🩷餐廳結合日本拉麵元素同埋香港美食風味🇭🇰 製作出創新既fusion拉麵 獨一無二!而且聽聞佢哋d拉麵係係香港廠製作 而且係同本地品牌合作出拉麵 大家要多多支持💪🏼平均一碗唔過百 性價比夠嗮高 重點係真心好食😋 唔怕醜講 係我係香港數一數二食過最好食既拉麵🙈 重點係睇得出廚師係花左好多心思去設計每一款湯底🥹先講講佢個麵底🩶 兩款麵都非常掛湯!- 伊麵: 食落去超級幸福 好重油炸/油麵既味道 而且麵條非常彈牙 就算放耐左都唔會漲🌟- 拉麵:佢哋既拉麵擁有淡淡既蕎麥味 食落去唔會覺得好肥膩!我覺得佢哋既麵偏淋身 即使我選擇硬麵 我覺得同其他拉麵舖既普通硬度差唔多👀拉麵湯底通常係每碗麵既係精髓😍~真熬雞白湯🐔($98)湯底:唔係誇張 真心呢個係我試過頭三名既雞白湯底😚真係拍得上中環$150-200一碗既雞白湯拉麵!湯底好重骨膠原味 同埋好香既雞皮油香味 好足料 而且湯底仲睇到一粒粒既骨髓 飲完唔會過鹹 而且嘴唇仲會有少少痴笠笠既感覺 應該係雞既骨膠原😌 呢個麵仲配埋幾款肉 如果第一次食想咩都試下既話可以叫呢個🤓鴨肉🦆有一塊 絕對唔鞋 而且面頭有微微燒過叉燒🐷份量都唔少 仲有兩大塊!豬肉好似有
🩷

重點係睇得出廚師係花左好多心思去設計每一款湯底🥹

先講講佢個麵底🩶 兩款麵都非常掛湯!

拉麵湯底通常係每碗麵既係精髓😍~
真熬雞白湯🐔($98)

呢個麵仲配埋幾款肉 如果第一次食想咩都試下既話可以叫呢個🤓
鴨肉🦆有一塊 絕對唔鞋 而且面頭有微微燒過
叉燒🐷份量都唔少 仲有兩大塊!豬肉好似有用少少花雕酒醃過既味道👅 豬肉口感夠淋 切得好薄 肥瘦比例平均
雞胸🐔 我覺得呢個正常發揮 都係好食既慢煮雞胸

胡椒豚肚湯🐽($108)
湯底:呢個味道既拉麵湯底真係第一次試 好特別🌞
廚師好成功將日本豬骨湯同港式胡椒豬肚味混埋一齊 胡椒味唔係超級出 但係我覺得好夾✨

呢碗麵叉燒同上面一樣 為了配合胡椒豬肚湯主題 肉類都有豬肚 佢既豬肚既特別 係一粒粒 而且配埋d肉碎同埋胡椒粒🧂令到個湯底更佳重胡椒味!

味道:🍜🍜🍜🍜🍜/5 (滿分💯!)
胡椒豚肚湯
真熬雞白湯
胡椒豚肚湯
真熬雞白湯
  • 真熬雞白湯拉麵
  • 胡椒豚肚湯拉麵
2023-08-23 33 瀏覽
今天與同事有事要到葵芳一趟,順道想在附近揾個地方食野,我們路過這間餐廳,見到裝修都幾乾淨舒服,同事便提議入內進食,品嚐一番!✅♥️店內✅♥️有好多食物的品種選擇,覺得佢啲嘢食同飲品都好有創意,有好多新嘅嘢可以選擇下。✅♥️椒鹽唐揚日本池魚✅♥️配以椒鹽調味,炸至外酥內嫩,外觀金黃誘人,口感十分鮮美。✅♥️秋葵釀蝦膠炸串採用新鮮的秋葵和蝦膠製成,外層炸酥,口感清脆,內裡鮮嫩可口。✅♥️鰹魚雞白湯用新鮮的鰹魚和雞肉,加入清淡的調料慢燉而成,湯汁清澈透亮。
✅♥️店內✅♥️
✅♥️椒鹽唐揚日本池魚✅♥️
配以椒鹽調味,炸至外酥內嫩,外觀金黃誘人,口感十分鮮美。
✅♥️秋葵釀蝦膠炸串
✅♥️鰹魚雞白湯
用新鮮的鰹魚和雞肉,加入清淡的調料慢燉而成,湯汁清澈透亮。
2023-08-17 95 瀏覽
前排見到IG好多fd 打卡呢間餐廳📸,佢地都留言話質素高,環境又好,係比較少有既高質午餐。呢間餐廳裝修充滿特色,簡單得黎又有細節位,食野都開心D🔶秋葵釀蝦膠炸串🔶酥脆的外皮與鮮美的蝦肉相得益彰,另外可以搭配上檸檬汁或辣椒醬,增添一份清爽或辣味,更加美味可口。🍸🍹🔶椒鹽唐揚日本池魚🔶都好好味,非常酥脆,魚肉鮮美。🔶真贅雞白湯🔶湯底非常鮮甜,好滋補既一個湯。🔶花雕醉雞湯🔶,以雞肉為主料,加上花雕酒和各種調料慢慢熬煮而成。味道濃郁香醇,花雕酒的味道非常突出,雞肉肉質入口即化,非常嫩滑。🍸🍹D 野食全部都好好味,好獨特,出面好少見。我見到餐牌仲有好多好野食,下次再約fd黎食。😊
🍸🍹🔶椒鹽唐揚日本池魚🔶都好好味,非常酥脆,魚肉鮮美。
2023-08-16 73 瀏覽
約咗朋友食拉麵敘舊,嚟到葵芳新都會,我哋嗌咗兩碗麵和兩個小食,拉麵和小食都非常好吃,水準很高。胡椒豚肚湯麵胡椒豬肚湯拉麵食落去非常暖胃,微微辣辣地非常開胃。有兩塊大叉燒片,醃製銀魚乾和蔥花,令整碗麵嘅味道更豐富,仲有一隻糖心蛋,半熟嘅蛋黃非常吸引🤩鰹魚雞白湯麵鰹魚乾超多,味濃郁,鮮甜嘅雞肉湯混合堅魚片,湯底飲落鮮味十足。加上京蔥,蔥花和筍片,每種食材的味道都非常突出,但混合起來又非常夾。麻香胡椒豚肚絲呢個胡椒豬肚絲非常入味,加上麻油和芝麻,令豬肚絲非常香,因為加咗胡椒,豬肚絲嘅微辣味令人食慾大增。京蔥薑油手撕元氣雞估唔到京蔥配元氣雞意外地好味,京蔥嘅清爽口感與鮮嫩的雞肉互相衝突,形成一個完美的組合。而且每一啖都食到京蔥姜油的香味。
胡椒豚肚湯麵
鰹魚雞白湯麵
麻香胡椒豚肚絲
京蔥薑油手撕元氣雞
2023-08-15 59 瀏覽
本來以為拉麵都係大同小異,無咩特別✋🏻但竟然有間拉麵店將港式風味放入日本拉麵之中,咁新奇點可以唔試吓👀👉🏻花雕醉雞湯拉麵混合咗港式嘅創意加上日式拉麵嘅做法,花雕酒味同拉麵嘅雞湯底好融合,帶有酒香又重雞味,效果十分好呢👍🏻佢哋嘅小食都係與眾不同,好似依個👉🏻秋葵釀蝦膠炸串,秋葵入面塞滿蝦膠,脹卜卜好得意👅秋葵嘅爽口加埋蝦膠嘅彈牙,又幾夾喎🙌🏼食拉麵一定要有👉🏻日式煎餃子先夠完美,餃子皮薄餡料飽滿,煎到香香脆脆真係正🫶🏻見到依碗👉🏻豚角丼好心動👀每粒豚肉都係厚切,滷豚肉嘅汁好好送飯,仲有大量蔥粒蔥絲,香氣立即提升👆🏻
2023-08-14 150 瀏覽
1.最基本連食物都做唔好,叫左兩碗拉麵,一碗鏗魚,一碗醉雞,兩個味都係咸到酸,後面檯都話好咸,我叫既係鏗魚湯底,唔好以為係清清地,來到碗上面一大包鏗魚塊撒係上面,可能以為靚啲,但吸水性質,令到碗麵更杰更咸,完全唔係湯麵,大家想象就係直接將啲麵車落去一個好咸既沾麵醬,上面再一堆鏗魚片,麵質係比較硬同唔係煙靭,呢個就大家口味唔同,叉燒係粉紅色既,係豬肉呀!一碗一百幾十既麵,想知道啲咩豬肉更勁唔使熟晒。2.平均等麵時間15~20分鐘,支汽水都催左三次先來。我地位冇左壺水,叫左之後個侍應直接係廚房檯拎落來,叫坐我地隔離個客pass 俾我地,呆左。3.冷氣唔夠,坐位迫預左,張檯邊向下嗰面唔知湯定咩,有顏色既,沾濕左上身,最日本既detail 既吧檯小掛勾都冇裝,如果買完野去食,就用腳夾住更者放地下吧。

2023-08-14 65 瀏覽
有一日嚟到屋企附近嘅一間拉麵店,餐廳外觀睇落去非常有特色🇯🇵,勁有日式感覺👍食品都好高質😊餐廳雖然空間不大但是設施齊全,環境整潔舒適😚真贅雞白湯🍜呢一碗麵,有晒豚肉,鴨肉同雞肉,肉都好大塊。糖心蛋好糖心😆湯底好濃郁,不經不覺間就飲晒成碗湯,唔會覺得好頸渴,雞湯味濃。鰹魚雞白湯🍜都有豚肉同糖心蛋,個人認為呢碗更加有鮮味,鰹魚配合埋雞湯湯底非常夾,鮮味突出🐟👍面底可以揀拉麵定伊麵,至於軟硬度方面都有得按個人喜好去選擇。拉麵整體嚟講不錯。兩碗麵嘅湯底都俾我哋飲晒🤭好滿足好飽肚🍜🍜椒鹽唐揚日本池魚🐟用咗鹽而醃漬並外焦內嫩的炸法,唐揚後既口感好脆。用椒鹽調味更勾出池魚原有魚肉香味😊日本池魚肉質細嫩鮮甜,炸製後香味更濃更甜,口感軟嫩滑順🤩日式煎餃子🥟配香醋同辣椒油,味道唔錯👍餃子煎得幾香口👍📝整體評分美味指數:😋😋😋😋😋賣相指數:😋😋😋😋抵食指數:😋😋😋😋😋環境指數:😋😋😋😋5😋為滿分

📝整體評分
美味指數:😋😋😋😋😋
賣相指數:😋😋😋😋
抵食指數:😋😋😋😋😋
環境指數:😋😋😋😋
5😋為滿分
2023-08-11 91 瀏覽
難得放假,想去食D好野,又可以有時間同朋友一齊既chill time, 就選擇左呢間樂面。湯Soup 🥣 🥣:@@鰹魚雞白湯)飲完一碗令人心曠神怡!鰹魚和雞肉的組合帶來了豐富的鮮味,清淡的白湯更突出了食材的鮮美。湯的口感滑嫩,湯汁濃鬱而不膩。@胡椒豚肚湯)口感獨特,湯汁中的胡椒作為主要調味料增添了豐富的層次感。辛辣的胡椒味道與豚肚的鮮嫩相互融合。小食Snack 🍟:秋葵釀蝦膠炸串==秋葵的嫩滑和蝦膠的鮮美相得益彰,外層的炸脆增添了口感的多樣性。這款小吃不僅美味可口,還有一份獨特的創意,帶來美食的新鮮感.總的來說,呢間餐廳無論是湯品定系小食,都能帶給人們不同既味覺享受。食材的新鮮和烹飪的精心使得這些美食口感豐富,味道獨特都能滿足你既味蕾。

湯Soup 🥣 🥣:

小食Snack 🍟:

2023-08-10 74 瀏覽
同朋友喺新都會廣場行街,見到呢一間叫《樂麵》的餐廳,餐廳食日式料理為主,但又加上中華風味,非常有特色!日本雞油豚角炒飯炒飯的每粒米都被雞油包住,口都係雞油嘅香味和飯香味,加上蔥花,雞蛋和豚角肉一起炒,味道更香更豐富。椒鹽唐揚日本池魚細細條池魚炸得非常香脆,魚肉鮮甜,加上椒鹽帶有微微鹹鹹辣辣嘅味道,沾上醬油更加惹味。日式煎餃子餃子包滿餡料,皮薄餡靚,在煎到香脆,外脆內軟嘅口感,令人食得好過癮。秋葵釀蝦膠炸串餐廳自創菜式,非常喜歡食秋葵既我,當然要試吓,裏面仲釀有蝦膠。炸過之後,秋葵變得非常香脆,蝦膠鮮甜彈牙,好好味😋真贅雞白湯麵鮮甜濃郁嘅雞白湯配上軟硬度適中的拉麵🍜,湯底掛於拉麵上,每一啖都食到湯嘅精華,加上蔥花一齊食味道更濃郁。拉麵仲有兩塊超大塊叉燒,和一塊雞肉件。京蔥薑油手撕元氣雞呢份壽司元氣雞,充滿京蔥味和油香味,味道非常清香,加上芝麻,每一啖都食到元氣雞的精髓。

日本雞油豚角炒飯

椒鹽唐揚日本池魚

日式煎餃子

秋葵釀蝦膠炸串

真贅雞白湯麵

京蔥薑油手撕元氣雞
2023-08-10 61 瀏覽
放工約咗男朋友食飯,我哋去咗間人氣幾高嘅餐廳,入面幾乎滿場,生意好好👍🏻。我地食咗《鰹魚雞白湯》,😊啲肉鮮嫩多汁,非常可口,係營養高嘅湯底,好滋潤架!食落唔咸,鰹魚同雞搭配得好好,好有層次感。😆🤣《胡椒豚肚湯》就唔洗講啦,大大碗豬肚QQ彈彈,很有咬口,🥰一啖接一啖咁食,湯濃稠好飲,值得一試。😋《日式煎餃子🥟》🎺正到暈,外皮酥脆,肉汁流入口中,😚飯子香味俱全。內裡肉鮮甜有彈性,係新鮮食材。😎😙整體而言,Menu上選擇多多,好多款都好吸引,麵食fans可以嚟試吓。😍😘

2023-08-08 72 瀏覽
上完健身課程,出左一身汗,更系要食翻D 好野喇,平時我就最中意黎呢間拉麵店幫襯,中意佢用料十足,性價比高。(椒鹽唐揚日本池魚)好多舊,每片好大件,夠厚度食落好有滿足感,魚骨也不算多,魚味濃香。 💚💚總之!好足料!好抵食!💯👏🏻(胡椒豚肚湯)💯👏🏻👍🏻豚肉,豚肚,醬油溏心蛋都係一流!唔會好油膩,健康之選,營養豐富。湯頭好fresh好鮮甜,而且豚肉好彈牙。今日評分:環境不錯,乾淨!賣相好睇,擺盤精緻摘。😘😘味道:💚💚💚服務:🤤🤤🤤🤤呢度既食物色香味俱全,每一次都唔會令我失望。
(椒鹽唐揚日本池魚)
(胡椒豚肚湯)

今日評分:環境不錯,乾淨!
賣相好睇,擺盤精緻摘。😘😘
味道:💚💚💚服務:🤤🤤🤤🤤
呢度既食物色香味俱全,每一次都唔會令我失望。
2023-08-08 78 瀏覽
同男朋友放工唔知食乜好,決定試吓呢間喺葵芳新都會廣場嘅樂麵😚我哋嗌咗兩個小食,分別係麻香胡椒豚肚絲同麻油炒筍絲。豚肚絲質地軟嫩,食落口感麻辣又帶點香,唔食得辣既男朋友都忍唔住一啖接一啖,因為啲香辣調味實在太吸引啦😝 麻油炒筍絲就正常發揮,口感清爽爽脆,筍絲嫩滑爽口😆麻油香氣濃郁,略帶清香,口感豐富,微咸微甜🤩另外嗌咗個秋葵釀蝦膠炸串,顧名思義主要材料係秋葵同蝦膠。炸到金黃酥脆之後食落口感外酥內嫩,蝦膠鮮香彈嫩,秋葵清爽爽脆,一口咬落滿口香氣,超級好味😋日本🇯🇵雞油豚角炒飯用咗日本雞油嚟炒飯,令飯飯粒間充滿油脂香味,咀嚼時口感豐腴滑濕🤤加埋啲豚角粒食落感覺有"咬口"😍日式炒飯加咗鹽蔥,增添清新口味,中和油脂的豐腴👍俾人一種極度滿足感🥰鰹魚雞白湯拉麵就有豚肉同糖心蛋,湯底十分濃郁重口味,同拉麵份量都十分充足🤤豚肉好大塊又軟林,糖心蛋又好味🤤
2023-08-07 76 瀏覽
聽說新都會廣場幾個月前開了一間排長龍先食到嘅拉麵,今日行過唔使等位當然入去試吓啦。今期多了幾款芫荽風味的飯同拉麵,我的芫荽控朋友開心到不得了。朋友點了西檸雞芫荽撈麵,加了芫荽做的麵條,再加大量芫荽磨成的醬,滿滿的芫荽味,令朋友食個大滿足係咪夜啲瞓會好啲啊?我食完飯😋我點了一碗雞白湯豚肉、肉、雞肉、糖心蛋拉麵,湯底厚實,好好味,但三款肉味道就一般😅餐廳裝修富有日本風味,置身其中真係覺得自己去咗日本咁💤💤

餐廳裝修富有日本風味,置身其中真係覺得自己去咗日本咁💤💤
2023-08-04 97 瀏覽
今日唔知做咩事我男友全日都話要食拉麵🙈,係葵芳行咗成日仲睇埋戲,跟住又比佢睇到呢度有間樂麵,🙉見佢咁想食就陪陪佢,睇到呢度既價錢都相對抵食,🙊拉麵仲可以自由再加小食,🐵同埋呢度整拉麵都好快脆日式煎餃子🐷完全無諗過可以做得如此好食🌸煎出來既餸子係特別惹味🌸外皮煎到脆脆仲帶有金黃色🌸裡面既豬肉好軟腍🌸再加埋餸子醋真係味道一流既椒鹽唐揚日本池魚🐠反而呢個小菜我男友好鐘意食🌸日本池魚一向都係日本好受歡迎又常食🌸係日本呢道小食真係好常見🌸而呢度既池魚係炸得好甘香又惹味🌸全隻都係好香脆🌸而且啲油唔好飛晒出來🌸可以講係恰到好處🌸加埋椒鹽既味道真係襯到絕 鰹魚雞白湯🐓剛剛食完一啲比較有味道既小食🌸呢個湯都好好食喎🌸佢既湯底唔知點解係好好飲🌸飲得到係用好長時間去煲出嚟🌸加上完全零味精🌸另外仲有一份好香濃既鰹魚雞白湯味道🌸好似有兩款味咁🌸但係又融合到一齊真贅雞白湯🐓呢個湯可以話都係好正既🌸除麵都好多之外🌸上面既配料都唔惹少🌸一樣咁多🌸拉麵吸到好多湯汁🌸入晒味🌸拉麵又有種彈牙既口感🌸可以用極之好食來形容啦
日式煎餃子🐷
椒鹽唐揚日本池魚🐠
鰹魚雞白湯🐓
真贅雞白湯🐓
2023-08-04 67 瀏覽
呢間餐廳想食好耐,但系因為前排太忙喇,一直都冇機會食過。男朋友竟然琴晚竟然book左!~~~~~~鰹魚雞白湯/////口感鮮嫩,湯汁濃郁。新鮮的鰹魚和雞肉搭配上清淡的白湯,鰹魚的鮮味與雞肉的鮮嫩相互融合,湯汁中還加入了適量的醬油和味噌,增添了一絲濃郁的味道。🏻👍🏻👍🏻~~~~~~胡椒豚肚湯/////以豬肚為主要材料,搭配上濃郁的胡椒調味,豬肚的韌勁與胡椒的辛辣相互融合,增添了一絲深厚的味道。🏻👍🏻👍🏻~~~~~~椒鹽唐揚日本池魚/////香脆可口,池魚為裹上椒鹽粉炸至金黃酥脆。魚肉鮮嫩多汁,外層的椒鹽粉增添了一絲香辣的味道。🏻👍🏻👍🏻~~~~花雕醉雞湯,成個湯底非常香濃。~~~~秋葵釀蝦膠炸串,鮮嫩既秋葵配爽口的蝦膠,增加成個set既層次感,唔錯。~~~~京蔥薑油手撕元氣雞,微微辣口嘅味道,足料,份量幾好~👍🏻👍🏻👍🏻