2017-07-12 435 瀏覽
琴日接男朋友收工後已經8點半,本身想去食牛一,但去到已經滿座不能再取籌,便去了食呢間,黎到門口,無人排緊,所以就即刻安排我地入座坐低後比左餐牌,叫我地剔一張紙,去門口買野食,用餐時間係50分鐘我就想食燒鯖魚定食或者芝士豬扒定食,上次食過鹽燒牛扒,啲牛排太un所以今次試其他野,就揀左芝士豬扒定食,男朋友就揀左鰻魚飯定食,最後加左唐揚雞同炸多春魚Order完後大約10分鐘左右就上左我個豬扒定食,見到左邊有3樣小食,豆,帶子裙邊,中華沙律試左豆,幾好食,男朋友果兜都比我食曬,帶子裙子最有驚喜,小小麻辣,中華沙律就無乜特別,湯就係豆腐洋蔥魚湯我一次過飲左3碗,炸豬扒食落熱辣辣,但個皮太硬,中間芝士份量多,都唔錯個甜品係奶凍,唔係咁岩我口味之後我男朋友果碟就上左,有3條半截鰻魚,鰻魚食落幾好食,好够味,又唔會腥,推介之後上左唐揚雞同多春魚,2樣都係炸,所以我有啲後悔叫左豬扒,全部都係炸,感覺好熱氣唐揚雞普普通通,多春魚反而有驚喜,落左紫菜炸好香口要收加一服務費,埋單160左右,算抵食,有下次

Order完後大約10分鐘左右就上左我個豬扒定食,
見到左邊有3樣小食,豆,帶子裙邊,中華沙律
試左豆,幾好食,男朋友果兜都比我食曬
甜品係奶凍,唔係咁岩我口味
芝士豬扒套餐

鰻魚飯套餐

唐揚雞普普通通,多春魚反而有驚喜,落左紫菜炸
好香口

唐揚雞
炸多春魚

要收加一服務費,埋單160左右,算抵食,有下次
鰻魚飯套餐
2017-07-03 310 瀏覽
其實已經開左一段時間,不過位置縮埋一角唔多起眼,唔係去Toilet經過,都唔知佢嘅存在。同屋企人試試,價格經濟,如不加一就更抵。先填好點餐紙出門口付款,用餐時間50分鐘,應該係出單時間起計⋯⋯啩。聽說炸蠔好味,單點一碟,係鮮炸「辣」口嘅,可惜醬太孤寒同有點不搭,如果配深色的那種蠔專屬醬汁就更美味。哥哥嘅炸蠔咖哩豬排定食,對於我就覺得份量充足,咖哩汁唔算多不足撈飯,食到尾聲至發現炸皮跟豬排之間有芝士,哥哥話幾好味,白飯同湯、沙律菜可到自助吧無限添食。而我就要了唯一一款魚生飯,兩隻赤蝦同帆立貝甚有驚喜,新鮮又有睇頭,但其他魚生一般般,有渣嘅,都係嗰句「甚麼價錢甚麼食材啦」。兩款魚定食為兩老嘅不二之選,加一後才50多元,份量十足一定食得飽。
加一後才50多元,份量十足一定食得飽。
2017-07-02
2017-06-27 223 瀏覽
是晚為星期五的晚上,可能翌日是假期的關係,屯市都充滿着出動開餐的人群。我們來到隔離位於錦華商場的定食8,因為比較少人排隊,等了10分鐘已可入座。每人最低消費為一個set,價錢分$48和$58兩種,另收加一服務費,客人要自己到收銀處點餐。是次點了一客秋刀魚和風雞唐揚和咖喱炸蠔豬扒。餐廳有服務承諾,如果產品未能於下單後15分鐘內送到就須為客人送上免費餐券。因為這個緣故,侍應們不斷在餐廳跑來跑去,生怕達不到目標。食物最終於點餐後的第12分鐘送到!每個餐都有三款前菜,分別是枝豆﹑辣帶子邊和中華沙律,另有麵豉湯和奶凍。秋刀魚燒得比較燶,雞件配以沙律醬不算油膩,而豬扒內有芝士,吉列粉皮比較厚,炸蠔就比較乾身,咖喱汁偏小。飯﹑湯﹑菜及茶無限添加,而我就添加左一次湯。總括而言,中規中矩。

總括而言,中規中矩。
2017-06-23
2017-06-16 244 瀏覽
每次行過定食8都會見到大排長龍,所以我只會選擇7點或之前到達,咁就好快可以入到去。 門口註明會在15分鐘內送餐,第一次來的時候,因為其中一份餐等了16分鐘才到,馬上就送了一張免費定食餐劵給我。就快到期,再食多次先。蒲燒鯖魚,一啲都唔鯹,唔錯!比上次點的汁燒牛排好吃,因肉質比較鞋。今次仍是點了特上盛海景丼,$58真的大件夾抵食,蝦同三文魚子都較新鮮,三文魚不過不失啦,但今次的吞拿魚則有點失望,無味,而且有筋,三片裡其中有兩片仍未切開,上次來吃比較新鮮!魚生飯,飯量不多,對女生來說,剛好的份量。男生也不怕會不飽肚,因為這裡設有自助無限供應白飯,味噌湯,椰菜絲,麥茶。呢款黃金魚配炸蝦烏冬都好抵食,以為是炸蝦烏冬配天婦羅,原來炸物下,還有飯呢!兩大件炸魚,炸得外層香脆,魚肉淋滑,炸蛋亦好吃!上次來吃過這裡的酥炸生蠔,新鮮熱辣,外層香脆,內裡多汁,值得推介!
蒲燒鯖魚
  • 酥炸生蠔
2017-06-09 154 瀏覽
隨左定食個飯之外仲有配料(前菜小食同麵豉湯)再加多個牛乳布甸陣係食前菜都飽飽地有中華沙律同枝豆同螺肉魚生飯啲魚生都好足料味道唔錯但部分魚生食落有筋要扣下分飯份量唔多但食曬整個餐就好飽粒帆立表同menu個張圖完全唔同有啲照騙牛乳布甸夠滑奶味都重勝在出面有自助區可以無限拎白飯椰菜絲同一啲前菜係可以食到好飽好飽抵食個湯都可以有豆腐既配料係到唔會話好salty咁但對佢興趣不大如果去食下午茶既話會再抵啲都只係$38

陣係食前菜都飽飽地有中華沙律同枝豆同螺肉

係可以食到好飽好飽

如果去食下午茶既話會再抵啲都只係$38
2017-06-09
2017-05-17 275 瀏覽
我最鍾意就係食爭鮮🍣😂因爲又平又可以過足口癮😎雖然質素上比較一般,不過$8一碟算係咁啦👍🏼btw,同佢哋同一集團嘅定食8,原來喺屯門卓爾居開咗新分店😮😮仲要特登整咗個新Menu出面啲分店食唔到嫁!例如下面依個😛極上盛海景丼-HKD58$依個海景丼比起其他分店最大唔同嘅地方,就係所有嘅份量都加大左同埋多咗啲新嘅食材,例如赤蝦、帆立貝同三文魚子😍,魚生嘅質素雖然唔係超好,但都新鮮😌58$既價錢,有前菜、甜品同麵豉湯,唔夠飽仲可以自己無限添飯🤣份量真心有誠意!其次我見到隔離張枱個芝士豬扒配炸生蠔都好正😭下次有機會一定會試吓!

仲要特登整咗個新Menu

出面啲分店食唔到嫁!例如下面依個😛

極上盛海景丼-HKD58$

2017-02-06
2017-05-09 262 瀏覽
自從上次試左一次定食8之後,驚覺佢真係好抵食,間唔中都會想翻兜一下。上次食左個牛扒丼d牛扒好“un",所以今次都係決定叫個海景丼食下,另外再加多碟炸蠔。炸蠔一碟5隻都只係$20,$20有5隻炸蠔望落都唔細隻,食落又唔算厚炸粉,都算係咁啦。至於$58嘅海景丼望落都好豐富,每款刺身都有2件㗎,有蝦、吞拿魚、三文魚、劍魚、帆立貝仲有三文魚籽,當然一個$58嘅魚生飯你唔可能期望佢好好食,不過淨係賣相同份量都對得起佢嘅價錢啦!隔離枱落order之後15分鐘內上唔切餐,店員真係賠番張coupon俾佢下次用,真係講得出做得到wor!

2017-04-18 411 瀏覽
聽說是很好吃,所以便一試。汁燒牛排 好一般因每塊肉都有那些似酸疆的味,不好吃。咖喱炸蠔豬排 豬排裡面是有芝士的所以便不覺很脆了,炸蠔很脆口。鹽烤赤蝦 有三隻以這個價錢真是超值。明太子雞翼 可能不喜歡裡面明太子的口感,雞翼不脆的。講真,要收加一的話。便不會再來了。因為茶水要自己去取,又限時五十分鐘,及要去買票。以上的無服務似去了連鎖的快餐店無分別,還要收加一及限時。
聽說是很好吃,所以便一試。
汁燒牛排
汁燒牛排定食
好一般因每塊肉都有那些似酸疆的味,不好吃。
咖喱炸蠔豬排
炸豬排+炸蠔定食
 豬排裡面是有芝士的所以便不覺很脆了,炸蠔很脆口。
鹽烤赤蝦
烤赤蝦
有三隻以這個價錢真是超值。
明太子雞翼 可能不喜歡裡面明太子的口感,雞翼不脆的。
及限時。
明太子雞翼
2017-04-09
2017-04-02 473 瀏覽
今日約左朋友黎到屯門市中心去試下呢間新開無奈既日式餐廳-定食8。由於係新開餐廳,人比較多,人龍都幾長,但竟然排左10分鐘到就入得。一入去,職員就好細心問我地係咪第一次黎食,跟住就同我地講解餐牌,呢間餐廳係先付款,跟住就有職員幫我地送餐,我食叫左一個炸物同埋兩個定食,定食有一個麵豉湯,三個小食,一個主食同埋一個甜品。1.酥炸生蠔生蠔同圖片一樣,都幾大隻,有5隻。上枱果陣仲係熱辣辣,證明係岩岩新鮮炸好。生蠔炸到金黃色,非常之脆口,但蠔其實好細隻,食落大部份都係粉漿,勝在價錢好平。2.燒汁牛扒定食一上菜,就發覺個飯好細,完來除左個餸,所有小菜,飯,同湯都可以係自助台無限添加嫁,所以一定唔會唔夠飽。碗飯既牛肉太概有十片,牛肉好淋身,牛肉味就一黎,飯係用番珍珠米,飯粒都幾軟熟,但成碗飯就唔夠熱。2.特上盛海景丼係外面等位果陣見到勁多海鮮就決定叫呢個餐,丼有生蝦,帆立貝,三文魚,吞拿魚,三文魚䰵,非常豐富,刺身一般,唔算特別鮮甜,勝在價錢非常便宜。餐廳係屬於爭鮮集團,走既係快餐路線,主力係賣丼飯,用料與爭鮮一樣差無差異,都係價錢對得住質素。
1.酥炸生蠔
酥炸生蠔
2.燒汁牛扒定食
燒汁牛扒
2.特上盛海景丼
麵豉湯
2017-03-28 445 瀏覽
之前經過MIKKI 見到定食8喺食飯時間好多人排隊,見到咁多人排隊總係心思思好想試。今次終於俾我見到佢喺屯門開左新舖,有機會比其他人早少少去食!今日未到7 點已經去到舖頭,果然比正常食飯時間早少少到就可以唔洗排隊。以日式定食嚟講,定食8 嘅價位真係算平,叫左定食仲可以無限加湯加飯加沙律,以依家嘅物價計,只要唔難食都應該算係值回票價。定食除左主菜之外原來仲有漬物,至於飯食完唔夠飽可以去外面自助服務台加飯、加湯同埋加沙律兼加茶。幾肚餓嘅人入到去都可以食到飽晒先出門口。店員安排好入座之後選好餐點先出番去收銀處點餐,點餐紙上面會MARK 低你嘅枱號,之後就可以番埋位等食。佢標榜上餐係15 分鐘內 (交枱時間係90 分鐘),所以佢上餐嘅時間都好快。呢度嘅選擇都唔少,唔一定要食生冷野,佢都有熟嘅野食。叫左一個特上盛海鮮丼同埋汁燒牛排丼,另加左一個醬燒魷魚。好快魷魚上枱先,$20大大條,味道都唔錯,又唔會過硬,抵食啊!至於汁燒牛排就真係“un"左少少,肉嘅份量係好多嘅,如果佢無咁"un"會更好!至於特上盛海鮮丼竟然俾到驚喜我wor,呢個價位都唔會預期會係好高質素嘅海鮮丼。呢個海鮮丼竟然有兩大隻蝦,又
醬燒魷魚
汁燒牛排
至於特上盛海鮮丼竟然俾到驚喜我wor,呢個價位都唔會預期會係好高質素嘅海鮮丼。呢個海鮮丼竟然有兩大隻蝦,又有三文魚又有帆立貝,味道至少唔會覺得腥,賣相都擺得幾好,見得下人wor!
特上盛海景丼
除左漬物之外跟餐仲有個奶凍,真係由前菜食到甜品每人都係70幾蚊左右,性價比算係好高。
未食完已經見到出面有條長長嘅人龍,早少少嚟食係明智嘅!
2017-03-28 4146 瀏覽
直至9點,門口還是有人在排隊心中想試,還是乖乖等候也沒有等很久就能入座,應該是裡面坐位算多的原故食物選擇不多,這樣比較不會煩惱我已經很快鎖定想要吃炸豬排因為跟朋友一起就多點些小吃吧近期迷上明太子,我已經先舉手說要吃明太子雞翼至於炸蠔跟帝王螺兩者糾結時突然發現我們ORDER的炸豬排是有蠔的這樣就有了決定自助形式,自己去購票,會有店員送過來一個SET有前菜有湯有飯有餸有甜品真的十分齊全之前看餐牌本來有點小失望見到是咖哩炸蠔豬排在早前上OPENRICE其他食家說有芝士沒了?原來是有的,不過芝士味確實沒有很濃咖哩味不辣適合我,豬排外脆內嫩在餐廳邊邊有一個自助區可以加添飯、麵豉湯、紫菜、醬汁、茶之類醬汁伴飯我朋友也吃了一碗,可以吃飽飽明太子雞翼我很喜歡,肉汁蠻多帝王螺在下單前問有多少隻,店員回復有5-6隻(我心想這麼少?)原來是很大的一隻!看跟我的大手對比,而且味道算是鮮2個人每個人不用一百,2個SET加2小食,抵食之選!
直至9點,門口還是有人在排隊

心中想試,還是乖乖等候

也沒有等很久就能入座,應該是裡面坐位算多的原故

食物選擇不多,這樣比較不會煩惱

我已經很快鎖定想要吃炸豬排
因為跟朋友一起就多點些小吃吧
近期迷上明太子,我已經先舉手說要吃明太子雞翼

至於炸蠔跟帝王螺兩者糾結時

突然發現我們ORDER的炸豬排是有蠔的

這樣就有了決定
自助形式,自己去購票,會有店員送過來

一個SET有前菜有湯有飯有餸有甜品
真的十分齊全
之前看餐牌本來有點小失望

見到是咖哩炸蠔豬排

在早前上OPENRICE其他食家說有芝士沒了?

原來是有的,不過芝士味確實沒有很濃

咖哩味不辣適合我,豬排外脆內嫩
在餐廳邊邊有一個自助區
可以加添飯、麵豉湯、紫菜、醬汁、茶之類

醬汁伴飯我朋友也吃了一碗,可以吃飽飽
明太子雞翼我很喜歡,肉汁蠻多

原來是很大的一隻!看跟我的大手對比,而且味道算是鮮
2個人每個人不用一百,2個SET加2小食,抵食之選!
2017-03-27 190 瀏覽
之前都想試下呢間平價定食。我今次就揀左咖哩吉列豬排加炸蠔定食。咁個餐本身就跟左麵豉湯,三款前菜,飯同埋個小奶凍。賣菜方面其實都唔錯嫁。個豬排炸得都脆口,加埋有芝士係入面,整體係唔錯,但芝士味就唔太濃。另外個炸蠔就不過不失啦。都係炸粉多,蠔肉偏細。而飯同前菜個啲可以自己食完再添,但每枱限食50分鐘,食得較慢既人相信都比較趕。仲有就係想講個甜品,賣相應該係奶凍但食落真係冇乜奶味,只有少少甜味同埋比較稀。。。
之前都想試下呢間平價定食。
我今次就揀左咖哩吉列豬排加炸蠔定食。
咁個餐本身就跟左麵豉湯,三款前菜,飯同埋個小奶凍。

賣菜方面其實都唔錯嫁。

個豬排炸得都脆口,加埋有芝士係入面,
整體係唔錯,但芝士味就唔太濃。
另外個炸蠔就不過不失啦。
都係炸粉多,蠔肉偏細。

而飯同前菜個啲可以自己食完再添,
但每枱限食50分鐘,食得較慢既人相信都比較趕。

仲有就係想講個甜品,賣相應該係奶凍
但食落真係冇乜奶味,只有少少甜味同埋比較稀。。。
2017-03-20 247 瀏覽
Before watching beauty and the beast, I suggested to go to this restaurant for lunch. I really want to try it because every time I walk pass, there's always a long line. This time, me and my friend arrived at around 11am and there were a couple of people already. Anyway, I don't understand why we still need to pay the 10% service as we need to go outside and pay for ourself and get everything else for ourself.😲Our food came awhile later. My curry pork chop and oyster was yummy. I didn't know tha

Our food came awhile later. My curry pork chop and oyster was yummy. I didn't know that there was cheese within the pork chop; anyway it was meaty and cheesy. The oyster was quite juicy. The soup was a bit fishy.
My friend's teriyaki steak was way better than mine. The meat was cooked nicely and flavourful. It was juicy and tender.
I guess the reason why this place is so popular is that you can go and get more rice, soup and salad by yourself. There's no limit on it, you can get as much as you want. But please don't have high hope on the quality of the food.
2017-03-19
2017-03-15 198 瀏覽
由於佢只係$58所以冇特別嘅要求,三文魚吞拿魚同埋蝦都正正常常。不過有粒帶子雖然好大粒不過就淡,冇乜味唔係幾好食。有埋三文魚子好驚喜天婦羅飯勝在款式夠多,有秋葵 茄子同埋魚同蝦。但係因為佢本身已經有好多舊天婦羅,又炸到好油。結果朋友食淨左好多。另外仲有叫雞翼$20有三隻幾抵食,重點系飯同埋湯可以任裝。非常之好。可以食好多碗。如果食唔飽嘅話。就可以不停添飯同埋湯。最後加埋一每位都係七十零蚊。可以話抵食不過唔係好好食

2017-03-09 219 瀏覽
上次食過果個芝士吉烈豬扒之後⋯今次諗住再黎encore...點之原來轉左餐牌⋯以為無左啦⋯問一問先知原來7號餐「咖喱炸蠔豬排」塊豬入面都係芝士黎既 好開心! 不過轉左新餐牌後~就唔似之前咁劃一價錢⋯變左$48 同 $58 兩種。雖然比以前貴左少少,但佢整個餐既份量都有多到佢個吉烈芝士豬排真係好好味, 一咬落去芝士可以拉出黎估唔到個炸蠔都唔差,入面隻蠔都juicy 既,唔會炸到乾晒👍🏻 麵豉湯,飯同部分前菜都可以任添👍🏻呢個份量如果午餐都夠兩個女仔食~
上次食過果個芝士吉烈豬扒之後⋯
今次諗住再黎encore...點之原來轉左餐牌⋯
以為無左啦⋯
問一問先知原來7號餐「咖喱炸蠔豬排」塊豬入面都係芝士黎既
好開心! 不過轉左新餐牌後~就唔似之前咁劃一價錢⋯
變左$48 同 $58 兩種。

雖然比以前貴左少少,但佢整個餐既份量都有多到
佢個吉烈芝士豬排真係好好味, 一咬落去芝士可以拉出黎

麵豉湯,飯同部分前菜都可以任添👍🏻

呢個份量如果午餐都夠兩個女仔食~