2024-03-03 42 瀏覽
今日同牛魔王約會,當然一定首選「安平燒肉」啦🤣🤣和一定揀澳洲M5和牛餐😝除了澳洲M5和牛,仲有燒生蠔,帆立貝,虎蝦等海鮮美食😙😙😗跟餐送的牛舌芯,口感軟腍👍澳洲M5和牛..口感軟腍油香濃!安格斯牛小排,油脂分布均勻,肉質柔軟甘甜 !SRF極黑牛,牛味比較較濃😙😙厚切豬頸肉,口感爽嫩,亦不會太油膩不錯!生蠔🦪夠新!虎蝦好Q彈,凡立貝也不錯!今次食埋櫻花蝦拌飯原來又真係好好味🤣🤣海鹽奶蓋紅,加入咗花生增加口感,而且甜度適中,又不錯喎!

海鹽奶蓋紅,加入咗花生增加口感,而且甜度適中,又不錯喎!
  • 澳洲M5和牛
  • 爽彈虎蝦
  • 燒帆立貝
2024-02-28 58 瀏覽
餐廳位於旺角創興,供應四款套餐嘅120分鐘燒肉放題,嚴選多款高質嫩肉,炮製各種台灣夜市小食,仲有自家製特色飲品,環境闊落,空間感十足,價錢合理,地點方便,值得到訪😃肉類款式眾多,回本之選包括澳洲M5和牛肩胛肉同安格斯牛小排,前者脂肪平均又夠肉汁,後者口感軟嫩重牛肉味🐮 醃製過嘅雞同豬都值得一試,薑汁、鹽蒜麻油、醬燒、黑椒、咖喱、辣味等,香口惹味,有落功夫🙈 雞同豬都幾嫩,不過記得要睇火候!另外有海鮮,海蝦大大隻,啖啖肉,咬落爽口彈牙、帆立貝放上牛油粒、燒蠔灑滿蒜蓉、呢幾款都encore咗唔少次,有驚喜🦐 主食有櫻花蝦乾拌手工麵同自製紫菜/櫻花蝦/蔥/滷汁飯,建議可以包住生菜食,健可以中和整體油膩感~ 大大力推介呢度嘅小食,超級鐘意小香腸、小枕頭同豬肉乾,越係致癌嘅越好食🥹 另外比較印象深刻嘅包括鹽酥雞、梅山炸薯、海苔蝦卷、金沙苦瓜、燒魚腹、芝士鵪鶉蛋同小黃瓜🥒 最後以雪糕作結,美味又滿足嘅一餐~

2024-02-28 53 瀏覽
好耐冇食過燒肉了!呢間喺荃灣嘅安平燒肉,就算係平日都坐滿晒人,好受歡迎~今次就係選擇咗「澳洲M5和牛120分鐘吃到飽」呢個餐,有超過100款食物,包括肉類、海鮮、台灣地道夜市小吃、手搖飲品等,自助區仲有多款蔬菜、菇、飯、台式飲品、無糖冷泡茶等可以,真係琳瑯滿目~呢個餐可以選擇嘅牛肉有好多款,首先先有贈送四條牛舌芯,此外仲可以order澳洲M5和牛、安格斯牛小排、美國SRF極黑牛、三角牛肩肉等,我就最鍾意澳洲M5和牛,牛味濃郁🥩食物推薦:士林小香腸-充滿台式風味奶油金菇-奶油味香濃台灣小枕頭-煙靭香脆,配搭煉奶口味特別豬大腸-油香十足醬燒雞爽肉-肉質爽口屏東燒魚腹-醃得好入味,而且充滿醬香爽彈虎蝦-好大隻,而且爽口彈牙烤魚乾同埋烤豬肉乾,好香口每次都必食!即食嘅食品,我就每次都會食滷水涼拌鴨舌、涼拌小黃瓜同埋黃金泡菜,喺其他餐廳唔係好食到呢種風味啊~120分鐘食得超滿足的,下次一定會再嚟!

呢個餐可以選擇嘅牛肉有好多款,首先先有贈送四條牛舌芯,

食物推薦:

士林小香腸-充滿台式風味
奶油金菇-奶油味香濃
台灣小枕頭-煙靭香脆,配搭煉奶口味特別
豬大腸-油香十足
醬燒雞爽肉-肉質爽口
屏東燒魚腹-醃得好入味,而且充滿醬香
爽彈虎蝦-好大隻,而且爽口彈牙
烤魚乾同埋烤豬肉乾,好香口每次都必食!

120分鐘食得超滿足的,下次一定會再嚟!

旺角嘅🇹🇼台式燒肉店🌟安平燒肉🌟,係極具人氣嘅🔥燒肉放題店!放題餐點包含咗不少🇹🇼台灣嘅特色食品,正👍🏻!🇦🇺澳洲M5和牛套餐 $418/位7點半前入座$358,共104品120分鐘吃到飽!🥩澳洲M5和牛肩胛肉|安格斯牛小排M5和牛帶漂亮嘅雪花紋理,甘香可口!牛小排超軟嫩,人見人愛!👅嚴選牛舌芯|嚴選牛舌每位兩件嘅條狀牛舌芯軟嫩多汁超正!任叫嚴選牛舌同樣美味,必須瘋狂Encore!🐡烤魚乾|爽彈虎蝦|燒帆立貝雞泡魚乾香口煙靭而且充滿鮮味!虎蝦大大隻爽彈甜美!帆立貝肥大肉厚!🥬自助區多款新鮮蔬菜,仲有海量飲品嘅選擇!
🇦🇺澳洲M5和牛套餐 $418/位
7點半前入座$358,共104品120分鐘吃到飽!
🥩澳洲M5和牛肩胛肉|安格斯牛小排
👅嚴選牛舌芯|嚴選牛舌
🐡烤魚乾|爽彈虎蝦|燒帆立貝
🥬自助區
多款新鮮蔬菜,仲有海量飲品嘅選擇!
2024-02-22 53 瀏覽
安平燒肉開左咁耐都依然好有人氣,都仲係要排隊先入到呀🫣兩小時任食澳洲M5和牛套餐$418/head,上菜快,又無漏單,兩小時都好充足。多款醬料之中我中意係安平黃金醬配雞/豬,檸檬配海鮮,岩鹽則就咁點牛肉食。Lv4餐先會送既嚴選牛舌芯,油脂感重又彈牙😋咁多款牛我最like係澳洲M5和牛同埋安格斯牛小排,睇油花都知有一定質素,兩款都有牛脂香,口感都好軟嫩。另外就係牛仔骨同牛舌!!牛仔骨真係超正燒完又香又惹味,仲好腍一d都唔韌❤️海鮮要食燒帆立貝,食落係鮮甜。虎蝦好新鮮大隻彈牙!屏東燒魚腹比較少見,又幾肥美幾滑口👍🏻另外厚切雪花豬都好食,油脂香重咬落爽彈。烤豬肉乾燒完好鬼香👍🏻中意台式小吃既都有好多揀,我最中意係滷水鴨舌,大隻又入味😋黃金泡菜都幾特別,口味係鹹蛋黃。自助區啲蔬菜都好新鮮,見到都忍唔住要夾番d😂最後飲品推介用紅火龍果沖既果茶,仲有百香果綠茶🍵配燒肉食解膩開胃👍🏻
安平燒肉開左咁耐都依然好有人氣,都仲係要排隊先入到呀🫣

Lv4餐先會送既嚴選牛舌芯,油脂感重又彈牙😋

海鮮要食燒帆立貝,食落係鮮甜。虎蝦好新鮮大隻彈牙!
屏東燒魚腹比較少見,又幾肥美幾滑口👍🏻

另外厚切雪花豬都好食,油脂香重咬落爽彈。
烤豬肉乾燒完好鬼香👍🏻

自助區啲蔬菜都好新鮮,見到都忍唔住要夾番d😂

2024-02-06 68 瀏覽
第一次寫食評。叫左佢哋個澳洲M5和牛套餐,一開始已經送咗啲日本A5和牛,食物種類選擇多同埋質素唔錯,最緊要係店員服務好同埋好細心,佢哋會主動過嚟幫你燒一燒之餘,仲會好詳細解釋每樣食材要點樣處理,同埋有一下最難忘嘅係佢見到我哋個網黑晒,跟住叫我哋唔好燒住啦,等佢換咗個網先,仲同我哋講:「寧願我幫你哋換多啲網,都好過比我哋食到啲黑色嘢」,呢個對客人嘅服務態度真係去貴一倍價錢嘅餐廳都未必做得到,值得推介

2024-01-20
用餐優惠
優惠券
  • 虎蝦
2024-02-06 67 瀏覽
踏入二月又有生日飯食啦😌今次朋友帶我去旺角安平燒肉食燒肉放題💖超豪爽地請咗我食最貴嗰個set🤩澳洲M5和牛吃到飽套餐❣️食咗咁多款食物基本上無一樣係伏,真心性價比都幾高!👇特別有幾樣係必叫嘅👇嚴選牛舌芯🌟有彈性又容易咬得開澳洲M5和牛🌟油脂紋路平均,肉味濃郁安格斯牛小排🌟超多肉汁又柔嫩,好味到encore咗幾次秘製牛肋條🌟調味鹹鹹甜甜,肉質鬆軟烤帆立貝🌟帶子果然同牛油好般配虎蝦🌟爽彈又大隻厚肉原住民鹽燒肉🌟用黑椒黎調味,連帶豬皮嘅五花肉好惹味雞腿肉🌟肉質爽脆,一啲都唔嚡口自助區有好幾款蔬菜可以夾,不過我同朋友都不停點涼拌小黃瓜配燒肉一齊食😉味道酸酸甜甜非常清爽😎食燒肉又點少得解滯嘅茶😉我飲咗無糖嘅四季春烏龍同桂花烏龍🫶仲飲咗一杯可以自選冰度同糖度嘅阿里山檸檬紅茶🥰甜品有幾款Häagen-Dazs雪糕可以揀😛不過我揀咗食安平仙草芋圓❣️濃香花奶配上滑嘟嘟嘅仙草凍,芋圓夠煙靭,仲有紅豆同花生🤩
踏入二月又有生日飯食啦😌
今次朋友帶我去旺角安平燒肉食燒肉放題💖

超豪爽地請咗我食最貴嗰個set🤩澳洲M5和牛吃到飽套餐❣️

食咗咁多款食物基本上無一樣係伏,真心性價比都幾高!

👇特別有幾樣係必叫嘅👇

嚴選牛舌芯🌟有彈性又容易咬得開

澳洲M5和牛🌟油脂紋路平均,肉味濃郁

安格斯牛小排🌟超多肉汁又柔嫩,好味到encore咗幾次

秘製牛肋條🌟調味鹹鹹甜甜,肉質鬆軟

烤帆立貝🌟帶子果然同牛油好般配

虎蝦🌟爽彈又大隻厚肉
原住民鹽燒肉🌟用黑椒黎調味,連帶豬皮嘅五花肉好惹味

雞腿肉🌟肉質爽脆,一啲都唔嚡口

味道酸酸甜甜非常清爽😎

食燒肉又點少得解滯嘅茶😉我飲咗無糖嘅四季春烏龍同桂花烏龍🫶

仲飲咗一杯可以自選冰度同糖度嘅阿里山檸檬紅茶🥰

甜品有幾款Häagen-Dazs雪糕可以揀😛
不過我揀咗食安平仙草芋圓❣️

濃香花奶配上滑嘟嘟嘅仙草凍,芋圓夠煙靭,仲有紅豆同花生🤩
  • 澳洲M5和牛
  • 嚴選牛舌芯
  • 安平仙草芋圓
  • 烤帆立貝
2024-02-06 71 瀏覽
好耐冇食燒肉,經過創興大廈樓下見到有人派傳單,係台式燒肉,所以就嚟試吓。呢間燒肉係用網燒,唔係一般用鐵板燒。除咗餐牌上面嘅嘢飲,出面有飲品同埋蔬菜自助區,仲有台式滷肉飯同埋醬料區。我叫咗和牛任食套餐,肉類選擇好豐富,由其係牛肉類🥩花多眼亂😂👍🏻食咗10幾款,個人最推介嘅係M5和牛,安格斯牛小排,同埋三角牛肩肉。啲牛肉片全部都切得好薄,所以好容易燒熟👍🏻牛肉片油脂分布均勻,唔會太油膩😊除咗各式肉片都仲有其他海鮮類,個章魚粒俾我encore咗好多次🤩好新鮮彈牙,而且個味道撈得好惹味,好正。因為係台式餐廳,所以仲有好多台式嘅小食可以即食❤️有鹽酥雞,炸花枝餅,炸蚵仔煎,仲有台式肉燥拌麵等燒肉期間大把嘢食😂全程食唔停口👍🏻啲位置又大坐得好舒服,啱晒一大班friend嚟圍爐燒烤👍🏻❤️

等燒肉期間大把嘢食😂全程食唔停口👍🏻

• 澳洲M5和牛吃到飽
  • 櫻花蝦乾拌手工麵
2024-02-05 75 瀏覽
店名: 安平燒肉 地址: 旺角彌敦道601號創興廣場9樓旺角站E1出口,行2分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5牛大人除咗有做火鍋外,佢哋旗下嘅燒肉-安平燒肉,成日都長期人氣旺盛🙈今天同朋友終於有機會黎到,餐廳環境舒適,除左用手機落單外,外面自助區都有多款蔬菜、主食同飲品🥳必試菠蘿同冷泡茶😙澳洲M5和牛套餐❤️❤️❤️❤️$418@1位呢個套餐每位會送2件嚴選牛舌芯,口感爽口彈牙,超鮮嫩🤩咁多款牛肉,最推澳洲M5和牛肩胛肉同安格斯牛小排,M5和牛脂油香十足,入口即溶,encore左好多次😍另外,安格斯牛小排肉質同樣嫩滑,牛味濃郁😚另外,其他肉類同海鮮都必試,雞腿肉肉質軟腍,燒至外脆內軟😆另外,套裝餐嘅海鮮的選擇都唔少,虎蝦超大隻,肉質彈牙😋帆立貝同樣大大隻,鮮甜可口,燒生蠔🦪嫩滑美味😗除此之外,佢哋仲有各式嘅台式小食,最推介台灣小枕頭,其實姐係麻糬,將佢燒至脹卜卜,再點上煉奶,超有台灣風味,大家必試‼️另外,涼拌小黃瓜🥒、金沙翠玉苦瓜等都好有特式🤩大家仲可以叫台式冬瓜茶,清熱解渴🥳最後食完仲送每人一客甜品,大家可以揀Häagen-Dazs或台式芋圓糖水,食完真係大滿足😚
店名: 安平燒肉

地址: 旺角彌敦道601號創興廣場9樓
旺角站E1出口,行2分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4/5

澳洲M5和牛套餐❤️❤️❤️❤️
$418@1位
另外,安格斯牛小排肉質同樣嫩滑,牛味濃郁😚

最後食完仲送每人一客甜品,大家可以揀
Häagen-Dazs或台式芋圓糖水,食完真係大滿足😚
2024-02-04 68 瀏覽
出去食燒肉閑閑地都五舊水,四舊水食到任食燒肉,質素有番咁上下,選擇都夠多,非安平燒肉莫屬晚市燒肉放題七點半前賣單屬優惠時段,為番人均四舊水左右過百款海鮮、肉類、丸類、小食、飲品任食任飲,出去食幾碟已經差唔多呢個價錢海鮮推介大扇貝,平時出去食都貴,呢度大大粒任食肉類可以叫無調味的,再同佢特過的五味醬包生菜食,記得要加埋蒜頭,非常惹味小食有鹽酥雞、蕃薯條,手拍青瓜等台式小食,每碟都系細細份甜點可以簡雪糕同自家製芋丸加仙草凍,好Q好煙韌好清涼

晚市燒肉放題七點半前賣單屬優惠時段,為番人均四舊水左右
海鮮推介大扇貝,平時出去食都貴,呢度大大粒任食
小食有鹽酥雞、蕃薯條,手拍青瓜等台式小食,每碟都系細細份
甜點可以簡雪糕同自家製芋丸加仙草凍,好Q好煙韌好清涼

呢排凍到咩咁 燒肉周圍都大排長龍呢間係旺角創興既燒肉好方便 仲cp 值勁高試過好多間燒肉 起碼去到5、6百蚊先有和牛級數既牛食😍但今次食呢個最頂級既 任食澳洲M5和牛套餐🥩🥩只係$418 就有幾十款靚牛食 完全值回票價👍套餐先每人送兩件牛舌芯 彈牙厚身 同平時食既牛舌好唔同🐂特別推介澳洲M5和牛、安格斯牛小排、美國SRF 極黑牛、安格斯牛板腱🤩雪花分明 一睇就知超級靚牛 全部好紅好新鮮牛味好香texture 唔會好硬又唔會好油 口感軟嫩👅佢地既豬都非常出色 🐖厚切雪花肉、西班牙豬五花 都係入口即溶 一食就爆汁但又唔會覺得好肥配埋佢地既獨特醬汁黃金醬(用蔬菜汁同肉汁調配) 幾夾海鮮方面仲有 燒鹽蒜生蠔、原隻大虎蝦、牛油帆立貝、醬燒魷魚等等 🦪🦐全部好大隻 非常新鮮同滑身燒完都唔會縮到乾哂水好柴味道都調得好惹味😛另外仲有燒麻薯 點煉奶食 外脆甜內軟好正櫻花蝦乾寬麵 好多蝦乾!個汁較得好好 咸香得黎好惹味 食左第一啖就停唔到🙈仲有燒粟米、菠蘿等多款蔬菜🌽甜品方面有得㨂Haagen Dazs雪糕或者 花生仙草芋圓我㨂左芋圓 個仙草好超滑超大 芋圓煙靭好有咬口 唔會有粉感 配料都好足係

呢排凍到咩咁 燒肉周圍都大排長龍

雪花分明 一睇就知超級靚牛 全部好紅好新鮮
牛味好香
texture 唔會好硬又唔會好油 口感軟嫩👅

佢地既豬都非常出色 🐖
厚切雪花肉、西班牙豬五花 都係入口即溶 一食就爆汁
但又唔會覺得好肥
配埋佢地既獨特醬汁黃金醬(用蔬菜汁同肉汁調配) 幾夾

全部好大隻 非常新鮮同滑身
燒完都唔會縮到乾哂水好柴
味道都調得好惹味😛

另外仲有燒麻薯 點煉奶食 外脆甜內軟好正
仲有燒粟米、菠蘿等多款蔬菜🌽

甜品方面有得㨂Haagen Dazs雪糕或者 花生仙草芋圓
係jj so far 食過咁多間燒肉同打邊爐店 最好食既一間 👍👍

而家like 同follow 店家既FB 同iG 仲送海鹽奶蓋奶茶😍
overall 黎講 性價比真係幾高
會同朋友再去食~
2024-01-30 68 瀏覽
婚後👦第1個生日 🎊一齊攞假去食食食 晏晝帶佢食最鍾意嘅燒肉餐廳好闊落 坐得幾舒服 呢間燒肉店原來又係牛大人嘅副線 主打台式燒肉同夜市小食既然生日就要食最好嘅 一於叫個澳洲M5和牛吃到飽餐聲稱呢個餐有104款食物任揀 前菜 小食 肉類 飲品沙律吧 醬料區同飲品區就自己出去慢慢揀同夾其他就用QR Code落單 張枱勝在夠大 唔驚無位擺肉類我地狂叫和牛 牛小排 牛仔骨 牛肋條麻油雪花豬 老虎雞翼海鮮就主要食帆立貝 絲瓜煮蜆真係實在太多嘢食 大家睇相啦 打唔到咁多 🤣主要想講吓啲牛 和牛真係睇油脂分佈都覺得靚 食落仲要唔韌牛小排就好濃牛味 肉質比較嫩滑 牛仔骨就肥少少 不過一樣夠腍同濃味牛肋條唔使沾醬已經夠晒味 店員會主動幫我哋換燒肉網最緊要呢度無漏單情況 🫡
婚後👦第1個生日 🎊
牛肋條唔使沾醬已經夠晒味

店員會主動幫我哋換燒肉網
最緊要呢度無漏單情況 🫡

2024-01-29 79 瀏覽
放工約左朋友去食安平燒肉由而家到1月31號只要惠顧M5和牛餐每兩人就會送一塊佐賀和牛肉眼每人仲送埋兩塊和牛牛肩胛仲有唔少得既牛舌芯睇樣已經好靚。油脂分布好平均輕輕燒一燒已經食得食落入口即溶,充滿牛香必食既仲有M5和牛同埋安格斯牛小排雖然無佐賀牛咁有油香但肉味依然相當濃厚除左牛之外,海鮮都有好多款最推介係燒帆立貝夠哂大隻又啖啖肉餐廳仲提供唔同既蔬菜仲有多款飲品任飲揀冷泡茶解膩就最啱啦最後甜品有Hagen Dazs雪糕又或者係安平仙草芋圓我就揀左芋圓,芋圓煙煙韌韌今餐真係大滿足!
放工約左朋友去食安平燒肉
由而家到1月31號
只要惠顧M5和牛餐
每兩人就會送一塊佐賀和牛肉眼
每人仲送埋兩塊和牛牛肩胛
仲有唔少得既牛舌芯
睇樣已經好靚。油脂分布好平均
輕輕燒一燒已經食得
食落入口即溶,充滿牛香
必食既仲有M5和牛同埋安格斯牛小排
雖然無佐賀牛咁有油香
但肉味依然相當濃厚
除左牛之外,海鮮都有好多款
最推介係燒帆立貝
夠哂大隻又啖啖肉
餐廳仲提供唔同既蔬菜
仲有多款飲品任飲
揀冷泡茶解膩就最啱啦
最後甜品有Hagen Dazs雪糕
又或者係安平仙草芋圓
我就揀左芋圓,芋圓煙煙韌韌
今餐真係大滿足!
佐賀牛
燒帆立貝
安平芋圓仙草
2024-01-18
佐賀牛
燒帆立貝
安平芋圓仙草
2024-01-26 49 瀏覽
.【 ✨ 旺角必嚐之選!安平燒肉放題任食餐廳 ✨ 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 General Info 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▎菜式分類:▎地區分類:▎人均消費:Ard HKD 300▎餐廳名稱及位置:📍 安平燒肉 (旺角)旺角彌敦道601號創興廣場9樓▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬如果你對台式燒肉放題任食情有獨鍾,那就別錯過位於旺角的「安平燒肉」!這間餐廳以其多樣化的菜式和美味的食物而聞名,讓我們一起來品嚐這裡的精彩滋味吧!首先,讓我們開始享受一杯清爽的百香果綠茶,這杯飲品結合了百香果的酸甜和綠茶的清香,帶來了一份令人愉悅的口感。接下來,我們來品嚐鹽蒜燒生蠔,這道菜以新鮮的生蠔為主角,經過簡單的燒烤,散發出濃郁的海鮮風味。燒帆立貝是另一道不容錯過的菜式,帆立貝的鮮甜配上炭火的香氣,絕對令人垂涎欲滴。安平燒肉的招牌菜之一就是安格斯牛板腱,這道菜以優質的安格斯牛肉為主角,肉質鮮嫩多汁,入口即化。另外,安平私房牛腹肉也是一道必點的美食,牛腹肉的細嫩口感和豐富的肉汁絕對能滿足你的味蕾。土林小香腸和多春魚都是燒肉放題中的經典選擇,它們的獨特風味和口感絕對讓你驚艷不已。

【 ✨ 旺角必嚐之選!安平燒肉放題任食餐廳 ✨ 】

▎菜式分類:
▎地區分類:
▎人均消費:Ard HKD 300
▎餐廳名稱及位置:
📍 安平燒肉 (旺角)
旺角彌敦道601號創興廣場9樓

▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬

此外,餐廳還提供了鹽蒜麻油雞腿肉,這道菜以鮮嫩的雞腿肉和香氣四溢的麻油為特色,帶來一份濃郁的口味。如果你喜歡品嚐高級和牛,那麼澳洲M5和牛吃到飽絕對會讓你心動不已。這種優質的和牛肉質細軟,入口即化,絕對是肉食愛好者的最愛。

如果你想解渴,阿里山檸檬紅茶是一個不錯的選擇,它結合了檸檬的酸甜和紅茶的香氣,帶來一份清新的口感。最後,別忘了品嚐南部章魚巻和薑汁雞腿肉,這兩道菜都為整餐增添了豐富的口味和層次感。

總結來說,「安平燒肉」位於旺角,提供了各種口味豐富的菜式,讓你盡情享受台式燒肉的美味。無論是菜品的味道還是用料的新鮮程度,都讓人印象深刻。餐廳的服務態度也非常友善,讓人感到宾至如归。如果你想要一個充滿美味和溫暖的用餐體驗,「安平燒肉」絕對是你的最佳選擇!

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

多謝睇到呢度🤓🙏

今次我地去到旺角食燒肉吃到飽,通常台灣先會叫放題叫成吃到飽,所以呢間燒肉店係台式燒肉黎,最正係有多款台式飲品任飲😍我地食既係最高級既澳洲M5和牛套餐($418),19:30離座就($358),21:00後入座就($388),我地兩個人就係坐2人枱,枱面有齊紙巾,調味料,裝調味料既碟仲有4枱咁多,可以試曬唔同既醬汁👏🏻自助區主要係蔬菜同飲品,有各種自家製既茶,同罐裝飲品,如果想飲台式手搖飲品可以自己位落單,自己區仲有飯,仲有唔同調味料,可以整到店舖既特色安平蝦拌飯🍚我地既M5和牛餐每位送一客兩件既嚴選口舌芯,一條厚切牛舌,食落夠曬彈牙,如果想再追加就要付費食物度加啦😉牛肉方面我主要介紹我個餐先叫到既肉🥩嚴選裙邊牛柳係一塊厚身重牛味既牛肉,相對冇入口即溶既感覺,佢係啖啖肉既厚切牛柳澳洲M5和牛脂肪分佈比較平均,食落有入口即溶既感覺三角牛肩肉呢個係冇咁多脂肪既簿切牛肉,鐘意少油分既呢塊比較適合安格斯牛小排呢款係脂肪比較多,同埋切得比較細塊既,鐘意偏肥既呢款就最好不過極黑牛肩肉佢會相對比三角牛肩肉好食,脂肪比佢多少少,都係牛味多既一塊除左牛肉,仲有豬,雞,海鮮,台式小食,應有盡有總共104款食

牛肉方面我主要介紹我個餐先叫到既肉🥩

嚴選裙邊牛柳

澳洲M5和牛
脂肪分佈比較平均,食落有入口即溶既感覺

三角牛肩肉
呢個係冇咁多脂肪既簿切牛肉,鐘意少油分既呢塊比較適合

安格斯牛小排

極黑牛肩肉
佢會相對比三角牛肩肉好食,脂肪比佢多少少,都係牛味多既一塊

除左牛肉,仲有豬,雞,海鮮,台式小食,應有盡有總共104款食物,一定有野岩食😆

呢間燒肉店我覺得價錢合理,最好就係飲品同小食有好多唔同選擇,最緊要既燒肉同海鮮質素都做得好,如果就岩優惠時段去食就好抵食👍🏻
2024-01-10