2021-05-26 507 瀏覽
兩個人放假喺土瓜灣附近求其搵啲嘢食 睇食評見都唔係太差 星期日又唔使點排隊 就即管試吓 本身打算嗌一個All day breakfast同埋焗黑松露蟹肉牛角包🥐 侍應淨係覆咗我一個字 ‘無’ 再望一望佢 佢先至完整句子講’今日冇牛角包’ 少少失望 啱啱開門就已經冇 最後轉左嗌咗個黑松露野菌意大利飯 嘢食其實都算唔差嘅 不過冇乜特別嘅驚喜 最重要就真係冇服務 水都冇一杯 當普普通通填飽個肚都無乜問題嘅 叫做試過下 咁嘅價錢會覺得有啲唔值
All  day  breakfast
2021-05-23
All  day  breakfast
  • 黑松露卡邦尼意大利粉
  • all day breakfast
2021-05-17 373 瀏覽
今日叫咗個黑松露野菌意大利飯,好香,好好味,再叫左一個黑椒吞拿魚田園沙律,亦都好好味,蒜蓉包好脆,同埋兩杯smoothie, 一杯mango, 一杯 strawberry,完全冇藥水味,有幾張outdoor枱,可以同狗狗一起去
食物高質🥰環境舒服😚song list 也是💯💯!!▪️草莓麻糬窩夫🍓🧇 $98它窩夫的口感是偏歐美,較為結實,表層脆,吃起來有香噴噴的烘烤香氣!👨🏻‍🍳🧇加了麻糬,整個口感變得更糯~更有咬口!🥰而heysonuts給我的感覺是偏日式的: 外脆內軟, 蛋香味濃~ 🍳▪️香煎龍利魚肉和蝦肉球·搭配香辣番茄汁🍅 $78這個好吃🥰🥰🥰如果不太餓可以吃這個🤪雖然少但做法十分精緻又好吃~他是魚🐟和蝦🦐剁半碎,揉在一起,變成一個丸子!吃起來很有鮮味~魚香和蝦香都有出來!口感處於魚和蝦肉之間,蠻彈牙😚▪️香煎美國頂級牛肉漢堡·配菠蘿燒烤汁🍔 $88看到很多人都點這個!比想像中大份🤩漢堡牛油味很香🍔,肉本身調味比較淡,不過搭配培根的鹹🥓、菠蘿🍍的痠痛、還有燒烤醬,整體很夠味、又多層次❗️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️❣️
食物高質🥰環境舒服😚song list 也是💯💯!!

▪️草莓麻糬窩夫🍓🧇 $98
加了麻糬,整個口感變得更糯~更有咬口!🥰

▪️香煎龍利魚肉和蝦肉球·搭配香辣番茄汁🍅 $78

▪️香煎美國頂級牛肉漢堡·配菠蘿燒烤汁🍔 $88
看到很多人都點這個!比想像中大份🤩

回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️❣️

2021-03-30 520 瀏覽
放假 諗住同女朋友同埋朋友去食個lunch 休息下見到呢間Cafe諗住試下啦 一黎就有位帶眼鏡既男侍應掉餐牌落我地張檯。算了 放假 唔想要求太多我地叫左三個餐 一個黑松露野菌飯一個芝士雞扒一個漢堡食物方面都冇咩問題 都算大碗但湯都未到 就到主菜 要追問先知湯未到餐具有印又唔齊全 三個人 一隻湯匙最後想問侍應拎張Napkin佢一包拎埋黎同我講: 要幾多拎幾多我心諗 你咩態度 我消費者黎 一間cafe我expect係有享受 舒服 而唔係比侍應既態度影響。希望你地考慮下個男侍應 係咪應該從事服務性行業
放假 諗住同女朋友同埋朋友去食個lunch 休息下
見到呢間Cafe諗住試下啦
一黎就有位帶眼鏡既男侍應
掉餐牌落我地張檯。
算了 放假 唔想要求太多

最後想問侍應拎張Napkin
佢一包拎埋黎同我講: 要幾多拎幾多
我心諗 你咩態度 我消費者黎
一間cafe我expect係有享受 舒服
而唔係比侍應既態度影響。

希望你地考慮下個男侍應 係咪應該從事服務性行業
2021-03-30
  • 黑松露野菌意大利飯
假日想同朋友去靜啲區聚下, 於是就揀左呢間cafe hea 下(*´꒳`*)店內的裝潢有點少復古但清新, 係寧靜休閒晚感覺~~望下個menu, 覺得甜品比較吸引( ͡° ͜ʖ ͡°)朋友就點了這個, 望落去都幾大份, All Day Breakfast @$108(Black Truffle, Scrambled Egg, Bacon, Baked Bean, Potato Wedges, Mini Croissant, Grilled Tomato, Mushroom) 雞肉磨菇忌廉汁闊條麵@$88本身想上天使麵點知缺貨(//∇//), 於是揀左特別啲既麵闊條麵~ 初時泥餐個份量好似好細, 但原來食起上泥其實都幾飽(=´∀`) , 麵唔會太軟都唔會太硬, 啲忌廉汁唔係果啲好大截醬果啲反而係融左係啲麵上, 所以啲麵食落唔會太乾無味; 而成碟既雞肉同磨菇都好多!! 唔錯唔錯, 最驚係麵多餸少, 反而係餸都幾多, 差唔多食完碟麵仲有野咬下(๑・̑◡・̑๑)雖然個賣相可以再靚啲哈綠茶紅豆麻糬窩夫 @$102賣相幾精緻的~~ 同朋友分都幾好砌(^ー^) 每份上面有cream但又唔會太漏加埋紅豆, 本身窩

店內的裝潢有點少復古但清新, 係寧靜休閒晚感覺~~

望下個menu, 覺得甜品比較吸引( ͡° ͜ʖ ͡°)

朋友就點了這個, 望落去都幾大份,
All Day Breakfast @$108

All  Day  Breakfast

雞肉磨菇忌廉汁闊條麵@$88

雖然個賣相可以再靚啲哈

綠茶紅豆麻糬窩夫 @$102
賣相幾精緻的~~ 同朋友分都幾好砌(^ー^) 每份上面有cream但又唔會太漏加埋紅豆, 本身窩夫唔太硬match得幾好

綠茶紅豆麻糬窩夫

呢間小店好適合同朋友聚會, 好有慢活的感覺, 是原都因為呢間店既食物都真係好慢好慢( ´Д`)y━・~~
闊條麵等左差唔多半個鐘先有, 最後好彩甜品都係叫定先先無等咁耐~ 好就係小店唔會趕你走, 所以最後同朋友一直傾住計食都差唔多兩個鐘, 食物既質素同份量就幾好ʕ•ᴥ•ʔ
綠茶紅豆麻糬窩夫
土瓜灣尼條街收埋左幾間特色餐廳 😏 有機會當然要試埋佢地啦❗️之前閒日晚上去到,Walk in 剛好有位,戶外亦都有幾個位,帶埋狗仔🐶去都得唷🥰 今次3條友都order左好多野 😂 「焗黑松露蟹肉牛角包」「芝士四重奏Pizza」「雞肉磨菇忌廉汁闊條麵」「小食拼盤」🐻就試左佢既「紫薯鮮奶」... 其實想試佢既窩夫🧇,但太飽,唯有下次再試 🤣推介/意見‼️(5隻🐻最高分✨)✨「焗黑松露蟹肉牛角包」🐻🐻🐻🐻🐻外型靚仔、即叫即焗、真係有絲絲蟹肉做餡,令成個包都好鮮味 🦀✨「小食拼盤」🐻🐻🐻🐻🐻超足料❗️多人share必叫 🤣 最愛佢既雞翼,酥脆外皮又夠大隻 😍✨「芝士四重奏Pizza」🐻🐻🐻🐻正常發揮,真係食到有幾款芝士,愛芝之人會喜愛🥰✨「雞肉磨菇忌廉汁闊條麵」🐻🐻🐻🐻雖然細細碟,但雞肉比例都幾多,磨菇忌廉汁都幾creamy,配闊條麵係正既😏✨「紫薯鮮奶」🐻🐻🐻🐻暖粒粒甜甜之選 🙂 正常啦,不過尼間cafe既拉花有點特別🤣價錢‼️$78「焗黑松露蟹肉牛角包」$108「芝士四重奏Pizza」$88「雞肉磨菇忌廉汁闊條麵」$118「小食拼盤」$42「紫

推介/意見‼️(5隻🐻最高分✨)

✨「焗黑松露蟹肉牛角包」🐻🐻🐻🐻🐻

✨「小食拼盤」🐻🐻🐻🐻🐻

✨「芝士四重奏Pizza」🐻🐻🐻🐻
正常發揮,真係食到有幾款芝士,愛芝之人會喜愛🥰

✨「雞肉磨菇忌廉汁闊條麵」🐻🐻🐻🐻

✨「紫薯鮮奶」🐻🐻🐻🐻

價錢‼️
$78「焗黑松露蟹肉牛角包」
$108「芝士四重奏Pizza」
$88「雞肉磨菇忌廉汁闊條麵」
$118「小食拼盤」
$42「紫薯鮮奶」
2020-12-01 662 瀏覽
星期五冇煮飯想喺屋企附近食晚飯, 就嚟到北帝街近宋皇臺道搵野食, 其實佢附近都有三四間西餐廳, 我哋一間都未食過。 喺出面見到餐牌都啱食於是就入咗嚟呢間cafe老公叫咗杯熱朱古力, 個拉花係幾靚,可借杯野只是微熱,好失望!食落味道似朱古力水,冇乜味南瓜雞柳係我地嘅致愛但呢碟飯係無乜味, 而且個賣相好一般豬扒食落都juicy,配薯菜都ok 薯角正👍個汁就不過不失啦。總結:不會有下次,區內太多選擇成條北帝街都是美食,呢間無特別而且價錢喺呢區算貴,兩個人食左$339真的不會選擇囉。作為一間cafe,飲品都做得差,最令人失望一定係杯熱朱古力。

南瓜雞柳係我地嘅致愛但呢碟飯係無乜味, 而且個賣相好一般

2020-11-27
2020-11-25 365 瀏覽
居蘆應該係土瓜灣為數不多嘅cafe之一,選擇咗附湯同熱飲嘅lunch set。南瓜湯味道不過不失但就幾夠熱。飲完一陣隻雞都ready喇,有隻大雞髀,份量大概係四份一隻春雞。伴菜有蒜味茄子、翠玉瓜、豆角同車厘茄,係幾夠香不過就偏鹹。而隻雞係幾香嫩,柚子燒汁就係燒汁底下加上平時柚子蜜嘅柚子,都幾特別嘅。薯角唔係太熱不過就都保持到香脆,食完都有飽足感。整體味道就唔算太突出,舊區嚟講價錢亦唔算平,不過環境尚算舒適,算喺土瓜灣舒服食個cafe都係不錯選擇!

燒春雞配柚子燒汁

燒春雞配柚子燒汁
2020-09-01 1162 瀏覽
坐位不多但還算寬敞,menu食物款式多點了All day breakfast, 牛角包及炸魚薯條🍟牛角包份量和味道👍🏻,炒蛋十分出色炸魚薯條亦不錯,魚柳沙律醬好好味,配薯條和魚柳十分合適All day breakfast 內原來都配有牛角包、炒蛋、香菇、蕃茄、煙肉、沙律菜和腸仔,份量很多,非常抵食點了芒果沙冰特飲,雖然無雪糕,金卻有淡淡芒果雪糕味,甜度亦適中,消暑佳品👍🏻👍🏻👍🏻店內服務亦良好,播放既音樂好聽
坐位不多但還算寬敞,menu食物款式多
牛角包份量和味道👍🏻,炒蛋十分出色
炸魚薯條亦不錯,魚柳沙律醬好好味,配薯條和魚柳十分合適
店內服務亦良好,播放既音樂好聽
  • all day breakfast
2020-07-14 885 瀏覽
土瓜灣既黃店唔太多,  特登上網發掘下 見到呢間。去到見到無乜人 以為就閂門 但係店員好熱心出黎解釋未到last order,我同屋企人就入左去,裡面既擺設同埋色調都比到人好舒服既感覺。叫左一個雞肉蘑菇忌廉汁闊條麵 份量好夠 好creamy,唔會太咸 好好食。 亦order左一個7成熟肉眼 塊扒手掌咁大 7成熟無多無少 但係肉質好嬾 一D都唔似街邊7成熟 好正。仲order左個牛肉漢堡菠蘿燒烤汁 好大個 塊漢堡好juicy 加埋菠蘿好清新 好大份但又唔會食得好麻煩。呢間野好食到係值得我咁怕麻煩既人肯打第一篇食評比佢 連我講到明係黃店而持相反政見既家父都話要再去! 黃藍是政見 好食是良知

2020-07-14
  • 雞肉蘑菇忌廉汁闊條麵,
  • 牛肉漢堡菠蘿燒烤汁,
  • 肉眼扒配黑椒汁
2020-06-02 1016 瀏覽
Late lunch去咗土瓜灣搵食😆支持黃店!環境幾有氣氛💛草莓麻糬窩夫,好好食🤪🤪賣相都好靚🤣佢真係好多麻糬,好正😋每舊都有士多啤梨🍓個cream唔會好甜,雪糕係雲呢拿味,冰火交融😆兩個人食咗成個😂墨魚汁海鮮意粉🍝雖然食到個口黑色🤣但都好食,佢又用蒜炒過下,感覺惹味啲😁海鮮都幾多款,蝦、蜆、青口、墨魚仔👍

2020-05-11 853 瀏覽
#支持良心餐廳香煎彩虹蝦香草龍蝦汁天使麵$118印象唔係特別深刻🤣味道偏淡 但隻汁識落唔會覺得好膩墨西哥芝士醬粟米薄脆$88唔錯 (其實就好難整得難食嘅呢個)不過我唔係芝士控 所以係只係齋食/點sour and cream芝士控嘅大家覺得如果多啲芝士 係半溶狀態嘅話會正宗啲同再好食啲燒南瓜雞肉意大利飯$98南瓜同雞肉係兩個我好愛嘅東東不過食落就覺得雞肉份量好少 南瓜味都唔算濃感覺上都比較淡味煎比目魚配番茄沙沙醬$158魚夠滑 伴菜都多👍🏻 不過份量可以再多啲🤣香煎加拿大厚切豬鞍扒配意大利黑醋汁$178叫咗七成熟 其實佢有分七成同九成熟不過我自己覺得七成都偏un左啲 但係塊肉又真係幾厚切嘅🤣四季薄餅$108All Day breakfast $108兩個都正正常常不過不失草莓麻糬窩夫🤩🤩$98呢個係成餐飯我覺得最值得推介ge😂😂窩夫外脆內軟 面頭上面啲cream 幾light入面係真係會食到麻薯 雖然份量唔多 (私心的希望再多加啲麻薯)麻薯質感係軟糯 當然再Q彈啲會好啲 不個收貨㗎啦係waffle入面真係好難做到😂 所以我覺得前面嗰啲唔試都好呢個都可以試吓😂 同埋唔會太過甜唔洗驚~總括
#支持良心餐廳

香煎彩虹蝦香草龍蝦汁天使麵$118

印象唔係特別深刻🤣
味道偏淡 但隻汁識落唔會覺得好膩

墨西哥芝士醬粟米薄脆$88

唔錯 (其實就好難整得難食嘅呢個)

燒南瓜雞肉意大利飯$98

草莓麻糬窩夫🤩🤩$98

呢個係成餐飯我覺得最值得推介ge😂😂
窩夫外脆內軟 面頭上面啲cream 幾light

總括來講呢度都坐得幾舒服嘅
如果多人去嘅話記得要預先book位~
2020-04-29 659 瀏覽
無骨燒春雞配柚子汁雞無味,配上更淡的柚子汁,更無味.......而個汁好似一舊舊,最初以為係麵粉,應該放邊或另上視覺會好好多美國頂級和牛漢堡一咬落去.....囧,肥豬肉咁?相信豬牛比例影響,唔覺得有牛味,煎得亦不焦香,反而裡面既煙肉可以芝士四重奏好硬! 餅底點解會咁硬,完全不鬆不脆,點解火箭菜要田得佢成6,7吋咁長,唔剪一下呢黑椒田園沙律好簡單的一道菜,吞拿魚過熟....硬又鞋,沙律菜,塊菜大過仔手掌,唔太明,點解唔可以修整一下
無骨燒春雞配柚子汁

美國頂級和牛漢堡

芝士四重奏

黑椒田園沙律
黑椒吞拿魚沙律
芝士四重奏
2020-04-24
2020-04-02 724 瀏覽
難得放假日,行遠少少食lunch同一條街有幾間唔錯既食店咁岩當日店內有位,就揀左呢到食我地2大1細食,見到pizza都大份所以唔敢叫驚會食唔哂浪費隔離幾張枱都有叫個牛肉漢堡,所以我地餐都叫左個唔係手打,不過整得好juicy正唔怪得枱枱都有叫龍蝦汁海鮮意粉個汁好濃郁d汁比我食哂配料都好多
難得放假日,行遠少少食lunch
同一條街有幾間唔錯既食店
咁岩當日店內有位,就揀左呢到食

我地2大1細食,見到pizza都大份所以唔敢叫
驚會食唔哂浪費
隔離幾張枱都有叫個牛肉漢堡,所以我地餐都叫左個

唔係手打,不過整得好juicy

唔怪得枱枱都有叫

龍蝦汁海鮮意粉
個汁好濃郁
d汁比我食哂
配料都好多

• 香煎美國牛肉漢堡配竹炭包
  • 龍蝦汁海鮮扁意大利粉
2020-03-19 601 瀏覽
Cafe位於土瓜灣隱世嘅角落,環境清幽。同有人夜晚去食晚餐,燈光幽暗,好舒服。無論係門面定係門口入邊都擺滿左香港加油宣傳品個意粉好足料又有大蝦又有帶子又有青口,意粉又入味又唔油膩好適合我同朋友兩個女仔一齊食個漢堡就比較偏向港式,上下兩層嘅包都鋪左芝麻碎,食落好香口本人比較肥膩好鍾意食佢嘅薯條,好脆最驚喜既係佢嘅草莓麻糬鬆餅。一開始我就係睇到佢嘅相,俾佢吸引左!啲鬆餅中間係一層麻糬,好煙韌!加埋佢嘅草莓雪糕又有啲冰咁,熱既鬆餅加凍嘅雪糕,兩種衝擊係個口度,好特別果然又有樣又有內涵不過份量好多建議兩至三人share,如果唔係就好漏啦
Cafe位於土瓜灣隱世嘅角落,環境清幽。

個漢堡就比較偏向港式,上下兩層嘅包都鋪左芝麻碎,食落好香口
本人比較肥膩好鍾意食佢嘅薯條,好脆

最驚喜既係佢嘅草莓麻糬鬆餅。
一開始我就係睇到佢嘅相,俾佢吸引左!
果然又有樣又有內涵
不過份量好多建議兩至三人share,如果唔係就好漏啦
草莓麻糬鬆餅
  • 草莓麻糬鬆餅