2024-04-21 148 瀏覽
成日多收錢!成日多收錢!成日多收錢!我兩公婆,這一年內被這間鋪多收錢!由兩三蚊到十幾蚊不等!每次都係等你攞住好多野、知你趕時間、落大雨,就會收多錢錢錢錢錢錢!佢哋面包唔係唔好食,但唔明點解要咁做,有生意的!你可能會話「咁啱啫」,十幾次喎,無誇大,因為平都買面包比小朋友,所以成日幫襯。我們一家當是其中的!我太太也親眼見到,專登多阿婆錢。成日多收錢!成日多收錢!成日多收錢!成日多收錢!成日多收錢!附近街坊上
成日多收錢!成日多收錢!成日多收錢!

佢哋面包唔係唔好食,但唔明點解要咁做,有生意的!

我們一家當是其中的!我太太也親眼見到,專登多阿婆錢。

附近街坊上
2024-03-25 347 瀏覽
收到嘅蛋糕比參考相片更靚 喜出望外壽星 & 大家都好鍾意蛋糕味道 比其他蛋糕店多選擇 今次揀咗開心果味蛋糕 因為比較特別 好好味 與朱古力醬面層好match 服務態度好會再order 再試其他味道
收到嘅蛋糕比參考相片更靚 喜出望外
壽星 & 大家都好鍾意
好好味 與朱古力醬面層好match
服務態度好
會再order 再試其他味道
呢間位於柯士甸道嘅白色餅店,主要售賣麵包同糕點,最出名就係佢有多款蛋糕件可供選擇🤤🤤🍰 就算兩三個朋友想同時食不同口味嘅蛋糕就唔會有負擔!.Cake Ordered: 開心果慕絲蛋糕 ($30)朱古力松露蛋糕 ($30).Kuku推薦:要大大力推介開心果mousse cake俾所有開心果控💚 蛋糕面有層厚厚嘅開心果mousse,中間夾住海綿蛋糕,再加埋超脆嘅餅底,唔會太甜所以一啲都唔膩,食完幸福感滿滿💓💓 #hungrykuuu_hongkong #hungrykuuu_jordan #佐敦美食 #香港餅店 #香港好去處 #香港美食 #hkfood #hkgoodwest
Cake Ordered:
開心果慕絲蛋糕 ($30)
朱古力松露蛋糕 ($30)
Kuku推薦:

2023-09-15 2469 瀏覽
有朋友喺佐敦附近出差工作,然之後買咗呢間多美意,淨係聽個名多美意都不太清楚在哪裏,不過搜尋一下,就記得是在尖沙咀往理工大學那邊的一間舊式小餅店。相當之精緻的十多個水果撻,有各種水果的味道,原來水果撻新鮮食咁鬼正!因為平日無論是連鎖,定還是屋村麵包店,大多可能雪藏好耐。這次多美意的新鮮水果撻,撻底非常之香脆,底下又有是小朱古力調味,忌廉份量不算太多,因此除了水果之外,不會感覺太甜,上邊的水果鮮甜,除咗奇異果,帶少許酸孫之外,例如士多啤梨都是偏向鮮甜,顯得相當美滿。
有朋友喺佐敦附近出差工作,然之後買咗呢間
相當之精緻的十多個
水果撻,有各種水果的味道,原來

這次多美意的新鮮水果撻,
撻底非常之香脆,底下又有是小朱古力調味
下午茶
推薦: 🍉🍉🍉🍉 (4/5) 味道: 🍉🍉🍉🍉 (4/5) 價錢: 🍉🍉🍉🍉 (4/5) 打卡: 🍉🍉 (2/5) 位置: 🍉🍉🍉 (3/5)回訪: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)Pistachio Cake $28外表睇落無乜特別,但係質素絕對唔止值$28😍 如果將moshimochi開心果tart個種濃郁+aftertaste超強嘅開心果味形容為一個超man嘅大隻佬呢款蛋糕就會係校園劇出現個啲好斯文嘅女神校花 佢陣開心果味唔濃郁,淡淡哋但係好清香,aftertaste唔強但係好longlasting😋 面頭層cream同蛋糕嘅口味一樣,都係偏淡,唔太甜,好輕盈,甚至食完都好似無食咁,蛋糕中層夾咗2層檸檬餡,好清新,微微嘅酸味帶出到開心果嘅果甜,加埋餅底好酥脆,口感好豐富👍一件多花款少少嘅西餅可能都20幾蚊(或以上)嘅時候,呢件蛋糕絕對係同價位入面超班嘅選擇👍後記💟 呢間餅店嘅生果撻、其他蛋糕款都好出色,而且價錢都好親民,絕對值得一試👍📍 多美意餅屋地址:尖沙咀柯士甸道107號地舖
推薦: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
味道: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
價錢: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
打卡: 🍉🍉 (2/5)
位置: 🍉🍉🍉 (3/5)
回訪: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
Pistachio Cake $28

後記

📍 多美意餅屋
地址:尖沙咀柯士甸道107號地舖

2023-04-12 3140 瀏覽
每次經過佐敦,我都會故意走去多美意餅屋買佢地經常賣晒,可遇不可求嘅芒果卷,外皮有點薄脆帶點甜的感覺,裡裏包著厚厚輕身嘅忌廉同芒果肉,細細嚿,兩啖食晒,好好食,另外,拿破崙都唔錯,吉士醬甜度適中,加埋脆脆的夾心酥皮同芒果肉,正呀,令人回味無窮😋😋😋👍
麻糬波波🍡$8@3  ✨:9/10  試咗芝士&紅豆味 另有朱古力味 不過想食芝士多啲所以揀咗兩個芝士😋🧀😍質地有驚喜 以為似多數麵包店個種硬身空心嘅 (而家基本全部都差唔多樣)🙈🙈點知係偏向A1嗰隻 軟啲 入面多啲麻糬😋😋😋 焗熱應該更好食 不過太心急買完即刻食咗😂😂不過紅豆嗰個似蔓越莓味🤣雖然都好食 平均唔使$3一粒😝抵 如果下次經過都會再買👍😋同埋佢有好多蛋糕司康都有人推 下次可以試下😍
麻糬波波🍡

平均唔使$3一粒😝抵
如果下次經過都會再買👍😋
同埋佢有好多蛋糕司康都有人推 下次可以試下😍
2023-01-08 2811 瀏覽
呢日經過尖沙咀,醒起呢間bookmark 左好耐嘅開心果蛋糕,之前試過晏晝已經賣晒,估唔到今日5pm 過後仍然供應充足。呢件開心果蛋糕 ($29, 5.5/10) 最上層係cream, 奶味唔太重,較為輕盈,然後係開心果cream 同海棉蛋糕,食落有淡淡嘅開心果味,再下面嘅朱古力脆脆已經淋左,最底嘅曲奇餅底略硬,而且同個蛋糕唔算好夾。可能我對佢期望過高,整體覺得呢個蛋糕十分普通,只可以話個質素同價錢係對等,相信不會再回購。

2022-12-23 2174 瀏覽
睇到雜誌介紹呢間餅店平靚正,今日經過就買咗兩件試下係咪真係好似傳聞中嘅有酒店級水準。特濃開心果蛋糕 - 眼見同雜誌講的蛋糕分為5層,有面層的忌廉,厚厚的開心果慕絲夾住一層海綿蛋糕,底層就有朱古力脆脆和曲奇脆脆。蛋糕除咗有香濃的開心果味,仲帶有多重口感。New York Cheese Cake - 係一件非常平實的蛋糕,沒有花巧嘅外表,冇華麗嘅味道,但芝味充足。平日中午時段,間鋪頭keep住有人流,眼見大多是街坊客。蛋糕選擇多,除咗開心果蛋糕,拿破崙都好似值得一試,已每件都係$28,而質素味道都唔錯,非常抵食。

外賣自取
$30 (其他)
2022-12-19 1414 瀏覽
無諗過依家香港仲可以用$29買到咁好味精緻嘅蛋糕!定價平但絕不馬虎,蛋糕有好幾層layer,最底個層唔係普通餅底 ,少少似蛋白脆餅,幾特別!啲cream都好滑~Keep住有好多人排隊,但收銀姐姐態度都好多。我自己唔係特別鍾意開心果,都食得好開心☺️
無諗過依家香港仲可以用$29買到咁好味精緻嘅蛋糕!
Keep住有好多人排隊,但收銀姐姐態度都好多。
我自己唔係特別鍾意開心果,都食得好開心☺️
2022-12-18 1473 瀏覽
上網見到好多人推介💁🏻‍♀️ 加左係必試甜品好耐🕞終於夾到天時地利人和 可以品嘗品嘗👅👅一行入去 就自動自覺行向凍櫃🤣😱😱😱點解無開心果味既😱😱😱咁難得既機會 無理由失望而回既試下膽粗粗🥺 問下姐姐 仲有無開心果味 🍰姐姐:要等多十分鍾呀我:😍😍😍十分鐘我等呀🙋🏻‍♀️係鋪頭附近兜左個小圈 急不及待又行返入鋪好驚比人買哂呀 大佬🫠番入鋪頭 姐姐話要等多一陣 但可以比左錢先 企係側邊等等既時候 發現鋪頭都幾旺場 🚶🏻🚶🏻‍♀️🚶🏿‍♂️🚶🏻‍♀️🚶🏿‍♂️人流不斷 睇黎啲麵包都應該唔錯 下次有機會都可以試下⏩️開心果🍰剩係睇賣相都已經唔差 四款顏色夾雜住濃濃既開心果味 中間有層脆脆 口感豐富 秒速就KO左成件😋一件好似唔係好夠🤤下次要自私食兩件🤫🫢⏩️特濃朱古力🍫🍰朱古力味濃 但如果同開心果味比 就變得無咩特式始終朱古力味蛋糕太普及 不過呢到勝在價錢吸引👍🏻👍🏻👍🏻
上網見到好多人推介💁🏻‍♀️ 加左係必試甜品好耐🕞

但如果同開心果味比 就變得無咩特式
始終朱古力味蛋糕太普及
不過呢到勝在價錢吸引👍🏻👍🏻👍🏻
外賣自取
-多美意餅屋-@尖沙咀.上次太晏黎,冇晒切餅,今次經過終於買到哩個想試好耐的開心果蛋糕啦。見個食物盒放得落2件,就買埋熱情果味。.開心果蛋糕切餅 ($29)開心果Mousse好滑,好香開心果味。質地偏輕身,唔會覺得太漏。蛋糕面有層忌廉同果仁,中間夾住一層薄薄的海綿蛋糕,曲奇餅底唔會好硬,唔驚一叉落去就碎晒,而且上面仲有朱古力脆脆,令到成個蛋糕的口感同味道都多層次。.熱情果蛋糕切餅 ($29) 熱情果蛋糕就冇咁多層次,中間2層海綿蛋糕,面層加上薄薄的熱情果醬,食落甜甜酸酸的,味道不錯。不過相比之下哩個熱情果蛋糕就比較普通。
-多美意餅屋-
@尖沙咀

開心果蛋糕切餅 ($29)

熱情果蛋糕切餅 ($29)
不過相比之下哩個熱情果蛋糕就比較普通。

食完個少少失望嘅燒肉,要填補番受損嘅心靈😅,所以行嚟呢間BOOKMARK左一段時間嘅麵包店,試下佢地嘅人氣蛋糕。入到店內,望住D CAKE,心情即刻番哂嚟~~好多款都想試🤤,可惜胃得一個,加上男友唔中意食芝士CAKE,唯有下次再試其他款,今次先試人氣開心果蛋糕,同埋OREO芝士餅。開心果蛋糕$29頂層係白色類似芝士奶蓋嘅輕盈Cream,單食嘅話會有輕微嘅奶味,但成件食就無味;中間有兩層海棉蛋糕,其中一層加左朱古力脆脆增添口感;最底係脆餅底;成件蛋糕好有層次,而且開心果味香濃,甜度唔高,食完唔會痰上頸,兩個人食一件真係唔夠喉🙉OREO芝士餅 $29自己好中意食焗出嚟硬身嘅芝士餅,呢件CAKE絕對滿足到我😋~~ 內有好多OREO餅,特別之處係連D夾心餡都加埋入去😯,所以OREO味好實在。之前自己喺IG買過一款開心果味麻糬蛋糕,好好味,不過油膩感好重,而且細細個售價$4XX,對比起今次呢間小店,雖然味道無IG果款咁驚艷,但性價比卻相當高,而且唔會好油膩,絕對值得一試再試!!

開心果蛋糕$29

OREO芝士餅 $29

2022-12-02
2022-12-04 946 瀏覽
多美意餅屋 - 尖沙咀最近網上見到很多人推介唔同嘅開心果甜品,其中一間在尖沙咀的餅店,當中的開心果蛋糕是最多人推介的,所以今次就專程去拜訪一下,買返兩件蛋糕試一試開心果蛋糕Pistachio $29藍莓芝士蛋糕 Blueberry cheese $29今次除咗買開心果蛋糕之外,還買咗一款藍莓芝士蛋糕,開心果蛋糕味道非常濃郁濃味,而且亦都不會很甜。另外蛋糕的餅底做得非常鬆脆,蛋糕整體非常好食。另外,藍莓芝士蛋糕,芝士部份做得很結實,表面的藍莓醬與芝士蛋糕非常配合,底部的餅底層同樣非常鬆脆。這間餅店的蛋糕,味道都非常濃郁,值得一試。
多美意餅屋 - 尖沙咀

開心果蛋糕Pistachio $29
藍莓芝士蛋糕 Blueberry cheese $29

這間餅店的蛋糕,味道都非常濃郁,值得一試。
  • Pistachio cake
2022-10-05 2374 瀏覽
之前成日見到好多ig post介紹呢間餅店既蛋糕又平又好食,終於有機會一試啦😍🍋Lemon Cheese ($28) (上圖左二)第一啖食落去都幾酸,雖然檸檬味都出既,但食食下就會覺得偏甜咗🧡Passion Fruit($28) (上圖左一)百香果味好重,比Lemon Cheese食落更酸,同Lemon Cheese比既話比較鐘意呢個👍🏻如果鐘意酸味偏重既蛋糕一定要試呢個💚Pistachio($28) (上圖右二)未食已經聞到香味,而食落都真係好濃好濃開心果味,每一啖都好似食緊大量開心果咁,不愧係最熱門最多人推介既口味😍不過美中不足既係雖然蛋糕好滑溜,但係個餅底就麻麻地了....質地偏硬,用刀用叉都拮唔開,又脫離曬個蛋糕底咁成塊甩出離😥有待改善💜Blueberry Cheese($28) (上圖右一)呢件係今次買既唯一一件baked cheesecake,質地都幾軟滑唔會太實,除左藍莓味之外,仲有啲奶香味,再食真啲會食到少少芝士既鹹香味添係呢4件入面最鐘意係Pistachio💖除左上面介紹既4款蛋糕之外,其他款式都一樣係$28,呢個價錢有呢個質素,仲要款款都咁大件,真係性價比超高! 下

🍋Lemon Cheese ($28) (上圖左二)
🧡Passion Fruit($28) (上圖左一)
💚Pistachio($28) (上圖右二)
💜Blueberry Cheese($28) (上圖右一)

係呢4件入面最鐘意係Pistachio💖除左上面介紹既4款蛋糕之外,其他款式都一樣係$28,呢個價錢有呢個質素,仲要款款都咁大件,真係性價比超高! 下次會再試下其他款👍🏻
2022-09-03
  • Pistachio