2024-04-28 19 瀏覽
之前月生日朋友請食飯請咗我呢一間板神食,早兩個禮拜book既枱,好彩仲有吧檯位餐廳而家做緊感謝祭$ 398蚊一個人鐵板燒14品, 唔同部位要再另外加💴我同我朋友分別嗌咗唔同set🐮set1 澳洲和牛厚燒($448) 🐮set 2 和牛A5厚燒 ($648 )再加咗支細清酒 同正常鐵板燒餐廳一樣 佢會將啲材料放喺你面前畀你影相,我哋兩個人所以佢就將兩個人嘅份量一齊放落同一隻碟度海鲜有蠔有鮑魚同埋蝦另外有少少前菜同有個甜品 前菜有幾塊刺身同一碟沙律,加小拌菜。之後係煎蠔味道都正常。食完之後就上煎鮑魚,鮑魚煎得唔錯火候控制得幾好。另外佢係用咗啲香草牛油去煎 ,所以調味嚟講都唔單調。再之後煎埋隻蝦,呢個都正正常常之後有啲🥬烤蔬菜用來間場,仲有個麵豉湯 再之後就入正題 :🐮澳洲和牛同A5厚燒 個牛佢好似會問你想要幾多成熟,但係推薦好似係五成,所以我哋兩款都嗌咗五成熟。個師傅知我哋點咗兩款餐好好人問我哋會唔會想人一半,我哋話ok於是左於是乎佢將兩塊牛分成八件再畀我哋每人四件四件 。兩款牛食落都好好味 ,A5嗰隻油脂感重少少入口即溶,澳洲嗰隻就肉味重啲稍為有少少咬口,但係都好好味。如果約兩個人嚟食我

我同我朋友分別嗌咗唔同set
🐮set1 澳洲和牛厚燒($448)
🐮set 2 和牛A5厚燒 ($648 )
再加咗支細清酒
海鲜有蠔有鮑魚同埋蝦另外有少少前菜同有個甜品

前菜有幾塊刺身同一碟沙律,加小拌菜。之後係煎蠔味道都正常。

再之後煎埋隻蝦,呢個都正正常常
之後有啲🥬烤蔬菜用來間場,仲有個麵豉湯

再之後就入正題 :🐮澳洲和牛同A5厚燒
兩款牛食落都好好味 ,A5嗰隻油脂感重少少入口即溶,澳洲嗰隻就肉味重啲稍為有少少咬口,但係都好好味。如果約兩個人嚟食我都推薦一人叫一款唔同嘅,我見隔離枱嗌咗薄燒係一塊薄牛肉包住啲蔥花,跟住一人有兩塊定三塊,對比起來講一定係嗌厚燒正好多 。

食完牛之後就係一個和🍚牛炒飯,和牛炒飯炒得好香 ,粒粒分明口感幾好,同埋份量都足。

之後甜品有🍡蕨餅同埋焦糖煎多士:蕨餅軟糯唔黐牙,個多士香脆易入口,用嚟埋尾好唔錯。

我哋叫呢款🍶清酒 ($250 300ml) 比較輕身清爽,少少甜好易入口,用來配鐵板燒一流,推薦大家都嗌細細支可以解腻 。

坐吧枱其實都幾過癮,有得食有得睇,同埋今次睇得出我哋呢個師傅手勢唔錯
呢間餐廳整體嚟講幾好,性價比唔錯,食物質素都好好,環境氣氛都冇咩可以彈,唯獨是佢人手唔係好夠有時叫佢加茶叫咗幾輪先有人過嚟,可能係因為我星期六晚過嚟,睇得出佢所有枱都坐滿 。
2023-10-15
2024-02-06 252 瀏覽
感謝祭套餐💫—🥗 前菜 • 沙律🐟 刺身三款 (縞鰺 • 鰹 • 油甘魚)•🦐 大蝦🐚 帆立貝🐟 白鱈魚🐮 澳洲和牛薄燒🥒 季節野菜🍚 炒飯🍲 味噌汁•🍞 砂糖多士🍮 黃豆 • 抺茶蕨餅—整個套餐本身是$398 非常抵食👍然後加$100 吃澳洲和牛薄燒咁當然這個套餐同平常的Dinner Menu用的食材有一定的分別 沒有fancy的龍蝦鮑魚之類…但casual吃個鐵板燒晚餐都已經好夠😌最緊要係灣仔店個view又靚 又有細房可以同朋友吃個開心dinner😊

感謝祭套餐💫

🥗 前菜 • 沙律
🐟 刺身三款 (縞鰺 • 鰹 • 油甘魚)

🦐 大蝦

然後加$100 吃澳洲和牛薄燒

但casual吃個鐵板燒晚餐都已經好夠😌
2023-11-07
2023-12-16 995 瀏覽
今日去了灣仔「板神」鉄板燒日本料理。這裡的坐位非常舒適,廚師非常親切。我點了$398的套餐,裡面包括了前菜沙律、三款刺身、南非飽魚、大蝦、帆立貝、白鱈、季節野菜等。每一款食物都非常美味,而且份量十足。以下是我對每一款食物的詳細評論:* 前菜沙律:清爽可口,非常適合開胃。* 三款刺身:鮮甜新鮮美味。* 南非飽魚:口感鮮美,肉質鮮嫩。* 大蝦:鮮甜可口,鮮嫩彈牙。* 帆立貝、白鱈(其中一款):帆立貝鮮嫩。* 帶子、魚/法國鹅肝(其中一款):魚肉鮮嫩,醬汁調配非常開胃。* 季節野菜:清爽可口,非常適合搭配其他食物食用。我非常喜歡這家餐廳的食物和環境,而且價格非常貼地。
* 前菜沙律:清爽可口,非常適合開胃。
* 三款刺身:鮮甜新鮮美味。
* 南非飽魚:口感鮮美,肉質鮮嫩。
* 大蝦:鮮甜可口,鮮嫩彈牙。
* 帆立貝、白鱈(其中一款):帆立貝鮮嫩。
* 季節野菜:清爽可口,非常適合搭配其他食物食用。
我非常喜歡這家餐廳的食物和環境,而且價格非常貼地。
2023-12-15 600 瀏覽
阪神餐廳最近舉辦了感謝祭活動,價格只需$398,非常划算!🥩 如果你願意加點價錢,可以升級品嚐到厚切的和牛,物超所值!👍 餐廳的食物品質非常出色,味道美味可口,絕對不會讓你失望!🌅 雖然這次沒有坐鐵板前,但可以坐在窗邊,欣賞著美麗的海景。總結:阪神餐廳的感謝祭活動真是超值!無論是價格、食物品質還是味道,都讓人驚艷不已。推介他們的多士,而且坐在窗邊,還可以欣賞到迷人的海景。下次我一定會再去!👌👌👌

總結:
2023-08-27
  • 焦糖多士
2023-10-23 1029 瀏覽
板神有三間分店,我選擇了灣仔分店,因為位於30樓高,可以一覽夜景🌃我點了一點美國牛簿切及澳洲牛厚切。先上沙律前菜,柚子醋很開胃,配海蜇。刺身有3款。然後師傳開始燒,我們點了一點鵝肝、一個帶子,鵝肝用麵包夾著,然後燒鮑魚,十分新鮮及爽口。大蝦🍤也很鮮甜及爽口!主菜牛肉,厚切的牛肉味較香,簿切卷著蒜片及蔥菜燒了秋葵、紅椒、蘑菇。最後炒飯,拌著牛肉碎及洋蔥🧅,略嫌不夠咸。甜點是焦糖多士。完滿!
我點了一點美國牛簿切及澳洲牛厚切。
2023-10-22
生日
  • 南非鮑魚
2023-10-15 779 瀏覽
板神鉄板燒🖤黑白配⚪️之前已經試過一次,今次再過嚟就係因為上次食過返尋味,所以忍唔住encore🫶🏻我哋今次揀咗二人前套餐,$2980澳洲和牛,套餐包左前菜三點、季節沙律、刺身三點、南非鮑魚、銀鱈魚、龍蝦、澳洲和牛薄燒同埋厚燒,最後就有炒飯,蔬菜同埋甜品,老實講,價錢一定係偏貴,但佢嘅食物質素搭夠,同埋真係見到佢哋好好生意座無虛席😂前菜三點分別係魚肝、蕃茄同水藻呢幾款開胃菜 ,準備展開呢一餐鐵板燒嘅序幕🤩刺身三點鯛魚、油甘魚,同埋吞拿魚,刺身食落新鮮南非鮑魚、銀鱈魚、龍蝦🦞海鮮類方面就包左鮑魚、銀鱈魚同埋龍蝦,個鮑魚食落去彈牙爽口,龍蝦佢配左個source 食落去甜甜地得黎好香口澳洲和牛薄燒/厚燒呢度可以一次過試晒薄燒同厚燒!自己比較鍾意薄燒,因為個口感會香脆啲包住啲香蔥,澳洲和牛🥩 食落去好滑而且相對唔會話好肥膩

前菜三點

刺身三點
鯛魚、油甘魚,同埋吞拿魚,刺身食落新鮮

南非鮑魚、銀鱈魚、龍蝦🦞

澳洲和牛薄燒/厚燒

2023-10-04 677 瀏覽
板神做緊感謝祭$398,我試過觀塘板神鐵板燒 服務同食物都好好,所以去灣仔試下,首先服務差到極點,杯茶飲完叫侍應加茶 佢應左你好,但係過左15分鐘都係冇人加茶,最後經理行過我叫經理加茶就即刻幫我加,落單時我叫左支有汽礦泉水,侍應小姐都有落 但係過左15分鐘都無拎過黎,我咪再問多次侍應小姐,侍應小姐話落左單 但係唔記得拎黎,觀塘同灣仔兩間分別觀塘上頭盤 魚生都會介紹比你知依樣係咩魚生名 同由淡至濃食法同埋服務真係好貼心,但係灣仔完全無介紹,所以係根本就唔知你食左咩!我一開頭時已經叫侍應小姐落左份牛舌,我都有多口問佢會係串燒定鐵板燒 侍應小姐都好堅定話我個鐵板燒牛舌,食左7成去到食主菜,我未見到我份牛舌放係到比師傅處理 我咪問師傅我落左份牛舌 係唔係漏左單?師傅話佢收唔到order,咁我咪問侍應小姐 我一開頭落左份牛舌 你話鐵板燒上 我問師傅佢話收唔到order係唔係漏左單?佢話我落左啦 之後出左去 轉頭就有個師傅拎份牛舌過黎比鐵板師傅處理,真係食到一肚火!錯又唔認, 總知由頭到尾都係服務好差!到講鐵板燒師傅,坐bar枱都係諗住鐵板師傅表演,但係個師傅炒飯唔係你面前炒 食食下突然間侍應小姐每人派一碗飯
我真係呆左,都算 主菜我叫左個薄燒牛肉卷,我叫左牛肉一片果時好完整 但係經師傅處理完塊牛肉係穿哂隆,總知就係一次好唔開心一餐晚餐!
2023-10-01 465 瀏覽
過往比較少食到鐵板燒,咁岩有朋友帶到過嚟食。在網路上睇到不同嘅分店望出去嘅景都唔同。因此特別推薦到灣仔可以望到漂亮嘅高樓大廈山景。今次選擇了午市商務套餐,龍蝦會利用龍蝦的膏在炮製龍蝦的肉。南非鮑魚煮得啱啱好,口感彈牙鵝肝入口即溶,特別推薦建議選擇A5和牛,比起澳洲和牛更加好食,A5和牛會把蔥及蒜捲起來一起吃口感層次感,亦都更加豐富,當然亦都可以選擇兩樣都要。因為澳洲和牛的煮法簡單是煎就少咗一重功夫。最後例牌會有返個鐵板燒炒飯解決驚唔夠飽嘅問題,味道亦都很好
因此特別推薦到灣仔可以望到漂亮嘅高樓大廈山景。

今次選擇了午市商務套餐,龍蝦會利用龍蝦的膏在炮製龍蝦的肉。
南非鮑魚煮得啱啱好,口感彈牙

最後例牌會有返個鐵板燒炒飯解決驚唔夠飽嘅問題,味道亦都很好
  • 南非鮑魚
  • A5和牛薄燒
  • 龍蝦
  • A5和牛
2023-09-23 242 瀏覽
佢呢SET感謝祭$398起14品嘅鐵板燒SET認真唔錯我哋3大2細 BOOK咗鐵板燒檯 望住嘅呢個景都非常唔錯阿!🍽️前菜、沙律、刺身三款前菜沙律發揮正常 今日嘅刺身係白身魚 都係發揮正常 白身魚對我嚟講無特別吸引🍽️南非鮑魚仲識郁 好新鮮 好爽口 鐘意食鮑魚嘅我表示好味道🍽️大蝦好大隻上碟真係好靚 味道都好好味 鮮甜彈口 蝦膏淋面好香濃🍽️帶子 / 白雪魚 / 法國鵝肝 3選1 我哋2位揀帶子 1位揀鵝肝帶子見到都好大粒 聞落好香 仲配有少量三文魚籽 朋友話好食我自己就揀咗鵝肝 正!迷你漢堡夾住 但我都係鐘意包還包 鵝肝還鵝肝咁分返開嚟食 鵝肝好厚身 燒得外脆內軟 入口即溶 我個人建議揀鵝肝喺最正嘅😋🍽️日本豚肉($398) / 美國牛肉 薄($398)厚($448) / 澳洲和牛 薄(498)厚($548) / A5和牛 薄($598)厚($648)主菜!4選1 再選薄燒定厚燒我哋當然揀厚燒A5和牛($648)啦今日嘅A5和牛雖然都好好味 但可能因為厚燒關係就差咗入口即溶呢下感覺 不過都無扣分🍽️炒飯呢碗細細碗嘅炒飯粒粒分明 加咗少少鹽調味已經做到好香好好味仲有🍽️季節野菜🍽️麵鼓湯🍽️甜品 /
佢呢SET感謝祭$398起14品嘅鐵板燒SET認真唔錯
我哋3大2細 BOOK咗鐵板燒檯
望住嘅呢個景都非常唔錯阿!

🍽️前菜、沙律、刺身三款
前菜沙律發揮正常

味道都好好味 鮮甜彈口 蝦膏淋面好香濃

🍽️帶子 / 白雪魚 / 法國鵝肝 3選1
我哋2位揀帶子 1位揀鵝肝
帶子見到都好大粒 聞落好香 仲配有少量三文魚籽 朋友話好食
我自己就揀咗鵝肝 正!
迷你漢堡夾住 但我都係鐘意包還包 鵝肝還鵝肝咁分返開嚟食

呢碗細細碗嘅炒飯粒粒分明 加咗少少鹽調味已經做到好香好好味

仲有
🍽️季節野菜
🍽️麵鼓湯
🍽️甜品 / 熱咖啡 (凍飲+$5)
最後仲送埋焦糖多士俾我哋

小朋友就食單點嘅食物
🍽️加洲卷 ($120)
🍽️和牛炒飯($120)

呢一餐Total$2413 都好滿足
無論環境、服務、價錢、味道都絕對覺得超值!
2023-09-22 219 瀏覽
我食過cwb 同KT 板神好幾次,一直都覺得性價比非常高,今日book唔到cwb,所以就試下wanchai呢間,我815準時入座,因為即日打電話book嘅關係被安排到普通枱,我并不是介意坐位,但佢地上菜仲慢過食法國菜,我由815坐到無聊到要係呢到打食評,宜家945,我只食過前菜,刺身,鵝肝,鮑魚同蝦,佢每碟黎到都已經凍晒,冷氣又凍,我差唔多10點都仲肚餓同等緊牛肉,望住坐鐵板枱嘅人都已經食完炒飯。。。所以大家請緊記!緊記!緊記訂枱要講明坐鐵板枱先好黎。如果唔係你預左要坐到11/12點,仲要食凍野都要無所謂。
2023-09-01 212 瀏覽
板神鉄板燒日本料理整店景觀開揚,兒子一早打左電話去book枱,可遠望樓景及少少海景,座位寬敞舒適, 也坐得很舒服,可以看到廚師在面前處理食物,服務也貼心有禮。套餐有牛肉、南非鮑魚、緬甸大蝦、刺身、鵝肝或帶子或鱈魚等等14樣野食物.刺身夠新鮮,沙律正常。南非鮑魚頗大隻,超新鮮,仲識郁,極之爽口彈口!師傅好細心咁切成片方便食。我選擇了鵝肝,燒得外脆內軟,配上迷你漢堡包,感覺沒那麼肥膩。大蝦肉質彈牙,好鮮甜,燒得恰到好處,時間掌握得很好。薄燒牛肉包著蔥和炸蒜片,肉質ok。另外有野菜麵、豉湯和漬物麵豉湯。炒飯粒粒分明及乾身,廚師 很體貼,因為薄燒牛肉我走蔥,所以炒飯佢也分二份,冇蔥的給我。最後有半塊焦糖多士及蕨餅,多士用大量砂糖牛油黎煎,很邪惡但好味。今餐佷滿意。
板神鉄板燒日本料理
大蝦肉質彈牙,好鮮甜,燒得恰到好處,時間掌握得很好。
薄燒牛肉包著蔥和炸蒜片,肉質ok。
另外有野菜麵、豉湯和漬物麵豉湯。
今餐佷滿意。
2023-08-27 201 瀏覽
見佢有週年慶祝活動,有一個晚市套餐由$380起就可以食到鐵板燒,咁梗係去試下啦,仲要個內容勁多野食同好豐富,套餐包左前菜,帶子, 蝦,鮑魚,炒菜,豬肉同飯,成個餐勁豐富,都會食到好飽,想食牛肉既套餐唔使$500都食到,個餐有咩唔鐘意食仲可以加錢改其他野食。個帶子係剛剛好熟,好好味, 每碟每碟上菜,唔會要食得好趕。無加錢轉四頭鮑,都覺得好大好有口感, 好新鮮,見到佢上鐵板時都係新鮮。鐵板蝦有埋醬,帶出蝦既鮮味。而豬肉會有麵包墊住吸油, 加上配合春卷皮同埋洋蔥一起食,有香味同埋口感。炒菜部分唔似一般既炒什菜,係燒左4款菜比你,擺碟好colourful。炒飯入面都有肉,炒到好香好乾身,都好好食。佢仲有一個甜品係鐵板燒糖多士,味道好似法國既French toast,甜甜的外脆內軟。 整體好抵食,值得再試!
個帶子係剛剛好熟,好好味, 每碟每碟上菜,唔會要食得好趕。
炒飯入面都有肉,炒到好香好乾身,都好好食。

整體好抵食,值得再試!
2023-07-13
2023-08-20 196 瀏覽
之前係哩間分店食過一次覺得唔錯於是就回頭食第二次..今次撞正左佢地週年活動,由於夜晚另外兩個套餐都唔太岩所以就揀左$398活動set。由於唔食刺身所以加左$50轉白鱈魚(第一次食係唔需要加,自己唸就係可能做左優惠所以要加,但我覺得係合理) (哩個係第一次食,自問唔太喜歡魚但佢哩個有驚喜,所以要加$50都絕對無問題)但今次食同一款魚係變左有個sauce係上邊因為今次唔係坐鐵板枱,係坐側邊table所以食物會有溫度差異,基本上成餐飯只係得麵豉湯同炒飯係熱,其他只係微暖。前菜 係雞絲海蜇 (normal)沙律 柚子醋沙律🥗(柚子醋好開胃👍🏻)刺身轉白鱈魚 (+$50,味道普通)南非鮑魚 (新鮮彈牙)大蝦轉龍蝦 (+$388 味道幾好但略嫌有啲膩)澳洲和牛 (叫左厚切+$150 除左味道濃小小,同美國牛差不多)配菜係凍的 配菜係凍的 配菜係凍的!(4樣配菜都係凍)🫠🫠🫠然後仲有炒飯、漬物、麵豉湯同蕨餅(正常野)另外單點左3樣食物都係不過不失蝦天婦羅🍤燒牛舌味琳魚乾 總括黎講 兩個人埋單連加一 $25xx但以哩一次既食物質素黎講我未必會再到訪🫢
之前係哩間分店食過一次覺得唔錯於是就回頭食第二次..
前菜 係雞絲海蜇 (normal)
沙律 柚子醋沙律🥗(柚子醋好開胃👍🏻)
刺身轉白鱈魚 (+$50,味道普通)
南非鮑魚 (新鮮彈牙)
大蝦轉龍蝦 (+$388 味道幾好但略嫌有啲膩)
然後仲有炒飯、漬物、麵豉湯同蕨餅(正常野)

另外單點左3樣食物都係不過不失
蝦天婦羅🍤
燒牛舌
味琳魚乾

總括黎講 兩個人埋單連加一 $25xx
但以哩一次既食物質素黎講我未必會再到訪🫢

2023-08-19
2023-08-07 226 瀏覽
咁啱係ig 見到做優惠~感謝祭$398鐵板燒餐,馬上同fd 來食👭有幾間分間,特登揀左位於灣仔高樓大廈30樓,全因它個景,30樓、落地大玻璃,可以睇晒維多利亞港全景,令景+美食=正正正👍👍兩個人,想試多d 款叫左薄燒美國牛肉($398)和厚燒美國牛肉($448),帶子、白鱈魚和法國鵝肝三選一就選了法國鵝肝同帶子。食熱前食,就有前菜同時蔬,中有刺身三款,刺身新鮮👍南非飽魚超新鮮,d 飽魚中識郁,好生猛😍師傅好細心咁切成一塊塊,食落好方便,南非飽魚質感嫩滑,一d 都唔會硬,好彈牙,師傅煮得岩岩好👍法國鵝肝整到好似迷你漢堡包,好Q, 小漢堡夾住鵝肝來吃同分開食,有唔同感覺,單食鵝肝有入口既化嘅感覺,夾住口感就充實的。帶子都好鮮甜大蝦好大隻,大蝦嘅鮮味加埋醬汁一流,味道剛剛好,醬汁唔會蓋過蝦嘅鮮,相得益彰。炒飯加入洋蔥、蔥粒、牛肉粒等,炒到粒粒分明,好味。如果覺得乾有埋麵豉湯幫你👍厚燒牛肉🥩切成大大的牛肉粒,差唔都多有67成熟,一啖一粒好滿足。薄燒牛肉包住蔥,外面放炸蒜片,果炸蒜片就一般,但係牛肉包住蔥香味比厚燒嘅濃d 同香口d .
咁啱係ig 見到做優惠~
感謝祭$398鐵板燒餐,馬上同fd 來食👭

食熱前食,就有前菜同時蔬,中有刺身三款,刺身新鮮👍

南非飽魚超新鮮,d 飽魚中識郁,好生猛😍

法國鵝肝

• 刺身三款
  • A5和牛薄燒
  • 法國鵝肝
2023-08-06 183 瀏覽
朋友生日,食番個生日lunch. 見佢感謝祭價錢合理,可以試吓。一年前食過銅鑼灣晚市,兩人5千幾埋單。相比下,呢個價錢值得試。我哋無特別加錢轉其他嘢美國牛要薄燒澳洲和牛就厚燒其餘有得揀就叫唔同choice成個餐其實都好夠食碗炒飯都無食晒不過唔知係咪唔係第一次食覺得炒得唔夠香食物不過不失,符合價錢。不過真係無乜service, 好彩我都係請朋友食,唔係請客食。成個午市眼見得5台客,我都係半個鐘之前先打去book景係ok 嘅
朋友生日,食番個生日lunch.
見佢感謝祭價錢合理,可以試吓。

我哋無特別加錢轉其他嘢
美國牛要薄燒
澳洲和牛就厚燒
其餘有得揀就叫唔同choice
成個餐其實都好夠食
碗炒飯都無食晒
不過唔知係咪唔係第一次食
覺得炒得唔夠香

食物不過不失,符合價錢。
不過真係無乜service,
好彩我都係請朋友食,唔係請客食。
成個午市眼見得5台客,我都係半個鐘之前先打去book
景係ok 嘅