2024-02-03 679 瀏覽
早幾日同朋友約食飯😆呢啲天氣最好緊係打邊爐🍲我哋又嚟左㷫烚烚食野😋最鐘意呢度有齊雞褒🐔海鮮🦐羊腩褒🐏火鍋🍲大正喇🥳仲要係放題😛餐廳有自助區☺️可以自己拎野食同飲品🥤種類都多😉而且都好高質㗎🥰😋火焰雞煲好足料嘅雞褒😆入味之餘仲有得睇表演🔥店員會噴下酒再烈火炒雞件🤩令雞褒更入味🤤食完唔夠可以再加🙌🏻😋海鮮拼盤食完雞褒🐔就食蒸海鮮喇🎉大大盤種類都多🥹已經忍唔住夾嚟食喇🤭粉絲鋪面也大量蒜蓉🧄真係索晒鮮汁😛正喇😍有蝦,扇貝,蟶子,貴妃蚌等😉😋蒙古冰羊煲+椰汁燉雞鍋呢兩款超足料✨羊腩褒一啲都唔羶🥹仲要好入味🥳配料有馬蹄,紅蘿蔔,枝竹等✅椰汁燉雞鍋🍲好濃郁椰香味🥥一上枱已經忍唔住飲左兩碗湯😆好清甜🫶🏻😋火鍋配料選擇好多▶️M9牛,牛小排,牛骨髓,牛胸爽,各款丸類,新鮮蔬菜等🥬自助區都有多款新鮮食材任君選擇😍仲有各款汽水🥤同自家制飲品💓打完邊爐飲返杯竹蔗茅根🙌🏻真係好正🤤最後我哋仲食埋蕃薯糖水🍠真係捧住個肚離開🤭下次再試其他湯底
早幾日同朋友約食飯😆

😋海鮮拼盤
食完雞褒🐔就食蒸海鮮喇🎉
大大盤種類都多🥹已經忍唔住夾嚟食喇🤭
粉絲鋪面也大量蒜蓉🧄真係索晒鮮汁😛
正喇😍有蝦,扇貝,蟶子,貴妃蚌等😉

😋蒙古冰羊煲+椰汁燉雞鍋
呢兩款超足料✨羊腩褒一啲都唔羶🥹仲要好入味🥳
配料有馬蹄,紅蘿蔔,枝竹等✅

😋火鍋配料

真係捧住個肚離開🤭

下次再試其他湯底
2024-01-29
2024-03-01 120 瀏覽
之前食過 都叫ok. 現在完全唔得 。298一位 唔緊要 。正常應該都有相對嘅嘢食首先,嚟咗個雞煲 普通都不得了 。 唔緊要 可能打邊爐啲湯底都得。 點解 佢哋係就咁我哋食完嘅雞煲 加啲湯落去我心諗 。下 禁都得 。 都唔緊要 。睇下有咩食 。始終都係298任食 睇完 我真係呆咗得幾樣嘢係免費 。其他全部要加錢。仲要羊肉可以賣晒 但佢哋有個燉湯送 。個燉湯同水冇分別。 完全冇味道。 好彩佢有啲丸同公仔麵可以攞 唔係即係都唔知食咩
之前食過 都叫ok. 現在完全唔得 。
298一位 唔緊要 。正常應該都有相對嘅嘢食

首先,嚟咗個雞煲 普通都不得了 。
唔緊要 可能打邊爐啲湯底都得。
點解 佢哋係就咁我哋食完嘅雞煲 加啲湯落去
我心諗 。下 禁都得 。 都唔緊要 。睇下有咩食 。
始終都係298任食 睇完 我真係呆咗
得幾樣嘢係免費 。其他全部要加錢。仲要羊肉可以賣晒

❤️❤️.這間真的超便宜,一個價錢能吃3道主菜!!! 是主菜😍!!! 麻辣雞煲➕️人頭海鮮➕️火鍋任涮🌟.而且坐得非常舒服😌4個或以上的聚會超級適合🈴️ 重點價錢來嚕~也是非常優惠💕先吃雞煲再捧上一人一份蒸氣海鮮最後是火鍋🍲涮涮喜歡吃羊腩煲(+$38/位)可以先點雙冬羊腩煲/蒙古冰羊腩煲,食完可用羊腩煲的湯底做火鍋😍😍.🌟而且火鍋可以通過手機落單及自助美食/飲品區,多款新鮮食材及小食甜品任君選擇,真的很飽飽✅️.我推薦的是🔥火焰雞煲🔥超有獲氣!!!! 很夠辣!!! ❤️香氣撲鼻,惹味十足👍🏻.🔥海鮮拼盤海鮮拼盤搭配很香的超多蒜蓉😍超愛吃這個!!!包括有蝦,扇貝,鮑魚,蟶子,魷魚,貴妃蚌等,粉絲+海鮮+蒜蓉的魔鬼味道真是人間極品😍😍.這裡飲品很多自家製的不同茶款口味,還有啤酒😜真的是非常好又近距離的旺角相聚之地💕.@potonfire.hk🌟㷫烚烚📍旺角登打士街家樂坊8樓802號鋪.#旺角美食 #旺角餐廳 #旺角放題 #㷫烚烚 #雞煲放題 #火鍋放題 #肥牛火鍋放題  #打邊爐
❤️❤️
這間真的超便宜,一個價錢能吃3道主菜!!! 是主菜😍!!!
麻辣雞煲➕️人頭海鮮➕️火鍋任涮🌟

而且坐得非常舒服😌4個或以上的聚會超級適合🈴️
重點價錢來嚕~也是非常優惠💕

先吃雞煲再捧上一人一份蒸氣海鮮最後是火鍋🍲涮涮

我推薦的是🔥火焰雞煲🔥

超有獲氣!!!! 很夠辣!!!
❤️香氣撲鼻,惹味十足👍🏻
🔥海鮮拼盤
海鮮拼盤搭配很香的超多蒜蓉😍超愛吃這個!!!
包括有蝦,扇貝,鮑魚,蟶子,魷魚,貴妃蚌等,
粉絲+海鮮+蒜蓉的魔鬼味道真是人間極品😍😍

這裡飲品很多自家製的不同茶款口味,還有啤酒😜
真的是非常好又近距離的旺角相聚之地💕

#雞煲放題 #火鍋放題 #肥牛火鍋放題  #打邊爐
  • 雞煲
  • 時令海鮮拼盤
2024-02-22 65 瀏覽
食物:4/5 環境:5/5 服務:5/5 性價比:4/5 食物: 有自家制涼茶, 好岩食雞煲邊爐! 雞煲落左少少茅台, 好香。略嫌雞煲醃雞同配料太啖味, 個人鍾意重口味雞煲。邊爐任食竟然有少見既羊肉片, 全程我食羊多過食牛! 環境: 2人比左卡位我地, 坐得舒服。場內都自助區都闊落 服務: 服務員偏年輕, 舉手都好快過黎幫手, 落左野食都算快送到上黎 性價比: 有唔同套餐, 唔同時段都唔同價錢, 按需要揀, 豐儉由人, 我今次試左最平個餐, 主攻邊爐牛羊都回到本!
食物:4/5
環境:5/5
服務:5/5
性價比:4/5

環境: 2人比左卡位我地, 坐得舒服。場內都自助區都闊落

茅台雞煲
茅台雞煲
2024-02-19 48 瀏覽
等多過食,雞煲又唔好食,N年先寫個食評! 真係未試過咁差,120分鐘餐,有近一半係等,咁樣真係食乜野放題呢? 包你「㷫烚烚!上第一煲用20分鐘,得2枱客!換蒸海鮮又等十幾分鐘,來到係橡膠海鮮(巳經中途追問,話要等)跟手話等咗2次好耐,上個火鍋湯底又係等,十分鐘未上到,7分鐘都未滾!包你㷫烚烚! 請都唔會再食! 服務係好似ok㗎,但120分鐘等60分鐘,真係無下次
上第一煲用20分鐘,得2枱客!

• 雞煲
2024-02-13 46 瀏覽
是日我地嚟到旺角找尋美食,秋冬天氣早晚溫差大,最鍾意打邊爐!我哋見到家樂坊新開呢間餐廳,可以一次過體驗雞煲火鍋5步曲任食放題,即刻入去試吓佢🔥火焰雞煲:大推!👍呢個絕對係佢哋嘅皇牌😍全部雞件經過醃製之後再爆炒至金黃香口,一上枱已經聞到陣陣香氣撲鼻啦😋店員幫我哋加少少酒和火槍燒下更香更惹味🔥然後再爆炒多幾下!鑊氣十足!呢個一定要追加!👍👍🌟清蒸海鮮🦐拼盤:拼盤上包括有🐚扇貝、聖子、蝦、鮑魚各款海鮮,加上用蒜蓉辣椒作調味,樣樣都好新鮮好好味!羊腩煲🐑:選用最優質的蒙古冰🐑,炆得好林好入味🤤完全沒有騷味,最鍾意佢嘅羊腩煲係多支竹😋😋索晒啲湯汁🐮仼食牛魔王火鍋🍲:每日新鮮熬製湯底,然後再有張紙仔有不同嘅火鍋配料可以任意追加。好吸引有M9和牛同手切牛封門柳任點🤩和牛肉質鮮嫩,有牛味😋 牛魔王一定鍾意!想配埋蔬菜都冇問題🥬有好多款選擇。唔係講笑,呢間真係要再嚟

🔥火焰雞煲

清蒸海鮮🦐拼盤:

羊腩煲🐑:

🐮仼食牛魔王火鍋🍲:

唔係講笑,呢間真係要再嚟

2024-02-13 33 瀏覽
火焰雞煲: 雞肉嫩滑和份量十足。店員會係雞煲加入花雕酒再點火炒雞,令雞肉均勻沾上酒香味配上醬汁,非常惹味。而且,雞肉食完仲可以再order😍好正。海鮮拼盤:你可以選擇上生海鮮自己淥熟,或者用蒜蓉蒸熟再上的方式。拼盤裡包含扇貝、鮑魚、貴妃蚌、蟶子和粟米等,每樣海鮮都係新鮮無沙,配上辣椒蒜蓉帶來美味的海鮮鮮甜味。而蒜蓉烏冬,吸收咗海鮮湯汁,食落更增添咗層次,烏冬口感到彈牙滑身。可惜,當天貴妃蚌、蟶子可能不是當作季節,海鮮比較細小。火鍋:火鍋配料有很多選擇,例如有水蓮,牛骨髓等👍🏻👍🏻當天晚上7點入座小食有很多都沒有了😭飲料超正唔會太甜,而且涼茶每杯都會見到落足料👍🏻👍🏻甜品個日有蕃薯糖水和雜果仙草凍可以選擇

火鍋:火鍋配料有很多選擇,例如有水蓮,牛骨髓等👍🏻👍🏻

當天晚上7點入座小食有很多都沒有了😭
飲料超正唔會太甜,而且涼茶每杯都會見到落足料👍🏻👍🏻

甜品個日有蕃薯糖水和雜果仙草凍可以選擇
2024-02-06 32 瀏覽
出外打邊爐每次都要過千蚊,其實任食打邊爐真係會抵食好多,但好多人都會覺得任食邊爐d食材會唔會好差呀,其實試過既就知道而加既任食邊爐質素越來越高,好似我今次食既呢間位於旺角家樂坊8樓既㷫烚烚雞煲火鍋,佢地既任食火鍋質素,例如牛肉 海鮮 湯底都属於中上级別,佢套餐其實分三個既最平$219- 429都有,我地當晚就叫左個和牛海鮮任食套餐。首先來個雞煲先雞煲,雞既份量都幾多,我地叫左小辣,雞件唔算多肉,但味道同香辣道都唔錯食完雞煲就來到蒸海鮮拼盤用竹盤端上各種海鮮 裡面有大大隻鮑魚、聖子、扇貝、貴妃蚌、同蝦,粉絲蒜蓉蒸,海鮮控不容錯過食完兩個頭盤,到真係正式打邊爐啦,我地叫左個蒙古冰羊鍋 ,羊同傳統既羊腩煲有啲唔一樣, 呢個煲裏面有唔同嘅藥材,如果想補補身呢個湯底就啱哂,食完即刻暖哂另外澳洲和牛 同海鮮都係任叫,所以如果你好食得絕對可以回本呀㷫烚烚地址: 旺角登打士街56號家樂坊8樓802號舖電話: 25502802=====================#旺角火鍋 #旺角美食 #海鮮火鍋 #相機食先 #香港深店 #香港美食#foodiehk #foodie #hkfood #㷫烚烚

首先來個雞煲

食完雞煲就來到蒸海鮮拼盤

㷫烚烚

地址: 旺角登打士街56號家樂坊8樓802號舖
電話: 25502802
=====================

天氣凍冰冰,係旺角行完街想搵返啲暖笠笠嘅嘢食吓啦🥰我想食雞煲、屋企人又話想食蒸氣鍋或者羊腩煲🙄諗左好耐都唔知點好,好彩終於搵到間叫《㷫烚烚》一次過滿足哂,食齊3款菜式🤩我地成家人都食到舔舔脷啊😋🔥火焰雞煲依個雞煲簡直好似睇表演咁,店員先灒酒後點火,係係熊熊烈火下再將雞件炒香,香氣撲鼻,惹味十足,份量都好多👍🏻🔥海鮮拼盤海鮮拼盤一上枱,已經聞到好香嘅蒜蓉同海鮮香味~海鮮包括有蝦,扇貝,鮑魚,蟶子,魷魚,貴妃蚌等,啲粉絲吸哂海鮮同蒜蓉嘅味道真係超人間極品❤️🔥雙冬羊腩煲/蒙古冰羊煲今次我哋揀咗店員熱烈推介嘅蒙古冰羊煲,羊件啖啖肉,羊味濃但一啲都唔羶;湯底有蕃茄酸酸甜甜味道好開胃,仲可以加埋其喺火鍋配料享用🌟仲有手機落單及自助美食/飲品區,多款新鮮食材及小食甜品揀,真係食到攬住個肚腩仔返屋企呀~

🔥火焰雞煲

🔥海鮮拼盤

🔥雙冬羊腩煲/蒙古冰羊煲
2024-02-04 24 瀏覽
呢間餐廳之前都上過嚟食大閘蟹放題,又係食到好滿足😋😋佢哋出咗牛魔王雞煲海鮮放題,首先食咗雞煲先,辣度仲可以自己揀,店員會幫我用茅台加玫瑰露酒炒一炒雞煲,就咁聞落去到已經勁香,啲雞肉仲要好嫩滑嫁,唔夠仲可以無限添加!加多$38仲可以食埋佢嘅蒙古冰羊煲,真係好足料,食完成個人都暖笠笠呀!仲有蒜蓉清蒸時令海鮮拼盤,有鮑魚、扇貝、大蝦、大顯、聖子、魷魚、烏冬同粟米🌽去到最尾打邊爐仲有任食 M9 和牛,仲可以去自助區拎其他嘢食同嘢飲🧃

2024-02-02 60 瀏覽
食到嬲到要出差評係優惠訂購平台買左佢個任食M 5和牛套餐連加2個人$550,睇相都多野食,openrice都多好評,就試下啦平日食21:15,現場冇咩客好快入坐,QR code 落單發現前菜有一半都冇,叫左個椒鹽雞軟骨係凍既🥶出去拎調味料冇蔥冇芫茜冇蒜蓉,要問佢先會fill 返等左15分鐘先黎雞煲,食完雞煲又要等10分鐘先上海鮮,啲海鮮唔差既,係調味既蒜蓉鹹咗啲,食完海鮮叫佢上湯底又上錯又要等食物種類少,肉得幾款,出面拎既又普普通通,M9和牛同普通牛冇咩分別,落單先過癮,㩒4碟牛就黎得1碟,有次叫左2款牛佢就同我黎左一牛一羊,碟羊放左係下面我食完碟牛拎開先知,成晚就係食牛同菜,冇咩野揀出餐慢又冇咩好食成餐飯食到我都㷫烚烚冇下次
食到嬲到要出差評

出去拎調味料冇蔥冇芫茜冇蒜蓉,要問佢先會fill 返

出餐慢又冇咩好食成餐飯食到我都㷫烚烚
冇下次
2024-02-01
用餐優惠
團購
2024-02-01 24 瀏覽
同朋友食飯,有人想食雞煲,有人又想食羊腩煲,好難搵到間餐廳兩樣都有得食。今次介紹呢間就岩哂想食唔同野既朋友仔啦!餐廳除左有雞煲、羊腩煲、仲有蒸海鮮。 🟠 雞煲店員會先係你門前炒熱個雞煲,今次揀左小辣,但都幾香口惹味,而雞肉亦都幾軟熟。 🟡 蒸海鮮海鮮就可以揀粉絲蒸或者火鍋,我地揀左海鮮蒸,可以食到海鮮既鮮味。海鮮種類都幾多,包括有鮑魚、帶子、蝦同貴妃蚌。🟤 蒙古冰羊煲食完海鮮就可以揀湯底打邊爐啦。揀左期間限定既蒙古冰羊煲,冬天滋補下。湯底比較清甜,羊肉份量好多。外面有自助吧,食物種類多,包括有菇類、丸類、牛栢葉、豬皮、芋絲、蔬菜同麵等等。另外仲有響鈴、炸魚皮同生根。甜品方面有兩款可以揀,分別係雜果仙草凍同紅豆沙。係電話都可以落單揀食物,有即食既小食,我地叫左皮蛋豆腐、胡麻秋葵同椒鹽雞軟骨食,味道唔錯。肉類就有M9和牛同牛小排,仲有五花腩、牛胸爽同羊肉卷等等。兩款牛都幾有肉香味。飲品方面幾有特色,有檸檬薏米水、竹蔗茅根同黑糖姜茶等等,夠哂健康,又唔會好甜。

🟠 雞煲

🟡 蒸海鮮

🟤 蒙古冰羊煲

今次去嘅餐廳真係掂到不得了!我點咗中間嗰款大閘蟹,份量夠晒,吃開始之前已經興奮到不得了。其實我有啲擔心有無可能食到啲「塑膠蟹」,但瞓翻喎,蟹仔一上桌就睇到佢哋實實在在,肉質彈牙,蟹膏滿滿當當!🦀 啲涼拌皮蛋、沙律呢啲前菜直頭正,唔使等大閘蟹出場都吃得開心。喂,試過冇嘅話,好彩你唔使羨慕我,快啲去啦!啲蟹粉小食,尤其係蟹粉粥同糯米飯,真係好入味添!粥滑得嚟唔膩,糯米飯剛好口感,真係講到我又想食多碗!啲大閘蟹,清蒸最正,蟹味足,食落去肉質鮮彈,嗰種蟹膏黃澄澄嘅,滑溜得嚟香郁無比,冇得輸!試吓嗰啲麻辣同鹽焗口味,呢啲偏重味啦,不過都係勁正點,麻辣夠勁夠醒胃,鹽焗咬落去咸香咸香。至於酒釀嗰款,雖然想話好食,但係我食開辣嘅,所以覺得佢稍微輸咗少少。蒸海鮮拼盤嚟嘅時機剛剛好,食完蟹就轉吃海鮮,鮑魚啊、帆立啊,鮮味100%,個個質感一流,同蟹雙雙對對噏!最後嗰花奶紅棗桃膠,甜品來個完美收尾,滋味滿分!真心話,我覺得去嘅話,你會開心到唔知咩好,真係好正!一個字 - 惹味!👌🏻🍽🥂

2024-01-28 38 瀏覽
第一次寫食評!!!真係不知所謂!!星期日加$38食最貴個餐,就你為左食海鮮入到去第一,冇豉油,冇蔥,冇芫茜第二,海鮮9樣成1半冇小食都係,第三,入坐成半個鐘連頭盤雞煲都未有得食未試過食得咁激氣完全唔會有下再次
第一次寫食評!!!
真係不知所謂!!
星期日加$38
食最貴個餐,就你為左食海鮮
入到去
第一,冇豉油,冇蔥,冇芫茜
第二,海鮮9樣成1半冇
小食都係,
第三,入坐成半個鐘連頭盤雞煲都未有得食

未試過食得咁激氣
完全唔會有下再次
2024-01-28
2024-01-27 30 瀏覽
今次約埋一班媽媽😛選擇了旺角家樂坊的❤️‍🔥㷫烚烚,有一個特別的套餐叫做「牛魔王雞煲海鮮火鍋套餐」。套餐的順序是先享用雞煲,然後是蒸海鮮,接著才是我們期待已久的羊腩煲,最後還可以轉換成打邊爐.🍲🔥除了可以任意享用手切的澳洲和牛封門柳等美味肉片,還有自助吧供應各種飲品和火鍋配料.還可以叫台式食品!新裝修的環境寬敞舒適,讓人感到輕鬆愉快。更有貼心的VIP房間,適合舉辦小型火鍋派對。🍲😍首先是🐓雞煲。我哋成班都鍾意食辣,所以一於叫個小辣試吓,雞煲上桌時,服務員會將酒倒入鍋中,然後點火,讓整個煲湯更加香濃。雞肉嫩滑,醬汁美味,真是令人垂涎欲滴!🍗😋接下來是海鮮拼盤。這個拼盤包括了蒜蓉粉絲蒸、鮑魚、貴妃蚌和大蝦等各種海鮮美食開。特別要提到的是蒜蓉粉絲蒸,蒜蓉和粉絲的搭配剛剛好,散發出濃郁的蒜香,真是美味絕倫!🦐🍣😍之後就到冬天進補嘅羊腩煲!!煲中有許多竹筍和冬菇,燉煮得剛剛好🫶羊肉入味而且不膩口。一口咬下去,羊肉滑嫩的口感和湯汁的鮮美彷彿在口中綻放!吃完羊腩煲後,我們還可以將火鍋轉換成打邊爐🍲,加入湯底,享受更豐富的火鍋體驗。而且還有手切的澳洲和牛封門柳等選擇,真是肉食愛好者的天堂!🍖🔥

雞肉嫩滑,醬汁美味,真是令人垂涎欲滴!🍗😋