2023-07-28 64 瀏覽
在2023年7月27日前往晚餐,叫了一個手工豬肉漢堡包、一個朱古力布朗尼甜品、一杯熱既朱古力同一個炸薯條來食。豬肉漢堡包-豬肉漢堡有肉汁(好味),麵包鬆軟,配料新鮮,已經合我要求的漢堡包水平。朱古力布朗尼甜品-我對布朗尼唔太熟悉,但食這甜品不會過份甜,所以都不錯。熱朱古力-味道、甜味適中,仲有個拉花在朱古力面,值得一讚。炸薯條-如果對比連鎖食店係好食,如果對比好食食店就比較一般。整體這食店是值得這個價錢,而在現場也有好多人叫餐。
熱朱古力-味道、甜味適中,仲有個拉花在朱古力面,值得一讚。
整體這食店是值得這個價錢,而在現場也有好多人叫餐。
2023-07-27
  • 朱古力布朗尼
  • 手撕豬肉漢堡
2023-07-15 248 瀏覽
住屯門嘅我,見過依一間餐廳好多次。終於忍唔住要試下。同朋友一齊叫咗四個嘢食,兩杯嘢飲。北海道帶子意大利粉啲帶子煎到啱啱好,又香又嫩又大隻,易啲意粉亦都配合得好好,整體食落都好夠味,而且又唔會覺得好單調。至尊漢堡呢個漢堡包好足料,個扒好厚肉,亦都好多肉汁,仲有溶溶地嘅芝士,蕃茄生菜做配菜,再加上佢嗰個醬汁,食落去真係好有層次同好滋味,係會想一食再食,佢啲汁多到張紙都有,我係覺得好味到啲汁啜埋嚟肉🙈兩款小食椒鹽炒雜菇佢嘅菇嘅類別有好多款,用咗蒜頭一齊炒,好入味,亦唔會有覺得好油嘅感覺。炸薯條正常嘅粗薯條味道,啱啱炸出嚟所以都好脆,我覺得$18嚟講個份量都幾多,所以都算幾抵食😋飲品我哋叫咗兩杯都係朱古力,佢面嗰層有朱古力粉,味道都好濃郁。就算啲冰慢慢溶咗,都唔會無味,所以真係好好飲👍🏻整體我都覺得好好味,性價比都好高,值得一試👍🏻😋

北海道帶子意大利粉

兩款小食
椒鹽炒雜菇

飲品

整體我都覺得好好味,性價比都好高,值得一試👍🏻😋
2023-07-13 144 瀏覽
—幸好返到香港 仲見到天魔有營業咁啱搭車又撞到友人 於是嗌埋一齊食至尊漢堡($58+$15跟餐)擘大個口先勉強咬到整個包麵包很鬆軟 滿佈芝麻香氣有焦糖化嘅洋蔥很加分7:3牛肉混豬肉漢堡 富彈性薯條脆身香口 熱朱古力吸引意大利千層麵($68)卡邦尼意粉($68)忌廉蘑菇意粉($62)Fb見到話做到31/7仲未食過三文治 希望再有快閃———————————————————天魔屯門鄉事會路83號V City地下G05號舖
幸好返到香港 仲見到天魔有營業
咁啱搭車又撞到友人 於是嗌埋一齊食
至尊漢堡($58+$15跟餐)
擘大個口先勉強咬到整個包
麵包很鬆軟 滿佈芝麻香氣
有焦糖化嘅洋蔥很加分
7:3牛肉混豬肉漢堡 富彈性
薯條脆身香口 熱朱古力吸引
意大利千層麵($68)
卡邦尼意粉($68)
忌廉蘑菇意粉($62)

Fb見到話做到31/7
仲未食過三文治 希望再有快閃
———————————————————
天魔
屯門鄉事會路83號V City地下G05號舖
2023-07-01 318 瀏覽
放假入屯門玩,雖然睇唔到牛牛,但係都決定食埋個lunch先走冇行開呢頭,咁啱行開一田見到呢間,睇完餐牌覺得都唔錯,就決定食埋嘢先走。見到餐牌多數都係西餐,burger薯條,但係竟然有威靈頓牛扒二人餐,同埋千層麵!仲要人均百幾蚊,真係幾抵食。不過lunch就唔食咁飽,所以淨係叫咗burger薯條同埋千層麵,加小食同嘢飲。薯條單叫$18,如果叫咗主食跟餐就會平啲,$15有嘢飲同薯條。其實都幾大兜,仲要係粗切薯條,啱啱炸起好脆口呢個真係超推介,味道啱啱好,唔會話好鹹。另外仲叫咗杯Dirty同埋Latte,咖啡冇特別加糖,飲落去會係先苦後回甘,咖啡嘅香味都好明顯,同埋奶香濃厚,如果鍾意飲咖啡嘅可以試吓個burger係即叫即整,超級足料,講緊係大過一個成年男士嘅手(拎起都好重手)比起某間M字頭Burger,真係講緊差唔多兩至三倍嘅餡料,食落去係好傳統嘅burger味,加咗芝士同茄汁,肉扒好Juice,咬落去都會有汁水流出,唔會好乾,成個burger口感豐富,啖啖肉千層麵都係即叫即焗,等咗15至20分鐘,上到嚟個賣相都好吸引,側邊有好多薯蓉同埋芝士,味道都好好食,酸甜中帶有超級拉絲嘅芝士,千層麵皮

仲要人均百幾蚊,真係幾抵食。

炸薯條

呢個真係超推介,味道啱啱好,唔會話好鹹。

意式千層麵

千層麵都係即叫即焗,等咗15至20分鐘,上到嚟個賣相都好吸引,側邊有好多薯蓉同埋芝士,味道都好好食,酸甜中帶有超級拉絲嘅芝士,千層麵皮都好煙韌,唔會話好淋冇口感,呢個價錢嚟講真係超級推介,性價比極高

朱古力布朗尼

最後仲試埋個朱古力Brownie,朱古力味超級之濃,唔係平時食開代可可脂味嗰種feel,反而係黑朱古力嘅感覺,入口即溶

估唔到一田入邊都會有一間性價比極高嘅平民西餐小店,如果再有機會,一定會再食,Staff態度好好,又坐得舒服,仲要價錢都唔貴,真係好值得一試
2023-06-28
意式千層麵
  • 千層麵
2023-06-23 281 瀏覽
放假去屯門行街,經過一田原來裏面有間小餐廳,餐牌都係食西餐為主,有漢堡包、三文治、咖啡等等雖然店仔細細,但係有一個專門沖咖啡嘅地方我揀咗個厚厚豬肋骨配薯蓉,賣相唔錯,豬肋骨啖啖肉,配上香草同炸蒜好有風味,烤得好香,豬肋骨唔會太肥,加上好滑嘅薯蓉朋友就揀咗個至尊漢堡,裡面原來係手工漢堡扒,牛味豐富,肉質唔會太實,配上蕃茄、芝士、生菜、洋蔥等等,口感豐富,值得一試另外揀咗兩個小食,炸蠔好香脆,粉漿唔會太厚,裏面keep到 Juicy嘅感覺蔗蝦亦都炸得剛剛好,蝦肉夠爽口,配上泰式甜酸醬夠夾天氣太熱嘅關係,朋友揀咗一杯coffee tonic,咖啡味濃郁,而且梳打水好夠氣,夏天飲係一流我就揀咗一杯cream brûlée 特色咖啡,上邊有一層燒過嘅焦糖,配上咖啡,甜苦之間取得平衡,值得一試餐廳仲有威靈頓牛柳可以試,下次都要支持下呢間小店

雖然店仔細細,但係有一個專門沖咖啡嘅地方

蔗蝦亦都炸得剛剛好,蝦肉夠爽口,配上泰式甜酸醬夠夾

餐廳仲有威靈頓牛柳可以試,下次都要支持下呢間小店
2023-06-22
下午茶
2023-06-09 341 瀏覽
我本人唔食得奶類製品,但外賣取得的餐點是卡邦尼意粉及一份不知明的芝士製品。整個餐點都不能食。於取餐的時候已經核對清楚號碼,我不知道為什麼這樣也能出錯。除此之外,食物質素也每況愈下,沒有之前咁好食。
外賣自取
2023-06-01 404 瀏覽
去開屯門一田,留意到有間在一田角落的餐廳好香咖啡味,午飯時間一於試一試。餐廳專門即叫即整西式意粉/漢堡等,叫左一個卡邦尼意粉+庶蝦小食+flat white 卡邦尼意粉超級creamy,好香蛋黃味,份量亦岩岩好,加上超多煙肉,好足料,勁香勁好食!小食見到有庶蝦,幾得意未聽過就試下。原來係蝦肉包住一碌庶,好新鮮,蝦係用好多蝦肉打出來,唔會太多粉,而係見到粉紅色既蝦,點埋泰式甜辣醬,好惹味!碌庶仲可以咬到啲庶汁甜甜地一齊食好得意!咁香咖啡味冇理由唔試下Flat whit嘛~超香咖啡味,仲有令令拉花打下卡,一流!新出左個甜品「浮島」好fresh, 用蛋白打左蛋,浮係藍色既檸檬汁上,下面仲有一塊醃咗嘅檸檬,甜甜地嘅,大熱天時食完好清新,喉嚨好舒服,蛋白仲有少少檸檬皮碎,啱晒大熱天時試一試!👍🏻整體來講,嘢食質素高,餐廳主打即叫即整無添加冇味精,下次再幫襯👍🏻👍🏻👍🏻

• 卡邦尼意粉
2023-05-18 436 瀏覽
屯門V city一田超市內有一間小餐廳,叫「天魔」,雖然店面細細,但食物質素頗佳,顧客也源源不絕。食物嘅選擇也頗多,有三文治、漢堡、意粉、牛柳、三文魚等等…..飲品方面,有多款咖啡,汽水和茶可以選擇。略嫌Main dish 唔夠食,還可以叫一個小食,都係$18啫。還有自選套餐,可以自由配搭,總會揀到啱心水的。冰火咖啡(Dirty)和朱古力奶泡咖啡 (Mocha)☕️ 各$35Dirty 嗰種由濃到淡,又熱都凍的口感,就是我最欣賞的地方。至於Mocha,朱古力、奶和咖啡的味道都很平均。三文魚配薯蓉 $88口感細滑的挪威三文魚,加上微甜嘅醬汁,令到三文魚嘅味道更有層次。意式千層麵 $58蕃茄豬肉醬,酸酸甜甜,夾雜在千層麵中間,非常滋味,面頭加咗芝士和香草,令到味道更濃而不膩。吉列炸蠔🦪 $18由於餐廳的食物都是即叫即做,熱辣辣嘅炸蠔,脆皮香脆之餘,沒有多餘嘅油分,蠔🦪的味道都很鮮甜。朱古力布朗尼 $18朱古力味很濃,但又不會太甜。

飲品方面,有多款咖啡,汽水和茶可以選擇。
還有自選套餐,可以自由配搭,總會揀到啱心水的。

三文魚配薯蓉 $88

意式千層麵 $58

吉列炸蠔🦪 $18

朱古力布朗尼 $18
朱古力味很濃,但又不會太甜。

屯門V city夾雜左係一田中間,真係唔仔細睇都見唔到呢間小店👍🏻👍🏻- 卡邦尼意粉好入味,意粉好滑、好彈牙🥰- 厚厚豬肋骨堅厚,仲要兩大條😍佢係用低溫慢煮24小時,完全唔使用力,已經切得開,好易咬、仲有秘製燒烤醬,甜甜地,仲配左三粒薯蓉,呢碟堅高質!每個主食+$15就變套餐加左炸薯條同炸蠔,薯條好大碟,蠔都係大大隻係入面,兩樣都好味😋配着杯fusion mocktail,好靚😝打卡好正,類似檸檬梳打嘅味道、另外杯Mocha比例好fit,朱古力同咖啡都唔會唔搶,今次飲呢杯Mocha都幾享受小店得兩個人做野,好親切,食完自己拎返個托盤出去,好似返左U咁😆

- 卡邦尼意粉
好入味,意粉好滑、好彈牙🥰

- 厚厚豬肋骨

每個主食+$15就變套餐

2023-04-21 422 瀏覽
今日嚟到屯門一田附近嘅天魔餐廳食飯,真係有驚喜啊!首先介紹下我嘅菜式啦,卡邦尼意粉同至尊漢堡,再加上布朗尼蛋糕同埋dirty coffee同latte兩杯飲品。先講下卡邦尼意粉啦,個份量真係好大,醬汁夠濃郁,意粉都煮得恰恰好,加上煙燻雞脯肉,真係好味。至於至尊漢堡就更加豐富啦,漢堡肉夠juicy,薯條都夠好香脆不過,最令我驚喜嘅,係布朗尼蛋糕啦!佢唔同其他餐廳嘅蛋糕,佢嘅布朗尼有一種特別嘅口感,好濃郁,但又唔會太甜,又有少少焦糖嘅味道,真係好好味啊!至於飲品,我試咗dirty coffee同latte,兩杯都好香濃。環境方面,空間夠大 、有得坐得舒服。職員嘅服務,好細心,態度好好,有禮貌,會主動問下客人有咩需要。總括而言,天魔餐廳係一個好有質素嘅餐廳,菜式好味,飲品好飲,環境好舒服,服務又好好。下次再黎屯門都會黎呢到食飯!

2023-04-08 465 瀏覽
最近天氣時晴時雨又焗行商場一流同細佬去左V CITY行街貪佢商場連商場.真係落雨不怕.落雪也不怕😚行過見到有間餐廳好吸引所以決定午飯就試下新野😗我地2個人點左6樣野食份量亦足夠兩人量.點餐姐姐非常有禮貌後來先知.原來每樣食物都係老闆親自炮製.絕對係一間餐廳既用心之作..XXL韓式三文治($53)烘左底既包皮.配上午餐肉.蛋.火腿.蕃茄.椰菜重有韓國泡菜口感豐富.蕃茄新鮮.健康又好味.炸薯條(套餐+$15包薯條及飲品😍)⭐️⭐️有驚喜薯條食落同出邊既口感好唔同真係真係外脆內軟.同埋唔會過咸.唔會好多鹽係面頭厚厚豬肋骨($78)⭐️⭐️誠意推薦有名叫「厚厚豬肋骨」顧名思義真係好厚好大份同出邊食既Ruby字頭餐廳既Ribs完全唔同聽講因為佢地用既豬肋骨係大骨.需要提前24h低溫慢煮.唔係既話會好難熟.食落一啲都唔韌.肉質好林.配上濃濃既BBQ醬真係非常非常非常值得一試.😗朱古力布朗尼($18)每一啖都係濃濃既朱古力味.飲品朱古力超濃既朱古力飲品非常適合鐘意甜野既人飲Espresso賣相好精美.飲落好濃咖啡味.食一餐飯時間雖然唔長.但睇得出天魔老闆好在乎客人既感受會同客人傾吓偈了解下客人對食物既評價係

最近天氣時晴時雨又焗
行商場一流
同細佬去左V CITY行街
貪佢商場連商場.
真係落雨不怕.落雪也不怕😚

行過見到有間餐廳好吸引
所以決定午飯就試下新野😗
我地2個人點左6樣野食
份量亦足夠兩人量.
點餐姐姐非常有禮貌
後來先知.
原來每樣食物都係老闆親自炮製.
絕對係一間餐廳既用心之作..

XXL韓式三文治($53)
烘左底既包皮.
配上午餐肉.蛋.火腿.蕃茄.椰菜
重有韓國泡菜
口感豐富.蕃茄新鮮.
健康又好味.

XXL韓式三文治

炸薯條(套餐+$15包薯條及飲品😍)
⭐️⭐️有驚喜

薯條食落同出邊既口感好唔同
真係真係外脆內軟.
同埋唔會過咸.唔會好多鹽係面頭

炸薯條

厚厚豬肋骨($78)
⭐️⭐️誠意推薦

有名叫「厚厚豬肋骨」
顧名思義真係好厚好大份
同出邊食既Ruby字頭餐廳既Ribs完全唔同
聽講因為佢地用既豬肋骨係大骨.
需要提前24h低溫慢煮.
唔係既話會好難熟.
食落一啲都唔韌.
肉質好林.配上濃濃既BBQ醬
真係非常非常非常值得一試.😗

厚厚豬肋骨

朱古力布朗尼($18)
每一啖都係濃濃既朱古力味.

布朗尼

飲品
朱古力
超濃既朱古力飲品
非常適合鐘意甜野既人飲

Espresso
賣相好精美.
飲落好濃咖啡味.

食一餐飯時間雖然唔長.
但睇得出
天魔老闆好在乎客人既感受
會同客人傾吓偈
了解下客人對食物既評價
廚師對食物既執著同重視!!!

XXL韓式三文治
布朗尼
  • 韓式XXL三文治
2023-04-01 384 瀏覽
週末晚上尼到試下新嘢!座位好少, 枱唔濶, 冇位擺嘢, 開放式, 喺定天仁茗茶隔離, 我同屋企人共四個, 咁啱冇四個位連住, 加上有啲叫天仁茗茶嘅客人坐低左等, 但係後尾等咗一陣就有位了自選套餐$58底價, 某啲選擇要加錢, 我地叫左3個餐, 加單叫一個意粉, 雖然份量唔大, 但都夠食, 野飲賣相不錯, 而且又有個甜品brownie, 味道不差, 埋單唔算貴, 所以都幾滿足!不過有個小缺點, 野食要自己拎, 食完要自己畀返店員, 冇人執枱, 店員one man band, 當日似乎接左好多外賣單, 好忙好緊張, 喺counter遞出嚟, 但係個空間又窄, 餐具有啲滑, 所以我地拎得有啲緊張同有啲危險...不過都係開心既一次用餐體驗, 如果想食平價嘅小西餐都係唔錯嘅選擇!

2023-03-25 365 瀏覽
Vcity本身都冇乜野好食,星期六日仲要大排長龍,所以行到去呢間店見人吾多就入左去食lunch。叫左個carbonara ,+20 幾蚊就多杯咖啡同薯條,所以加左餐,都成70幾蚊。個carbonara嘅汁真係淡到喊,吾知自己食緊乜,我估可能係蛋黃醬?因為黃黃地色。淨係食到佢面頭啲芝士粉味。好彩個薯條叫做正常啲。杯咖啡我叫左latte,係幾靚嘅,同埋勁濃,所以我飲左幾淡吾敢飲落去,因為濃到會胃痛。可能適合想提神嘅人。
2023-03-18 356 瀏覽
今日返工食lunch黎到「天魔」,見佢嘅lunch set 價錢唔貴,望落去都吸引。我嗌左個「至尊漢堡餐」🍔,小食揀左「朱古力布朗尼」🍫,野飲就「dirty coffee 」☕️。漢堡個size都幾大,女仔黎講未必可以一啖過食,可能要拆件咁食🤣漢堡舊肉都幾厚身同juicy, 我覺得呢個價錢絕對係抵食~😋至於個布朗尼就不過不失~我同事就嗌左個「薑汁雞肉配薯蓉」,雞肉就手掌size咁大✋🏻,都juicy既。而薯蓉就好香牛油味~小食就揀左薯條,新鮮熱辣啱啱炸起,佢分開左2兜上,所以個份量都幾大👀野飲就揀左coffee tonic,個人鍾意食dirty多啲🤣
2023-03-17 239 瀏覽
卡邦尼意粉Juice又多汁 唔會煮得太淋 反爾有d爽口 味道不會太濃可以接受範圍 上來賣相一般 反爾味道令人出人意表xxl韓式三文治🥪 好豐富 份量十足 滑蛋令我好滿意 食飽後覺得好滿足炸薯條🍟唔會太乾身 外脆內軟 只可以講油質量應該蠻好 因為我一向食薯條喉嚨好敏感 會唔舒服 😌 今次我忍口食左dd 覺得還好朱古力布朗尼食少少🤏一口已經好飽 好滿足 好濃烈朱古力味道 唔會太甜太苦 整體來講好滿意
卡邦尼意粉

xxl韓式三文治🥪