閃亮登場🎉炑八最新推出限時$758嘅「紅綠燈魷魚遊戲套餐」!🍽️.特別值得一提嘅係,套餐仲附送限量版嘅「魷魚遊戲」貼紙一張哦!🎁 .呢套餐真係太豐盛啦!有原隻魷魚,醬油五花肉,梨汁雞肉,深海鱈魚肉,韓式香腸,安格斯外裙肉,同埋和牛牛肋條同月見牛腹肉!豬、牛、海鮮,樣樣都有哦!絕對滿足你嘅所有需求呢!.原隻魷魚:口感鮮嫩五花肉:肥美帶陣陣鹹香梨汁雞肉:口感鮮嫩多汁,梨汁嘅甜味為雞肉增添咗一絲清香深海鳕鱼肉:味道鮮美,厚切增加入口嘅質感,肉質緊致而飽滿韓式香腸:口感有啲似芝士腸,咬落皮脆中間帶芝士流心感安格斯外裙肉:擁有豐富嘅油脂,口感細嫩多汁,肉質緊緻,帶有濃郁嘅牛肉風味和牛牛肋條:油花豐富,每口都係濃郁嘅牛肉香,質感細緻且多汁,帶入口即化嘅油脂融化感。月見牛腹肉:肉質細嫩,口感滑順,均勻嘅油花為其增色唔少,帶有淡淡嘅自然甘甜.如果你鍾意甜點,唔好唔試佢哋最新推出嘅限量椪糖曲奇雪糕,只要$38,就有濃滑嘅雲呢拿雪糕,「魷魚遊戲」焦糖餅同香甜草莓,真係好食到停唔到啊!😋.仲有兩款款配合主題嘅特飲!紅燈沙冰同綠燈沙冰,只要$48,仲附送一份限量版嘅「魷魚遊戲」杯墊!🍧.唔止咁,只要消費滿$50

原隻魷魚:口感鮮嫩
五花肉:肥美帶陣陣鹹香
梨汁雞肉:口感鮮嫩多汁,梨汁嘅甜味為雞肉增添咗一絲清香
深海鳕鱼肉:味道鮮美,厚切增加入口嘅質感,肉質緊致而飽滿
韓式香腸:口感有啲似芝士腸,咬落皮脆中間帶芝士流心感

唔止咁,只要消費滿$500,仲可以攞到限量版「魷魚遊戲」2024年曆卡,真係超值呀!📅
最後,特別提醒一下,前菜除咗沙拉之外,仲可以無限享用泡菜雞蛋同芝士粟米哦!🌽

咁豐盛嘅套餐,真係太誘人啦!大家一定要抓緊時間去「炑八」試試啦!記得地址:荃灣楊屋道18號荃新天地2一樓125號舖。快啲去享受美食嘅盛宴啦!💃🍽️

2023-12-08 773 瀏覽
炑八荃新天地分店, 佈置以木色為主調, 環境舒適寬敞, 配上柔和的燈光 , 最近 netflix 魷魚遊戲真人show出咗, 餐廳佈置以魷魚遊戲為主題, 啱曬粉絲打卡,食佢個餐仲有年曆卡、杯墊、貼紙等禮物送,舖頭入面有好多魷魚遊戲嘅精品售賣添。店內 oppa 全部著曬456運動衫, 活力十足, 氣氛挺熱鬧。入座後 , oppa 殷勤地送上韓式前菜, 有泡菜、大豆芽、 醃蘿蔔等, 醃得爽脆入味,烤爐邊還有滑溜的泡菜蒸蛋、 惹味芝士粟米粒 ,仲係無限添食。紅綠燈魷魚遊戲韓烤套餐 $759套餐十分豐富有:🔸️新鮮魷魚 🔸️醬油五花肉 🔸️深海鱈魚肉🔸️梨汁雞肉🔸️韓式香腸 🔸️安格斯外裙肉🔸️和牛牛肋條 🔸️月見牛腹肉 新鮮魷魚, 燒至表面微微焦香 , 油光亮澤, 鮮味帶嚼勁, 口感一流, 醬油五花肉 , 一層肥肉一層瘦肉相間,燒烤時, 香氣十足,肥油滴在爐端中,火光更旺盛,燒到表面帶微微焦脆, 入口挺軟嫩, 亦可以用生菜加上蒜粒 ,包起五花肉一齊吃, 變得更清爽,沒有油膩感。安格斯外裙肉, 是牛的外側腹膜肌,較多脂肪, 肉質柔軟細緻, 美味的肉汁在口中迴盪, 令人樂在其中。🔹️FRONT MAN 椪糖曲

紅綠燈魷魚遊戲韓烤套餐 $759
🔸️安格斯外裙肉
🔸️和牛牛肋條
🔸️月見牛腹肉

🔹️FRONT MAN 椪糖曲奇雪糕
韓國街頭小吃椪糖曲奇, 造型漂亮 ,香甜薄脆, 配上一球滑溜的雪糕, 讓人喜歡的甜品

🔹️紅燈沙冰
🔹️綠燈沙冰
兩杯沙冰, 一紅一綠, 顏色悅目 , 冰爽解膩 , 加上椰汁粉條, 增加口感。

3天前 0 瀏覽
餐廳裏面嘅員工 ,我諗眼見有8個, 當中有七個態度都極差!! 當中有一個男侍應同女侍應 最令人不滿 !我覺得你對客人問題有疑惑唔緊要。但你嘅眼神都唔需要畀客人睇得到你嘅感覺有幾差! 舉十次手都唔知有冇應你一兩次。 仲要對望到嘅時候 畀客人見到你反白眼 。其實咁唔鍾意做呢份工可以唔做?! 男侍應個樣好似未瞓醒咁。 講嘢又冇禮貌! 完全係唔適合做服務性行業! 而且睇佢嘅款應該似係 店長? 試問如果全間舖最大嗰個都係咁樣對客人。 做細嘅又點會對客人好呢? 雖然嘢食唔差。 但我一定唔會再嚟!!
4天前
生日
推薦月見芝士和牛漢堡🤓午市價錢抵食,加配唔同肉類,免費有爐邊蛋同芝士粟米🌽✨月見芝士和牛漢堡套餐 $58熱辣辣嘅和牛漢煲放喺白飯上,加入蛋、芝士同醬汁撈埋一齊食,大滿足😛 漢堡肉啖啖肉,仍然保留肉汁,口感質地不算軟嫩,但呢個價錢已經算係合格有餘。✨牛肉滋味組合 $134包括蔥蒜牛五花、牛腹肉同梨汁牛扒。漢堡幾有驚喜,肉質香軟,肉味濃。✨蔥蒜牛五花 (+$48)✨豬肋肉 (+$48)✨蔥蒜雞腿肉 (+$48)蔥蒜嘅調味,輕輕點綴冇咁單調,味道相當下飯😛 麻藥蛋拌飯個蛋做得幾好。✨手打鮮橙茶 (+$48)✨士多啤梨果茶 (+$48)比較鍾意鮮橙茶,清新香甜而不膩,而士多啤梨果茶酸味比較突出。
推薦月見芝士和牛漢堡🤓
午市價錢抵食,加配唔同肉類,免費有爐邊蛋同芝士粟米🌽

✨月見芝士和牛漢堡套餐 $58

✨牛肉滋味組合 $134

✨蔥蒜牛五花 (+$48)
✨豬肋肉 (+$48)
✨蔥蒜雞腿肉 (+$48)

✨手打鮮橙茶 (+$48)
✨士多啤梨果茶 (+$48)
見到炑八最近推出咗月見芝士和牛漢堡套餐好吸引即刻同朋友去食午餐🙆‍♀️最鍾意有任食邊爐蛋同芝士粟米配菜又多選擇🤩月見芝士和牛漢堡套餐🌟漢堡扒牛味濃郁肉汁多,自家醬汁配上生雞蛋加芝士推介😋豬肋肉🌟調味適中肉質厚實比較有口感,油花適中加上泡菜更美味不油膩!蔥蒜雞腿肉🌟蒜香味香濃肉質嫩滑,份量多抵食!牛胸腹肉🌟牛肉新鮮肉質結實油脂甚多白飯絕配!蔥蒜牛五花🌟肉質略為紮實瘦肉中帶有油脂讓吃起來的口感不柴不膩,醬汁鹹甜適中好惹味!迷你韓式麻藥蛋飯🌟 迷你泡菜豬肉飯🌟加配$16可升級,流心蛋非常出色!士多啤梨果茶🌟手打鮮橙茶🌟

月見芝士和牛漢堡套餐🌟
漢堡扒牛味濃郁肉汁多,自家醬汁配上生雞蛋加芝士推介😋

豬肋肉🌟
調味適中肉質厚實比較有口感,油花適中加上泡菜更美味不油膩!

蔥蒜雞腿肉🌟
蒜香味香濃肉質嫩滑,份量多抵食!

牛胸腹肉🌟
牛肉新鮮肉質結實油脂甚多白飯絕配!

蔥蒜牛五花🌟

迷你韓式麻藥蛋飯🌟 迷你泡菜豬肉飯🌟
加配$16可升級,流心蛋非常出色!

士多啤梨果茶🌟手打鮮橙茶🌟
2024-05-04 25 瀏覽
叫嘢食時waiter介紹 即時做會員有優惠,佢話埋單時會幫你搞。結果到埋單時去櫃位,同收銀員講有會員優惠,佢態度非常差,一句答「你有咩卷用,你攞出嚟我就幫你搞,你唔攞出嚟我唔知你用乜」。全程無講點做,仲要話「我已經問咗你有咩卷」。即係,「waiter話埋單時幫你搞」,原來係,「預你自己要知點搞」,唔會幫你,亦唔會講點做,再加多個「已經問咗你」。OK!你啱晒!飲食業生意差係有原因嘅,多得員工態度無得頂!
全程無講點做,仲要話「我已經問咗你有咩卷」。
炑八嘅韓燒款式選擇多,最近又俾佢地嘅醬油蝦同肉肉蛋糕吸引咗,即刻拉埋生日嘅壽星朋友一齊開餐慶祝🥳4月係食韓國醬油蝦、醬油蟹嘅最佳月份,因為呢個時候嘅蝦蟹最當造,鮮甜肥美🤩 醃得唔會死鹹,配紫菜飯一齊食,真係特別送飯!炑八厚切五花腩,肥瘦相間,燒出黎皮脆內嫩,咬一口滿滿肉汁同油滋噴發,非常香口滋味🤤蒜油蜜糖雞腿肉,肉質彈滑有鮮味,配上調味balance嘅蒜油蜜糖味,為雞腿肉嘅味道提升一個層次!今次因為朋友生日,我地仲可免費獲贈韓式肉肉蛋糕🎂大份之餘仲夠曬氣氛😆 一上枱我地都忍唔住打卡。肉質不錯,仲好夠飽啊!韓國薄脆牛角酥甜品,呢個係我地都好有驚喜嘅甜品,餅底脆薄香口,配上雪糕球同鮮甜士多啤梨🍓大魚大肉後清新味蕾,為豐富大餐劃以圓滿句號😙

2024-04-22 34 瀏覽
朋友order了肉肉蛋糕同我慶生日👍🏻將肉肉捲成玫瑰花瓣,整盤好有派頭感覺,有別一般傳統蛋糕夠創新😆🦀韓國醬油蟹配紫菜飯:醬油蟹味道好鮮甜,吸哂醬油好入味配紫菜飯的確係完美配搭😋食完勁開胃!🐷炑八厚切五花腩:厚切size放在鐵板上燒好吸引而且肥瘦均勻,燒到外皮少少脆口,好像食燒肉一樣👍🏻夾埋生菜、蒜片、泡菜食更有風味。🐔蒜油蜜糖雞腿肉:雞肉燒完都keep到嫩滑口感,滲出蜜糖及蒜油味幾好食😋🥐韓國薄脆牛角酥:牛角酥係有香脆鬆化,加了我最愛嘅雲呢拿雪糕🍦士多啤梨🍓藍莓🫐非常滿足😌🍹薄荷荔枝梳打、青檸梳打: 消暑解渴,食燒肉就最適合啦!

🦀韓國醬油蟹配紫菜飯:醬油蟹味道好鮮甜,吸哂醬油好入味
配紫菜飯的確係完美配搭😋食完勁開胃!

🐷炑八厚切五花腩:
厚切size放在鐵板上燒好吸引

🍹薄荷荔枝梳打、青檸梳打: 消暑解渴,食燒肉就最適合啦!

2024-04-20 45 瀏覽
在中價韓燒中,最有人氣的要數炑八,作為韓燒愛好者,我和太太最近也忍不住再次光顧,除了燒肉外,最想吃的就閃免費任加的前菜、爐邊泡菜蛋及芝士粟米,每次也最少加三輪才滿足呢😎✏️位置(9/10):商場戲院附近,有天橋來往荃灣多個商場✏️環境(8/10):柔和燈光配搭軟墊卡位,抽風系統做得好,幾乎沒油煙✏️服務(8/10):侍應積極幫忙加前菜及爐邊蛋,亦不時監察爐火大小✏️食物(8/10):一如以往的高質,生日更有贈品🌟韓國醬油蟹配紫菜飯 - $258醬油蟹看上去很吸引,肉質夠鮮味,不會腥,伴一碗紫菜飯,加上燒肉、爐邊蛋或泡菜更為豐盛味美😉🌟蒜油蜜糖雞腿肉 - $98用蒜油及蜜糖醃製得十分香甜,燒過後口感嫩滑,更是啖啖肉😊🌟炑八厚切五花腩 - $138一大塊足料厚切的五花腩,侍應主動教我們怎樣燒,燒香後剪成多塊,香脆惹味,伴生菜、蒜片及韓式辣醬食更是人間美味😘🌟韓式肉肉蛋糕太太生日,店家贈送一碟以不同肉混合堆砌而成的肉肉蛋糕,當中有肥牛、豬頸肉等,超有誠意,不能要求更多😄🌟韓國薄脆牛角酥 - $58/件在香脆的薄脆牛角酥上加上香草雪糕及水果,最後加入巧克力糖漿,有多種口感,雪糕也不易融化,是一款不錯的

✏️位置(9/10):商場戲院附近,有天橋來往荃灣多個商場
✏️食物(8/10):一如以往的高質,生日更有贈品

韓國醬油蟹配紫菜飯
🌟韓國醬油蟹配紫菜飯 - $258

🌟蒜油蜜糖雞腿肉 - $98
用蒜油及蜜糖醃製得十分香甜,燒過後口感嫩滑,更是啖啖肉😊

🌟炑八厚切五花腩 - $138

🌟韓式肉肉蛋糕
韓國薄脆牛角酥

🌟韓國薄脆牛角酥 - $58/件
在香脆的薄脆牛角酥上加上香草雪糕及水果,最後加入巧克力糖漿,有多種口感,雪糕也不易融化,是一款不錯的甜品😍
荔枝/菠蘿梳打

🌟荔枝/菠蘿梳打 - $38/杯
食燒肉當然要跟韓式特飲,加點了兩杯梳打,清爽香甜之餘,同時也很解渴😆

🏠炑八韓烤(荃灣)
📬地址:荃灣楊屋道18號荃新天地2期1樓125號舖
2024-04-09
韓國醬油蟹配紫菜飯
韓國薄脆牛角酥
荔枝/菠蘿梳打
我都已經食完半個鐘,我朋友個餐先出,仲要催多幾次個店員就不耐煩,出餐慢就算,連前菜都要催一樣出一樣,兩個湯,一份芽菜一份海帶,我催左四次先齊。 服務態度一般,出餐速度慢,下次不會再幫襯。

2024-04-17
2024-04-17 24 瀏覽
最近同朋友黎左炑八慶生生日月份訂座就可以免費獲贈靚靚肉肉蛋糕! 無論影相打卡都超有儀式感!韓式肉肉蛋糕舖滿肉肉蛋糕造型,睇得又食得~牛肉肉量仲好多下添bo平時最中意呢度無限續前菜、芝士粟米同埋泡菜爐邊蛋韓國醬油蟹配紫菜飯1份$80 (預先喺旅遊網站買咗券)必食推介醬油蟹, 一整隻,滿滿金黃香甜蟹膏只需$80 炑八厚切五花腩肥肉相間,每次必點做菜包肉,正蒜油蜜糖雞腿肉微辛調味雞腿肉,燒好沾上蒜味蜜糖特別滋味韓國薄脆牛角酥甜品韓國直送牛角酥餅乾帶楓糖香口感酥脆配埋雪糕好好味青檸梳打/薄荷荔枝梳打大大杯,燒肉良伴!
最近同朋友黎左炑八慶生

韓式肉肉蛋糕
舖滿肉肉蛋糕造型,睇得又食得~

牛肉肉量仲好多下添bo

平時最中意呢度無限續前菜、芝士粟米同埋泡菜爐邊蛋

韓國醬油蟹配紫菜飯1份
$80 (預先喺旅遊網站買咗券)

必食推介醬油蟹, 一整隻,滿滿金黃香甜蟹膏
只需$80

炑八厚切五花腩
肥肉相間,每次必點做菜包肉,正

蒜油蜜糖雞腿肉
微辛調味雞腿肉,燒好沾上蒜味蜜糖
特別滋味

韓國薄脆牛角酥甜品

韓國直送牛角酥餅乾帶楓糖香口感酥脆

配埋雪糕好好味

青檸梳打/薄荷荔枝梳打
大大杯,燒肉良伴!
2024-04-10
  • 韓國薄脆牛角酥甜品
前菜 $0韓國醬油蟹配紫菜飯 $80於 KKday 可以三折優惠價 $80 預訂韓國醬油蟹配紫菜飯1份 (原價 $258) ;預訂日期至4月19日,享用日期至4月30日韓國直送,延平島藍蟹jelly口感,醬油鹹鮮味道平衡,突出蟹膏濃鮮韓式肉肉蛋糕 +$0於生日該月份晚市時段訂座進餐,可享有生日禮遇 : 韓式肉肉蛋糕!🥩🎂以多塊肉片拼砌成肉肉蛋糕,上面仲放有卷成玫瑰花形狀的豬頸肉及牛肉!🌹🥩#食肉獸 #肉肉控 壽星收到好開心!滿足的生日晚餐!🥰😍 炑八厚切五花腩 $138厚切,啖啖肉!不得了!五花腩肥瘦均勻,層次分明,燒烤後外層好香脆,肉質爽口,入口油香溢出而不膩蒜油蜜糖雞腿肉 $98雞腿肉質嫩滑,蒜香味濃郁而不嗆口,甜甜蜜香味韓國薄脆牛角酥 $58韓國直送,人氣甜品薄脆牛角酥,口感鬆脆,面層有微微焦糖甜香,配搭雲呢拿雪糕、藍莓、士多啤梨,再加上朱古力醬青檸梳打 $38藍天使梳打 $38_______________炑八韓烤 (荃新天地2) (荃灣)荃灣楊屋道18號荃新天地2 1樓125號舖_______________
前菜 $0

韓國醬油蟹配紫菜飯 $80
韓國直送,延平島藍蟹
jelly口感,醬油鹹鮮味道平衡,突出蟹膏濃鮮

韓式肉肉蛋糕 +$0
#食肉獸 #肉肉控 壽星收到好開心!滿足的生日晚餐!🥰😍

炑八厚切五花腩 $138
厚切,啖啖肉!不得了!

蒜油蜜糖雞腿肉 $98
雞腿肉質嫩滑,蒜香味濃郁而不嗆口,甜甜蜜香味

韓國薄脆牛角酥 $58
韓國直送,人氣甜品

青檸梳打 $38

藍天使梳打 $38
_______________

炑八韓烤 (荃新天地2) (荃灣)
荃灣楊屋道18號荃新天地2 1樓125號舖

_______________
2024-03-08 143 瀏覽
💟仁川鰻魚半份有塊細板燒,鰻魚有少少草腥味,肉質爽脆。💟韓式烤腹脅肉豬梅頭的位置,肥瘦37比例,非常好吃。餐牌沒了護心肉,這個倒是可以頂替。💟芝士炸雞7件炸雞上桌後要立刻拌勻,否則就凝固了;半份炸雞寫明7件,香脆酥,炑八的炸雞沒有失望過。💟凍檸茶韓燒飲凍檸茶其實都ok💟任食芝士粟米同泡菜蛋呢個要個爐夠熱先熟得快同食得過癮,好怕啲爐唔夠熱,食完啲蛋都未熟💟前菜酸蘿蔔&泡菜最好味呢3款。其他質素唔穩定。
💟仁川鰻魚半份
有塊細板燒,鰻魚有少少草腥味,肉質爽脆。

💟韓式烤腹脅肉

💟芝士炸雞7件

💟凍檸茶
韓燒飲凍檸茶其實都ok

💟任食芝士粟米同泡菜蛋

💟前菜酸蘿蔔&泡菜
最好味呢3款。其他質素唔穩定。
一家食韓燒團年飯呢 。 呢間食店不設低消 但必須點3 個肉類/ 點一個餐才可開爐( 框枱紅衫哥哥仔不能多問 說話冇尾音) 燒芝士栗米 及蛋 這2 款無限添加。 牛肉選擇不多 。 食物味道還可 。 涼麵很大的 味道可以炸雞一份滿滿的 也是可以 整體食物質素正常。 問拎叉係冇 記得自己帶🤪 ( 問紅衫哥哥什麼也不願意提供/ 回答) 場內看到個女仔服務員就搵到個叉比我 如果不是手有問題也不會問了。 最後問红衫哥哥 OpenRice 請他確認我出席哈哈 ! 結果回覆 我哋咩都做哂。 自己問OpenRice ~ 没尾音的態度。 其實除了食物質素、 價錢、 服務、 環境也是客戶考慮的 。 一心本地消費結果 個紅衫哥哥 搞到心情欠佳。
2024-02-04
團年飯
生日去荃新天地睇戲,想食烤肉,牛角或呢間二選一,揀左呢間(後悔!)。套餐得1款選擇,$795 7款肉1款魷魚,我哋唔想食咁多肉又怕食唔哂所以唔揀套餐,但店員話唔揀套餐要選3款肉!?我哋得兩個人,唔想食咁多肉,問店員可唔可以選兩款肉另選1款其他主食,例如石頭飯或人參雞湯,但店員都係話要選3款肉。我哋唯有照點3款肉,但唔敢叫其他野食怕食唔哂。肉質素的确唔錯,但食到一半已經好"溜",但唔想浪費唯有食哂佢,想叫飲品解"溜",但沙冰又話無,生啤又話無?最後埋單$590,送張85折劵,但無用囉,因為無下次囉!無聽過韓烤有咁嘅點餐要求,如果想係呢間餐廳食個石頭飯,基本上係閑人免進囉!另外桌面黐立立,唔係幾好囉!
另外桌面黐立立,唔係幾好囉!