2023-12-05 47 瀏覽
斑斕咖央多士 $48雖然個賣相唔係幾好😂😂但係好好食的,牛油超大方咁比,鹹鹹哋配咖央醬好正,多士烘得好香脆👍🏻雞肉咖喱酥 $40有少少似酒樓啲點心🤣似咖喱角加酥脆多層,幾過癮新加坡濃湯福建炒麵 $118又係好似酒樓嘅炒麵🤣食落有香香地微辣嘅鹹蝦香味,係家鄉溫柔嘅味道美祿恐龍 $33經典新加坡菜必飲芒果水果茶 $39甜左啲😂有少少水果碎咁魚露花甲 $168有少少香辣開胃,花甲冇沙清新,不過略嫌冇乜味
斑斕咖央多士 $48

雞肉咖喱酥 $40
有少少似酒樓啲點心🤣似咖喱角加酥脆多層,幾過癮

新加坡濃湯福建炒麵 $118

美祿恐龍 $33
經典新加坡菜必飲

芒果水果茶 $39
甜左啲😂有少少水果碎咁

魚露花甲 $168
有少少香辣開胃,花甲冇沙清新,不過略嫌冇乜味
2023-12-01 33 瀏覽
上次喺黃大仙分店食完一直念念不忘想試多啲嘢 。約咗朋友尖沙咀等 先發現原來iSquare咁多嘢食。 🤍黑松露香煎鮑魚4隻 $140 麥皮蝦同金沙蝦都試過 今次試松露鮑魚。鮑魚新鮮 松露味香 幾特別嘅配搭。不過可能廚房有啲忙 上枱時唔係咁熱 如果再熱啲應該會更好~ 🤍乾炒馬來蝦麵 $98 呢個好好食 落咗番茄醬同番茄乾炒 配合亞參醬甜甜微辣 非常開胃 仲有唔少大蝦同海鮮魚蛋。 🤍牛油蒜蓉油酥餅配咖哩雞腿 $98 咖哩好食 有四隻雞腿同薯仔。油酥餅用蒜蓉牛油煎香過 點埋咖哩一齊食 真係想叫多份🤤 🤍炸榴槤湯圓 $38好特別 煙韌湯軟包住流心榴槤 直頭想encore😋

🤍黑松露香煎鮑魚4隻 $140

🤍乾炒馬來蝦麵 $98

🤍牛油蒜蓉油酥餅配咖哩雞腿 $98

🤍炸榴槤湯圓 $38
好特別 煙韌湯軟包住流心榴槤 直頭想encore😋
2023-12-01 26 瀏覽
💥 Last night, after a long day at work, my friend and I decided to dine at Sing La. It was a quiet evening, and we were in the mood for some culinary indulgence. 1️⃣ The Pan Fried Abalone with Black Truffle Sauce priced at $140 left us a bit disappointed. While the flavors were there, the dish lacked the piping hot freshness we were hoping for. It seemed like it had been sitting for a while.2️⃣ The Stir-fried Shrimp Noodles priced at $98 stole the show! This dish was an explosion of flavors that dan

2️⃣ The Stir-fried Shrimp Noodles priced at $98 stole the show! This dish was an explosion of flavors that danced on our palates. It's an absolute must-try!

3️⃣ As for the Butter & Garlic Pratha with Curry and Chicken Drumsticks priced at $98, it was a decent dish. Not the best we've had, but it still satisfied our craving.

4️⃣ Brace yourself for the surprise of the evening – the Deep-fried Durian Dumpling priced at $38! Despite its unassuming appearance, the taste was simply divine. A true delight for durian lovers!

💰Total: $411 including 10% service charge
2023-12-01
$205.5 (晚餐)
2023-11-29 58 瀏覽
海南雞 正常通菜都 正常咸蛋炸魚皮 個量係ok多 但咸蛋味唔夠 有d唔夠脆咖吔多士 完全冇咖吔 冇椰漿味冇甜味 其實只係厚牛油多士 搵笨咖哩雞腿配薄餅 薄餅正常 但個咖哩雞腿變左咖哩雞翼鎚 明明係經理自己落單 但佢話店員可能唔記講清楚喎 佢話已經冇做雞腿3個月 但我open rice 仲見一個月內有雞腿既相囉 又唔係多客 20分鐘前自己落單都唔記得 幾時冇做雞腿又記錯 我食雞翼淨係食雞中翼 俾4隻雞翼鎚我唔知想點麥皮炸軟殼蟹 勁甜勁厚粉馬拉肉骨茶 豉油味有少少重左d店員有禮貌 個女經理狡辯藉口都好多 仲會好有禮貌咁帶你遊下花園 作故仔俾你聽
海南雞 正常
通菜都 正常
咸蛋炸魚皮 個量係ok多 但咸蛋味唔夠 有d唔夠脆
麥皮炸軟殼蟹 勁甜勁厚粉
馬拉肉骨茶 豉油味有少少重左d
店員有禮貌
2023-11-28
2023-11-29 44 瀏覽
今日就嚟到呢間唔洋氣但有味道既店,食嘢就係要舒服滿足,點需要太多煞科花巧? 先講講佢家的星洲麥皮蝦🦐,嗚呼,蝦仁大隻得嚟唔脹水,啖啖肉啵唧咬落真係正!麥皮炒得鬆軟,啲香味撲鼻而來,一諗起都仲意猶未盡。而個喇沙🍜,湯底辣得啱啱好,又香又滑,畀人飲落去心窩窩暖笠笠。魚蛋彈牙得嚟又唔會太韌,食得出佢哋為咗新鮮每日限量供應。肉鬆蛋黃醬多士🍞,嘩,呢個多士厚得誇張!肉鬆香口得嚟有啖啖肉感,牛油又夠味,仲要加塊鹹香嘅蛋黃醬,真係邪惡中嘅美味,令人一試難忘。班友們,吃貨之旅點可以錯過呢間藏身商場嘅美食天堂,記得一嚟就要落手訂啲招牌,可以嘅話,多叫啲嚟share,食多啲唔同款都係一種享受嚟㗎!👍🍴✨

2023-11-23 43 瀏覽
我哋今日被安排坐大窗邊嘅卡位,雖然isquare對出唔係大海景,不過對住尖沙咀街頭大夜景食飯都非常寫意👍🏻加上卡位十分闊落坐得很舒適!新加坡金沙蝦鹹蛋黃味超香,沾滿成隻蝦!蝦隻大隻爽口,用料新鮮。雖然係炸物但制作得十分不俗,唔會好重油膩感。馬來蝦麵蝦味充滿整碟麵條,麵條爽口彈牙,很惹味!黏蛋油酥餅配咖喱雞球煎蛋油酥餅外脆內軟,多層口感,沾上香濃咖喱汁真係非常之正!最后食埋啲入味鮮雞件十分滿足!
新加坡金沙蝦
馬來蝦麵
蝦味充滿整碟麵條,麵條爽口彈牙,很惹味!
黏蛋油酥餅配咖喱雞球
2023-11-22 1410 瀏覽
未曾去過新加坡,但對於佢嘅菜式都有點認識。久唔久都想食一餐,今晚飯腳帶我去呢一間。以粉藍及白作為主色,以大幅壁畫作裝飾,都幾有當地感覺,而大部份都係卡坐,坐得幾舒服。呢客魚露花甲 ($168),作為凍盤又幾過癮。已開半殼,食得方便; 酸辣魚露淋係花甲肉上,一啖一隻,令人開了胃口。想食新加坡菜,唔多唔少都諗起喇沙,咁就來一碗新加坡魚蛋喇沙 ($68)。個人認為一碗好味嘅喇沙,個湯底要夠香濃,呢碗入口有濃香喇沙味道,加入椰漿增加香甜杰度。材料除咗有魚蛋,仲有魚片及半隻溏心蛋,偶爾食到爽脆芽菜。圓粒魚蛋爽口彈牙,唔錯。油麵份量都幾多,食完相當飽肚,以呢個價錢黎講,相當抵。另一傳統主食又點少得”辣死你媽”,幾款選擇之中,有呢客邪惡之選,特大鷄髀辣死你媽配椰漿飯 ($78)。鷄蛋下嘅飯粒之所以變成粉藍色,係因為加入蝶豆花,入口滿滿椰漿味道。隻炸鷄髀確係相當大隻,含肉量豐富,皮脆肉嫩。傳統食法係將魚乾仔,花生,加埋參巴醬一齊送飯。我就再加多舊炸鷄髀肉,加埋蛋汁,正到無朋友。晚餐要加多點綠色,惹味之選馬拉盞炒通菜 ($78),加埋蒜粒及紅辣椒,點會唔好味呢?!呢度仲有多款特色甜品,好似炸湯丸,特色糕

呢客魚露花甲 ($168),作為凍盤又幾過癮。

材料除咗有魚蛋,仲有魚片及半隻溏心蛋,偶爾食到爽脆芽菜。

圓粒魚蛋爽口彈牙,唔錯。

油麵份量都幾多,食完相當飽肚,以呢個價錢黎講,相當抵。

隻炸鷄髀確係相當大隻,含肉量豐富,皮脆肉嫩。

呢度仲有多款特色甜品,好似炸湯丸,特色糕點,唯有留返下次。
2023-11-21 48 瀏覽
今日同朋友去尖沙咀行街,中途想坐低食個下午茶,去左Isquare周圍搵野食,商場食店有很多,最後揀左星怡職員安排我地坐卡位位置 感覺好舒適,叫左幾款食物Share食,味道也很不錯柚子蝦沙律 $78蝦球 柚子 腰果 青瓜 新鮮沙律菜同蝦球 配上柚子 絕對是開胃菜新加坡魚蛋喇沙 $68魚蛋 喇沙湯 油麵 蛋 芽菜 魚餅 椰漿 配料豐富 香濃喇沙湯底微辣 好惹味香煎美極鮑魚 $140鮮鮑魚 味極汁 雜菜新鮮鮑魚 爽口彈牙 斑斕咖央多士 $48斑斕咖央 鮮油 麵包多士夠鬆脆 斑斕咖央配鮮油 味道好夾 好味道怡保白咖啡 $28香醇咖啡 夠幼滑 係我鐘意的口味

柚子蝦沙律 $78

怡保白咖啡 $28
香醇咖啡 夠幼滑 係我鐘意的口味

2023-11-15
2023-11-19 44 瀏覽
尖沙咀iSquare內有間星馬菜餐廳,環境舒適,一邊玻璃窗陽光射入,而四處亦有熟識的檳城壁畫,整體裝修環境和諧舒服~雞肉咖哩酥($40)一客四件,咖哩酥炸到脹卜卜,入面餡料有雞肉,薯仔及雜菜混合而成.咖哩味非常濃郁,後勁有咖哩辛辣娘惹蘿蔔糕($78)傳統新加坡菜式.蘿蔔糕口感較軟淋,而芽菜有爽脆感.雖然帶少許油膩但非常有鑊氣,炒得焦香咸蛋黃特大虎蝦 ($240)上枱已飄來陣陣咸蛋香氣.虎蝦共2大隻,肉質爽口彈牙,蝦肉滿佈住咸蛋黃醬,蝦殼並炸而脆身金黃.味道香濃,邪惡亦滿足

雞肉咖哩酥($40)

娘惹蘿蔔糕($78)

咸蛋黃特大虎蝦 ($240)

2023-11-17 63 瀏覽
食物水準不錯,性價比高。每次必點班蘭咖央多士和新加坡魚蛋喇沙麵。班蘭咖央多士超級邪惡,班蘭醬加厚切牛油,多士烘得相當香脆。黑松露香煎鮑魚已切粒,因此不會有過韌的問題,任何年齡人士皆易於進食,亦因已切粒,可均勻地沾上醬料。但當然,切粒了就沒那麼好看,建議切片。手工炸蝦餅扎實彈牙,稍嫌油份太多。新加坡魚蛋喇沙麵是用家傳百年的秘製辣椒醬加上喇沙葉製成香辣惹味的喇沙湯底,加上麵質彈牙,魚蛋和魚片數量多,卻只售$68,個人認為物超所值,屬必試之選!芒果沙冰打得細碎,芒果味濃,不錯。餐廳用色柔和舒適。
食物水準不錯,性價比高。

每次必點班蘭咖央多士和新加坡魚蛋喇沙麵。

班蘭咖央多士超級邪惡,班蘭醬加厚切牛油,多士烘得相當香脆。

手工炸蝦餅扎實彈牙,稍嫌油份太多。

芒果沙冰打得細碎,芒果味濃,不錯。
餐廳用色柔和舒適。

• 斑蘭咖央多士
  • 新加坡魚蛋喇沙麵
2023-11-16 39 瀏覽
星怡尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場3樓303號舖雖然成日會黎尖沙咀,但比較少會上黎iSQUARE, 今日心血來潮上黎逛一逛啦,發覺原來都有幾多餐廳,所以決定係呢到開餐,最後我揀左呢間主要食新加坡菜既<星怡>星洲麥皮蝦呢個絕對係必食既,真係好有係新加坡食到既風味,蝦既size超大隻,而且又新鮮彈牙啖啖肉,配合埋炒麥皮一齊食真係好正星加坡魚蛋喇沙麵超鐘意呢到既喇沙湯底,非常地道好香好濃郁,入口又唔會覺得太辣,岩晒我口味,除左食晒成碗麵之外,真係忍唔住連湯底都飲埋呀海鮮釀油條感覺呢個係少少fusion菜式,係傳統既油炸鬼入面釀入咗新鮮嘅蝦肉,配合埋泰式辣醬一齊食,估唔到係咁好味架肉鬆蛋黃醬多士呢個多士真係無得輸,雖然非常邪惡多士入面夾住厚切既牛油,但係加埋厚厚既蛋黃醬同埋鋪晒既肉鬆一啖放入口,真係好食到唔識得形容
星怡
尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場3樓303號舖

星洲麥皮蝦

星加坡魚蛋喇沙麵

海鮮釀油條

肉鬆蛋黃醬多士
2023-11-13 37 瀏覽
Movie night@isquare iSquare呢個商場非常方便,一上地鐵站就有嘢食有嘢行行就麻麻,泊車都麻麻,但係食肆好多選擇!正!想搵啲香口惹味又唔係酒樓雅居酒屋之類嘅見到呢間喺黃大仙都有分店嘅一入去非常好彩可以配到一個窗口位嘅卡位勁大個玻璃好開陽!唔使講嘢坐低一定要嗌杯芒果沙冰正!正!正!唔會好酸,亦都唔會太甜味,味道啱啱好非常開胃小食一定要嗌手工炸蝦餅!勁香口好惹味唔係炸到好熱氣嗰一種要重點推介大蝦粉絲煲!首先佢用虎蝦都好大隻而且佢係用蝦湯浸住啲粉絲啲粉絲入晒香濃,蝦味,又鮮又惹味蝦頭都食埋佢!唔少得叫個馬拉盞炒通菜超惹味!飲飽食醉就可以好好去睇戲之路!
Movie night@isquare
iSquare呢個商場非常方便,
一上地鐵站就有嘢食有嘢行
行就麻麻,泊車都麻麻,
但係食肆好多選擇!正!

想搵啲香口惹味又唔係酒樓雅居酒屋之類嘅
見到呢間喺黃大仙都有分店嘅
一入去非常好彩可以配到一個窗口位嘅卡位
勁大個玻璃好開陽!

唔使講嘢坐低一定要嗌杯芒果沙冰
正!正!正!唔會好酸,
亦都唔會太甜味,味道啱啱好非常開胃

小食一定要嗌手工炸蝦餅!
勁香口好惹味
唔係炸到好熱氣嗰一種

要重點推介大蝦粉絲煲!
首先佢用虎蝦都好大隻
而且佢係用蝦湯浸住啲粉絲
啲粉絲入晒香濃,蝦味,又鮮又惹味
蝦頭都食埋佢!

唔少得叫個馬拉盞炒通菜
超惹味!

飲飽食醉就可以好好去睇戲之路!
2023-11-08
2023-11-12 40 瀏覽
餐廳環境:餐廳內牆上有大幅新加坡地標既風景相,整間餐廳以淺藍色為主,感覺簡單舒適,空間大,座位都好舒適。睇餐牌,有好多特式既新加坡菜式,係一般既香港新加坡餐廳會比較少有的。🔔海鮮釀油條:油條內釀滿蝦肉,本來就脆口既油條再炸過,口感更加酥脆,形成外脆內軟既香口小食。🔔馬來參巴烤魔鬼魚:魔鬼魚真係好少地方可以食到,三件大大件既魔鬼魚肉,加上特式醬汁煎香,魚肉一梳梳,肉質彈牙。魔鬼魚肉味比較濃烈,想中和味道,可以沾點隨餐附上既秘製醬汁。
2023-11-04 63 瀏覽
「星怡」位於尖沙咀isquare 嘅分店以baby blue 為主colour tone,餐廳裝潢設計都係圍繞著星馬各地風景地標,尤其係檳城嘅壁畫,好似真係去咁檳城咁😎哩度除咗可以搵到一般星馬菜式,仲有好多款地道海鮮就連魔鬼魚都有得食😲😲咁特別又點可以唔嗌嚟試吓呢🤓🤓🐟馬來參巴烤魔鬼魚 魔鬼魚真係唔係度度都有得食😆一客有3件可以分享,魔鬼魚嘅肉質實得黎又幾滑嫩😌每一件面頭都有參巴醬幾惹味,想清新啲嘅重可以加少少青檸汁或者沾上秘製甜酸醬🐔芝士油酥餅配咖喱雞球咖喱雞球相當惹味濃郁,除咗有主角雞肉外仲有大量炸過嘅薯仔粒,配上熱辣辣嘅芝士🧀️油酥餅相當美味😋如果可以揀配飯就更加好😆🦐檳城排骨大蝦湯麵🍜蝦湯麵最重要嘅梗係個蝦湯底,望落去紅通通都知真材實料,摻摻都嗦哂湯底嘅精華👍🏻仲有相當豐富配料,大蝦、金沙排骨、魚片同溏心蛋😋😋🍞肉鬆蛋黃醬多士除咗班蘭咖央多士,「星怡」仲有另外兩款特色多士,我地揀咗鹹甜交集嘅肉鬆蛋黃醬多士,中間仲夾住厚厚嘅邪惡牛油🧈

🐟馬來參巴烤魔鬼魚

🐔芝士油酥餅配咖喱雞球

🦐檳城排骨大蝦湯麵🍜

🍞肉鬆蛋黃醬多士

• 馬來參巴烤魔鬼魚
2023-11-04 66 瀏覽
🔹️與朋友仔到尖沙咀 i Square ‘’星怡‘’ 食新加坡菜🥢餐廳環境舒適寬敞, 以高效率服務~稱心滿意🧑‍💼👩‍💼價錢相宜💰🔸️班蘭咖央多士🥪一向很喜歡食班蘭咖央多士, 味道香甜、必食之選🤤🔸️烤原條鮮魷配秘制醬汁🦑魷魚十分彈牙, 加上秘制辣汁, 十分惹味👍🔸️新加坡魚蛋喇沙麵🌶🍜以爽口彈牙魚蛋和魚片, 還有豆腐卜吸收了濃郁喇沙湯底🌶So Yummy😋🔸️蠔油芥蘭🥬油菜分為大、小Size, 我們選了小Size, 芥蘭十分鮮嫩美味🤤🔸️雞肉咖哩酥🥙色澤金黃、外脆內軟, 啖啖香濃咖哩味道😋🔸️桂圓紅棗茶🧉滋潤、冰凍又解渴🤗🔸️黑糖寒天椰汁冰🥥🍹椰汁冰充滿濃郁椰香味, 配粒粒凉粉, 很有嚼感👍

🔸️班蘭咖央多士🥪
一向很喜歡食班蘭咖央多士, 味道香甜、必食之選🤤

🔸️烤原條鮮魷配秘制醬汁🦑
魷魚十分彈牙, 加上秘制辣汁, 十分惹味👍

🔸️新加坡魚蛋喇沙麵🌶🍜

🔸️蠔油芥蘭🥬

🔸️雞肉咖哩酥🥙
色澤金黃、外脆內軟, 啖啖香濃咖哩味道😋

🔸️桂圓紅棗茶🧉
滋潤、冰凍又解渴🤗

🔸️黑糖寒天椰汁冰🥥🍹
椰汁冰充滿濃郁椰香味, 配粒粒凉粉, 很有嚼感👍