2024-02-24 196 瀏覽
夜晚8點同朋友去 已經過左happy hour唔係話好多人,得一兩堆客,一坐低waiter就送左一碗紫菜味蝦條,態度都友善我自己叫左一杯fruit punch,顏色係好吸引既,色彩鮮豔,飲落去甜甜地,好似飲緊糖水另外叫左炸魚仔就好香脆,一路傾計一路就係度食小食,但佢背景音樂有d大聲,我地變左都要大聲講嘢先聽到大概9:30pm後就開始多人,滿場啦,間唔中好似都聞到有煙味,但就唔知道係邊度傳黎,但都算係一個聚腳點大家一齊傾計
夜晚8點同朋友去 已經過左happy hour

2023-03-25 1004 瀏覽
最近都喜歡星期五晚去happy hour, 朋友帶了我們去一家在旺角的酒吧, 特別在於他同時有Orion 和Yebisu。這兩款生啤入口順口,而且是日本味呀!不過對於我來說, Happy Hour除了要和一班對口朋友之外, 就是酒吧的小吃要出色。這店我來了幾次, 全因他們的丁香魚, 烤粟米,和單骨雞翼。他們的烤粟米真的好吃, 粟米很甜, 加了香料粉更惹味。炸丁香魚是另一推介,小小一魚但肥美,炸過卻不油,入口香脆連骨都可以一口吞, 這不是很多地方有的, 而且份量也足。

2023-02-03
其他
搶閘試一試呢間染布房街新開嘅酒吧!呢度既裝修係以日本做主題,好特別,好有心思👍🏻酒吧亦有提供路邊既吧枱,好開揚✨-酒類方面有好多選擇。除咗平時酒吧提供嘅酒,呢到仲有好多唔同款式嘅日本酒:清酒,啤酒,梅酒同威士忌!🥂🇯🇵員工好nice,會同客人傾下計同介紹不同種類嘅酒☺️👍🏻-另外,呢度既小食都令我好驚喜😍同平時既酒吧好唔同,呢間酒吧提供好多日式既小食,而且仲有自創菜式,正,好新穎😎我今次試左:一口芝士,炸雞鎚,椒鹽粟米三樣都推介!!😳炸物好脆,芝士流心,雞鎚好juicy👍🏻最後係椒鹽粟米,好好味,又甜又香口🌽✨推💕💕-總括而言,呢間酒吧好特別又有親切感!✨(唔會有劈場feel🙈),價錢合理,好適合同朋友傾計飲野!👍🏻👍🏻
我今次試左:一口芝士,炸雞鎚,椒鹽粟米