德福閣

Stanford Café
好耐好耐沒吃自助餐了~食晚一行4人到旺角德福閣止止癮~餐廳位於旺角,比較近旺角東站,食物種類不少,地理位置方便,性價比高,值得一試😊入座後,侍應䡓人送上每人四隻生蠔,相當新鮮同鮮甜💕海鮮刺身有四款,分別是三文魚、油甘魚、鯖魚、八爪魚,三文魚好肥美!另外還有長腳蟹蟹腳、青口、蝦,相當爽彈、鮮甜! 熱食選擇也不少,我試了蒸魚、麻辣水煮牛肉、海南雞、魚湯煨時蔬、炸薯角、鴨胸、茶碗蒸、西檸雞、咕嚕肉、烤肉眼扒等,推介一定要試肉眼扒配黑椒汁,肉質軟諗👍🏻冷盤螺肉、涼拌木耳、巴馬火腿拌蜜瓜🍈中華沙律等✨胃容量有限,但是相當推薦巴馬火腿拌蜜瓜🍈蜜瓜爽甜,非常清新!🌟甜品甜品正正子!有小朋友最愛的朱古力噴泉、芝士蛋糕、椰汁西米露、黑森林蛋糕、雜果啫喱、疏乎厘、班戟等等💕超正! 班戟和梳乎厘都是即整,熱辣辣!兩者都吃了兩次,又軟又香(*ˉ︶ˉ*)配上雪糕,簡直不得了! 水果西瓜、哈蜜瓜、菠蘿等(*ˉ︶ˉ*)可以解膩! 雪糕有Movenpick雪糕和雪米糍~ 總括來說,店員服務殷勤,笑容滿面,三個種類也不差,性價比十足!

入座後,侍應䡓人送上每人四隻生蠔,相當新鮮同鮮甜💕

海鮮

熱食

冷盤

🌟甜品

水果
西瓜、哈蜜瓜、菠蘿等(*ˉ︶ˉ*)可以解膩!

雪糕
有Movenpick雪糕和雪米糍~

2023-08-24 358 瀏覽
平日晚市自助餐(成人價:加一後$398/位)/✴️刺身三文魚 希靈魚 墨魚片等等🌊.✴️海鮮松葉蟹腳 凍中蝦 加拿大青口🦀每人還有4隻生蠔🦪在入座後不久 店員會自動送上.✴️熟食♨️法式焗蠔♨️清蒸星上鮮: 中式蒸大條新鮮魚🎣♨️海南鮮雞♨️日式茶碗蒸🍳♨️咕嚕肉♨️西檸雞♨️魚湯時蔬🥬♨️香桃燒汁煎鴨胸等等.✴️湯品🍲中式老火湯🍲西式蘑菇湯.✴️牛肉厚切燒香草肉眼🐮大概是5成熟度.✴️前菜沙律吧🥗多款沙律菜和冷盤❄️🥗雜凍肉🥗巴馬火腿伴蜜瓜🍈🥗煙鴨胸枝豆拌胡麻醬汁🥗味付螺肉 中華沙律🥗希臘沙律吞拿魚沙律等等.✴️水果.✴️甜品🍧有各種蛋糕 糕點 🍧朱古力噴泉⛲️🍧Pancake: 可多選紅豆/cream/香蕉餡料 還有配料和朱古力醬等 供自由配搭🥞🍧疏乎厘: 每次出爐十多個小size疏乎厘 🍧火焰雪山: 8pm左右出爐 廚師會在餐廳中央點火🔥帶有點酒味的雪糕蛋糕🍧各款口味的movenpick雪糕 雪米糍✨/甜品的種類豐富 選擇多✅每款食物被掃光後店員會快速補上不需要等很久☺️/
平日晚市自助餐(成人價:加一後$398/位)
✴️刺身
每款食物被掃光後
店員會快速補上
不需要等很久☺️
2023-08-23 6186 瀏覽
國際海鮮美食自助晚餐🥂🐧❣️頭盤餐廳會送上超級新鮮的生蠔,肥美又水嫩,一口咬下,先能感受到海水的鹹味,再來生蠔的鮮甜在口中擴散,甜美與鹹度完美平衡,細嫩爽口的質感令人回味。熟食種類:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧熟食中西兼備,款式頗多,例如有生炒排骨、黑松露忌廉汁青口、海南雞、西檸雞等等,賣相吸引味道有水準👍 當中首推日式茶碗蒸,蒸蛋香軟潤嫩,滑溜溜的質感令人上癮,蛋香四溢,內含蟹柳、魚肉等海鮮配料,令蒸蛋更鮮更甜。凍食種類:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧凍食款式相對於熟食比較少,但勝在每樣都有,冷盤、刺身、壽司、凍海鮮一應俱全,鮮度十足,美味又可口。甜品種類:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧甜品種類極多元化,由必備常見的蛋糕、雪糕、布甸,好玩又好食的朱古力噴泉,即點即製的自選班戟,香噴噴的限定疏乎厘,至師父即場燒製的火焰雪山都有,種類之多令人驚喜。個人最喜歡即場製作的疏乎厘,空氣感十足,入口軟綿綿又甜蜜蜜,令人幸福感滿溢。🐧❣️疏乎厘數量有限,先到先得,務必留意甜品吧派籌時間喲❣️飲品種類:🐧🐧🐧🐧🐧飲品種類齊全,除了經典的茶與咖啡,還有果汁、啤酒、汽水等,最令人意外,是有玻璃樽裝可樂提供,一流必飲🤩 服
國際海鮮美食自助晚餐🥂

凍食

種類:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

凍食款式相對於熟食比較少,但勝在每樣都有,冷盤、刺身壽司、凍海鮮一應俱全,鮮度十足,美味又可口。

飲品

服務:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳補充食物飲料速度理想,整場自助餐未見有食物空盤,值得一讚。

餐廳職員回收用後餐碟速度迅速,出外拿取食物後,回位時已不見先前用過的餐碟,效率極高。

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳裝修時尚富現代感,燈光明亮醒神,桌椅之間空間感足,感覺舒適。

自助區空間度足,未有排隊擁擠的情況出現,十分不錯。

🐧❤️結語:性價比極高,喜愛熟食甜品的朋友務必到訪,誠意推介❤️

Stanford Café - A Gastronomic Journey from   Hong Kong :  Nestled in the heart of bustling Hong Kong, Stanford Café presents a delightful fusion of flavors that transport you to a charming culinary haven. With a menu that boasts an enticing array of charcuterie, frozen fruits de mer, and delectable coin dessert .charcuterie :The charcuterie selection at Stanford Café is a celebration of flavors and textures. From artisanal cheeses that melt in your mouth to an assortment of cured meats that sing

charcuterie :
The charcuterie selection at Stanford Café is a celebration of flavors and textures. From artisanal cheeses that melt in your mouth to an assortment of cured meats that sing with robust flavors, the platter is a perfect start to the gastronomic adventure.
 fruits de mer surgelés  :
The frozen fruits de mer, sourced from the depths of the sea, offer a refreshing and unique twist. While the notion of frozen seafood might raise an eyebrow, Stanford Café defies expectations.
 coin desserts :
These bite-sized wonders are a symphony of flavors and textures, each coin telling a sweet tale of culinary craftsmanship. From velvety chocolate mousse crowned with a raspberry jewel to delicate mango sorbet sandwiched between buttery shortbread, every coin is a treasure trove of delight.
Huitres fraiches ;
 seafood experience is complete without fresh oysters, and Stanford Café delivers a mesmerizing plate of huitres fraiches. Served on a bed of crushed ice, these briny gems offer a taste of the ocean in each delicate bite.
2023-08-03
2023-08-17 309 瀏覽
之前試過哩間buffet,性價比好高,FD又想食蟹腳,咁encore啦。宜家哩間buffet人氣好旺,晚市基本full曬,九成客人都係街坊幫襯,好勁。嘢食唔會話好多,不過每個品種都有曬,頭盤,刺身,熱盤,甜品同飲品。一坐底,即刻送咗8隻生蠔過來,生蠔即開,雖然個頭唔算太大,不過新鮮肥美,好食到只剩2隻才記得影相。頭盤好有誠意,沙律已經好多品種可以揀,仲有火腿蜜瓜哩啲少見款式,火腿品質唔錯,搭配埋鮮甜蜜瓜好好味。哩間buffet,刺身仲有鯖魚提供,我最鐘意食鯖魚,成晚食咗3-4件。蟹腳係必試,蟹肉鮮甜好味,仲refill得好快,唔洗同人搶住食,食多幾轉都冇問題。熱盤勁豐富,清蒸斑魚火候啱啱好,鮮嫩肥美。海南雞質素好高,皮薄肉嫩,好少肥膏,真係好味到食咗4-5件。甜品品種都唔錯,最驚喜有即整疏忽厘,不過要記得先去攞牌,才有得食啦。疏忽厘即叫即整,入口即化,又唔會好甜,搭配埋Movenpick雪糕,簡直一流。哩邊仲有好少見嘅椰子味雪糕,唔錯。全晚餐廳都refill得好快,侍應見到乜冇咗,即刻refill,完全唔似出面啲餐廳要搶住攞好嘢食。同埋啲侍應好醒目,見到客人食完,即刻清曬啲碟又幫忙加水

全晚餐廳都refill得好快,侍應見到乜冇咗,即刻refill,完全唔似出面啲餐廳要搶住攞好嘢食。同埋啲侍應好醒目,見到客人食完,即刻清曬啲碟又幫忙加水,服務真係好好,勁like
2023-08-16
2023-08-16 360 瀏覽
平身見好多好評話佢平靚正 平平地300蚊落樓仲有生蠔食 所以book咗點知啲生蠔第一好多殼碎 第二啲質感好唔夠生鮮其他食物選擇好少 啲冷盤賣相好一般 沙律吧選擇都係得兩三樣 熱食都係好少款 有炸嘢但好乾好硬 然後其他熱食都不太吸引甜品有朱古力噴泉 同其他西餅 不過個賣相都唔係太靚 係個即叫即整pancake好似好少少其實所有食物都係得一張枱放哂 如果比300一個人 我覺得去正常餐廳食會化算啲 就算落樓同一條街 都有好多選擇 喺到住都未必雖要食佢

點知啲生蠔第一好多殼碎 第二啲質感好唔夠生鮮

其他食物選擇好少 啲冷盤賣相好一般 沙律吧選擇都係得兩三樣

熱食都係好少款 有炸嘢但好乾好硬 然後其他熱食都不太吸引

2023-08-15 230 瀏覽
🍖旺角鬧市自助餐🍽-呢間酒店 行開旺角成日經過 入嚟食嘢就真係第一次😉 自助餐餐廳位於閣樓 雖然佔地唔大 但係環境都幾企理😌 枱同枱中間有適當嘅距離 唔會人撞人之餘 同friend傾計都舒服啲👭🏻-Setting係餐枱圍住食物區 唔駛行嚟行去周圍搵嘢食😆 麻雀雖小 由壽司冷盤熱食到老火湯都有提供👌🏻 一坐低就會每人送上4隻生蠔 唔駛排唔駛搶🤭 另外最得意係生滾粥 好似車仔麵可以自己揀餸😗 有鯇魚片 水魷 豬潤等等 等咗一陣就有得食🥣 甜品仲有即整Crêpe㖭🥞-值得一讚嘅係職員服務好好 收碟反應夠快 唔駛擺到一枱都係😂 而且好有禮貌 整體感覺唔錯🙌🏻-📍德福閣旺角豉油街118號仕德福酒店閣樓-
🍖旺角鬧市自助餐🍽

📍德福閣
旺角豉油街118號仕德福酒店閣樓
突然間想食自助餐,諗起德福閣既自助餐平靚正! 仲有我最鐘意既movenpick 雪糕任食🤭🤭 今日就拉埋我朋友一齊去嘆下世界!估唔到兩個人唔洗$600既價錢下係可以有生蠔食🤗🤗 每人有一碟四隻既生蠔😍😍除此之外,放喺出面任拎既海鮮亦為數不少,我愛吃既長腳蟹、青口、蜆和螺都有,食物refill 速度仲好快,唔怕無得食😜😜酒店的熱食種類亦都多甜品都係有好多款,大家一定要試即焗梳乎厘呀😋😋好好味☺️☺️德福閣 (旺角)旺角豉油街118號仕德福酒店閣樓

酒店的熱食種類亦都多

德福閣 (旺角)
旺角豉油街118號仕德福酒店閣樓
  • 生蠔
2023-08-10 152 瀏覽
Hongkong/p-stanford-cafeblend-grind.:Nestled in the vibrant Western District of Hong Kong, R Blend & GrInd offers an oasis of culinary delight. The restaurant's modern and welcoming ambience, coupled with its comfortable seating arrangements.Telford Court,oysters :The Telford Court Oysters are a delightful introduction to the culinary journey that awaits. These freshly shucked oysters are a briny delight, served on a bed of ice to maintain their natural flavors and freshness .The Cold Cuts Platt

Telford Court,oysters :

The Cold Cuts Platter  :
The Cold Cuts Platter is a feast for the senses, showcasing a selection of artisanal cured meats that are both flavorful and visually appealing.
Salad  :
The Salad at R Blend & Grind is a refreshing interlude that balances the meal perfectly. Fresh greens are paired with a medley of vibrant vegetables, creating a symphony of colors and textures.
The Sashimi Sushi Frozen Seafood :
The Sashimi Sushi Frozen Seafood platter is a celebration of Japanese cuisine at its finest. The assortment of sashimi showcases the restaurant's commitment to quality and freshness, with each slice of fish melting in your mouth.
2023-08-02
好耐冇食過自助餐,心血來潮,喺OpenRice睇咗旺角德福閣自助餐,見唔錯,性價比高,立即book位試一試😋😋六點半嚟到,職員好熱情招呼我哋坐低👍🏻座位都寬敞舒服😌每人會送四個生蠔,好新鮮同鮮甜💕🌟熱食熱食選擇不少,有蒸魚、麻辣水煮牛肉、黑松露忌廉汁青口、辣子雞、海南雞、西蘭花、炆冬菇、炸薯角、鴨胸、日式茶碗蒸等等,烤牛肉加埋黑椒汁好正,好好食😋🌟冷盤冷盤有味付螺肉,涼拌木耳,巴馬火腿拌蜜瓜 ,中華沙律,韓式泡菜等,選擇不少✨🌟刺身刺身唔算太多,有三文魚,油甘魚,希靈魚同埋八爪魚四款,試咗三文魚,好肥美😊🌟海鮮生蠔大隻肥美,鮮甜美味! 仲有松葉蟹,青口,凍蝦👍🏻🌟甜品甜品都唔錯,有朱古力噴泉、芝士蛋糕、黑森林蛋糕、啫喱、葡撻、楊枝甘露、法式焦糖燉蛋等等💕🌟水果有個水果櫃:西瓜,哈蜜瓜,火龍果,菠蘿等,選擇都唔少❤️🌟雪糕食完主食,梗係食雪糕,呢度有Movenpick唔同口味的雪糕和黑芝麻雪米糍,正🥰🌟法式火焰雪山廚師即場噴火(用火槍🤣),吸引左唔少食客觀看,法式火焰雪山,外熱內凍,冰火相容,好出色👍🏻🌟疏乎厘即整,熱呼呼,脹卜卜充滿空氣感,又軟又香,好好食! 限定的,記得要預先取牌才有😌

六點半嚟到,職員好熱情招呼我哋坐低👍🏻座位都寬敞舒服😌
每人會送四個生蠔,好新鮮同鮮甜💕

🌟熱食

冷盤

🌟冷盤

刺身魚生,海鮮

🌟刺身

生蠔,松葉蟹

🌟海鮮
生蠔大隻肥美,鮮甜美味! 仲有松葉蟹,青口,凍蝦👍🏻

朱古力噴泉

🌟甜品

🌟水果
有個水果櫃:西瓜,哈蜜瓜,火龍果,菠蘿等,選擇都唔少❤️

🌟雪糕

🌟法式火焰雪山

🌟疏乎厘

食物種類都唔少,係旺角又方便,性價比高,值得一試😊
沙律吧
  • 生蠔
  • 甜品
  • 梳乎厘
  • 楊枝甘露
  • 清蒸海上鮮
  • 燒香草肉眼
2023-08-08 210 瀏覽
喜愛酒店自助餐Buffet的其中1個原因當然是可以一次過品嘗不同美食,例如海鮮盛宴,龍蝦、雪蟹、生蠔等海鮮,安格斯牛排等肉類。今次去旺角stanford食buffet,雖然它比不上五星級酒店質素,但勝在既經濟又美味😋仲要有生蠔食,真係值回票價👍🏻🔥火焰雪山🧁表演, 好睇又好食🍰原來裡面係雪糕yummy😌不乏刺身🍣尤其最鐘意三文魚刺身,全部都是厚厚的🤩長腳蟹都有🦀其實自助餐,我最鍾意食蒸魚,啖啖肉😋沙律壽司吧🎏🥗沒有失望的梳乎厘雪糕竟然係Movenpick🍨飲品有啤酒汽水,任攞🥳仲有支裝可樂🥤整體好好👍🏻,食物經常會fill 滿,吾洗爭🤣熱食夠熱🔥

🔥火焰雪山🧁表演, 好睇又好食🍰原來裡面係雪糕yummy😌

不乏刺身🍣尤其最鐘意三文魚刺身,全部都是厚厚的🤩

長腳蟹都有🦀

其實自助餐,我最鍾意食蒸魚,啖啖肉😋

沙律壽司吧🎏🥗

沒有失望的梳乎厘

雪糕竟然係Movenpick🍨

飲品有啤酒汽水,任攞🥳仲有支裝可樂🥤

整體好好👍🏻,食物經常會fill 滿,吾洗爭🤣熱食夠熱🔥
2023-08-07 180 瀏覽
平時係酒店食自助餐一般都要$600未計加一,呢到$400就食到~ 仲有每人4隻生蠔、長腳蟹、刺身、羊髀肉、熱葷、moviepick雪糕任食、各式甜品😋.至於食物質素,係對得住個價錢,生蠔新鮮厚肉又creamy👍🏻 雖然係限量,但4隻係足夠,可以留肚食其他野😆 長腳蟹蟹肉多,大大隻,補貨補得算快🤓.熱葷方面,最鍾意係芝士焗扇貝,每次都新鮮焗起去攞,食左超過十隻🫢 仲有職員會即場班戟,可以揀香蕉、忌廉、雜果味~ 職員收碟速度快,親切友善,整體用餐感覺唔錯🙈
2023-08-02 197 瀏覽
同屋企人好耐冇食自助餐,見德福閣價錢幾抵,$400左右一個人,於是就過嚟試吓。餐廳環境簡約,枱與枱有足夠嘅空間,幾舒服每人仲會送四隻生蠔,大大隻都幾肥美🍴海鮮及刺身當日供應長腳蟹🦀蝦🦐青口、三文魚、八爪魚、希靈魚同鯖魚,食材都幾新鮮~🍴冷盤有幾款預製沙律🥗巴馬火腿配蜜瓜、煙鴨胸、火腿、涼拌雲耳、中華沙律、蒜味螺肉等等,味道都唔錯👐🏻個人最鍾意涼拌雲耳,酸辣開胃🤤🍴熱盤熱盤包括:芝士焗蠔,即叫即切羊脾,海南雞、辣子雞、水煮牛肉、清蒸海上鮮🐟茶碗蒸、豬仔骨、焗鴨胸等等,整體質素都唔錯😆個人認為海南雞幾出色,肉質嫩滑👄🍴甜品有蛋糕🧁布甸🍮燉奶、楊枝甘露、啫喱,另外仲有即製疏乎厘同pancake,味道都唔錯,疏乎厘鬆軟,充滿空氣感,pancake口感煙韌有蛋香👅另外仲有Movenpick、CoCoberry雪糕🍦同雪糕糯米糍,款式豐富~🍴飲品有樽裝同罐裝汽水🥤另外仲有咖啡機、熱茶同蘋果汁🧃等等。今次嘅用餐體驗特別欣賞員工嘅服務,食物refill速度快,而且服務主動有禮。

餐廳環境簡約,枱與枱有足夠嘅空間,幾舒服

每人仲會送四隻生蠔,大大隻都幾肥美

🍴海鮮及刺身

🍴冷盤

🍴熱盤

🍴甜品

🍴飲品
有樽裝同罐裝汽水🥤另外仲有咖啡機、熱茶同蘋果汁🧃等等。

2023-07-30 217 瀏覽
餐廳位於酒店內,鄰近旺角地鐵站,提供多款國際美食,自助午餐就兩個鐘,自助晚餐就三個鐘,一至日都供應,雖然菜式嘅種類唔及出邊嘅自助餐多,但勝在款款味道出色,而且價錢都好親民化,值得到訪😜每人會先送上生蠔,大大隻,鮮甜美味,可惜無得encore🤣 如果怕生嘅出面亦有焗芝士蠔,芝士鋪到滿滿,邪惡又滿足呀~ 先講講主食,值得一提嘅有燒春單羊脾,因為出面比較少見,食落唔嚡,感覺都唔錯👍🏻 其他主食有麻辣水煮牛肉、香桃燒汁煎鸭胸、辣子雞、中式炒飯、薑蔥炒青口、清蒸海上鮮、海南雞等,個人最推燒排骨,望落個樣仲以為唔掂,點知好有驚喜,肉質超級嫩滑,肉骨分離,BBQ汁甜度適中,絕對係回本之選~ 另外日式茶碗蒸同北菇扒上素都唔錯,記得留肚😎凍盤有刺身、海鮮、壽司、沙津、涼拌小食,呢度嘅長腳蟹鮮甜美味,沙津款式好多,食落開胃,好鍾意菠蘿雞同加州沙津,唔會放好多醬,所以感覺幾健康~ 而涼拌小食都唔會hea你,例如意式焗茄子都係有烹調過嘅🙈 甜品最期待嘅係疏乎厘,即叫即整,口感香甜而且富空氣感~ 仲有香芒布甸、芝士蛋糕、朱古力蛋糕、菠蘿牛油蛋糕、啫喱等等,中式甜點有薑汁燉奶,薑味突出,牛奶香濃,美味無窮😋 焗葡

甜品最期待嘅係疏乎厘,即叫即整,口感香甜而且富空氣感~ 仲有香芒布甸、芝士蛋糕、朱古力蛋糕、菠蘿牛油蛋糕、啫喱等等,中式甜點有薑汁燉奶,薑味突出,牛奶香濃,美味無窮😋 焗葡撻都好出色,酥皮薄脆,層次分明,咬落去鬆脆又香口,表面有一塊塊焦糖,好滿足呀!

2023-07-27 210 瀏覽
之前上網見到d人話呢間餐廳自助餐好抵食,今日就同屋企人去食。自助餐每位客人有4隻生蠔,會由侍應送上。一見到忍唔住嘩一聲,真係好大隻🤣佢嘅海鮮區有好多款式嘅海鮮,有蟹腳、蝦、青口等,仲有刺身。其中,蟹腳真係最正,有鮮甜蟹味,唔覺意就食左幾條。👍🏻沙律區種類繁多,有常見既火腿蜜瓜、薯仔沙律、各式沙律菜等。熟食區都有好多款式,海南雞、ribs、蒸魚、鴨胸、雞球等。個ribs真係好嫩滑,燒得啱啱好,真係一試難忘。甜品區都好出色,朱古力Fountain、crepes, 燉奶、cheesecake, 仲有好多款式嘅甜品,仲有我最鍾意嘅movenpick雪糕!另外,每位客人會有一個疏乎厘。餐廳嘅服務真係好好,啲工作人員好樂意幫手,令人感覺好舒服。總括而言,德福閣嘅自助餐真係物超所值,值得一試!

沙律區種類繁多,有常見既火腿蜜瓜、薯仔沙律、各式沙律菜等。