2024-04-01 121 瀏覽
早幾年嘅喜茶奶蓋非常香濃,但係事隔幾年再去飲,完全係失望。喜茶的芝芝多肉青提中的奶蓋部分味道變差,比起以前有所退步,對飲品整體的口感和享受造成明顯的影響。奶蓋的質量直接關係到整杯飲品的味道平衡和口感體驗。原本應該為飲品增加滑順和微咸的奶香層次。現在的奶蓋的味道過鹹,鹹到完全沒有奶味,掩蓋青提的清新果香。這種退步不僅降低了飲品的吸引力,也讓原本期待享受的顧客感到失望。奶蓋冇奶蓋味,青提冇青提味,難飲到飲咗半杯就掉咗。

2023-04-04
2024-03-25 64 瀏覽
I wanted to share my experience at Heytea timesquare; I came on a Saturday afternoon, there was roughly 4 groups waiting. At first, I tried to order via the QR code outside the shop, whilst the app was easy to navigate but it led to payment option being Alipay or WeChat pay - both I don’t have! So I queued up and got my mango grape food boom tea. I finally waited enough to check the counter to see a one small line saying xx amount of orders and wait was 30mins! Something I really wished the lady

So I queued up and got my mango grape food boom tea. I finally waited enough to check the counter to see a one small line saying xx amount of orders and wait was 30mins! Something I really wished the lady at the counter would have advised, as I was due to be somewhere else! Not only was the wait long, the orders were not in numerical order - yes I know two separate combinations to online order. Anyways, my point is, I didn’t know when my order would come out! I was xx126, but xx133 has been made…

Drink wise, it wasn’t great, it was ok! The mango was nice and sweet, but a bit too much milk to my liking.

Overall, not a must go back if I have to wait 30mins again…
2024-03-15 139 瀏覽
喜茶是一家知名的手搖飲品店,提供多種豐富多樣的飲品選擇。他們的飲品以新鮮的水果和高品質的茶葉為基礎,口感豐富,味道出眾。舉例來說,他們的招牌波霸奶茶是一款經典的選擇。奶茶的口感濃郁順滑,搭配Q彈的波霸珍珠,帶來了一種獨特的咀嚼體驗。他們的水果茶系列也非常受歡迎,水果的鮮甜和茶葉的清香相互融合,帶來了一種天然的美味。此外,他們的手搖飲品還提供多種配料和糖度選擇,能夠滿足不同口味的需求。總體而言,喜茶的飲品質量高,口感豐富,是一個令人愉悅的飲品選擇。
2024-02-15 296 瀏覽
飲品出來就這樣放台面不理,那個女的不斷發脾氣,大力關開門,但對做好的飲品視而不見,放在枱面不比客人。連續兩次一樣,這個女的只是在發脾氣。偶然有個男的幫忙派飲品。農曆假期間連續兩次幫襯,我嘅飲品做好放在枱面上,要自己去問,先會俾你,但取飲品顯示屏顯示飲品仍在製作中小程序上等候時間完全不準確,顯示只需要等待12分鐘,每次都需要45分鐘。是人手欠缺?還是製作程序混亂?店長必須注重客戶服務。不要讓好好的一間茶飲店經營如此差劣
不要讓好好的一間茶飲店經營如此差劣
2024-02-11 180 瀏覽
喺銅鑼灣分店買咗三杯嘢飲,到我攞嗰陣發現三杯嘢飲擺咗喺枱度,但我明明有加錢要埋保溫袋,到我同個員工講嗰陣,好明顯睇到員工唔耐煩嘅樣。我明白好忙,所以我都由佢。到我拎保溫袋返入屯門,返到屋企打開個袋先發現得兩杯嘢飲,我已經即時打電話去銅鑼灣分店睇吓有冇得退款,打咗七次電話都無人接聽,唔明個電話係咪攞嚟擺?而家錢又退唔到,電話又冇人聽,根本冇途徑搵到佢哋。冇諗過銅鑼灣分店個環境咁惡劣,地下癡粒粒,成間分店有浸噏味,連服務質素同出品都搞唔掂
喺銅鑼灣分店買咗三杯嘢飲,到我攞嗰陣發現三杯嘢飲擺咗喺枱度

2024-02-11
13 分鐘 (外賣自取)
2023-10-10 1208 瀏覽
每次都會必叫 ‼️芝芝莓莓喜茶最好嘅地方係我叫一杯芝芝莓莓都一定可以幫我少芝士奶蓋自己本人唔太鍾意食芝士但係佢呢一杯嘢飲係唔可以走芝士所以我每次要求少芝士嘅時候都真係俾得好少我所以我覺得唔錯飲品都幾大杯味道唔算太甜而且入邊都有一粒粒草莓嘅果肉味道上係幾好飲嘅芝芝莓莓💰$48價錢就真係太貴,依個價錢真係唔捨得成日飲而且等候時間好耐去到買以為冇乜人排隊原來好多人都係買咗之後轉頭返嚟拎最後我等咗半個鐘先拎到杯嘢飲亦都係令到我唔係好想買嘅原因
每次都會必叫 ‼️芝芝莓莓

味道唔算太甜
而且入邊都有一粒粒草莓嘅果肉
味道上係幾好飲嘅

芝芝莓莓💰$48
價錢就真係太貴,依個價錢真係唔捨得成日飲
而且等候時間好耐
去到買以為冇乜人排隊
原來好多人都係買咗之後轉頭返嚟拎
最後我等咗半個鐘先拎到杯嘢飲
亦都係令到我唔係好想買嘅原因
2023-10-08 602 瀏覽
真係好想寫一封信去喜茶head office, 還我「濃爆檸」!以前真係會為咗呢杯飲品而排隊等45分鐘而家係冇得選擇下,唯一的檸檬茶就只有呢杯「超清爽檸打綠」。未飲一睇個賣相已經知道完全唔掂我都唔知喜茶個market定位想點?明知而家手打香水檸檬茶開到成行成市,好心喜茶就俾返啲誠意啦!你睇青檸檬份量只係得嗰兩小片,杯嘢完全冇青檸味又唔夠茶味我相信好多以前飲慣「濃爆檸」嘅鐵粉都會好似我一樣轉會幫襯林香🍋!今次我呢份食評所得出嘅分數係OK而不是劣評,絕對係因為個靚靚外賣袋同超級有禮貌的KeeTa車手仲要係踩單車,同之前FoodPanda 班車手真係天淵之別

2023-09-30
外賣送餐
2023-09-19 795 瀏覽
芝芝多肉青提,就算叫了無糖都好好飲。飲品面有芝士奶蓋好滑及有淡淡香濃的芝士味青提果肉好多及好香,飲落是沙冰口感好清爽飲品好大杯,可以慢慢享受雖然等的時間好長,但是值得的
芝芝多肉青提,就算叫了無糖都好好飲。
飲品面有芝士奶蓋好滑及有淡淡香濃的芝士味

青提果肉好多及好香,飲落是沙冰口感好清爽

飲品好大杯,可以慢慢享受

雖然等的時間好長,但是值得的
2023-09-14 629 瀏覽
每次去times square,除非已經食到好飽,否則都會有個指定動作去買芝芝芒芒,試過其它牌子嘅同類飲品,始終唔及喜茶嘅原創。以前要排幾個鐘,想飲都要諗過,宜家咁易買冇理由唔買,不過都要提下,飯後係比較多人買嘅,walk-in買有可能有排等,最好食緊飯時用微信小程序買,食完飯去拎就啱啱好喇。芝芝芒芒係用熟透嘅呂宋芒配以綠妍茗茶,芒果非常足料,仲好香甜,成日買嘅我覺得水準算穩定,好間中會遇到微酸嘅芒果,但多數時候都係超級香甜嘅。奶蓋令到成杯飲品更昇華,可以話係"芝"味無窮,同埋成杯嘢嘅水準keep到好耐,試過有次拎咗成個鐘先飲,但味道都keep到,但可能嗰陣唔係炎夏啦。今次買多杯好抵嘅超清爽百香芒拎走,$19大大杯,一試無妨。呢杯係用鮮芒果同百香果汁混成嘅,兩種味都飲到都幾平衡,至於芒果肉就梗係冇芝芝芒芒咁多啦,但以呢個價錢仲用真材實料芒果,都冇乜嘢好批評喇,淨係覺得要吐返啲籽出嚟比較麻煩同酸咗啲,不過性價比係高嘅,論味道就當然係芝芝芒芒完勝啦!
芝芝芒芒

芝芝芒芒
2023-08-13 672 瀏覽
今日銅鑼灣時代廣場諗住試下飲杯喜茶。點知要等成大半個鐘。大佬我分分鐘係錢嚟啦 人哋星巴克都唔使等咁耐。食屎啦。 我梗係去行下其他地方先轉頭返嚟啦 ,回來后我畀張飛個女待應,佢又即刻耍手擰頭話唔係。 有就有,冇就冇你講清楚呀耍乜嘢手啫。我話成個鐘你都末做好,後面有個高級啲又話放咗喺後面。我真係小爆佢。嗰杯咁嘅乜嘢純岩茶不知所謂。真係街邊呢都好過飲。以後唔使旨意再幫襯佢。我重申, 這間舖的飲品以及服務態度係垃圾中的垃圾。
今日銅鑼灣時代廣場諗住試下飲杯喜茶。
點知要等成大半個鐘。
大佬我分分鐘係錢嚟啦 人哋星巴克都唔使等咁耐。食屎啦。
我話成個鐘你都末做好,後面有個高級啲又話放咗喺後面。
我真係小爆佢。
嗰杯咁嘅乜嘢純岩茶不知所謂。
真係街邊呢都好過飲。
以後唔使旨意再幫襯佢。
我重申, 這間舖的飲品以及服務態度係垃圾中的垃圾。
🍴芝芝多肉桃桃 $45 (7/10)飲落去又好清香嘅茶味,帶少少桃香,飲到粒粒桃肉,桃肉幾足幾清甜,無糖比較淡少啲不過唔甜。奶蓋質地很濃厚,非常香濃嘅芝士味,一啲都唔甜,帶少少奶香同得鹹,都好飲,不過就貴咗啲😂推薦指數: 7/10$40樓下抵飲啲。
🍴芝芝多肉桃桃 $45 (7/10)

推薦指數: 7/10
$40樓下抵飲啲。
2023-07-07 511 瀏覽
朋友介紹既消暑飲品,最正係《芝芝芒芒》最面個層芝士🧀,實在太好味喇~😍😍咸咸地既芝士🧀,加埋鮮打既芒果肉😍😍Oh My God !😌好好味呀!😋一試上癮!
朋友介紹既消暑飲品,
最正係《芝芝芒芒》最面個層芝士🧀,
實在太好味喇~😍😍
咸咸地既芝士🧀,
加埋鮮打既芒果肉😍😍
Oh My God !😌
好好味呀!😋
一試上癮!
究竟初戀係咩味道?如果你係星爺嘅fans 就千祈唔好錯周星馳《喜劇之王》聯乘喜茶,推出飲品同埋限量周邊產品!特調飲品「初戀瓜瓜甘露」,飲品靈感故事靈感來自於《喜劇之王》星爺飾演飾演嘅尹天仇教張栢芝飾演的柳飄飄尋找初戀感覺嘅經典橋段。飲品以新鮮嫩青淺綠網紋瓜作為主調,搭配經典生椰乳製成冰沙、脆波波及西米,底部仲有鮮制甜瓜果肉,淡淡果肉,味道勁香甜,炎炎夏日試一啖,呢個就係初戀嘅味道!~限量產品有尹天仇與柳飄飄角色徽章、「喜人的自我修養」記事簿掛飾及兩款經典場景坐檯立牌,星爺嘅fans必定要儲,喜茶銅鑼灣時代廣場店、澳門威尼斯人店,更設有限定打卡位,巨型擺設「喜人的自我修養」,參考代表尹天仇演員夢「演員的自我修養」嘅象徵,加上星爺親手寫嘅金句highlight:「每個用心生活的人,都是自己的喜劇之王」,絕對係Fans 最新打卡朝聖地!

究竟初戀係咩味道?
如果你係星爺嘅fans 就千祈唔好錯

2023-06-29
$30 (早餐)
  • 初戀瓜瓜甘露
2023-06-02 572 瀏覽
喜茶🍵🍑📍 銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2層B216號鋪❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎今個夏天☀️,喜茶既桃味特飲嚟到香港啦🙈。果茶 係夏天必備既飲品🤩,非常之解渴😌,大家又點可以錯過😂,而且勁抵飲🙋🏻‍♀️。🌟多肉桃李 $25飲落口,係有桃味既茶,唔算係好甜🥰,同埋有桃肉既咬口🤤。如果鐘意芝士既朋友仔, 仲可以加埋芝士。整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎
喜茶🍵🍑

📍 銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B2層B216號鋪

🌟多肉桃李 $25

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍

2023-05-28 438 瀏覽
☀️天氣炎熱🔥偶然都想破例飲番杯凍飲開心一下🥳今日經過銅鑼灣見喜茶🈶️新野「楊梅系列」🍓就係一於同friend 一齊試吓先🥳酸酸甜甜💯係入夏消暑嘅好選擇呀🌡️🧊🍓爆汁楊梅🌈之前都有飲過喜茶🥤今次呢杯爆汁楊梅超🈶️驚喜呀🥳呢杯加咗楊梅爆波波💥輕輕峧爆楊梅波波💥味道唔單止清新💦仲有雙重爆汁嘅清爽體驗呀💯好正呀🥳🍓輕芝楊梅🌈喜歡經典嘅芝士香味🧀呢個新味道就一定要試吓嚕😍佢哋唔至杯頂🈶️一層薄薄經典芝士香甜綿滑🧀濃醇鹹香芝士奶蓋🥤今次仲加埋新鮮楊梅嘅酸甜爆汁呢個口感💯好🈶️層次感呢🥳🍓芝芝多肉楊梅🌈又一杯將經典嘅芝芝昇華系列😍芝芝多肉楊梅又飽滿💯果肉酸甜爆汁💥口感醇厚綿密💯啖啖暢享清爽又輕盈💯消暑解渴到極❤️

🍓爆汁楊梅

🍓輕芝楊梅