招聘中
$8,500-$18,000
月薪 (面議)
2024-02-22 41 瀏覽
呢間餐廳應該係香港韓燒店既元祖之一當初韓式燒肉興起既時候 第一次食既就係呢間餐廳今日再黎水準仲係保持到 我覺得仲改善左前菜同生菜包變左自助形式 唔駛再社恐驚食晒冇得追加想食幾多就自己夾幾多☺️ 泡菜仲有兩款口味 一款偏甜 一款偏酸我個人推介偏甜既泡菜✨豬五花食韓燒點可以唔叫五花肉 燒到脆卜卜 油脂燒晒出黎 入口一啲都唔油 包埋生菜同泡菜一齊食 正!✨護心肉呢度最出名嘅就係護心肉 係豬嘅橫膈膜同肝之間嘅肌肉 冇脂肪含量 食落爽口彈牙 ✨牛頸肉第一次叫呢個部位 有驚喜肉質軟腍 仲好香牛脂味 都唔錯✨牛排骨湯熱辣辣咁上檯 牛排骨份量都唔少 炖到好軟爛 入面仲有好多香蔥同粉絲 飲完暖粒粒最鍾意佢嘅鍋邊蛋 有泡菜同芝士兩種口味每次嚟都一定要食🫶🏻
呢間餐廳應該係香港韓燒店既元祖之一

我個人推介偏甜既泡菜

✨豬五花
食韓燒點可以唔叫五花肉 燒到脆卜卜
油脂燒晒出黎 入口一啲都唔油
包埋生菜同泡菜一齊食 正!

✨護心肉

• 泡菜
  • 五花肉
  • 爐邊蛋
2023-12-22 263 瀏覽
:咁凍嘅天氣⛄️要飲返碗熱辣辣嘅湯同燒肉warm吓🔥🍲 牛排骨湯 $125上枱時冒煙熱辣辣👍🏻飲完成身暖笠笠🥰牛骨淆製湯底 呈奶白色 夠濃味 底下有韓式粉絲吸曬味 牛排骨燉得好淋 啖啖肉🐖 喜來韓豚五花肉(150g) $180五花肉配上特製醬汁 五花肉油脂分佈平均 燒一燒好快熟 加泡菜蒜頭放在生菜包中一起吃 好滿足👅 牛舌(150g) $158由於牛舌薄切 輕輕燒一燒已到食得 .喜來稀肉 尖沙咀金巴利道79-81號金栢閣1樓連地下

咁凍嘅天氣⛄️要飲返碗熱辣辣嘅湯同燒肉warm吓🔥

由於牛舌薄切 輕輕燒一燒已到食得

喜來稀肉
尖沙咀金巴利道79-81號金栢閣1樓連地下
2023-12-21 173 瀏覽
天氣開始凍,係時候要食啲熱辣辣嘅嘢同朋友揀咗呢一間位於尖沙咀嘅喜來燒肉😝非常之有韓式風格 連侍應都係韓國人🇰🇷多 我哋被安排坐喺個圓筒位置上 望一望個餐牌,都好多款可以選擇 😛外邊吧枱 仲有大量前菜~ 例如泡菜 沙律 生菜可以任攞 我哋要咗喜來烤肉 五花肉 石鍋牛肉拌飯 同埋喜來烏冬 然後侍應就會喺我哋個燒烤爐上放上蛋汁+泡菜, 等佢慢慢熟🫶 呢個係超好食! 我encore左好多次喜來烤肉用上上等靚牛肉 放上烤爐幾秒後已經食得 五花肉有少少肥,非常 juicy 都好好食😋至於石鍋牛肉拌飯,將牛肉、芽菜、冬菇絲 紫菜 雞蛋一齊攪拌 再用熱力把飯粒變成飯焦 非常好吃!最後已經食到好飽,仲有個喜來烏冬 簡簡單單爽口彈牙嘅烏冬 配上好吃嘅豆卜 食到個肚超級飽🤓🤓🤓
天氣開始凍,係時候要食啲熱辣辣嘅嘢

同朋友揀咗呢一間位於尖沙咀嘅喜來燒肉😝

非常之有韓式風格 連侍應都係韓國人🇰🇷多

外邊吧枱 仲有大量前菜~ 例如泡菜 沙律 生菜可以任攞

我哋要咗喜來烤肉 五花肉 石鍋牛肉拌飯 同埋喜來烏冬

喜來烤肉用上上等靚牛肉 放上烤爐幾秒後已經食得

五花肉有少少肥,非常 juicy 都好好食😋

每次同朋友提起喜來稀肉都會講同一句就係「佢哋嘅泡菜好好食」🤤偏甜同辣泡菜會掛汁而且蒜味好重個人嚟講唔鍾意偏酸同乾嘅泡菜依家變咗可以自助式夾泡菜同白蘿蔔片唔洗叫侍應再追加方便咗好多特別推介返喜來韓豚五花肉佢係薄片嘅五花肉唔係成大條要剪嗰種冇好大舊肥肉所以感覺冇咁油膩自己最鍾意嘅護心肉第一次五六年前就係喺喜來稀肉食佢係豬橫隔膜與肝之間嘅肌肉肉筋冇油份但依然保留到有嚼勁嘅口感一定要用生菜包肉同泡菜一齊食除咗豬之外都會有牛同雞或者其他海鮮同熟食熱食嘅選擇但我必叫嘅一定係韓式豬皮同水冷麵呢種豬皮同平時車仔麵檔食嘅唔同細火慢燒到金黃色嘅表皮就會得到又香又有咬口嘅骨膠原感佢燒嘅過程會彈油建議拎塊生菜蓋住啲彈跳嘅豬皮鍾意牛嘅話都可以試吓喜來稀肉不過自己其實鍾意豬類選擇多啲想解膩嘅話推介嗌碗水冷麵通常韓燒舖坐得耐就會覺得大油煙冰底冷麵會緩和返成個人嘅溫度入口嘅芥辣同醋味道好清爽係最後一個完美嘅ending✨
每次同朋友提起喜來稀肉都會講同一句

通常韓燒舖坐得耐就會覺得大油煙
冰底冷麵會緩和返成個人嘅溫度
入口嘅芥辣同醋味道好清爽
係最後一個完美嘅ending✨
天氣開始凍冰冰,我諗都要用「火熱」嘅韓國烤肉🍖暖吓胃啦!韓式🐽護心肉(Saorae)原來是韓國近年大受歡迎的食材,它位於🐖豬的橫隔膜和肝之間,每隻🐖豬只有二百至三百克,極為矜貴。見到牆上嘅介紹不可不點嚟試下~果然護心肉燒香後油分不多,爽滑彈牙🤣🐮牛肉護心肉 肉質軟腍,肉味濃郁,帶點油脂的甘香,因有筋膜,吃起来有彈性,有嚼头,不柴不腻。喜來烤肉♡一來上碟的🌹玫瑰花圖形好看,二來喜來烤肉用醬料醃製甜甜地,牛肉味濃脂肪少又唔會肥膩,肉質柔軟
天氣開始凍冰冰,我諗都要用「火熱」嘅韓國烤肉🍖暖吓胃啦!

見到牆上嘅介紹不可不點嚟試下~
果然護心肉燒香後油分不多,爽滑彈牙🤣

🐮牛肉護心肉

2023-12-13
  • 韓式護心肉
  • 喜來烤肉
  • 牛護心肉
作為燒肉既忠粉🥩🔥 除左日式點少得有韓式 食韓式就梗係去喜來稀肉因為真係太耐冇食過😛店員推介🔥▫️喜來韓豚五花腩 $180 (150g) ▫️喜來烤肉 $158 (150g)又真係幾出色 肉嫩啖啖肉 又夠哂牛味👍🏻再加埋賣飛佛👇▫️牛舌 $158 (150g) 爽口彈牙 油香味紋絡都流晒口水🤤▫️牛肉眼 $158 (150g)大大塊燒到個火冚冚聲🔥 油脂感UP!!配番幾杯Sapporo同Orion生啤 ($80/杯) 🍻開心share先至係perfect match!!🥳下次多啲人既話 真係想試埋佢啲熟食同小食人均晚餐$500 飲埋酒既話算係幾值🤝
作為燒肉既忠粉🥩🔥 除左日式
點少得有韓式 食韓式就梗係去喜來稀肉
因為真係太耐冇食過😛

店員推介🔥
▫️喜來韓豚五花腩 $180 (150g)
▫️喜來烤肉 $158 (150g)

又真係幾出色 肉嫩啖啖肉 又夠哂牛味👍🏻
再加埋賣飛佛👇
▫️牛舌 $158 (150g)
爽口彈牙 油香味紋絡都流晒口水🤤

▫️牛肉眼 $158 (150g)
大大塊燒到個火冚冚聲🔥 油脂感UP!!

配番幾杯Sapporo同Orion生啤 ($80/杯) 🍻
開心share先至係perfect match!!🥳
下次多啲人既話 真係想試埋佢啲熟食同小食

人均晚餐$500 飲埋酒既話算係幾值🤝
2023-12-13 58 瀏覽
今晚又食韓燒喇✌🏽✌🏽✌🏽去開尖沙咀更係去韓國街搵下野食先。先黎燒碟牛肉先,喜來烤肉擺設到成朵花咁靚,薄薄一片燒一燒加小小調味就食得牛味好濃呀⋯⋯再黎一碟喜來韓豚五花肉,肥瘦均勻好有豬肉味,我個人覺得夾埋泡菜一齊食好好味😋係個爐邊整左d蛋燒熟左好滑好好味,一邊有加泡菜,一邊係純雞蛋。出面有個自助吧可以任羅泡菜、生菜等等….我仲叫左個生牛肉拌飯,生牛肉真係好好食加埋隻生蛋同埋其他配料撈飯堅係正。

2023-12-12 60 瀏覽
呢間餐廳有好多款燒肉,餐廳有好多唔同食物選擇,泡菜同蘿蔔仲要係自己出去任夾既,生菜都係自助食幾多就由食客自己出去配料區度夾既,另外,仲有多款海鮮肉類都係燒肉俾客人選擇,我地叫左一份牛肋肉,牛肋肉比較無咁多肥肉,厚條切成,肉味香濃,夾埋生菜食無咁油膩,牛五花油花較多薄片一燒就好易熟又好JUICY肉汁,比較鮮嫩,韓式五花腩厚切大大片,燒起黎好有層次,肥瘦適中,燒肉之外仲有泡菜蛋同蛋圍住燒烤盤熟左都好好味。
2023-12-11 65 瀏覽
喜來稀肉係香港分店都有3間分店,尖沙咀店環境夠大坐得舒服,地點又方便有自助吧,生菜、泡菜、醃製酸瓜同蘿蔔都係自取,仲有多款醬汁任君選擇,自己偏好甜肉醬泡菜非常入味,微辣爽脆,當配菜或配肉食都一流!鐵板配有2款蛋漿,包括芝士蛋和蕃茄蛋,大約十分鐘後就可以食,口感嫩滑,亦可無限增加!喜來烤肉-150g必點之一,150g份量都好足!! 肉質嫩滑透薄,經過烤製後,肉質更加香嫩,味道香濃,加上牛肉本身嘅鮮甜味,牛味好突出!牛五花五花肉有著豐富嘅油脂,經過烤制後,肉質鮮嫩多汁,油脂融化入肉中,令口感更加豐富。佢嘅味道有濃郁嘅豬肉香氣同柔軟嘅口感,非常適合作為燒烤料理享用。私心推介點甜醬汁、泡菜,包生菜食口感一流! 啖啖肉汁又有泡菜既爽辣感中和,口感層次豐富又惹味牛排骨湯湯底濃厚,牛排骨經過燉煮,口感軟稔又容易脫骨,湯汁充滿肉香。牛排骨湯嘅味道帶有牛肉嘅鮮甜味,同時加入啲蔬菜同調味料,令湯底更加豐富,有滑溜粉絲墊底,做主食都夠石頭豬肉拌飯豬肉肉質鮮嫩多汁,加入各式配菜,包括芽菜、波菜、流心蛋,拌勻後好juicy,調配的醬料,令拌飯更加香濃,有豬肉嘅鮮美味道,同時帶有醬料嘅香氣,帶有薄薄的飯焦,更加香

泡菜非常入味,微辣爽脆,當配菜或配肉食都一流!
喜來烤肉-150g
牛排骨湯
石頭豬肉拌飯
豬肉肉質鮮嫩多汁,加入各式配菜,包括芽菜、波菜、流心蛋,拌勻後好juicy,調配的醬料,令拌飯更加香濃,有豬肉嘅鮮美味道,同時帶有醬料嘅香氣,帶有薄薄的飯焦,更加香脆
西柚梳打
味道酸甜爽口,有西柚嘅清香味同氣泡嘅口感,可以解渴和提神,味道清新而不會太甜
2023-12-06
  • 喜來烤肉
  • 石頭豬肉拌飯
  • 牛排骨湯
  • 牛五花
2023-12-07 51 瀏覽
喜來稀肉的一間韓國燒烤餐廳,他們的沙律吧提供了泡菜和醃蘿蔔。這些小菜非常爽口,酸度適中。蘿蔔的清脆口感與酸菜的酸味相得益彰,帶來清新的口感。喜來稀肉是他們的招牌菜牛肉。這道牛肉使用醬油進行醃製,牛肉獨特的香氣和口感。牛肉的咬口度恰到好處,帶有一絲彈性。牛五花是牛的五花腩部位,油脂滿滿,帶來了豐富的口感。每一口都充滿了牛肉油脂的香。我還點了韓豚五花肉,店舖剪成了細片,入口即溶。豬肉的鮮嫩與油脂的滋味相融合,口感不錯,適合與生菜一起搭配,增添了一種清爽的口感。海鮮煎餅加入了魷魚、韭黃、韭菜和蝦仁,粉漿的軟硬度適中,入口即鬆化。最後,我品嚐了他們的水冷麵。這道麵條冰鎮後的口感十分爽口,麵條彈口。每一口都帶來了一種清涼的感覺,令人精神爽利。

2023-12-07
2023-12-05 54 瀏覽
喜來烤肉係香港韓燒界嘅元祖店之一,難得仍然保持住高水準同好受歡迎,今日去到果然無令我失望😍燒肉我叫左一頭牛set, 試多幾款!佢哋嘅牛五花肉同牛頸肉都選用咗新鮮嘅肉質,切成薄片,每片都均勻嘅分佈著肉汁同油花。當將呢啲牛肉放上火爐烤熟之後,肉質變得超嫩滑,每一口都係肉汁爆發,令人回味無窮👍🏻👍🏻除咗牛五花同牛頸,仲有牛肋骨肉同調味牛肋骨,佢哋嘅牛肋骨肉質鮮美,肉汁飽滿,入口即化。而調味牛肋骨則使用獨特嘅調味料,令牛肉更加入味同多汁,每一口都帶來滿足感,而且極襯生菜!👍🏻👍🏻👍🏻雪濃湯亦係一大亮點!呢個湯底濃郁香濃,無加味精,喝落去好鮮牛骨味,特別喺寒冷嘅天氣下,真係好暖胃👍🏻哩度嘅前菜同生菜包都係自助任攞,泡菜質素高,一定要攞!

哩度嘅前菜同生菜包都係自助任攞,泡菜質素高,一定要攞!
好耐冇食韓燒喇😋係正宗嘅韓燒呀😍我最鍾意食佢側邊嗰啲雞蛋❤️所以一定係呢一間😁😁呢度特別咗呀!佢出多咗個自助嘅沙律bar,自生菜、泡菜、前菜、同埋好多醬汁可以任攞,🥬生菜我就攞咗好多兜喇😋因為🥬生菜包烤肉仲正呀😁喜來韓團五花肉,一放上去燒d油就 啲油就滲曬出嚟 😍嘩😁燒到兩邊金黃脆卜卜, 連埋啲生菜同埋泡菜一齊包住食, 好Juicy好多肉汁流出嚟㗎💯真雪花牛肉不得了幾多雪花,最正嘅就係擺落去燒一燒,兩邊就好多油脂出晒泥送飯勁惹味😋😋喜來烤肉, 呢個係牛肉嚟㗎🐮嘩😋一入口就即溶’好正“”呀😋用生菜包就咁食好爽甜💯最正側邊兩邊嘅芝士蛋同埋泡菜蛋👍👍我哋添咗兩次呀😁😁真係超級好味,送飯有得就咁食又得💯唔怪之得咁多人啦❤️喜來稀肉地址:尖沙咀金巴利道79-81號金栢閣1樓連

喜來稀肉
地址:尖沙咀金巴利道79-81號金栢閣1樓連

2023-12-01 43 瀏覽
📍 喜來稀肉 (尖沙咀)韓國燒肉🥩高質燒肉🥩人氣爆登,遲少少嚟,可能都要等位😮‍💨食材每日由韓國新鮮直送香港🇭🇰可以食到最優質既韓牛😍🥩喜來烤肉招牌烤牛肉,不得不食肉比較薄身,口感食落去好似肥牛加上調味,食落香甜,帶油脂香。🥩喜來韓豚五花肉五花肉係半肥瘦,外層咬落香脆,肉質軟中帶嚼勁,而且入邊有肉汁,食落豬肉味香濃,油脂分布平均,夾住生菜食,冇甘油膩~🥩本人比較推薦🐮牛肉眼{$158}大塊過我隻手掌🖐️店主有心醃製過,所以燒完都有自然鹹味唔洗再特別調味😍自己燒既肉眼扒,特別好食😋一剪開,肉嫩多汁。真係不得了🥩

📍 喜來稀肉 (尖沙咀)

韓國燒肉🥩
高質燒肉🥩
人氣爆登,遲少少嚟,可能都要等位😮‍💨
食材每日由韓國新鮮直送香港🇭🇰
可以食到最優質既韓牛😍

🥩喜來烤肉
招牌烤牛肉,不得不食
肉比較薄身,口感食落去好似肥牛
加上調味,食落香甜,帶油脂香。

🥩喜來韓豚五花肉

🥩本人比較推薦🐮牛肉眼{$158}
大塊過我隻手掌🖐️
店主有心醃製過,所以燒完都有自然鹹味
唔洗再特別調味😍
自己燒既肉眼扒,特別好食😋
一剪開,肉嫩多汁。真係不得了🥩
最近迷上《犬系戀人》就想 try try 嗰種放工去食韓燒嘅風味,於是去咗金巴利道呢條韓國街搵食!🤭「喜來稀肉」由門面到樓梯裝修,到煙囪式嘅燒肉爐配銀色圓枱,真係好似去咗韓國街頭咁!我哋被安排到坐喺中間嘅銀色圓枱,雖然枱面唔算大,但枱與枱之間空間感十足,兩個人坐唔會太逼。如果多人,會有啲長枱,唔啲就啱晒一大班朋友聚會!食物方面,除咗燒肉,仲有大醬湯、水冷麵、人參雞、石鍋拌飯及海鮮蔥餅等傳統經典料理,不過作為食肉獸嘅我,重點梗係食燒肉啦!而自助區有無限量嘅泡菜、醃蘿蔔、生菜、銀菜供應,仲有爐邊蛋可以自己任加,咁就算只叫肉都唔怕齋。😋由菜夾住燒肉食,爽脆感配埋肉嘅惹味,唔止膩,口感仲豐富好多!爐邊蛋有明太籽同芝士兩款,又滑又香,韓燒必備呢!喜來烤肉 $158烤肉捲成花形,配埋有印咗「喜來稀肉」韓文嘅菇,擺盤幾靚!肉都幾多片,厚薄適中,燒幾秒即熟,有咬口但唔鞋口,而且醃咗甜甜哋嘅燒肉汁,好入味!牛五花 $158睇韓劇啲人慶祝就會去食五花肉,咁一定要叫啦!牛五花肥瘦相隔,油脂豐富,肉質鮮嫩多汁,入口油香十足!牛舌 $158薄切牛舌爽身有口感,燒肉汁都醃得好入味,而且份量都幾多,好滿足!藍莓梳打

生菜

牛舌

牛舌 $158
藍莓梳打

藍莓梳打 $45
藍莓梳打好夠氣,甜度都OK,同燒肉好夾,好解渴!
2023-11-23
喜來烤肉
牛舌
藍莓梳打
2023-11-29 21 瀏覽
今日好開心可以同小鮮肉老公一起食韓式烤肉,慶祝又過一星期了。首先,我品嚐牛骨湯。這道湯是由熬煮牛骨和蔬菜所製成的,具有濃郁的牛肉風味。湯的口感濃稠且豐富,每一口都能感受到牛骨的鮮美。湯中的蔬菜更增添了營養價值,使整道湯變得更加美味可口。這道牛骨湯是開胃的開場,為接下來的美食之旅鋪墊了好的開始。最重要最重要就是配一碗熱辣辣的白飯。接下來,讓我們來品嚐真雪花牛肉。這種牛肉以其優質的口感和豐富的肉汁而聞名。每一片牛肉都十分有口感。入口即化,散發出濃郁的牛肉香氣。在烤肉過程中,牛肉的鮮味與炭火的香氣完美結合,讓人難以抗拒。搭配蘸料的選擇,如韓國辣椒醬,更能提升牛肉的風味。接著,讓我們來品嚐蟹籽紫菜飯。這道菜色彩豐富,口感豐滿。紫菜包裹著鬆軟的白飯,搭配蟹籽增添了豐富的口感和風味。每一口都能感受到蟹籽的鮮甜,讓人回味無窮。這道蟹籽紫菜飯是一道絕佳的副菜,為整餐帶來了豐富的層次感。而且可以整成一個個可愛的小波波一口一個。最後,讓我們來品嚐海鮮拉麵。這道湯麵以其豐富的海鮮味道和彈牙的麵條而聞名。湯底濃郁而鮮美,裡面滿滿的海鮮,如鮮嫩的海鮮。為湯麵增添了豐富的口感。麵條彈牙有嚼勁,與湯底的結合更是絕配

最後,讓我們來品嚐海鮮拉麵。這道湯麵以其豐富的海鮮味道和彈牙的麵條而聞名。湯底濃郁而鮮美,裡面滿滿的海鮮,如鮮嫩的海鮮。為湯麵增添了豐富的口感。麵條彈牙有嚼勁,與湯底的結合更是絕配。這碗海鮮拉麵是令人滿足的一餐,尤其適合海鮮愛好者。