見到壽司郎聯乘李錦記出左幾款壽司😵估唔到兩個唔啦更嘅牌子都可以crossover😂🔹️李錦記蠔油×日本帆立貝 $22食完都係覺得點返壽司豉油同wasabi算😂😂蠔油唔係唔好食但兩個夾埋有啲奇奇怪怪咁😂晒左隻帆立貝😂😂🔸️真激辣•吞拿魚伴蝦米辣椒油海苔包 $17吞拿魚粒加埋三文魚籽配埋蝦米辣椒油幾新鮮感都幾夾‼️佢聲稱為壽司郎最辣嘅壽司🔥但食落其實都唔算好辣😂😂但可以一試😂😂不過今次去壽司郎體驗麻麻,大埔呢間出面因為裝修,搞到又大塵又熱🔥😐㩒服務制等左好耐先有員工黎,有兩碟冇黎到又話送左,不過最後店員都有俾返我地😆態度都保持到嘅👍

🔹️李錦記蠔油×日本帆立貝 $22

食完都係覺得點返壽司豉油同wasabi算😂😂
蠔油唔係唔好食但兩個夾埋有啲奇奇怪怪咁😂晒左隻帆立貝😂😂

🔸️真激辣•吞拿魚伴蝦米辣椒油海苔包 $17

2024-03-18 124 瀏覽
眾所周知,壽司郎長期都要排隊,如果唔想排,外賣回家係1個唔錯的選擇。懶得諗,直接ORDER兩個兒童套餐,有腐皮壽司(2件)、吞拿魚沙律軍艦、粟米沙律軍艦、熟蝦、八爪魚、蟹柳、玉子焼各1件,共8件。好豐富,我覺得比以前大件左,有D食唔哂。幾欣賞佢米煮得幾好,飯粒軟硬適中,醋既酸度恰到好處。腐皮及玉子既甜味同壽司飯既酸好夾。粟米和吞拿魚沙津既醬,與壽司的搭配非常協調,口感豐富。反而熟蝦、八爪魚,如果沒有同壽司飯同食,略嫌無味。另外,茶碗蛋材料丰富,有2隻蜆連殼蒸,令蛋有海鮮味而且好滑,好食,但蜆有沙。

外賣自取
2024-03-16 64 瀏覽
望到門口排隊既人群,就打消堂食的念頭,而且佢有限時,如果想舒舒服服咁嘆住食,外賣會係個唔錯既選擇。依家外賣平台除了外賣自取有折扣外,套餐及單點既款式也比之前多,買2個SET加件千層蛋糕甜品才$100,真係好抵。兒童套裝有:腐皮壽司(2件)、吞拿魚沙律軍艦、粟米沙律軍艦、熟蝦、八爪魚、蟹柳、玉子焼各1件,共8件。壽司飯煮得軟硬適中,醋味恰到好處,不用點任何醬料都好好味。自選壽司6貫,28款壽司中自選6件,有部份款式需要加錢,價錢合理。甜蝦、帆立貝、北寄貝雖然唔係好大件,但新鮮,性價比高,難怪經常都咁多人。

兒童套餐
自選壽司6貫
千層蛋糕
2024-03-16
5 分鐘 (外賣自取)
兒童套餐
自選壽司6貫
千層蛋糕
2024-03-07 74 瀏覽
同朋友夾時間食飯,夾到14/2 情人節,一早透過壽司廊apps預約,去到登記都係等左10-15分鐘左右,真心覺得手機預約超級方便!!多謝朋友的介紹和分享🤭(溫馨提示:即使事前手機預約,大家到達後要取票確認!唔係就會懞豬豬甘一直等架啦🤣)同友人共三位被安排卡位,坐位略為高左少少出現吊腳情況🤣由於只有60分鐘的時限,一坐下朋友便極速下單,壽司🍣炸物🍤蜆肉湯一次過運送三碗蜆肉湯,輸送帶好震撼🤭仍然覺得最好食的係。炙燒羅勒三文魚壽司🤤叫到成枱都係食物,人均消費都係 $120正呀👍🏻👍🏻

同友人共三位被安排卡位,坐位略為高左少少出現吊腳情況🤣

一次過運送三碗蜆肉湯,輸送帶好震撼🤭
仍然覺得最好食的係。炙燒羅勒三文魚壽司🤤
叫到成枱都係食物,人均消費都係 $120
正呀👍🏻👍🏻
2024-02-14
2024-02-14 95 瀏覽
壽司郎而家有新年豪食祭🧧🧨松葉蟹🦀軍艦配海膽三文魚子雙味 $27$27真係幾抵😃有松葉蟹又有三文魚子仲要有海膽😆松葉蟹🦀都雖然唔多,但都鮮味嘅但海膽就真係麻麻地,有啲苦🤨另外佢仲有啲野食做緊特價抹茶🍵蕨餅原價$13而家都係$10,食落都唔錯,不過好似淋左少少仲有麵豉湯原價$17而家做特價都係$13咋😆仲出左個萌抱散壽司 $108佢用個好得意嘅壽司形狀嘅盒裝住啲壽司架🍣食完仲可以拎走個盒添😃個盒大概手掌咁大到,拎返去俾小朋友裝糖果🍬🍭、裝啲飾物都幾靚架😍
壽司郎而家有新年豪食祭🧧🧨

松葉蟹🦀軍艦配海膽三文魚子雙味 $27

$27真係幾抵😃有松葉蟹又有三文魚子仲要有海膽😆
松葉蟹🦀都雖然唔多,但都鮮味嘅
但海膽就真係麻麻地,有啲苦🤨

另外佢仲有啲野食做緊特價

仲有麵豉湯原價$17而家做特價都係$13咋😆

仲出左個萌抱散壽司 $108

2024-02-12 75 瀏覽
相信大家都知道,壽司郎等位要等好耐,所以外賣就會係一個唔使等又食到嘅好方法。但係,壽司郎叫外賣一向唔會好多人叫,因為佢以往嘅外賣主要係pre set 咗一啲壽司嘅盛盒,選擇唔多,所以受歡迎嘅程度始終唔及堂食自由選擇咁好。但係,最近偶然中發現佢嘅外賣已經提供自由選擇嘅選項,而且價錢唔貴,大家可以一試。,佢嘅壽司外賣自由選擇,可以有唔同嘅件數選擇, 以下為16件自由選擇,價錢都係$150唔使,當然,有啲壽司如果你選擇嘅話係要加錢嘅,以下幾件就是有件要加錢,部份就唔需要。但價錢尚算合理。而且,佢嘅外賣整好之後都係會放喺雪櫃保存,到你拎嘅時候先會攞出嚟,所以壽司都算新鮮。

2024-02-07 47 瀏覽
一落腳入到呢家店,閃閃發亮嘅櫃檯就引起我嘅注意啦🤩,開餐之前心口就已經暖笠笠。先黎個蜆肉茶蒸碗,口感滑溜溜嘅蒸蛋夾帶著淡淡嘅茶香,蜆肉鮮味又彈牙呀~好正!特選大吞拿魚腩今次就有啲失色,用「麻麻哋」嚟形容啱哂 – 解凍得未夠徹底,啖啖魚,但就失去嗰種舊時嘅油潤滋味了。😔😔嚟到炸蝦天婦羅拼盤,佢就即刻扳回一城。外面薄脆,蝦肉受熱啱啱好,口感鮮嫩得嚟唔油膩,啲紫蘇葉仲帶點提味嘅效果,食咁多層次,搶鏡!最後當然少不了甜品啦,布甸嘗落有啲水水地,甜而不膩,一啖,心頭就好似融咗嘅糖咁甜滋滋。至於個脆皮朱古力香蕉味雪糕蛋糕,真係得意到爆炸!組合又夾,味道層次分明,讓人心情好到冇得講。正!總體嚟講,今次食嘅嗰幾樣雖然有起有跌,但味道整體仲係過得去,希望下次能夠再捕捉到以前嘅經典味道啦!🥰🥰🥰

2024-01-30 78 瀏覽
今日去超級城購物,午間時候經過壽司郎,見到唔駛等位就立刻入去食午飯。食物:個蟹肉蒸蛋好似季節限定,好正,一個人食左兩個。然後仲有烏冬,toro壽司,三文魚壽司,海膽。好滿足,好好味服務:帶入座好快,埋單都好快。都係咁啦,唔係食服務,服務冇所謂,雖然好似收左服務費。。環境:環境舒適,唔會好吵。地點又唔錯,食飽行出去就係巴士站,好方便。餐廳裡環境乾淨。總括,呢間壽司郎真係好OK,會翻黎encore。唔錯唔錯

總括,呢間壽司郎真係好OK,會翻黎encore。唔錯唔錯
2024-01-07 100 瀏覽
今日老公早放工,一於去食壽司郎,星期六中午時間等大概一個鐘。一入到去已經好肚餓🤤叫咗好多款壽司🍣♦️特選中吞拿魚腩 $17口感唔錯,亦有油脂香味,以呢個價錢來講收貨👍🏻♦️牛肉烏冬$32湯底夠味,烏冬夠煙靭,但略嫌牛肉比較多筋😟♦️特選松阪和牛 $27望落油花分布平均,但食落一般,因為可能凍食關係,咬落有點乾😂♦️海膽海苔包 $27海膽不錯,有甘香既味道,海苔脆,配合一齊好味😋♦️純白戚風蛋糕配特製忌廉 $27呢個有驚喜,戚風蛋糕軟熟,忌廉亦夠香滑有奶味,但估唔到亦有一球雪糕🍨,不過雪糕嘅味道十分似嘉頓雪芳蛋糕芝士味🤭總括而言,如果等待時間可以快一點,係日常不錯嘅選擇!😆

♦️特選中吞拿魚腩 $17
口感唔錯,亦有油脂香味,以呢個價錢來講收貨👍🏻

♦️牛肉烏冬$32
湯底夠味,烏冬夠煙靭,但略嫌牛肉比較多筋😟

♦️特選松阪和牛 $27
♦️海膽海苔包 $27
海膽不錯,有甘香既味道,海苔脆,配合一齊好味😋

♦️純白戚風蛋糕配特製忌廉 $27

總括而言,如果等待時間可以快一點,係日常不錯嘅選擇!😆
2024-01-06
2023-12-25 90 瀏覽
1. 口感豐富:牛肉壽司的牛肉切片通常非常嫩滑,與壽司飯和海苔的結合提供了豐富的口感層次。當您咀嚼時,可以感受到牛肉的柔軟度和壽司飯的綿密口感。2. 鮮美的牛肉風味:牛肉本身具有獨特而豐富的風味,尤其是在生牛肉壽司中,可以更好地體會到牛肉的鮮美。牛肉的鮮甜和微妙的肉香與壽司飯的酸甜味和海苔的風味相互配合,營造出美味的口感。3. 多樣的調味:牛肉壽司在調味方面可以有多種選擇。有些人喜歡使用醬汁、醋或芥末等調味料來增添風味,這些調味料可以提供額外的層次和味道,使牛肉壽司更加美味。4. 創意和多樣性:牛肉壽司的美味不僅來自於牛肉本身,還來自於與其他配料的結合。壽司店和餐廳通常會提供各種不同的牛肉壽司選項,結合了不同的蔬菜、醬汁或其他食材,以創造出獨特而多樣的口味。

作為三文魚控見到壽司郎有一系列三文魚期間限定當然要試了🤩🤩基本上三文魚限定全品項都試哂了🥰🔺三文魚腩配脆脆蘋果飛魚子 $12三文魚上面有一塊薄薄嘅蘋果🍎再加上沙律醬感覺會清新少少✨而且都係夾嘅🔺洋蔥醬油漬灸烤三文魚 $17同想像中有點不同有啲類似果凍嘅東西係表面😙沒有太大特別~🔺香蔥灸燒三文魚腩 $17三款期間限定壽司中最推介係呢個❣️上面有類似洋蔥同蔥🧅壽司係更香同層次都好豐富🙌🏻🔺三文魚親子茶碗蒸 $22茶碗蒸同平時食嘅一樣都係好滑的😚表面有三文魚子,配料還有蝦,三文魚,冬菇同豆🥬個人覺得多咗三文魚子成個感覺唔同咗🤤🔺炸三文魚鰭 $27脆得好脆但就少少滯同偏油👄建議要配檸檬汁中和一下🍋三文魚鰭都啖啖肉~🔺花之戀 $17本身諗住叫厚切三文魚但覺得應該同花之戀差唔多就沒有叫了🤣當日三文魚真係好肥美係三文魚腩部分😍沙律醬係有超級多但真係少膩🤭🔺雞軟骨 $17炸物中的最愛💞雞軟骨大大粒配埋檸檬汁係好正!!!🔺甘口醬油漬灸烤吞拿魚 $17雖然我係三文魚控但都叫咗一碟吞拿魚試吓但呢個就麻麻了🥲冇咩魚味同醬油味都唔出🥹🤤好味度 : 8/10🔙回頭率 : 9/10

🔺三文魚腩配脆脆蘋果飛魚子 $12

🔺洋蔥醬油漬灸烤三文魚 $17
同想像中有點不同有啲類似果凍嘅東西係表面😙沒有太大特別~

🔺香蔥灸燒三文魚腩 $17

🔺三文魚親子茶碗蒸 $22

🔺炸三文魚鰭 $27

🔺花之戀 $17

🔺雞軟骨 $17
炸物中的最愛💞雞軟骨大大粒配埋檸檬汁係好正!!!

🔺甘口醬油漬灸烤吞拿魚 $17

🤤好味度 : 8/10
🔙回頭率 : 9/10
2023-10-14 188 瀏覽
大埔開咗壽司郎咁耐,每次都好多人排隊,今次終於比我食到🤤入座時,店員都好體貼,眼見我女朋友隻腳受傷,特定為我們揀咗一個宜上落嘅位,輪椅有為我們一定選了一個位置放置。牛肉壽司嘅牛肉好有牛味,加埋上面蔥花,入口好有層次👍個三文魚腩都好好食,我食咗四舊都完全唔溜。魷魚壽司同鰻魚壽司就正正常常。個人最鍾意中拖羅,有咬口得黎口感好好個wasabi 八爪魚壽司雖然入口好攻鼻,你答八爪鱼好新鮮又有咬感,成件事好match 👍

牛肉壽司嘅牛肉好有牛味,加埋上面蔥花,入口好有層次👍

個人最鍾意中拖羅,有咬口得黎口感好好

2023-10-05 123 瀏覽
食完已經2115,啱啱坐咗一個鐘,員工竟然一句「出面有人排隊,你地要離開」為由趕人走,態度惡劣又冇禮貌,比完錢出到去一個人都冇,根本都冇人,你仲有成個鐘先收工,你憑咩趕人走,真係成肚氣
2023-10-04
2023-09-17 178 瀏覽
睇完戲喺附近搵嘢食,見壽司郎唔係好多人排,於是就去食下先~喺度想特別讚返壽司郎嘅店員👍🏻因為呢排整親隻腳,要坐輪椅,店員都好細心咁幫我安排我坐嘅位置同架輪椅放嘅位置👍🏻唔知點解三文魚腩壽司會平過三文魚壽司🤣舊三文魚都幾厚切👍🏻好有口感~舊鰻魚都幾大嚿!但佢嚟到嘅時候,舊鰻魚已經唔係舊飯上邊😂不過呢個價錢就唔挑剔咁多😂雖然唔係特別鍾意食蔥,但啲蔥真係可以辟左啲魚腥味👍🏻成個味道都清新啲~喺度要介紹返我其中一樣最鍾意食嘅壽司,就係芥末章魚軍艦🍣少少辣嘅章魚真係好刺激到食慾😋呢個一定係我喺壽司郎必點嘅item✨就係南瓜天婦羅啦😆不得不說我個人認為壽司郎嘅炸物係好食過佢啲壽司😂呢個南瓜天婦羅新鮮滾熱辣炸起,炸皮都幾薄,外脆內軟😋其實呢個炸雞軟骨都好食嘅,不過略嫌細份左啲🫢得個六七粒😵‍💫最後梗係要食個甜品收尾啦🤭個奶茶卡達拉娜少少fail左🫢嚟到嘅時候成舊冰咁硬😵‍💫basque burnt cheesecake就正正常常咁啦~-結論:呢餐都係食左$339咋!好抵食😋壽司郎啲壽司,我一向都覺得係正常,我最主要都係食炸物🤣如果經過有位先入去食啦~
睇完戲喺附近搵嘢食,見壽司郎唔係好多人排,於是就去食下先~

2023-09-17
  • 南瓜天婦羅
2023-09-06 157 瀏覽
開張咁耐,第一次食壽司郎全因為佢唔使排隊。啱啱5:30經過,晚市開始,竟然可以直入。無可否認,有好多是$12 一碟又真係唔貴,但真心覺得元氣(已冇食好耐、也不打算再食)好食過壽司郎。最難食竟然係個蜜桃芭菲。唔知食緊咩。啲壽司樣樣冇乜味,不過兩件拖羅都正常味道嘅,性價比算ok 而好多人話好食嘅薯條,果然真係好好食。熱辣辣脆卜卜炸粉都做得好好,不過略嫌佢冇乜味… 如果可以講多少少鹽或者其他味道就更加好。總括來說,我其實都冇乜好大嘅期望。