5天前 0 瀏覽
每次來壽司郎必食茶碗蒸,好滑並且入面海鮮料多,推介!味噌三文魚都係我喜愛之選下午茶餐抵食平日下午兩點至五點有下午茶餐,今次終於試到,$40 灸燒壽司四件加烏冬王子壽司三文魚腩壽司 $12最後外賣一個卡達連娜走!

每次來壽司郎必食茶碗蒸,好滑並且入面海鮮料多,推介!

味噌三文魚都係我喜愛之選

下午茶餐抵食

王子壽司三文魚腩壽司 $12

最後外賣一個卡達連娜走!
6天前
2024-04-23 0 瀏覽
澳門朋友嚟香港,小朋友每一次都要食壽司郎🍱🍤🍣🍙響屋企唔做家務嘅小朋友,響壽司郎就會堅持做晒所有嘢,包括斟茶,攞餐具,攞食物,點餐‼️😆😆😆!阿媽見到表示非常欣慰🥹🥹🥹Sushiro提供高品質的食物,價格合理,物超所值大人亦不會抗拒!拖羅、貝類等海鮮的質數媲美價錢貴上一倍的食肆,性價比非常高‼️即場攞飛等候時間可能比較長,如預知行程可以預先用Apps訂位👍🏻集團亦有儲印仔💮換公仔🦭的活動體驗,確實讓小朋友愛不釋手呢🌟🌟🌟🌟食評指數:8.5/10💁🏻‍♀️人均消費~HKD200想睇更多餐廳分享,請like & follow @_jolly.foodie_#tstfood #tstjollyfoodie #JKHK #cwbfood #cwbjollyfoodie #spkfood #spkjollyfoodie

澳門朋友嚟香港,小朋友每一次都要食壽司郎🍱🍤🍣🍙

🌟食評指數:8.5/10

💁🏻‍♀️人均消費~HKD200

2024-03-04 331 瀏覽
1️⃣炙燒壽司盛合 配烏冬$40.00 兩件炙燒蝦壽司同兩件炙燒三文魚壽司同燒得啱啱好,有微微燒焦嘅味道,又唔會好燶!至於烏冬好彈牙。2️⃣炸蝦天婦羅拼盤 配拉麵$40.00 有蝦、菇、南瓜,表面炸得好酥好香,唧埋檸檬汁,酸酸地解下膩。拉麵好爽口。3️⃣黃豆粉抹茶蕨餅$10.00見佢做緊期間限定,原價$12,依家特價十蚊,冇理由唔試,重要本身得6粒加到8粒😍個人覺得黃豆粉陣味會出啲,抹茶味相對冇咁濃,但煙煙韌韌都幾好食😋!
1️⃣炙燒壽司盛合 配烏冬$40.00

2️⃣炸蝦天婦羅拼盤 配拉麵$40.00

3️⃣黃豆粉抹茶蕨餅$10.00

壽司郎2月推出史上最多三文魚🍣祭,點可以唔去試下,今次就試咗其中幾款,三文魚控唔好錯過啦🤪🤪❣️三文魚腩配蘋果飛魚子 $12 呢款有三重口感,三文魚腩、蘋果加埋飛魚子,可惜生嘅三文魚腩有啲腥🥸,破壞咗成件壽司嘅味道☹️❣️香蔥炙燒三文魚腩 $12三文魚腩經過炙燒之後油脂感更重,配上炸過嘅香蔥味道更濃郁,值得一試👍🏻❣️炙燒明太子三文魚 $12普通嘅三文魚尚算厚身,但明太子醬味道唔太突出,似食緊普通沙律醬🤨👅好味度:7.5(10分滿分)今次嘅三文魚祭都叫做值得一試,質素同價錢成正比,三文魚愛好者可以去試下🙂

❣️三文魚腩配蘋果飛魚子 $12

❣️香蔥炙燒三文魚腩 $12

❣️炙燒明太子三文魚 $12

👅好味度:7.5(10分滿分)
  • 香蔥炙燒三文魚腩
2024-02-12 239 瀏覽
每次黎壽司朗都會試宜期新出嘅季節限定壽司。今次黎銅鑼灣分店 晏就4點食 吾洗等位 比較少人 下午茶黎最好又抵食。松葉蟹腳壽司蟹腳完整 蟹鮮味濃厚 好味👍🏻👍🏻北海道帶子壽司宜個真係一定要叫 帶子好厚身 同一般帶子好吾同 都鮮甜。 宜個限定嘅炸魚都好食 脆口又吾會腥。

松葉蟹腳壽司

蟹腳完整 蟹鮮味濃厚 好味👍🏻👍🏻

北海道帶子壽司

宜個真係一定要叫 帶子好厚身 同一般帶子好吾同 都鮮甜。

宜個限定嘅炸魚都好食 脆口又吾會腥。

2024-02-07 200 瀏覽
銅鑼灣壽司郎,係一間好出色嘅壽司店。佢地嘅食物質素高,令我好有印象。我去過好多次,每次都有非常好嘅體驗。首先,佢地嘅壽司新鮮又美味。佢地用嘅生魚片好肥美,口感鮮嫩,每一口都令人驚艷。壽司醬汁又恰到好處,唔會覆蓋魚片嘅味道,反而令味道更加突出。每一口壽司都好平衡,令人回味無窮。其次,壽司郎嘅服務一流。員工態度親切友善,經常同客人傾下計,問下口味,確保每一位客人都可以食到自己最喜歡嘅壽司。佢地嘅服務速度亦非常快,唔會等太耐就可以食到美味嘅壽司。最後,壽司郎嘅環境舒適又整潔。店內裝修簡潔,座位安排得宜,唔會太擠迫。整個環境都好乾淨,令人感到舒服同放鬆。總括而言,銅鑼灣壽司郎係一間值得推薦嘅壽司店。佢地嘅食物新鮮美味,服務一流,環境舒適整潔。如果你鍾意壽司,我一定推薦你去試下壽司郎,絕對唔會令你失望!

係社交媒體網見到2月新出既《新年豪食祭》好吸引所以專登一早起身 出左銅鑼灣既壽司朗睇下有冇貨不對辨 本身仲想試埋活鮑魚系列 但好似已經落左架(>﹏<)基於本人口味同budget有限 所以精挑細選左3款試伏✎天然黑鮪大吞拿魚腩 hk$27好普通 同埋我想像中細塊 絕對唔值黑碟價✎松葉蟹軍艦配海膽三文魚子雙味 hk$27坦白講 見到 上碟時側邊有一小蟹肉跌左出黎 已經扣左分 而家個份量又比我想像中小 究竟係壽司郎$27 碟應該都係呢個份量 定係我係麻煩顧客 要求太高? 海膽 & 三文魚子 都冇腥味 仲幾鮮甜 唔錯唔錯松葉蟹就mama 有陣雪味 ✎北海道產特大帆立貝 hk$27呢個就最值黑碟價錢 味道甜同厚肉 不過就唔會encore 叫番普通$22 既帆立貝都夠做 性價比仲高♥ 只係價錢豪華既新年豪華祭╮(╯_╰)╭作為壽司郎既die hard fans 點都要每月有一會 試下佢新出既野 不過今次miss左都唔算可惜
係社交媒體網見到2月新出既《新年豪食祭》好吸引

✎北海道產特大帆立貝 hk$27
呢個就最值黑碟價錢 味道甜同厚肉

♥ 只係價錢豪華既新年豪華祭╮(╯_╰)╭
2024-02-04
$100 (早餐)
2023-12-01 429 瀏覽
由壽司郎係香港開業以來,人氣就居高不下,早期想食既人們只能用幾個小時排隊♨️,幸運的我今天近乎唔洗排隊就可以入座✌🏻。相比起其他的壽司店,我認為賣點比較特別是壽司款式比較多,可以有更多既選擇🍣。另外就是甜品款式都不錯,除了杯裝雪糕之外,有自家製的甜品,例如巴菲🍨。總括來說,我吃完的感受就是名過其實,味道方面沒有什麼特別之處,要是花幾個小時來排隊的話個人覺得是不值得的,但值得一試😋。

2023-04-03
2023-11-24 300 瀏覽
好快入座!因為都已經食過幾次,所以都冇乜話有啲咩要特別驚喜評論呢期出花唔係三文魚嗰隻蒸蛋我比較喜歡!有蝦有帶子本身今日都唔係好肚餓,但係最後都係食咗兩份蒸蛋,哈哈好好味我鍾意食呢度嘅帶子,如果佢出刺身就好啦最近鍾意咗食嗰隻螢光魷魚軍艦,鹹香隔住舊飯好夾因為款式都大同小異坐低就好快嗌到菜!佢呢度出咗下午茶餐40幾蚊有幾見壽司送碗烏冬好抵食!不過壽司就係右上角嗰碟四舊款式,雖然冇得揀,但係質素唔差佢而家變咗赤米,高級咗幾好味
呢期出花唔係三文魚嗰隻蒸蛋我比較喜歡!有蝦有帶子
本身今日都唔係好肚餓,但係最後都係食咗兩份蒸蛋,哈哈好好味

我鍾意食呢度嘅帶子,如果佢出刺身就好啦

最近鍾意咗食嗰隻螢光魷魚軍艦,鹹香隔住舊飯好夾
雖然冇得揀,但係質素唔差

佢而家變咗赤米,高級咗幾好味
下午茶
2023-11-15 327 瀏覽
下晝喺銅鑼灣做完嘢,見有時間就碰下運氣,睇下壽司郎有冇位,點知係唔使等位!個下開心真係笑左出黎,因為平時中午或者夜晚去都要等好耐!其實你要求佢有乜嘢特別好嘅服務,都冇㗎喇都係自助形式啦! 啱曬我呢啲有時候唔想同人講嘢嘅人。每次去壽司郎都要定要點三文魚腩同螺片,佢質素一直保持得好好(當然唔可以同日本比)。好鍾意食螢光魷魚嗰陣味,有啲人就會覺得佢腥腥哋。個天婦羅蟹柳都好好食,熱熱辣辣有脆口。唔使等位之下,呢個用餐體驗其實好滿足好開心!
個下開心真係笑左出黎,因為平時中午或者夜晚去都要等好耐!
好鍾意食螢光魷魚嗰陣味,有啲人就會覺得佢腥腥哋。
個天婦羅蟹柳都好好食,熱熱辣辣有脆口。
唔使等位之下,呢個用餐體驗其實好滿足好開心!
三文魚腩
三文魚腩
螢光魷魚
蟹柳天婦羅
2023-11-02 377 瀏覽
壽司郎已經食過好多次黃埔、大埔、樂富、銅鑼灣每次食既質素都會有上落係黃埔比較高質銅鑼灣呢間成日漏單螢幕顯示食物到咗但食物冇黎所以大家要check 單今日又係咁…拉麵冇黎螢幕顯示到咗叫左職員跟進再等多15分鐘都冇黎我地就決定埋單,再同職員講聲話冇黎到取消個拉麵去到收銀穩陣啲check 下單最終都係冇取消到有次個熱烏冬放得唔好喺條輸送帶度click住Click下click下去到個位時跌落嚟好彩我接住左小朋友就坐果個位真係比佢嚇死真心覺得壽司郎係好食但人多時就好多甩漏真係要改善下
壽司郎已經食過好多次
黃埔、大埔、樂富、銅鑼灣
每次食既質素都會有上落
今日又係咁…拉麵冇黎
螢幕顯示到咗
叫左職員跟進
再等多15分鐘都冇黎
我地就決定埋單,再同職員講聲話冇黎到
取消個拉麵
真心覺得壽司郎係好食
但人多時就好多甩漏
真係要改善下
2023-10-30 213 瀏覽
星期五午餐過嚟食,今日多人少少,但係都有充裕時間食!唔算太趕急!最緊要一入嚟唔好喺度左諗右諗嗌嘢食去日式餐廳食壽司最鍾意嗌個蒸蛋,因為冇乜其他熟食嘅選擇!帶子都係鍾意嗌佢轉轉吓嗰啲因為有得揀!有陣時送過嚟嗰啲更加唔靚壽司郎帶子鮮味係好好多!牛肉烏冬有兩大嚿唔會太肥嘅肥牛唔錯!烏冬彈牙好味呢個甜品我又覺得冇想像中咁好味佢係有啲cream有啲雪糕,有啲早餐脆脆喺底,但係我唔係咁鍾意嗰啲cream 🙈🙈同埋佢個蕨餅似係雪咗好耐拎出嚟嗰啲唔係新鮮嗰種正常發揮
壽司郎帶子鮮味係好好多!
牛肉烏冬有兩大嚿唔會太肥嘅肥牛唔錯!烏冬彈牙好味
呢個甜品我又覺得冇想像中咁好味

正常發揮
2023-10-21 244 瀏覽
I have never been to sushiro because of the long queue. So it’s my first time ordering takeaway from them.I ordered (again too much food) 2 x A超人氣成盒(3人)2 x B壽司郎的製成盒(3人)2 x C超人氣三文魚成盒(3人)totalling $1400! The sushi was really value for money, I think the quality was great for how much it was! We enjoyed the sushi! The staffs that were taking/delivering my order was polite and attentive! One thing I hope is they can have better takeaway bags!

2 x A超人氣成盒(3人)
2 x B壽司郎的製成盒(3人)
2 x C超人氣三文魚成盒(3人)
totalling $1400!
外賣自取
2023-10-07 275 瀏覽
通常開完會下晝,都會選擇到壽司郎盡情食一餐,平日嘅午市唔算多人等位,一般等15至20分鐘就可以入座,所以一班同事都間唔中會嚟食。每次必點嘅都會係軟殼蟹壽司,軟殼蟹炸得好香同鬆脆,壽司嘅質素都對得住佢嘅價錢,茶碗蒸都好好,上枱時依然熱辣辣,仲有帶子壽司,帶子好大粒,另外有樣我每次都推介其他朋友食嘅就係芝麻焦糖番薯,呢個係甜品,每次都至少叫兩碟。今次仲叫咗提子雪葩,味道唔會好假,好好食。埋單每人都係$200左右。

2023-10-05
2023-10-07 162 瀏覽
今日又係第二次 等得耐過上次少少可能happy Friday食壽司必嗌刺身, $39.4隻,底下嗰啲到而家都唔知係咩 $29海膽壽司OK試吓呢個生蝦刺身,其實蝦生嘅味道同赤蝦差唔多,但係就多咗個頭,個頭幾鮮味佢大致上都OK,第一次嚟嘅三文魚比較瘦,第二次就肥好多,當中有其中一片唔知係抽到魚定係乜嘢魚,左邊最低嗰片,我同朋友都唔鍾意覺得好腥🙈螢光魷魚好特別好味,蟹膏就普普通通,辣味吞拿魚軍艦個辣味調得好差,好古怪,但係又好甜,我同朋友都麻麻哋牛肉烏冬,正常發揮 牛肉係肥牛,所以我俾朋友今次個蒸蛋機壞咗好傷心,冇得嗌蒸蛋壽司郎食咗兩次好似已經有少少厭倦,選擇好少啊🙈
壽司必嗌刺身, $39.4隻,底下嗰啲到而家都唔知係咩
$29海膽壽司OK

大致上都OK,第一次嚟嘅三文魚比較瘦,第二次就肥好多,
牛肉烏冬,正常發揮 牛肉係肥牛,所以我俾朋友
今次個蒸蛋機壞咗好傷心,冇得嗌蒸蛋

壽司郎食咗兩次好似已經有少少厭倦,選擇好少啊🙈