2023-09-09 244 瀏覽
一向出名韓式料理😍*****************🧀芝士拼有辣bb豬骨 $298食韓國野點少得芝士排骨芝士慢慢熱溶十分邪惡‼️辣到適中 如果可自由調配醬汁更加好薯角非常香脆 兩個人都爭住食😍如果呢個拼盤有埋其他小食仲正****************🥣韓式魚餅湯 $168湯底清清地唔錯 內有魚餅、魚膏 份量非常之多仲有少許大蔥 洋蔥調味~******************************

一向出名韓式料理😍

如果呢個拼盤有埋其他小食仲正

****************

🥣韓式魚餅湯 $168
湯底清清地唔錯
內有魚餅、魚膏 份量非常之多
仲有少許大蔥 洋蔥調味~

2023-09-09 196 瀏覽
好耐冇食韓國嘢朋友就話不如去食最傳統嘅李家炸雞啦基本上一嚟到已經會有個甜酸白蘿蔔,同埋椰菜沙律俾你做開開胃我仲嗌咗個冰凍嘅無糖梳打水一陣黎好好享用韓國大餐李家嘅炸雞經常都係信心保證其實佢仲有好多唔同嘅口味今次我哋就揀咗原味同埋甜酸口味嘅半半炸雞鍾意食李家炸雞,係因為覺得佢外脆,而且有得揀有骨無骨仲要份量係其實非常之多我地仲嗌咗個芝士雞炒年糕熱辣辣嘅芝士冚住咗啲雞同埋年糕年糕包住埋絲嘅芝士邪惡我到極點,但係偏偏令人十分之鍾意仲嗌咗個傳統嘅炸醬麵呢個炸醬麵非常適合我嘅口味炸醬好香濃面嘅口感好好加埋青瓜絲好開胃好有層次李家碟碟嘢都好大碟,同埋韓國味極濃所以我下次黎食韓國嘢都會搵佢
好耐冇食韓國嘢
朋友就話不如去食
最傳統嘅李家炸雞

基本上一嚟到已經會有個甜酸白蘿蔔,
同埋椰菜沙律俾你做開開胃

炸醬好香濃

面嘅口感
好好加埋青瓜絲
好開胃好有層次

李家碟碟嘢都好大碟,
同埋韓國味極濃
所以我下次黎食韓國嘢都會搵佢
2023-09-04 234 瀏覽
🍗甜辣炸雞拼盤可以揀有骨或冇骨,今次揀左有骨炸雞,炸雞部位有雞鎚、雞中翼、雞上髀炸雞熱辣辣上枱,炸漿薄脆,甜辣汁平衡得唔錯,唔會太甜太辣,好惹味前菜有酸蘿蔔&沙律菜,幫助消化、解膩🍖燒五花腩肉鐵板上五花腩,黎到仲有吱吱聲,半肥瘦既腩肉夠厚身,邊邊位煎到脆口,好香口&滿滿肉汁,有泡菜同蔥絲& BBQ醬配搭黎食 超正🍺Terra啤酒係出面好少見到呢個牌子既啤酒,非常岩一路食炸雞一唔飲🥃桃味燒酒第一次飲桃味,聞落去好香甜,原來酒精濃度有12%,超容易入口📍李家

🍗甜辣炸雞拼盤
可以揀有骨或冇骨,今次揀左有骨炸雞炸雞部位有雞鎚、雞中翼、雞上髀

前菜有酸蘿蔔&沙律菜,幫助消化、解膩

🍖燒五花腩肉

🍺Terra啤酒
係出面好少見到呢個牌子既啤酒,非常岩一路食炸雞一唔飲

🥃桃味燒酒

📍李家

2023-09-01 174 瀏覽
以前讀書好興韓流文化 成日食韓國嘢韓國餐廳亦開到周圍都係 但 咁 好 食 嘅 炸 雞 真係《李家》先有!同朋友食lunch 揀左李家 因為好耐無黎 李家嘅質素果然冇令我哋失望 我地叫左甜辣炸雞拼盤 雖然係下午 但忍唔住叫返杯酒配炸雞🍂甜辣炸雞拼盤咁多口味嘅炸雞 都係覺得甜辣最好食 甜甜地又有輕微嘅辣度 令人好上癮 個炸漿做得好好 又薄又脆🍂corona rita 雞尾酒始終時間尚早 唔好太過份 就簡單叫左檸檬味嘅啤酒cocktail 最啱飲唔慣烈酒嘅朋友🍂海鮮蔥餅有好多海鮮 其中最令人驚喜嘅係有原隻蝦仁🫶🏻雖然lunch就食到咁Heavy好邪惡 但真係好開心食到咁有質素嘅炸雞
以前讀書好興韓流文化 成日食韓國嘢

雖然係下午 但忍唔住叫返杯酒配炸雞

🍂甜辣炸雞拼盤
個炸漿做得好好 又薄又脆
🍂corona rita 雞尾酒
🍂海鮮蔥餅
有好多海鮮 其中最令人驚喜嘅係有原隻蝦仁

2023-08-30 149 瀏覽
主打以家傳秘方外皮超脆的韓式炸雞🇰🇷座位以卡座為主,電視不斷播放著K-pop🎶🎤有點在酒吧用餐的感覺🍷🍸店員先奉上前菜,分別是醃蘿蔔和椰菜沙律,爽口醒胃😊炸雞共有八款口味,可選有骨或無骨雞件,想一次過試多款口味的話😁可以選擇「半半炸雞」我們選了蜂蜜蒜蓉炸雞及辣咖喱味炸雞😙雖然是半份的炸雞,但份量一點也不少😃約有十多件,外皮炸得金黃香脆🍗我最愛的蜂蜜蒜蓉醬汁🍯配上蒜蓉和大蒜粒一起吃🧄鹹鹹甜甜的,啱晒我口味🤩咖喱味炸雞佈滿好多咖喱粉🧂咖喱粉又香又辣🌶️非常惹味😁燒烤雞用上濃濃的燒烤汁🔥雞肉經烘烤後仍然能保持嫩滑配上口感煙韌的年糕,份外美味🤤
主打以家傳秘方外皮超脆的韓式炸雞🇰🇷
座位以卡座為主,電視不斷播放著K-pop🎶🎤
有點在酒吧用餐的感覺🍷🍸

店員先奉上前菜,
分別是醃蘿蔔和椰菜沙律,爽口醒胃😊

炸雞共有八款口味,可選有骨或無骨雞件,
想一次過試多款口味的話😁
可以選擇「半半炸雞
我們選了蜂蜜蒜蓉炸雞及辣咖喱味炸雞😙

雖然是半份的炸雞,但份量一點也不少😃
約有十多件,外皮炸得金黃香脆🍗
我最愛的蜂蜜蒜蓉醬汁🍯
配上蒜蓉和大蒜粒一起吃🧄
鹹鹹甜甜的,啱晒我口味🤩

咖喱味炸雞佈滿好多咖喱粉🧂
咖喱粉又香又辣🌶️非常惹味😁

燒烤雞用上濃濃的燒烤汁🔥
雞肉經烘烤後仍然能保持嫩滑
配上口感煙韌的年糕,份外美味🤤
  • 燒烤雞
  • 辣咖喱炸雞
  • 半半炸雞
  • 蜂蜜蒜蓉炸雞
2023-08-28 138 瀏覽
一直聽朋友講,李家嘅炸雞真係好好食好推介於是就同朋友book定枱食呢間記得一定要book枱,因為佢真係好易會full叫咗個蜜糖炸雞同埋芝士炸雞各一半係無骨啖啖肉嘅感覺真係好正最推介係蜜糖炸雞,蜜糖黐住喺啲炸雞到酸酸甜甜好入口相反芝士炸雞就比較油膩食咗一兩嚿已經好滯炸雞點可以唔配啤酒嗌咗一杯hoegaarden好大杯可以兩個人share 見到隔籬枱叫芝士年糕排骨都好吸引呀,可惜兩個人食咗一兜炸雞已經好飽食唔落其他推薦一大班人慶祝嘅時候一齊share叫唔同嘅嘢
一直聽朋友講,李家嘅炸雞真係好好食好推介
於是就同朋友book定枱食呢間
記得一定要book枱,因為佢真係好易會full
叫咗個蜜糖炸雞同埋芝士炸雞各一半係無骨
啖啖肉嘅感覺真係好正
最推介係蜜糖炸雞,蜜糖黐住喺啲炸雞到酸酸甜甜好入口
相反芝士炸雞就比較油膩食咗一兩嚿已經好滯
炸雞點可以唔配啤酒
嗌咗一杯hoegaarden好大杯可以兩個人share
推薦一大班人慶祝嘅時候一齊share叫唔同嘅嘢
2023-08-12
  • 半半炸雞
  • 蜂蜜蒜蓉炸雞
2023-08-22 187 瀏覽
平時去開尖沙咀山林道食西餐都會見盡頭有間叫李家嘅韓國餐廳,呢排食得西餐太多,就轉下口味,試一試佢🤤🍗甜辣炸雞拼盤 $198 拼盤份量十足,大大盤咁上枱真係未食已經流哂口水,一共有5隻雞翼5件雞槌同2件大雞槌,全部都係新鮮熱辣辣咁炸起,皮脆肉嫩,肉質嫩滑多汁,再加埋辣度恰到好處嘅甜辣醬,真係食唔停口🐖鐵板燒豬肉 $168 食肉獸必點嘅菜,因為平時食嘅鐵板燒豬肉,一定會係好多洋蔥好少豬肉,但呢間餐廳一啲都冇吝嗇佢嘅材料,係好多好多嘅肉,而且肉片好入味,肉質完全唔韌,配埋白飯食簡直係一流🐂牛膝骨湯 $178 湯底就好似雪濃湯咁,不過就加入左牛膝骨,牛骨同牛肉經過長時間嘅燉煮,提取出牛骨同牛肉嘅風味同營養,過程非常耗時,所以係餐廳叫就最好喇,成碗湯熱辣辣咁湯落去好舒服,而且牛肉味濃得黎又唔會好咸,好岩食完炸雞之後飲返碗清一下📍尖沙咀山林道54-56號利雅商業大廈地下2號舖 - 李家 (山林道) (尖沙咀)

印象第一次吃韓式炸雞就是在「李家」🍗🐔,都差不多6 / 7年前了🤔💭,而今日再次去到「李家」吃炸雞及韓式料理😋🍽️,重拾當年第一次吃炸雞的感覺,不過這次可以選擇無骨雞。餐廳的還境簡簡單單,選用了溫暖且自然的色調🪑,如木質色及米白色的桌及椅子,以營造出舒適和諧的環境。😊🫶🏻餐廳提供的食物都很較為大份🍽️,我們點了一份炸雞及炒年糕,吃到一半已經超級飽飽的,如果叫多位朋友來吃就好了😉⭐️半半炸雞 - 原味、甜辣 (無骨) (Bone less)Ha lf & Half Chicken (Hhole) $188一份炸雞享用兩種口味~爽🍗🐔,原味韓式炸雞的外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁,原味炸雞的味道剛剛好,非常適合搭配啤酒一起吃;而甜辣味的韓式炸雞就是加入了韓式甜辣醬,吃起來有一種酸酸甜甜的感覺,非常開胃。⭐️芝士辣海鮮炒年糕Spicy Seafood Rice Cakes with Cheese $178韓式甜辣的味道及芝士的濃郁,再配上海鮮、烏冬及韓式年糕,芝士的融化豐富的口感及奶香味,炒年糕的口感Q彈嚼勁,海鮮的味道不錯,有大蝦、青口、魷魚等,超滿足的!⭐️檸檬梳打Lemon Soda $38⭐️西柚梳

⭐️檸檬梳打Lemon Soda $38
⭐️西柚梳打Grapefruit Soda $38
炸雞又怎能少得要一杯有氣的飲品,餐廳有提供Rainbow系列的梳打飲品,不同顏色有不同口味,檸檬及西柚味道都很足,梳打的氣又足夠
2023-08-17 107 瀏覽
李家的大名,聽過了很多次,但卻是第一次去吃。我們一開始就先點了半半炸雞 ,多種味當中,選了一半原味加一半甜辣口味。炸雞真的好出色,金黃香脆,而且不會太乾身,保留到juicy感覺。2種味道都很好吃,但甜辣的有一點辣喔。喜歡芝士雞蛋卷的我提議點了,份量非常大,飽肚感十足。切開後,可以輕易拉絲,可見芝士量超級驚人! 入口是超香濃的邪惡芝士味,也有蛋香味,非常好吃!另外點了一道燒五花腩肉,燒得非常香脆,感覺好好吃。吃下去,豬腩肉厚切,口感非常好,而用上豐富美味的韓國醬料調味,味道香而濃,忍不住一口接一口吃。這餐我們都吃得很滿意,如果有朋友想吃韓國菜,也會推介這家
李家的大名,聽過了很多次,但卻是第一次去吃。

這餐我們都吃得很滿意,如果有朋友想吃韓國菜,也會推介這家
2023-08-17 131 瀏覽
店鋪由韓國人主理 將正宗韓國味道帶黎香港菜式選擇好多 份量大大碟仲好抵食岩哂朋友聚會 可以分享多款美食仲有幾間分店 荃灣 灣仔 大角咀 西灣河都有♥︎➜甜辣炸雞拼盤 $198拼盤包含雞翼、雞槌同雞下脾大約有12-14件 外皮炸到好脆咬落肉質嫩滑 好多汁 真係好出色➜海鮮炸醬麵 $198真係好大碟 夠哂4個人食仲好足料既海鮮 麵條彈牙爽口炸醬小小甜 啲醬汁撈滿哂全碟麵真係食到停唔到口呀 每枱仲附上酸蘿蔔同椰菜沙律作為前菜飲品主要都係韓國嘅汽水同果汁酒類飲品就有啤酒同燒酒添
店鋪由韓國人主理 將正宗韓國味道帶黎香港
菜式選擇好多 份量大大碟仲好抵食
岩哂朋友聚會 可以分享多款美食
仲有幾間分店 荃灣 灣仔 大角咀 西灣河都有
♥︎
➜甜辣炸雞拼盤 $198
拼盤包含雞翼、雞槌同雞下脾
大約有12-14件 外皮炸到好脆

每枱仲附上酸蘿蔔同椰菜沙律作為前菜

飲品主要都係韓國嘅汽水同果汁
酒類飲品就有啤酒同燒酒添
2023-08-16 136 瀏覽
諗起好耐冇食過炸雞,咁啱行過山林道見到有間炸雞店,好啦~今日唔食牛扒食炸雞啦!🍗🍗過咗午飯時間,店內冇乜人,啱曬!目標係炸雞,就嗌個甜辣炸雞拼盤,份量都ok㗎,有四隻雞翼、四件雞鎚同兩隻雞下髀。啲雞炸得好香脆,本來雞皮呢啲咁邪惡嘅嘢…平時係點都唔會掂,但係因為佢完全唔油膩,所以都食咗兩三塊~🤭😋佢個甜辣醬比較甜,但就唔多辣,雞肉好juicy,所以食落都唔覺得熱氣。老細話想試下豬肋骨,就嗌咗個辣BBQ味豬肋骨。要一讚!肋骨好淋,基本上如果你可以放曬成條入口一拉,條骨可以全條拉返出嚟。BBQ醬汁好惹味,我連鐵板墊底嘅洋蔥都食曬!😂😂👍🏻✨佢跟咗兩碟配菜:一碟酸蘿蔔、一碟椰菜沙律。酸蘿蔔酸酸甜甜~好解膩(雖然唔膩…🤭👍🏻)但係酸嘢最啱我~差不多成碟食曬!😂😂飲品都好多選擇,不過日光白白就唔飲酒啦~我叫咗杯西柚梳打,老細飲咗罐桃汁,都幾香,唔會藥水味!🍹
甜辣炸雞拼盤

辣BBQ豬肋骨

前菜

2023-08-16
甜辣炸雞拼盤
辣BBQ豬肋骨
前菜
2023-08-14 90 瀏覽
晨咁早同朋友食完晚餐去咗諾士佛台飲嘢傾吓偈飲到12點幾1點覺得有啲肚餓喺附近搵嘢食行咗過去山林道 搵咗間食韓國嘢嘅餐廳一入到去有好多真係韓國嘅人食緊飯(。・ω・。)連店員都係韓國人 不過唔使驚唔識講韓文或者英文因為有個香港人嘅店員(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)入座附送椰菜沙律同蘿蔔 蘿蔔酸 好開胃-青辣椒蛋黃醬炸雞跟洋蔥 $218平時食炸雞都係原味 辣味 蜜糖味今次見到個辣青椒蛋黃醬 朋友嗌咗嚟試吓我心諗 : 洋蔥炸雞?咁奇怪 得唔得架(>﹏<)本身我係唔食洋蔥 唔知點解突然想放口一試 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)食落口比到驚喜我(*≧ω≦)又幾好味喎!又幾夾喎!!無骨炸雞 啖啖肉 小小辣 小小甜夾埋啲洋蔥絲食出奇地夾 唔奇怪(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)好多醬但冇膩嘅感覺份量好多 4個人食差啲食唔晒-海鮮蔥餅 $168 呢個就冇我想像中咁好食( ̄▽ ̄)個餅好薄 食到有蛋味 但都食到粉感有啲淋 覺得可以煎脆啲(。・ω・。)味道有啲淡 要靠個汁吊起個味 醬汁都幾特別-炒粉絲牛肉 $178好食!粉絲好彈牙 惹味又入味唔會好乾身但都唔會好油 份量十足(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)-鐵板燒牛肉 $158牛肉都幾彈牙 柔軟 好香用嚟送飯一流
晨咁早同朋友食完晚餐去咗諾士佛台飲嘢傾吓偈
飲到12點幾1點覺得有啲肚餓喺附近搵嘢食
行咗過去山林道 搵咗間食韓國嘢嘅餐廳
一入到去有好多真係韓國嘅人食緊飯(。・ω・。)
連店員都係韓國人 不過唔使驚唔識講韓文或者英文
因為有個香港人嘅店員(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
入座附送椰菜沙律同蘿蔔 蘿蔔酸 好開胃
青辣椒蛋黃醬炸雞跟洋蔥 $218
平時食炸雞都係原味 辣味 蜜糖味
今次見到個辣青椒蛋黃醬 朋友嗌咗嚟試吓
我心諗 : 洋蔥炸雞?咁奇怪 得唔得架(>﹏<)
食落口比到驚喜我(*≧ω≦)又幾好味喎!又幾夾喎!!
無骨炸雞 啖啖肉 小小辣 小小甜
夾埋啲洋蔥絲食出奇地夾 唔奇怪(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
好多醬但冇膩嘅感覺
份量好多 4個人食差啲食唔晒
海鮮蔥餅 $168
呢個就冇我想像中咁好食( ̄▽ ̄)
個餅好薄 食到有蛋味 但都食到粉感
有啲淋 覺得可以煎脆啲(。・ω・。)
味道有啲淡 要靠個汁吊起個味 醬汁都幾特別
炒粉絲牛肉 $178
好食!粉絲好彈牙 惹味又入味
唔會好乾身但都唔會好油
份量十足(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
鐵板燒牛肉 $158
牛肉都幾彈牙 柔軟 好香
用嚟送飯一流(*≧ω≦)
韓式芝士炸豬扒 $198
呢個留返最後先食 因為有好多芝士 驚食滯
都係冇我想像中咁好食(´・ω・`)
薯條冇咩味 要問店員拎茄汁醬
芝士炸豬扒層皮有啲厚
不過好大件 一啖食唔晒(。・ω・。)

1️⃣ 泡菜薄餅 ($138)👍🏻味道評分: 4/10🍕雖然叫泡菜薄餅,但薄餅配料得好少泡菜,同埋好幼既魷魚🦑,所以泡菜味唔特出,薄餅味道比較淡口,要拌豉油醬汁先有味,同我預期中既味道有啲出入🥹2️⃣ 芝士味炸雞 (半隻) ($113)👍🏻味道評分: 7/10🧀芝士味炸雞,🍗炸雞上面有好多芝士粉,芝士粉係甜甜地,食落唔會覺得好漏,炸雞亦比較脆口,比蜂蜜蒜蓉炸雞更好味😋3️⃣ 蜂蜜大蒜炸雞 (半隻) ($118)👍🏻味道評分: 5/10🍯 蜂蜜醬汁過多,令炸雞外皮唔夠脆🍗啲醬好heavy,食食下覺得好漏🫢而且蒜味唔突出
1️⃣ 泡菜薄餅 ($138)
👍🏻味道評分: 4/10
泡菜薄餅

2️⃣ 芝士味炸雞 (半隻) ($113)
👍🏻味道評分: 7/10
芝士味炸雞 (半隻)

3️⃣ 蜂蜜大蒜炸雞 (半隻) ($118)
👍🏻味道評分: 5/10
蜂蜜大蒜炸雞 (半隻)

芝士味炸雞 (半隻)
友人是炸雞愛好者,之前已經說想吃李家的炸雞,今天小編要去尖沙嘴染髮,所以就特意約她去吃午餐。這間老店是在山林道的盡頭,酒店的旁邊。價錢全部都過百以上,看起來貴但份量超級多,是小編友人沒想過,三道菜其實足夠4人吃,真的吃到快要撐死。半半炸雞(原味+甜辣)值得一讚是炸雞完全沒有油味跟油膩感,吃起來感覺很乾淨,不像平時拿上手跟吃起來都感受到油的感覺。脆皮很薄脆,外皮上面還有想鱗片的脆脆,以為自己在吃薯片。雞肉要看部位,大多數都是比較嫩滑,沒有冰鮮味。甜辣醬有點像茶餐廳的茄醬,甜味比較重,辣比較淡,普遍大家都可以接受的辣。韓式魚子湯好大的一碗,魚子也很多,還有魚腸在裡面,泡菜蘿蔔洋蔥都好多,喝起來就是泡菜湯的味道,不過豬肉給魚子代替了。辣椒粉放好多,讚👍。魚子魚腸讓泡菜湯添加了鮮味,魚子魚腸不腥,很飽滿。洋蔥也特好吃,甜甜的。芝士辣雞炒年糕這個很好吃,辣味來自韓式辣醬,甜味來自蔬菜青椒。年糕很軟糯,非常煙韌,中間不會硬,吸收了辣雞芝士的味道,很juicy。淡芝士中和了辣醬,帶點點奶香,而且可以拉絲,超級長。雞肉是雞腿部位,比較彈跟沒有冰鮮味。年糕、蔬菜跟雞肉份量都很多,完全夠4人分享。推推!西

半半炸雞(原味+甜辣)

韓式魚子湯

芝士辣雞炒年糕

西柚soda
Soda大大杯,酸酸甜甜,吃那麼重口食物當然要解渴,雖然不是自然的西柚,但味道不算假而且藥水味不是很重。

李家 (山林道)
尖沙咀山林道54-56號利雅商業大廈地下2號舖
#尖沙嘴美食推介 #尖沙嘴美食 #尖沙嘴 #山林道美食 #山林道 #李家 #炸雞始祖 #炸雞專門店 #年糕 #韓式炸雞 #炸雞 #芝士年糕 #魚子湯 #魚子泡菜湯 #foodie #hkfoodie #foodiehk
香港探店|尖沙咀|韓國菜|李家炸雞最近到訪了尖沙咀一家名為「李家」的韓國餐廳,品嚐了他們的招牌菜,包括半半炸雞、炸魷魚鬚拼辣年糕湯套餐,以及他們獨特的蘋果西打麗塔。半半炸雞(甜辣拼原味)🍗這道菜絕對是雞控們的夢幻美食!半半炸雞結合了兩種不同口味的炸雞,一半是香脆口感的原味炸雞,另一半則是濃郁多汁的醬汁炸雞。雞肉炸得酥脆金黃,肉質鮮嫩多汁,每一口都帶來滿滿的滿足感。加上他們特製的醬汁,更是為這道炸雞增添了豐富的風味。絕對是一道讓人回味無窮的美味佳餚。炸魷魚鬚拼辣年糕湯這道套餐的組合真是超佛心❤️!炸魷魚鬚外酥內嫩,帶著微微的辣味,搭配上辣年糕湯,給人一種溫暖又辣辣的感覺。年糕煮得剛好,有著彈牙的口感,與湯的香辣味完美融合。這道套餐不僅滿足了我的味蕾,也讓我感受到了韓國料理的獨特魅力。蘋果西打麗塔。這是一款非常特別的飲品,結合了蘋果汁和汽水,口感清爽又帶點微酸。麗塔的氣泡和蘋果的自然甜味相得益彰,讓人一飲難忘。這款飲品不僅解渴,也是完美的陪伴美食的選擇。——————為食分界線——————📍 李家炸雞(尖沙咀店)尖沙咀山林道54-56號利雅商業大廈地下2號舖人均消費: $250#mariofa
香港探店|尖沙咀|韓國菜|李家炸雞

半半炸雞(甜辣拼原味)🍗

炸魷魚鬚拼辣年糕湯

——————為食分界線——————
📍 李家炸雞(尖沙咀店)
尖沙咀山林道54-56號利雅商業大廈地下2號舖

人均消費: $250
#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店