招聘中
時薪
$19,000+
月薪
2024-03-29 532 瀏覽
收銀阿哥,只會跟韓國人打招呼,完全唔會理香港人。幾個人排緊隊等買單,收銀阿哥係門口玩狗,讓客人等住。但一轉頭面對韓國客人就即刻笑臉相迎。成個服務令人不適。其他waiter都一樣冰冷,不過就未有收銀阿哥咁離譜。沒有中央冷氣機,環境很焗且味道很重,抽風系統太差。食物品質一般,勝在價錢都唔算貴。都有送唔小 開胃小菜。
沒有中央冷氣機,環境很焗且味道很重,抽風系統太差。
食物品質一般,勝在價錢都唔算貴。都有送唔小 開胃小菜。
今次試試 叫咗一份⭐️烤豬肉套餐$480(豬五花 梅花肉 500g)一坐低已經見到 近十款配菜小食 例如泡菜 酸蘿蔔 比較特別佢哋有🤣炒粉絲 ⭐️芝士粟米通心粉‼️都係任食無限refill 可以一邊食 一邊睇住店員燒肉.店員經驗老到 好純熟 咁剪開豬五花😈燒到金黃色 脆邊再放喺你面前😋可以點點一點韓式辣醬 蒜蓉醬 鹽再食😋本身已經燒得好香口 唔點醬油其實都OK最正宗一定係夾住生菜 同泡菜一齊食 可以解膩.再試試其他嘢食 必點⭐️雞蛋羹$88上菜嗰時脹卜卜 熱辣辣出煙 蛋香十足表面會有蟹籽芝麻粟米 少少芝士拉絲 好食.最後再試試⭐️黃油炒飯$68加咗少少牛油 大量紫菜同芝士仲會砌成心形 泡菜味辣辣地 每一啖炒飯都會芝士拉絲仲吸收咗啱啱烤肉嘅油香 好誇張 超級邪惡份量幾多 只係$68 可以夠3-4個人分
一坐低已經見到 近十款配菜小食 例如泡菜 酸蘿蔔
仲會砌成心形 泡菜味辣辣地 每一啖炒飯都會芝士拉絲
仲吸收咗啱啱烤肉嘅油香 好誇張 超級邪惡
份量幾多 只係$68 可以夠3-4個人分
2024-03-18 436 瀏覽
凍凍地想食韓燒,記起經常經過填舖,都冇機會入去食,今晚就試一試。叫咗一個PC餐,即係五花肉加梅花肉加豬頸肉套餐,再叫咗個海鮮豆腐湯暖胃。三大嚿肉,份量對兩個人嚟講有啲多,舒服在有侍應幫你燒埋,再剪埋俾你食,完全係殘廢餐服務。侍應燒得好好味,啲肉外層脆裏面軟,熱辣辣咁食非常好味。雖然五花肉同梅花肉都有好多肥肉,但用生菜加醃咗嘅蘿蔔再加其他配菜包埋一齊食,中和咗嗰種油膩感,食落口唔覺得肥膩。海鮮豆腐湯少少辣,但係好足料,味道好醒胃,啱晒飯前飲。

海鮮豆腐湯少少辣,但係好足料,味道好醒胃,啱晒飯前飲。
2024-02-19 822 瀏覽
Lunch 經過,入去搵位無人理。收銀阿哥當睇你唔到,執枱阿姐一樣,一係講電話一係見到當睇唔到,問又無人應。 有無咁巴閉呀,咁嘅服務,啲嘢講到自己點好食都係假啦,無食就走人。

烤牛排骨🍖 + 牛五花肉🌻🌻🌻🌻🌻 (700g) ($730)一坐低就已經有好多小菜啦 有泡菜 辣蔥 酸蘿蔔 仲有好多唔同嘅醬汁🤤🤤叫完肉之後 就好快有人黎幫手燒啊👨‍🍳 咁就唔洗擔心唔識燒 可以專心享受美食啊🤤🤤職員首先將牛排骨嘅表面燒一燒🔥 之後就將肉嘅部分剪出嚟做牛柳粒🔪 再慢慢燒佢地燒得好好啊 唔會燒到好老 肉質依然好嫩👶 肉汁唔會流失哂啊 好好食啊🤤🤤骨上面仲有少少筋膜同肉啊🦴 千祈唔好浪費啊 🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️就麻煩咗職員幫我地剪出嚟 筋膜好有咬口 而且油脂會更加多 反而比肉嘅部分更加好食🤤🤤到牛五花肉啦🌻🌻🌻🌻🌻 油脂嘅部分都比較多 而且唔會韌職員會幫你一次過燒好就於係個碟上面🍽咁就可以慢慢食啦😲😲一開始🙋🏻‍♀️都擔心會唔會唔夠 因為🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️都好鐘意食肉最後食完發現好飽啊🫃🏻🤰🏻如果下次食 我地會選擇就咁叫烤牛排骨🦴 再配水冷麵🧊🍜 咁會冇咁肥膩🤤🤤

骨上面仲有少少筋膜同肉啊🦴 千祈唔好浪費啊

到牛五花肉啦🌻🌻🌻🌻🌻 油脂嘅部分都比較多 而且唔會韌
職員會幫你一次過燒好就於係個碟上面🍽
咁就可以慢慢食啦😲😲

最後食完發現好飽啊🫃🏻🤰🏻
呢間係老公食過大推既韓式燒肉店🔥 聖誕忍唔住要同屋企人試下.ᐟ 韓燒就食得多,韓國人幫你燒埋又試過未呢~?「田浦食肉」室內環境非常地道🇰🇷 店員全部都係韓國人,仲有靚女同oppa幫你燒肉,真係超享受.ᐟ 絕對係chill住食韓燒既不二之選🌟一坐低已經送上大量韓式小菜😍份量大方,仲可以免費refill架.ᐟ 可以一路食,一路睇住店員幫手燒肉~ 另外仲試左大醬湯同雞蛋羮,❝ 烤豬肉套餐700g $580 ❞套餐包3款豬肉:五花肉+豬頸肉+豬排,份量超足,我地5個人食都覺得夠 Oppa超純熟咁剪開豬肉,好快手咁將豬肉兩面煎香,令人食指大動👍🏻 煎好後會用碟裝起,送上新鮮生菜,仲配有3款醬料調味:韓式辣醬﹑蒜醬﹑鹽,搭配豐富.ᐟ 其實本身d肉醃過已經夠哂香口🤤 唔洗加調味已經好正.ᐟ❝ 牛五花肉250g $280 ❞五花肉色澤鮮艷,紋路美觀,配上洋蔥一齊食夠香口惹味😋❝ 海鮮大醬湯 $78 ❞冬天最岩飲d熱辣辣既湯🔥 大醬湯份量好足,真係有好多海鮮架.ᐟ有魷魚﹑蜆肉﹑豆腐,湯頭濃郁,充滿大醬香味,大滿足呀.ᐟ❝ 雞蛋羮 $88 ❞脹卜卜雞蛋羮賣相吸引😍 入口軟綿綿,蛋香濃郁,帶有高湯香味,簡單
❝ 烤豬肉套餐700g $580 ❞
❝ 牛五花肉250g $280 ❞
五花肉色澤鮮艷,紋路美觀,配上洋蔥一齊食夠香口惹味😋
❝ 海鮮大醬湯 $78 ❞
❝ 雞蛋羮 $88 ❞
脹卜卜雞蛋羮賣相吸引😍 入口軟綿綿,蛋香濃郁,帶有高湯香味,簡單又滋味😌
❝ 燒酒 $60 ❞
❝ CASS啤酒 $60 ❞

2023-12-02 701 瀏覽
近日天氣轉於是走去韓式餐店食湯飯-海鮮大醬湯飯。去韓店例牌有八小為前菜,在我意識當中泡沫菜是咸的,卻意外地食到甜泡菜令我驚喜。講返主菜,新鮮的海蝦及蜆浸在咕嚕咕嚕的海鮮大醬湯並霧出白煙;大醬湯中少辣偏咸並帶有少少味㬝的味道(味增及大醬都是大豆製成品),一口湯一口飯既令我飽肚又令暖胃。
近日天氣轉於是走去韓式餐店食湯飯-海鮮大醬湯飯。
海鮮大醬湯飯

2023-11-13
海鮮大醬湯飯
2023-11-28 615 瀏覽
見我等級1都知我好少post食評。我自己都係做飲食。。冇乜嘢都唔想講人哋。。。今餐係食老婆生日飯。佢話想食韓國菜,已經bookmark咗想去灣仔嗰間食,見北角新開,點都唔會差得去邊。。。點之。。。唉。簡單啲講啲豬皮燒得唔香,五花腩冇味,其他牛肉及豬頸肉係正嘅,叫咗人蒸蛋係好好味。不過總括係失望。。4個人埋單17XX。。信心失了。希望可以努力!

2023-11-27
生日
  • Pork  Belly
2023-10-04 923 瀏覽
I go there almost every week. Their cold noodles are really authentic. Service is also very good. The appetisers (side dishes) are free of charge and they change every week, of course the main kim chi cabbage remains centerstage. I was happy to see they opened more shops in Hk. I find the one located in fortress hill better, probably because the neighbourhood is more quiet. Wanchai one is crowded and noisier.

2023-09-04
  • Cold  noodles
2023-09-25 980 瀏覽
朋友介紹話唔錯 點知個人覺得都幾伏- 有訂位 但坐角落頭位但熱到爆 冷氣係側邊但完全無風 無冷氣 仲要長開門個人邊食邊出哂汗有帶風扇仔都無用 因為會吹啲熱風條街都涼爽過佢- 強迫選擇套餐 (晚市)本身想散叫 150g肉幾款點知話150g 只可以得追加無得散叫 被迫叫咗五花肉+ 豬頸肉 各250g 想叫個泡菜芝士飯 但話lunch先有但熱到出哂汗 完全唔想食湯飯(同埋個餐牌勁油淋淋 好嘔心- 有人幫手燒 幾好不過個豬頸肉燒到又乾又柴$450 有一半肉係伏 🤦🏽‍♀️- 總結嚟講 依個價位 真係唔會再揀佢都幾後悔嚟食 得個五花肉係好食
朋友介紹話唔錯
點知個人覺得都幾伏

- 有訂位 但坐角落頭位
但熱到爆 冷氣係側邊
但完全無風 無冷氣 仲要長開門
個人邊食邊出哂汗
有帶風扇仔都無用 因為會吹啲熱風
條街都涼爽過佢

- 強迫選擇套餐 (晚市)
本身想散叫 150g肉幾款

不過個豬頸肉燒到又乾又柴
$450 有一半肉係伏 🤦🏽‍♀️

- 總結嚟講 依個價位 真係唔會再揀佢
都幾後悔嚟食 得個五花肉係好食

高質正宗韓式燒肉🔥!Bookmark咗呢間燒肉好耐終於試到🤤由韓國人主理,眼見店員全部都係韓國人,環境都好有氣氛一入座店員會送上韓式前菜小碟、生菜同調味料我地嗌咗一牛一豬套餐,兩款肉各有特色,同樣高質上枱時已預先煮成半熟,店員再逐一幫手燒香,坐定定等食就得🤪-👍🏻烤豬肉套餐 (五花肉、豬頸肉、豬排) $580/700g五花肉同豬頸肉一齊切粒炒香,燒到焦脆,豬肉味香濃,但肉質稍為結實啲豬排本身已經醃製好,甜甜地好夠味,切成條狀,每舊都連住脂肪,肉質較軟嫩,爽彈爆油,極重油脂香😈不過食幾舊已經有啲膩,建議包生菜蔥蒜食同埋叫埋大班朋友share味道:9/10性價比:8/10-👍🏻烤牛排骨套餐 (烤牛排骨、牛五花肉) $730/700g店員將牛骨旁邊嘅肉剪出嚟切粒燒烤,近骨位嘅肉牛味非常濃郁火候控制得好好,表面煎到微燶,裏面keep住粉嫩多汁好juicy🤤牛肉連住少量脂肪,軟嫩唔韌,肉味同油香balance,真心超正🥹!牛五花肉同豬扒一樣已經調味好,沾滿香甜醬汁,相對油脂香明顯啲雖然豬都好好食,但兩者相比,我地就鍾意牛多啲味道:9/10性價比:8/10-👍🏻黃油炒飯 $68推薦必嗌!嚟到食燒肉
由韓國人主理,眼見店員全部都係韓國人,環境都好有氣氛
一入座店員會送上韓式前菜小碟、生菜同調味料
我地嗌咗一牛一豬套餐,兩款肉各有特色,同樣高質
上枱時已預先煮成半熟,店員再逐一幫手燒香,坐定定等食就得🤪
性價比:8/10
店員將牛骨旁邊嘅肉剪出嚟切粒燒烤,近骨位嘅肉牛味非常濃郁
雖然豬都好好食,但兩者相比,我地就鍾意牛多啲
👍🏻黃油炒飯 $68
推薦必嗌!嚟到食燒肉記得嗌呢個炒飯
食完主食店員會幫手炒埋,仲會砌成心形🤣
泡菜味同紫菜味突出,辣辣地,有陣陣芝士鹹香
飯粒黏口軟綿,少少芝士拉絲,有飯焦,仲有啲粟米粒中和一下
用牛油同燒肉油脂炒飯真係好難唔好食,好邪惡食完好有罪惡感,但真係忍唔到口👹
勁大份都係$68,夠晒3-4人食,好抵食!
性價比:9/10
👍🏻雞蛋卷 $88
睇落平平無奇,一食好有驚喜!可以話係我地係香港食過嘅韓國菜入面最好食嘅蛋卷
厚身大嚿,中間有少少半溶芝士,咬落濕潤有汁,蛋香濃郁好嫩
芝士味唔會太搶,反而散發陣陣洋蔥香味
咁大份但價錢比起好多韓國餐廳都平一截,好多過百蚊都唔及呢個好食
味道:10/10
性價比:9/10
👍🏻火雞麵 $88
同平時超市買到個隻辣雞撈麵唔同,麵條炒過更彈牙,醬汁炒到乾身
味道都唔同,先甜後辣,辣勁慢慢滲出,但冇辣雞撈麵咁死辣,辣度降低咗,反而多咗種香味
雞肉肉質正常,調味唔錯,醃過有淡淡胡椒味
平時熱愛食辣雞麵嘅朋友表示呢個超級正,差啲俾佢秒殺
味道:8/10
性價比:8/10
雖然肉類價錢較貴,但質素係返到,食得出係高質靚韓牛
而且全程有店員幫手燒,坐定定等食就得,火喉都控制得好好
side dish價錢好有驚喜,大大份但竟然完全唔貴,仲要係好食唔頹
環境氣氛方面都好有韓國燒肉店嘅感覺,轉眼間飛咗一轉韓國咁
雖然價錢唔平,但整體質素真心正,啱晒搵多幾個朋友一齊食,值得回訪
📍#田浦食肉 #전포식육 @jeonpo_meatshop
北角和富道6-8號嘉洋大廈地舖
大角咀角祥街65-67號大同新邨大華樓地下2B&C號舖
灣仔莊士敦道28-34號莊士頓大樓地下E號舖
中環威靈頓街56-58號威寧大廈地舖
2023-09-19 567 瀏覽
琴日同同學放學去炮台山睇下有咩好食 行近城市花園附近和富道嘅時候遠處傳嚟好香好濃嘅燒肉味😍身為食肉獸嘅我即刻拉埋frd子去搵下肉味嘅源頭 行前少少就見到一間裝修好地道 有工業feel嘅韓式燒肉店 大門打開哂啲燒肉味傳哂出嚟 好吸引🤩於是即刻入去試下咩料先一入到去 啲oppa同unnie好親切咁用韓文同我哋打招呼 從未去過韓國嘅我 頓時覺得有種去咗韓國嘅feel🤣🤣坐低冇耐有個好可愛嘅unnie幫我哋上咗一set full set前菜 仲同我哋講全部都可以refill 同埋介紹啲醬汁配咩肉最夾 鍾意食濃味嘢嘅人一定會同我一樣好鍾意食啲前菜🫣🤤後尾我哋3條女見到menu啲嘢食多都揀唔到 又好吸引 選擇困難症又發作 就請咗位oppa嚟問下佢有咩推介啦 點知驚喜就嚟啦 呢個oppa識得講好流利嘅普通話😳‼️呢位oppa仲好貼心 驚我哋食唔哂叫我哋唔好勉強 於是乎我哋嗌咗個SC set 有齊牛排骨 牛五花 五花豬腩 豬頸肉 再嗌咗一個黃油炒飯😋😋過咗十分鐘左右 嗰位oppa就拎埋啲肉過嚟幫我哋燒 完全唔洗自己燒 勁幸福😳👉🏾👈🏾 oppa燒啲肉燒得好靚仲要排得好好睇 最深刻係個牛 啲花紋靚到傻 肉
過咗十分鐘左右 嗰位oppa就拎埋啲肉過嚟幫我哋燒 完全唔洗自己燒 勁幸福😳👉🏾👈🏾 oppa燒啲肉燒得好靚仲要排得好好睇 最深刻係個牛 啲花紋靚到傻 肉質鮮嫩又多汁 食肉獸真係要衝!!豬肉都醃得好好味😋外面脆卜卜啲肥膏同肉嘅比例好正 配埋佢哋教嘅韓式地道食法嚟食又增添咗色彩🤤💜💜
最最最重要‼️個炒飯係心型㗎!!oppa笑得又甜 個飯feel到佢好有心 唔係講笑 啲員工真係好好人又好傾 廚房仲要有個勁大隻嘅靚仔oppa😍🫶🏾🫶🏾
整體嚟講嘅體驗係200分 服務好好 嘢食好味 vibe又啱朋友聚餐 一定會再成日嚟食!!
我要睇oppa同unnie!!!🫶🏾🩷💜
2023-09-18
  • 烤牛排骨
  • 黃油炒飯
2023-09-19 314 瀏覽
呢到之前係添好運以前成日黎食,近排同屋企人再黎發現開左間新嘅韓國餐廳,見裝修幾靚裡面又好似幾大咁就好奇入去試下,一坐低就有前菜上,打開menu見到非常多野食,有唔同種類嘅麵飯湯燒肉等,食韓國嘢一定係食燒肉所以我地三個人叫左一個佢地推薦嘅燒肉餐,有烤牛排骨,牛五花肉,五花肉同埋豬頸肉,仲會有服務員會幫你燒而且啲服務員態度非常好又貼心🥰味道非常好食尤其係牛排骨,服務員剪開啲肉嘅時候已經見到啲牛嘅紋路好靚一睇就知係揀過,啲肉好juicy配埋啲生菜泡菜真係一流☺️,另外泡菜比起其他餐廳清爽冇咁重口味。整體我地三個人食夠哂飽,好滿足,下次會想試埋lunch 個牛骨湯🤤

The highest quality Korean style BBQ shop in Hong Kong My favorite combination is pork belly + spicy cold noodlesfriendly staff and delicious foodThe side dishes are deliciousKorean style BBQ restaurant that I want to visit again

The side dishes are delicious

pork  belly
pork  belly
2023-09-19 198 瀏覽
홍콩에 살고있는 한국인 거주자 입니다.며칠 전부터 고기에 냉면이 너무 먹고싶어서 현지인 친구들에게 물어보니 전포식육이 핫하다고 해서 방문했는데,냉면이랑 고기가 정말 맛있어서 후기 남겨요!!오랜만에 한국 음식 먹고 향수병 다 고쳤습니다ㅜㅜ홍콩에서 고깃집 가면 고기 누린내 나서 항상 고기 남겼었는데ㅜㅜ 진짜 누린내 하나도 안나고 맛있고 일하시는 분들도 다 너무 친절해서 너무 좋았어요재방문의사 10000%다음에는 비빔밥 먹으러 올게요!!오래오래 장사해주세요ㅜㅜ점심장사 dn3 고기상에만 나가는걸로
홍콩에 살고있는 한국인 거주자 입니다.
냉면이랑 고기가 정말 맛있어서 후기 남겨요!!
오랜만에 한국 음식 먹고 향수병 다 고쳤습니다ㅜㅜ

재방문의사 10000%
다음에는 비빔밥 먹으러 올게요!!
오래오래 장사해주세요ㅜㅜ
점심장사 dn3 고기상에만 나가는걸로