2023-08-30 2365 瀏覽
泡芙布甸包 ,(3分/5)看店外寫是12:30及3:00pm 會新鮮出爐的,那天2時許到了佐敦,看看運氣有沒有。結果幸運地也買到了。吃了幾口,外層比較有點煙韌,而不是脆口那種,內面不太甜,似個大大的泡芙。法式布甸包  ,(3.5分/5)這種法式布甸包,在其他麵包餅店也吃過多次,感覺是差不了遠,也可口。菠蘿包 ,  (2分/5)個子細小,很明顯一看就見,比平常一般麵包餅店的小。但質地還是可以的,菠蘿皮不脆,鬆散,易掉下!
泡芙布甸包 ,(3分/5)
泡芙布甸包

法式布甸包  ,(3.5分/5)
法式布甸包

菠蘿包 ,  (2分/5)
2023-08-19 1617 瀏覽
菠蘿包成日經過都見到好多人買布甸包食,我麻麻地布甸,反而試左呢度既菠蘿包。佢用天然酵母整,超級鬆軟,外皮又超香脆,味道不會太甜,吾錯!早餐食一個真係好滿足!下次一定再試下其他包先。#旺角美食 #旺角 #吃货 #香港吃货 #面包 #旺角必食 #香港必试 #香港美食 #香港网红打卡 #香港美食探店 #蛋挞 #香港甜品 #嘉多娜 #铜锣湾美食 #佐敦 foodie#hongkongfoodie#moodzfoodie #moodzfoodz

2023-08-12
2023-08-17 1376 瀏覽
嘉多娜係香港其中一間好有良心嘅餅店,用料講究、味道出色,每款麵包我都好鍾意食。佢哋因為法式布甸包突然爆紅,坊間出現好多模仿者但係都無法超越。油麻地店長期排隊,但佐敦店一入去就買到唔使排,建議大家過嚟呢邊買。🌟比利時黑朱古力布甸包面頭有一層朱古力漿醬,十分濃郁分量多,中間就係原味布甸,但食到最後有啲漏,建議兩個人分享一個。🌟開心果脆脆泡芙泡芙外皮好脆,入面啲開心果醬一咬落去湧晒出嚟,十分澎湃毫不吝嗇,味道好香濃,啱晒開心果控嘅我,一定會再買來食。

🌟比利時黑朱古力布甸包

🌟開心果脆脆泡芙
2023-08-15
  • 開心果脆脆泡芙
2023-08-06 1422 瀏覽
嘉多娜餅屋因法式布丁包而爆紅。嗰日去開佐敦分店,梗係要買返啲返去試吓。法式布丁包朱古力味非常香濃,放上金箔非常矜貴。泡芙布甸大量流心布丁,外層熱辣辣,布丁餡冰凍,層次豐富。還有不同款式麵包供應,包括紫薯麻糬包、牛奶肉鬆包、芋泥酥等。
嘉多娜餅屋因法式布丁包而爆紅。
嗰日去開佐敦分店,梗係要買返啲返去試吓。
法式布丁包
朱古力味非常香濃,放上金箔非常矜貴。
泡芙布甸
大量流心布丁,外層熱辣辣,布丁餡冰凍,層次豐富。
2023-07-05 2540 瀏覽
今日食飯時間係三點三,食完野之後,同事話去買甜品,咁我就跟埋一齊去喇。原來佢地講緊既係嘉多娜餅店,雖然我已經食過無數次,但係反正都黎到又唔洗排隊,咁梗係買埋喇。照舊都係買晒最signature戈四樣野,原味布甸泡芙即刻食,其他留返係屋企之後再食。布甸泡芙 $20呢個布甸泡芙過分爆餡,大口如我都流到一手都係。太過分喇!一定要食到唔漏落隻手為止!法式布甸包 $15雖然呢個原味泡芙唔係我心目中覺得最好食既香港布甸包,但係咁近公司可以隨時食,所以頂住先。布甸滑溜,唔會太甜,給過!比利時黑朱古力布甸包 $20呢個包其實係原味布甸包上面再加一層朱古力漿。大家可以睇到個朱古力漿佔咗一半既厚度,好似唔使錢咁。雖然係黑朱古力,但係成個食晒都會有少少膩。開心果脆脆泡芙 $25純粹想試下個開心果蛋漿。唔是開心果控既我表示,唔會特登再買。唔是因為唔好食,只係因為唔好開心果姐。

布甸泡芙 $20

下午茶
比利時黑朱古力布甸包
  • 泡芙布甸包
2023-06-09 1580 瀏覽
My all time favourite bakeryNeedless to say how popular is Kadorar Bakery I guess. I love their pudding bread, including original favour and chocolate one. Their puffs were also good, the pistachio puff and original are both tasty and creamy. Highly recommend.
My all time favourite bakery

2023-06-07 1270 瀏覽
人氣的嘉多娜法式布甸包,每次經過都想去食🤤啱啱出嘅時候成日都排隊,但而家基本上一入去都會買到,一個月前第一次食試過後就覺得非常好味,所以今次除咗原味仲試埋佢個朱古力包,但略嫌太過甜,反而鍾情於傳統原味超級香濃奶味的布甸,甜度啱啱好,當中亦有蛋香味,而且口感滑嘟嘟,真是一吃難忘🥰店內還有京都抹茶紅豆麻糬法式布甸包,仲有其他包點都想試曬佢😆下次一定要試!😋😋😋買兩個法式布甸包就有個盒,咁下次我要買兩盒啦!
2023-05-30
  • 法式布甸包
2023-05-29 1227 瀏覽
嘉多娜餅屋平時經開嘉多娜🏠🥖🥖都一定要買返幾個法式布甸包有時買四個,有時買八個起碼要食到一至兩個🤪🤪🤪🤪不過我次次買完都會拎返屋企焗🔥🔥所以keep 到咁好食*\(^o^)/*(大約用120度焗8分鐘左右,焗到個包變返脆,中間有d流心樣)如果冇焗爐我會建議即買即食😃否則一冇咁好食,會浪費左❗❗講返個法式布甸包🌞焗完之後,個包皮會好脆🤤🤤但點住布甸既位置會有d濕潤既感覺就好似平時食茶餐廳奶油脆豬既果種感覺布甸部份會比較甜,我通常用湯匙食幾口剩餘既會同個包一齊咬呢個係我個人比較中意既食法ヾ(@^▽^@)ノ
嘉多娜餅屋

平時經開嘉多娜🏠
🥖🥖都一定要買返幾個法式布甸包
有時買四個,有時買八個
起碼要食到一至兩個🤪🤪🤪🤪

不過我次次買完都會拎返屋企焗
🔥🔥所以keep 到咁好食*\(^o^)/*

如果冇焗爐我會建議即買即食😃
否則一冇咁好食,會浪費左❗❗

講返個法式布甸包🌞
焗完之後,個包皮會好脆
🤤🤤但點住布甸既位置會有d濕潤既感覺
就好似平時食茶餐廳奶油脆豬既果種感覺
布甸部份會比較甜,我通常用湯匙食幾口
剩餘既會同個包一齊咬
呢個係我個人比較中意既食法ヾ(@^▽^@)ノ

2023-05-24 1210 瀏覽
「希望所有的事情,都像長胖一樣簡單🐷」🍮 泡芙布甸包 $20外皮脆卜卜,內餡非常幼滑,有少少雲呢拿香味,唔會太甜🥛🥚一個切開四件,食頭兩件都仲覺得好好味,但到後來就覺得個餡有啲太多🙊 都係鍾意食平時買到嗰種,脆皮多多餡少少嘅泡芙多啲 (利申:我口味不嬲怪怪的,食pizza都鍾意食批邊🍕🤪)⏲因為拎返屋企之後有雪過,所以按指引只用180度焗兩分鐘,個餡並無流心,影完相之後要翻焗⏲🥖 法式布甸包 $15再食依然係驚為天人咁好食🤯 個餡又香又滑,其實就似泡芙餡嘅實淨版🪨 可以𢳂出嚟食,更好嘅食法當然係不顧儀態,擘大口連埋個焗得脆脆嘅法包一齊咬,既有冰火(?)嘅口感,又可以中和吓個餡嘅膩🤤上次朋友送咗兩個畀我,建議一冷一熱咁食,我試咗一啖凍食,就嗱嗱臨拎去焗,因為法包腍咗真係差啲🥴整體嚟講,都係店舖起家嘅法式布甸好食啲🤔
「希望所有的事情,都像長胖一樣簡單🐷」

🍮 泡芙布甸包 $20

外皮脆卜卜,內餡非常幼滑,有少少雲呢拿香味,唔會太甜🥛🥚

🥖 法式布甸包 $15

再食依然係驚為天人咁好食🤯

整體嚟講,都係店舖起家嘅法式布甸好食啲🤔

2023-05-23 681 瀏覽
嘉多娜嘅麵包真係好高質💛今次終於可以食埋佢地嘅泡芙同埋法式布甸包😚但其實係分咗幾次黎食🤣值得一提係泡芙要係佐敦店先有得買❣️🔸開心果泡芙 $25終於食到開心果味😳開心果味真係好濃,泡芙表面仲有開心果粒令到口感提升💚饀料係超多開心果cream,超級濃好滿足🤭Puff皮都唔會話好厚,整體係必食🤩🔸法式布甸包 $15呢個布甸包真係好人氣,好難先買到一個🥹法包就咁食就頗硬下建議焗完食🤍饀料就偏甜同埋奶味都重,唔係個人鐘意食嘅嘢😬🔸泡芙布甸 $20饀料係同平時嘅法式布丁一樣,奶味頗重🍮而泡芙饀料係超級多會爆哂出黎🙌🏻皮同樣都唔會過厚~🔸比利時黑朱古力布甸法包 $20之前食過原味就好想食埋朱古力味👅但朱古力並不是成個饀料都係朱古力🥲而係一半係朱古力醬下半係平時原味布丁🤥個人就麻麻嘅奶味重布甸同埋朱古力都好滯😶麵包冇焗就偏硬有點難咬而且成個麵包都好滯下💁🏻‍♀️兩個人食都有點搞唔掂🥴

🔸開心果泡芙 $25

🔸法式布甸包 $15

🔸泡芙布甸 $20

🔸比利時黑朱古力布甸法包 $20
2023-05-22 427 瀏覽
對於佢嘅布甸泡芙同法式麵包真心冇乜興趣但係唯一感到十分有興趣嘅就係開心果泡芙😳但係呢一個剩係得佐敦嘅分店有得買!好彩你一個冇令我失望,開心果味十分濃郁而且仲有開心果嘅一粒粒係入邊🫶🏻愛爆!
2023-05-21 528 瀏覽
於噸分店買了30分鐘,決定一口氣購買12個分給朋友、同事、留了些自己剩下來的擺冰櫃就可以放三至五日,到了宵夜的時間或是下午茶3點3,放進氣炸鍋15分鐘就成為最出色的下午茶

2023-05-19 502 瀏覽
這天剛好要到佐敦附近辦點事,於是忍不住去了法式布甸包的始祖嘉多娜餅店朝聖🙈這間佐敦分店位置有點隔涉,實際上它是在柯士甸,而那邊很多時過馬路都要經隊道,加上google map的地址有誤,我走了不少冤枉路才找到。網上資料指布甸包的出爐時間為下午1:30及4:30,我去到的時候其實已5:30,但外面不見有人龍,於是抱著碰運氣的心態進去看看,結果布甸包和此分店獨家的泡芙布甸都仍然有售,而店員早已將它們兩個一袋的分好。我每款買了兩個,但只用個爛鬼膠袋來盛載麵包實在不夠保護力,走不了半條街麵包中間的布甸已經漏出來了🤦‍♀️店家建議熱食可放焗爐或氣炸鍋加熱,其中兩個布甸包我放了雪櫃兩天才吃,焗完後麵包仍然煙韌脆口,布甸部分亦充滿蛋香,甜度適中。至於泡芙布甸加熱後則變了一pat嘢,雖然不影響味道,不過口感上有點奇怪,建議還是即食比較好😂😂法式布甸包$153.5/5⭐️泡芙布甸$204/5⭐️🍞嘉多娜餅屋🥐 地址:佐敦文苑街1-23號文英樓地下1號舖

法式布甸包$15
3.5/5⭐️

泡芙布甸$20
4/5⭐️

🍞嘉多娜餅屋🥐
地址:佐敦文苑街1-23號文英樓地下1號舖
2023-05-18 438 瀏覽
法式布甸包逢2pm新鮮出爐,每日限量100個,今日5點幾去買都有幾個人排隊,好彩終於食到啦~買左原味$15/個同朱古力味$20/個;法式原味布甸餡唔會太甜,蛋味好出,奶味都濃郁;朱古力布甸包味係朱古力層下面都係原味布甸,兩種味道夾埋一齊唔會太漏,而且餡非常厚!可以用匙羹一啖一啖咁樣筆黎食,或者成舊咬,係滿滿嘅滋味啊~雪凍食就會好似雪糕咁嘅口感,岩晒夏天食~包皮煙韌,好有咬口,下次想試埋綠茶味同泡芙😋
2023-05-10 549 瀏覽
第一次吃嘉多利啲麵包是係佢佐敦文英樓那間舖買的,巳是好耐之前既事, 這間唔知係咪元祖店,但當時佢仲未爆紅成人氣店, 只不過是街坊口中的好吃麵包舖. 再次聽到嘉多利這個名就係朋友介紹佢既名物"布甸包", 仲發現原來佢有幾間店, 除咗文英樓, 仲有油痳地同何文田店, 當時要買到這個名物 "布甸包", 係要用上近1個鐘時間去排隊, 仲要在疫情期間. 真的好利害!!! 今次去文英樓附近吃飯, 順便走去看看. 啊! 巳無之前的搶購潮, 不過其實我最喜愛的, 仍舊是佢既"芝士吐司", 吐司內充滿芝士粒粒, 若趁熱吃, 麵包更鬆軟, 所以每次都是義無反悔的吃了再算, 肥就肥吧!!