥲見到陸陸續續都有人入黎堂食,但啲人叫親啲阿姐落單都叫人出去counter落,好多人都鬧佢地最後冇落就走左,係呢幾個字入面起碼有4枱人走左🙃樓面兩個阿姐不停話自己好忙唔得閒,就係咁叫人堂食外賣都出去搵counter個阿姐落單🥲仲要其中一個係咁鬧落單阿姐落得慢😑😑又樣樣都點個阿姐黎做😑佢自己就扮忙等左都成3-4個字,發現佢拎住兩袋外賣都知佢肯定冇幫我轉返堂食,再同鬧人阿姐講我地求先已經講左好多次係堂食,退返4蚊黎,佢呢一刻仲好意思叫我地再出去counter退❗️呢一刻即刻火到黎❗️叫佢出去counter退返黎啦❗️仲叫個客人出去退❗️❗️成間鋪安排亂到7彩❗️做唔切就唔好接堂食啦❗️坐我地隔離個小姐又係等到發火🔥等外賣見到啲人買隻糉都等左差不多半個鐘❗️再係咁間鋪真

等外賣見到啲人買隻糉都等左差不多半個鐘❗️再係咁間鋪真係接得😑
2023-12-26 177 瀏覽
第一次食個陣,將我嘅送俾左隔離枱,我等勁耐,佢又話送左。因為錢已經俾左,我無得直接取消走人。如果一次半次,我都會算。但係第二次,佢將我個堂食單寫做外賣單,收貴我1蚊之餘,份量仲少左一截。而且,我叫碎牛粥,d粥本身唔夠熱,d肉滾極都係生嘅。
2023-01-17 803 瀏覽
百記粥品 大圍今日天氣好凍,起身好想食熱騰騰嘅粥,就諗起大圍間粥店,有時經過,但從未食過,估唔到整體來講食物質素都不錯,價錢也不貴☺️窩蛋鮮牛粥 $38粥底好軟綿綿同滑,很好吃,而牛肉煮得剛剛好仲係好嫩不會過熟,最後食埋隻窩蛋好滿足😊北菇仿鮑片滑雞粥 $42鮑片好食!同粥底好夾🤤而雞肉真係好嫩滑!不過係覺得雞肉比較多骨,如果小骨就比較好些🤫當然要,叫埋炸兩$18腸粉皮整得好薄,油炸鬼亦都好脆卜卜,整體嚟講叫食🫶🏻大圍大圍道1-35號金山樓地下10號舖
百記粥品 大圍

窩蛋鮮牛粥 $38

北菇仿鮑片滑雞粥 $42

當然要,叫埋炸兩$18
腸粉皮整得好薄,油炸鬼亦都好脆卜卜,整體嚟講叫食🫶🏻

大圍大圍道1-35號金山樓地下10號舖
2022-12-22 456 瀏覽
粥底好食 自從佢開左我都冇食大xx 佢個粥底好有懷舊嘅味道 最重要 佢個粥係冇咩味精 食粥都係想清腸胃健康啲 水準幾好 希望可以保持到 腸粉,感覺都唔差 見佢好多人幫襯油炸鬼 可能因為流量大好食啲掛
外賣自取
2022-09-20 473 瀏覽
叫左粥做晚餐,碎牛粥粥身夠綿,碎牛都好夠,暖笠笠,夠飽肚。咸肉粽正常水準,雖然唔算多料,勝在價錢便宜。牛脷酥外邊脆內裡鬆軟,仲係熱既。炸兩都係正常水準,平價大份。
外賣送餐
剝完智慧齒🦷,牙肉酸酸痛痛,冇乜胃口,又吃唔到D咩嘢🥲,所以粥就係最好的選擇啦!係呢個咁寒冷又潮濕落雨既天氣❄️☔️,食物當然要熱辣辣🔥,暖下嗰胃架嘛~好彩外賣拎到翻屋企都仲好熱🙈作為粥品店,皮蛋瘦肉粥係基本必備既菜式,通常都唔會伏既😌瘦肉肉質尚算瘦而不柴,份量都剛剛好,唔係肉碎㴝既;皮蛋亦冇任何異味。呢間店以$25一碗粥㴝講,價錢恰當,味道都正正常常,整體冇乜太大驚喜或失望🤣*外賣需另收$1

作為粥品店,皮蛋瘦肉粥係基本必備既菜式,通常都唔會伏既😌

皮蛋瘦肉粥

*外賣需另收$1
2022-02-22
外賣自取
2021-12-26 372 瀏覽
叫左幾次侍應比碗仔、水,幾次最後都無左件事,仲要次次去都話無曬水,所以廚房有水煮粥無水比人飲?咁無誠意 有無用啊,仲打開門做生意。 少少激氣不過啲粥同埋腸粉叫做還可以
不過啲粥同埋腸粉叫做還可以
2021-12-25
2021-11-18 284 瀏覽
我叫左生滾肉片粥加粟米同一條油炸鬼。油炸鬼係好食,新鮮炸,外脆內軟,值得一讚!但個肉片粟米粥就強差人意囉.......個粥底係OK,夠綿,但我就從未食過咁難食嘅肉片!第一口咬落塊肉片度,我諗緊我係咪食緊魚片.......出面其他粥品鋪都會用鬆肉粉,但哩間有點過份拿到淋晒,完全冇口感,比肥糕更滑更冇質感。淋到用匙羹輕輕篤一篤都可以𠝹開.....真係連所嘅肉片都比哩家好食! 哩家都可以幫襯,但真係唔好叫肉片。
2021-11-18