2023-06-03 223 瀏覽
之前叫了兩樣外賣回家做晚餐,已經忘記了食物的全名了,就大概打返相關的名稱吧!兩樣食物都不能入口,直接送了給堆填區了。1. 酸菜炒肥腸這道菜的味道和口感都非常糟糕。一打開就已經有臭氧層陣異味,讓人感到非常不舒服。而且味道非常難吃,完全沒有食欲。更令人不解的是,這道菜明顯有問題,但依然拿出來給客人…..2. 炸鮮魷應該重覆炸了多次?它的質地非常硬,而且油浸般似的!!小總結📌何福堂大排檔選擇多, 建議去其他店鋪

1. 酸菜炒肥腸

2. 炸鮮魷
應該重覆炸了多次?它的質地非常硬,而且油浸般似的!!

小總結
📌何福堂大排檔選擇多, 建議去其他店鋪
2022-09-15
20 分鐘 (外賣自取)
2022-05-30 632 瀏覽
難得又可以八人一枱食飯,梗係要一班人打冷飲啤先高興。全部都係屯門牛所以都廢事再出去其他地方食大排檔所以都係去返何福堂。每次必點燒鵝肉嫩又多汁,味道唔會太鹹,剛剛好。椒鹽九肚魚炸得好酥脆,脹卜卜,送酒一流。涼瓜炒蛋正常發揮魚香茄子煲咸香,香辣,送飯一流。薑蔥桶蠔煲隻隻蠔都大大隻,應該都有六七隻,好惹味。
難得又可以八人一枱食飯,梗係要一班人打冷飲啤先高興。

每次必點燒鵝
肉嫩又多汁,味道唔會太鹹,剛剛好。

椒鹽九肚魚
炸得好酥脆,脹卜卜,送酒一流。

涼瓜炒蛋
正常發揮

魚香茄子煲
咸香,香辣,送飯一流。

薑蔥桶蠔煲
隻隻蠔都大大隻,應該都有六七隻,好惹味。

2022-05-17
2021-11-07 293 瀏覽
屯門打冷聖地,一條街有幾檔打冷鋪。有室外坐,亦有樓上雅坐。我地就揀左出名食鵝既嚐鵝!之前已經試過幾次外賣燒鵝,今次試埋堂食。六點開門,我地未夠七點到左,已經坐無虛席!三個人,叫左三個餸~ ⚫️半隻燒鵝 $208上枱前輕輕再燒過層皮所以都脆脆的,燒鵝又唔算太肥,味道剛好,唔會太咸。三個人食,半隻perfect. 例牌太小。⚫️金銀蛋時蔬 $78 有白菜仔娃娃菜菜心,我地揀左白菜仔。味道可以,份量都夠。⚫️黃金魷魚 $128豐富既蛋黃香,炸粉不算厚反而魷魚算厚。

六點開門,我地未夠七點到左,已經坐無虛席!

三個人,叫左三個餸~

⚫️半隻燒鵝 $208

⚫️金銀蛋時蔬 $78
有白菜仔娃娃菜菜心,我地揀左白菜仔。味道可以,份量都夠。

⚫️黃金魷魚 $128
豐富既蛋黃香,炸粉不算厚反而魷魚算厚。
2021-11-06
2021-08-02 497 瀏覽
餐牌上好多野都冇,叫餸小食都要等半個鐘😠😠😠😠啲野好細碟,基本所有野一人一舊😠😠😠😠辣酒煮花螺少到得一人一隻😠😠😠😠😠啤酒又貴,$32一支大啤😠😠😠😠😠叫人要叫十次先應😡😡😡😡😡叫碗粉個碗崩嘅,啲湯溜哂出嚟😡😡😡😡😡冷氣熱到好似冇😡😡😡😡😡攞隻匙羹上面全部煙灰😡😡😡😡😡叫佢換仲要受氣,😡😡😡😡😡未食過甘劣質嘅打冷!😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
餐牌上好多野都冇,叫餸小食都要等半個鐘😠😠😠😠

啲野好細碟,基本所有野一人一舊😠😠😠😠

辣酒煮花螺少到得一人一隻😠😠😠😠😠

啤酒又貴,$32一支大啤😠😠😠😠😠

叫人要叫十次先應😡😡😡😡😡

叫碗粉個碗崩嘅,啲湯溜哂出嚟😡😡😡😡😡

冷氣熱到好似冇😡😡😡😡😡

攞隻匙羹上面全部煙灰😡😡😡😡😡

叫佢換仲要受氣,😡😡😡😡😡

未食過甘劣質嘅打冷!😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
2021-07-10 486 瀏覽
一班人開開心心食晚飯,梗係食大排檔啦,呢間個燒鵝簡直冇得輸,每次都要食,另外佢哋個水煮牛魔王,食得辣嘅朋友真係可以試吓,其他小菜好多我食食過都覺得好好味,所以經常都會幫襯呢一間打冷小菜
脆皮德國豬手
油鹽筍殼魚
水煮牛魔王
椒鹽九肚魚
小炒皇
2021-02-13 673 瀏覽
一向都唔太喜歡食盆菜但個媽媽屋企團年又唔想去煮得咁辛苦,+見到樓下這間上海小廚有四人份量而且價錢仲超值,早兩日訂購-100之後四人係398鮑魚好入味好味,其他配菜都唔錯尤其是燒鵝汁係另上嘅,而且調得幾好下年可以繼續幫襯
一向都唔太喜歡食盆菜

鮑魚好入味好味,其他配菜都唔錯尤其是燒鵝

汁係另上嘅,而且調得幾好

下年可以繼續幫襯
外賣自取
2020-06-18 1122 瀏覽
平時一有時間我就老公周圍搵野食(撐枱腳),最近聽聞屯門有間大排擋有避風塘炒蟹食、燒鵝、小菜都話吾錯,老公即話入去試一試🏃🏼‍♂️。去到見鋪一般装修,但樓面就好熱情,好落力,幾多位?坐呢度啦⋯⋯,我哋坐底後,攞起餐牌睇吓,樓面問今晚想食D乜?老公就問佢,避風塘炒蟹D蟹有幾大隻?靚姐話吾好意思今晚好多人食蟹,蟹賣晒😢,搞到我即刻無引,嗰靚姐除即介紹避風塘賴尿蝦、避風塘蝦,都好好食,好多人叫、試吓啦、老公就話是旦啦,試吓無妨,再叫碟燒鵝、蠔餅,蒜蓉菜心,啤酒兩支、可樂一罐要夠凍😅靚姐笑住答一定夠凍👍。隨着一樣一樣菜式系我面前,唔係講笑,真係好香👍好好食😋。雖然裝修就一般,但見到樓面快手快腳好落力💪🏻同時(小菜出品)食得出大廚好用心去煮👍👍👍,菜式味道全部系合格以上👍😋,難怪有咁多好評👍👍👍👍👍值得再去幫襯🍻🍻。
筍殼魚炸嘅時間啱啱好,魚骨卜卜脆👍魚肉仲可以咁滑,正😋😋😋😋
避風塘炒蝦,蒜夠多👍超香👍👍肉質爽口仲彈牙😋😋😋😋
避風塘炒賴尿蝦,我最鐘意佢(賴尿蝦)不太大隻,貪佢比較入味,又可以原隻慢慢剝殼,最重要可以嗒真啲嗰殼。🤣😋😋😋😋😋
不可不贊煎蠔餅,蠔肥,蛋味夠,粉漿不太多、蔥花夠,外脆內軟,表面加埋超香胡椒粉、無得彈,掂👍👍👍👍👍👍
知道佢哋除(避風塘炒蟹、蝦⋯)出名👍👍👍,仲有一款招牌菜(必食)燒鵝,呢間(嚐、鵝小㕑)簡直玩命(邊有錢賺呀)?$298/1隻,咁嘅價錢有超水準出品👍吾怪得佢做招牌菜👍👍好食👍好好食👍好抵食😋😋😋😋
2020-06-17
避風塘炒蝦,蒜夠多👍超香👍👍肉質爽口仲彈牙😋😋😋😋
2020-06-04 508 瀏覽
母親節嗰日去咗屯門食飯,覺得幾好食又抵食唔貴,禽日心CC又去食過,不過今次配搭唔同⋯同朋友去飲番幾杯吹下水。去到坐低,有個型肥仔話有好介紹,廚房出咗D新菜式,(避風塘系列),咁我隨意叫咗(兩隻避風塘炒蟹)(避風塘炒河)(椒鹽鮮尤)(蝦醬通菜)仲有我必食嘅(燒鵝),其實我仲想叫多幾樣,肥仔就閘住我⋯應該夠啦唔夠先再叫啦!各位⋯我唔係同呢間(嚐、鵝小廚)賣廣告,只不過好食就同大家分享下,佢哋啲小菜真係好好食好抵👍👍👍👍👍1)(燒鵝)皮脆、肉嫩、汁夠味👍2)(通菜)蝦醬味夠濃,菜炒得啱啱好⋯脆口.3)(油爆鮮尤)香脆得離唔亁身,仲有鮮味4)嗰個(避風塘炒蟹)落枱已聞到好香蒜香味、超好食👍👍👍👍👍👍5)另外(避風塘炒河)夠香,入口吾油,夠乾身👍肥仔你無介紹錯,正,正,正👍總括我自己就好滿意,大家不妨試下、再分享。
1)(燒鵝)皮脆、肉嫩、汁夠味👍
2)(通菜)蝦醬味夠濃,菜炒得啱啱好⋯脆口.
3)(油爆鮮尤)香脆得離唔亁身,仲有鮮味
5)另外(避風塘炒河)夠香,入口吾油,夠乾身👍
肥仔你無介紹錯,正,正,正👍
總括我自己就好滿意,大家不妨試下、再分享。
2020-05-26 608 瀏覽
聽啲人講話何福堂有好多唔同種類嘅小菜餐廳,一去到附近已經見到成條街泊滿曬私家車,再行前少少原來成條街都係小菜館,我本身最鍾意食燒鵝,見到呢間嚐,鵝小廚,出名係食燒鵝,梗係要試吓地方都較為闊落,枱同枱之間都隔得好開這個脆皮乳鴿剛剛炸起,一食落口味道好好食,我食過好多間舖頭,我玉姐救美當你撕開啲肉嗰陣啲油係咁流出嚟好香,而且個皮好趣,啖啖肉香,絕對係有水準叫咗半隻燒鵝,望落都非常吸引排得齊整燒鵝皮好脆,肉又夠嫩滑,鵝味非常重,入口甘香,容易入口,皮又夠薄,保存到肉質嘅口感,啲煙燻味又唔會搶到燒鵝本身嘅味道鵝肉本身嘅香味又保存到原隻燒鵝髀,免切,食落更有一點風味豉椒鵝腸🤩一放低就聞到香味😉鹹味適中😃鵝腸中間仲有點肥,非常爽口,食落就知好新鮮😌配菜有洋蔥,青椒同埋紅椒😍炒埋一齊,味道更加惹味堂食有好多款都係震撼價,比起出邊真係抵食好多🥺性價比非常高😁仲要質素唔差👍🏻今次試咗燒鵝同埋乳鴿😊下次一定要試吓貴妃雞同乳豬😬
地方都較為闊落,枱同枱之間都隔得好開
叫咗半隻燒鵝,望落都非常吸引
排得齊整
燒鵝皮好脆,肉又夠嫩滑,鵝味非常重,入口甘香
鵝肉本身嘅香味又保存到
原隻燒鵝髀,免切,
食落更有一點風味
2020-05-25 338 瀏覽
上次叫外賣食都好好味,今日再幫襯堂食,一樣到晚市都係咁多人細看餐牌有很多選擇,但這裏最出名就是燒鵝,他的燒鵝自設廠房,自己燒製的,原來堂食仲有優惠,一隻燒鵝$300都唔使我們點了半隻燒鵝,燒鵝送到面前望到已經流口水,一食落口熱的,原來是剛剛出爐,嘩!非常好食,皮脆肉嫩,味道非常好食燒鵝皮很脆,而皮下脂肪在口裏非常甘香,而且鵝肉帶有肉汁,不得了,真的出色,這個價錢食到咁高質素嘅燒鵝,性價比很高原來燒鵝有限的,早嚟就可以叫到,這個炸乳鴿也很好食,乳鴿表皮炸得香脆,而乳鴿肉非常嫩口又多汁這個豉椒鵝腸炒得很好食,鵝腸D肥膏一食落口在口腔內非常甘香很好食
上次叫外賣食都好好味,今日再幫襯堂食,一樣到晚市都係咁多人
原來堂食仲有優惠,一隻燒鵝$300都唔使
燒鵝皮很脆,而皮下脂肪在口裏非常甘香
原來燒鵝有限的,早嚟就可以叫到,
2020-04-20 334 瀏覽
日日悶到發瘟 ,又唔夠膽成日出街。咪諗住去買外賣囉!見到呢間外賣自取有75折就去睇下去到時候六點餐廳冇人,堂食就冇折嘅,但係我見到酸菜魚又好想試.....一日都係自己貪心啦!呢啲地方酸菜魚點會好食呢.....不過我哋都係選擇坐低咗,因為酸菜魚打包返屋企仲難食。老公想食黃金魷魚,佢話呢間整得幾好食喎呢間都係食燒鵝出名,所以我哋都叫咗個例牌$78,好抵食跟住出現嘅酸菜魚簡直慘不忍睹,一嚟到之後我就極為後悔。 用鯇魚已經唔好食,裏面個味又唔好食,仲話自己係正宗,真係救命 😭豉椒鵝腸係正常大排檔有鑊氣水準
老公想食黃金魷魚,佢話呢間整得幾好食喎
黃金魷魚

呢間都係食燒鵝出名,所以我哋都叫咗個例牌$78,好抵食

鯇魚酸菜魚

豉椒鵝腸係正常大排檔有鑊氣水準

2020-04-06
黃金魷魚
2020-04-17 159 瀏覽
點菜後 等左15分鐘我同男友打機都玩哂啲體力先至出到張單比我地之後都仲要再等起碼15分鐘先有野食一催再催仲要逐個逐個菜出等到餓死左😵落單叫左個白飯伙計話 有菜到先叫喇 以加唔好叫好喇 咁終於等到有餸黎到叫個白飯 都等左10分鐘呀豉椒鵝腸唔入味 食落仲有啲腥🤮啫啫通菜通菜本身就好索汁 居然都可以整到唔入味仲要好多水蠔仔肉碎粥如同清水 完全乜味都冇必有嘅芫茜都唔落蜜椒牛柳粒呢個啱啱相反 廚房超級重手不過只係重個甜味甜到連黑椒都食唔出白飯估唔到連白飯都要評個飯係一碗漿咁極之濕直頭分唔到一粒粒米出黎痴線咖永久black list
點菜後 等左15分鐘

痴線咖
永久black list
2020-03-14
2020-03-25 206 瀏覽
之前行完山係屯門好肚餓,唸住係新墟幾多餐廳,隨便揀左一間,又幾有風味。好口乾想食d湯湯水水嘅嘢,於是叫左個蠔粥。好耐冇食過依樣嘢,佢都好足料,好多壕,食得好滿足。依個係潮州鵝掌,好入味,煮得好淋,很不錯。每次見到有乳鴿都忍唔住叫,燒得啱啱好,層皮係脆嘅,d肉好香,硬軟度適中,好回味。仲有一個豉椒炒鵝腸,佢加左好多青椒,都係我鍾意食嘅嘢。d鵝腸口感好好,同豉椒嘅味道好襯,而且佢切開細細條咁好易不斷夾,食上癮,好開胃。

依個係潮州鵝掌,好入味,煮得好淋,很不錯。

2020-03-23 153 瀏覽
唔講都唔知道屯門新墟呢條巷仔有咁多嘢食,大部份都係晚上食打冷店舖,好有氣氛,經過點都要試吓!首先見到好多人都食乳鴿,一於都要整返一隻,上菜速度好快,乳鴿好脆皮,溫度夠熱,好香口,唔算太細隻,食到舔舔脷。之後點都要食返招牌嘅潮州滷水掌翼,份量多,兩個人一定食唔晒,我比較喜歡碟餸面頭有陣沙姜味道,呢個味道係其他潮州鋪頭食唔到,鵝翼非常大隻,肉質煙銀,好有趙口,鵝掌都唔差,不錯!另外再點左豉椒鵝腸,鵝腸好爽口,成碟好友鑊氣,同豉椒炒埋一齊味道好夾,都幾大碟下。最後點樣都要叫返個蠔仔粥,超級大碗,亦都有好多蠔仔,中等size,唔會好細隻,味道唔腥,可以食到飽一飽。埋單價錢非常可以接受,絕對係民生的好選擇。

2020-03-14
2020-02-28 165 瀏覽
.🔺 嚐鵝小廚講開屯門打冷就一定係嚟到何福堂👍🏻以前成日食新金榮 不過聽聞質素差左好多今次就試下新意思 嚐鵝小廚🦆.燒鵝(例牌)🦆燒鵝喺呢間餐廳嘅拿手小菜燒鵝個皮係脆嘅亦都好有鵝味又多肉汁💁🏻‍♀但略嫌今次呢隻鵝係比較肥 太多肥膏🙈.蒜蓉粉絲蒸扇貝🐟扇貝好大隻 $28一隻好抵食勁多粉絲蒜蓉豉油撈飯食一流😍
🔺 嚐鵝小廚
講開屯門打冷就一定係嚟到何福堂👍🏻