2024-04-06 11 瀏覽
飲過一次之後,成日都心掛掛,好想再走去九龍城買。🥰因為唔係住喺附近,又唔係喺附近做嘢,真係專登走嚟㗎。第一次係試佢嗰個椰子雪糕加咖啡,個配搭真係好特別,咖啡香濃,俾個樽仔你自己倒啲咖啡落個雪糕度,每一啖都有咖啡加椰子雪糕嘅味道。👍🏻佢個杯招牌椰子特飲,好香椰子味又唔會好甜,仲係沙冰feel,如果天氣熱嘅時候真係好好feel。😆今次仲試埋個加咗芒果嘅椰子特飲,一樣咁好味,但係如果啲芒果冇打爛晒留返少少芒果肉喺度,個感覺更加好。
飲過一次之後,成日都心掛掛,好想再走去九龍城買。🥰
2024-04-01 15 瀏覽
天氣熱一定要飲沙冰!放復活節假想去九龍城寨公園行吓,喺九龍城食完正餐經過好出名果間泰式串燒店,隔離就見到有間貓貓主題嘅椰子飲品店,款式好特別,完全係椰子迷必訪!就叫咗飲品同甜品去公園嘆吓。買滿指定金額仲送超可愛店家自製貓貓杯墊 🐱椰子Oreo特飲 $38泰式椰子奶茶 $41兩杯沙冰都打到好幼細,透心涼,椰子同Oreo原來好夾,Oreo夾心嘅香甜同椰子嘅清甜相輔相成,椰子碎碎同Oreo脆脆令杯沙冰更有口感在落九龍城嘅飲品店,當然要有泰式奶茶味道!加咗椰子令泰奶除咗煉奶同香濃茶底之外,再多一層次,係泰式奶茶變奏版,好有特色芒果椰青凍 (L) $46一大碗甜品入面放滿果凍,又係夏天必選!有原味果凍同綠茶凍,唔會淋好多糖水,都係用新鮮芒果、椰果同爆珠帶出甜味

椰子Oreo特飲 $38
泰式椰子奶茶 $41

芒果椰青凍 (L) $46
芒果椰青凍
芒果椰青凍
2024-03-30 22 瀏覽
九龍城呢間野飲舖主打椰子特飲,天氣開始熱,啱曬飲呢啲清涼既😄  1⃣️椰子香芋特飲($39)(椰子雪糕球+$8) 可以加椰子雪糕好正🤩一大球雪糕係杯野飲上面,椰子雪糕係真係好似係泰國度食到既果啲,係有粒粒椰子肉!推薦一定一定要加!野飲係有啲沙冰質感,椰子味道清甜唔會太搶,飲品入面都係有碎碎既椰子肉,有種食椰子甜品刮啲肉出黎食既感覺🤤香芋味道同椰子味道好平衡好清甜解渴。  2⃣️ 椰子D24榴蓮特飲($55)(椰子雪糕球+$8) 榴蓮味一攞起杯野飲已經聞到。飲落完全唔係香精味,係好真實既榴蓮味,鍾意榴蓮既一定唔可以錯過。  3️⃣泰式椰子奶茶凍($48) 桶裝好方便攞,可以攞到返屋企先食👍面層有椰果同斑蘭凍,個底就係奶茶凍。奶茶凍係好重泰奶味~
1⃣️椰子香芋特飲($39)(椰子雪糕球+$8)
2⃣️ 椰子D24榴蓮特飲($55)(椰子雪糕球+$8)
3️⃣泰式椰子奶茶凍($48)
泰式椰子奶茶凍
椰子D24榴蓮特飲
泰式椰子奶茶凍
椰子D24榴蓮特飲
2024-03-27 27 瀏覽
九龍城開咗一間椰子特飲專賣店,位置都好方便喺九龍城衙前圍道,椰子飲品都幾多選擇🥥 招牌椰子特飲 💰$36依杯椰子特飲係正常版本,冇叫少甜少冰之類,甜度唔太甜,有椰子味,亦都飲到啲椰絲🥥 越式椰子咖啡 💰 $39依杯越式椰子咖啡叫咗少甜少冰,叫咗少甜甜到啱啱好,始終係有咖啡,所以咖啡味會濃過椰子味,個咖啡味幾香🥭 芒果椰青凍(小) 💰$28依個甜品係自家製,材料有芒果、椰果、椰青啫喱、以及自家製斑蘭凍,味道同口感都好豐富

🥥 招牌椰子特飲 💰$36

🥥 越式椰子咖啡 💰 $39

🥭 芒果椰青凍(小) 💰$28
聽人講九龍城開咗間椰子特飲手搖店。一直都好想去試吓。 既然今日人在九龍城, 點都要記得去試一試。 睇完個menu, 真係花多眼亂。⋯ 最後叫咗杯椰子菠蘿特飲🥥🍍 $39。 製作等候時, 忽然見到店舖玻璃貼上買任何特飲+$1 加購一球椰子雪糕, 咁抵唔駛諗, 俾多$1。飲品到手, 我先食雪糕, 雪糕算滑椰味重,杯椰子菠蘿特飲非常冰凍,飲落每啖都有攪拌後嘅椰碎,甜度啱啱好, 加上菠蘿少許酸甜中和咗濃香椰汁,飲完後感到非常爽,非常refresh 。 仲有好多種味我都未試, 我下次又多一個會去九龍城嘅理由。

椰子菠蘿特飲+雪糕

仲有好多種味我都未試, 我下次又多一個會去九龍城嘅理由。

椰子菠蘿特飲+雪糕
2024-03-23 20 瀏覽
天氣開始熱,逛街久了就想來一杯清涼飲料來解暑,遇上這間主打多款以原生椰青作為基底的專門店,喜歡椰香的我當然不會錯過!越式椰子咖啡 ($39)香醇咖啡糅合清甜椰青水,風味獨特,微甜清爽。椰子D24榴槤特飲 ($55)口感介乎冰沙與奶昔之間,榴槤香濃郁,喝起來有粒粒椰肉的爽脆,口味層次豐富,甜度得宜,令人齒頰留香,喝上一杯暑意全消,榴槤迷必試!D4榴槤椰子雪糕 ($33)D4榴槤帶果香回甘,椰子雪糕清甜嫩滑,又蘊藏粒粒椰肉,交疊出多層次冰涼滋味。

越式椰子咖啡 ($39)
香醇咖啡糅合清甜椰青水,風味獨特,微甜清爽。

椰子D24榴槤特飲 ($55)

D4榴槤椰子雪糕 ($33)

外賣自取
講起九龍城,大家最鐘意食邊間餐廳呢?😆😆人氣泰式串燒金泰沙冰?排隊方榮記?定係甜品店地茂館?今晚就去咗我最鍾意嘅金泰冰沙買串燒食,隔離新開咗間飲品店椰籽✨順手買埋兩杯嘢飲返屋企慢慢嘆😎😎餐廳主打椰子特飲,仲有港式特飲同埋清新解渴等嘅選擇,最近仲新出咗幾款甜品🍮🔹椰子柚子茶特飲椰味濃郁嘅椰子特飲加入微微酸嘅柚子茶,仲有唔少椰絲,飲落清爽開胃🤤🔹楊枝甘露濃濃芒果奶露夾雜葡萄柚肉、香甜芒果粒、酸香柚子、Q彈西米露,酸甜度平衡得啱啱好,飲落啖啖香甜可口😍🔹芒果椰青凍配料超豐富嘅甜品,底有清爽椰青凍,面頭有椰果、芒果味爆珠、香甜多汁芒果粒、仲有口感Q彈又滑嘅斑蘭凍,層次感十足💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️椰籽✨📍九龍城衙前圍道21號地下A3號舖
講起九龍城,大家最鐘意食邊間餐廳呢?😆😆

人氣泰式串燒金泰沙冰?排隊方榮記?定係甜品店地茂館?

🔹椰子柚子茶特飲

🔹楊枝甘露

🔹芒果椰青凍

椰籽✨
📍九龍城衙前圍道21號地下A3號舖
2024-03-23 16 瀏覽
Coconut banana shake 🍌 椰子香蕉特飲 $45好受歡迎嘅椰子香蕉特飲用咗大量新鮮香蕉,淨係望落去已經好吸睛✨,同椰汁一齊飲好夾🌴,香蕉blend 得好夠勻循,仲有粒粒椰子肉碎,另外加咗呢度自家製嘅椰香斑斕凍🌿,味道唔會太甜但係好香滑,飲落去口感層次更加豐富,值得推介👍🏻Coconut black rice shake 椰子紫米露特飲 🍹 $44椰子紫米露特飲加入咗健康充滿骨膠原嘅桃膠🍡,飲品融合咗港式風味嘅養生紫米露同椰子一齊飲原來都match,紫米露嘅份量非常足料,飲落去好有口感😻,有大量椰子肉粒,而且又唔會太甜,配fresh 嘅口感幼滑又味道濃郁嘅椰汁一齊飲,真係好正啊!Mango coconut pudding 芒果椰青凍 $46 呢一個大size嘅係餐廳自家製甜品嚟🍮,而且每日限量發售,免頭有新鮮嘅芒果🥭、椰果同埋homemade 椰汁斑蘭凍,底下半透明嘅一層係滑捋捋嘅啫喱,好清涼,成個甜品相當高質

Coconut banana shake 🍌
椰子香蕉特飲 $45

Coconut black rice shake
椰子紫米露特飲 🍹 $44

2024-03-19 19 瀏覽
朱古力🍫一口牛角酥🥐(32hkd)牛角酥細細粒超QQ😝真係好可愛阿,熱辣辣,入面好多層,一啖一粒幾方便,朱古力味濃🥰椰子🥥Oreo特飲(38hkd)香港好少以椰子做主打嘅飲品店,呢間真係椰子愛好者必試😍成個menu都係,櫥窗放滿新鮮椰子🥥飲品即叫即整要稍等一陣,飲落係沙冰口感😳椰子主要係香味,唔會死甜,有埋Oreo碎增加口感,兩者出奇幾夾~越式椰子🌴咖啡☕️(39hkd)一樣沙冰口感,咖啡香濃,甜度剛好,微微甘苦,椰子香令成杯嘢飲豐富咗🤩今日呢個tea有少少🤏🏻邪惡😂店舖都有賣榴槤飲品、雪糕🍦行前幾個鋪位都聞到,我個friend超級雀躍😂#foodiblum飲料
朱古力🍫一口牛角酥🥐(32hkd)

椰子🥥Oreo特飲(38hkd)

越式椰子🌴咖啡☕️(39hkd)

#foodiblum飲料
2024-03-19
2024-03-03 73 瀏覽
前几天香港突然升温😩 当我在方荣记前的🐲🐲长队里慢慢变成人肉立标💦 我那位天使面孔、魔鬼操作的好姐妹👩轻轻拉我一把,神秘兮兮地说:“来,我带你开启隐藏模式!”然后,就这样,我们来到了「金泰冰沙」旁边的一家奶茶店……🥥招牌椰子特饮 - “椰你太美”满身大汗的我,迫不及待点了招牌椰子特饮,本来以为只是一杯普通椰子冰沙。但是!这居然不是普通的一杯饮品,而是一杯能让你感受到夏天海风的椰子沙冰。每一口都像是在对你耳语:“亲爱的,你今天椰子味了吗?”简直是夏天里的一股清流,让人想要抱着它不放手。🥤泰式椰子奶茶 - “温柔的拥抱”姐妹点了泰式椰子奶茶。我也偷偷喝了一口,好椰好泰❗️仿佛泰国小哥哥在对你眨眼,而椰子的温柔就像是来自南国的拥抱,让你在凉风中也能感到一丝暖意。这杯奶茶,不仅仅是饮品,简直是温暖的液体拥抱❗️🥭芒果椰青冻 - “爆珠里的小确幸”最终极boss是芒果椰青冻。清新的椰汁果冻遇上酸酸甜甜的芒果,再加上那些小巧又顽皮的爆爆珠,每一口都能让你的心情“爆”出小星星。它不仅仅是饮品,更像是在告诉你:“生活,需要点缤纷的颜色和爆炸的乐趣❗️”🌟下次来九龙城,不妨也去探索一下你自己的小惊喜❗️小确幸❗️

🥥招牌椰子特饮 - “椰你太美”

🥤泰式椰子奶茶 - “温柔的拥抱”

🥭芒果椰青冻 - “爆珠里的小确幸”

🌟下次来九龙城,不妨也去探索一下你自己的小惊喜❗️小确幸❗️❗️
🔥和朋友去九龙城吃方荣记,路过这家奶茶店好多人排队!九龙城美食遍地,排队能排成这样,肯定不错,果断排🙋🥥招牌都点了,椰子特饮喝起来很像🇸🇬人气品牌椰子先生😍椰子味特浓还有细腻的果肉,特地问了老板,原来是根据🇭🇰本地人口味做了调整,难怪喝起来比椰子先生更好喝!甜而不腻,椰子脑袋必须冲❗️🥤招牌暖粒粒椰子奶茶加了热姜,冬日新款太爱了,不得不说这家的奶茶太健康了,姜味十足配合着椰香,别有一番风味,暖冬来一杯超满足😌🥭还有各类甜品,选了芒果味的!新鲜芒果配合椰果果肉下面厚厚一层Jelly🤩春节的限定包装太吸引啦!满满喜气,带两个回家🧧这里还有地道的港式奶茶,品种也太全了,下次来九龙城还要喝~

2024-02-09 82 瀏覽
在九龍城找泰國菜吃,遇上天氣轉冷了! 朋友提議先去飲熱野~遇見一家以「椰子」做主題的飲品店「椰籽」有多款椰子產品包括越式椰子咖啡、椰子菠蘿特飲、椰子奶茶等等…除椰子飲料外,更有甜品可選擇⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆🥥招牌椰子特飲(HOT)椰子汁+新鮮椰子肉製成超奶白 陣陣椰香 飄出特飲以椰子肉,椰青水為主原料濃郁香甜,口感豐富內有少少椰絲🌴🥥椰子香芋特飲 (HOT)香芋愛好者必叫🤟🏻加入了超多香芋粒 配椰子 超香濃!🥥🍍菠蘿椰子特飲(ICE)結合菠蘿和椰子風味 口感帶少少沙冰效果清新解渴 甜度也很適中🌴泰式椰子奶茶(HOT)奶茶 🥤甜度剛剛好內藏椰絲 添口感 每口也散發岀陣陣奶茶幽香🍋鴨屎香檸檬茶(樽裝)香水檸檬🍋很香茶底味獨特 2者配搭 酸酸甜甜 很清新!。🥤蜜桃烏龍茶(樽裝)蜜桃🍑果香味突出與烏龍茶味平衡
在九龍城找泰國菜吃,遇上天氣轉冷了!
朋友提議先去飲熱野~
遇見一家以「椰子」做主題的飲品店「椰籽」
除椰子飲料外,更有甜品可選擇

⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆
🥥招牌椰子特飲(HOT)
椰子汁+新鮮椰子肉製成
超奶白 陣陣椰香 飄出
特飲以椰子肉,椰青水為主原料
濃郁香甜,口感豐富
內有少少椰絲🌴

🥥椰子香芋特飲 (HOT)
香芋愛好者必叫🤟🏻
加入了超多香芋粒 配椰子 超香濃!

🥥🍍菠蘿椰子特飲(ICE)
結合菠蘿和椰子風味
口感帶少少沙冰效果
清新解渴 甜度也很適中

🌴泰式椰子奶茶(HOT)
奶茶 🥤甜度剛剛好
內藏椰絲 添口感
每口也散發岀陣陣奶茶幽香

🍋鴨屎香檸檬茶(樽裝)
香水檸檬🍋很香
茶底味獨特 2者配搭
酸酸甜甜 很清新!

🥤蜜桃烏龍茶(樽裝)
蜜桃🍑果香味突出
與烏龍茶味平衡

2024-02-09 80 瀏覽
這家店一看就知道賣跟椰子有關的產品,不過款式比想像中多!🔅椰子香芋特飲($3️⃣8️⃣)因為太凍了,所以叫了熱飲,喝起來很順口,有淡淡的香芋味,味道會偏甜少少。🔅椰子D24榴槤特飲($5️⃣5️⃣)雖然價錢不算便宜,但勝在真材實料!榴槤味十分濃郁,一點也不假。有點像奶昔一杯,超濃稠,而且吃起來有椰絲。🔅泰式椰子奶茶凍($2️⃣9️⃣)怕大杯吃不完,所以叫了小杯,口感有一點點像大菜糕,但不會很實,而且泰奶味很重,又不會太甜,甜度是3款中最低的。以後大家去九龍城不要只吃泰國菜了,也可以試試椰子飲品。

這家店一看就知道賣跟椰子有關的產品,不過款式比想像中多!

🔅椰子香芋特飲($3️⃣8️⃣)

🔅椰子D24榴槤特飲($5️⃣5️⃣)

🔅泰式椰子奶茶凍($2️⃣9️⃣)

以後大家去九龍城不要只吃泰國菜了,也可以試試椰子飲品。
2024-02-03 77 瀏覽
九龍城出晒名到泰國美食,今日喺九龍城做嘢,見到一間以「椰子」做主題嘅飲品店「椰籽」,有多款椰子相關甜品,包括越式椰子咖啡、椰子菠蘿特飲、椰子奶茶、紫米露招牌椰子特飲等…我地order 左以下飲品菠蘿椰子特飲這款特飲結合了菠蘿和椰子的風味,清新怡人,口感順滑。招牌椰子特飲這款特飲以椰子為主要原料,濃郁香甜,口感豐富。紫米露椰奶特飲這款特飲結合了紫米露和椰奶的風味,口感順滑,甜度適中,是一款清涼解渴的飲品。

我地order 左以下飲品
菠蘿椰子特飲
這款特飲結合了菠蘿和椰子的風味,清新怡人,口感順滑。
招牌椰子特飲
這款特飲以椰子為主要原料,濃郁香甜,口感豐富。
紫米露椰奶特飲

2024-01-27 48 瀏覽
冬天突然之間好想飲特飲、咁啱又喺九龍城附近食完泰國嘢、原本想食甜品,但係嬲尾都係覺得類似甜品嘅飲品都OK!九龍城除咗出名食泰國嘢之外,原來仲有一間專門買椰子特飲嘅產品專門店!椰子俾人嘅感覺都係好甜好清香!所以我都感覺到食完嘢飲啲清甜嘅嘢係會令個胃舒服啲!再加上距離我餐廳離開嘅路程唔過150米、真係非常方便、地段 亦 非常之 容易 搵到 地鐵站 b3 出口 直行 轉彎 大概 150米 , 2分鐘時間已經到非常近!椰子俾人感覺都係好甜、所以我今次會配合唔同嘅清新水果就係菠蘿!呢一杯椰子菠蘿特飲真係非常正!除咗唔會太甜之外、仲感受到菠蘿嗰種清新感覺!飲落去好舒適唔會死甜!再加上越飲越過癮,搞到好想飲多杯!當然除咗椰子菠蘿特飲之外、椰子奶特飲,亦都係非常值得一試!仲有中式糖水融會貫通,例如紫米露!呢個亦非常受歡迎!再加上採用新鮮純椰青即叫即整完全飲到新鮮嘅感覺!椰子奶茶、紅豆冰更加唔可以錯過!椰籽九龍城衙前圍道21號地下A3號舖

椰籽
九龍城衙前圍道21號地下A3號舖