🏰 迪士尼冒險家高性價比半自助餐剛過去的假日和朋友遊園,熱得滿頭大汗🥵 都沒有玩任何遊戲,只是悠閒地閒逛小商店,遊園至肚餓,就到大冒險家餐廳醫肚。大冒險家餐廳以亨利爵士從世界各地的遊歷為靈感,「冒險家半自助餐」以自選主菜加自助頭盤、沙律及甜品及飲品,一道接一道的風味美食,讓客人探索一場豐富的用餐旅程。✨ 午餐及下午茶時段參考價格 (用餐時間為人座起計 75 分鐘)✧ 成人 $298/位✧ 小童(11歲以下) $198/位客人購票後便會安排入座,店員會提供手帶給客人作入場識別,主菜5選1 ,客人選過主菜後就可以在限時內盡情享用自助自選主菜(每位任選1款)1️⃣ 紅酒燴牛面頰及香煎大蝦伴芹菜薯蓉、炒雜菜、洋蔥果醬2️⃣ 咕嚕魚柳配蛋炒飯、前菜、炒雜菜3️⃣ 牛油咖喱雞配印式香飯及印度薄餅、芒果甜酸醬、炒雜菜4️⃣ 植物肉丸配番茄雜菜意粉5️⃣ 兒童餐(11歲或以下之兒童)迷你魚漢堡、牛油粟米、炸薯條、燒汁雞脾、啫喱這次點選了1️⃣ 和 3️⃣1️⃣ 🐮紅酒燴牛面頰及香煎大蝦伴芹菜薯蓉、炒雜菜、洋蔥果醬感覺這款主菜值回票價,紅酒燴牛面頰肉質稔滑,牛面頰肉夾著一層層的膠質,入口即溶,牛味香濃,美味好吃。香煎大蝦的肉質亦結實彈
🏰 迪士尼冒險家高性價比半自助餐

✧ 成人 $298/位
✧ 小童(11歲以下) $198/位

自選主菜(每位任選1款)
1️⃣ 紅酒燴牛面頰及香煎大蝦伴芹菜薯蓉、炒雜菜、洋蔥果醬
2️⃣ 咕嚕魚柳配蛋炒飯、前菜、炒雜菜
3️⃣ 牛油咖喱雞配印式香飯及印度薄餅、芒果甜酸醬、炒雜菜
4️⃣ 植物肉丸配番茄雜菜意粉

這次點選了1️⃣ 和 3️⃣

感覺這款主菜值回票價,紅酒燴牛面頰肉質稔滑,牛面頰肉夾著一層層的膠質,入口即溶,牛味香濃,美味好吃。香煎大蝦的肉質亦結實彈牙,配以香滑薯蓉。建議大家點這一道,是值回票價之選。

3️⃣ 🐔牛油咖喱雞配印式香飯及印度薄餅、芒果甜酸醬、炒雜菜印式牛油雞套餐 $139
以便當🍱形式呈現,牛油咖喱雞的汁呈橙紅色,咖喱汁味道是不錯的,可惜雞肉比較結實乾身,可能是預早煮好一直加熱,我們用餐時已然是下午16:30,雞肉很有可能是一直保溫,所以肉質都比較老。印度香飯是米奇頭得形狀,充滿香料香氣,配以印度薄身脆餅和蔬菜,感覺營養均衡。

✧ 建議點餐前考慮清楚是否接受到肉質較實淨的雞肉,個人比較建議試紅酒燴牛面頰肉喔 !

🥗 自助沙律吧有凍肉火腿、沙律菜和水果,當中試了凍沙律蝦多士及蟹柳沙律多士,賣相不錯,但多士入口比較硬,只能吃上方的沙律。凍肉火腿、預拌好的沙律味道不錯,更加入魷魚圈和青口,感覺清新怡人。

🍗 熱食有燒烤汁雞翼、炸蝦丸和炸素菜薯寶,味道不過不失,可以一試。

🍰 甜品方面有不同種類的小凍餅、小蛋糕和曲奇,大部分都加了迪士尼元素。個人最喜歡吃朱古力味的小凍餅和米奇造型的曲奇餅。

🥤 飲品可選擇蘋果汁、橙汁、汽水、咖啡、茶和個人推薦大家一試的芒果乳酪,芒果乳酪的質感濃郁,甜中帶酸,會有飽肚感,建議必試,但淺嚐。

🔸小總結:
餐廳設加一服務費,會員會有8折優惠,以會員來說,成人午餐埋單價格約 $263/位,可在自助區任取任飲任吃75分鐘,在樂園來說是性價比極高的了。畢竟在小鎮大街購買窩夫連飲品都已經$90了…餐廳座位寬敞舒適,店員親切有禮,看到小編和朋友想合照會主動幫忙拍攝,十分友善。大冒險家餐廳為遊玩至疲累的遊客霎時充電,值得一試。

👅 味道:4.5/5
💰CP值:4.5/5
🕴🏻服務:4.9/5
🔰餐廳環境:4.7/5
👀回頭率:4.65/5
🍽 餐廳:大冒險家餐廳
🌐地址: 香港迪士尼樂園迷離莊園

🐮 #cowing吃在迪士尼

#hkblogger #hkbloggers #hkigers #hkkol #852kol #hkinfluencer #foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相機食先 #吃貨 #食好西 #迪士尼美食 #大冒險家餐廳
2023-05-20
2023-05-11 466 瀏覽
上次去迪士尼睇唔到煙花 ,所以今次晏少少去到,再book埋大冒險家餐廳 個半自助餐星夢光影package,可以慢慢食,再去vip 區睇煙花🎆。半自助餐唔算多選擇,不過基本嘅凍盤🥗,甜品🍮同冷熱飲☕️都有,講真,喺園入面食個麵都百幾蚊,我就寧願加多少少錢嚟呢度,至少坐得舒服,食物又ok。我同老公嘅main各自叫咗牛🥩同魚🐟,而小朋友就係兒童餐,有個mini burger🍔薯條🍟雞脾、啫喱同雜菜。而我同老公嘅魚同牛都唔錯,入口嫩滑,個魚嘅魚皮都煎得好脆口,麵豉醬好入味,對得起個價錢嘅,阿仔都爭住食我個魚😂。煙花8:30pm開始,用餐時間去到7:45pm,我哋再慢慢行返出去vip 區,雖然叫vip但都最好早少少去到好D,因為愈晏就會愈多人,不過叫做企最前,其實已經爭好遠。有小朋友同BB車嘅,如果可以,我建議俾多少少錢join呢個package,成個睇煙花同等嘅過程會舒服好多。

2023-05-06 374 瀏覽
疫情後終於再次踏進承載著歡笑的迪士尼,今日來試試冒險家半自助餐每人💰298+10%,用餐時間75分鐘一進餐廳就先收費,收費後會提供手環,作為辨識食客身份來看看自助區先,自助區有多款沙律、火腿、蝦球、春卷、雞翅等,種類不算太多,質素還算不錯飲品區芒果冰沙好好飲甜而不膩消暑清涼自選主菜部分🍱咕嚕魚柳配蛋炒飯微酸微甜的咕嚕魚肉質軟嫩不乾硬,端上來的時候飯已經不是米奇的形狀,馬上請服務人員換一盒🍱牛油咖哩雞配義式香飯咖哩雞微辣的口感配飯一流,雞的部份有幾塊比較乾硬甜品水果區也有不少選擇,甜品質素不用太期待食多啲生果以巧克力蛋糕和Tiramisu 塔表現較為出色,米妮圖樣的餅乾有畫龍點睛的儀式感總體而言,用餐環境坐的舒適,餐點素質有一定水平,半自助形式可以食的很飽足,值得來試試!最後以夢幻的美麗城堡為迪士尼之旅畫下美麗完結!

一進餐廳就先收費,收費後會提供手環,作為辨識食客身份

飲品區芒果冰沙好好飲
甜而不膩消暑清涼

自選主菜部分
🍱咕嚕魚柳配蛋炒飯

🍱牛油咖哩雞配義式香飯
咖哩雞微辣的口感配飯一流,雞的部份有幾塊比較乾硬

甜品水果區也有不少選擇,甜品質素不用太期待
食多啲生果

最後以夢幻的美麗城堡為迪士尼之旅畫下美麗完結!
2023-05-03 317 瀏覽
私心推介一下迪士尼Adventure Land入面嘅大冒險家餐廳眾所週知,樂園食物一向價格高昂,質素參差,部分人會選擇出去食/自攜簡便嘢食。今次入園係Ester Holiday,提早book左大冒險家既dinner semi buffet 連特別位置睇煙花 $558 each 未連加一。自助餐區域款式雖然唔多,但大部分都好好食,可媲美酒店質素。連主食既羊架、牛扒都相當唔錯👍🏻加上有節日造型嘅甜品,食完的確好開心下次再嚟都會book呢間buffet,相比起其他園內餐廳,真係抵食太多🤭

We were busy with Duffy house, Clarice, 100th anniversary etc. and by the time we have finished it was nearly 230pm. We decided to go here as we were both quite hungry and wanted a place sit for a while till it was time for our turn for the Duffy House. Luckily, there weren't too many people inside. After the member discount, it was about $270 per person.For the main, we ordered the 2 that had the rice molded into Mickey. I preferred the fish better as it was a bit more tarty and better for the

For the main, we ordered the 2 that had the rice molded into Mickey. I preferred the fish better as it was a bit more tarty and better for the hot weather. The staff kindly reminded us the curry can be a bit spicy but my friend was able to tolerate it.

There was quite many options inside for a semi-buffet and all were quite good. The bread pudding was definitely my favorite. Since I ate quite a lot, esp. desserts, the hot tea was my favorite drink today.

As mentioned in my previous review, drinks alone in Disney costs you nearly $50 and now the drumstick is $180. I have to say the price here is really a bargain for Disney.
2023-04-23
2023-03-30 506 瀏覽
之前見到冒險家餐廳有依個半自助餐食,終於有機會試吓🤤中間位置係自助區,有多款沙律,雞翼等。另外有甜品區,麵包布甸,蘋果金寶,芝士蛋糕等。價錢大約連加一$300左右。其實還可以接受價錢,係園區食一個套餐都要$100以上左右,有2個鐘任食都好了
甜品類,蜜桃金寶,麵包布甸
2023-03-10
甜品類,蜜桃金寶,麵包布甸
2023-03-09 481 瀏覽
🥗🍰🥘大冒險家餐廳(午市半自助餐)​📍大嶼山香港迪士尼樂園迷離莊園(係正隔離)​👉🏻👉🏻menu​📢半自助餐包括:每位一款自選主菜 & 自助餐區:頭盤、沙律、甜品及飲品📢午市半自助餐(每位加一 $328)​圖1️⃣ 每位一款自選主菜香烤雞胸伴芝士菠菜,炒雜菜配蘑菇燒汁:整體味道正常,但雜菜淋哂唔好食,雞胸食一兩啖都還可以,起碼唔柴,但再食有點乾&滯(都幾大舊雞胸)​圖2️⃣ 每位一款自選主菜紅酒燴牛面頰及香煎大蝦伴芹菜薯蓉 炒雜菜,洋蔥果醬:😋牛肉極腍,配埋下面嘅薯蓉一齊食唔錯,整體味道唔錯(但雜菜都係淋哂)​圖3️⃣ ~6️⃣自助餐區(會encore食物)​圖7️⃣自助餐區(早知就唔攞)大部份甜品都唔得,尤其係牛油麵包布甸甜到傻,其餘甜品都麻麻(唯一好食係muffin)​(評分:5杯☕️最高分) 食物:☕️☕️☕️ 整體味道正常,係甜品差左D環境:☕️☕️☕️☕️☕️CP值:☕️☕️☕️ $328一位,園區內價錢算合理,但扣分位係款式唔多(如圖所見,攞左大概9成食物&冇餐湯/咖啡)服務:☕️☕️☕️️️️️️️️️️️️☕️​✨會再幫襯? 整體味道還可以,入園可能會再幫襯
🥗🍰🥘大冒險家餐廳(午市半自助餐

📍大嶼山香港迪士尼樂園迷離莊園(係正隔離)

👉🏻👉🏻menu

📢午市半自助餐(每位加一 $328)

圖1️⃣ 每位一款自選主菜
香烤雞胸伴芝士菠菜,炒雜菜配蘑菇燒汁:

圖2️⃣ 每位一款自選主菜
紅酒燴牛面頰及香煎大蝦伴芹菜薯蓉 炒雜菜,洋蔥果醬:

圖3️⃣ ~6️⃣
自助餐區(會encore食物)

圖7️⃣
自助餐區(早知就唔攞)

(評分:5杯☕️最高分)
食物:☕️☕️☕️ 整體味道正常,係甜品差左D
環境:☕️☕️☕️☕️☕️
服務:☕️☕️☕️️️️️️️️️️️️☕️

✨會再幫襯?
整體味道還可以,入園可能會再幫襯
2023-02-25
2023-02-13 516 瀏覽
之前萬聖節,同咗屋企人入迪士尼樂園玩足一日,因為比較多人,所以玩完全日都好攰,所以一早book定位於迷離莊園既大冒險家餐廳嘅半自助晚餐。我哋大概 5點幾入座,餐廳都幾爆滿,不過好彩餐廳較大,所以都仲有少少空位淨近日補拍返門面近日所拍嘅餐牌因為位於迷你莊園嘅關係,所以都會有不少阿拔既蹤影有一杯有節日氣氛嘅飲品贈送主菜,牛比豬好吃甜品方面,迪士尼樂園一向都唔會令客人,甜品都做得好,精緻同好靚,味道亦都唔算太差。整體嚟講,其實食物質素算OK嘅,只係選擇真係比較少,最令我喜歡嘅就係粟米濃湯,湯嘅味道好好味,好杰身,粟米嘅量亦都好多,我太喜愛嘅關係,飲咗三碗先夠🫣🫣🫣🫣🫣加上有煙花匯演嘅優先區,可以俾我舒舒服服咁睇煙花,整體嚟講我覺得OK

近日補拍返門面
近日所拍嘅餐牌
因為位於迷你莊園嘅關係,所以都會有不少阿拔既蹤影

有一杯有節日氣氛嘅飲品贈送

主菜,牛比豬好吃

2022-10-29
2023-01-30 457 瀏覽
🍽 大冒險家餐廳冒險家半自助晚餐📍Disneyland✨朋友知道我同男朋友會去迪士尼,極力推薦半自助餐連「迪士尼星夢光影之旅」🎆特別觀賞專區入場套票。💰自助餐$558加一,小童$382加一餐廳職員會派發手帶。食客只要配戴手帶,可在城堡最近位置觀看煙花表演。🌟Tips: 要在表演前半小時霸位。(我表演前15分鐘到觀賞區,已經冇最前一排位置🥺 不過表演完大約有5分鐘離場時段,都可以用最近距離同城堡合照😍)自助餐-頭盤🍽有青口、蝦、凍肉、炸雞、炸蝦球回本位一定係新鮮嘅蝦,肉質鮮甜。青口就略為失望,唔太新鮮。其他都略為普通,淺嘗則可😊主菜-烤牛肋肉及香煎體子伴南瓜薯蓉,醃洋蔥配砵酒燒汁🍽 最驚喜係南瓜薯蓉,甜甜地,好似食緊甜品🥰 甜而不漏,very good! 牛扒亦都不過不失,尚算對得起個價,但唔好期望係靚牛扒。甜品-新年款式及卡通樣式甜品🍽甜品款式唔多,分量的骰,有少少華而不實。但非常打卡able😂 飲品-芒果乳酪🍽芒果味唔太出,同乳酪好夾,小編食飽都仲可以refill多一杯飲🫣總結,半自助餐連「迪士尼星夢光影之旅」🎆特別觀賞專區入場套票絕對值得一試。快啲tag or share 俾你嘅另
🍽 大冒險家餐廳冒險家半自助晚餐
📍Disneyland

💰自助餐$558加一,小童$382加一

自助餐-頭盤
🍽有青口、蝦、凍肉、炸雞、炸蝦球

主菜-烤牛肋肉及香煎體子伴南瓜薯蓉,醃洋蔥配砵酒燒汁

甜品-新年款式及卡通樣式甜品

飲品-芒果乳酪

總結,半自助餐連「迪士尼星夢光影之旅」🎆特別觀賞專區入場套票絕對值得一試。快啲tag or share 俾你嘅另一半啦👫🏼
———————————————————
📍地址: 大嶼山香港迪士尼樂園迷離莊園

2023-01-23
2023-01-16 2753 瀏覽
個下午茶自助餐時段係下午三時至五時半。成人$208加一。小童$138加一。食用時間有75分鐘。個人認為如果唔想食午餐及晚餐時段,可以考慮食下午茶時段。熱食有蕃茄雞、炸雞粒、菠菜芝士批及雞肉磨菇酥盒。熱食甜品有麵包布甸。飲品是自助式。有橙汁、蘋果汁、芒果汁。至於如果食客想飲汽水,要去櫃前要求才會有。我個人喜歡熱飲玫瑰茉莉花茶。出面酒店單點都要$50一杯。我個人推介美食有蝦沙律單片三文治及煙三文魚芝士三文治。這兩款美食,別的酒店係無提供。兩款美食都係用尊貴食材,有新鮮凍蝦及三文魚。甜品有好多款精美蛋糕。大部份都係古朱力食材。小朋友最鐘意。個人建議如果玩完迷離莊園,可以旁邊這所大冒險家餐廳食返個下午茶自助餐。

熱飲玫瑰茉莉花茶

炸雞粒

煙三文魚芝士三文治
菠菜芝士批及雞肉磨菇酥盒

甜品有好多款精美蛋糕。
麵包布甸
題外話/補充資料: 個人建議如果玩完迷離莊園,可以旁邊這所大冒險家餐廳食返個下午茶自助餐。
2023-01-13
熱飲玫瑰茉莉花茶
炸雞粒
煙三文魚芝士三文治
菠菜芝士批及雞肉磨菇酥盒
麵包布甸
  • 雞肉磨菇酥盒
2023-01-11 628 瀏覽
呢間餐廳係半自助形式入到餐廳坐低就送上兩杯有米奇老鼠耳仔嘅特飲擺喺你面前 非常之有氣氛主菜方便就叫咗焗麵豉魚柳配醃薑及雜菌炒飯呢碟主菜食落口就真係有讚冇彈魚焗得啱啱好 油脂比例適中雜菌炒飯都幾特別 食落口有少少似糯米炒飯嘅感覺慢煮豬腩卷伴蒜香薯蓉豬腩卷入口唔會太過肥膩嚟因為係慢煮 所以啲豬肉都煮得啱啱好 食落口好有滿足感環境方面就坐得非常之寬敞坐嘅地方分咗兩邊一邊係室內 一邊係室外冬天去嘅朋友就建議大家坐室內啦另外 呢一個半自助晚餐其中一個最吸引嘅地方就係可以到VIP區觀看煙花 近距離喺城堡下欣賞簡直係為呢個晚上畫上一個完美嘅句號
呢間餐廳係半自助形式

冬天去嘅朋友就建議大家坐室內啦

另外
近距離喺城堡下欣賞
簡直係為呢個晚上畫上一個完美嘅句號

黎到迪士尼 除左機動遊戲同城堡🏰可以黎試下大冒險家餐廳既半自助餐🍽️一款主菜 就可以享用Salad Bar🥗食完更可以係特別觀看專區睇迪士尼星夢光影之旅🎆🎇冒險家半自助餐 💸$508🐮烤牛肋肉及香煎帶子伴南瓜薯蓉雖然外表望落好乾 但食落去非常冧 🥩美中不足係太細舊 食肉獸未必滿足🥲值得一提係南瓜薯蓉好出色 南瓜味出之餘 可以為牛肋肉提味👍🏻 🐷慢煮豬腩卷伴蒜香薯蓉豬腩卷黎到份量唔錯都幾大舊 但味道普通平淡 皮亦略韌😛食落無乜豬肉既味道 蒜香薯蓉不過不失🧄如果再黎 應該會試其他任食沙律甜品吧蔬菜幾新鮮 醬料方面都有兩三款選擇🥙頭盤方面 想食回本必食既有煙三文魚🐟而炸物就有蔬菜薯蓉同炸蝦餅🍤個人覺得炸物較冧 無酥炸既口感 另一款比較多人夾既係蕃茄芝士雞翼 雞翼非常嫩滑🍗大大隻又啖啖肉蕃茄芝士味亦都幾出🍅 所以回頭率都頗高飲品方面 凍飲既水果茶同芒果乳酪都好推介✔️ 水果茶好清甜而唔會有死甜既感覺 芒果乳酪既味道似楊枝金露 酸酸甜甜 好清香芒果味 好飲到飲左2杯🥭熱飲就有朱古力同玫瑰花茶🌹 兩者都好適合依家咁凍既天氣飲 暖一暖身🔥甜品方面 有唔同既糕點 值得一試係佢既蜜桃金寶批🥧 酥脆既外皮加
黎到迪士尼 除左機動遊戲同城堡🏰

飲品方面 凍飲既水果茶同芒果乳酪都好推介✔️
水果茶好清甜而唔會有死甜既感覺 芒果乳酪既味道似楊枝金露
酸酸甜甜 好清香芒果味 好飲到飲左2杯🥭
甜品方面 有唔同既糕點 值得一試係佢既蜜桃金寶批🥧
酥脆既外皮加上果jam同蜜桃肉🍑 食落唔會太甜 兩者加埋好夾
上菜之前會送上一杯發光杯既蜜桃梳打作為welcome drinks✨
不過因為buffet都有各式飲品 所以個杯welcome drinks就留左欣賞表演個陣飲🤩

沙律同甜品既款式唔多 不過聽說Salad Bar既款唔係日日一樣的
各款沙律既味道都唔錯 而甜品就一般 個樣吸引過個味😂

淨係半自助餐黎講 就唔值架啦
不過係迪士尼既半自助餐來說 都可以接受😇
又何況包埋係特別觀看專區睇迪士尼星夢光影之旅
唔洗早去排隊都可以係個靚位睇表演
對住迪士尼控既我 整體就覺得唔錯啦🕺🏻
下次有機會都會想再食左次
睇左次咁精彩既表演🎠
朋友試過話難食,不過都想試下,而且包觀賞專區,所以決定試下,可能無特別期待,所以覺得不錯。食物 : 自助餐款式選擇不多, 只有湯、沙律、凍海鮮、兩款炸物, 主菜有四款選擇, 味道正常 環境 : 清潔干淨 服務 : 員工有禮貌, 主動 價錢 : $508 + 10%服務費
環境 : 清潔干淨
服務 : 員工有禮貌, 主動
價錢 : $508 + 10%服務費
2022-12-20
係咪次次去迪士尼都食快餐?😜😜😜今次同長者一齊去,想搵間好d既餐廳🍴剛好遇到可以推介既好地方😊半自助餐入面,每人揀一個主菜,小食/甜品/飲品都隨便拎🥰我地點左:1. 烤牛肋肉及香煎帶子拌南瓜薯蓉、醃洋蔥配砵酒燒汁- 份量細細地,但牛肋肉都烤得好好,好香好好咬口,讚👍🏻👍🏻👍🏻2. 焗麵豉魚柳配醃薑及雜菌炒飯- 魚柳肉好滑,好香口,炒飯就少少漏,整體算唔錯😋😋😋杯飲品其實係七喜,杯底加咗個幻彩燈,成個feel唔同晒😊😊自助區仲有熱飲可以選擇,最最最最最抵讚係會送埋煙花專區門票🎫,唔使企喺人群中逼睇煙花🎆,可以去到最前排,無敵呀💝💝💝整體來講,再向我都係會再幫襯1️⃣0️⃣0️⃣分!
係咪次次去迪士尼都食快餐?😜😜😜
今次同長者一齊去,想搵間好d既餐廳🍴
剛好遇到可以推介既好地方😊

自助餐入面,每人揀一個主菜,小食/甜品/飲品都隨便拎🥰

我地點左:

1. 烤牛肋肉及香煎帶子拌南瓜薯蓉、醃洋蔥配砵酒燒汁

2. 焗麵豉魚柳配醃薑及雜菌炒飯

- 魚柳肉好滑,好香口,炒飯就少少漏,整體算唔錯😋😋😋

杯飲品其實係七喜,杯底加咗個幻彩燈,成個feel唔同晒😊😊

整體來講,再向我都係會再幫襯1️⃣0️⃣0️⃣分!
知道大冒險家有個半自助餐加煙火專賞區套餐。今日特別走進這所位於迷離莊園附近的餐廳。買個成人半自助餐$558加一。小童$382加一。煙火專賞區係餐廳內有職員派發手帶。只要配戴手帶,在不用排隊下,在城堡最近位置觀看煙花表演。沒有手帶情況下,最有利位置要在表演前45分鐘霸位。主菜係四選一。主菜有烤牛肉、魚柳、豬腩卷及植物蟹肉。我選咗個豬腩卷。頭盤、水果、忌廉湯、飲品及甜品任食。我個人先自取芒果汁及忌廉湯。個芒果汁好鮮甜。屬新鮮芒果汁。個忌廉湯配餅塊,好美味。飲得出不是鑵頭湯。座位內有派發星夢光影發光特飲。係雜果賓治。好重水果味。頭盤我選海鮮青口、蝦及凍肉。還有炸雞及炸素菜。海鮮屬上等食材。肉質甜美帶有海水味。炸雞及炸素菜都好重快餐店風味。個主菜豬腩卷係餐牌上寫明是慢煮。我問咗職員,慢煮是否採用如電影<摘星廚神 Burnt>中的真空低溫烹調法,將食物放入一個塑膠袋並真空密封,然後將整個袋子放入熱水中長時間烹調60°C,時間有時候甚至超過24小時。目的是保存肉質的鮮味。職員答覆「是」。故不到一所迪士尼樂園餐廳,有三星米芝連烹調的頂級豬腩卷。$558加一再加個煙火專賞區,真係好抵。

芒果汁

星夢光影發光特飲

炸素菜
炸雞
凍肉

豬腩卷

個主菜豬腩卷係餐牌上寫明是慢煮。我問咗職員,慢煮是否採用如電影<摘星廚神 Burnt>中的真空低溫烹調法,將食物放入一個塑膠袋並真空密封,然後將整個袋子放入熱水中長時間烹調60°C,時間有時候甚至超過24小時。目的是保存肉質的鮮味。職員答覆「是」。故不到一所迪士尼樂園餐廳,有三星米芝連烹調的頂級豬腩卷。$558加一再加個煙火專賞區,真係好抵。食落個肉質真係比快餐店的焗豬扒飯,更鮮甜彈牙。肉汁特別多。食落好開胃。
甜品

多款精緻甜品造型甜品,賣相滿分。看得出廚師花好多功夫去製作。多款甜品都係以迪士尼主題設計。小孩子一定好鐘意。
蜜桃金寶
蜜桃金寶及麵包布甸

最後我揀咗蜜桃金寶及麵句布甸。兩款都係熱食甜品。屬高級西廚甜品。因為糖份好高。我個人只取少量。

是夜係專賞區欣賞星夢光影煙火。在表演前10分鐘進入專賞區。近距離觀看煙花表演,情侶最佳項目。建議食客在網上預訂。
題外話/補充資料: 近距離觀看煙花表演,情侶最佳項目。建議食客在網上預訂。
2022-11-21
芒果汁