2023-06-15 43 瀏覽
💕少女心爆發 • 甜一點行過女人街,被這間粉紅色嘅小店吸引,因為有我喜愛的粉紅色💕係淺粉紅,不會老土而且好IG-able🦄除了不同消暑飲品、各式甜品,還有窩夫、沙律、三文治、蛋蓋飯及全日早餐。 🥓Aʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ 有5款主食可選:安格斯漢堡扒、炸魚、雞扒,我選了三文魚配多士、炒蛋、茄汁豆、煙肉、腸仔、粟米和沙律🥗賣相色彩豐富,炒蛋夠滑,沙律配上柚子醬,好fresh. 🥪煙三文魚三文治配薯條朋友選了三文魚三文治配脆炸薯條,多士烤底配蔬菜,雙重口感🥰🥚鮮奶燉蛋白蛋白入口細滑,更有濃濃鮮奶味,甜度適中,含豐富蛋白質,最適合女士享用💕除咗裝修以粉紅色為主,連杯同餐碟都係! 鍾意粉紅色的你唔好錯過🥰❤︎ •-----•❤︎ •-----•❤︎ •-----• ❤︎ •-----• ❤︎ 💓 甜一點 ᑕᕼIᒪᒪ ᘜOOᗪ📍 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下D號舖
💕少女心爆發 • 甜一點

🥓Aʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ

🥪煙三文魚三文治配薯條
朋友選了三文魚三文治配脆炸薯條,多士烤底配蔬菜,雙重口感🥰

🥚鮮奶燉蛋白

💓 甜一點 ᑕᕼIᒪᒪ ᘜOOᗪ
📍 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下D號舖
  • All  Day  Breakfast
  • 鮮奶燉蛋白
2023-06-14 29 瀏覽
少女心大爆發,粉紅色Cafe啱晒女仔打卡嘢食大大份,唔驚食唔飽大塊雞扒漢堡配薯條$88大塊雞扒真係大個手掌心, 名不虛傳漢堡包脆卜卜即烘熱辣辣,塗上牛油唔錯吃薯條份量都幾多炸魚柳全日早餐$98炸魚柳又系超大塊,有兩隻手掌咁大塊炸粉薄薄一層好香脆,配料亦夠豐富多士,炒蛋,茄汁豆,煙肉,腸仔,粟米,牛油果,咁多款配料實有一款滿足到你喜好西瓜爆珠$40另外叫左杯特色飲品-西瓜沙冰清爽唔太甜,夏天飲西瓜更解渴
少女心大爆發,粉紅色Cafe啱晒女仔打卡
嘢食大大份,唔驚食唔飽

大塊雞扒漢堡配薯條$88
大塊雞扒真係大個手掌心, 名不虛傳
漢堡包脆卜卜即烘熱辣辣,塗上牛油唔錯吃
薯條份量都幾多

炸魚柳全日早餐$98
炸魚柳又系超大塊,有兩隻手掌咁大塊
炸粉薄薄一層好香脆,配料亦夠豐富

西瓜爆珠$40
另外叫左杯特色飲品-西瓜沙冰
清爽唔太甜,夏天飲西瓜更解渴

2023-06-06 31 瀏覽
被糖水耽誤嘅窩夫店🥹🥹原本見天氣咁熱諗住入去食個糖水 歎下冷氣,男朋友餓餓地就叫左個all day breakfast食下(我強迫佢轉croffle 🤣🤣)佢個croffle超好食!夠厚夠軟夠酥脆!(私心覺得仲好食過不要對我尖叫同抹茶嗰間野haha) 美中不足係如果唔洗配all day breakfast都可以叫就好了,因為食一個不夠~ 強烈建議menu多啲croffle選擇🤤🤤💸💸All day breakfast 安格斯漢堡排配牛牛窩夫 $128+$20蛋白燉鮮奶(凍) $40📍Chill Good 甜一點地址 : 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下D號舖

💸💸

地址 : 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下D號舖
2023-06-05
  • 韓式牛牛窩夫
2023-05-19 25 瀏覽
今日收工同朋友出旺角晚飯,朋友想晚飯加甜品,就揀左呢間🍧甜一點🍨試吓,店內以我最鍾意❤️嘅粉紅色為裝修風格😍感覺好舒服👍🏻主食有All Day Breakfast同飯,我地每樣都叫左來試吓😋All Day Breakfast 揀左魚柳,成隻碟噤長🫢即叫即整,切開魚柳出熱架,推介大家一定要加$20轉牛牛窩夫,超重牛油味勁香口鬆軟👍🏻重有炒蛋,腸仔,牛油果,沙律菜,茄汁豆同粟米,超級豐富😋安格斯漢堡扒蛋蓋飯 呢個飯超好食👍🏻😋佢個醬汁酸酸地教得超好,配落漢堡扒同蛋一齊食,一啲都唔覺膩👍🏻啲蛋重整得超滑❤️套餐會跟一杯飲品,我地叫左熱檸水同凍奶茶,熱飲杯同碟都係粉紅色架💖襯返間鋪頭👍🏻芒果小黃子 份量超多🤭內有芒果雪糕,小丸子同西米,啲芒果肉好甜😋而家天氣噤熱,食返一碗超透心涼

2023-05-18
  • 牛牛窩夫
  • 安格斯漢堡扒蛋蓋飯
2023-05-11 21 瀏覽
最近成日要去MK🤣今日終於有機會食甜一點,門口粉紅色好吸引🤣🤣🤣一入去全店主題用粉紅色裝修,好適合少女來打卡😆安格斯巨型漢堡配送薯條/沙律菜/飲品 $98上檯已吸晴,真係超巨型😱全條酸青瓜放在漢堡上面🤣漢堡牛厚身牛味香濃肉汁豐富,整體配搭味道適中👍🏻韓式牛牛窩夫$98不是普通粉醬窩夫,而是千層酥皮質感😍😍有驚喜外脆內軟,配搭椰子/芒果雪糕完全好味到停吾到口😋😋❤️芒椰西米寒天珠芒果香甜,椰汁香濃,寒天煙韌,沙冰配搭吾會太甜🤤

安格斯巨型漢堡配送薯條/沙律菜/飲品 $98

韓式牛牛窩夫$98

芒椰西米寒天珠
芒果香甜,椰汁香濃,寒天煙韌,沙冰配搭吾會太甜🤤

2023-05-04 28 瀏覽
旺角通菜街小店甜一點想不到小小店餐廳都裝修到咁少女心靚咁精緻,成間鋪頭都用粉紅色為主, 無論是卡位定散座長檯,Detail位都設計到好靚,以迷人粉好Dreamy 的感覺,簡單食個便飯都與別不同。-餐廳晚上供應的菜色都幾多,店鋪主打Dessert同輕食,當然想食飽D 都有蛋蓋飯可以食-All Day breakfast - 炸魚柳炸魚柳超大塊,炸得金黃香口,食落脆卜卜,入口滑嫩另外仲有炒蛋、茄汁豆、煙肉、腸仔、粟米沙律等等,仲可以將多士轉做牛角包窩夫牛油味都幾香, 食落鬆脆。-大塊雞扒蛋蓋飯雞扒真係好大塊,上檯時廚師仲張蕃茄粒放上去, 好似乳豬咁^^雞扒外皮煎得很香,而且肉質厚, 啖啖肉,蕃茄汁都幾酸香, 撈飯都不錯。-桃膠雪耳木瓜百合紅棗蓮子杞子45最後仲叫左桃膠雪耳木瓜百合紅棗蓮子杞子, 即叫即燉, 唔會過甜,桃膠都幾多,飲落補身暖胃。

旺角通菜街小店甜一點
想不到小小店餐廳都裝修到咁少女心靚咁精緻,
成間鋪頭都用粉紅色為主,
無論是卡位定散座長檯,
Detail位都設計到好靚,
以迷人粉好Dreamy 的感覺,
簡單食個便飯都與別不同。
餐廳晚上供應的菜色都幾多,
All Day breakfast - 炸魚柳
炸魚柳超大塊,炸得金黃香口,食落脆卜卜,入口滑嫩
另外仲有炒蛋、茄汁豆、煙肉、腸仔、粟米沙律等等,
仲可以將多士轉做牛角包窩夫
牛油味都幾香, 食落鬆脆。
大塊雞扒蛋蓋飯
桃膠雪耳木瓜百合紅棗蓮子杞子45
最後仲叫左桃膠雪耳木瓜百合紅棗蓮子杞子,
即叫即燉, 唔會過甜,
桃膠都幾多,
飲落補身暖胃。
被外表吸引入店💖成間粉紅色打卡好靚😆但估唔到啲食物都好有質素👍🏻👍🏻👍🏻🔥安格斯巨型漢堡配薯條❤️(冇諗過係呢一間小店食個漢堡係勁Juice💦😍,而且薯條炸得剛剛好👍🏻有驚喜!有驚喜!)推薦⭐️🔥楊枝甘露(呢個楊枝甘露最適合我呢啲鍾意少甜嘅人)🔥芒果椰汁配西米(個杯好靚,好有特色📸又要打咭😆)🔥桃膠燉蛋白❤️(啲蛋白燉得勁滑😚)總括嚟講呢間舖頭可以再encore 😎
被外表吸引入店💖成間粉紅色打卡好靚😆

但估唔到啲食物都好有質素👍🏻👍🏻👍🏻
🔥安格斯巨型漢堡配薯條❤️

🔥楊枝甘露
(呢個楊枝甘露最適合我呢啲鍾意少甜嘅人)
🔥芒果椰汁配西米
(個杯好靚,好有特色📸又要打咭😆)
🔥桃膠燉蛋白❤️
(啲蛋白燉得勁滑😚)

總括嚟講呢間舖頭可以再encore 😎

2023-04-09 21 瀏覽
食盡旺角之甜品 — 甜一點————————————————同朋友喺旺角食完飯突然之間想食甜品, 見到一間位置唔算大但係佈置得好粉紅主題少女心嘅甜品舖頭,就入去填飽第二個胃啦😆🔸 手工芋圓小丸子燉蛋白芋圓小丸子都幾多粒,蛋白分量充足, 唔會太稀,而且佢個隻碗好靚🥰🔸 韓式牛牛窩夫雖然唔知牛牛係咩意思🤣 不過見佢張圖片賣相幾得於是就嗌咗, 食落又真係幾好食,窩夫硬適中唔會好淋, 配埋雪糕一齊食好快就食曬🔸 糖不甩 煙煙靭靭,一共有六粒,配合埋花生一齊食,仲有一啲黃糖😊🔸 芒椰雪燕西米嚟到都幾大一杯, 值得一讚係西米份量非常充足,佢係屬於細粒西米,每一啖都飲到勁多, 芒果味道飲得出係冇加糖, 唔算太甜💭Overall comment:地方適合打卡, 作為飯後甜品係一個好選擇, 不過佢好似本身7點前都會有晚餐供應嫁
食盡旺角之甜品 — 甜一點
————————————————

🔸 手工芋圓小丸子燉蛋白

🔸 韓式牛牛窩夫

🔸 糖不甩

煙煙靭靭,一共有六粒,配合埋花生一齊食,仲有一啲黃糖😊

🔸 芒椰雪燕西米

💭Overall comment:
2023-04-07 19 瀏覽
🌍甜一點 (旺角)仲諗緊下午茶食咩既時候,突然見到一間好搶眼既甜品店,裝修以粉紅色為主題,真係好有少女風,下午茶時段食材主要係輕食同甜品為主,我同fd就黎左呢間甜品店食tea 啦!🌱韓式牛牛窩夫🌱合桃冇激素雞沙律除咗甜品之外,餐廳都有輕食選擇,我簡左合桃冇激素雞沙律,分量十足,大大碟!廚師採用左無激素雞肉,會比較健康啲,雞肉分量好多而且肉質鮮嫩,唔錯架!另外,合桃香口惹味!甜品方面,我哋叫咗韓式牛牛窩夫,窩夫好有層次,酥皮質感,咬落去香脆,忍唔住再食一啖!💵消費:~200✨環境:7/10 🙋🏻‍♀️推介:7/10📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下D號舖
🌍甜一點 (旺角)

🌱韓式牛牛窩夫
🌱合桃冇激素雞沙律

💵消費:~200
✨環境:7/10
🙋🏻‍♀️推介:7/10

📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下D號舖
2023-03-22 18 瀏覽
餐廳以粉紅色為主,好有少女風,影相打卡一流原味小黃人窩夫(鮮果+雪糕)$88即叫即整,窩夫好香脆,上面加左棉花糖,朱古力醬,生果方面就有木瓜同奇異果糖不甩$40(6粒)熱辣辣,好煙韌好有咬口,上面有大量我喜歡的黃糖,好好味薑汁湯圓$40(6粒)湯圓好軟熟,一咬就會爆出成口芝麻配上好重薑味既糖水,食完後整個人都好暖手工芋圓小丸子燉蛋白$48好滑好香既蛋味,芋圓好QQ,芋圓食落有番薯既味道,甜味適中,唔會太甜另外餐廳除左有好多甜品選擇之外,重有All day breakfast,蛋蓋飯,小食等其他食物。
餐廳以粉紅色為主,好有少女風,影相打卡一流

原味小黃人窩夫(鮮果+雪糕)$88

糖不甩$40(6粒)
熱辣辣,好煙韌好有咬口,上面有大量我喜歡的黃糖,好好味

薑汁湯圓$40(6粒)
湯圓好軟熟,一咬就會爆出成口芝麻
配上好重薑味既糖水,食完後整個人都好暖

手工芋圓小丸子燉蛋白$48

• 韓式牛牛窩夫
最近和朋友短聚,見旺角新開了間粉紅色小店,裏面牆身和傢俬都是粉紅色,天花亦掛了粉紅色乾花🌷,好有少女心💕。小店主打甜品🍨,中式和西式甜品都有供應,款式相當多,另外亦有供應鹹食,有:沙律🥗、漢堡🍔、全日早餐🍳、蛋蓋飯🍛等可供選擇。🍽️ 全日早餐有幾款主食可選擇,包括有:安格斯漢堡扒🐂、炸魚柳🐟、煙三文魚🐠、雞扒🐓。我選擇了安格斯漢堡扒🐂,肉味香濃、咬落有肉汁。早餐跟配炒蛋🍳、煙肉🥓、腸仔🍖、粟米🌽、牛油果🥑、多士🍞、茄汁豆及沙律菜🥗,相當豐富,其他配料亦可加錢追加。炒蛋半生熟🍳,夠滑嫩。多士加$20轉了牛角窩夫🧇,非常酥脆😋。🍮心太軟心太軟的裝飾都幾有心思🎈,配上木瓜粒、紅火龍果粒和雪糕🍦,再灑上糖霜和淋上朱古力漿。切落去有香濃朱古力醬流出🍫,蛋糕質感鬆軟,味道唔錯。

🍽️ 全日早餐

🍮心太軟
切落去有香濃朱古力醬流出🍫,蛋糕質感鬆軟,味道唔錯。
2023-03-14 19 瀏覽
💗 女人街粉紅色嘅Cafe好搶眼😆 初頭以為剩係得甜品食,點知原來仲有主食👍🏼💗 厚肉魚柳漢堡配薯條 $88魚柳比我想像中大塊😍 炸得都唔錯,外脆內軟~ 漢堡上面加咗一條酸瓜,食落更加開胃😆 薯條都算粗,配埋漢堡就一流😋💗 安格斯漢堡扒蛋蓋飯 $98蛋蓋飯蛋既份量好多~同都夠滑 😙安格斯漢堡就略嫌鹹咗少少🤏🏼不過加返少少酸甜嘅醬汁就可以balance番~💗 Chill Cup 芒果西米 $44最後去到甜品舖到,梗係要試吓啲甜嘢😚🐼鍾意芒果🥭所以就叫左杯芒果西米上到枱發現原來好大杯🤣酸酸甜甜,幾好飲~

💗 厚肉魚柳漢堡配薯條 $88

💗 安格斯漢堡扒蛋蓋飯 $98
蛋蓋飯蛋既份量好多~同都夠滑 😙
安格斯漢堡就略嫌鹹咗少少🤏🏼
不過加返少少酸甜嘅醬汁就可以balance番~

💗 Chill Cup 芒果西米 $44
最後去到甜品舖到,梗係要試吓啲甜嘢😚
🐼鍾意芒果🥭所以就叫左杯芒果西米
上到枱發現原來好大杯🤣
酸酸甜甜,幾好飲~
原來通菜街隱身一間以少女粉紅色為主的甜品小店,舖頭細細但裝修都幾靚吖!充滿少女心!💗餐牌上寫有甜品、漢堡包、蛋蓋飯、all day breakfast 供應,而店員特推介我們食甜品~睇嚟甜品係小店信心之作!😉 甜品選擇都幾多,有Waffle、心太軟、小丸子、燉蛋白、涼粉、芋圓及各款有冷熱可選的中式糖水等等~小黃人撈嘢 (芒果雪糕) $78色彩豐富!賣相吸引!芒果粒選料唔錯,幾甜!水果粒下的芒果雪糕質感smoothie椰汁木瓜雪蛤 $62雪蛤膏夠足料!椰汁黑糯米小丸子 $46有冷熱可選,足料!桃膠雪燕木瓜百合紅棗蓮子杞子 $50有冷熱可選,足料!_______________甜一點 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下D號舖_______________

小黃人撈嘢 (芒果雪糕) $78
色彩豐富!賣相吸引!

椰汁木瓜雪蛤 $62
雪蛤膏夠足料!

椰汁黑糯米小丸子 $46
有冷熱可選,足料!

桃膠雪燕木瓜百合紅棗蓮子杞子 $50
有冷熱可選,足料!

_______________

甜一點 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下D號舖

_______________
2023-03-03 17 瀏覽
次次行經過旺角都有留意到呢間裝修粉粉哋嘅舖面,剛啱今日收工嚟旺角行下,就入嚟試一試以為係甜品+糖水為主打嘅食物,但估唔到佢哋嘅主食都咁有驚喜🤩🤗🍔厚肉魚柳漢堡配薯條沙律💰88魚柳炸的非常脆,加上鬆軟嘅漢堡皮,啱啱好可以吸收魚柳嘅油脂🤗一啲都唔覺得油膩,仲有塊芝士,好香!食完好有滿足感!🧇韓式牛牛窩夫💰98窩夫外脆裡韌,口味好豐富,加埋兩舊雪糕球,啱嗮鍾意食甜品嘅我😍😆小黃人(楊枝甘露)💰68一半椰汁,一半芒果汁,跟住仲有一球芒果雪糕同芒果果肉碎🥭真材實料,而且份量都唔小👍🏻舖頭雖然唔大,但裝修都幾有少女心,想講牆身嘅磁磚bling bling超好睇,好啱打卡影相!

🍔厚肉魚柳漢堡配薯條沙律💰88

🧇韓式牛牛窩夫💰98

😆小黃人(楊枝甘露)💰68

• 小黃人
旺角女人街各式各樣的食肆小店都有,這天見到一間粉紅色咁可愛,很明顯就是給少女打卡用的。吃的有窩夫早午餐和各式中式糖水,連餐具都很連戲,一律粉紅色到底。面積唔算大,沙發卡位全部係粉紅色,另一邊則有粉紅乾花從天花吊下來,人魚珍珠瓷磚也非常夢幻呢。環境咁靚,當然要吃養顏糖水越食越靚啦。椰汁系列也很吸引呢。椰汁黑糯米小丸子 HK$46入口滿滿椰子香,小丸子沒有太多粒,整體味道不會太甜,黑糯米煮得都唔錯。桃膠燉蛋白 HK$42口感嫩滑的燉蛋白,配埋桃膠感覺真係幾養顏,淡淡的甜味吃得很舒服。
環境咁靚,當然要吃養顏糖水越食越靚啦。
椰汁系列也很吸引呢。
椰汁黑糯米小丸子 HK$46
桃膠燉蛋白 HK$42