2023-11-02 275 瀏覽
🧑‍🍳來試試無印良品的蜂蜜牛油薯條(售價15蚊):這個🤤蜂蜜牛油味的乾式薯條外形剛剛好,一嗅就能感受到淡淡的蜂蜜香和香酥的牛油 的香氣。將它放進口中,外脆內甜的口感令人食指大動!💯 薯仔混合豐富的牛油和蜜香漿,整體味道濃郁。作為售價只有$15的💰小食零食,份量有些少少,略嫌少貴。🤗不過可以隨時隨地即食便攜,不論是當茶點也好或者搭配其他食物也罷,都極為適合!可以說是生活中一款便利的小食選擇了!總的來說,這款蜂蜜牛油口味的乾式薯條同時兼備口感的要求。😋
🧑‍🍳來試試無印良品的蜂蜜牛油薯條(售價15蚊):

總的來說,這款蜂蜜牛油口味的乾式薯條同時兼備口感的要求。😋
外賣自取
$118 全日早餐雖然間餐廳十屋九空,但係依然要等15至20分鐘薯餅,腸仔,斑尼迪蛋,大啡茹,酸種(?)麵包,沙津菜,番茄仔,水果,冷麥片翻譯------>都ok香口脆嘅薯餅,都叫有D味嘅腸仔,接近全熟嘅蛋仲可唔可以叫斑尼迪蛋?一D都唔大嘅大啡茹(不過都算有D汁),非常硬不過都ok嘅麵包,經典正常黑醋汁沙津菜,由兩粒番茄仔對半切嘅四粒番茄仔仔,兩片ok嘅蜜瓜,嘔吐物有一個哲學問題想問吓大家究竟全熟嘅egg benedict 仲算唔算egg benedict ?PS 冇PS都應該冇下次,雖然其實唔算差,不過當你有其他任何選擇嘅時候,你真係會入去muji食? 我都只係抱着可以寫篇食評嘅心態先入黎,因為我相信9成人成世都唔會入muji食正餐
$118 全日早餐

雖然間餐廳十屋九空,但係依然要等15至20分鐘

翻譯------>

都ok香口脆嘅薯餅,
都叫有D味嘅腸仔,
接近全熟嘅蛋仲可唔可以叫斑尼迪蛋?
一D都唔大嘅大啡茹(不過都算有D汁),
非常硬不過都ok嘅麵包,
經典正常黑醋汁沙津菜,
由兩粒番茄仔對半切嘅四粒番茄仔仔,
兩片ok嘅蜜瓜,
嘔吐物

有一個哲學問題想問吓大家

2023-09-18 141 瀏覽
手機落左單選用ali HK付款,點4品料理,等左20分鐘送左個隔離枱仲遲我落單嘅餐比我,我同侍應講,依個餐唔係我的但我已經等了很久,佢話幫我睇,過咗3分鐘,另一個侍應埋嚟問我點了咩,我已無奈地比電話俾佢聽,佢之後仲行埋去check部機,仲返嚟質疑我有冇付款?我又show俾佢睇我付款紀錄,之後佢再同我講話你點咗啲咩我重新幫你落過,我總共白等了半小時,之後佢又走過去廚房嗰邊,隔咗大概又3分鐘,仲要拎我個餐出嚟,過嚟嘅時候就咁講左一句唔好意思就算數。我覺得我呢個遭遇唔應該就咁換來一句唔好意思所以我真的要寫這個差評,希望管理層見到我這段經歷會對這店的處理方法改善下。就算嘢食保持好食都冇用!
2023-09-18
2023-01-13 342 瀏覽
記憶已經有一年沒有訪無印,對上一次應該係九龍塘分店,有好的印象當然在尋找中也列入回頭之念,今次由於有時要辨位於尖沙咀,所以近近地就決意在此開餐。。。當日我揀選了【料理套餐HK$110.】可在餐牌上選擇四款不同食物分別有(二份冷盤及二份熱葷)【紫薯蘋果沙律/黑醋無花果/火箭菜沙律/甜椒辣炸雞/納豆醬油豆腐燒,米飯方面我選擇了十六穀米~】首先要讚賞吓這份(十六穀米)口感軟糯,比例條配得相當之好⭐️⭐️⭐️⭐️另外當日四款的出品,我都覺得非常之好,當然亦都要讚賞下自己嘅眼光,絕對冇跌眼鏡,套餐方面還包上了一碗麵豉湯,整個分量剛剛好,充實之餘,亦不會過飽⭐️⭐️⭐️⭐️我沒有選擇套餐內的飲品,相反加了HK$38要上一杯latte,可惜牛奶打得不夠綿,是整頓差啲扣分位⭐️⭐️★整體上由服務/乾淨程度與及禮貌,我都差不多比上90分,而且店內沒有加一服務,更加值得抵讚,行過《中港城》一帶如果想坐得舒服,靜靜地不妨找上這一個比較偏僻的小角落。★

料理套餐
十六穀米

latte
料理套餐
十六穀米
  • 148
2023-01-05 446 瀏覽
今日黎到尖沙咀突然間好想食無印Cafe😛之前都試過幾次,cafe menu都好簡單,但又會令人想再食😆無印既裝修大家都一定好清楚,好有日本風🤗入到餐廳就好似去左日本咁😉一如既往我今次都係叫左三品料理,因為好掛住佢果碗十六殼飯🥰🍱三品料理($ 98)三品料理可以揀3個餸,其中一個熱盤兩個冷盤😚熱盤我每次都會揀黑醋醬豚肉😍黑醋醬酸酸甜甜好開胃💯另外冷盤我就揀左魚蓉馬鈴薯蛋沙律同芝麻醬拌菠菜冬菇 (素),2款都好食👍碗十六穀米亦係精髓,啲飯好香,日本米果然唔同啲🤭啲餸雖然份量唔多,但食完都好滿足🤩另外仲有個餐湯味噌湯,一樣好足料,味道好清甜🥳🍱三品料理($ 98)另外既三品料理就揀左唔同既餸,可以試多幾款😛呢個熱盤揀左甜椒醬炸雞😎份量比起豚肉小,得3小舊,真係唔係好夠🤣但味道一樣都係好好食,甜甜地好好送飯☺️冷盤就叫左 西柚帶子沙律同蜂蜜乳酪醬汁拌青蘋果乾果 (素)2款都有啲生果,好清新,感覺都好健康👍食完呢餐先發現原來平日係食幾咁多餸🤣/📌無印良品尖沙咀廣東道17號海港城海洋中心4樓407及415-419號舖/😋食物質素:7/10🍽️用餐環境:7.5/10💰性價比:7/10👣回頭率:7.5/1
今日黎到尖沙咀突然間好想食無印Cafe😛
無印既裝修大家都一定好清楚,好有日本風🤗
入到餐廳就好似去左日本咁😉
一如既往我今次都係叫左三品料理,因為好掛住佢果碗十六殼飯🥰

🍱三品料理($ 98)
三品料理可以揀3個餸,其中一個熱盤兩個冷盤😚
熱盤我每次都會揀黑醋醬豚肉😍
黑醋醬酸酸甜甜好開胃💯
碗十六穀米亦係精髓,啲飯好香,日本米果然唔同啲🤭
啲餸雖然份量唔多,但食完都好滿足🤩
另外仲有個餐湯味噌湯,一樣好足料,味道好清甜🥳
三品料理
黑醋醬豚肉
芝麻醬拌菠菜冬菇 (素)
魚蓉馬鈴薯蛋沙律

🍱三品料理($ 98)
另外既三品料理就揀左唔同既餸,可以試多幾款😛
呢個熱盤揀左甜椒醬炸雞😎
份量比起豚肉小,得3小舊,真係唔係好夠🤣
但味道一樣都係好好食,甜甜地好好送飯☺️
冷盤就叫左 西柚帶子沙律同蜂蜜乳酪醬汁拌青蘋果乾果 (素)
2款都有啲生果,好清新,感覺都好健康👍

2022-10-22
三品料理
黑醋醬豚肉
2022-12-19 165 瀏覽
第一次食無印既cafe, 之前一直都唔有👀.🍽️今次揀咗食佢嘅料理套餐,本身一見到佢送上黎以為細細份會唔夠夠,點知最後爭啲食唔晒🤣.我最鍾意食佢嘅可樂餅,炸得熱辣辣,夠香脆,入面既餡又鬆軟,食完都唔會覺得滯🤤.第二鍾意就係佢既紫薯蓉,好香紫薯味😋.最後佢既五穀飯同沙律都唔錯,仲有碗湯添😋.所以望落去好似唔多,但唔多澱粉加埋其實都好飽肚,但又唔會覺得滯,成個餐感覺都好健康,推薦比大家一試~
第一次食無印既cafe, 之前一直都唔有👀
第二鍾意就係佢既紫薯蓉,好香紫薯味😋
最後佢既五穀飯同沙律都唔錯,仲有碗湯添😋
2022-10-15 299 瀏覽
今日約咗瑜伽導師係尖沙咀食午餐,一向注重健康生活嘅佢推介海港中心嘅Muji Cafe ,一於去試吓先。有種鬧市中自成一角的感覺,以日式原木傢俬配上簡單白色圓形吊燈,打做出悠閒舒適的感覺,令人心身舒暢。柚子醬汁牛肉蛋沙律~$98(300g) 燒牛肉,肉質美味,新鮮嘅車厘茄、羽衣甘藍、沙律菜和一隻雞蛋配以柚子醬汁,口味清新。黑醋醬豚肉~$88(4 portions)豚肉香嫩肥瘦比例剛好,不肥膩,配上黑醋醬非常惹味,份量真不少,對食量較少既女生來說,份量可能多了點。甜品看來都不錯,下次可以試吓。

柚子醬汁牛肉蛋沙律~$98(300g)

黑醋醬豚肉~$88(4 portions)

甜品看來都不錯,下次可以試吓。
2022-10-07
2022-10-02 199 瀏覽
本身一直都好鐘意無印餐廳嘅食物今日好晏先食lunch所以都無叫太多嘢食平時會食三品或者四品料理但因為想食light D見到佢有本月料理淨係得個餸嘅,啱晒呢啲尷尬時間食選擇好多,其實好多款都想試🤭最後揀咗1. 黑醋醬汁炸猴頭菇2. 豆腐鮮菇沾海帶麵兩款食物都無令人失望⬇️黑醋醬汁炸猴頭菇無印嘅餐具真係好靚☺️☺️見到個presentation已經好想食呢個料理整到好似咕嚕肉咁酸酸甜甜好好味猴頭菇炸過真係好似真肉⬇️豆腐鮮菇沾海帶麵第一次食海帶麵,有驚喜🤩麵質煙靭有淡淡海帶味豆腐好滑,菇係用咗portobello絕對唔係Hea用冬菇👏🏻👏🏻👏🏻餐廳仲有好多其他甜品都好吸引見到有其他人叫咗梳乎厘,好大好正🤤下次再嚟試埋佢先🤭🤭🤭
本身一直都好鐘意無印餐廳嘅食物
今日好晏先食lunch所以都無叫太多嘢食
平時會食三品或者四品料理
但因為想食light D見到佢有本月料理
淨係得個餸嘅,啱晒呢啲尷尬時間食
選擇好多,其實好多款都想試🤭

最後揀咗

酸酸甜甜好好味
猴頭菇炸過真係好似真肉

⬇️豆腐鮮菇沾海帶麵
豆腐鮮菇沾海帶麵

第一次食海帶麵,有驚喜🤩
麵質煙靭有淡淡海帶味

豆腐好滑,菇係用咗portobello
絕對唔係Hea用冬菇👏🏻👏🏻👏🏻

餐廳仲有好多其他甜品都好吸引

見到有其他人叫咗梳乎厘,好大好正🤤
下次再嚟試埋佢先🤭🤭🤭
2022-10-01
黑醋醬汁炸猴頭菇
豆腐鮮菇沾海帶麵
2022-05-07 356 瀏覽
隨手在門口取一本關於健康美食的書,雖然是在商場的室內又不透光,但座位和燈光安排尚算合適,感覺自然舒適不侷促,也很乾淨,目睹店員擦桌子時非常認真。坐下後用手機點餐付款都非常順利,食品飲料款式豐富又健康,上餐效率高,餐點美味又簡約漂亮,忍不住要拍照留念。服務員很親切,收盤時很有禮貌,不會令人感到急速,營造非常良好的假日午餐氣氛,甜品香橙朱古力口感實在,配咖啡一流!整個午餐一個多小時的體驗都非常良好,靜靜地好味有營養,周六日的午餐好去處!
2022-04-30 212 瀏覽
無印良品的梳乎厘奄列$78二人份量來到用QR code落單即叫即造,但都只係等左五分鐘到。上碟時熱辣辣,加分❤️賣相超級一流👍🏻外型脹卜卜,彈下彈下,好有空氣感。表面有脆皮焦糖,好吸引。梳乎厘奄列使用日本雞蛋、重有沖繩本和香糖。伴有巧克力、楓糖及忌廉。梳乎厘奄列裡面的souffle鬆軟綿密,蛋香味十足,又唔會太甜。我哋四個女仔分來食,份量都好足夠。外型味道我比一百分。再加埋價錢,性價比好高。好岩三五知己,share來食❤️
梳乎厘奄列

無印良品的梳乎厘奄列$78二人份量
來到用QR code落單
即叫即造,但都只係等左五分鐘到。
上碟時熱辣辣,加分❤️

賣相超級一流👍🏻
外型脹卜卜,彈下彈下,好有空氣感。
表面有脆皮焦糖,好吸引。

好岩三五知己,share來食❤️

梳乎厘奄列
2022-04-23 144 瀏覽
如果出街食得太多油膩嘢,但又要出街食🤣想食得清清地,強烈推介喺呢間餐廳食😆餐廳就係大家耳熟能詳嘅無印良品,主打日式家庭菜,有得揀三品,四品, 五品嘅料理,有分冷熱盤。我會比較推介五品,分別有兩款熱盤同埋三款冷盤。食多幾樣唔同種類,餐飯會食得開心啲㗎😝其實餐廳嘅料理,主張比較健康同均衡飲食,唔會太油膩。而且我欣賞佢嘅係,有菜有魚有肉,食完餐飯個人都感覺比較健康😝餐廳嘅料理會定期轉一轉款,暫時食過嘅料理都唔錯,推介芝麻醬拌菠菜冬菇,同埋佢哋嘅靖魚料理🤤呢間餐廳其實一早想介紹俾大家,我都經常食,不過又喺度諗,大家都可能食過,所以一直都未有介紹🤪但如果有未食過嘅朋友仔,諗唔到食乜就去試吓啦😆而家無印做緊優惠,由4月22日至5月2日,只要係無印良品嘅會員,包括餐廳都會有九折優惠。大家可以趁住有discount嘅時候去試吓😎-三品料理 $98-四品料理 $110-五品料理 $118📍無印良品設有多間分店,分別係-尖沙咀海港城海洋中心4樓-銅鑼灣波斯富街利舞臺3樓-大角咀奧海城二期地下-九龍灣德福廣場二期4樓-九龍塘又一城LG1層
如果出街食得太多油膩嘢,但又要出街食🤣
想食得清清地,強烈推介喺呢間餐廳食😆

-三品料理 $98
-四品料理 $110
-五品料理 $118

📍無印良品
設有多間分店,分別係
-尖沙咀海港城海洋中心4樓
-銅鑼灣波斯富街利舞臺3樓
-大角咀奧海城二期地下
-九龍灣德福廣場二期4樓
-九龍塘又一城LG1層
  • 芝麻醬拌菠菜冬菇
2021-10-16 385 瀏覽
今日晏晝出開尖沙咀❤經過無印良品Cafe🥰好容易又俾佢吸引咗入去喇🥰..尖沙咀呢間嘅感覺好似令你覺得自己仲喺成田機場臨上機之前食緊野嘅感覺💜因為久唔久你就會聽到啲日文😛感覺好親切🇯🇵..👍食物方面一定唔會令你失望😁今次揀咗燒汁燴蘿蔔牛肋條飯套餐同埋3品套餐🍽好正呀👍👍👍👍..🐃燒汁燴蘿蔔牛肋條飯 $108..不得了👍個牛肋條炆得好林😋蘿蔔好入味同埋好甜👍餐包左一個湯😉貫徹Muji嘅清淡口味,感覺好健康。..+$30 本和香糖布丁🍮..👍原價$38,跟餐平咗$8🍮呢個味道好濃又夠香,必食推介👍👍..🍽3品套餐 $98👍..👍三品可以揀兩個冷盤+一個熱盤😋..1⃣️冷盤:味增甘酒醬汁蝦肉金柚沙律👍柚子味好香,口感好清新😋2⃣️冷盤:甜薯栗子藜麥沙律🥗👍薯仔+栗子蓉做沙律🥗一啲都唔漏🥰日本嘅栗子真係冇得輸👍👍3⃣️熱盤:味增三文魚配南瓜高湯👍👍三文魚又香又滑又夠肥,下面嗰舊腐皮好食到不得了,因為佢已經索晒南瓜高湯啲汁😋😋😋..服務:⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿分)..💰$236 (2人午餐)..📍尖沙咀海洋中心4樓Muji Cafe
🐃燒汁燴蘿蔔牛肋條飯 $108
+$30 本和香糖布丁🍮
🍽3品套餐 $98👍
👍三品可以揀兩個冷盤+一個熱盤😋
1⃣️冷盤:味增甘酒醬汁蝦肉金柚沙律
👍柚子味好香,口感好清新😋

2⃣️冷盤:甜薯栗子藜麥沙律🥗
👍薯仔+栗子蓉做沙律🥗一啲都唔漏🥰日本嘅栗子真係冇得輸👍👍

3⃣️熱盤:味增三文魚配南瓜高湯👍
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(5星為滿分)
💰$236 (2人午餐)
📍尖沙咀海洋中心4樓Muji Cafe

2021-09-16 245 瀏覽
無印cafe裝修用上簡單既無印風,成個感覺都好日本🇯🇵但坐得好舒服,好和風😊無印出品都有保證,食物質素中上,而且主打健康😉份量剛剛好,不多也不少 😋🍱三品料理($98)🐷黑醋醬豚肉份量唔算多,但好食👍黑醋醬好開胃,而且豚肉面有啲脆好好餸飯😋🦐味噌甘酒醬汁蝦肉金柚沙律金柚沙律就好清新,夏天食岩晒蝦新鮮,柚味亦好出😋🌰甜薯栗子藜麥沙律呢個比較失色,整體味道有啲淡🍚十六穀米配埋健康既一碗十六殼米,夠晒飽肚而且感覺好健康🥣套餐配埋味噌湯
無印cafe裝修用上簡單既無印風,成個感覺都好日本🇯🇵
但坐得好舒服,好和風😊
無印出品都有保證,食物質素中上,而且主打健康😉
份量剛剛好,不多也不少 😋

🍱三品料理($98)

🐷黑醋醬豚肉
份量唔算多,但好食👍
黑醋醬好開胃,而且豚肉面有啲脆
好好餸飯😋

🦐味噌甘酒醬汁蝦肉金柚沙律
金柚沙律就好清新,夏天食岩晒
蝦新鮮,柚味亦好出😋

🌰甜薯栗子藜麥沙律
呢個比較失色,整體味道有啲淡

🍚十六穀米
配埋健康既一碗十六殼米,夠晒飽肚
而且感覺好健康

🥣套餐配埋味噌湯
2021-09-16
2021-07-21 237 瀏覽
​🤍Muji Cafe & Meal​​前幾日同朋友仔係海港城行到好攰😵之後我地就搵左全場唯一冇人排隊嘅Muji Cafe食個tea🍵俾對腳休息下🤗​​∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ​​◽️硫球蘋果紅茶 5/10 (HKD 42)​​好普通嘅一杯紅茶🍵解渴可以👌🏻但唔好期待好好飲🤠唯一要讚嘅係佢入面加左蘋果同橙🍎🍊邊飲邊可以食下生果🌝但蘋果同橙就浸過糖水🍬怕甜嘅人就唔好叫喇🙊​​*:・・:*:・゚・:,。*​​◽️ 本和香糖布甸 6/10 (HKD 40)​​係好味嘅牛奶布甸🍮 味道好似台灣果隻統一布甸😚但滑啲同重奶味啲🥛味道不過不失🙂​​∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ​​💭評分​​味道 5/10​環境 7/10​​∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ​​📍地點​​無印良品 (📌尖沙咀)​尖沙咀廣東道17號海港城海洋中心4樓407及415-419號舖​​∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ​​

🤍Muji Cafe & Meal​

◽️硫球蘋果紅茶 5/10 (HKD 42)​

*:・・:*:・゚・:,。*​

◽️ 本和香糖布甸 6/10 (HKD 40)​

💭評分​

味道 5/10​
環境 7/10​

📍地點​

無印良品 (📌尖沙咀)​

2021-06-18 253 瀏覽
健康之選「無印良品」料理三品料理 $98四品料理 $110整體來講 都真係幾健康😂味道係偏淡嘅..(上圖):1️⃣帶子南瓜藜麥沙律 👍🏻 👍🏻都有兩舊帶子2️⃣甜椒醬炸雞 👌🏻只有兩舊 味道ok 甜甜酸酸3️⃣苦瓜菠蘿沙律 👌🏻苦瓜新鮮 但菠蘿似係罐頭菠蘿4️⃣芥未新薯雞蛋沙律 um… 就係普通薯仔沙律..另外試過朋友嘅:1️⃣有機藜麥芝麻烤雞 👍🏻 👍🏻👍🏻似土匪雞翼味2️⃣黑醋醬豚肉 👍🏻👍🏻 有三舊 相對重味一d.美式咖啡(冷)🥤👍🏻👍🏻👍🏻..無印良品 (尖沙咀)尖沙咀廣東道17號海港城海洋中心4樓407及415-419號舖..#無印良品 #mujihk #muji
健康之選「無印良品」料理

似土匪雞翼味

2️⃣黑醋醬豚肉 👍🏻👍🏻
有三舊 相對重味一d
美式咖啡(冷)🥤👍🏻👍🏻👍🏻
無印良品 (尖沙咀)
#無印良品 #mujihk #muji