銅鑼灣金百利商場有好多抵食店鋪,今日就心血來潮好想食易牙,我估計自己都超過10年冇食過,記得以前細個成日喺旺角食,唔知點解突然今日想攞返啲回憶😛見到餐牌有我以前食開嘅魚丸貢丸羹冬粉,我唔知點解我個人好悶,每次嚟到都係食呢款。好啦,咁我就食呢個套餐啦。飲品方面,我就揀咗珍珠奶茶🧋成個套餐都只係$60,冇加一,真係好抵👍🏻我覺得食物味道冇變過,仍然係我童年時候嘅味道。另外午膳時間人唔多,所以座位十分舒適,店員態度親切,所以我下次都會再嚟👍🏻👍🏻

2024-05-28
2024-05-01 62 瀏覽
今日一行3 人去食午餐大約12:00 左右入去,不用等位一入去,店員已經通知邊個位風大值得一纘我哋點左3 個套餐紅燒牛肉麵….ok 烤牛肉飯…. 牛肉有d 硬花支丸貢丸麵… 可以再加2 個小食台灣腸… 野味甜不辣… 好食套餐大約50-60 連飲品我哋叫左珍珠奶茶,🧋🧋🧋有茶香味由於同行有小朋友,吾小心倒瀉左飲品店員返應好快👏🏻👏🏻👏🏻即刻幫我地調位又叫我地吾好鬧小朋友再俾埋d 吸濕紙我地幫小朋友清潔好多謝店員,好有heart ❤️❤️❤️❤️
今日一行3 人去食午餐
大約12:00 左右入去,不用等位

一入去,店員已經通知邊個位風大

值得一纘

套餐大約50-60 連飲品
我哋叫左珍珠奶茶
,🧋🧋🧋
有茶香味

由於同行有小朋友,吾小心倒瀉左飲品

店員返應好快👏🏻👏🏻👏🏻
即刻幫我地調位
又叫我地吾好鬧小朋友

再俾埋d 吸濕紙我地幫小朋友清潔

好多謝店員,好有heart ❤️❤️❤️❤️

• 紅燒牛肉麵
2024-03-01 301 瀏覽
第一次食完佢碗麻辣紅燒牛肉冬粉,就好掛住要食第二次。真係超好味😋😋😋佢個紅燒肉軟身得黎好鬆化,有啲啲甜香味,再夾埋個辣湯真係perfect👍🏻有3至4舊白蘿蔔,清甜得黎夾住啲辣味冬粉係台式粉絲,食完唔脹胃。吸麻辣湯嘅份量好適中,唔會吸走哂你啲湯搞到一pat pat.侍應好好,佢哋會提醒你個麵會好辣,會問你洗唔洗要小辣。我個人就好食得辣嘅。佢小辣都對我黎講有啲辣。如果唔係好食得辣都係叫BBBB辣好喇😉檸檬茶都係大衆嘅一般檸檬茶,無咩特別So far, 我會再去食😋😋😋
有3至4舊白蘿蔔,清甜得黎夾住啲辣味

檸檬茶都係大衆嘅一般檸檬茶,無咩特別

So far, 我會再去食😋😋😋
麻辣紅燒牛肉冬粉

2024-03-01
麻辣紅燒牛肉冬粉
  • 紅燒牛肉麵
2023-11-24 438 瀏覽
十幾年前我仲係中學生,當年同家姐行完街好多時都會去易牙食埋晚餐先返屋企當年晚餐嘅價錢都係50幾60蚊左右,仲有珍珠奶茶飲,大份又好味,當時覺得好正好開心銅鑼灣呢個位都真係十幾年都無搬過,而我亦好多年無幫襯過啦果日純粹帶小朋友出去行下,想食平DD,就上去再回憶下睇下食物方面有無變係米仲係甘平靚正人流仍然唔少,價錢方面的確唔係加咗好多,而且晚市仲推出咗D 2人套餐我哋叫左個2人套餐$199主菜揀咗鐵板蜜汁雞排同沙茶魚柳小食揀咗炸花枝丸拼貢丸+$15轉左個淮山几子螺頭竹絲雞湯2個飯都+$10轉左滷肉飯另外再加左個豬骨湯娃娃菜+$18,個菜嘅份量有D失望再叫左個烤牛肉飯$602杯珍珠奶茶+1杯熱檸茶埋單TOTAL$343價錢的確唔係貴味道方面亦已經覺得普通,始終人大咗出面試過嘅亦多左只能話食的是回憶吧,簡簡單單一餐十幾年都仍然屹立不倒,已經值得支持
銅鑼灣呢個位都真係十幾年都無搬過,而我亦好多年無幫襯過啦

我哋叫左個2人套餐$199

再叫左個烤牛肉飯$60
2杯珍珠奶茶+1杯熱檸茶

埋單TOTAL$343
價錢的確唔係貴
味道方面亦已經覺得普通,始終人大咗出面試過嘅亦多左
只能話食的是回憶吧,簡簡單單一餐
十幾年都仍然屹立不倒,已經值得支持
2023-08-16 544 瀏覽
一直有keep住食開易牙,味道同價錢係覺得ok既。但由2星期前食發現佢地開始將肉燥量減少,跟本唔夠用黎撈佢地基準既飯量。希望佢地之後可以加番個肉燥量,唔好因為慳皮而流失一直幫襯開易牙既舊客
2023-07-10 603 瀏覽
𝟛𝟘.𝟛.𝟚𝟘𝟚𝟛《質素差價錢平台灣菜😓》🍃易牙台式料理 (銅鑼灣)🍃📍銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場5樓R1號舖📍突然想食台灣嘢所以就去咗金百利搵嘢食👻入到去發現冇乜人😗即刻叫嘢食基本上五分鐘嘢食就嚟,不過講真就唔好食😓𐂂 鹽酥雞排肉燥飯 ($60)首先嚟啲飯同雞排都唔係熱辣辣🔥肉燥嘅味感覺好廉價,啲肉感覺就係好普通嘅免治肉,但一啲肥肉都冇🌝加上個調味完全冇台灣嘅味道,完全就係港式快餐嗰種肉燥😤雞排冇調味之外,炸完都唔算好酥脆,而且雞肉都幾柴🐓附送嘅冬瓜茶一啲都唔正宗🍵整體嚟講可以話係幾差🤧꧁評分꧂🍴食物: 0.5/5💰性價比: 1/5🪴服務: 2.5/5✈︎ 店鋪資訊✈︎💸人均消費: $100內🈚️加一服務費🔖餐廳分類 🔎 #hkfoodieat_銅鑼灣 #hkfoodieat台灣菜🇹🇼
𝟛𝟘.𝟛.𝟚𝟘𝟚𝟛
《質素差價錢平台灣菜😓》

🍃易牙台式料理 (銅鑼灣)🍃
📍銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場5樓R1號舖📍

鹽酥雞排肉燥飯

𐂂 鹽酥雞排肉燥飯 ($60)

꧁評分꧂
🍴食物: 0.5/5
💰性價比: 1/5
🪴服務: 2.5/5

✈︎ 店鋪資訊✈︎
💸人均消費: $100內
🈚️加一服務費

🔖餐廳分類
食物質素令人失望的,叫了珍珠奶茶,沒有茶味,只有少少奶味,珍珠無味。素菜豆腐烏冬的素菜是一條秀珍菇+紅蘿蔔絲一堆+一條被剪開成兩塊半生的油麥菜+百福豆腐+劣質烏冬連上述無味珍奶,盛惠50大元。湯底是菇味水。另一個餐是大腸面線 +魯肉飯,八方XX的面線好吃一點,魯肉飯的肉少得可憐,飯相對汁是很多,有一細條冬菇。服務員態度親切主動也挽回不了食物質素扣的分數,非母乳餵哺友善的要求實屬可惜。

題外話/補充資料: 今日跟BB去這間餐廳,在餐廳餵奶,被要求用外套遮蓋寶寶。作為母乳媽媽,在各大餐廳和巴士餵奶多次,第一次被這樣要求,這是一間非母乳餵哺友善的餐廳,請媽媽們注意啊!
2023-07-05
少奶呢排都系銅記番工🙈所以就襯時間系附近系窮_午飯😳就試下「易牙」系台式餐廳黎👻眼見50蚊就有個餐😱😱🙈鹽酥雞轉烏冬餐🍜需時15分鐘少奶系無雞不歡🤣雞全部都系雞~講真50蚊本身唔太大期望🙈旦求醫飽又唔太難食話就15分鐘但好快就上菜😂烏冬湯式可以話系清水+乾洋蔥+鹽+2條菜👍🏻👍🏻🥶真系減肥一流😂😂鹽酥雞就熱既👻香、脆、咸咸地🥰但就份量細🙈我系唔夠飽…唯有飲台式奶茶頂住算😂台式奶茶真系飲奶+水+少茶😂🪙價錢: $50🤩味道: 3.8/5環境:室內座位算多, 冷氣好夠!唔會熱岩岩5點到算唔多人唔洗等位🫶🏻職員系有禮貌同回應🫶🏻Ps 價錢系抵🫶🏻如果再有質素就請移玉步👻🔴🟠🟡🟢🔵🟣⚪️⚫️服務:4.5/5環境:4.5/5返食:3.9/5價錢:4.7/5🔴🟠🟡🟢🔵🟣⚪️⚫️👷🏻‍♀️利申:本網只代表個人感受與想法不代表全部🫡(本台暫試運當中, 全人手營運, 多多包涵)🪙今次全自費👷🏻‍♀️📍易牙台式料理 (銅鑼灣)銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場5樓R1號舖🚈(銅鑼灣站E出口行1分鐘)
少奶呢排都系銅記番工🙈所以就襯時間
系附近系窮_午飯😳
就試下「易牙」
系台式餐廳黎👻
眼見50蚊就有個餐😱😱🙈

鹽酥雞轉烏冬餐🍜需時15分鐘
少奶系無雞不歡🤣雞全部都系雞~
講真50蚊本身唔太大期望🙈
旦求醫飽又唔太難食
話就15分鐘但好快就上菜😂
烏冬湯式可以話系清水+乾洋蔥+鹽
+2條菜👍🏻👍🏻🥶
真系減肥一流😂😂
鹽酥雞就熱既👻香、脆、咸咸地🥰
但就份量細🙈
我系唔夠飽…唯有飲台式奶茶頂住算😂
台式奶茶真系飲奶+水+少茶😂
🪙價錢: $50
🤩味道: 3.8/5

環境:
室內座位算多, 冷氣好夠!唔會熱
岩岩5點到算唔多人唔洗等位🫶🏻

返食:3.9/5
價錢:4.7/5
🔴🟠🟡🟢🔵🟣⚪️⚫️

👷🏻‍♀️利申:本網只代表個人感受與想法不代表全部🫡
(本台暫試運當中, 全人手營運, 多多包涵)

🪙今次全自費👷🏻‍♀️

📍易牙台式料理 (銅鑼灣)
銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場5樓R1號舖
🚈(銅鑼灣站E出口行1分鐘)
2023-06-19 216 瀏覽
今日一直下著毛毛雨,所以同一個同事搵左間喺地鐵站附近嘅食店食lunch.大概12:40嚟到,仲有一半嘅空位。呢度環境都好乾淨企理同清靜。職員好快帶咗我哋坐低,俾Menu我哋睇。原來午市套餐好抵食。我叫咗一個$50嘅午市套餐,包括魯肉飯,大腸麵線同埋珍珠奶茶。我同事都係叫咗一個$50嘅午市套餐,包括魯肉貢丸滷雞蛋乾麵同台式奶茶。同事話個乾麵都幾多,味道正常。而我嗰個魯肉飯就夠濃味,最啱用嚟送飯。至於大腸麵線就比較普通。我同埋我同事都覺得個奶茶比較稀咗少少。但係,如果以$50呢個價錢嚟講,其實真係好抵食。

同事話個乾麵都幾多,味道正常。

2022-12-25 876 瀏覽
🐷魯肉飯配大腸麵線($50)魯肉肥瘦適中,醬汁調味啱啱好又唔會太油,好啱送飯,配菜既醃青瓜酸酸地既開胃又幾好食添。大腸麵線既蒜味幾重,雖然質感偏稀但我自己就覺得啱啱好,不過大腸只有2大舊,如果可以比多1~2舊就更好🙏🏻🧄黑椒香腸(星期5限定特價$12)當時做緊每日唔同款既特價,見到星期5係黑椒香腸就即刻叫左😍估唔到有跟我最愛既生蒜片,辣辣地好好味👍🏻🧋珍珠奶茶(BB少甜,跟餐免費)因為怕會太甜就叫左店員提議既BB少甜,果然真係啱啱好,只帶微甜。味道中規中矩,不過都幾多珍珠,飲完都好飽肚50蚊有飯有麵有野飲,仲要凍飲唔使加錢又無加一,環境又ok,係堂食嚟講應該係平絕成個銅鑼灣,所以每次去都座無虛席,如果想慳錢或者有糧尾既煩惱,呢度真係一個好選擇👍🏻
魯肉飯配大腸麵線

🐷魯肉飯配大腸麵線($50)
黑椒香腸

🧄黑椒香腸(星期5限定特價$12)
珍珠奶茶

🧋珍珠奶茶(BB少甜,跟餐免費)

2022-10-07
魯肉飯配大腸麵線
黑椒香腸
之前返銅鑼灣成日都會去幫襯易牙,但好次再食真係一肚火😡首先,一入去已經問我會唔會收BB車,BB未坐得穩,我就同佢講未收BB車!之後坐底冇耐,就走過黎係咁推我架BB車,心諗有無搞錯?咁點解一開始要安排坐果度?之前BB隻腳係咁踢張枱,我已經專登張野食同飲品放係另一邊,個女侍應仲專登走過黎講話唔好踢張枱,睇住踢跌啲飲品😡神又係你鬼又係你啦,係你一開始格硬推架bb車入去既,而加又會驚踢到張枱,真心搞唔清到底想點?倒不如一開始就話謝絕嬰兒入內啦~真心食咗咁多次門口老板娘都好好人,但今次堅嬲,唔會再幫襯😔PS:兩杯凍台奶都勁淡,魯肉茄子飯就正常發揮啦!但冇下次
2022-11-07 594 瀏覽
難得約到男友lunch, 去咗金百利食個台式午餐,鹽酥雞扒面套餐$50幾抵食,鹽酥雞扒滷肉飯套餐都只係$60。質素都OK,鹽酥雞扒幾有驚喜,大大塊,揸得超香脆,啲雞皮直程好似食緊薯條咁。套餐配嘢飲,珍珠奶茶都幾好飲,可以揀少甜,柑桔椰果甜度冇得揀,但係幾多椰果。餐牌上面寫鹽酥雞扒製作時間需要15分鐘,但係我哋今日order後差不多5分鐘就送到,新鮮炸起熱辣辣。呢間台式餐廳真係不失為打工仔午飯嘅好選擇。

2022-07-25 812 瀏覽
午市時間叫左個麻辣牛肉麵 先講缺點 湯底略嫌單調 好淡 好似水加辣油咁 紅白蘿蔔完全無味 優點係舊牛幾捻 有牛味 扁麵有咬口見其他食評有唔辣既牛肉麵..不過今日黎就唔見有 另外叫左杯珍珠奶茶奶茶無乜茶香味 珍珠太少 有很大改進空間
午市時間叫左個麻辣牛肉麵
優點係舊牛幾捻 有牛味 扁麵有咬口
見其他食評有唔辣既牛肉麵..不過今日黎就唔見有

另外叫左杯珍珠奶茶
奶茶無乜茶香味 珍珠太少 有很大改進空間
麻辣紅燒牛肉麵
2022-02-23 984 瀏覽
話說入去叫咗個麻辣鴨血冬粉60蚊套餐有杯奶茶碗嘢黎到都知唔方好嘢個湯面頭有少少辣油 基本上同滾水冇分別食落去就係好似飲緊啲有辣油嘅熱水啲冬粉吸咗湯都係完全完全完全冇味鴨血都係難食 奶茶都係難飲基本上走嘅時候碗嘢都係原封不動雖然浪費 但係唔好意思 真係食唔落有冇得俾0星呢個價錢 講真倒貼俾我都唔會食勇者可以自己去試下 可能其他會好啲掛..。。。。。。。。。臨走嘅時候見倒有人對情侶考慮緊入去我果斷講聲唔好入 好難食又拯救咗兩個人
話說入去叫咗個麻辣鴨血冬粉
基本上走嘅時候碗嘢都係原封不動
雖然浪費 但係唔好意思 真係食唔落
有冇得俾0星
呢個價錢 講真倒貼俾我都唔會食
勇者可以自己去試下 可能其他會好啲掛..
。。。。。。。。。
臨走嘅時候見倒有人對情侶考慮緊入去
我果斷講聲唔好入 好難食
又拯救咗兩個人
2022-02-23
2022-01-28 621 瀏覽
💥雞扒有驚喜📍易牙台式料理|銅鑼灣📍人均消費 $ 6 X#CL銅鑼灣 #CL四圍食 #CL台灣野⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️💟鹽酥雞扒麵讚先雞扒厚身唔會鞋好味,仲要大大件,好過出面好多台灣食品店👍🏻不過個麵就係R哂頭…. 點解可以咁油🤯油得黎仲要無味既🤯麵質唔彈口可能跟飯會好食啲🥲午市套裝野飲可以簡珍珠奶茶🧋雖然珍珠少啲但都過得去既🤣🤟🏻不負責任點評好味道🌕🌕🌕🌘🌑性價比🌕🌕🌕🌗🌑回頭率🌕🌕🌕🌑🌑(五粒為滿分)⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💥雞扒有驚喜

📍易牙台式料理|銅鑼灣