朋友介紹上環有間「果酪道中」個名改得幾好,一睇就知賣水果加乳酪產品仲明顯開係中上環地區店舖裝潢設計幾靚架,打卡一流缺點係無冷氣,等候時間會熱咗啲餐牌真係好多選擇,花多眼亂😍😍😍由於友人覺得飲果酪會好飽今次試咗杯奶蓋炭焙抹茶炭焙味好濃郁,好濃茶味即使叫左凍飲有冰都唔會溝淡咗茶味老闆講咗句佢地既奶蓋比較杰身所以用飲管會方便啲飲到嗯!真係好正呀😋佢有不少期間限定飲品要把握機會試下期間限定嘅果酪先得!
朋友介紹上環有間「果酪道中」
個名改得幾好,一睇就知賣水果加乳酪產品
仲明顯開係中上環地區
店舖裝潢設計幾靚架,打卡一流
缺點係無冷氣,等候時間會熱咗啲
餐牌真係好多選擇,花多眼亂😍😍😍
奶蓋炭焙抹茶

由於友人覺得飲果酪會好飽
今次試咗杯奶蓋炭焙抹茶
炭焙味好濃郁,好濃茶味
即使叫左凍飲有冰都唔會溝淡咗茶味
老闆講咗句佢地既奶蓋比較杰身
所以用飲管會方便啲飲到
嗯!真係好正呀😋
佢有不少期間限定飲品
要把握機會試下期間限定嘅果酪先得!
2023-09-23 230 瀏覽
新發現,白桃做嘅嘢飲基本我都唔錯過,由桃茶到桃沙冰,可惜香港好少見到白桃雪糕,通常都係去去日本旅行先食到,但呢杯野,滿足到我想食白桃雪糕嘅慾望,佢質地好棉,似奶昔嘅質地,味道方面,白桃味好出,乳酪味同平時食嘅乳酪有啲唔同,之前飲過其他乳酪飲品,佢個感覺冇咁甜,似係冇乜加糖,我自己超鍾意,感覺飲晒都唔肥,不過唯一大意,係懶醒留咗半杯番屋企俾阿妹試,點知溶晒,早知自己自私飲😂!整體來講,如果你唔鍾意中式糖水嗰種甜法,你一定會鍾意
2023-09-23
3 分鐘 (外賣自取)
2023-09-23 178 瀏覽
去開上環買海味,回程經過見到純白色牆有個好得意嘅公仔,因為準備去食飯,開頭諗住打個咭走人🫣,但女朋友話要飲,咁就一定要安排😂最後揀咗杯紅火龍果,諗住消化吓都好,甜度店員講係冇得揀,因為冇加額外糖去較甜啲杯野,但出來效果反而有啲驚喜,可以咁形容,佢成杯野冇咗出面飲開嗰種死甜味,似係自己係屋企野嘅味道,好天然👍🏻👍🏻👍🏻,乳酪味同生果飲落好舒服,下次來開再飲過🫣,下次偷偷地自己來🤣🤣🤣
紅火龍果乳酪
2023-09-22
紅火龍果乳酪
想要增肌 & 益生菌,就諗起呢一間去試一試叫左杯以為咁多樣生果最濃味既芒果試點知飲落去飲唔出係咩生果,雖然用上希臘乳酪,飲落去好稀試一次就夠,買返便利店既乳酪飲品更好
想要增肌 & 益生菌,就諗起呢一間去試一試
叫左杯以為咁多樣生果最濃味既芒果試
點知飲落去飲唔出係咩生果,雖然用上希臘乳酪,飲落去好稀
試一次就夠,買返便利店既乳酪飲品更好
*💭果酪道中Lunch time經過呢間以水果+乳酪做主題既茶店,感覺比一般台式茶飲店健康🙈落單既時候要求少甜,店員表示乳酪本身冇落糖,甜度都係由芒果黎。►完熟芒果果酪店員製作時已見到落左1/3杯牛奶,諗住希臘乳酪應該夠結身同酸酸地,點知飲落完全飲唔到乳酪味,成杯飲品非常稀……以為自己飲緊芒果牛奶,睇返杯身tag係寫完熟芒果果酪,應該冇落錯單🥲估唔到一間以果’酪‘做主題既茶飲店竟然都做唔到最基本乳酪應有既味道,真係令人非常失望😢
💭果酪道中

►完熟芒果果酪

2023-07-14 282 瀏覽
試咗好多種生果,乳酪我覺得同蘋果最夾 最初因為係附近番工,成日叫外賣,近呢大半年唔係嗰頭番工,咁耐冇飲,感覺味道依然,Greek yogurt 味濃,希望可以搬番上環番工😘
2023-07-10
  • 富士蘋果果酪
2023-07-05 201 瀏覽
🤔乳酪迷思。。。希臘乳酪真係好吸引,仲要加埋生果叫人點唔試吓真係下午茶健康good choice 可惜只有好淡好淡比水溝到淡晒嘅乳酪+生果味有待改善,希望以後會有進步
🤔乳酪迷思。。。

希臘乳酪真係好吸引,仲要加埋生果
叫人點唔試吓
真係下午茶健康good choice

可惜只有好淡好淡比水溝到淡晒嘅乳酪+生果味

有待改善,希望以後會有進步

外賣自取
夏日熱辣辣 經過見到裝修幾靚 比個裝修吸引左 又咁啱有D口渴 果酪整成飲品都幾特別未試過 嗌左杯熱情果芒果果酪 飲完覺得口感不錯 又唔會好甜 的情歌同芒果嘅味道完美融合夏日推介 ! yummy ✨

• 熱情果芒果果酪
📍果酪道中 紅火龍果果酪今次都係佢call先落去攞但係啲冰好似溶得7788咁似紅火龍果奶買4送1個優惠唔知仲有冇同事落單 店員話「今次做埋比你哋」話4月已經唔送但落去攞嗰陣見佢promo個牌仲喺度如果真係冇咗promo 今次應該係最後一次飲買4送1後 $33.6 大杯🚩果酪道中上環德輔道中308-320號富衛金融中心地下7號舖
📍果酪道中 紅火龍果果酪

買4送1後 $33.6 大杯

🚩果酪道中
上環德輔道中308-320號富衛金融中心地下7號舖
2023-03-09 280 瀏覽
見到之前有好多評論話芒果奶奶幾好飲,圖片亦係芒果既橙黃色,感覺好足料所以今日happy friday諗住試下,但$38 中杯既芒果奶奶冇咩芒果味,好失望,呢個價錢可以有其他更好選擇,沒有下次
芒果奶奶
2023-02-28 232 瀏覽
首先,5杯飲品用熊貓自取落單,13:46接order到14:05先至有得拎,但又要第一杯整咗杯乳酪,成件事同佢個建議進食時間同口感錯晒,之後就整奶蓋茶,啲茶底好差好淡,啲糖漿掩蓋晒茶同奶蓋味。另外,佢會將門市購買優先處理,即係整整吓我哋杯乳酪就走去整現場買嗰啲order先,然後先繼續整我哋張order。最大問題係佢將奶蓋個蓋跌咗落地下,都繼續拎返起cup落杯飲品度,然後倒垃圾又冇帶手套,但係又唔洗手然後繼續整嘢飲。之前第一次購買嘅時候覺得好好飲先繼續買,但好似換咗人之後越嚟越差。

2022-12-14 262 瀏覽
小清新飲料店!呢間舖頭主打水果加希臘乳酪或者鮮奶,感覺清新得來又有營養。用電話落單就繁複咗啲,冇得就咁打電話落單,要用佢電話頭像QR code上網落單,點知原來珍寶藍莓賣晒,結果店員都係要打電話俾我改單。飲品定價都幾高,不過有限時優惠所以一大班朋友一齊飲就抵啲。濃滑木瓜奶奶$38- 木瓜味道幾香甜,奶味唔重,唔係太濃厚嘅鮮奶。飲低少少會食到一絲絲木瓜果肉,都飽肚。完熟芒果果酪$38- 芒果果酪清新一啲,酸酸地,如果芒果味可以再重啲就更加好。
濃滑木瓜奶奶$38

完熟芒果果酪$38
濃滑木瓜奶奶
完熟芒果果酪
2022-10-06
2022-12-06 215 瀏覽
唔知大家係唔係一個好鐘意食生果嘅人?👦🏻就係,基本上90%嘅水果都鐘意食,所以有真水果嘅食物、飲品👦🏻都會想試😍今日要介紹嘅茶飲店最近先開張,主打鮮果、乳酪,亦有好多唔同嘅飲品,成日行過都想試吓🙈最後的起心肝試左紅火龍果果酪、超級水果茶(四季春)、奶蓋泰式奶茶,落單嘅時候店員話佢哋嘅甜度比坊間一般茶飲店低,所以怕甜嘅朋友仔都可以盡情飲🤤紅火龍果果酪嘅漸層好靚,紅火龍果同乳酪嘅味道好夾超級水果茶嘅水果好澎湃,味道都調得好好泰奶加埋奶蓋係另一個口味,為獨特香氣嘅泰奶帶來多一陣奶香味😋評分:8 / 10

紅火龍果果酪嘅漸層好靚,紅火龍果同乳酪嘅味道好夾
超級水果茶嘅水果好澎湃,味道都調得好好

評分:8 / 10
2022-11-16 168 瀏覽
店舖小小,但飲品款式卻非常之多!大部分均以乳酪、鮮奶及茶類為主打!香甜蜜瓜奶奶及士多啤梨果酪都是店鋪推介的,香甜蜜瓜奶奶的蜜瓜味很清甜,加上香滑鮮奶,女仕們大愛!而士多啤梨果酪,是鮮果跟希臘乳酪製成,士多啤梨味很濃郁,加上乳酪,這個較為飽肚,味道吸引,小朋友喝也很快愛上!奶蓋宇治抹茶的也非常好喝,宇治抹茶味十分濃厚,加上奶蓋的鹹香味,原來也很夾,而抹茶的份量也非常大杯,如上班時喝,真的很足夠喝上一個中午!

2022-11-15 2341 瀏覽
早前睇過食友一篇食文,介紹呢一間主打果酪(鮮打生果+希臘乳酪)嘅小店,我都有少少興趣,不過,為一杯嘢飲,小弟又唔太想專登走過嚟。機會卒之嚟喇,今日就趁收工要過嚟上環攞番件快遞包果,就試一試友人推介嘅「完熟芒果奶奶」。嚟到見眼望望嘅人多,但真喺幫襯嘅人就少,所以,除咗好快有得拎之外,慢慢影吓相都唔怕騷擾到人。講真,由鋪面到裡面,一睇就知店內嘅裝修確喺花咗唔少心思,帶點文青風,又有啲田園風,總之,就好有打卡度。收銀旁嘅凍櫃放滿各式各樣嘅新鮮生果,仲有一桶桶大裝嘅希臘乳酪,貨真價實。而再入少少製作飲品嘅廚房區,都好乾淨企理,尤其生果類呀、乳酪類呀、凍飲呀,都易變壞,所以,衛生好重要!飲品嘅選擇方面,牆身一塊價錢牌就睇晒,其實類別又有幾多喎,果酪系列啦、鮮奶茶系列啦、冰搖果茶系列啦、芝士奶蓋系列啦、鮮果奶系列啦、純茶系列啦,而每一類別嘅口味亦多,價錢上跟大多數茶飲店差唔多。完熟芒果奶奶 $38芒果類飲品、甜品,一向都有少少偏愛,所以,睇見食友介紹得咁好先想試試。睇到杯嘢嘅色澤,一片鮮黃色,感覺已好對辦,啲芒果果然完熟,啜一啖芒果味真喺好澎湃咁湧出,非常香濃卻十分清甜,跟鮮牛奶混合,口感細滑,果
,價錢上跟大多數茶飲店差唔多。
完熟芒果奶奶 $38

芒果類飲品、甜品,一向都有少少偏愛,所以,睇見食友介紹得咁好先想試試。睇到杯嘢嘅色澤,一片鮮黃色,感覺已好對辦,啲芒果果然完熟,啜一啖芒果味真喺好澎湃咁湧出,非常香濃卻十分清甜,跟鮮牛奶混合,口感細滑,果香仍然十足,正呀喂!
完熟芒果奶奶
今次試咗款心水先,下次有機會再試果酪。
5 分鐘 (外賣自取)
$38 (其他)
完熟芒果奶奶