2024-05-12 81 瀏覽
只要住油塘嘅人都會知道十勝牛餐廳,前一排裝修冇機會去食,依家趁住假日我終於得閒可以去食啦,我就比較大食,叫咗一個鰻魚炒飯同埋芝麻雞翼,在另外再叫咗杯西瓜汁嚟飲。講下個鰻魚炒飯先,鰻魚炒飯上菜嘅時候就唔係非常熱,但係入面嘅鰻魚粒就非常之多,個炒飯就唔係好乾身,好黏口。但係佢個鰻魚汁就幾好食。而芝麻雞翼就一般發揮,不過我就叫咗侍應嗰個沙律醬畀我點嚟食,即刻好食咗好多。西瓜汁就非常之好飲本身就好甜,咁落去好順口同埋冇西瓜嘅渣。
西瓜汁就非常之好飲本身就好甜,咁落去好順口同埋冇西瓜嘅渣。
2024-05-06 72 瀏覽
好耐無嚟呢個商場喇,之前都有喺呢間餐廳食下午茶。今日帶小朋友嚟玩,喺商場食埋晚餐,原來晚餐咁多人,都有二十幾枱等緊位,我哋大概等咗三十分鐘左右。食物味道麻麻,不過價錢係平嘅。餐廳可以用Qr code落單。上左起:赤蝦壽司,海膽壽司,帶子壽司下左起:火炙三文魚腩壽司,火炙三文魚壽司,黑松露火炙左口魚群邊壽司海膽壽司麻麻,其他可以。北寄貝壽司。特長鰻魚壽司,真係好大塊。牛舌串,有啲韌。醬燒豬軟骨拉麵。海膽炒飯。
。食物味道麻麻
,不過價錢係平嘅。

餐廳可以用Qr code落單。

上左起:赤蝦壽司,海膽壽司,帶子壽司
海膽壽司麻麻,其他可以。

北寄貝壽司

特長鰻魚壽司,真係好大塊

牛舌串,有啲韌。

醬燒豬軟骨拉麵。

海膽炒飯。

2024-04-07
2023-12-26 1027 瀏覽
是日家長日👩‍👦見完家長搵下有咩好食🥢黎到大本型根本覺得冇乜好食「十勝牛」係個好選擇午市選擇多🤔真係好多野都想食網燒牛扒附珍珠白米牛扒夠淋,平時乜都嗌un嘅細路都食到雖然$46,但都唔會得三兩塊牛燒石頭蒜香牛肉飯好鍾意食石頭飯,因為夠哂熱🔥可惜我唔鍾意飯面果啲芡好似比啫喱蓋住咁就係個芡汁失色咗整體性價比雖然午市要收加一但其實計埋加一都係40幾50幾蚊有啲餐仲要包埋前菜、麵豉湯、冷熱飲品🥤而家香港地好少哩個價錢食到個咁豐富嘅午餐味道就普普通通唔係話特別好食不過我覺得合格㗎喇價錢親民完勝
是日家長日👩‍👦
見完家長搵下有咩好食🥢

黎到大本型根本覺得冇乜好食
「十勝牛」係個好選擇

午市選擇多🤔
真係好多野都想食

網燒牛扒附珍珠白米
牛扒夠淋,平時乜都嗌un嘅細路都食到

雖然$46,但都唔會得三兩塊牛

燒石頭蒜香牛肉飯
好鍾意食石頭飯,因為夠哂熱🔥
可惜我唔鍾意飯面果啲芡
好似比啫喱蓋住咁
就係個芡汁失色咗

整體性價比

雖然午市要收加一
但其實計埋加一都係40幾50幾蚊
有啲餐仲要包埋前菜、麵豉湯、冷熱飲品🥤
而家香港地好少哩個價錢食到個咁豐富嘅午餐

味道就普普通通唔係話特別好食
不過我覺得合格㗎喇
價錢親民完勝

2023-12-15
2023-12-20 560 瀏覽
去玩完阿仔話想食日本野行下行下搵到啲間見都有唔小人等位,應該唔會太差掛餐牌真係超多野食!價錢都好平民化所以不知不覺叫左好多😜🔆日式豬軟骨拉麵豬軟骨夠曬淋,湯底濃郁,拉麵彈牙。🔆日式牛日湯烏冬應該係日式豉油湯底,烏冬夠彈牙,牛肉岩岩好! 🔆玉子壽司、龍蝦沙律軍艦、蟹籽沙律壽司飯夠味、質素不差!🔆日式小食三併(八爪魚、螺肉、中華沙律)勁大份,超抵食!🔆軟殼蟹手卷軟殼蟹炸得好脆口,配埋沙律醬,好好味!🔆串燒元貝🔆雜錦串燒🔆串燒八爪魚蘇串燒有得揀鹽燒或者醬汁燒,我選擇咗醬汁燒,醬汁濃郁有味,唔會過鹹!🔆日式炸蝦天婦羅天婦羅蝦有六隻,炸得酥脆可口,食唔停口!🔆椒鹽雞軟骨雞軟骨大大粒,食起上嚟唔淨止得骨仲有少少肉連埋一齊好好味!🔆照燒牛仔骨燒汁做得好好,甜甜地牛仔骨都大大件好有咬口!整體野食都不錯! 而且價錢仲好貼地!
去玩完阿仔話想食日本野
行下行下搵到啲間
見都有唔小人等位,應該唔會太差掛

餐牌真係超多野食!
價錢都好平民化
所以不知不覺叫左好多😜

🔆日式豬軟骨拉麵

豬軟骨夠曬淋,湯底濃郁,拉麵彈牙。

🔆日式牛日湯烏冬

應該係日式豉油湯底,烏冬夠彈牙,牛肉岩岩好!

🔆玉子壽司、龍蝦沙律軍艦、蟹籽沙律

壽司飯夠味、質素不差!

🔆日式小食三併(八爪魚、螺肉、中華沙律)

勁大份,超抵食!

🔆軟殼蟹手卷

軟殼蟹炸得好脆口,配埋沙律醬,好好味!

🔆串燒元貝
🔆雜錦串燒
🔆串燒八爪魚蘇

🔆日式炸蝦天婦羅

天婦羅蝦有六隻,炸得酥脆可口,食唔停口!

🔆椒鹽雞軟骨

雞軟骨大大粒,食起上嚟唔淨止得骨仲有少少肉連埋一齊好好味!

🔆照燒牛仔骨

燒汁做得好好,甜甜地
牛仔骨都大大件好有咬口!

整體野食都不錯! 而且價錢仲好貼地!
2023-12-17 319 瀏覽
油塘這間日式餐廳,真是個小小驚喜盒!網燒牛扒香口得嚟,呢種質素,完全過五關斬六將。飯軟綿綿,細心加咗啲紫菜碎,一啖飯一啖淚喇,好味到唔捨得食完🥺。牛油果三文魚卷🥑🍣入口即化,牛油果甜到出奇,同三文魚嘅鮮味簡直絕配!芝士焗蠔,啖啖芝士,味道正!焗得濃郁,每一啖都熱辣辣,超正添!而坊間罕見嘅岩鹽火炙左口魚裙邊,香噴噴,油脂恰到好處,鮮甜賣相都贏晒。燒三文魚牛油果卷,每件都係啱啱好嘅一口SIZE,推薦啊!海膽炒飯就顯得平平,即使飯粒完美,但海膽略少,有啲可惜。不過忌廉薯餅就補返嚟,酥脆得嚟又唔膩口,真係幾好搭。汁燒牛仔骨略鹹,不過節節都係肉,實在太滿足!整體黎講,依個餐廳方便味美價錢合理,一家大細黎食,真係再啱唔過!下次再黎,繼續keep住呢份滿足感咯!👍🏼

2023-07-08 1625 瀏覽
十勝牛和食料理的菜單非常豐富,提供了各種不同的十勝牛肉料理。無論你喜歡燒烤、涮涮鍋還是壽司,你都能在這裡找到適合自己的選擇。他們的菜單設計精心,每一道菜都展示了十勝牛肉的優質口感和獨特風味。我最喜歡的是他們的炭火燒十勝牛肉。這道菜以嫩滑多汁的十勝牛肉和炭火燒烤的香氣著稱。每一口肉都帶著濃郁的牛肉香味,非常美味。除了美味的菜品,十勝牛和食料理的用餐環境也非常舒適。餐廳裝潢簡潔雅致,氛圍寧靜愜意。無論是與家人享用晚餐還是與朋友聚會,這裡都是一個理想的地方。

2023-05-30
2023-07-07 1077 瀏覽
未食過咁難食嘅日本嘢!!!!!!諗住簡簡單單食個飯,叫支清酒飲吓,點啲串燒,點知啲串燒全部炸出嚟,油淋淋之餘仲要唔熟,或者唔熱,雖然服務生態度幾好,肯幫我哋加熱或者再炸過,但好坦白講味道真係唔止好一般,係好差
未食過咁難食嘅日本嘢!!!!!!

2023-07-07
2023-07-02 896 瀏覽
一上到嚟到油塘大本營3樓,一眼就睇到呢間嘢,勁多人排隊,發生咩事⋯⋯等咁成20分鐘先入到去⋯想餓死人咩🤣今次我地兩個麻甩佬食,心諗今舖一定好貴⋯但一打開個menu,平民價!?係平時居酒屋半價嘅價錢,甚至乎係1/3價錢!金龍蝦皇飯卷($43)大件,足料!同元X壽司果隻差好遠,元X壽司廿幾三十蚊等3件,呢個比起佢,性價比好高!啲蝦又脆,食得出新鮮唔會話擺咗好耐先上枱。鰻魚炒飯Top3沒有之一53蚊,茶餐廳都唔止呢個價啦吓話!?完全係居酒屋level,啲料又足,啖啖都有鰻魚肉,甜味適中,用嘅係日本珍珠米,粒粒分明⋯Top3👍🏼呢個明太子燒芝士卷,啲芝士同明太子都幾夾,非常濃郁嘅芝士味👍🏼芝士炙四味三文魚,帶子,熟蝦,蟹柳正正常常,質素比一般連鎖壽司店高。燒鵝肝卷$52Top2😍鵝肝處理得好好👍🏼一啲都唔油膩,焦香嘅味道,帶出鵝肝本身嘅油香味,最怕食落成口都係油,呢個就唔會,啲邊位燒到脆脆地,太好味了🤤軟殼蟹手卷$38Top1大力推介Encore咗兩次!實在太抵食喇!平時一個軟殼蟹手卷都廿幾三十蚊起跳,而且軟殼蟹得頂頭嗰一part先有,而今次呢件,食到落去最底個尖位都仲有!真大方!睇唔到嘅地方
係平時居酒屋半價嘅價錢,甚至乎係1/3價錢!
金龍蝦皇飯卷

Top3沒有之一
燒明太子芝士卷

芝士炙四味
三文魚,帶子,熟蝦,蟹柳
正正常常,質素比一般連鎖壽司店高。
燒鵝肝卷

燒鵝肝卷$52
Top2😍
軟殼蟹手卷

軟殼蟹手卷$38
Top1大力推介
Encore咗兩次!實在太抵食喇!
平時一個軟殼蟹手卷都廿幾三十蚊起跳,而且軟殼蟹得頂頭嗰一part先有,而今次呢件,食到落去最底個尖位都仲有!真大方!睇唔到嘅地方都有軟殼蟹😍質素勁好,隻蟹大大件,脆皮,脆粉夠薄,唔會成口油!正呀👅

Overall今次個體驗好正,仲有個牛肉烏冬唔記得影,質素好過吉X家幾個層次,又平40幾蚊。
成餐飯食到兩個麻甩佬飽到嘔,講緊人均都係$185咋,總之呢間我一定會再嚟🤭食得好開心
2023-07-01
金龍蝦皇飯卷
燒明太子芝士卷
燒鵝肝卷
軟殼蟹手卷
有啲意想不到油塘竟然有一間唔錯嘅日本料理✨餐廳價錢唔貴之餘很貼地🤤有set lunch,拉麵🍜跟小食/🍣🍣壽司加嘢飲都只係幾十蚊就有交易。但係今次我選擇咗散叫,價錢亦都相當相宜👍🏻點咗三文魚刺身、帶子刺身 三文魚非常厚切又大塊,帶子都大粒 有帶甜👍🏻自己覺得刺身一定要夠凍先好食 佢做到✨除咗刺身之外,自己都好鍾意食卷物。分別點咗金龍蝦王反卷🍣、七味軟殼蟹反卷🦀️ 味道不錯因為同行朋友比較鍾意食軟殼蟹,所以再點再左軟殼蟹手卷🤤軟殼蟹熱辣辣 好香脆加埋沙律醬✨✨熱食分別點咗炸墨魚咀🦑,平時雞軟骨就食得多炸墨魚咀,真係唔係度度都有,煙煙韌韌雜粉亦都唔會厚。🍢串燒拼盤,自己認為呢個如果燒得比較乾身會更加好。最後重點咗個燒多春魚,呢個外脆內軟👍🏻

因為同行朋友比較鍾意食軟殼蟹,所以再點再左軟殼蟹
手卷🤤軟殼蟹熱辣辣 好香脆加埋沙律醬✨✨

• 三文魚腩刺身
2023-04-27 700 瀏覽
態度差評,有咁差的呀頭,手下必定差,食物-般,永久backlist呢間呢間店舖今日一肚氣,求其快趣食完的嘢,走人,我相信去任何一間都好招呼過佢,我會同所有我朋友講,叫佢地情願去貴小小的日式店鋪,都吾好黎呢間

2023-04-03 717 瀏覽
用餐日期:3月19日晚餐這間餐廳食日本菜,整體好食。先來一個前菜蟹籽沙律,除咗份量偏大外ok。我主菜係食豬軟骨烏冬,豬軟骨夠軟,同埋我本身都鐘意食烏冬,而媽媽就食魚生飯。我地另外叫咗壽司,要留意壽司係用落單紙order,同埋價錢係每件。壽司味道就一般般啦。此外我地都叫咗兩個手卷。呢間餐廳食物好食,侍應質素好,價錢又合理,咁我下次都會再嚟食。最後,下次要蟹籽沙律都係要細啦,我覺得其實小即係大,大即係超大。😅
用餐日期:3月19日晚餐

2023-03-19
2023-04-03 684 瀏覽
這間日本餐廳一向是我在油塘大本營的頭號選擇。價錢相對其他日本餐廳廉宜,但十分美味。今天來到的時候剛好是中午,午餐連沙律、麵豉湯和飲品都只是50多元。以這個價錢來說,吃一頓日本餐,坐得舒舒服服,實在不錯😌我叫了網燒牛扒,煎得非常香,而且沒有過量的梳打粉,絕不比一般大餐廳遜色。飯是軟綿綿的那種,而且加了紫菜碎,很不錯牛油果三文魚卷又健康又好味,牛油果很香甜,沒有苦澀的味道,原來配三文魚卷是出奇地好吃的芝士焗蠔是每次必要的熱辣辣,濃濃的芝士味混在一起吃西瓜汁只是$8,每次必叫,很冰凍

芝士焗蠔是每次必要的熱辣辣,濃濃的芝士味混在一起吃

西瓜汁只是$8,每次必叫,很冰凍
2023-03-22 614 瀏覽
屋企人唔想煮話去油塘試下間新野咁,一行4個人出發,其實上次已經食過外賣😂覺得唔差還可以,所以試下堂食。我地叫左豬頸肉炒麵依個日式牛肉冷麵幾好食,開胃適合夏天跟住仲有一個鰻魚炒飯,係屬於比較濕既炒飯我諗佢落得多鰻魚汁,都幾惹味炸蝦天婦羅,正正常常啦汁燒串燒,下次應該唔會叫haha牛油果鰻魚卷,依個幾好食!入面包住一舊炸物,但仲熱辣辣,食落幾滿足餃子,我覺得還好~不過細佬幾鐘意食仲叫左啲飲品咁基本上,上菜速度都幾快,食物全部都熱辣辣咁,同埋咁既價錢真係算幾抵~
屋企人唔想煮話去油塘試下間新野咁,
一行4個人出發,
其實上次已經食過外賣😂
覺得唔差還可以,所以試下堂食。

我地叫左豬頸肉炒麵

依個日式牛肉冷麵幾好食,開胃
適合夏天

跟住仲有一個鰻魚炒飯,係屬於比較濕既炒飯
我諗佢落得多鰻魚汁,都幾惹味

炸蝦天婦羅,正正常常啦

汁燒串燒,下次應該唔會叫haha

牛油果鰻魚卷,依個幾好食!
入面包住一舊炸物,但仲熱辣辣,食落幾滿足

餃子,我覺得還好~
不過細佬幾鐘意食

仲叫左啲飲品咁
基本上,上菜速度都幾快,
食物全部都熱辣辣咁,同埋咁既價錢真係算幾抵~

2023-01-08 1148 瀏覽
4/1/2023同老公來食,等左約20分中,就可以入得。發現舖頭裝修完,光猛左,地方坐位寛落左,感覺良好。到叫野食,價錢仍然很扺食,叫野食時,店員態度親切亦很熱誠跟進,舖內職員不小,很快處理及跟進顧客既問題。到野食來了,包括1,壽司2,軟殼蟹卷😋😋😋3,韓风豬頸肉炒面😋😋😋4,串燒拼盆😋😋😋😋5,牛油煎帶子😋😋😋😋6,原隻焗芝士蠔😋😋😋😋😋7,八爪魚頭盆😋😋😋各樣食物味道很好,最推薦係原隻蠔,正埋單約$440左右,二個人既不錯選擇❤❤

到野食來了,包括
1,壽司

2,軟殼蟹卷😋😋😋
3,韓风豬頸肉炒面😋😋😋
4,串燒拼盆😋😋😋😋
5,牛油煎帶子😋😋😋😋
6,原隻焗芝士蠔😋😋😋😋😋
7,八爪魚頭盆😋😋😋
各樣食物味道很好,最推薦係原隻蠔,正

埋單約$440左右,二個人既不錯選擇❤❤

2023-01-04
2022-09-02 1603 瀏覽
今日很想和honey平平哋彈過日本菜於是想起油塘大本營商場這間日本餐廳。三文魚刺身$49有五片,每片都非常大,等於很多日本餐廳的兩片,而且厚切,食落非常肥美,十分新鮮,完全能食到三文魚油份的感覺,大滿足!有魚當然要有肉,叫了煎牛扒,煎得很好,不會過火,而且肉質嫩,不會靭。調味也不錯,不會過鹹,可以食到牛扒的鮮味。切到一嚿一嚿,食起來一啖一口很方便!海鮮炒烏冬炒得有鑊氣,而且有大大隻的青口,並配以蝦、蜆肉、菇類等配菜,材料多樣化,烏冬彈牙👍🏻👍🏻西瓜汁只是幾元一杯,平時在街頭小檔買杯西瓜汁都十多元,這裏的西瓜汁是每次必點的,非常冰涼,西瓜甜甜的,簡直是消暑佳品!