2018-11-24 281 瀏覽
放工肚子餓當然要去醫肚先,星期六度度都咁多人,好彩一個容易搵位,好耐無去定食8,就去食啦。go🏃‍♀️咁耐無黎,睇下餐牌有無新菜色先。星期一至星期日都有下午茶時間由2:30-5:30由$23-$33起想食平嘅下午茶,昵到係一個好選擇。每日仲有加購優惠都好掋食。呢到有個自助區,凡叫左餐,昵到嘅白飯、三文魚味噌湯和椰菜絲係無限供應,就算你幾大都一定食得飽你😂今日叫左個海景丼$58海景丼定食附餐有漬物、三文魚味噌湯和甜品,刺身唔會平就切到簿切切,刺身都唔錯,望落好大碗,其實內面白飯唔多,不過唔怕,白飯係任你食。三文魚味噌湯,我就飲唔出有魚味,加上個湯唔夠麵豉,飲落好淡,整體都OK嘅。
咁耐無黎,睇下餐牌有無新菜色先。
星期一至星期日都有下午茶
時間由2:30-5:30
由$23-$33起
想食平嘅下午茶,昵到係一個好選擇。
每日仲有加購優惠都好掋食。
今日叫左個海景丼$58
海景丼定食附餐有漬物、三文魚味噌湯和甜品刺身唔會平就切到簿切切,刺身都唔錯,望落好大碗,其實內面白飯唔多,不過唔怕,白飯係任你食。三文魚味噌湯,我就飲唔出有魚味,加上個湯唔夠麵豉,飲落好淡,整體都OK嘅。
2018-10-23 208 瀏覽
平時喺出面食一個定食都要$7,80定食八係相對上比較平嘅不過我個人覺得食物質素真係一般唔係話唔好味,不過試過上菜嗰時啲嘢完全唔熱好似擺咗好耐你叫就拎出嚟俾你咁☹️
平時喺出面食一個定食都要$7,80
定食八係相對上比較平嘅
不過我個人覺得食物質素真係一般
唔係話唔好味,不過試過上菜嗰時啲嘢完全唔熱
好似擺咗好耐你叫就拎出嚟俾你咁☹️
2018-10-20 227 瀏覽
因為朋友介紹有無限添飯,湯同沙律,又有我最鍾意嘅鰻魚,所以第一次諗住試吓。同行嘅朋友叫咗牛扒,幾好食,價錢又平。而我個鰻魚丼,開頭見份量多,賣相都吸引。但一食,好失望!鰻魚份量係多,但啲骨仲多,如圖。基本上多骨到我完全食唔到,周圍見有客人都挑唔少骨,但係冇我咁多,好嬲。一分錢一分貨,如果鍾意食鰻魚,真心唔建議食。不過其他食物就冇乜大問題,整體都可以。

不過其他食物就冇乜大問題,整體都可以。
2018-10-20
  • 岩鹽牛排定食
2018-10-18 143 瀏覽
琴晚帶男朋友黎食呢間佢未食過既日本餐廳。炸天婦羅拼盤烏冬$58炸天婦羅拼盤有兩條大蝦,兩隻天葵,一個茄子同一塊蟹柳,份量都幾足👍天婦羅岩岩炸起,所以好香脆,炸蝦超大條烏冬都幾滑,軟硬適中,有半隻糖心蛋,同勁多我至愛既栗米粒🙈一set 仲有即食海帶做前菜,同一粒泡芙做甜品。湯底都幾辣又幾好味,一啖湯一啖烏冬,熱辣辣,好正☺️☺️雞唐揚烏冬 $58推薦食雞唐揚,因為d 雞塊係醃過黎,食落外脆內軟同好有味😋😋5 塊大大舊,同烏冬一齊食又得,當小食都得😂總結黎講,$58一set 加埋一都係$64, 食物都幾足料,有主食,前菜,小食樣樣都有,飯任食,麵豉湯任飲,沙律菜任拎,味道又過到關,以晚餐黎計都算親民。
琴晚帶男朋友黎食呢間佢未食過既日本餐廳。

炸天婦羅拼盤烏冬$58

烏冬都幾滑,軟硬適中,有半隻糖心蛋,同勁多我至愛既栗米粒🙈
一set 仲有即食海帶做前菜,同一粒泡芙做甜品

湯底都幾辣又幾好味,一啖湯一啖烏冬,熱辣辣,好正☺️☺️

雞唐揚烏冬 $58

2018-10-17
2018-10-01 164 瀏覽
聽說呢間餐廳係爭鮮集團既,所以我好curious地想去try try佢同爭鮮係咪有相同既質素。佢其實有好少選擇。不過價錢真係幾平下。雖然味道方面唔係好出眾,但性價比黎講其實都係一間唔錯既日式餐廳。
2018-09-28 183 瀏覽
朋友帶我黎呢間定食8食晚餐,一打開餐牌真係俾佢既價錢嚇親,牛扒定食仲要無限添飯、沙律、湯都只係$48。岩鹽牛扒定食: 牛扒煎得好香,生熟適中,但有啲筋同有少少韌。點埋鹽食更加好味,牛味更突出。特上盛海景丼: 質素唔錯既魚生飯,甜蝦大隻肉又鮮甜,三文魚有少少入口即溶既感覺,呑拿魚肥肥地同鮮甜,三文魚籽完全唔會有腥味。茶碗蒸: 蛋味好香濃,有魚蛋、菇、蓮子係入面,非常抵食只係$10。味噌湯好好飲,有魚、豆腐、蘿蔔呢啲配料係入面。用湯撈飯食好好味,食得好多既朋友可以試下。以呢個價錢黎講好抵食,食物質素高又有得添湯同飯。一定會再去試其他定食。
2018-07-26 1204 瀏覽
-🦄定食8-鰻魚丼飯 Hkd68Rating🌕🌕🌕🌗🌑茶碗蒸 Hkd8Rating🌕🌕🌕🌗🌑雞唐揚拉麵 Hkd58Rating🌕🌕🌕🌑🌑芝麻雞翼 Hkd28Rating🌕🌕🌕🌑🌑醬汁墨魚筒 Hkd0Rating🌕🌕🌕🌗🌑-又係食定食8喇😛😛Hapi Wednesday Yesterday💓事關要用左上次個2張免費餐卷😂今次我都係食返饅魚飯🍱但比起上一次佢燒得冇咁燶☺️同埋好似大條左咁 所以我都比左條屋企人食😗但詳細就唔多介紹喇😌😌因為都同上次一樣既😂😂😂大家有興趣可以睇返上個定食8既Post🙌🏻🙌🏻-右上個茶碗蒸其實唔錯既😋🤭不過感覺上係佢買返來再蒸熱咁😂個蛋係好滑好滑😭🍳😭🍳唔講仲以為食緊布甸咁咁滑😋😋入面有啲蝦仁 菇 同埋一粒白果😂呢個唔錯值得一試😉😉-跟住個墨魚係買滿$88免費送既但其實要食夠$88真係好容易🧐味道唔錯 唔會過份鹹👌🏻👌🏻墨魚個口感都唔錯 好易咬得開😉同埋佢係原條咁送比你 個份量都大既😗不過就略嫌有啲啲油 但都接受到既👌🏻😪-雞唐揚拉麵🍜賣相不錯可惜湯底就鹹咗少少😞😞不過拉麵麵條都幾彈牙下😇唔會話太淋👌🏻👌🏻但炸雞肉就感覺太多油😥😥而且得個3小舊😂😂但最吸睛都係佢隻
🦄定食8

2018-07-25
用餐優惠
優惠券
2018-07-23 369 瀏覽
好耐之前食過一次定食8既刺身飯,嗰陣覺得幾失望,啲刺身完全唔新鮮。事隔一年再戰定食8,竟然愛上左佢今次我叫左岩鹽牛扒($48),芝麻雞翼($28),茶碗蒸($10),3樣都好滿意先講岩鹽牛扒,48蚊一個定食,包湯,前菜(中華沙律),一粒泡芙。個湯好好飲,落左白蘿白+三文魚肉(我估)+豆腐,個湯好鮮甜,我覺得比一般味噌湯好飲;中華沙律就冇特別;泡芙係爭鮮買到嗰款,做飯後甜品好正~岩鹽牛扒一生推,係完全煎好一塊牛扒再斬件上,雖然今次塊扒偏燶,但都無阻佢既美味點埋岩鹽食一係食到我停唔到口,好快就食哂一碗飯。芝麻雞翼又係冇得頂外皮炸到好脆,但又唔會乾爭爭,咬落啲雞肉仲好嫩,食落有少少辣一個人食哂3隻都冇難度。茶碗蒸係每我人生食過最滑既蒸水蛋!!!杯底仲有少少冬菇片&白果

點埋岩鹽食一係食到我停唔到口,好快就食哂一碗飯。
芝麻雞翼又係冇得頂
一個人食哂3隻都冇難度。

2018-07-22 306 瀏覽
-🦄定食8-牛肉壽喜燒 Hkd58Rating🌕🌕🌑🌑🌑鰻魚丼 Hkd68Rating🌕🌕🌕🌗🌑花蛤味噌湯 Hkd8Rating🌕🌕🌕🌑🌑黑椒一口牛 Hkd25Rating🌕🌕🌑🌑🌑原味小甜薯 Hkd8Rating🌕🌕🌕🌑🌑鮮蝦沙律 Hkd25Rating🌕🌕🌗🌑🌑-好耐冇食定食8喇🤔對上一次都係幾年前既暑假☀️佢都換過好多啲Menu既野食由上至下左至右咁講下先💭左上既鮮蝦沙律味道正常👌🏻佢有配一個沙律醬但我就唔會點既😂啲蝦既數量都多 口感幾彈牙既仲有啲西蘭花🥦粟米🌽番茄仔🍅秋葵個底就係好Common既生菜不過覺得佢作為一個沙律🥗真係凍左少少 好似岩岩雪櫃拎出來咁❄️就係呢方面差左啲😥😥😥-鰻魚飯其實我覺得唔錯架💭啲飯好軟熟好綿 配埋甜甜既蛋絲🍳不過佢係得個鰻魚先有汁口味正常/偏重口味既朋友們一定會額外加啲汁唔係真係食白飯加隻蛋咁😂😂鰻魚既肉質都唔錯 幾嫩幾彈牙既再加埋佢啲油脂撈飯食一流☺️但佢燒得過火左啲 好多都燶左😨食到有啲位會幾苦下 同埋食到有幾條細細地既魚骨呢度就扣左啲分👎🏻👎🏻👎🏻-小食方面一口甜薯都正常👌🏻👌🏻但$8得幾粒性價比唔高而且有啲過份凍😥😥😥就係岩岩雪冰箱拎出來咁☃️而個
🦄定食8

真係心入面暗爽😂😂😂
唔知大家有冇試過呢Hahaa🙊

2018-07-21
2018-07-17 441 瀏覽
聽人講定食8好抵食,因為飯和湯可以免費任添,於是同仔女嚟試吓,唔驚食佢哋唔飽餐牌餐牌主食款式唔多選擇,只喺得9款,但可追加單點料理,價錢都唔算太貴牛肉壽喜燒定食全套定食包湯,蜆肉小食,忌廉泡芙一粒,湯入面有魚肉,豆腐及芽菜所以都幾鮮甜,牛肉份量尚可但味道就不及吉野家好味鰻魚丼定食鰻魚賣相一流,燒得很香,肉質嫩滑又夠大份,入口甘香肥美值得推介特上盛海景丼定食有六款海鮮,包括有牡丹蝦,三文魚,帶子,吞拿魚,希靈魚,熟蝦等,海鮮食得出夠新鮮夠甜美,三文魚夠肥入口有油香,整體海鮮都有水準,唔錯

餐牌

牛肉壽喜燒定食

鰻魚丼定食

特上盛海景丼定食

2018-06-24
2018-07-05 385 瀏覽
卡卡一家4口又出動搵食,今晚到了屯門的錦薈坊中的''定食8''~其實今次並不是第一次的光顧,還記得新開張時已來過一次,但那次的用餐體驗真的麻麻....人多...點餐送餐亂...自助吧更是沒有人清理,污糟到...都唔想行去倒湯喝....食物更是好一般...刺身新鮮度就真的麻麻....但她勝在價錢平!今次再來給她一次機會吧!先點了一個兒童餐給細仔,這個兒童餐真的要讚!款式絕對岩哂小朋友~2款飯團好好味、芝心豬扒夠香脆、蒸蛋夠滑,還有熊本熊甜品!大囝很愛吃~但唯一缺點是沙律,未必個個小朋友食沙律菜,如果改為烚時蔬會更適合~大囝點了他最愛的炸雞拉麵餐,看到他能整碗麵也吃光光的~就知道他對這碗拉麵的滿意度~除了拉麵,還有無限添飲的麵鼓湯,可因應自己喜好加入昆布添~而這個湯夠熱又唔咸,卡卡也覺得唔錯!卡卡自己叫左個牛肉丼,牛肉丼重點係肉汁! 佢竟然無肉汁餸飯之餘....肥牛竟然是無調味的~今餐唯有吃得清淡點吧…卡佬叫左個魚生飯~他說一分錢一分貨,這是中規中矩的貨色~哈哈~他說如你對魚生要求高的話別吃~最後叫左個醬汁墨魚筒,烹調無問題的~肉也很嫩~但汁料太濃了....濃到連食得咸嘅老公都覺得佢咸..

今次再來給她一次機會吧!

最後叫左個醬汁墨魚筒,烹調無問題的~肉也很嫩~但汁料太濃了....濃到連食得咸嘅老公都覺得佢咸...只可說幸好....我嘅牛肉丼無味,剛好來個平衡吧~唔係就無人食了....

今次真的比第一次用餐體驗好,自助吧清潔做得好了很多,但有些地方是可以做得更好,所以今次評價為有待改善~不過以她晚市套餐的價錢,還是抵食的~不過正如其他食客一樣,自助點餐自助倒湯形式,而要收加一服務費,未免太過~🤣

2018-07-02 288 瀏覽
記得以前有好多$48一 set ge lunch依家得返3款可以揀好多$20 ge 小食都唔見左lu物價上漲😪好彩15分鐘內未送餐就可以免費既繼續通行不過呢…又係臨最後一分鐘先上…well 真準時無限添白飯,海帶,椰菜絲,同麵豉湯主食都幾好,雖然貴左但性價比幾高偏林既牛排,都juicy 的午餐限定既芝士豬扒又幾好wor 唔太漏個甜品依家hea 左,得返泡芙好掛住之前d 奶凍啊加$8就可以多點一個蛤蜊湯添麥茶都可以添飲,亦都好香好好味
記得以前有好多$48一 set ge lunch
依家得返3款可以揀
好多$20 ge 小食都唔見左lu
物價上漲😪

好彩15分鐘內未送餐就可以免費既繼續通行
不過呢…又係臨最後一分鐘先上…well 真準時

無限添白飯,海帶,椰菜絲,同麵豉湯
主食都幾好,雖然貴左但性價比幾高
偏林既牛排,都juicy 的
午餐限定既芝士豬扒又幾好wor 唔太漏
甜品依家hea 左,得返泡芙
好掛住之前d 奶凍啊
加$8就可以多點一個蛤蜊湯添

麥茶都可以添飲,亦都好香好好味
2018-06-29 182 瀏覽
今日想同男朋友係屯門市中心快快地食完晚餐返屋企,因為大家都好累...第二日又要返工~~我地係度搵野食既時候...見倒有一間有一定程度既人排緊隊~原來係日本野~(我實在太鐘意食日本野了~所以我又不由自主地.....排埋一份)等左5分鐘左右就入倒去了~太好了...我叫左個「特上盛海景丼」$58另外再加左個「明太子雞翼」($28)我覺得價錢好親民~而食物質素又不錯~白飯, 湯都可以自己無限去加~ (我都有加多一碗飯)呢間都係一間唔錯既餐廳喔~讚
今日想同男朋友係屯門市中心快快地食完晚餐返屋企,
因為大家都好累...第二日又要返工~~
我地係度搵野食既時候...
見倒有一間有一定程度既人排緊隊~
原來係日本野~

等左5分鐘左右就入倒去了~
太好了...
我叫左個「特上盛海景丼」$58

另外再加左個「明太子雞翼」($28)

我覺得價錢好親民~而食物質素又不錯~
白飯, 湯都可以自己無限去加~ (我都有加多一碗飯)

呢間都係一間唔錯既餐廳喔~
2018-05-12 571 瀏覽
I guess, it's because of the relatively low price, the restaurant is always full of people waiting outsides. My friends waited for almost thirty minutes, and finally got a table.They have quite lots of set choices and self-help desk where you can get water and appetizers there. You can just refill it as you want. I ordered Deluxe Seafood Donburi which includes salmon, shrimp, tuna, scallop, herring etc. It can fulfill all your favorite in one time. But for me, I may prefer salmon one, haaaa. But

They have quite lots of set choices and self-help desk where you can get water and appetizers there. You can just refill it as you want. I ordered Deluxe Seafood Donburi which includes salmon, shrimp, tuna, scallop, herring etc. It can fulfill all your favorite in one time. But for me, I may prefer salmon one, haaaa. But a good choice too. Normal quality.
Deluxe Seafood Donburi

My friend ordered Pork Cordon Bleu, and you can taste cheese insides the pork. Nice one.
Pork Cordon Bleu

You can add maybe twenty dollars something for side dishes. And we tried Deep Fried Oysters which is really good and out of my expectation. Very crispy and tasty.
Deep Fried Oysters

Other side dish is Teriyaki Jumbo Squid which I feel just so-so, a bit thick and hard to bite. The sauce doesn't match my stomach too, lol.
Teriyaki Jumbo Squid

Overall, it's a quite local Japanese restaurant. Not very high standard but valuable.
Pork Cordon Bleu
Deep Fried Oysters
2018-05-08 404 瀏覽
見到定食8有打邊爐就試試。職員比餐牌我地,我係餐牌搵唔到火鍋,原來要問職員拎另一張餐牌先有。食火鍋之前飲一碗麵豉湯,呢度麵豉湯係自助形式,麵豉湯內有蘿蔔片同小小肉碎,我自己再加海帶,呢個配搭唔錯。我選左牛肉鍋,入面有三角形魚蛋、獅子狗半條、蟹柳、花枝丸、肥牛及蔬菜。湯底有三款選擇,我選了柴魚高湯。上菜後約分鐘終於等到火鍋滾起,湯底無咩柴魚香似雞湯多D,其餘配料一般,花枝丸有D失望一舊粉團咁,肥牛質素一般。下次應該唔會再試呢間火鍋😓______________________________我地呢班大食女鐘意走黎走去搵好野食,如果邊度有好推介記得同我地講😏❤️我地一齊交流下😘❤️鐘意我地的分享,記得按👍及share❤️#一班大食女日記 foodies together#5_foodiestogether

下次應該唔會再試呢間火鍋😓
我地呢班大食女鐘意走黎走去搵好野食,
如果邊度有好推介記得同我地講😏❤️
我地一齊交流下😘
❤️鐘意我地的分享,記得按👍及share❤️
#一班大食女日記 foodies together
#5_foodiestogether