2011-10-22 213 瀏覽
是日來一個帶有中式味道既早餐這裡是express, 好快就有熱辣辣既家鄉炒米粉到手了帶點鑊氣卻不會太油膩不過就有d 硬身, 稀為un胃但味道係值得一讚青脆菜絲同埋紅蘿蔔令成個炒米粉都好健康份量亦都唔少, 食完都好飽再配埋香濃咖啡, 少少苦澀味喚醒仲有d 眼訓既我飽飽好味早餐只售$16.5 實在太吸引了~
是日來一個帶有中式味道既早餐
這裡是express, 好快就有熱辣辣既家鄉炒米粉到手了
帶點鑊氣卻不會太油膩
不過就有d 硬身, 稀為un胃

但味道係值得一讚
青脆菜絲同埋紅蘿蔔令成個炒米粉都好健康
份量亦都唔少, 食完都好飽
再配埋香濃咖啡, 少少苦澀味喚醒仲有d 眼訓既我

飽飽好味早餐只售$16.5 實在太吸引了~
家鄉炒米粉
外賣自取
$16.5 (早餐)
家鄉炒米粉
2010-11-27 70 瀏覽
搭地鐵前速食個早餐我想叫深海魚柳拼北海道牛奶炒蛋但賣晒, 轉叫吞拿魚三文治+熱檸茶三文治凍的, 唔算多料, 熱檸茶比錯熱奶茶同收銀講佢好似覺得你呃佢咁, 不耐煩地換過, 魚佬叫雞扒 拼北海道牛奶炒蛋+蘿白糕+熱檸水我每樣試D, 全部ok希望唔好忙就對D客晦氣, 快餐仲要企响度食喇一日之計在於晨, 我都唔想比一個早餐破壞晒我全日嘅mood

搭地鐵前速食個早餐
我想叫深海魚柳拼北海道牛奶炒蛋
但賣晒, 轉叫吞拿魚三文治+熱檸茶
三文治凍的, 唔算多料,
熱檸茶比錯熱奶茶
同收銀講佢好似覺得你呃佢咁, 不耐煩地換過,

魚佬叫雞扒 拼北海道牛奶炒蛋+蘿白糕+熱檸水
我每樣試D, 全部ok

希望唔好忙就對D客晦氣, 快餐仲要企响度食喇
一日之計在於晨, 我都唔想比一個早餐破壞晒我全日嘅mood
2010-11-26
$20 (早餐)
2009-09-20 55 瀏覽
一整天幫公司辦事, 3點鍾才有時間鬆到出黎食野. 係機鐵站, 又平又快, 只有大家樂. 地鐵站的食肆, 好像是牌照問題, 只能做外賣生意. 堂食, 是有的, 不過不能設座位. 叫了個叉鴨飯. 也只好在小店找個吉檯位. 立食.拿了飯盒, 服務小姐連忙叫坐我, 原來燒味是另上的. 燒味飯, 燒臘另上....第一次係大家樂咁食法. 相信係度立食既人, 一收到一個蓋著的飯盒, 十個有九個都預計, 飯盒, 五臟俱全. 從來沒想過會分開上. 分開上沒有問題, 最重要是這麼的燒臘得唔得. 叉燒, 雖然比較瘦, 但最重要夠淋. 燒鴨, 肉太結實了. 就是因為這個令到個燒味飯減分. 這些鐵路站大家樂, 因為牌照問題, 令到出品有限, 始終都係比真正既大家樂, 差幾皮.

2009-01-27 38 瀏覽
年初一買下午茶外賣上船食, 見到這兒有腸粉及生滾粥, 便立即叫個豬潤粥試下豬潤粥 + 餐飲 ($23) 豬潤切細薄片, 幾爽口 粥好綿, 又唔算太杰 粥底好甜, 除了味精外, 應該都落了其他材料去熬制而成才有這麼鮮甜 好多葱, 好香

豬潤粥 + 餐飲 ($23)

豬潤切細薄片, 幾爽口
粥好綿, 又唔算太杰
好多葱, 好香

2007-09-08 36 瀏覽
最近多了在公司「留堂」,自然左右附近的外賣都吃多了。是日十萬火急,全球人一起吃大家樂外賣,想也不想,要了咖哩牛腩飯,要「扣底」、「多汁少腩」。咖哩幾辣,椰汁味不重,當然「大製作」的咖哩,不會有洋蔥的甜,也難有薯仔的香﹝雖然有薯仔一件,但好「爽」﹞,只有咖哩粉的辛辣,撈飯吃,也算不錯;牛腩不算韌,但吃起來沒有味道,要「少腩」也沒有損失。連凍飲一杯,索價31 蚊,一點也不便宜。似乎也不是偏見,去一些坊間的茶餐廳又或是粉麵店,都遠比這個「沒心」的咖哩牛腩飯好。題外話:小時的住處樓下有間大家樂,那時偶然可以去那裡吃,感覺就像開大餐。我最喜歡吃鐵板什扒,媽媽就次次都叫咖哩牛腩。再吃,好像已是很遙遠的事。給笑面,非為是次食物水準,純只是追憶。

2007-07-23 4 瀏覽
食個Tea set, 叉燒湯米+ 奶茶,叉燒竟然可以咁爽(可能因為帶少少筋啦,我鍾意),出乎意料,正呀!奶茶的奶和茶比例剛剛好--不過呢樣O野我覺得係撞彩O既(視乎邊個沖喇),今日我好彩