2024-04-14 39 瀏覽
場地雖然好靚但係食物好貴乜嘢都繼續收費服務員態度極之差我哋要求幫忙點火佢對我哋好差問服務員怎樣去沙灘?佢嘅回應係好差好差貼錢買難受絕對唔會有下一次點解香港會有一個咁靚嘅地方?可惜有咁差嘅態度仲要係香港人真係好失望好失望
場地雖然好靚
但係食物好貴
乜嘢都繼續收費
服務員態度極之差
我哋要求幫忙點火
佢對我哋好差
服務員怎樣去沙灘?
佢嘅回應係好差好差
貼錢買難受
絕對唔會有下一次
點解香港會有一個咁靚嘅地方?
可惜有咁差嘅態度
仲要係香港人
真係好失望
好失望
周末晏啲起身,同三五知己揸車閃到一間嘅燒烤場。哥哥,入到場一陣清新海風,心情已經爽哂。撈齊啲燒烤工具,即刻開燒!我廳預咗個海鮮拼盤,鮮蝦🦐爽口得滯,彈牙到講嘢都咬唔實。帶子放上架起爐,燒得微焦邊,一啖入口,蒜香味夾帶啲海鮮嘅鮮甜,齜牙好食到停唔到口。燒雞翼嗰陣,就爭埋搶去轉架,皮焦香肉滑嘅至正雞翼,啖啖滋味,啤酒嘅最佳拍檔。時不時夾吓爆汁芝士腸同脆皮台式腸,火候啱晒,外皮炸得剛剛好,咬落去汁水四溢,脆卜卜嘅腸衣,芝士味剛剛好,令人忍唔住一嚿接一嚿。甜薯同甜粟米都烤得啱啱好,蜜汁包裹嘅粟米甜中帶咸,軟糯嘅甜薯入口即溶,令人心情都甜蜜起來啊😋。食到夜幕低垂,吹住海風,帶少少燻燒嘅氣息,我嘅五臟廟都話嘢,實在係周末放鬆嘅好選擇。食物質素過硬,氣氛悠閒,至爽至靚嘅燒烤夜,諸位唔試點對得住肚皮呀?下次再約埋其他啲狐朋狗友來過呢個海風BBQ盛會!🎉

2023-10-11 2436 瀏覽
預先係網上訂左個獨立屋10人餐,但後來睇網上圖片先知呢間野份量偏少,啲人話野食質素麻麻,所以我都冇信心再加多個5人餐了,諗住自己再帶野食入去燒,職員話外帶野食要每個爐加$500附加費。我都預咗要加$500,所以當日自帶左食物黎。當晚去到燒烤場,就知中伏了!首先我訂既獨立屋,細到不得了,勁殘舊,電視機仲要係只睇到大陸台同港台31都算,佢冇任何唱k設施,只有一部DVD機,要唱要自己帶碟唱😂😂其次係食物,食物份量好少,根本不夠10人食,而且食物質素都好差,啲普通既芝士腸都咸到不得了,好彩我地有自己帶野去。當場職員巡場時見到我地自帶食物,就用一個勁吾友善態度話我地帶咁多野食黎,我哋話知道自帶野食要比附加費,又冇話吾比,佢就話:「你即刻跟我出黎、即刻!」用一個極差態度同客講嘢,都可見呢間燒烤場係咩質素!去到10:30就開始趕人走清場,但明明我事前問清楚職員,WhatsApp 有哂記錄,話:「22:30要交房,房外既燒烤爐,23:00要離場」但當時某職員叉起哂腰,不斷趕人走,話房外既燒烤爐係房既一部分,要我地即刻清場走人,根本就吾合理,態度極差!👎🏻😤好地地既氣氛一下子被破壞了!另外係衛生方面,見
我都預咗要加$500,所以當日自帶左食物黎。

當晚去到燒烤場,就知中伏了!

用一個極差態度同客講嘢,都可見呢間燒烤場係咩質素!

好地地既氣氛一下子被破壞了!

另外係衛生方面,見到有老鼠係場內行走!總之呢間野吾會再幫襯!貼錢買難受😣
2023-06-07 1903 瀏覽
要過一個最chill週末!就係望住個靚景、同一大班朋友BBQ~~玩足一個星期日啦!作死的去自告奮勇叫班FD一齊去白石燒烤,又點知個個都肯睬我喎!不過室內最好就係唔怕落雨、唔怕太猛太陽!5人海鮮套餐💕古法吊燒雞一早幫你調好味、吊埋上去個專設架上,你要做既就係睇火燒到佢靚一靚食得啦!💕海鮮:海中蝦、蒜蓉半殼帶子、紐西蘭半殼青口急凍海鮮一開即刻放上去燒,都幾滋味啊~~💕蜜汁叉燒、雞扒、豬扒、雞中翼全部都獨立包裝,醃好醬料,都幾入味,仲唔好浪費用埋D醬汁去浸住海鮮三寶丸同腸仔 (爆汁芝味芝士腸、雞肉腸、台式脆皮腸)💕迷你日本甜薯+牛油香甜粟米去士多拎到鋁紙,就可以自家製牛油粟米,仲有超甜紫薯,健康又好味!💕5罐裝飲品、5支水都係忍唔住要去汽水機買多幾轉汽水解渴,士多都有其他選擇啊!如果想要其他食物都可以去士多Order~另附燒烤網,燒烤鉗,餐具包,燒烤叉,蜜糖,2包炭望住本燒烤指南,唔好話我聽你燒唔掂!
要過一個最chill週末!
就係望住個靚景、同一大班朋友BBQ~~
玩足一個星期日啦!

作死的去自告奮勇叫班FD一齊去白石燒烤,
又點知個個都肯睬我喎!
不過室內最好就係唔怕落雨、唔怕太猛太陽!

5人海鮮套餐
💕古法吊燒雞
一早幫你調好味、吊埋上去個專設架上,
你要做既就係睇火燒到佢靚一靚食得啦!

💕海鮮:海中蝦、蒜蓉半殼帶子、紐西蘭半殼青口
急凍海鮮一開即刻放上去燒,都幾滋味啊~~

💕蜜汁叉燒、雞扒、豬扒、雞中翼
全部都獨立包裝,醃好醬料,都幾入味,
仲唔好浪費用埋D醬汁去浸住
海鮮三寶丸同腸仔 (爆汁芝味芝士腸、雞肉腸、台式脆皮腸)

💕迷你日本甜薯+牛油香甜粟米
去士多拎到鋁紙,就可以自家製牛油粟米,
仲有超甜紫薯,健康又好味!

💕5罐裝飲品、5支水
都係忍唔住要去汽水機買多幾轉汽水解渴,

另附燒烤網,燒烤鉗,餐具包,燒烤叉,蜜糖,2包炭
望住本燒烤指南,唔好話我聽你燒唔掂!
好耐冇BBQ啦🔥最近約埋朋友一齊去烏溪沙白石燒烤BBQ呢個燒烤場環境好大,近海邊仲有獨立燒烤屋,夏天涼住冷氣燒烤都冇問題另外旁邊仲有充氣水上樂園,啱晒一家大細過嚟玩啊💦店員安排咗近海邊嘅燒烤區俾我哋,吹住海風燒烤,一啲都唔會悶焗🌊燒烤食物種類有好多海鮮類、雞鴨類、牛羊類、蔬果等,應有盡有仲可以預訂金牌,乳豬、片皮鴨我哋預先預訂古法吊燒雞🐓原隻燒雞吊喺燒烤爐上面慢慢烤,睇住外皮變成金黃色有光澤大概45分鐘,烤至左右全熟雞肉嫩滑,仲keep到juicy添!另外我哋叫咗五人海鮮套餐包括海蝦、蒜蓉帶子、紐西蘭青口、蜜汁叉燒、雞中翼、豬扒雞扒、海鮮三寶丸、芝士腸、廚師排雞肉腸、台式脆皮腸、日本甜酸、香甜粟米份量非常豐富🫢五個人都食唔晒啊海鮮特別新鮮,原盒獨立包裝其中海蝦大大隻,爽口彈牙🦐蒜蓉帶子預先加咗粉絲,仲有大量蒜蓉,真係好惹味啊👍🏻雞扒、豬扒、雞中翼預先有各款調味料醃好,非常入味特別係咖喱味,味道甜甜地又唔會太鹹,剛剛好👍🏻套餐包咗五人餐具,燒烤叉,5枝汽水同5枝水,一份海鮮套餐搞掂晒,真係好方便🤩
好耐冇BBQ啦🔥最近約埋朋友一齊去烏溪沙白石燒烤BBQ
另外旁邊仲有充氣水上樂園,啱晒一家大細過嚟玩啊💦

燒烤食物種類有好多海鮮類、雞鴨類、牛羊類、蔬果等,應有盡有
仲可以預訂金牌,乳豬、片皮鴨
我哋預先預訂古法吊燒雞🐓

原隻燒雞吊喺燒烤爐上面慢慢烤,睇住外皮變成金黃色有光澤
大概45分鐘,烤至左右全熟
雞肉嫩滑,仲keep到juicy添!

另外我哋叫咗五人海鮮套餐

份量非常豐富🫢五個人都食唔晒啊

海鮮特別新鮮,原盒獨立包裝
其中海蝦大大隻,爽口彈牙🦐
蒜蓉帶子預先加咗粉絲,仲有大量蒜蓉,真係好惹味啊👍🏻

雞扒、豬扒、雞中翼預先有各款調味料醃好,非常入味
特別係咖喱味,味道甜甜地又唔會太鹹,剛剛好👍🏻

放假約咗屋企人去白石燒烤bbq🔥燒烤場喺馬鞍山烏溪沙入面,揸車入去比較方便,附近都有停車場燒烤場場地好大,旁邊一帶嘅燒烤爐望到吐露港吹吹海風燒烤一啲都唔熱,仲好好環境添🌊另外仲有巨型戶外兒童彈床,帶埋小朋友嚟放電啊🥳我哋叫咗個5人海鮮套餐,食物非常豐富五個人都食唔晒啊~海鮮有彈牙海中蝦🦐、蒜茸半殼帶子紐西蘭半殼青ロ蒜蓉帶子加入粉絲同蒜蓉預先醃製,非常方便燒香之後真係好惹味另外肉類有多款唔同口味嘅雞扒豬扒同蜜汁叉燒仲有唔少得雞翼分別有咖喱、泰式、蒜蓉等等,預先醃製非常入味其中蜜汁叉燒肉質爽口,香甜bbq味,仲有少少脆皮燶邊,正啊🔥另外有海鮮三寶丸、爆汁芝士腸、雞肉腸、台灣脆皮腸、迷你日本甜薯、甜粟米🌽質素高質👍🏻一個套餐包咗咁多款,真係好抵食又好味另外仲叫咗隻古法吊燒雞,好有風味啊一邊BBQ,一邊燒雞至金黃色,皮脆肉嫩燒到充滿光澤感🤤都好有成功感啊!白石燒烤 馬鞍山馬鞍山白石第1950號
放假約咗屋企人去白石燒烤bbq🔥
燒烤場喺馬鞍山烏溪沙入面,揸車入去比較方便,附近都有停車場
燒烤場場地好大,旁邊一帶嘅燒烤爐望到吐露港
吹吹海風燒烤一啲都唔熱,仲好好環境添🌊
另外仲有巨型戶外兒童彈床,帶埋小朋友嚟放電啊🥳

我哋叫咗個5人海鮮套餐,食物非常豐富五個人都食唔晒啊~

海鮮有彈牙海中蝦🦐、蒜茸半殼帶子
紐西蘭半殼青ロ
蒜蓉帶子加入粉絲同蒜蓉預先醃製,非常方便
燒香之後真係好惹味

另外肉類有多款唔同口味嘅雞扒豬扒同蜜汁叉燒
仲有唔少得雞翼
分別有咖喱、泰式、蒜蓉等等,預先醃製非常入味

質素高質👍🏻一個套餐包咗咁多款,真係好抵食又好味

另外仲叫咗隻古法吊燒雞,好有風味啊
一邊BBQ,一邊燒雞至金黃色,皮脆肉嫩
燒到充滿光澤感🤤都好有成功感啊!

白石燒烤
馬鞍山馬鞍山白石第1950號
夕陽無限好!係呢個咁靚既景下BBQ係超級正的~~今日同班FD來到白石燒烤,見到風和日麗,心諗係咪會乾煎熱死,又點知係室內係有風的~~沐浴係太陽下係溫暖的~至少唔係熱到出汗!我地Order左5人海鮮套餐先來古法吊燒雞一大隻!調好味吊起左,幫你放埋上去,然後就係考功夫點樣燒到佢靚一靚啦!✅冰鮮海中蝦6隻✅蒜蓉半殼帶子6隻✅紐西蘭半殼青口6隻✅2包蜜汁叉燒✅3款雞扒✅3款豬扒✅2款雞中翼✅2包海鮮三寶丸✅爆汁芝味芝士腸、雞肉腸、台式脆皮腸✅迷你日本甜薯✅牛油香甜粟米✅5罐裝飲品、5支水全部獨立包裝,即開即燒,咁就方便又衛生👍🏻另附燒烤網,燒烤鉗,餐具包,燒烤叉,蜜糖,2包炭仲有圖文並茂燒烤手冊,望住黎燒又幾過癮喎!除左室內燒烤場,而家仲推廣緊充氣水世界樂園俾D小朋友放電,室內都有設玩具機可以夾下公仔、玩下遊戲咁、仲有小手作工作坊,絕對岩晒一大班朋友同屋企人一齊黎玩返一個週末!
夕陽無限好!
係呢個咁靚既景下BBQ係超級正的~~

今日同班FD來到白石燒烤,
見到風和日麗,心諗係咪會乾煎熱死,
又點知係室內係有風的~~沐浴係太陽下係溫暖的~
至少唔係熱到出汗!

我地Order左5人海鮮套餐
先來古法吊燒雞一大隻!
調好味吊起左,幫你放埋上去,
然後就係考功夫點樣燒到佢靚一靚啦!

✅冰鮮海中蝦6隻
✅蒜蓉半殼帶子6隻
✅紐西蘭半殼青口6隻
✅2包蜜汁叉燒
✅3款雞扒
✅3款豬扒
✅2款雞中翼
✅2包海鮮三寶丸
✅爆汁芝味芝士腸、雞肉腸、台式脆皮腸
✅迷你日本甜薯
✅牛油香甜粟米
✅5罐裝飲品、5支水
全部獨立包裝,即開即燒,咁就方便又衛生👍🏻

另附燒烤網,燒烤鉗,餐具包,燒烤叉,蜜糖,2包炭
仲有圖文並茂燒烤手冊,望住黎燒又幾過癮喎!
除左室內燒烤場,而家仲推廣緊充氣水世界樂園俾D小朋友放電,
絕對岩晒一大班朋友同屋企人一齊黎玩返一個週末!
2023-05-29 365 瀏覽
天氣好,去烏溪沙一帶踩單車,之後就嚟咗白石燒烤。黃昏時間嚟到,啱啱好睇到日落!呢度係一個好企理嘅燒烤場,地方闊落,洗手間清潔乾爽,食物質素亦都高。我哋先要咗一個五人海鮮餐,再加燒雞,分量十足啊!我哋覺得八個人都夠食。海鮮套餐有大蝦同埋粉絲扇貝!!!其他燒烤食物味道都好好,雞翼同埋雞扒尤其推介。如果時間許可,真係要食燒雞,師傅會教你燒到外皮香脆、入面juicy咁,好滋味。呢度仲有唔少遊戲機俾小朋友消磨時間,真係好適合一家大細嚟燒烤。

海鮮套餐有大蝦同埋粉絲扇貝!!!

其他燒烤食物味道都好好,雞翼同埋雞扒尤其推介。

2023-05-27
  • 古法吊燒雞
  • 5人海鮮套餐
2023-05-29 507 瀏覽
大夥兒,有大大細,這實在是聚會好選擇🥳✅環境優美,有瓦擋曬,又有柔和的海風✅食物和物資齊備✅不限時✅有服務員起爐、清潔✅有不少老少咸宜玩樂設施,有遊戲機、攤位遊戲、麻雀✅水上設施夠大和多元化✅穿梭巴士舒適,來回烏溪沙站🍡食物✅工具全新、有說明書、手套、餐具、蜜糖、紙巾✅飲品,有水、有汽水✅食物獨立包裝、衞生✅已調好味🐖🐷燒乳豬雖然有短片教授,但要入义實在不容易,需要2位壯男才成事,並且也花時間慢慢燒皮脆,可以大家也略嫌小豬脂肪層較厚🤹🏻玩樂設施🎪除了遊戲機、夾公仔機、攤位遊戲,還可以做手工、鈎魚仔'價錢可以接受。大人小朋友也為之瘋狂的是玩水,場內有帳蓬更衣室、沖身區,如忘記帶衫也可即時購買👍🏼。睇到都覺得好玩💦
大夥兒,有大大細,這實在是聚會好選擇🥳

✅環境優美,有瓦擋曬,又有柔和的海風
✅食物和物資齊備
✅不限時
✅有服務員起爐、清潔
✅有不少老少咸宜玩樂設施,有遊戲機、攤位遊戲、麻雀
✅水上設施夠大和多元化
✅穿梭巴士舒適,來回烏溪沙站

🍡食物

✅工具全新、有說明書、手套、餐具、蜜糖、紙巾
✅飲品,有水、有汽水

燒烤食物

✅食物獨立包裝、衞生
✅已調好味

燒乳豬

🐖🐷燒乳豬
皮脆,可以大家也略嫌小豬脂肪層較厚

🤹🏻玩樂設施🎪

2023-05-26
燒乳豬
💬一班人聚下,去咗馬鞍山百石燒烤,一間獨立屋有冷氣供應,又有麻雀🀄️耍樂,最緊要係各友好俾面出席,大熱天時都肯出席在心中🫰🏻.燒烤套餐十人份量,包括唔同種類嘅食物,肉類🥩丸類🍡海鮮🦐🐠,加叫咗一隻乳豬🐖,再嚟多一隻琵琶鴨🦆,都幾過癮,兩款都好肥美又夠JUICY 💦非常香口。有瓦遮頂又唔算話好辛苦,啱傾又好玩嘅不妨考慮一下其中之一嘅戶外活動,係服務差啲啦不過無咩辦法,唔夠食仲要去士多補給🫰🏻
2023-05-28 230 瀏覽
放假約埋一班朋友仔去烏溪沙白石燒烤bbq,燒烤場位置望到大海景,我哋下午開始bbq,邊吹住海風邊睇住日落,好寫意~燒到夜晚燒烤場著哂燈,都幾靚。食物方面,有五人及10人嘅燒烤套餐,亦有得單點食物,選擇都幾多。燒烤場環境幾大,每個爐之間嘅位置都夠闊落,另外仲有遊戲機、夾公仔機同汽水機,適合一家大細黎。五人海鮮套餐(星期一至五$1038,星期六日及公眾假期$1188)套餐包括有海中蝦、帶子、青口、蜜汁叉蜜、海鮮三寶丸、多種口味既扒同腸仔、日本甜薯、粟米、水同汽水等等,非常豐富,而且食物都係獨立包裝,方便衛生。海鮮方面,海中蝦同青口啖啖肉,幾爽口彈牙,帶子配有蒜蓉同粉絲,都唔錯~肉類都有多種口味,有咖喱、黑椒、香茅、泰式同蒜蓉等等,都幾入味。日本甜薯同粟米味道香甜。古法吊燒雞($148/隻)吊燒雞大大隻,吊起黎燒大概約個幾兩個鐘就食得,燒到金黃色,雞皮香脆,肉質幾滑,而且有肉汁,燒雞有預先醃製過,幾入味,都幾推介一班人叫隻黎食~

日本甜薯同粟米味道香甜。

古法吊燒雞($148/隻)
2023-05-28 195 瀏覽
🐽通常去親都係大欖燒烤,呢間白石燒烤同朋友仔都係第一次食😎最正係三面都係個大海!係我想要既由藍天白雲燒到睇日落再到夜晚🥰🥰🥰。👅五人海鮮套餐($1188)唔洗行出行入夾野,咩都有齊哂,一pack pack好企理咁比你😌包5罐汽水同5支水~海鮮有海中蝦、蒜蓉半殼帶子同紐西蘭半殼青口😃大蝦口感爽彈,唔洗點調味都有鮮味👍🏻帶子個粉絲就咁燒唔夠淋,應該要加少少水落去燒會容易啲淋😬青口就好鮮甜!肉有蜜汁叉燒、雞扒、豬扒同雞中翼,雞扒同豬扒都有幾款調味😗有香茅、蒜蓉、蜜汁同咖哩味!係最衰無牛仔骨同金沙骨食😕當然仲有三寶丸、芝士腸、廚師腸、台灣腸同粟米😆台灣腸好香甜最好食!日本甜薯都好正,加啲香草牛油同蜜糖落去🍯又甜又軟綿不得了!古法吊燒雞($148)一定要食!原隻雞叉住黎慢慢燒🔥燒到金黃色,層皮好脆口,雞肉夠滑幾有肉汁😋多到食唔哂🙈
🐽通常去親都係大欖燒烤,呢間白石燒烤同朋友仔都係第一次食😎

👅五人海鮮套餐($1188)

2023-05-27 207 瀏覽
燒野食又有個好選擇🔥 以往去郊野公園嘅燒烤場燒都要帶超級多野 搞到去燒嘢食嘅意慾都低咗好多🥹 但朋友介紹嘅呢間燒烤場所就好貼心 而且環境衛生 就連廁所度乾淨企理🫢 五人海鮮餐已經包咗食物 工具同飲品🥤 飲品有蒸餾水5支同埋5罐不同類型嘅罐裝飲品🧃 工具就非常貼心🛠️ 有燒烤網 鉗 5人餐具包 手套 燒烤叉 蜜糖 同埋炭2包 真係乜都唔駛自己帶海鮮及肉類彈牙海中蝦1盒 蒜茸半殼帶子(五隻)1包 同埋紐西蘭半殼青口 1包 海中蝦真係性價比好高 肉質彈牙 蝦味濃郁🦐 蜜汁叉燒2包 雞扒3包 豬扒3包 雞中翼2包🐷 蜜汁叉燒甜甜地幾好食 燒完出嚟同坊間嘅叉燒都有幾分相似 自己都可以燒到咁靚🫢 丸類及蔬菜海鮮三寶丸2包 爆汁芝味芝士腸1包 雞肉腸1包 台式脆皮腸1包 呢啲丸類都有好多 唔怕要爭嚟燒🍡 迷你日本甜薯1份 香甜粟米2份 仲有牛油可以塗上去 牛油粟米真係好正😊古法吊燒雞我地另外加購咗呢隻雞 根據書仔所講 燒個底部25-30分鐘 然後反面燒個雞皮 大概10分鐘就食得啦🐥 呢隻雞真係好高質 入面真係有好多肉汁 肉質嫩滑係海邊燒住野食 又唔怕曬親真係唔錯👍🏻 整體配套完善 有大牛角扇 又有小

五人海鮮餐

海鮮及肉類

丸類及蔬菜

古法吊燒雞

係海邊燒住野食 又唔怕曬親真係唔錯👍🏻 整體配套完善 有大牛角扇 又有小賣部買雪糕飲品 重點係有俾小朋友放電嘅收費設施😮 大人細路喺呢度都會玩得開心

2023-05-21
  • 古法吊燒雞
  • 5人海鮮套餐
2023-05-26 197 瀏覽
難得上週日天氣放晴,就立即相約朋友去燒烤,朋友住烏溪沙,話屋企附近有個海景燒烤場,咁就要去試下喇!黎到見個無敵大海景真係 “嘩”咗一聲,咁啱我地仲要安排坐係海邊,對住個無敵大海景燒烤,真係一大享受!我地叫左五人海鮮套餐同古法吊燒雞,套餐包埋燒烤網、鉗、餐具、燒烤叉、蜜糖、膠手套、紙巾同埋炭,仲有一本好似手冊嘅menu,入面除咗有各種食物價錢外,仲有埋各種食物燒烤方法同時間,跟住燒就唔會失手啦!古法吊燒雞吊燒雞已預早調好味,然後跟住手冊教路嘅方法燒,第一次燒雞真係好緊張,好彩火喉時間都控制得啱啱好,雞肉燒到嫩滑多汁,調味亦唔錯,少少鹹香味,幾好食。5人海鮮套餐套餐包括有彈牙海中蝦、蒜蓉半殼帶子、紐西蘭半殼青口、蜜汁叉燒、蜜汁叉燒、雞扒、豬扒、雞中翼、、海鮮三寶丸、爆汁芝味芝士腸、雞肉腸、台式脆皮腸、迷你日本甜薯、香甜粟米,全部都係用獨立包裝,方便又乾淨。呢到個爐好大個,所以我地決定用懶人燒烤法,將啲食物放埋係個網上面燒,容易啲控制火喉。彈牙海中蝦有名俾你叫,真係好彈牙,同埋都幾大隻。蒜蓉半殼帶子同紐西蘭半殼青口,本身都已經係熟,燒返熱就可以,帶子有埋蒜蓉同辣椒調味,仲要有埋粉絲,製作又幾

5人海鮮套餐

呢到個爐好大個,所以我地決定用懶人燒烤法,將啲食物放埋係個網上面燒,容易啲控制火喉。彈牙海中蝦有名俾你叫,真係好彈牙,同埋都幾大隻。蒜蓉半殼帶子同紐西蘭半殼青口,本身都已經係熟,燒返熱就可以,帶子有埋蒜蓉同辣椒調味,仲要有埋粉絲,製作又幾認真。

雞扒、豬扒同雞中翼都有唔同嘅味道,有咖喱、蒜蓉、蜜汁、黑椒同泰式,醃料份量恰到好處,完全無重口味。粟米平時通常用錫紙包住燒,好易會燒到乾曬,今次我地放係個網上面燒,竟然燒到好清甜多汁,真係意外驚喜。

走嘅時間仲俾我地發現,原來門口有接駁巴士出返去烏溪沙港鐵站,慳返唔少腳骨力。
2023-05-24 200 瀏覽
一直都好鍾意去燒嘢食 今次朋友推介嘅燒烤場真係唔錯 由於今日咁啱係係星期六日 仲有免費穿梭巴士 由港鐵烏溪沙站出發🚌 呢個燒烤場嘅環境幾乾淨 由於係喺海邊燒烤 周不時都有海風吹來 再加上呢度嘅設施完善 喺燒烤場不同位置都有大牛角扇🪭 附近更設有小賣部 有麵包 棉花糖 雪糕等嘅食物賣五人海鮮套餐呢個套餐真係夠晒完善 除咗有食物之外 仲有飲品 工具等嘅全包宴👍🏻 食物仲要全部都係真空包裝📦 夠晒方便衛生海鮮彈牙海中蝦 呢個係一盒六隻咁上 每一隻蝦都好大隻🦐 而且蝦肉彈牙有鮮味 非常推介呢一個 蒜茸半殼帶子 除咗帶子之外仲有粉絲 仲有紐西蘭半殼青口 半殼都好方便食用🐚 放喺燒烤網上面真係輕鬆燒到香噴噴嘅海鮮肉類蜜汁叉燒2包 雞扒3包 豬扒3包 雞中翼2包🐷 肉類方面份量都幾多 五人食都幾好 每款肉類都有唔同嘅調味醃製 個人就最鍾意蒜蓉味雞翼丸類及蔬菜海鮮三寶丸2包 爆汁芝味芝士腸1包 燒嘅時候要小心 呢個會爆芝士🧀️ 雞肉腸1包 台式脆皮腸1包 未試過燒野食食台灣腸 迷你日本甜薯1份 香甜粟米2份 粟米的確係幾甜 燒完再落啲牛油就Perfect🌽飲品蒸餾水5支及罐裝飲品 5罐 五款罐裝飲品都

五人海鮮套餐

海鮮

肉類

丸類及蔬菜

飲品
蒸餾水5支及罐裝飲品 5罐 五款罐裝飲品都係一set咁上 啱晒朋友唔同嘅口味🥤

工具
除咗食物種類齊全 連工具包都非常體貼 有燒烤叉 燒烤網 食物鉗 5人份量嘅餐具包🍴 即棄手套 蜜糖🍯 同埋炭2包 仲有一盒紙巾同埋鉸剪✂️ 真係好方便

古法吊燒雞
見到餐廳仲有其他食物可以預訂 我同朋友就訂咗一隻吊燒雞😮 見到嘅時候已經好興奮 因為店員預先幫我哋叉好 再根據餐廳提供嘅貼心書仔 可以根據指示燒雞🐥 輕鬆就可以燒到金黃色嘅燒雞 不過我哋傾得太開心 同埋冇跟足書仔嘅指示要多轉動 一時唔留神 搞到佢變咗非洲嚟嘅添🤣 不過完全唔影響佢嘅味道 入面嘅雞肉仲係好嫩滑 有得玩 又有得食呢隻雞 我真係會俾一百分💯

如果帶埋小朋友嚟都完全唔會驚佢哋悶啊🫢 因為隔離仲有一啲額外收費嘅設施 例如 夾公仔機 扭蛋機 同埋有得玩釣金魚啊