位於觀塘apm 4樓嘅燒肉の牛太 •本陣好似幾多人食,見佢哋有午市燒肉 Combo定食套餐,而且包任食小型自助吧提供嘅水果、沙律、甜品,好似好抵食,所以就入去食下🤣我叫左個set包一碗海帶湯、檸檬綠茶,沙律、水果同甜品係自己出去自助吧攞😆上級板腱肉+厚切牛舌燒肉定食上級板腱肉有牛味同幾大片,牛舌真係好厚身,又爽又滑,總括而言牛肉質量唔錯👍建議點番蒜味旨盬醬就最清,更加食得到牛肉肉味🥳最後當然唔少得甜品時間!泡芙中間有好多吉士超正😋最驚喜係黃豆粉蕨餅😍超新鮮,煙韌得黎咬下去很Q又不會太黏口😚

上級板腱肉+厚切牛舌燒肉定食

小妹大愛之燒肉放題餐廳🇯🇵首推高CP值午市燒肉定食套餐豐富份量多 再加配小食自助吧🍉🍍🥗🍡滿足感🆙⬆️🐮午市燒肉定食 - 上級牛肋肉燒肉定食一碟足足有12片上級牛肋肉(可選燒汁/鹽味),雖然係午市套餐,但係燒肉質素絕對保持到高品質,份量相當有誠意🤩套餐除左配任添白飯、湯、汽水、伴菜,仲加推免費自助吧!!!可以任食沙律、水果、甜品、伴菜🥳🐮午市Combo定食 燒肉厚切牛舌+迷你主食(韓風石鍋拌飯)另一款午市Combo套餐除左燒肉仲可以加一款迷你主食(韓風石鍋拌飯/迷你辛辣海鮮湯(配白飯)/迷你月見冷烏冬/迷你溫泉蛋泡菜豚肉飯),同樣配任添白飯、湯、汽水、小食自助吧!太豐富喇!!!😍厚切牛👅夠厚口,油脂分布平均,爽口彈牙,加少少檸檬汁同特色七味粉調味,絕配👍🏻👏🏻(另外仲有鹽醬同燒汁可按個人口味調味)
小妹大愛之燒肉放題餐廳🇯🇵

沙律
自助吧
  • 厚切牛舌
4天前 15 瀏覽
今日出糧!🤑lunchtime一於同同事去食好啲🤣所以就去左APM食燒肉😌佢地呢個燒肉+主食嘅combo set又豐富又抵食呀😍*****✨午市燒肉Combo定食 $139🐮上級牛肋肉🦐迷你辛辣海鮮湯 配白飯🥤0OHA荔枝乳酸汽水燒肉我揀左牛肋肉,佢嘅油脂分布平均、肉質超靚😍兩面各燒大約10零秒就食得,入口嫩滑又重牛味🥳個主食揀左個韓式海鮮湯,配埋自助吧嘅泡菜一流😎👍🏻*****

*****

✨午市燒肉Combo定食 $139
🐮上級牛肋肉
🦐迷你辛辣海鮮湯 配白飯
🥤0OHA荔枝乳酸汽水

個主食揀左個韓式海鮮湯,配埋自助吧嘅泡菜一流😎👍🏻

*****

• 燒肉
  • 牛肉
  • 燒牛肉
2024-04-26 0 瀏覽
燒肉の牛太・本陣 (創紀之城五期(apm)) (觀塘).燒肉combo•上級牛肋肉.午市套餐有燒肉,自助沙律吧以及迷你主食,埋單先百幾蚊!.由於同女朋友share食,我就叫左個牛肋肉事前有醃好,一客午市都有成六件肉食得膩仲可以食下出面嘅沙律同水果.套餐仲跟一個迷你主食,我揀左迷你月見冷烏冬月見生蛋係中間,有葱,wasabi等調味,食燒肉期間食一口真係透心涼!.另外套餐每人仲包個罐裝飲品!.燒肉の牛太・本陣 (創紀之城五期(apm)) (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)4樓
燒肉の牛太・本陣 (創紀之城五期(apm)) (觀塘)

燒肉combo•上級牛肋肉

午市套餐有燒肉,自助沙律吧以及迷你主食,埋單先百幾蚊!

由於同女朋友share食,我就叫左個牛肋肉
事前有醃好,一客午市都有成六件肉
食得膩仲可以食下出面嘅沙律同水果

套餐仲跟一個迷你主食,我揀左迷你月見冷烏冬
另外套餐每人仲包個罐裝飲品!
燒肉の牛太・本陣 (創紀之城五期(apm)) (觀塘)
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)4樓
2024-04-25 0 瀏覽
呢一間燒肉店見人氣好高🌟,同埋仲有午市套餐,所有就決定嚟試下啦🥳所有午市套餐都包埋有好豐富嘅自助區域🤩,無論係沙律、水果、泡菜、甜品等等都齊晒,又新鮮款式又夠多😎上級牛肋肉燒肉定食 $149主角牛肉真係好高質🔥,牛肉味十足,而且口感方面都啱啱好唔會覺得好難咬🤣。另外呢度仲有好多款醬汁選擇😋,我自己就最鍾意佢地嘅蒜蓉醬汁,蒜茸味好惹味,令到牛肉味道更加香,同牛肋肉好搭配😝道地極品烏龍茶(凍)

上級牛肋肉燒肉定食 $149

道地極品烏龍茶(凍)
2024-04-24 0 瀏覽
觀塘的 最近推出了一人午市套餐😂 CP值很高 由$99起 有豬牛雞3款肉可以選擇✨✨佰幾蚊 有比較質素高的牛肉感覺很抵食!而且套餐包含了小型自助吧提供沙律、前菜、水果同甜品 任食!❤️❤️甜品有糯米糍、黑糖蕨餅同泡芙 要不停添食店內裝修以走日系黑色主調 環境舒適座位寬敞店員服務態度親切 ⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆🥩上級牛肋肉燒肉定食套餐包括肉、湯、前菜、白飯和飲品~高品質嘅牛肋肉 份量十足 !肉質色澤鮮嫩 大塊厚切 油花好靚入口非常軟腍 配上三款特色燒肉醬汁 味道極佳推薦~
觀塘的[燒肉の牛太•本陣 ]
最近推出了一人午市套餐😂
CP值很高 由$99起
有豬牛雞3款肉可以選擇✨✨
佰幾蚊 有比較質素高的牛肉
感覺很抵食!

而且套餐包含了小型自助吧
提供沙律、前菜、水果同甜品 任食!❤️❤️
甜品有糯米糍、黑糖蕨餅同泡芙 要不停添食
店內裝修以走日系黑色主調 環境舒適座位寬敞
店員服務態度親切

⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆
🥩上級牛肋肉燒肉定食
套餐包括肉、湯、前菜、白飯和飲品~
高品質嘅牛肋肉 份量十足 !
肉質色澤鮮嫩 大塊厚切 油花好靚
入口非常軟腍 配上三款特色燒肉醬汁 味道極佳推薦~

2024-04-23 0 瀏覽
燒肉本陣位於觀塘apm 第5期 4樓一整排餐廳中紅色招牌及木柱非常顯眼本陣除左燒肉放題現在仲有任食60分鐘小型自助吧,主菜由$79起主菜有月見冷烏冬$79石鍋伴飯$99辛辣海鮮湯$99溫泉蛋泡菜豚肉飯$99CP值最高燒肉$99已經可以食到牛+豬+雞相當實惠我叫左$139上級牛肋肉+迷你月見冷烏冬牛肋肉緊貼著脊骨兩側脂肪多富含油脂,肉質香Q滑月見冷烏冬有香濃蛋黃爽口雞絲木魚海帶加入冷烏冬汁非常增加身體涼快感覺烏冬非常彈牙小型自助吧大量新鮮蔬菜沙律菜,青瓜,粟米,蟹柳配上日本柚子醋,芝麻醬等非常有日式風格甜品雪糕泡芙 牛奶雪糕,夠冰凍斑蘭糯米糍 微甜軟糯黃豆粉餅 日本特色茶點 定食仲有蛋花湯同烏龍茶非常飽肚
燒肉本陣

我叫左$139
上級牛肋肉+迷你月見冷烏冬
牛肋肉緊貼著脊骨兩側
脂肪多
富含油脂,肉質香Q滑

月見冷烏冬
非常增加身體涼快感覺
烏冬非常彈牙

小型自助吧
大量新鮮蔬菜
沙律菜,青瓜,粟米,蟹柳
配上日本柚子醋,芝麻醬等
非常有日式風格

甜品
雪糕泡芙 牛奶雪糕,夠冰凍
斑蘭糯米糍 微甜軟糯
黃豆粉餅 日本特色茶點

定食仲有蛋花湯同烏龍茶
非常飽肚

2024-04-20
  • 上級牛肋肉燒肉定食
  • 沙律
前幾日喺度嘆左新推出嘅一人午市燒肉套餐,肉類優質之餘,亦附送自助沙律甜品吧、仲要白飯任添😆 感覺性價比好高👍🏻我點嘅係上等板鍵牛肉併厚切牛舌各四塊嘅套餐,牛舌雖然厚但相當嫰滑,板鍵肉嘅油脂平均,肉味好濃郁,我自己好鍾意😋 沙律吧嘅選擇都唔少,最令我開心嘅係甜品有我最愛嘅蕨餅❤️ 而且係誠意之作,夠軟糯👍🏻 我不自覺食左好多件🤭我起初預期呢個 60 分鐘套餐會好趕,但原來都食得幾悠閒😆 我又食又影相,仲有足夠時間去自助吧攞幾次食物,加上座位闊落,抽風又好,唔會令我沾上油煙味,唔怪得平日中午都幾乎滿座,尤其好多上班一族來食,值得推介☺️
上等板鍵肉+厚切牛舌燒肉套餐

上等板鍵肉+厚切牛舌燒肉套餐
2024-04-23 0 瀏覽
好少嚟觀塘做嘢咁,今日做完嘢2點左右,想食吓日本燒肉,所以上open rice 搵到呢一間舖頭。呢間本陣喺APM商場4樓,我見有lunch set所以就點一個149牛肋肉燒肉定食,我仲追加咗一個$28嘅牛腱肉。呢度嘅套餐包咗汽水,自助沙律吧,自助甜品,同白飯同湯,都幾抵食。我點咗嗰兩隻肉,都可以揀鹽燒或者醬燒,我個人覺得呢鹽燒會比較好食啲。而我覺得牛腱肉係幾好食嘅。因為其實仲有三款醬提供俾你點燒完個牛肉,所以鹽燒會比較合適啲。最後甜品有兩款,一個係糯米糍,另外一個好似日式啫喱,都係好食!

2024-04-17
2024-04-22 0 瀏覽
今晚平日同朋友去咗間本陣食晚飯 大約6點左右成為第一位客人入去。餐廳有自助形式放題咁,包括水果甜品飲品等等。當然有得選擇套餐,叫左$336既set,之後店員叫我哋scan QR code落單,仼飲仼食,牛肉有質感,叫得最多係牛舌。而且,套餐包咗飲品包括酒同汽水,最後仲包咗雪糕既。

2024-04-22 0 瀏覽
係觀塘唔好以為一定食唔到好嘢,今次我要同大家分享一個超級抵食嘅日式燒肉餐廳。雖然佢主打係抵食同CP值高,但係佢哋嘅環境裝修一啲都唔失禮,地方闊落寬敞,係傳統日式燒肉嘅風格。今次我就試咗佢哋「CP值最高午市燒肉定食」入面嘅上級牛肋肉燒肉定食。🤑上級牛肋肉燒肉定食首先講下牛肋肉啦,牛肉係日本直接進口,質素絕對係有信心保證,大家可以放膽食!落單嘅時候可以選擇鹽燒或者燒汁兩種口味,我今次就揀咗試燒汁,烤熟之後味道更加會有層次感。一上枱已經見到肉質好細緻,每一片牛肋肉色澤都好靚,雪花紋路分明。肉質更加入口即化,好似絲綢咁滑!😋套餐除咗有肉食之外,仲有一個免費嘅自助沙律吧。入面有沙律、水果、伴菜同甜品,總共都有唔少嘅款式可以選擇,而且全部都係好新鮮,職員refill食物嘅程度亦都係好頻密。🤩跟餐仲要有麵豉湯同汽水,整體嚟講都相當豐富,就算大食啲都可以食到好飽。以呢一個價錢嚟講,食到咁嘅質素,係今時今日嘅香港其實都算值得推薦。😘

2024-04-22 37 瀏覽
是次晚飯與家人一行6人,食物款式數量合理,份量足夠,質素高。出來的肉並沒有雪味,剛好可放入爐上燒,入口肉味香濃,多汁,蔬菜都很新鮮。而侍應服務態度很專業,待客有禮,回應很快。侍應亦會自動執拾枱上的吉碟。廚房出食物的份量和時間適中,不需要等候太長的時間。惟醬料只得3種、甜品、飲品、自助沙律和水果的手款式較少,建議可增多一至兩款。整間餐廳環境氣氛都很好,雖然地方不大,走廊空間尚可,但如果有輪椅,相信都不太方便。
▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼位於觀塘apm嘅「燒肉の牛太・本陣」最近新推出午市燒肉套餐📣當中嘅「午市燒肉Combo定食」更可自選燒肉及迷你主食,價錢都只係$99-$139,相當吸引😍另外,餐廳亦新增設小型自助吧供食客無上限添食甜品、水果、沙律同拌菜👏🏻一次過滿足各種味蕾嘅需要,鍾意食燒肉嘅大家絕不能錯過🔥🔸午市燒肉Combo定食($139)▪️自選組合:🥓燒肉:上級牛肋肉🥘迷你主食:迷你辛辣海鮮湯 (配白飯)🔸午市燒肉Combo定食($139)▪️自選組合:🥩燒肉:厚切牛舌🍜迷你主食:迷你月見冷烏冬🌟所有午市定食:🥣附湯及汽水乙罐、🥗任食甜品、水果、沙律、拌菜🍚白飯任添▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲

🔸午市燒肉Combo定食($139)
▪️自選組合:
🥓燒肉:上級牛肋肉
🥘迷你主食:迷你辛辣海鮮湯 (配白飯)

🔸午市燒肉Combo定食($139)
▪️自選組合:
🥩燒肉:厚切牛舌
🍜迷你主食:迷你月見冷烏冬

🌟所有午市定食:
🥣附湯及汽水乙罐、
🥗任食甜品、水果、沙律、拌菜
🍚白飯任添

2024-04-20 0 瀏覽
呢間位於觀塘嘅肉の牛太•本陣主打燒肉,今次決定試下餐廳全新既午市套餐,感覺好抵食!佢哋有個小型自助吧提供沙律、前菜、水果同甜品可以任食!唔洗驚唔夠飽!上級牛肋肉燒肉定食$149套餐包括肉、湯、前菜、白飯和飲品~牛肋肉份量十足有成十二件!超抵食!油花好靚,入口油脂滿滿,牛味都好香濃!超好食!呢個價錢係觀塘估唔到可以食到咁性價比高既餐廳!肉の牛太 本陣觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)4樓L4-23號舖上級板腱肉燒肉定食

上級牛肋肉燒肉定食$149

呢個價錢係觀塘估唔到可以食到咁性價比高既餐廳!

肉の牛太 本陣
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)4樓L4-23號舖
上級板腱肉燒肉定食

2024-04-20 0 瀏覽
午餐想係觀塘食燒肉,搵咗一陣就去咗apm呢間到食,抵食得黎又坐得舒服!見餐廳推出咗新午市套餐~$99起就可以享用多款高質燒肉!套餐仲包咗肉類、白飯、湯和飲品!仲有小型自助吧可以任食沙律、甜品、水果!真係超級抵食!!❤️❤️上級板腱肉+厚切牛舌燒肉定食板腱肉肉味濃又有咬口,油脂唔會太多,牛舌好厚切!燒完之後外脆內軟🥹很滿足!!!肉の牛太 本陣觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)4樓L4-23號舖

上級板腱肉+厚切牛舌燒肉定食

肉の牛太 本陣