招聘中
$1,600-$16,500
$17,000-$20,000
$17,000-$23,000
月薪
I’ve ordered the unagi and wagyu lunch set, and the difference between the thing and the picture was ridiculous considering the price. My friend ordered the double don set and it was normal and pretty good in value. I get that you can’t reproduce exactly but looking at the photos you know what I mean.It did taste good, just the toppings were about 30% less. It did not warrant costing $179 + 10%.Just adjust your expectations is all. 唔好俾個圖呃咗. 👍🏻

2024-04-08 192 瀏覽
📍炙•宴最有印象就係舖頭出面嗰隻豬仔燈籠🐷🏮❣️aburi-en豚肉丼大大塊豚肉香軟適中 好香醬油炙燒味➕燶香焦香味😋多肉多汁🤤💰88.❣️火炙叉燒豬骨醬油拉麵人氣no.3 好香濃嘅豬骨湯💰98.❣️沖繩豬肉煎餃有少少似小籠包😋一咬落口好juicy 好多肉汁✨💰48.❣️厚炸沖繩島豆腐有驚喜!!原本對佢冇乜期望 但係一定要掂鹽食!!!爭好遠 即刻好似去咗海邊咁✨🏖️💰42..#炙宴 #炙宴aburien #豚肉丼#餃子#沖繩 #豆腐
📍炙•宴

❣️厚炸沖繩島豆腐
💰42
#炙宴 #炙宴aburien #豚肉丼#餃子#沖繩 #豆腐
2024-02-15 462 瀏覽
曾經,在沙田食過這間燒豬肉飯,尤其櫻花蝦豬肉湯面 今次行過圍方見到冇咩人等位諗起個櫻花蝦豚肉湯麵,有啲流口水。叫了燒豚肉丼飯,水準都有保持到嘅環境就有啲迫,坐得麻麻地,枱與枱之間比較擠迫但櫻花蝦湯麵呢,以前鋪到滿滿嘅櫻花蝦,濃湯難忘,但今次就非常少蝦,豚肉亦都非常之肥呀,完全不似預期。
曾經,在沙田食過這間燒豬肉飯,尤其櫻花蝦豬肉湯面
今次行過圍方見到冇咩人等位
環境就有啲迫,坐得麻麻地,枱與枱之間比較擠迫

2024-02-09 406 瀏覽
日本炙燒丼飯專門店。人流相對較少,午膳時間無需排隊,掃碼下單。1. 宮崎和牛丼 $159以宮崎縣内飼育期間最長之牛隻作為食材,配上日式燒肉醬汁、以炙燒演繹出柔軟、缹香、濃郁與菌菇、米飯的鮮和清融合,相得益彰。2. 一人鍋 - 宮崎和牛併日本豚鍋$179肉品的霜降比例、肉片紋理、肉質結實程度、肉身色澤、脂肪色澤,肉眼可見的漂亮😍咬下去細緻順滑不油膩的口感,引人入勝。3. 宮崎和牛黑芝士咖喱飯 $128 + 溏心蛋蛋白Q彈冰涼入味、蛋黃黏黏稠稠膏狀,很是perfect👍🏻黑芝士與咖喱咖喱的比例火候掌握得當、比例把握恰當好處,吃出剛剛好的完美味道。

1. 宮崎和牛丼 $159

2. 一人鍋 - 宮崎和牛併日本豚鍋$179

咬下去細緻順滑不油膩的口感,引人入勝。

3. 宮崎和牛黑芝士咖喱飯 $128 + 溏心蛋

蛋白Q彈冰涼入味、蛋黃黏黏稠稠膏狀,很是perfect👍🏻

--同朋友係THE WAI 唔知食咩好,最後求其入間唔洗排長龍的餐廳😌-輕燒宮崎和牛月見丼 ($158)賣相都幾吸引🤭一碗大約有6片和牛~食之前 將生雞蛋和和牛攪拌,每片和牛都沾滿蛋汁😀好味道,口感鮮嫩柔軟😍一啖和牛一啖飯真係正😋不過個人覺得份量偏少🥲-如果唔想排隊,想隨便食就可以揀依間,味道都正常😌-Name🏠: 炙・宴 (圍方) ABURI-EN (The Wai)Location📌:大圍車公廟路18號圍方4樓426B號舖(港鐵大圍站 B 出口, 步行約5分鐘)價錢💰:輕燒宮崎和牛月見丼 ($158)

輕燒宮崎和牛月見丼 ($158)
賣相都幾吸引🤭
一碗大約有6片和牛~
食之前 將生雞蛋和和牛攪拌,每片和牛都沾滿蛋汁😀
好味道,口感鮮嫩柔軟😍
一啖和牛一啖飯真係正😋
不過個人覺得份量偏少🥲

如果唔想排隊,想隨便食就可以揀依間,味道都正常😌
價錢💰:輕燒宮崎和牛月見丼 ($158)

2023-12-07 717 瀏覽
我個甜品落單係後上,當我告知可以上,足足等咗半個鐘,再知告知等咗好耐麻煩追單,服務員再要我地等十分鐘,再次容忍都係無上,即退單閃人,呢間既服務員態度敷衍,唔會再幫襯!
2023-12-07
這碗炙燒豚肉飯絕對是一道令人垂涎欲滴的美食。豐盈的白飯上鋪滿了誘人的炙燒豚肉片,撒上了一把蔥花和香脆的紫菜,裝飾著整碗飯的精緻。一旁的烤玉米和脆爽的黃瓜條增添了顏色和口感的層次。入口時,咬下一口豚肉片,立刻感受到肉質的鮮嫩,好像在嘴裡融化。豚肉上的炙燒醬汁帶來了一種獨特的香甜和微微的燒烤味道,使這道菜更加美味可口。和諧的食材搭配使得每一口都能夠獲得豐富的層次感。除了豚肉本身的美味,飯粒也是獨特的亮點。每一粒飯都煮得恰到好處,保持了米粒的口感和甜味。飯粒吸收了炙燒醬的香味,讓人吃得津津有味。整體而言,炙燒豚肉飯是一道絕對值得品嚐的美食。它的香氣、口感和層次感能夠讓你一試無悔。如果你是豬肉的愛好者,這盛宴絕對能帶給你一場舌尖上的激情之旅。無論你是單獨享用還是和朋友分享,這道菜都能爲你帶來驚喜和滿足。別猶豫,快去品嚐這道美味炙燒豚

2023-11-03
食評:見大圍開咗個新商場,趁放假就去行下~商場有非常多餐廳選擇,人流都相當旺!今次同男友就揀咗灸.宴一試,因為人太多,我地7點左右拎飛,最後都要8點半左右先入到去食><。今次叫咗兩個主食,一款係火灸宮崎和牛拉麵,另一款係豚肉.饅魚雙併飯,兩款都好推介大家試試。1) 火灸宮崎和牛拉麵 $138拉麵湯底超濃郁!和牛聞起身好香,食落口好滑><好好味~最正係仲有粒溏心蛋。2) 豚肉.饅魚雙併飯 $148豚肉燒得岩岩好,入口一D都唔會覺得「鞋」。饅魚亦相當美味,而白飯加饅魚汁簡直係絕配呀XD
食評:

1) 火灸宮崎和牛拉麵 $138

2) 豚肉.饅魚雙併飯 $148

2023-08-30 1067 瀏覽
今日黎到萬眾期待既圍方搵好野食,圍方開幕一段時間,到而家商場都仲係好多人,所以要等位是常識吧,大家記得要早少少黎拎飛丫位於4樓既Aburi-EN,出面有3隻豬仔燈籠十分可愛,最近更聯乘小新同不理不理左衛門,蠟筆小新迷一定要黎打卡朋友叫左宮崎和牛•Aburi-EN 豚肉雙拼飯賣相吸引,燒得香口,朋友表露滿足表情半熟蛋味道似花鵬酒中間流心超好味我叫左不理不理豚腩丼,肉有甜甜香口既醃醬汁,將豚肉粘上蛋黃汁,有幸福既感覺紙巾亦印有蠟筆小新,好可愛原炸沖繩島豆腐,外脆內軟,但偏啖口,可以加海鹽進食,但要小心控制份量,如果唔係好似我咁唔小心食左一口鹽

朋友叫左宮崎和牛•Aburi-EN 豚肉雙拼飯
賣相吸引,燒得香口,朋友表露滿足表情

半熟蛋味道似花鵬酒
中間流心超好味

我叫左不理不理豚腩丼,肉有甜甜香口既醃醬汁,
將豚肉粘上蛋黃汁,有幸福既感覺

紙巾亦印有蠟筆小新,好可愛

原炸沖繩島豆腐,外脆內軟,但偏啖口,
可以加海鹽進食,但要小心控制份量,
如果唔係好似我咁唔小心食左一口鹽
2023-08-17 859 瀏覽
次次經過炙・宴見到三隻大豬豬係門口就想去試下今次終於有機會~~聽人講丼飯好食 但我就想食拉麵😁結果就點左火炙宮崎和牛拉麵 $128畢竟係牛魔王見到和牛就忍唔住😋😋熱辣辣出哂煙😍啲麵比到驚喜我 可能我平時都係食粗既拉麵無諗過呢碗係太麵偏幼身但牛片就偏薄 只有3-4片偏少隻蛋就正到呢 岩岩好❤❤沖繩豬肉煎餃 $48漲卜卜又脆既煎餃 表皮脆口 咬落去入面係爆汁🤤宮崎和牛芝士黑咖喱飯 $128黑色咖喱就好少機會食既難得見到就緊係試下啦👍黎到幾靚喎 又香 食落唔辣質感比較稠身表面有炙燒芝士 勁香呀😋😋連埋和牛一齊食幾正😍😍😍😍炙・宴大圍車公廟路18號圍方4樓426B號舖
次次經過炙・宴見到三隻大豬豬係門口
就想去試下
今次終於有機會~~
聽人講丼飯好食 但我就想食拉麵😁

連埋和牛一齊食幾正😍😍😍😍

炙・宴
大圍車公廟路18號圍方4樓426B號舖
2023-08-12 645 瀏覽
假日同家人到大圍新商場行下,商場好大有好多食肆,最後我哋晚飯選擇了日本餐廳🍴決定食個一人火鍋😍 ~宮崎和牛拼特上白本豚鍋 (壽喜燒湯) 🔺牛肉新鮮一人份量😋正呀 ~火炙宮崎和牛拉麵 🔺不過不失🍜 ~凍檸檬茶 ~藍莓黑加侖子梳打
~宮崎和牛拼特上白本豚鍋 (壽喜燒湯)
🔺牛肉新鮮一人份量😋正呀
~火炙宮崎和牛拉麵
🔺不過不失🍜
~凍檸檬茶
~藍莓黑加侖子梳打
2023-08-09 511 瀏覽
睇完戲就去咗呢間 ABURI-NE新店食嘢。等咗大半個鐘就安排入座~限時食75分鐘,冇錯吖,係75分鐘,好「廖lung」~嗌咗個海鮮刺身丼同燒牛舌~ 刺身新鮮,最出奇係個飯,啲飯粒粒分明、醋味又啱啱好,好好食👍🏻。牛舌調味啱啱好,唔太重味醃得好好味~😋另一個驚喜係酸薑片,壽司郎嘅酸薑片都好好食,呢度味道都👌🏻但食到有薑渣... 整體環境裝修都好靚,一隻隻豬display 好得意~😃 仲有新出嘅小新套餐,份量較少但都可以試下呀。
2023-08-08
2023-08-05 386 瀏覽
炙燒北海道帶子海鮮丼強烈的醋飯掩蓋三文魚魚子獨有的鹹鮮味幸好帶子及玉子燒中和醋飯的酸味而燒過的三文魚釋出的油脂令整個丼不過於單一整體來講飯底做的不好或用錯飯底未能帶出海鮮的鮮甜味道
炙燒北海道帶子海鮮丼
整體來講飯底做的不好或用錯飯底未能帶出海鮮的鮮甜味道
炙燒北海道帶子海鮮丼
2023-08-05 289 瀏覽
新屎坑😙本身都唔係好想一開張就去幫襯驚會好多人但係咁啱又有免費戲飛喺圍坊唯有拜訪一下好多餐廳都大排長龍7,80張枱實在等閒之輩我地預先GULU拎飛都等咗半個鐘左右我之前完全未見過呢間見到餐牌有個黑色嘅芝士咖哩好似幾特別同埋我本身好鍾意食咖哩但因為箍緊牙嘅關係已經好耐無食😭今次竟然有黑色咖哩雖然唔係好明白點解黃色咖哩會整污糟個牙箍但黑色就唔會不過見到已經秒點我地叫咗🐮宮崎和牛芝士黑咖哩飯🍗南蠻炸雞芝士黑咖哩飯🐷特上鰻魚豚肉飯◻️再加厚炸沖繩島豆腐🦑同埋炸沖繩魷魚我地share咗啲主菜所以都可以試多少少佢哋嘅飯個黑咖哩食落真係日本咖哩味少少辛香少少甜唔係好火辣嗰隻個和牛有啲似茶餐廳嘅牛腩炆得都幾淋同入味但就未覺得係和牛貨色南蠻炸雞都係普普通通正正常常係好食嘅不過就無乜特別至於個豚肉鰻魚飯就有少少失望因為啲豚肉都幾鞋口同埋有啲酸味炸豆腐就唔係嗰啲滑嘅口感係硬的都有豆香佢提供咗一撮鹽俾人點記得沾幾粒就好😂至於個魷魚就ok嘅炸漿唔厚魷魚都鮮美唔會韌對於呢間比較有規模嘅餐廳嚟講我覺得可以做得好啲唔應該淨係用個黑色嘅咖喱做招牌又或者佢價錢低啲配合返會好啲囉🤣成餐飯我覺得最好食係黑咖哩汁撈飯🖤
新屎坑😙

我覺得可以做得好啲唔應該淨係用個黑色嘅咖喱做招牌
又或者佢價錢低啲配合返會好啲囉🤣
成餐飯我覺得最好食係黑咖哩汁撈飯🖤

2023-08-01 313 瀏覽
叫咗一個拉麵(麻麻地)一個牛肉烏冬(湯底鮮甜)一個鰻魚飯(都ok)小童餐(份量最大,最抵食)最好食都係小童餐同埋鰻魚飯地方都算乾淨一開鋪我哋就入去,所以需要等好耐會再幫襯!
叫咗一個拉麵(麻麻地)
一個牛肉烏冬(湯底鮮甜)
一個鰻魚飯(都ok)
小童餐(份量最大,最抵食)

最好食都係小童餐同埋鰻魚飯

地方都算乾淨
一開鋪我哋就入去,所以需要等好耐

會再幫襯

2023-07-24