2022-07-07 154 瀏覽
泰小子💚Nutella榛子醬香蕉煎餅 $35泰式珍珠奶茶 $24(買滿$50 送荔枝冰搖茶🤤🤤🤤)人均消費: $29.5 (2人)-Nutella榛子醬香蕉煎餅🥞啲餡香蕉夠多🍌醬都係塗滿晒個煎餅表面嘅🤤上面仲有層薄薄嘅煉奶即叫即整 熱辣辣😋就算唔小心過咗15分鐘佢都係暖 唔會話凍🥰抵食🤤🐹:可以再jit多啲煉奶·泰式珍珠奶茶🧋佢真係好泰式奶茶feel💁🏽‍♀️(好似講緊廢話添🤣)珍珠唔夠彈牙好夠奶味 好夠茶味🤤整體係好飲😋·荔枝冰搖茶🍹呢個係買滿$50送嘅有荔枝嘅甜🤤後勁嘅茶味好足消暑良品☀️👍🏽-28/6/2022 ate & drank 嘢食係拎去Gogo mall食🙈好彩趕得切佢哋嘅last day😚不過可惜趕唔切 快啲出食評叫大家幫襯下🥺Last day嗰日 佢都冇晒甜品得返香蕉煎餅同幾款飲品經過今次之後知道有咩想幫襯嘅小店 要盡早幫襯!唔係嘅話 隨時冇機會㗎啦🥺-好味程度:🌕🌕🌕🌕🌑抵食程度:🌕🌕🌕🌕🌑環境靚靚:🌕🌕🌕🌑🌑服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑會回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑 (但冇得回頭啦🥺)·#od屯門覓食之旅 #od食泰國嘢·希望疫情快啲完結啦💛大家都要身體健康💛
泰小子💚
Nutella榛子醬香蕉煎餅 $35
泰式珍珠奶茶 $24
(買滿$50 送荔枝冰搖茶🤤🤤🤤)
人均消費: $29.5 (2人)

Nutella榛子醬香蕉煎餅🥞
🐹:
可以再jit多啲煉奶

泰式珍珠奶茶🧋
佢真係好泰式奶茶feel💁🏽‍♀️
(好似講緊廢話添🤣)
珍珠唔夠彈牙

不過可惜趕唔切 快啲出食評叫大家幫襯下🥺
Last day嗰日 佢都冇晒甜品
得返香蕉煎餅同幾款飲品
經過今次之後
知道有咩想幫襯嘅小店 要盡早幫襯!
唔係嘅話 隨時冇機會㗎啦🥺
好味程度:🌕🌕🌕🌕🌑
抵食程度:🌕🌕🌕🌕🌑
環境靚靚:🌕🌕🌕🌑🌑
服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑
會回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑 (但冇得回頭啦🥺)
#od屯門覓食之旅 #od食泰國嘢
希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛
2022-06-28
2022-06-17 131 瀏覽
呢一間喺屯門嘅泰式煎餅小店 長期都好高人氣🥞佢哋最特別係有麻薯嘅煎餅!全部即叫即煎 熱辣辣脆卜卜😍上次揀咗芋泥麻糬味~芋泥清甜又綿密 再加埋煙韌嘅麻薯 口感非常之豐富!
2022-06-15 101 瀏覽
泰小子 (屯門)之前就好想試 但又唔去開果頭🙈最近係網上見到呢間嘢做埋月底就冇啦 所以特登同朋友仔去試下🤣芋泥麻糬煎餅🥞因為唔係即刻食 但係可以想像到如果新鮮入口果種香脆(因為放左都有20mins🙈)芋泥甜甜地好好味 而麻糬則煎到有d似棉花糖 雖然芋泥麻糬唔係分配得好均衡 集中中間有 而邊緣有d只有芋泥 有d只有麻糬 但都幾好食😋榛子醬香蕉煎餅🥞表面嘅榛子醬好香 但冇咩甜味可能食完比較甜嘅芋泥 所以感覺唔大😅而中間夾住嘅香蕉🍌則有d酸酸地 個人鍾意邪惡d 再多d榛子醬更正😈蜜桃🍑冰搖茶依嫁做緊買滿$50送杯飲品 都幾抵 不過唔太夠桃味 但夠冰😂😂😂因為間鋪冇枱櫈 而且果幾日又落雨 拎住搵左好耐先食 雖然都好味但多少都有影響 希望有時間再試多次🤣
泰小子 (屯門)

芋泥麻糬煎餅🥞

榛子醬香蕉煎餅🥞

蜜桃🍑冰搖茶

2022-06-10 95 瀏覽
喺泰國都好鍾意食香蕉煎餅🥞上次就嚟咗呢間嗌咗個炙燒棉花糖香蕉煎餅~即叫即整嘅香蕉煎餅 脆卜卜 原本就咁香蕉蓉再加朱古力醬🍌🍫已經夠正 再加埋燒過嘅棉花糖 外面脆入面半融軟綿 真係超好食😋
2022-05-30 172 瀏覽
自從喺泰國食過之後 都好少喺香港食呢啲泰式煎餅🥞上次經過屯門就嚟咗呢一間泰小子到試吓!揀咗個榛子醬🌰香蕉🍌煎餅 即叫即整 熱辣辣脆卜卜 口感真係好酥脆!煎餅鋪滿晒榛子醬同煉奶 入面仲夾滿香蕉蓉 真係超級好食!
2022-05-23 185 瀏覽
難得嚟到屯門當然要試吓啲街頭小食啦!今次買咗個人氣number 1嘅煎餅小店😆呢度除咗有最傳統嘅香蕉味之外連芋泥、麻薯、紫薯嘅創新口味都有!另外亦都有特別飲品、甜品各樣選擇~ 🍫 Nutella 榛子醬香蕉煎餅 $35可能唔係即刻食所以有啲𣺉咗😭餅皮做得好薄身,一個人食都唔會覺得好膩表面有榛子醬同埋煉奶,但味道唔係好夠🙈中間夾咗香蕉蓉,要慢慢咬先至食到香蕉味不過不失,冇得去旅行唯有食住煎餅止止癮啦⭐️ CP值:🐘🐘.5⭐️ 打卡able:🐘🐘🐘.5⭐️ 舒適度:N/A⭐️ 再食指數:🐘🐘.5(5 星為滿分)
難得嚟到屯門當然要試吓啲街頭小食啦!
今次買咗個人氣number 1嘅煎餅小店😆
呢度除咗有最傳統嘅香蕉味之外
連芋泥、麻薯、紫薯嘅創新口味都有!
另外亦都有特別飲品、甜品各樣選擇~

🍫 Nutella 榛子醬香蕉煎餅 $35
可能唔係即刻食所以有啲𣺉咗😭
餅皮做得好薄身,一個人食都唔會覺得好膩
表面有榛子醬同埋煉奶,但味道唔係好夠🙈
中間夾咗香蕉蓉,要慢慢咬先至食到香蕉味
不過不失,冇得去旅行唯有食住煎餅止止癮啦

⭐️ CP值:🐘🐘.5
⭐️ 打卡able:🐘🐘🐘.5
⭐️ 舒適度:N/A
⭐️ 再食指數:🐘🐘.5
(5 星為滿分)
Nutella 榛子醬香蕉煎餅
Nutella 榛子醬香蕉煎餅
2022-05-20 117 瀏覽
喺泰國食過呢啲煎餅之外 喺香港都未食過 嗰日就特登入咗屯門食揀咗個榛子🌰香蕉🍌煎餅 呢個配搭一定冇得輸 面頭淋滿榛子醬同煉奶 再加埋煎餅入面夾住嘅香蕉蓉 味道真係超豐富!睇落好似好甜咁 但係食落甜而不漏💓
利用OpenRice 外賣自取,係元朗落定order ,揸車去到岩岩好有得拎叫左個棒子朱古力香蕉脆餅 配手搖蜜桃綠茶略嫌中間位唔夠脆,但甜度調得好好,唔會死古古嘅甜,仲有有咸味,唔會令到你好流手搖蜜桃綠茶就太淡了
利用OpenRice 外賣自取,
係元朗落定order ,揸車去到岩岩好有得拎

叫左個棒子朱古力香蕉脆餅 配手搖蜜桃綠茶

棒子朱古力香蕉脆餅

手搖蜜桃綠茶就太淡了
棒子朱古力香蕉脆餅
芒椰奶西 啖而無味 甜都冇冇芒味冇椰味抹茶紅豆鮮奶麻薯紅豆份量好多 半盒都係紅豆 好甜麻糬分量偏少 但紅豆多又甜 唔會食得哂啲紅豆麻糬質地 唔黏唔滑 似係一舊好軟身嘅糕入口難受🤢🤢🤢朱古力香蕉煎餅係好食的 之前食過Nutella果款 相比下個人中意Nutella多啲
芒椰奶西 啖而無味 甜都冇
冇芒味冇椰味

抹茶紅豆鮮奶麻薯
紅豆份量好多 半盒都係紅豆 好甜
麻糬分量偏少 但紅豆多又甜 唔會食得哂啲紅豆
麻糬質地 唔黏唔滑 似係一舊好軟身嘅糕
入口難受🤢🤢🤢

朱古力香蕉煎餅係好食的
因為疫情緣故好耐冇去過旅行好掛住泰國夜市嘅香蕉煎餅🥺住港島嘅我難得去到屯門記得之前朋友介紹過泰小子嘅香蕉煎餅好好食所以就去試吓☺️✻炙燒棉花糖香蕉煎餅🍌煎餅即叫即整 冬天食一流熱辣辣入邊有好多香蕉蓉同埋好香蛋味我本身好鍾意食棉花糖🍡所以揀咗呢一個有棉花糖嘅煎餅棉花糖有拉絲🤤 配埋啲朱古力醬一齊食好正✻ Oreo 髒髒鮮奶麻糬🖤🥛估唔到泰小子除咗有泰國好出名嘅香蕉煎餅之外仲有台灣大熱嘅鮮奶麻糬食!!麻糬奶味香濃 熱辣辣又滑嘟嘟😚重點係好煙韌~~~配埋Oreo碎一齊食超級好食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✻朱古力珍珠厚鮮乳🍫平時成日飲黑糖珍珠鮮奶今次見到有朱古力嘅所以叫嚟試吓好香朱古力味 而且啲珍珠好有口感😋Btw好彩佢而家延長營業到夜晚11點嗰陣就算好夜去都仲有得食🤣仲有得網上外賣平台叫外賣食😆😆😆
因為疫情緣故好耐冇去過旅行

所以揀咗呢一個有棉花糖嘅煎餅
棉花糖有拉絲🤤 配埋啲朱古力醬一齊食好正

✻ Oreo 髒髒鮮奶麻糬🖤🥛
估唔到泰小子除咗有泰國好出名嘅香蕉煎餅之外
仲有台灣大熱嘅鮮奶麻糬食!!
麻糬奶味香濃 熱辣辣又滑嘟嘟😚
重點係好煙韌~~~
配埋Oreo碎一齊食超級好食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

✻朱古力珍珠厚鮮乳🍫
平時成日飲黑糖珍珠鮮奶
今次見到有朱古力嘅所以叫嚟試吓
好香朱古力味 而且啲珍珠好有口感😋

Btw好彩佢而家延長營業到夜晚11點
嗰陣就算好夜去都仲有得食🤣
仲有得網上外賣平台叫外賣食😆😆😆
2022-03-21 96 瀏覽
夜晚八點零未食晚餐經openrice落單買左泰小子既咖喱豬扒飯加朱古力班戟之前食過一次算正正常常返到屋企發現有飯有豬扒但一啲咖喱汁都無乾爭爭 完全送唔到飯結果食左個班戟 再煮個公仔麵食個飯就哂左
夜晚八點零未食晚餐
結果食左個班戟 再煮個公仔麵食
個飯就哂左

2022-03-20
2022-03-13 85 瀏覽
好鍾意食香蕉煎餅專登過黎試但真係好失望皆因香蕉未熟完全食唔到香蕉獨有既香味一d香蕉香甜味都無全靠煉奶個dd甜味配煎脆左既煎餅希望店主留意返.值得一讚既係包裝方面唔錯紙盒夠曬環保♻️
好鍾意食香蕉煎餅
希望店主留意返
值得一讚既係包裝方面唔錯
紙盒夠曬環保♻️

2022-02-25 70 瀏覽
📜”泰小子 (屯門)📌 地址:屯門青河坊3號利寶大廈地下3號舖🍽分店地區: 屯門 🌟🌟評價🌟🌟去唔到泰國唔緊要~好彩仲食到泰國煎餅☺️❤️超級香而且外賣包裝得好好拎到返屋企都唔會整爛👍🏻👍🏻 可以分到16細分 一齊share就非常好😗香蕉味道好出而且榛子醬都好足料😇有機會可以買多幾款口味慢慢試🤣 仲可以用半價價錢買飲品 今次買咗珍珠奶茶不過珍珠實在太難完全咬唔開🥲🥲呢個位真係比較可惜但係奶茶底做得好香甜 🌟KS評分 🌟🏵環境指數:⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
📜”泰小子 (屯門)

📌 地址:屯門青河坊3號利寶大廈地下3號舖

🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
Nutella  榛子醬香蕉煎餅
Nutella  榛子醬香蕉煎餅
2022-02-17 60 瀏覽
難得屯門都開左香蕉煎餅,雖然地點唔算太就腳都一直bookmark左諗住搵日去試。小店隱身於街市之中,好在隔離有個公園仔可以買完過去食。-🍌原味香蕉煎餅 $30賣相不錯,岩岩整起熱辣辣外脆內軟不過唔係好夠醬,有比較下會prefer nutella。-🍌Nutella榛子醬香蕉煎餅 $35比原味多左層nutella食起上嚟重味啲,比較啱我哋口味~-總結:價錢合理,整體偏向正常發揮普普通通,唔會話唔好食不過都無想食多次。
🍌原味香蕉煎餅 $30
🍌Nutella榛子醬香蕉煎餅 $35
比原味多左層nutella食起上嚟重味啲,比較啱我哋口味~

Nutella榛子醬香蕉煎餅
Nutella榛子醬香蕉煎餅
2022-02-09 44 瀏覽
Nutella 榛子醬香蕉煎餅$35去開屯門,梗係要嚟呢間好出名嘅泰式煎餅店啦,黎之前已經有好大期望,個個都話呢間好食😋.個日係平日,等左五至十分鐘左右,我哋叫幸運,之前無人等😀.Nutella 榛子醬係薄薄嘅一層,甜度岩岩好,唔會蓋過香蕉嘅香甜,而且甜品係新鮮煎,用酥皮整,食落香脆,但亦都帶小小軟糯嘅口感,所有野加埋好正😚.另外店員都有叫我地要快啲趁熱食,食完之後完全明白佢咩意思,就好似西多要趁熱食甘🤣.CP值及夠飽價錢正常,分量OK嘅😝.翻啅去開屯門一日遊會再黎😁
Nutella 榛子醬香蕉煎餅$35
個日係平日,等左五至十分鐘左右,我哋叫幸運,之前無人等😀
CP值及夠飽
價錢正常,分量OK嘅😝
翻啅
去開屯門一日遊會再黎😁