2024-04-01 716 瀏覽
呢一間放題店位於尖沙咀嘅商場之內,出奇地人流唔算多,而且座位寬敞,令人有一份舒適感。餐廳嘅食品區非常集中,而且全部放喺一啲高身嘅雪櫃內,擺放得整整齊齊,令人十分舒服。加上人流唔多,所以未有排隊攞嘢食嘅情況。今次未有點到最貴嘅放題套餐,但係牛肉嘅質素尚算可以。豬肉雞肉嘅新鮮程度亦都算合理,未有出現太多血水嘅情況。當日即場成為會員送蝦滑,亦都可以自行拎其他唔同嘅配菜,新鮮同埋乾淨程度極度非常理想。最後亦都係飲品可以任拎,有唔同嘅選擇。而雪糕方面亦都提供雪糕同埋乳酪。如果大家着重放題店嘅環境同埋乾淨嘅情況,呢間分店可以話係適合嘅選擇。

2024-03-26 493 瀏覽
掛住食完全唔記得影相話說咁啱經過iSquare諗唔到食乜嘢,見到有午市放題打邊爐,就入去試吓肉嘅份量係固定嘅,我哋揀咗$88 +10%嘅套餐可以揀兩款肉,我揀咗牛五花同埋豬肉,肉質唔錯喎,比我想像中好,冇筋而且好軟滑另外必須要講一講配料真係有超多,淨係菜都有10幾款,而且每一款都好新鮮,完全冇渣,一啲都唔老老實講,淨係食菜都抵然之後當然仲有各式各樣嘅丸同埋麵食不特止仲有熱盤同埋好多唔同種類嘅飲品選擇當然仲有自助嘅醬料吧啦$88 +10%,埋單$100一位都唔使食,到捧住個肚走,而且最重要係夠晒多款式,絕對有下次
掛住食完全唔記得影相

肉嘅份量係固定嘅,我哋揀咗$88 +10%嘅套餐

老實講,淨係食菜都抵

然之後當然仲有各式各樣嘅丸同埋麵食

不特止仲有熱盤同埋好多唔同種類嘅飲品選擇

當然仲有自助嘅醬料吧啦

.【牛牛牛🐮 午市鍋食|日式火鍋🍲放題】.趁天氣凍🧊🧣⛄️|今次試於尖沙咀 Isquare 既【牛一】日式火鍋放題我同朋友🧑‍🤝‍🧑點左|📝 五品之肉 5️⃣選用美國🇺🇸特選級穀飼牛🐄🐂 #uschoicebeefchoice.店內裝修都好簡約|係往內L形 空間最重點🉐係 門口就見到 長15米 〰️ 既火鍋🍲配料牆.➕ 雪糕🍦機|清酒🍶 | 啤酒🍻 自添機|無酒精飲品🥤櫃 同 有汽飲品🥤機 |同沙冰 .仲有🤩 炸物|🈶 炸雞🍗|薯條🍟|炸章魚丸🐙仲有仲有🤩 日本🇯🇵 咖喱和牛🍛|和牛炒飯🍚 蛋碎同肉粒好多😍 而且 |係採日用日本產月光米 🗾 😽 我飽飽地都隊咗一碗🍚.我哋兩個人 👥 都一樣有鴛鴦湯底|1️⃣ 中華麻辣花椒🌶️ #sichuanhot&spicysoup|2️⃣ 蕃茄豚骨湯底 #tomatoporkbonesoup |.😽🕺🏻🕺🏻主角出場💃🏼💃🏼牛肉🐄🐂 一黎 就上3️⃣層 而每層就有 6️⃣ 大片|而且油脂花紋明顯🆒 |我哋再點多✌🏼round 都一樣有水準 |再加上其他配料 🙆🏻‍♂️ 唔錯👍🏻.😍💗我大愛之選 係 |乳酪雪糕🍦 原味 同 宇治抹茶味🍵 好似兩個人夾埋都有👋🏻 round #yo
【牛牛牛🐮 午市鍋食|日式火鍋🍲放題
我飽飽地都隊咗一碗🍚
我哋兩個人 👥 都一樣有鴛鴦湯底|
😽🕺🏻🕺🏻主角出場💃🏼💃🏼
牛肉🐄🐂 一黎 就上3️⃣層 而每層就有 6️⃣ 大片|
😍💗我大愛之選 係 |乳酪雪糕🍦 原味 同 宇治抹茶味🍵 好似兩個人夾埋都有👋🏻 round #yoghurticecream
仲有好幾款 topping 配料|紅豆🫘 同 綿花糖 ❤️‍🔥
仲有3️⃣ 三原色🔴🟡🟢 啫喱杯 同 仙草凍🟤|🟩蕨餅 #warabimochi 都好配合日式料理主題
#grassjelly #草莓芒果青檸三色
要碳水 #carbo 除咗月光米飯|粉麵 選擇都好多🈵|🌈彩色 粉絲 讚歧烏冬 同 日式拉麵 👏🏼 都有☑️
Comment 🗣️|我覺得食午市比晚市 C/P 更高 物有所值 星期六中午🕛 都樣樣有 但唔算多 ✊🏼
🤵🏼‍♀️總結報告🤵🏻‍♂️
🉐📃性價比:9.0/ 10 😋
|日本料理 🇯🇵|火鍋🍲|
—————————————————————
📬 牛一日式放題鍋料理|Nabe One|尖沙咀|TST|
地址:尖沙咀彌敦道63號iSQUARE|3樓301號舖
💈 營業時間:11:30-22:00
#10周年感謝祭 #牛一會員 #hotpotallyoucaneat #nabeone
五品牛肉
美國🇺🇸穀飼牛
日本咖喱和牛
唐生菜
2023-11-20 1453 瀏覽
90分鐘五品肉套餐邊爐湯底選擇好多,揀咗熱門嘅壽喜燒同中華麻辣湯,壽喜燒湯底甜甜鹹鹹,好開胃🤤中華麻辣湯辣度老少咸宜,放心點😉咁多款肉最鍾意美國極黑和牛,牛味有,肥瘦適中:) 點咗起碼6盤,順帶一提,餐廳上菜速度好快,爽!除多和牛,豚肉同雞件都唔錯,可以轉換口味😉除咗肉片,餐廳仲有好多丸類,蔬菜,小食,甜品,自助任拎,最推介係日式拉麵放落壽喜燒湯底!!!依家仲有11月期間限定嘅日本直送抹茶雪糕,茶味濃唔太澀,加上海量紅豆蓉同麻糬粒,係一餐嘅完美結尾🥰
90分鐘五品肉套餐

2023-10-24 1334 瀏覽
好彩大家都喜歡打邊爐,lunch選擇放題真系好抵食。人均計埋加一,大概100左右,吃茶餐廳有時都六七十😂諗諗不如打邊爐牛一主打好多青菜選擇,食牛肉食得滯就可以'車菜'🤣
好彩大家都喜歡打邊爐,lunch選擇放題真系好抵食。

牛一主打好多青菜選擇,食牛肉食得滯就可以'車菜'🤣
2023-09-15 1103 瀏覽
果日4個人book 左枱,入去睇到外觀都幾好咁但係D食物都係一般,食物一般都係D大路野預咗,但有個肥矮女待應聲大大,又唔係太有禮貌,比錢去受氣,唔怪之得咁多人返上去消費.
但有個肥矮女待應聲大大,又唔係太有禮貌,
比錢去受氣,唔怪之得咁多人返上去消費.
2023-08-10 1412 瀏覽
牛一自助火鍋 講價錢 都幾多選擇, 最平 200蚊樓下 到 四百蚊左右 都可以選擇 自己合理嘅價錢 選擇唔同牛肉嘅質素!我覺得每款價錢嘅牛肉 都合理嘅! 而我最 鍾意嘅地方 但係我可以同啲朋友 尤其係 唔食牛嘅朋友 佢哋都有啲 無牛嘅價錢 選擇, 呢樣我覺得好體貼!除咗牛以外嘅食物選擇 都算上可! 飲品 種類 合格 基本上 經常見到可以飲用嘅 汽水 搽類都有! 最緊要連啤酒都有 雖然唔係咩大牌子 但係 都可以 滿足 下!同埋佢哋嘅服務態度都幾好嘅, 亦都好熱心去幫你, 環境坐得舒適 地方光猛 同埋衛生程度 都做到好好!如果一大班朋友搵地方聚腳,傾下偈, 都係一個幾好嘅地方。

如果一大班朋友搵地方聚腳,傾下偈, 都係一個幾好嘅地方。
今日同一班同事Happy Lunch 去左Isquare既牛一原本以為會好多人 驚唔夠時間Enjoy個lunch 點知12點幾去到唔使排 價錢 一D都唔貴 揀左美國特選級穀飼牛套餐 $89 + 10%同事有會員 仲有得double牛肉份量! 揀埋鴛鴦湯底+$20 四個人埋單都係$413.6 呢間牛一有非常多種類既菜比你選擇 連豆苗、羽衣甘藍都有 以人均$100黎講非常抵玩

同事有會員 仲有得double牛肉份量!
揀埋鴛鴦湯底+$20 四個人埋單都係$413.6

呢間牛一有非常多種類既菜比你選擇
連豆苗、羽衣甘藍都有 以人均$100黎講非常抵玩
2023-08-08
2023-05-10 1713 瀏覽
岩岩去咗牛一食打邊爐,今餐嘅食物真係令我好滿意!首先,呢度嘅湯底好選擇,有麻辣、清湯、豬骨、番茄等多款口味,而且每款都好鮮甜,真係好好味。我個人比較鍾意麻辣湯底,辣而不過,啖啖口感真係好到冇得輸!當然,最吸引人嘅係啲食材。牛一有唔同肉類選擇,有雞肉、豚肉同牛肉,推介大家揀牛肉,鮮嫩多汁。另外,牛一嘅火鍋配料有好多款,有唔同嘅菜類、菇類、豆腐等等,最特別嘅系有皇帝菜、豬紅同荀尖,令人可以嘗試多種食物!最後仲有乳酪雪糕做甜品!牛一係一個好適合聚會嘅地方,食物、湯底都唔錯,價錢亦都唔會太貴。如果想打邊爐的話,可以試試去牛一!
岩岩去咗牛一食打邊爐,今餐嘅食物真係令我好滿意!

最後仲有乳酪雪糕做甜品

2023-05-10
2023-03-22 1515 瀏覽
唔知幾時開始,啲打邊爐餐廳開始搞午市打邊爐。限時60分鐘,食得咁趕,真係夠時間食咩,更重要回唔回到本架?今次介紹你去連鎖餐廳,牛一。佢午市60分鐘有幾個選擇,長期糧尾的可以選只食火鍋配料!只係六十幾蚊!火鍋配料好多選擇:-各色各樣的肉丸-多菜(皇帝菜,生菜,芋頭,荀)-當然仲有公仔麵,烏冬-飲品仲出色:啤酒,氣水,咖啡,soda water, -甜品:frozen yogurt, 仲有不同的topping 俾你揀最平$80 埋到單,抵丫!
今次介紹你去連鎖餐廳,牛一。
火鍋配料好多選擇:
-各色各樣的肉丸
-多菜(皇帝菜,生菜,芋頭,荀)
-當然仲有公仔麵,烏冬
-飲品仲出色:啤酒,氣水,咖啡,soda water,

最平$80 埋到單,抵丫!
2023-02-15
  • 啤酒
  • 皇帝菜
2023-01-01 2224 瀏覽
連鎖火鍋店,間間都差唔多,今日就去左牛一食,係I SQUARE既牛一人流唔算太多,冇其他分店要等位等到2046咁耐。今次就選擇左$328既和牛餐,D牛既質數幾好,和牛肉質就幼細,而且味道都好好,另外就仲有封門牛柳,大片D但牛味就重D。火鍋湯底就當然有麻辣夠好味,另一個就係木瓜海底椰,呢個出奇地好味,清清地但係又唔會淡,用黎食蔬菜類一流,同埋呢係有高級蔬菜,豆苗,呢個真係VERY GOOD。其餘配料都係一般火鍋店都有所以冇影啦。最推介既係維他有氣系列,好夾火鍋,如果想冇咁肥,可以飲桃味,糖份少D架。
2022-12-31
2022-12-17 1352 瀏覽
伏伏伏!好小野食!冇下次個餐牌5只手指数哂自助吧只有芝士腸,牛丸其馀得幾条菜完全冇乜良心大家要睇清楚有咩食先好入去。比咗2百幾蚊淨係食左幾碟牛,其他又要收費先有得食唔該比番d良心出嚟做,唔好賺咁盡!伏,伏,伏,伏伏
伏伏伏!
好小野食!冇下次

個餐牌5只手指数哂
自助吧只有芝士腸,牛丸
其馀得幾条菜
完全冇乜良心
大家要睇清楚有咩食先好入去。
比咗2百幾蚊淨係食左幾碟牛,
其他又要收費先有得食
唔該比番d良心出嚟做,
唔好賺咁盡!
伏,伏,伏,伏伏

2022-12-15 964 瀏覽
Went here a while ago and I’d say the service is nonexistent it’s mainly self serve, but there’s an upside is that you don’t pay service charges which is good to me. However the quality of the meat was delicious and the soup was full of possibilities, you could change it if you wanted to.
2022-12-08 1151 瀏覽
昨午我們一行四人去了尖沙咀國際廣場三樓的牛一 食火鍋放題, 哪裏有90分鐘及60分鐘的午市套餐放題,我們選了每位$89的60分鐘美國特選級穀飼牛肉套餐。 套餐包一盒牛肉及任食火鍋配料和飲品 ,我們選了蕃茄豬骨湯底及壽喜燒湯底,牛肉蘸了蛋汁後非常嫩滑,火鍋配料種類繁多,蔬菜類有豆苗,羽衣甘藍, 生菜,皇帝菜等,菇類有金針菇,白蘑菇, 秀珍菇,鮮冬菇等,其他有豆腐卜,蟲草花,炸芋頭,秋葵, 南瓜,牛丸,豬皮,豬紅等。 飲品除了汽水,啤酒,紙包飲品外,還有咖啡,朱古力,沙冰等,最開心的就是乳酪都有得食, 乳酪加了碎朱古力,珍珠,彩色棉花糖及朱古力豆,美味非常。 這個午餐真係又抵食又滿足。

2022-08-09 2467 瀏覽
諗住今晚去尖沙咀iSquare,順路想打個邊爐,但都8點幾,諗住呢間話收10點半,10點Last order,就入去啦,㨂左個和牛+$25海鮮…和牛真係好食既….但海鮮就…得4款….虎蝦有啲梅…都可以接受,其他2款都不過不失啦,但翡翠螺一食成口都係沙….廚房要吐沙真係咁麻煩咩😡…..其他自助火鍋配料都OK既,飲品選擇比較少….大約9點25分左右忽然有職員走過黎講Last order?我即時有疑問唔係120分鐘咩,點解咁快既!入黎時唔夠120分鐘點解職員無提過幾點Last order 同幾點清場?都唔緊要啦,咁落完Order,諗住出去攞雪糕啦,吓….熄左機…..,食物可以收走我覺得OK….但完左Last order 就熄機係咩玩法?好趕住收工?
2022-08-08