2024-04-12 178 瀏覽
我最近去左一間串燒店,估唔到有好多款各種各樣的串灶選擇,細至普通串燒,大至燒一條魚🤫完全唔係hea既串燒店!十分驚喜!我叫左好多唔同既串燒,包括燒韭菜、燒翠玉瓜、燒多春魚、燒雞翼和燒墨魚腸。全部串燒既口感好好食👍🏻真心完全唔hea..一串份量每舊肉或瓜都係厚切‼️而且係食得出,即叫即整,唔係一早燒定再翻燒或翻熱。燒烤的火候掌握得恰到好處,令串燒保持到燒出黎果種風味👍🏻👍🏻⭐️特別要講係燒多春魚真心不得了!皮脆魚唔散!好好味!除左串燒,餐廳仲提供其他一些小食選擇,比如雞泡魚乾和日本枝豆。我最鍾意食雞泡魚乾,去到邊間串燒鋪都會必點!佢地都燒得唔錯!日本枝豆,份量多,同朋友傾計飲嘢,拎黎送酒,完全💯!餐廳仲仲仲有‼️特色串燒,包括燒特級牛舌芯、燒新鮮雞肝、汁燒雞柳串、鹽燒新鮮海蝦和金菇肥牛卷。⭐️蝦$48有4串,係大大隻果種蝦!好抵食!燒得好夠味!⭐️牛舌芯$68真心要提一提,性價比好高‼️份量多,而且好厚肉,燒出黎唔干身,肉嫩多汁,好好食🤤⭐️啊啊啊~仲有雞柳串都係呀!啖啖肉!燒得唔乾!總之整體,真心唔錯😌我地食左人均$200都夠曬飽。餐廳用料食材新鮮,烹飪技巧純熟,無失望!唔錯👍🏻

⭐️特別要講係燒多春魚真心不得了!皮脆魚唔散!好好味!
燒雞泡魚乾
燒多春魚(4條)

燒翠玉瓜

日本枝豆,份量多,同朋友傾計飲嘢,拎黎送酒,完全💯!

⭐️蝦$48有4串,係大大隻果種蝦!好抵食!燒得好夠味!
燒海蝦

燒牛舌芯

⭐️啊啊啊~仲有雞柳串都係呀!啖啖肉!燒得唔乾!
汁燒雞柳

燒雞肝
燒墨魚腸
2024-04-11
燒雞泡魚乾
燒多春魚(4條)
燒翠玉瓜
  • 汁燒雞柳串
  • 鹽燒新鮮海蝦
  • 燒特級牛舌芯
2024-03-13 261 瀏覽
今晚到觀塘新開的燒烤店吃串燒。店舖裝修簡潔,天花板掛着一個個特色燈籠。最吸晴的就是牆上的一幅大壁畫,全部貼滿晒日系漫畫人物,如多啦A夢、IQ博士、飄零燕、小甜甜等。兒時回憶立即返晒來。我們點了很多串燒:燒芝士年糕年糕甚具嚼勁,芝士味很濃郁。年糕的外層燒得很香脆,內部則柔軟而有彈性,熱辣辣的,非常好吃。煙肉芝士燒巨菇巨菇很有肉感,上面鋪滿芝土和煙肉,充滿了濃郁的奶香和鹹香。一口咬落去,味道十分豐富。汁燒安格斯牛仔骨安格斯牛仔骨很嫩滑多汁,配上特製的燒烤醬汁,十分惹味。秘製燒豬頸肉份量頗大,豬肉的脂肪分布很均勻,肉質鮮嫩多汁。烤得很香脆。秘製的燒烤醬汁為豬肉增添了甜甜的味道,使得每一口都令人滿足。燒特級牛舌芯牛舌芯肉質很鮮嫩,口感豐富。它帶有濃郁的牛肉風味,經過燒烤後,入口爽脆,配搭燒汁,令人吃不停口。鹽燒新鮮海蝦鹽燒海蝦有四隻,每隻都有手掌般大,肉很彈牙,非常新鮮。簡單的鹽燒調味使得海蝦的鮮味更加突出,而且價錢10分優惠,個人認為是此店必吃的串燒。燒香口五花腩五花腩肉肉質鮮嫩多汁,肥瘦相間,口感豐富。經燒烤後,肉表面形成了一層香脆的外皮,內部則保持著肉汁的鮮美。總括而言,這一間新開的串燒
我們點了很多串燒:

燒芝士年糕

汁燒安格斯牛仔骨
安格斯牛仔骨很嫩滑多汁,配上特製的燒烤醬汁,十分惹味。

鹽燒新鮮海蝦

燒香口五花腩

總括而言,這一間新開的串燒店回頭率甚高。每碟串燒都燒得很好味。原來下午時段還有粉麵飯套餐呢!唯一要說的就是因為串燒是即燒的,可能等待的時間會較長。所以還是有改善的空間呢。

2024-03-13
  • 燒芝士年糕 煙肉芝士燒巨菇 汁燒安格斯牛仔 秘製燒豬頸肉 鹽燒新鮮海蝦 燒香口五花腩 燒特級牛舌芯
匠森串燒 @jiangsen_barbecue 📍:觀塘成業街15-17號成運工業大廈1樓3室🚗:觀塘地鐵B2出口 步行4分鐘📞:+852 2116-0630💲:~HKD200/head for dinnerFood quality✔️:秘制黃金香蒜茄子王、芝士黑松露巨菇、燒翠肉瓜、燒雞脾菇、燒韭菜、秘制燒豬頸肉、燒雞中翼、燒新鮮雞肝、蒜蓉燒青口、豚肉青提串、燒腐皮墨魚滑👌🏼:燒雞軟骨、燒芝士年糕總結:😋說實話呢間我一定會再食 港式地道串燒價錢好合理 唔知係咪因為交過太多智商稅 $400/$500食串燒最尾唔飽又唔太好食 所以覺得呢間CP值高 調味又夠惹味 推薦👍🏼😋兩個人叫咗13樣嘢 人均都係$200 食完係可以飽肚笑住咁走真係值得加許 全餐冇伏 款式多 推薦嘅都好食 每樣都有畀心機去燒或調味加配料 唔係好簡單咁齋拎食材去燒 小店嚟但好高質🔥😋最好食係秘制燒豬頸肉 燒腐皮墨魚滑 呢兩個係冇點喺其他地方食過類似嘅燒物 豬頸肉本身正常都好食 嗰泰式酸醬先係精髓 好似去咗泰國咁 腐皮墨魚滑一上枱就墨魚味好香勁濃 足料🥳😋秘制黃金香蒜茄子王 芝士黑松露巨菇都係必點 正常嘅喺其他串燒店都試到嘅
匠森串燒 @jiangsen_barbecue
📍:觀塘成業街15-17號成運工業大廈1樓3室
🚗:觀塘地鐵B2出口 步行4分鐘
📞:+852 2116-0630
💲:~HKD200/head for dinner

Food quality
👌🏼:燒雞軟骨、燒芝士年糕

總結:

😋秘制黃金香蒜茄子王 芝士黑松露巨菇都係必點 正常嘅喺其他串燒店都試到嘅 呢間嘅茄子🍆重蒜勁惹味同埋勁大條 唯一係食完會臭口 芝士黑松露巨菇就本身菇好食 又燒都好好 入口就全都係汁就好難唔好食

😋燒翠肉瓜 燒雞脾菇 燒韭菜 燒雞中翼 燒新鮮雞肝 蒜蓉燒青口 豚肉車厘茄串 大概都係$20-$30 我覺得算抵食 同埋全部肉本身唔差 調味好 燒得又剛好 都好食 尤其係雞肝 內臟處理得好乾淨☺️

😋服務係一個好童顏嘅員工 唔多人但好好服務 主動問要唔要水 加水 本身叫咗五花腩 但最尾好似食物質素問題 覺得未必呈現到最好嘅問我哋換燒腐皮墨魚滑得唔得 呢啲堅持真係好少有 非常佩服🙏🏼

🤔燒雞軟骨同燒芝士年糕都係正常 幾唔錯

🤔店主應該好喜歡動漫 有面牆全都係各類漫畫嘅名人 環境走日系居酒屋🏮路線 唔係好打卡able 但環境乾淨衛生

😨唯一嘅缺點應該係要等好耐 不過食嗰下都知大廚應該係即叫先即整 食物高質耐心等待係值得嘅 但如果趕時間都會覺得上菜有點慢🥲

• 秘制黃金香蒜茄子王
  • 蒜蓉燒青口
  • 豚肉青提串
  • 燒腐皮墨魚滑
2024-02-22 177 瀏覽
真係抵到爆炸!!$48有四隻大海蝦~有手板咁長㗎!我老細勁鍾意食串燒海蝦~呢間價值回票價!!原來舖頭只係開咗個零月,裝修佈置好有日式居酒屋feel~咪睇佢好似走日式路線,但係又有東北羊肉串食喎~不過絕對唔係嗰種濃味同超鹹嘅感覺!😅😋食物種類都幾多~肉類…蔬菜…海鮮…包羅萬有!!茄子都有辣有唔辣~原來燒魚腐都幾好味~外皮脆卜卜,裏面軟淋淋~口感好得意!!本來想食腐皮墨魚,滑點知賣曬…😵‍💫🫣牛仔骨醃得好好味!👍🏻亦都燒得非常鮮嫩、好juicy!!👍🏻🥰除咗牛味香濃,調味都係一大功臣!叫咗個冰鎮秋葵解下熱氣,點wasabi+豉油,風味十足!!最衰老細唔想食墨魚腸~如果唔係叫曬兩款台灣香腸~燒到外脆內嫩,卜卜脆好惹味!最緊要嘅係佢做緊promotion:藍妹生啤~大大杯(700ml)竟然68蚊兩杯?!飲得落真係抵到爛呀!😅😂佢仲有Hoegaarden 同Asahi,有大杯(700/500ml),又有細杯(350ml)悉隨尊便!☺️☺️上次經過見到坐滿曬所以冇得食,今日好彩晏咗有位咋!
性價比極高燒海蝦

本來想食腐皮墨魚,滑點知賣曬…😵‍💫🫣

超好味燒牛仔骨

叫咗個冰鎮秋葵解下熱氣,點wasabi+豉油,風味十足!!
冰鎮秋葵

抵飲藍妹生啤

2024-02-21
性價比極高燒海蝦
超好味燒牛仔骨
冰鎮秋葵
抵飲藍妹生啤
匠森串燒觀塘成業街15-17號成運工業大廈1樓3室中意去觀塘揾食的朋友仔可以bookmark定依間啦味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨☄️燒特級牛舌芯 $68/份必點✨好好食!牛舌芯中間的部份仍然係粉嫩的🩷口感外脆內軟,仲有調味過添😍☄️一口甜薯 $22必點!好甜好好食👅☀️東北風味羊肉串 $22都幾大串幾抵食~羶味唔算好濃,令人容易接受🙆🏻‍♀️☀️燒新鮮雞心 $22我第一次食雞心,口感好特別,有d似豬潤🤣☀️燒雞皮(兩串) $28卜卜脆,一定要趁熱食😗☀️燒新鮮生蠔 $32/隻雖然係普通size,但勝在新鮮~🌤️秘製黃金香蒜茄子皇 $48茄子上舖滿蒜粒,但可能時間未夠長所以未夠入味,如果兩者融合得好d就更好了🙆🏻‍♀️飲品忌廉 $18Suntory-The premium malt’s 250ml $48❤️‍🔥餐廳座位闊落~✅想睇更多食評就要follow @gulugirl102 🐰#gulugirl102EATIN觀塘 #gulugirl102EATIN九龍 #eat #food #foodie #hkeat #hkfood #hkfoodie #香港美食 #
匠森串燒

一口甜薯
☄️一口甜薯 $22
必點!好甜好好食👅

☀️東北風味羊肉串 $22
都幾大串幾抵食~羶味唔算好濃,令人容易接受🙆🏻‍♀️
☀️燒新鮮雞心 $22
我第一次食雞心,口感好特別,有d似豬潤🤣
☀️燒雞皮(兩串) $28
卜卜脆,一定要趁熱食😗
☀️燒新鮮生蠔 $32/隻
雖然係普通size,但勝在新鮮~
秘製黃金香蒜茄子皇
🌤️秘製黃金香蒜茄子皇 $48

飲品
忌廉 $18

❤️‍🔥餐廳座位闊落~

#gulugirl102EATIN觀塘 #gulugirl102EATIN九龍 #eat #food #foodie #hkeat #hkfood #hkfoodie #香港美食 #香港餐廳 #香港好去處 #香港美食地圖 #觀塘美食 #觀塘 #觀塘串燒 #牛舌 #燒生蠔
一口甜薯
2024-04-29 12 瀏覽
上星期嚟到觀塘匠森串燒 ,同朋友一邊食串燒🍢一邊傾偈放鬆下~平日夜晚都好多人呢,而店內有多款唔同嘅串燒,無論係肉類、海鮮定係小食都好多選擇呀~我就最鍾意煙肉芝士燒巨菇、秘製燒豬頸肉同燒生蠔。豬頸肉燒到有少少燶邊,入口爽口彈牙又多汁👍🏻 而煙肉芝士燒巨菇,肉厚多汁,芝士份量十足,芝味濃郁。燒生蠔肥美飽滿,味道濃厚,口感仲好creamy綿滑🥳差啲唔記得仲有燒腐皮墨魚滑,脆卜卜夠晒香口,加少少泰式辣醬都唔錯㗎!✨煙肉芝士燒巨菇✨豚肉荔枝卷✨豚肉芒果卷✨秘製燒豬頸肉✨燒雞中翼✨燒腐皮墨魚滑✨燒新鮮生蠔✨燒韭菜✨冰凍柑桔檸檬特飲✨冰凍提子特飲
我就最鍾意煙肉芝士燒巨菇、秘製燒豬頸肉同燒生蠔。
秘製燒豬頸肉
豬頸肉燒到有少少燶邊,入口爽口彈牙又多汁👍🏻
煙肉芝士燒巨菇
而煙肉芝士燒巨菇,肉厚多汁,芝士份量十足,芝味濃郁。
燒新鮮生蠔
燒生蠔肥美飽滿,味道濃厚,口感仲好creamy綿滑🥳
燒腐皮墨魚滑
✨冰凍提子特飲
燒腐皮墨魚滑
燒韭菜
豚肉芒果卷
今晚嘅嘢食非常豐富,冇諗過食串燒都可以食到好飽,呢間串燒 匠森 非常適合三五知己過嚟吹水飲酒,首先環境好乾淨,另外選擇多 ,好啱心大心細咩都想試嘅人。📌匠森串燒地址: 觀塘成業街15-17號成運工業大廈1樓3室 今晚食過嘅嘢食有幾樣嘢係非常之推介嘅:豚肉芒果卷甜甜嘅芒果肉俾豚肉包住,咬落去真係會爆汁,兩樣食物嘅味道係好夾,食落好特別燒饅頭仔燒饅頭仔師傅落足心機,係饅頭底下有用牛油烘過,咬落口好脆口,加上麵包鬆軟,非常之大推燒金菇肥牛卷金菇肥牛卷好多餐廳都有,但係要做到金菇一啲都唔韌就好難,金菇燒到脆口,食落去配合埋肥牛一淋一爽,非常好食燒新生蠔生蠔夠大隻,起碼有一隻手掌咁大,配合埋蒜蓉非常之惹味燒特級牛舌芯牛舌一啲都唔韌,只係用咗鹽嚟調味已經覺得好夠味秘製黃金燒茄子皇茄子好大隻,配上秘製濃濃嘅蒜蓉醬,忍唔住一口接一口咁食晒佢無添加羅漢果水口味清甜,最啱食串燒嘅時候配埋一齊享用,清熱氣又解油膩

📌匠森串燒
地址: 觀塘成業街15-17號成運工業大廈1樓3室

今晚食過嘅嘢食有幾樣嘢係非常之推介嘅:

燒饅頭仔

燒金菇肥牛卷

燒新生蠔
生蠔夠大隻,起碼有一隻手掌咁大,配合埋蒜蓉非常之惹味

燒特級牛舌芯
牛舌一啲都唔韌,只係用咗鹽嚟調味已經覺得好夠味

秘製黃金燒茄子皇
茄子好大隻,配上秘製濃濃嘅蒜蓉醬,忍唔住一口接一口咁食晒佢

無添加羅漢果水
口味清甜,最啱食串燒嘅時候配埋一齊享用,清熱氣又解油膩
2024-04-23 14 瀏覽
呢間串燒店有種中日合壁嘅感覺,有幅好大嘅動漫牆可以俾你打卡。等我細數吓呢度呢串燒先🤪1️⃣燒饅頭仔:咬落去好似食棉花糖,外脆內軟2️⃣燒牛肉串:唔韌口,充滿孜然燒香味3️⃣燒羊肉串:無So味,肉質鬆化,充滿孜然燒香味,正!4️⃣燒多春魚:燒到好均勻,香脆,無雪藏味,留有一番鮮味5️⃣秘製黃金香蒜茄子:醬油同蒜泥味滲透哂入茄子度,軟綿綿口感6️⃣燒雞軟骨:香香脆脆口7️⃣燒香口五花腩:燒到韌度剛剛好,肉同脂肪分佈得剛剛好,充滿孜然燒香味8️⃣蒜蓉燒青口:佢嘅青口唔係豆豉甘細粒,鮮味十足9️⃣秘製豆卜:長身豆卜,乾乾脆脆外皮,滲有秘製蒜泥辣醬,可口🔟燒菠蘿:好香甜1️⃣1️⃣燒雞皮:熱辣辣好香脆1️⃣2️⃣鹽燒新鮮海蝦:食得出好新鮮,肉質爽口彈牙,又啲鹽燒味突顯鮮味

等我細數吓呢度呢串燒先🤪

1️⃣燒饅頭仔:咬落去好似食棉花糖,外脆內軟
2️⃣燒牛肉串:唔韌口,充滿孜然燒香味
3️⃣燒羊肉串:無So味,肉質鬆化,充滿孜然燒香味,正!
4️⃣燒多春魚:燒到好均勻,香脆,無雪藏味,留有一番鮮味
6️⃣燒雞軟骨:香香脆脆口
8️⃣蒜蓉燒青口:佢嘅青口唔係豆豉甘細粒,鮮味十足
🔟燒菠蘿:好香甜
1️⃣1️⃣燒雞皮:熱辣辣好香脆
2024-04-20
2024-04-20 9 瀏覽
嚟到觀塘匠森串燒,已先被店舖一邊的漫畫牆吸引~多啦A夢、小雲、足球小將、蠟筆小新、一休和尚,小忌廉及Q太郎等。兒時回憶立時湧現。串燒店來說,匠森地方企理之餘,店舖更沒有半點酒煙味,十分難得。🦐鹽燒新鮮海蝦(4隻)~海蝦肉質夠鮮,蝦肉爽口彈牙。🥓🍅豚肉車厘茄卷~車厘茄大粒juicy,配搭豚肉令肉的油膩感大減。🥒冰鎮秋葵~秋葵冰凍爽脆,蘸上豉油wasabi吃,冰和辣集於一身,令人味蕾大開。🍆秘製黃金香蒜茄子皇~茄子原條燒,配上勁多蒜粒葱粒,燒得軟糯鮮甜,十分惹味。🐟鹽燒馬友~原本我點選了盲曹,但店舖今天缺貨,主動提出免費升級轉燒馬友給我,服務窩心。馬友燒得非常鮮味,肉質嫰滑,一點也不腥。🐮👅燒特級牛舌芯~牛舌芯呈粉紅色,入口嫰滑有嚼勁。
🦐鹽燒新鮮海蝦(4隻)~海蝦肉質夠鮮,蝦肉爽口彈牙。
🐮👅燒特級牛舌芯~牛舌芯呈粉紅色,入口嫰滑有嚼勁。
2024-04-12 8 瀏覽
朋友喺觀塘呢邊收工,佢介紹呢間新開無耐,位於工廈嘅匠森串燒🍗平時lunch會供應午市客飯,夜晚就有串燒食,人均$200✨•燒紐西蘭羊架($58)燒到七成熟,入面嘅肉仲係粉嫩🍗餐廳仲要預先切好一件件,方便食用•招牌風味烤豬手($58),每次去串燒舖見到有烤豬手就會嗌,豬手外皮烤得脆身✨•秘製黃金香蒜茄子皇($48),呢款係唔辣嘅燒茄子,蒜蓉俾得好重手,好惹味!•燒金菇肥牛卷($32)•燒多春魚($38)•東北風味羊肉串($22)•燒牛肉串($22)•燒雞中翼($20)•燒饅頭仔($22)•燒BB蘆筍仔($24)

•燒金菇肥牛卷($32)
•燒多春魚($38)
•東北風味羊肉串($22)
•燒牛肉串($22)
•燒雞中翼($20)
•燒饅頭仔($22)
•燒BB蘆筍仔($24)
📍燒特級牛舌芯應該本身灑左鹽,調味好好食,牛吞唔un好易咬,出面有啲牛舌會咬到個嘴好攰,但呢個唔會🤤必食之選👍🏼📍燒火雞腎咬落爽口,調味做得好👏🏼😋都係必食之選👍🏼📍秘製黃金香蒜茄子皇一黎到就好香蒜味,但出奇地食完唔會個口好大陣蒜味好唔舒服😍📍雞翼有啲似譚仔土匪雞翼,都一樣好食!📍環境牆身有幅包含好多以前細個嘅卡通,等野食個陣不停同朋友講起,好有共鳴😆 而且鋪頭播嘅歌有個Mon 可以睇住字幕唱添🤩幾好feel🩵🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹#匠森串燒 (觀塘)觀塘成業街15-17號成運工業大廈1樓3室🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸#油麻地好食 #油麻地食好西
📍燒特級牛舌芯

📍燒火雞腎
咬落爽口,調味做得好👏🏼😋都係必食之選👍🏼

📍秘製黃金香蒜茄子皇
一黎到就好香蒜味,但出奇地食完唔會個口好大陣蒜味好唔舒服😍

📍雞翼
有啲似譚仔土匪雞翼,都一樣好食!

📍環境

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#匠森串燒 (觀塘)
觀塘成業街15-17號成運工業大廈1樓3室
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
#油麻地好食 #油麻地食好西
2024-04-05 10 瀏覽
本來對匠森無乜期待,所以連食物相都無影😅😅不過食落就好有驚喜,首先menu 有得揀燒脆鯇魚腩已經覺得幾盞鬼,打邊爐食得多,燒脆鯇我都係第一次食。之後叫咗唔少大路嘢食,包括金菇肥牛、粟米、甜薯、韮菜等等。我覺得調味恰到好處,唔會死鹹,尤其係蔬菜類,仲食到食材甜甜地嘅味道。另外,食物份量頗大,例如羊架$58一件,價錢平過其他食店少少,但係大件好多,廚師仲要切件上,方便食用。羊架肥瘦適中,燒完唔會鞋口,連埋啲肥油一齊食,真係齒頰留香。終於上燒脆鯇,食落好正,平時打邊爐已經好鍾意,燒完仲香口咗,加埋啲燒汁,味道唔會咁寡。舖頭牆上有一幅日本動漫角色大滙集嘅壁紙,可以一路食一路睇下有啲咩動漫角色,真係幾代人嘅童年回憶。最後,真係無相,不過有單。

本來對匠森無乜期待,所以連食物相都無影😅😅

最後,真係無相,不過有單。

2024-04-05
  • 燒蠔
  • 羊架
  • 海蝦
2024-04-05 15 瀏覽
Kwun Tong is an area with thousands of eateries from local eats to fusion restaurants. This time we stumbled upon Jiang Sen Barbecue for some skewers and a booze. The restaurant had a lot of repeat guests on the night we visited even it was a weekday. Unlike typical skewer places, this place doesn't have the option for guests to choose their preferred spiciness. The flavors of the skewers are solely determined by the chef.◆Butter Corn◆Baby Asparagus◆Garlic Shoot◆Cheese Portobello◆Chicken Wing ◆E

◆Butter Corn
◆Baby Asparagus
◆Garlic Shoot
◆Cheese Portobello

◆Chicken Wing
◆Enoki Mushroom & Beef Roll
◆Lamb
◆Pork & Cherry Tomato Roll

The skewers were served one by one so they didn't cool down too quickly. Grilled veggies were a standout especially the baby asparagus and garlic shoot which both had a nice sear. The tender lamb and juicy chicken wings were also pretty tasty.
2024-04-04 11 瀏覽
唔洗走咁遠 近近哋觀塘食串燒呢間位置方便 因為平時我同同事都經常係呢座工廈食LUNCH🍢燒雞皮(2串) ($28)呢個價錢有2串都算係幾抵食🍢燒饅頭 ($22)幾得意 同炸饅頭差唔多🍢燒脆肉皖魚腩 ($68)勁大塊仲要有2塊 好爽口好脆 新鮮👍🏻🍢燒雞心 ($22)好耐無食過雞心都唔記得係咩口感啦 雞心都幾爽脆🍢招牌風味烤豬手 ($58)豬手夠腍 豐富骨膠原 如果再大件D就正其他都係我每次食串燒必點😆🍢燒翠玉瓜 ($20)🍢燒韭菜 ($25)🍢東北風味羊肉串 ($22)🍢秘製黃金香蒜茄子 ($48)🍢燒五花肉 ($22)🍢燒雞中翼 ($20)加埋支可樂$373 2個人食到飽呢間串燒有D食物都係出邊比較少見仲想試三文魚鰭同燒鮑魚 不過今日賣曬整體水平OK價錢唔貴 味道可以 份量正常見佢LUNCH有豬手麵($46)、口水雞麵($49)下次可以試下LUNCH嘅粉麵
唔洗走咁遠 近近哋觀塘食串燒
呢間位置方便 因為平時我同同事都經常係呢座工廈食LUNCH

🍢燒雞皮(2串) ($28)
呢個價錢有2串都算係幾抵食
🍢燒饅頭 ($22)
幾得意 同炸饅頭差唔多
🍢燒脆肉皖魚腩 ($68)
勁大塊仲要有2塊 好爽口好脆 新鮮👍🏻
🍢燒雞心 ($22)
好耐無食過雞心都唔記得係咩口感啦 雞心都幾爽脆
🍢招牌風味烤豬手 ($58)
豬手夠腍 豐富骨膠原 如果再大件D就正

其他都係我每次食串燒必點😆
🍢燒翠玉瓜 ($20)
🍢燒韭菜 ($25)
🍢東北風味羊肉串 ($22)
🍢秘製黃金香蒜茄子 ($48)
🍢燒五花肉 ($22)
🍢燒雞中翼 ($20)

加埋支可樂$373 2個人食到飽
呢間串燒有D食物都係出邊比較少見
仲想試三文魚鰭同燒鮑魚 不過今日賣曬

整體水平OK
價錢唔貴 味道可以 份量正常
見佢LUNCH有豬手麵($46)、口水雞麵($49)
下次可以試下LUNCH嘅粉麵
一間好好氣氛的串燒店,我係星期三平日晚上去,去到都坐滿70%,仲要大家都有叫啤酒飲。良心收費,比起同區其他工業大廈茶記平好多,食材(隻生蠔好juicy好大隻),燒牛舌、尖椒等等,全部食物本身都好有質素,燒完之後都保番到味道,都物超所值。都好多食物揀,有唔同的肉、菜類、豆腐、海鮮,仲有雞泡魚干等小食!食素嘅朋友都可以一試😊服務又好,洗手間乾淨,又近地鐵站,放工後與同事聚會一流!!!我都係random search, 真心好驚喜及欣賞呢間小店。支持香港人的用心食店😊👏
芝士燒生蠔
2024-03-27