2023-10-09 70 瀏覽
今日我同爸爸媽媽一齊去了將軍澳的熊小館Cafe MED享用午餐,熊小館是一家以熊仔🐻為主題的餐廳,裝潢可愛又溫馨。我係超級Teddy Bear迷,所以一進門就被門口大大的熊公仔吸引住了🌝店內佈置得非常用心,處處都可以看到跟熊相關的元素!我們點了蒜蓉牛扒、黑椒雞扒同小熊兒童套餐A🥰這幾款都是店內非常受歡迎的招牌菜。滑嫩的黑椒雞肉及蒜蓉牛扒搭配蓬鬆的米飯,加上特製的醬汁,味道非常香濃。小熊兒童套餐,其中會有熊仔造型的啫喱糖甜品,不僅好吃,還非常可愛。每張枱都有一個熊仔公仔陪大家一齊食飯,覺得唔夠的,可以問店員攞多d熊仔🐻,一路食一路同熊仔玩☺️熊小館的食物,價格非常親民,溫馨的環境和親切的服務。如果喜歡可愛的熊主題和美食的結合,非常推薦去將軍澳的熊小館一試。
2023-10-06
2023-10-05 43 瀏覽
今日中秋節早收工, 早幾日已經同屋企人食咗做節飯, 今晚可以一家三口出街食, 俾阿囡揀, 阿囡即刻話要去啤啤餐廳.-去到餐廳已經好興奮, 又抱起啤啤, 又要啤啤坐隔離陪食飯🤣🤣D 間餐廳都算係囡囡最愛, 每次都會叫指定叫黑熊, 薯條同鮮蝦蒜片辣椒芫荽扁意粉.黑熊: 小朋友至愛, 有隻啤啤係上面, 好得意, 仲有齊雪糕同可樂薯條: 即炸, 熱辣辣,脆口,份量多, 食唔停鮮蝦蒜片辣椒芫荽扁意粉( 走辣): 好惹味, 蒜香味濃, 鮮蝦大隻彈牙心太軟: 另外叫多個雪糕-齊食, 絕配, 做到中間流心👍👍價錢經濟實惠, 氹小朋友之選😍

薯條: 即炸, 熱辣辣,脆口,份量多, 食唔停

心太軟: 另外叫多個雪糕-齊食, 絕配, 做到中間流心👍👍

價錢經濟實惠, 氹小朋友之選😍
2023-09-28
2023-10-03 23 瀏覽
今日同阿女去熊小館 Bear Bear Cafe食晚飯,阿女去到第一時間抱住門口隻大Bear Bear🤣, 熊小館既佈置係好吸引引小朋友既,周圍都有Bear Bear 圍住。我地叫左個二人餐,分別有香草牛油焗田螺深海帶子拼醬燒汁牛柳香草忌簾龍利柳飯仲有餐湯,蒜蓉包,甜品,飲品,另外我地仲追加左蘿條同一口牛,個田縲用牛油薯蓉托底,飽肚得黎好好味,我最深刻既莫過於個醬燒汁牛柳,整得勁淋好入味,香草忌簾龍利柳個汁好惹味令我想食多碗飯🤭阿女最興奮就係杯黑熊,二話不說就KO 左舊雪糕🤣,有兩隻小熊陪住阿女食得特別多特別開心,話下次要再黎🤣

我地叫左個二人餐,分別有
香草牛油焗田螺
深海帶子拼醬燒汁牛柳
香草忌簾龍利柳飯

特餐:芝士焗忌廉菠菜龍脷飯($56) ●●●●○有兩大塊魚柳🐟冇雪藏味焗飯入面有炒蛋、菠菜汁鋪滿成個飯 味道剛剛好,唔會太膩熱咖啡 ●●●●○又幾好飲喎~比想像中香滑☕️📍熊小館💰: ●●●●○環境、服務:●●●●○
特餐:芝士焗忌廉菠菜龍脷飯($56) ●●●●○
有兩大塊魚柳🐟冇雪藏味
焗飯入面有炒蛋、菠菜
汁鋪滿成個飯 味道剛剛好,唔會太膩

熱咖啡 ●●●●○
又幾好飲喎~比想像中香滑☕️

📍熊小館
💰: ●●●●○
環境、服務:●●●●○
2023-09-17 16 瀏覽
🐻🐻🐻熊小館🐻🐻🐻😍成間鋪頭佈滿熊仔🐻真係好可愛🥰好有家嘅感覺❤️店員有禮👍🏻而且呢度好抵食,大部份嘅餐都係40幾蚊😱味道仲要唔差😆👍🏻🥪咸酥流心芝士吐司~$44(估唔到咁好味😆新鮮熱辣,上面佈滿烤過嘅芝士,非常香口⋯必食!)🥩鐵板一口牛~$50(呢個價錢食到鐵板牛肉粒,好抵食,中間仲要有薯蓉,牛肉又香又淋👍🏻)🥞金磚西多士~$30(賣相吸引,而且呢個西多士仲有朱古力醬、糖漿同埋甜奶選擇)🍫 生日版心太軟~$48(想過一個簡單嘅生日,呢個心太軟幫到你😆,碟上仲有Happy birthday 同埋小小生果點綴👍🏻)🐻黑熊~跟餐加$18(可樂再加一大球朱古力雪糕,上面仲有一隻好可愛嘅冰熊仔)🐻白熊~跟餐加$18(七喜再加一大球雲呢拿雪糕,上面亦都有隻好可愛嘅冰熊仔🐻🥰)
🐻🐻🐻熊小館🐻🐻🐻

😍成間鋪頭佈滿熊仔🐻真係好可愛🥰
好有家嘅感覺❤️店員有禮👍🏻
而且呢度好抵食,大部份嘅餐都係40幾蚊😱
味道仲要唔差😆👍🏻

🥪咸酥流心芝士吐司~$44

🥩鐵板一口牛~$50

🥞金磚西多士~$30
(賣相吸引,而且呢個西多士仲有朱古力醬、糖漿同埋甜奶選擇)

🍫 生日版心太軟~$48

🐻黑熊~跟餐加$18
(可樂再加一大球朱古力雪糕,上面仲有一隻好可愛嘅冰熊仔)

🐻白熊~跟餐加$18
  • 咸酥流心芝士吐司
  • 鐵板一口牛
2023-09-04 15 瀏覽
熊小館是一間以熊仔為主題的親子西餐廳,大小朋友都喜愛的熊啤啤。餐廳的裝修很特別,館內擺放很多熊仔,每一個角落都有可愛的小熊,營造出溫馨歡樂的氣氛。而座位方面也算舒適,小朋友來到一定好開心和興奮,比熊啤啤包圍,食野都開心啲,愛熊人士必到打卡點。食物方面就覺得味道一般, 可以試一次,服務員的服務中規中舉。

2023-08-20
2023-09-02 11 瀏覽
🇭🇰✨將軍澳熊啤啤親子西餐廳同媽咪誤打誤撞去咗一間熊啤啤親子餐廳食晚飯🤣裏面每一寸角落都佈滿咗熊啤啤,店員仲安排咗一隻超巨隻啤啤陪我哋食飯,又幾得意喎🤣講返食物先,西餐選擇多,價錢親民抵食,食物質素都唔錯,有住家感覺😌① 鐵板薄西冷拼雞扒 $115🔹所有鐵板餐都會附上餐湯(今晚係羅宋湯)、牛油法包、餐飲🔹西冷肉質鬆軟,雞扒嫩滑有厚度,薯條即叫即炸🍟店員會問你要黑椒汁定係燒汁,之後再自己淋上去😝② 烤美國安格斯漢堡包配炸薯條 $89🔹熱辣辣嘅漢堡扒同稍涼嘅蕃茄生菜形成一個好得意對比,薯條都幾有薯仔味🍟③ 芝士焗蕃茄肉醬千層麵 $78🔹芝士嘅奶香稍稍掩蓋蕃茄嘅味道,整體係邪惡好味🤤④ 意大利烤雜菜沙律配香草雞胸 $75🔹熱嘅烤雜菜同稍涼嘅沙律菜形成一個好得意嘅對比,雞胸煎得幾嫩,一啲都唔覺得柴📍 熊小館 (將軍澳)將軍澳貿業路8號新都城中心二期2樓2086-2087號舖
🇭🇰
✨將軍澳熊啤啤親子西餐廳

① 鐵板薄西冷拼雞扒 $115
🔹所有鐵板餐都會附上餐湯(今晚係羅宋湯)、牛油法包、餐飲

② 烤美國安格斯漢堡包配炸薯條 $89

③ 芝士焗蕃茄肉醬千層麵 $78
🔹芝士嘅奶香稍稍掩蓋蕃茄嘅味道,整體係邪惡好味🤤

④ 意大利烤雜菜沙律配香草雞胸 $75

📍 熊小館 (將軍澳)
將軍澳貿業路8號新都城中心二期2樓2086-2087號舖
2023-08-16 14 瀏覽
熊小館🐻依間餐廳入面好多熊🐻‍❄️全部都係🐻🥳每個角落都有打卡位☺️充滿住童真😆😆真係岩哂一家大細👏而且餐廳服務員經理服務態度都好好🥰🥰又細心又有禮貌☺️🙌好有親切感😎慶祝生日都係一間推薦餐廳😋😚🤩今日就叫左個二人套餐🤤🤤抵食又好食☺️歐陸式濃湯兩客+牛油法包羅宋湯非常之足料,有好多雜菜🤩🫶🏻而且蒜蓉包夠晒香脆夠香濃👍👍法式香草牛油焗田螺用咗好Fresh嘅香草幼滑嘅薯蓉去焗呢個田螺🥳薯蓉非常之Creamy😋田螺又大大粒好入味👅呢個配搭夠晒新鮮好味👏鐵板肉眼扒肉眼扒好嫩滑好Juice 😻😻而且都大大塊🤤😎用埋鐵板配上大大塊嘅肉眼扒,簡直係食慾大增😍😍超級鮮嫩真係唔錯好好食😆😆👅意大利魷魚墨汁意粉意粉質地啱啱好👍而且意粉煮得非常之入味😚😚魷魚爽口彈牙🥳😻自家製心太軟值得推介菜式☺️☺️新鮮出爐熱辣辣👏👏即叫即整👍呢個心太軟簡直俾個讚🤪🥰🫶🏻心太軟做到外脆內軟嘅效果😋😋切開個下係流心㗎,一定要趁熱食😍😍📍 熊小館 (將軍澳)將軍澳貿業路8號新都城中心二期2樓2086-2087號舖❤️‍🔥價錢:8/10❤️‍🔥味道:8/10❤️‍🔥服務:9.5/10#熊小館 #心太軟 #寶琳美食 #hkfood #foodhk
熊小館🐻

歐陸式濃湯兩客+牛油法包

法式香草牛油焗田螺

鐵板肉眼扒

意大利魷魚墨汁意粉
意粉質地啱啱好👍而且意粉煮得非常之入味😚😚魷魚爽口彈牙🥳😻

自家製心太軟

📍 熊小館 (將軍澳)
將軍澳貿業路8號新都城中心二期2樓2086-2087號舖

❤️‍🔥價錢:8/10
❤️‍🔥味道:8/10
❤️‍🔥服務:9.5/10

#熊小館 #心太軟 #寶琳美食 #hkfood #foodhk #polam #熊 #cafehk #兒童餐 #兒童餐廳
2023-08-11 17 瀏覽
新都城有間熊小館有好多好可愛嘅熊公仔,每隻都有佢獨特嘅魅力,成個空間充滿咗活力同歡樂。餐廳d 野食都好特別,每道菜嘅造型都好有創意,令人忍唔住用手機影低。我哋叫咗蘑菇意大利飯、脆皮蟹肉意粉燒帶子配牛柳、烤羊架、炸魷魚圈、豆腐雪糕同心太軟,每一道菜都令我哋好驚喜首先係蘑菇意大利飯,每一啖都可以食到濃郁嘅蘑菇味,再加上脆皮炸魷魚圈,食落層次感好豐富。然後係脆皮蟹肉意粉燒帶子配牛柳,呢道菜嘅組合好吸引,豐富嘅海鮮味同牛柳嘅鮮嫩完美結合,好滿足味蕾。烤羊架嘅調味剛剛好,羊肉鮮嫩,外皮烤得微微焦,配埋香料。至於甜點,豆腐雪糕同心太軟就好好結尾。豆腐雪糕清新好味,豆腐嘅滑順口感同雪糕嘅凍涼結合得好好,甜而唔膩。心太軟就係熱情奔放嘅朱古力,外皮酥脆,入面係溶心朱古力,一口咬落去,甜蜜嘅朱古力就噴出嚟,好令人陶醉。

2023-08-08 17 瀏覽
💥鐵板肉眼扒 $155非常有份量 🥩叫左medium 生熟程度拿捏得剛好 唔會overcook✅肉味濃 仲有肉汁配料有薯條 法邊豆同粟米 🌽🈵非常豐富滿足💥鮮蝦蒜片辣椒芫荽扁意粉 $89呢款意粉勁香口🍝鋪滿炸蒜同埋混入大量羅勒微辣配上用蒜煎香的大蝦🍤蝦彈牙 意粉al dente呢款意粉有驚喜口感豐富👍💥忌廉煮青口 $68佛心價💲雖然青口唔算大粒但忌廉掛汁 🫙非常入味亦有鮮味😌💥意式炸烏賊 配他他醬 $48炸魷魚好大件 新鮮熱辣❤️‍🔥略縑炸皮少少厚🤣但整體非常抵食餐廳嘅份量全部好充足✅晚市價錢好抵食而且仲有唔少打卡位適合一家大細同小朋友❕cp 極高之選 💯

💥鐵板肉眼扒 $155

適合一家大細同小朋友❕
cp 極高之選 💯
2023-08-08
  • 辣椒蒜香大蝦芫荽扁意粉
今日同朋友係寶琳睇完戲,有啲肚餓,所以就打算食個tea ~ 咁啱發現呢到有間熊仔主題打卡餐廳好得意,於是就入去試下🐻*自家製心太軟 $52超推薦心太軟!外皮焗得好鬆脆,而入面嘅蛋糕就好濕潤,加上一切開之後裡面嘅朱古力漿就開始慢慢湧出來,畫面好治癒🤤用蛋糕蘸朱古力漿一齊食真係好好味,朱古力味超濃~如果你蘸埋忌廉一齊食,仲會多咗少少奶香味添😋*烤棉花糖吐司 $44吐司烘得好香脆,上面淋咗朱古力醬同埋煉奶~棉花糖係燒過的,外脆內軟,而且有淡淡嘅焦香味,有少少似BBQ燒棉花糖會食到嘅味!吐司嘅香脆同棉花糖嘅鬆軟意外地好夾,值得一試😚*秘制炸物小食拼盤 $69食完甜嘢緊係要食翻啲鹹嘢過渡下~個拼盤我叫咗吉列蝦、芝士腸同脆炸魷魚圈~全部都炸得好鬆脆,完全唔油膩,配上沙律醬真係好香口💗最後值得一提嘅係熊小館嘅環境,真係好少女心好多熊仔好打卡able,覺得無論係親子、朋友、定係拍拖一齊黎都好適合🐻

*自家製心太軟 $52

*烤棉花糖吐司 $44
烤棉花糖吐司

*秘制炸物小食拼盤 $69
秘制炸物小食拼盤

烤棉花糖吐司
秘制炸物小食拼盤
2023-08-01 9 瀏覽
將軍澳熊仔餐廳因為有熊仔,小朋友好中意!服務同食物都好過九龍灣,去寶琳一定黎熊仔餐廳,小朋友唔會準食第二間🤣🤣味道就一般般啦,有得加配甜品岩小朋友食!#dinner #food #yummyfood #yummy #香港#將軍澳
將軍澳熊仔餐廳

因為有熊仔,小朋友好中意!
味道就一般般啦,有得加配甜品岩小朋友食!

2023-07-29 19 瀏覽
上個星期同朋友去咗呢間充滿少女心嘅熊仔🐻主題Cafe,店內好多同熊仔相關嘅元素,大人細路都會比成個氛圍感染🥰,而佢嘅食物質素都好!😋二人套餐 $299🫕歐陸式濃湯 牛油法包🐚法式香草牛油焗田螺🐷蜂蜜味BBQ燒豬仔骨🍝卡邦尼煙肉扁意粉🍨曲奇雪糕🍫自家製心太軟 +$19🍹熱情玫瑰 +$16🍹凍檸茶超級豐富嘅一餐😳,牛油焗田螺味道好香濃,仲有好多薯蓉添!豬仔骨蜂蜜夠多,偏甜。卡邦尼意粉質素唔錯,唔會淨係忌廉味!甜品心太軟值得一試,熱辣辣嘅心太軟加上香濃朱古力留心,為晚餐畫上完美句號🥰

二人套餐 $299
🍫自家製心太軟 +$19
🍹熱情玫瑰 +$16
🍹凍檸茶

2023-07-23 23 瀏覽
今次第一次試呢間野,假日來講人唔算多,出面無乜人排隊,但入面都坐滿既!所以諗住試一試!入到去,menu都幾多選擇,假日都有下午茶餐同午餐好似不錯叫左1個午餐1個下午茶餐員工有d亂,落單次序錯,單都落錯,我地叫2個餐幫我地落左3杯餐飲之後個餐湯,似羅宋水加藥材,唔太知飲緊咩仲附送一隻角落生物成隻野直接飛入湯同枱面熊仔公仔做朋友野食就味道算唔錯!但觀感麻麻地!可能因為咁所以覺得味道唔太差?總括而言:唔會再有下次黎食,哈哈
入到去,menu都幾多選擇,假日都有下午茶餐同午餐好似不錯

叫左1個午餐1個下午茶餐

之後個餐湯,似羅宋水加藥材,唔太知飲緊咩

仲附送一隻角落生物
成隻野直接飛入湯
同枱面熊仔公仔做朋友

總括而言:唔會再有下次黎食,哈哈
2023-07-23
熊小館系一間好特別既cafe 門面睇落普通 但原來入面擺左好多小熊公仔🧸🎀 好得意 牆上又有好多以熊仔為題既掛畫 店員仲安排左隻小熊坐系到同我地一齊食飯🤪so cute 未食野 心情都已經好舒暢🧸🧸🧸除左一般小食 意粉同飯外 餐廳仲有BBQ ribs 鐵板餐 牛排 田螺食 非常多種類 有選擇困難症既我地都簡左陣先order到 因為連二人餐都有幾個簡最後我地簡左最豐富既二人餐 $299有湯 餐包 前菜 主食兩個 甜品 野飲 食到好飽🥖餐湯 蒜蓉包羅宋湯 好多雜菜蒜蓉包焗得香脆 牛油蒜蓉味好香🐌法式香草焗田螺前菜二選一 我地就簡左呢款 都幾多田螺 又大粒 脫左殼 所以食落方便👍🏻另外薯蓉外表焗得脆脆 有口感🐮深海帶子拼燒汁牛柳 +$10賣相一流 有兩隻帶子串著擺系牛柳排上面帶子輕煎過 好香口 仲好大粒 成個五蚊銀咁大 而且仲超級厚 所以煎完入面仲好嫩滑 口感一流💯牛柳排叫左5成熟 咁厚都做到 的確有啲野到👏🏼肉質好林 一切落去就已經feel到 肉味都好濃 呢個價錢有咁既質素 實在驚喜底下仲有薯蓉 超夠飽🐟香草忌廉龍利柳飯擺盤都好有心機 大大塊魚柳放系飯面到抹左蛋醬煎 外面幾脆 香口 香草忌

🥖餐湯 蒜蓉包

香草忌廉汁🌿味道岩岩好 送飯一流

香草忌廉龍利柳飯

🍦雪糕 心太軟 +$19
豆腐雪糕 平時比較少食 幾特別
心太軟真系一絕 超級流心 一切落去入面啲朱古力醬就開始流出黎😍不得了

心太軟

野飲轉左特飲
熱情玫瑰
草子莓莓

💭
一個二人餐有咁多野食 而且食物水準高 有用心煮 加埋個環境 真系值得encore💯

法式香草焗田螺
深海帶子拼燒汁牛柳