餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (海運大廈)
資訊:

餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (海運大廈)
資訊:

2024-04-09 77 瀏覽
琴晚同左朋友去食牛角 。一開始誤會咗呢間係有得食放題,原來放題嗰間係美麗華。 因為都過咗一段時間冇嚟食啦,都唔記得咗個價錢,入到去打開個餐牌見到除咗會員價或者係有滙豐優惠價,都係仍然覺得有小貴 。最主要嘅原因唔係淨係貴,而係嗰份量。$70-100左右得一碟仔大約4-6片細細片既牛 。兩個女孩子食完唔係好好飽,但係埋單用埋滙豐優惠(8折)之後大約七百零左右 。但係講返食物嘅質素嚟講,都真係靚牛嚟嘅幾好食 。但係覺得份量上面仍然可以多少少 。
2024-04-08
2024-03-23 114 瀏覽
日式燒肉第一時間就想起牛角。必點食品⋯薄切牛舌,燒的時間容易掌握,只要牛舌有微微彎曲兩邊肉色嫩紅⋯口感嫩滑!蒜片蜜糖雞肉,雞肉燒好後加上蜜糖,蜜糖黏着蒜片、吃落十分有口感。麻油椰菜 也是吃燒肉期間清油膩之選牛角溫泉蛋飯,蛋汁加上紫菜,吃落特別開胃!
日式燒肉第一時間就想起牛角。

必點食品⋯

麻油椰菜 也是吃燒肉期間清油膩之選

牛角溫泉蛋飯,蛋汁加上紫菜,吃落特別開胃!

2024-01-23 450 瀏覽
嘩,講真,牛角嘅燒肉真係正!首先,我點咗個「牛角特選牛五品燒肉盛合」,每一塊肉嘅新鮮度都夠晒嘴啊。嗌骨牛舌好腍滑,佢嗰個彈牙感覺,啱啱好爽口,真係掂過癮。👅再講下嗰個肩脊肉,肥瘦適中,燒得啱啱好嘅時候,埋口一啖,肉汁四溢,嘩,好過癮!🤤食到最後啲牛肋肉,肉味更加濃郁,脆脆地,唔使太多花巧嘅調味,已經好吸引!點完肉,嘆返點靚茶,都要有啲菜色嘛。試吓啲「雞六品燒肉盛合」,個人特別中意啲雞翼,腌得啱啱好,外皮烤到微微焦脆,咬一口,肉汁同味道一齊湧出嚟,食完手指都要舔吓先得啊。🍗而啲雞髀肉更加嫩滑,唔會太乾,刷一刷佢地自家嘅醬料,味道更加出,正!啱啱食完甜頭,番個口感,無咁单一。粒粒雞肉烤到就咁米黃色,拎上手微微嘅熱度,冚家實在。無論係同朋友開心聚餐,定係想食好嘢犒勞下自己,嚟牛角,都係一個好嘅選擇!全程食完,個肚充實嘅,健康開心!🌟

2023-09-07 1259 瀏覽
【和牛 全部都係和牛】✨4片日本九州極上和牛呢款食得出有好豐富嘅脂肪😂燒落都出唔少油,食落口覺得好多汁~每一啖都充滿濃厚嘅油脂😋😋肉質嫩滑,帶有淡淡的燒烤+牛嘅香氣😍✨4舊究極日本極上和牛食落佢同上一款和牛極相似🙈都係好juicy同埋肉質嫩滑😂😂只係呢個相對厚切啲,食得滿足少少🐮✨壺漬日本九州極上黑毛和牛肩脊肉呢個除咗有和牛之外,仲有秋葵同菇(o^^o) 呢種一樣都係嫩滑多汁,食得出有調味,食落冇咁單調。燒秋葵同燒菇好食啊😋呢種秋葵冇鼻涕嗰種口感!✨日本九州極上薄燒黑毛和牛呢間幾好,職員有得幫我地燒呢一個薄片和牛🐮就係喺高溫下燒一燒,我地再將熟和牛加滿豉油mix生蛋。嘩!豉油加蛋嚟食真係堅正喎!肉質保持到嫩,口感豐富咗好多。✨初夏之森係一杯海鹽雪糕菠蘿梳打特飲嚟嘅。夏日炎炎就要配合一杯清新特飲🍹先講海鹽雪糕,鹹鹹甜甜,偏冰嘅質地,好鍾意雪糕嘅質地!食淨一半,將佢同微酸嘅菠蘿梳打mix埋,飲落又幾夾喎✨💛
【和牛 全部都係和牛】

✨4片日本九州極上和牛

✨4舊究極日本極上和牛

✨壺漬日本九州極上黑毛和牛肩脊肉

✨日本九州極上薄燒黑毛和牛

✨初夏之森
2023-08-17 943 瀏覽
Lunch set 叫左最經濟嘅HKD88 , 可以揀5 款肉,小編就算唔食牛, 都有唔少選擇可以揀,雞腿肉、墨魚、 豚肉、豬頸肉,普通雞肉,揀左燒汁, 佢嘅肉質都係一如既往高質, 唔會有太多肥肉, 燒完唔洗點醬汁都食到佢嘅最原始嘅味😂😂佢嘅泡菜係比較咸,但碗飯夠大碗,食我至愛嘅爆多紫菜牛角飯, 牛角飯要加HKD10 🫢食完都仲想再食多碗😂😂😂🤪雖然食飯時間比較急,但我都食得好過癮🤣😂 大快朵頤! 因為貼行朋友係會會員,就唔洗加一, 人均HKD98。 希望會食到性價比比牛角更高嘅燒肉店😂😂😂🫵🏻
雖然食飯時間比較急,但我都食得好過癮🤣😂 大快朵頤!
2023-06-21 796 瀏覽
又到牛媽覓食嘅時間啦!今次牛媽去咗牛角食鐵板燒牛,牛肉質感非常鮮嫩多汁,牛肉部位種類亦都非常之多選擇!仲有不同蔬菜飲品種類選擇,非常之美味!紫菜溫泉蛋飯非常之好食,必叫之物!
又到牛媽覓食嘅時間啦!

仲有不同蔬菜飲品種類選擇,非常之美味!
紫菜溫泉蛋飯非常之好食,必叫之物!
2023-06-18 606 瀏覽
牛角Gyu-Kaku(尖沙咀)GRAND MENU🥩日本九州產 極尚黑毛和牛一口牛 $125一份入面有8粒 性價比一般 每邊燒一分鐘就食得 肉質鮮嫩Juicy 勁多汁! 咬落去啲肉汁爆出嚟💦 🐄究極日本極尚和牛$199就咁望 都見到啲雪花油脂分布好靚 略嫌未解晒凍 燒之前好硬 唔算太膩 食落好滑🤍LUNCH MENU 🍱燒肉定食Yakiniku Set- 牛舌(4片) $52牛舌有啲太薄 肉質好瘦 建議燒嘅時間短啲 如果唔係就會有啲鞋 淨係面頭嗰塊先有調味醬汁 所以嗰一塊有啲鹹🥵- 美國上級牛頸脊(4片) $78牛肉好香牛味 略嫌比較細塊 兩啖就冇晒 肉質嫩滑 - 熊本豚梅肉(4片) $78豬肉肥肉部份較多 食落有少少膩唔算非常高品質嘅豚肉 🍨+$12 牛角雪糕(雲呢拿)呢個甜品超好食 雖然細細舊 雪糕好香奶味 上面有啲焦糖醬 再加咗啲黃豆粉 食極都唔夠🥰題外話午飯時間多人排隊 如果要食就要趁早少少 如果有金卡嘅話就唔需要排隊直接可以入去😚Recommend:🐖🐖🐖🌎地址:牛角日本燒肉專門店 (海港城) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓37B號舖#noideatst
牛角Gyu-Kaku(尖沙咀)
GRAND MENU

牛肉好香牛味 略嫌比較細塊 兩啖就冇晒 肉質嫩滑

- 熊本豚梅肉(4片) $78
豬肉肥肉部份較多 食落有少少膩
唔算非常高品質嘅豚肉

🍨+$12 牛角雪糕(雲呢拿)

Recommend:🐖🐖🐖
🌎地址:牛角日本燒肉專門店 (海港城) (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓37B號舖
#noideatst
  • 牛角雪糕
  • 牛肩肉
凱撒沙律佢個沙律啲菜都好新鮮,最緊要多沙律醬,不過我就嫌佢有啲芝士粒,我個人對於芝士就麻麻哋,所以喺呢度唔太欣賞啦~菇類拼盤佢個拼盤種類都有四款,可以放喺錫紙兜上面燒嘅有兩種,不過我個人鍾意都係金菇,其他嗰啲大飛菇就唔係太好。主角:肉類拼盤佢個拼盤有四款係牛肉,另外有豬腩肉同雞肉,牛果方面有牛舌,牛肋肉,牛扒等。佢啲肉中規中矩啦,不過本人技術搭救,令到啲肉入口都可以唔韌。雞肉燒完都仲有汁,送飯一流。飯我就食咗個溫泉玉子飯,個飯送埋啲肉真係一流,不過要勁落牛角燒肉汁,溝埋啲蛋汁一流。環境呢一間有個大海景,因為唔係buffet,所以當有啲錢跌咗喺食個海景。成餐埋單差唔多800,當200蚊食個景啦…
凱撒沙律

菇類拼盤

主角:肉類拼盤

2023-05-17 399 瀏覽
we had no choice but to stay in Harbour City for lunch as it rained cats and dogs.a wide range of rice bowls and yakiniku lunch set options are available but I chose the wagyu rice in hot stone from the a la carte menu.there were very few diced wagyu and i am quite sure those were the trimmings. The taste of the rice however was not bad as there was beef sauce so in general it was OK.

2023-05-04 371 瀏覽
同家人去尖沙嘴行街,突然好想食牛,於是去咗海港城分店嘅牛角!可能因為閒日,餐廳唔算多人等位,唔洗好耐就可以入座,仲可以坐近窗口位,望住維港美景!下午茶就兩點半開始,有75折,絕對抵食。我地用QR CODE 點咗兩個餐 D: 和牛二品&三品燒肉盛合   E: 牛角豚、雞六品燒肉盛合首先有前菜沙律,酸酸甜甜幾醒胃,而牛同雞嘅肉質都唔錯!! 可以再encore我地都有將牛角飯升級香蔥溫泉玉子飯,紫菜夠脆,牛角汁加埋隻蛋,真係不得了!!成餐飯都好滿足店員又會幫手換燒網,唔會令到啲肉燒到黑媽媽下次都要再嚟食!!!
下午茶就兩點半開始,有75折,絕對抵食。

我地用QR CODE 點咗兩個餐
成餐飯都好滿足

店員又會幫手換燒網,唔會令到啲肉燒到黑媽媽

下次都要再嚟食!!!
2023-02-27
下午茶
2023-03-14 479 瀏覽
牛角威力真係好勁,淨係個牛角飯都已經令我成日好想黎。雖然海港城呢間牛角要等位,而且時間都幾長,但個牛角飯真係令我會選擇排隊。紫菜夠脆,加埋牛角汁,真係好味,肉方便我覺得任何一款都好食
2023-03-05
202302平日--牛角日本燒肉專門店 (海港城)地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓37B號舖大鄉里出城,又未試過牛角,瀏覽開飯得悉海港城分店有海景位,致電不可預約,walk in碰碰運氣下午茶時間2:30PM開始,如不需海景位,客人不多,可直接安排入座。家人想要海景位,我們多等了約15分鐘雖說餐廳有海景位置,但近窗邊位實際數目約只有三張,不過餐廳裝潢明亮,座位寬敞,樓底高,空間感足,其他梳化座位也不錯下午茶75折是午市餐牌內的食物烤肉定食包括自選肉類、前菜、餐湯(忘了影相),紫菜飯QR Code 點餐,不過店員也會禮貌地協助幫忙下單點餐:侍應送上熱茶和定食包括的-是日前菜蕃茄、粟米、青瓜,沙律菜,配料新鮮,配上沙律醬,清新又開胃C: 牛角極上四品燒肉盛合和   E: 牛角豚、雞六品燒肉盛合C: 牛角極上四品燒肉盛合選了燒肉汁,有四款牛肉: 網燒一口牛(有牛味)、美國上級牛頸脊(嫩口,一口咬開)、牛級上級牛肋肉(油花像大理石紋,口感軟嫩鮮甜),特選熟成牛(軟嫩多汁)  E: 牛角豚、雞六品燒肉盛合味道選了原味,有豬頸肉(油脂多,口感較煙韌)、豚肉燒(有豬味,有點韌)、日本
202302平日--牛角日本燒肉專門店 (海港城)

地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓37B號舖

下午茶75折是午市餐牌內的食物
烤肉定食包括自選肉類、前菜、餐湯(忘了影相),紫菜飯
QR Code 點餐,不過店員也會禮貌地協助幫忙下單
點餐:

侍應送上熱茶和定食包括的-是日前菜
蕃茄、粟米、青瓜,沙律菜,配料新鮮,配上沙律醬,清新又開胃

C: 牛角極上四品燒肉盛合
和   E: 牛角豚、雞六品燒肉盛合
C: 牛角極上四品燒肉盛合
  E: 牛角豚、雞六品燒肉盛合
味道選了原味,有豬頸肉(油脂多,口感較煙韌)、豚肉燒(有豬味,有點韌)、日本手羽先、日本產雞軟骨(口感脆脆)、雞腿肉(肉質普通)、熊本豚梅肉(有豬味、肉嫩)
烤爐可調節大、中,小火,網燒又不會容易把肉燒燶
牛角飯,珍珠米加上大量紫菜絲、蔥花、白芝麻粒和秘製醬汁,好香的飯
飯量很多,我和家人也全部吃清光
必食之選
枱上放有的調味料,我也不肯定白色的是否蒜鹽,但味道實在過咸
日本手羽先
皮爽肉彈,非一般的雞翼
餐飲無糖可樂/活乳酸梳打
冰量適中,活乳酸梳打酸酸甜甜,無糖可樂正常味道
每個套餐可追加一客$12雪糕,綠茶/雲呢嗱兩款口味,綠茶味濃而不苦,雲呢嗱味雪糕較甜
埋單: 75折後,$286.4
侍應送上的糖果
此分店餐廳環境佳,服務有熱誠,價錢走中、上價位路線,食物有質素

是次下午茶時段有75折優惠,折後人均不用$150,值得一試

期待下一次到牛角的用餐

供參考的其他午市餐牌
2023-02-02
食餐豐富的年初二開年飯牛角轉了新 menu有新品,亦有舊品沒有了 (例如:壺漬)特選燒肉六品盛 熊本豚梅肉 :肉與肉之間有肥膏,口感和味道比豚肉燒好豚肉燒:肥膏容易搶火,燒得耐會肉質開始韌肩脊肉 :好食的牛肉牛舌 :一熟就要拿起美國上級牛頸脊 :脂肪較少,咬落覺得韌雞腿肉: 燒的時間都耐,先燒有雞皮那一邊,雞肉熟透後雞皮也會脆口熟成牛‧熟成牛板腱size 有手掌咁大,是薄身的直接成塊燒燒熟之後先剪成片,可以鎖住肉汁大約剪到 5 片,砌埋一朵花果然是熟成牛,有濃郁牛牛味 🐮味噌蟹肉甲羅燒有蛋有蟹肉絲,配牛角飯一流 🦀🥚先燒熱個蟹殼一陣然後一邊燒,一邊撈燒到出煙就可以了多春魚上菜才知道是沒有錫紙兜咁點算好呢?咪會好容易燒爛/痴底?多春魚放在燒網上就不要郁條魚一樣用大火燒,直到燒到金黃色一面燒到金黃色就翻轉另一面繼續燒唔心急就安全裏面好多春呀其實放多春魚的碟好多醬汁應該是那些醬汁沾滿了魚身,令魚肉不會痴網海蜇柚子沙律食得肉肉多,來一份沙律調劑一下沙律無調味,是漏了?用海蜇撈一撈,沙律有少少調味不過都因為沙律無 salad dressing 可以用來包住豬肉來食燒肉必配牛角飯
食餐豐富的年初二開年飯
牛角轉了新 menu
有新品,亦有舊品沒有了 (例如:壺漬)
特選燒肉六品盛
熊本豚梅肉 :肉與肉之間有肥膏,口感和味道比豚肉燒好
豚肉燒:肥膏容易搶火,燒得耐會肉質開始韌
肩脊肉 :好食的牛肉
牛舌 :一熟就要拿起
美國上級牛頸脊 :脂肪較少,咬落覺得韌
熟成牛‧熟成牛板腱
size 有手掌咁大,是薄身的
直接成塊燒
熟成牛板腱
燒熟之後先剪成片,可以鎖住肉汁
大約剪到 5 片,砌埋一朵花
熟成牛板腱
果然是熟成牛,有濃郁牛牛味 🐮
味噌蟹肉甲羅燒
有蛋有蟹肉絲,配牛角飯一流 🦀🥚
先燒熱個蟹殼一陣
然後一邊燒,一邊撈
燒到出煙就可以了
上菜才知道是沒有錫紙兜
咁點算好呢?咪會好容易燒爛/痴底?
多春魚放在燒網上就不要郁條魚
一樣用大火燒,直到燒到金黃色
一面燒到金黃色
就翻轉另一面繼續燒

唔心急就安全
裏面好多春呀
其實放多春魚的碟好多醬汁
應該是那些醬汁沾滿了魚身,令魚肉不會痴網
海蜇柚子沙律
食得肉肉多,來一份沙律調劑一下
沙律無調味,是漏了?
用海蜇撈一撈,沙律有少少調味
海蜇柚子沙律
不過都因為沙律無 salad dressing
可以用來包住豬肉來食

燒肉必配牛角飯
牛角飯
牛角飯
2023-01-25 422 瀏覽
在牛角app非会员都可以订位,之前有职员电话確認,十分好服务準时12:30抵达,已几乎坐满,告知用餐时间90分钟,令食客有预算準備,good ar.牛每一向口啤吾错,今次同長軰开年,要order好吃及腍的牛肉,先令長者容易享用,今次order九洲黑毛和牛牛肋肉,油脂分佈饱满平均,妈妈话好腍好好吃,难得老人家有讚,当然再order啦,不过都真几贵,$142 6塊,但食得开心最重要,牛角饭亦系必吃的。其他中规中举啦,都係一次好嘅用餐体验。
在牛角app非会员都可以订位,
之前有职员电话確認,十分好服务

牛角饭亦系必吃的。
其他中规中举啦,
都係一次好嘅用餐体验。
2023-01-24
  • 上級牛肋肉
  • 紫菜飯
這天是因為有兩張現金券, 但由於動輒食過千嘅情況下兩百蚊着實不多。雖說牛類已經係和牛但一般吧!比較印象深刻一點的可能會是廣島蠔, 肉質嫩滑, 辛奇牛肉飯就足夠3個人分, 牛角飯半份$19 OK好味嘅。服務就OK吧!
2023-01-17
牛角飯半份