2023-11-27 166 瀏覽
由中學開始已經好鍾意食,因為真係好平好抵食,絕對係月光族嘅飯堂🌙一如概往都係食我最鍾意嘅雜炊,因為一兜野入面有齊晒菜、肉、carbs同protein😎日式雞肉雜炊(泡飯)🐥 $48(價錢包飲品)-揀左壽喜燒湯同味噌湯(個人鍾意壽喜燒多啲😋)-加左$3轉烏冬同拉麵(拉麵即係公仔麵🤫)-如圖可見嘅足料✨-肉類有啲鞋-隻蛋上枱嗰陣仲要少少溏心🤏🏾In general都好滿意,因為$50內食到晚餐喺今時今日嘅社會真係唔容易🥲Revisit!?YES🌕

日式雞肉雜炊(泡飯)🐥 $48(價錢包飲品)
-揀左壽喜燒湯同味噌湯(個人鍾意壽喜燒多啲😋)
-加左$3轉烏冬同拉麵(拉麵即係公仔麵🤫)
-如圖可見嘅足料✨
-肉類有啲鞋
-隻蛋上枱嗰陣仲要少少溏心🤏🏾

Revisit!?
YES🌕
2023-10-29 134 瀏覽
由今日至10月31號🈹全線加藤屋和風咖喱套餐統一優惠價$4️⃣5️⃣套餐包麵豉湯/玄米茶/汽水,仲可以用優惠價加配小食🔸和風咖喱牛肉飯 ($45)日式咖喱香濃順滑,甜中帶點辣,辣度可以自選🌶️味道貼合香港人口味。用上珍珠米,米飯軟硬適中。咖喱汁十分惹味,份量絕對足夠撈飯🍛薄切牛肉掛汁力高🐮而且份量十足。🔸和風咖喱雞扒飯 ($45)雞扒有七件,每件都夠晒厚身,雞扒煎至外脆內軟🐓雞皮煎得微微焦脆,內裏肉質嫩滑,伴上咖喱汁撈飯,好快就清哂成碟🤣🔸薯絲蝦 (+$14)外層炸得香脆的薯絲條條分明🥔包裹着內涵蝦肉🦐口感豐富🔸粟米蝦 (+$14)粟米蝦同樣有兩件🦐炸得香脆可口

🔸和風咖喱牛肉飯 ($45)

🔸和風咖喱雞扒飯 ($45)

🔸薯絲蝦 (+$14)
外層炸得香脆的薯絲條條分明🥔包裹着內涵蝦肉🦐口感豐富

🔸粟米蝦 (+$14)
粟米蝦同樣有兩件🦐炸得香脆可口

2023-09-24 105 瀏覽
呢加啲舖頭越收越早,有時同frd出街都會想爭取時間周圍行下,變相食野可能要搵啲方便、食得快既餐廳,但食得快唔代表冇要求,我地要既係快靚正!9月1日至10月31日,加藤屋全線分店都會推出《和風咖喱激安祭》,全部既和風咖喱套餐都係收$45!呢個咖喱並唔係一般日本果種甜咖喱,而係有辣味,仲可以揀辣度。又平、又好味、又飽肚,滿足我全部要求!⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯以下套餐包麵豉湯、玄米茶或汽水(其他飲品需補差額)♡ 和風咖喱雞扒飯 $45(補差額)凍奶茶 +$3 (跟餐追加)魷魚蝦枝 +$12♡和風咖喱牛肉飯 $45(補差額) 凍檸茶+$3(跟餐追加)日本南瓜薯餅 +$12

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯

以下套餐包麵豉湯、玄米茶或汽水(其他飲品需補差額)

♡ 和風咖喱雞扒飯 $45
(補差額)凍奶茶 +$3
(跟餐追加)魷魚蝦枝 +$12

♡和風咖喱牛肉飯 $45
(補差額) 凍檸茶+$3
(跟餐追加)日本南瓜薯餅 +$12

2023-09-24 80 瀏覽
有時食野除左好唔好食,性價比都非常緊要。所謂貴又要食下,平民啲亦要食下,呢種先叫生活。日常生活中,特別係返工日子,時不時都追求平、靚、正、快,今次就講下啲超抵選擇。加藤屋全線分店(屯門/深水埗/荃灣/太子)由9月1日至10月31日推出《和風咖喱激安祭》,全線🍛和風咖喱套餐劃一價錢💲4️⃣5️⃣,仲要係包埋麵豉湯🥄、玄米茶🍵或汽水🥤,咖喱仲有得揀辣度架!作為港人應該都支持過,價錢平過茶記,抵食兼好味,即刻襯佢有優惠,唔執輸食多幾次😆銀包Keep人住脹卜卜唔洗乾旱啦💵yay🎉🥳✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ 💲1️⃣2️⃣0️⃣/2ppl ✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ ✦✧🍛和風咖喱雞扒飯 $45+$3 凍奶茶+$12 魷魚蝦枝✧🍛和風咖喱牛肉飯 $45+$3 凍檸茶+$12 日本南瓜薯餅

💲1️⃣2️⃣0️⃣/2ppl

✧🍛和風咖喱雞扒飯 $45
+$3 凍奶茶
+$12 魷魚蝦枝

✧🍛和風咖喱牛肉飯 $45
+$3 凍檸茶
+$12 日本南瓜薯餅
#開餐好去處 ❣️ 加藤屋$45 和風咖喱激安祭❣️鍾意食咖喱既朋友仔千祈唔好錯過啦😍 加藤屋推出咗《和風咖喱激安祭》🍛所有和風咖喱套餐統一優惠價$45🔥「和風咖喱」係加藤屋7年以來不斷精心打造既心血結晶🌟堅持選用多種獨特香料,經過精心熬製,調配出香濃順滑日式咖喱🇯🇵味道方面,追求辣中帶甜、甜中帶辣既別致風味,老闆更不遺餘力地往返日本取經學藝,並投入多年心血不斷改良,務求達至極致品質👍🏻加藤屋「和風咖喱激安祭🍛」活動由即日起至10月31日‼️所有和風咖喱套餐只售$45!仲包麵豉湯、玄米茶或 16onz 汽水🥤真係好抵食😍🍛和風咖喱牛肉飯 爸爸揀咗中辣🌶️入口香濃順滑😋甜中帶辣!牛肉軟腍,而且份量十足🙌🏻每一啖都充滿咖喱香,爸爸食到舔舔脷!🍛和風咖喱唐揚日式炸雞飯份量同樣十足🙌🏻我就揀咗小辣🌶️ 唐揚日式炸雞外皮香脆!肉質嫩滑!唔會好油膩😋食完超級滿足🍤薯絲蝦用薯仔絲包住蝦肉 ,外層脆卜卜!裏面嘅蝦肉爽口彈牙!多重口感!🥔脆炸旋瘋薯棒扭旋風形狀嘅薯仔!炸到金黃色!外脆內軟!非常惹味😙
#開餐好去處 ❣️ 加藤屋$45 和風咖喱激安祭❣️

🍛和風咖喱牛肉飯
爸爸揀咗中辣🌶️入口香濃順滑😋

🍛和風咖喱唐揚日式炸雞

🍤薯絲蝦
用薯仔絲包住蝦肉 ,外層脆卜卜!
裏面嘅蝦肉爽口彈牙!多重口感!

🥔脆炸旋瘋薯棒
扭旋風形狀嘅薯仔!炸到金黃色!外脆內軟!非常惹味😙
2023-09-16
2023-09-16 59 瀏覽
其他本身唔會對賣日式咖哩飯既地方感興趣,但叫外賣個陣見到有雜炊就想試試依加都變左常客,只係我專食雜炊雜炊其實即係泡飯個泡飯湯係麵豉湯底可以加辣,我試過加到特辣其實都還好,日式料理點都唔會辣到身水身汗個種豚肉雜炊內有好多配料,主食可以係跟飯,亦可以加錢轉烏冬或拉麵,不過要留意返拉麵唔係日本拉麵個類,其實係公仔麵黎我試過加錢轉拉麵,當下有種中伏既感覺整體味道幾好,料好多好足之後都會繼續幫襯
依加都變左常客,只係我專食雜炊

雜炊其實即係泡飯

我試過加錢轉拉麵,當下有種中伏既感覺

整體味道幾好,料好多好足
之後都會繼續幫襯
2023-08-16
  • 豚肉雜炊
👍🏻和風咖喱飯 (包嘢飲及麵豉湯) $45限時優惠!所有和風咖喱套餐一律都係$45,全日同價包嘢飲及麵豉湯🔥所有和風咖喱套餐一律都係$45,全日同價包嘢飲及麵豉湯-同平時啲日式咖喱有啲唔同,呢度甜辣帶微酸,濃稠適中👌🏻可以揀辣度,大/中/小,小辣味道甜啲,大辣酸味出啲屋企人平時唔食得辣嗌小辣都食到,就算大辣都好溫和汁量超多,撈飯一流,多到撈晒啲飯都仲有汁淨😂如果咁多汁都嫌唔夠嘅話,可以加$5額外加汁-吉列豬扒本身冇乜期望,始終平價嘢,但估唔到又唔差喎豬扒肉質偏瘦但冇炸到乾柴,炸粉唔會太厚仲係熱辣辣炸起,完全做到外脆內軟口感,比想像中好食🤪!-牛肉就係平時牛肉飯嗰隻,薄切但都幾大塊冇碎濕濕,肥膏唔會太多,冇雪味/騷味又唔會好韌,有少少牛脂香,呢個價位質素的確算唔錯,份量亦OK-雞扒都幾厚身,肉質好嫩滑,醃得入味雞皮係加分位,香煎微微焦脆,連皮食正-豚肉同牛肉口感差唔多,都係薄切,邊位脂肪爽彈,比起牛肉多一份明顯油脂香,以平價嚟講質素唔錯,份量亦OK-整體大碟份量多,$45仲包埋嘢飲同湯,全日同價真心抵食!留意優惠價做到10月31🔥味道:7/10性價比:9/10-👍🏻脆炸旋瘋薯棒 +$14
👍🏻和風咖喱飯 (包嘢飲及麵豉湯) $45

所有和風咖喱套餐一律都係$45,全日同價包嘢飲及麵豉湯

同平時啲日式咖喱有啲唔同,呢度甜辣帶微酸,濃稠適中👌🏻
可以揀辣度,大/中/小,小辣味道甜啲,大辣酸味出啲
屋企人平時唔食得辣嗌小辣都食到,就算大辣都好溫和
汁量超多,撈飯一流,多到撈晒啲飯都仲有汁淨😂
如果咁多汁都嫌唔夠嘅話,可以加$5額外加汁

吉列豬扒本身冇乜期望,始終平價嘢,但估唔到又唔差喎
豬扒肉質偏瘦但冇炸到乾柴,炸粉唔會太厚
仲係熱辣辣炸起,完全做到外脆內軟口感,比想像中好食🤪!

雞扒都幾厚身,肉質好嫩滑,醃得入味
雞皮係加分位,香煎微微焦脆,連皮食正

整體大碟份量多,$45仲包埋嘢飲同湯,全日同價真心抵食!
留意優惠價做到10月31🔥
味道:7/10
性價比:9/10
👍🏻脆炸旋瘋薯棒 +$14 & 辣酥雞 +$12
兩款小食都係跟餐優惠價加購,個人推薦薯棒
口感介乎於薯角同番薯條之間,外皮唔算好脆口,裏面薯仔軟綿綿,帶微甜,幾好食😛!
辣酥雞炸得都幾脆口,味道就不過不失啦👌🏻
味道:7/10
性價比:8/10

📍#加藤屋 @katoyahk.official
深水埗元州街34號地舖
太子花園街232-242號黃禮賢大廈地下M號舖
荃灣路德圍12號地舖
屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓207B號舖
2023-08-09 84 瀏覽
成日都聽人講加藤屋又平又好食但屋企附近冇分店 又廢時特登出去食最近工作關係 成日要出去荃灣 行過路德圍 見到加藤屋分店大排長龍於是就擇日不如撞日 一於排隊入去食嘢!上網睇好多人大讚J4 日式牛肉雜炊我就二話不說落單了大概等咗7分鐘就上菜了我加錢轉咗烏冬湯底就免費轉咗壽喜燒湯雜炊超級豐富除咗大量肥牛同烏冬仲有流心蛋日式蟹柳棒 獅子狗 伴菜有木耳絲 粟米粒 等等真心色香味俱全肥牛夠香 肉質鮮嫩 脂肪分佈均勻烏冬細致滑順 煙煙韌韌好有口感壽喜燒湯底超級濃郁食哂啲料再嘆啖湯真係好食都好似發緊夢咁 (冇誇張)真係想encore再encore
成日都聽人講加藤屋又平又好食
但屋企附近冇分店 又廢時特登出去食

最近工作關係 成日要出去荃灣
行過路德圍 見到加藤屋分店大排長龍
於是就擇日不如撞日
一於排隊入去食嘢!

上網睇好多人大讚J4 日式牛肉雜炊

肥牛夠香 肉質鮮嫩 脂肪分佈均勻
烏冬細致滑順 煙煙韌韌好有口感
壽喜燒湯底超級濃郁
食哂啲料再嘆啖湯
真係好食都好似發緊夢咁 (冇誇張)

真係想encore再encore

• J4  日式牛肉雜炊
2023-07-30 83 瀏覽
$45 好抵食😋先講下果湯,係壽喜燒日式湯,少少甜,幾特別,好好飲😋😋湯入面仲有好多餸,例如菜,菇,豚肉,栗米,流心蛋等等🥳🥳🥳🥳食完真係好飽👍🏻咁多餸,有種$60-$70嘅feel🤣D飯可能會有少乾,但因為太多湯,將d湯淋落d飯,咁就ok😋🤣仲有埋野飲,jeng🤩🤩🤩
$45 好抵食😋
仲有埋野飲,jeng🤩🤩🤩

2023-06-01 114 瀏覽
琴晚媽媽話想出街食 落街就見到哩間啲食品種類同吉野家好似嘅加藤屋啦 所以就入去試下啦日式牛肉鍋定食佢有得比你揀日式清湯 日本濃湯 壽喜燒同麻辣湯 我同屋企人就分別揀左日式清湯 日本濃湯同壽喜燒湯底 我自己個人就比較鐘意壽喜燒湯底 佢比較甜 比較惹味😋佢成日定食就有一個鍋 一個飯同一碟前菜 個份量好多 男仔食都會夠食 但係都只係51蚊炸日式牛肉雜炊(泡飯)($48)其實雜炊同定食嘅分別就係啲飯倒左入去個湯入面 同埋冇左碟前菜 分別真係唔大 啲餸幾乎係一樣嘅😂

日式牛肉鍋定食

日式牛肉雜炊(泡飯)($48)
2023-05-31 95 瀏覽
#20230507 💛📍 加藤屋 @katoyahk.official 荃灣路德圍12號地舖 🍽️深水埗|太子|屯門均有分店➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#日式牛肉雜炊 #壽喜燒 $50#日式豚肉雜炊 #味噌湯 $48#轉 #烏冬 +$3💭 其實本身係跟飯既🍚但係🐷寧願加錢都係覺得烏冬夾啲🤤配料超級豐富,有粟米🌽蛋🥚木耳絲、豆卜、獅子狗、椰菜、蟹柳、仲有啲唔同種類既菇菌🍄每樣少少加埋都已經有好多,完全唔使驚唔夠飽,$5x包埋野飲性價比的確高,見到佢menu野食種類都有好多,下次要再試其他先得😎.#套餐 #跟 #飲品.#荃灣美食 #荃灣黃店 #🐷在荃灣 #深水埗美食 #深水埗黃店 #🐷在深水埗 #太子美食 #太子黃店 #🐷在太子 #屯門美食 #屯門黃店 #🐷在屯門
#20230507 💛
#日式豚肉雜炊 #味噌湯 $48
#轉 #烏冬 +$3
#套餐 #跟 #飲品
2023-05-26 101 瀏覽
呢排呢都會去荃灣度搵食嘅,因為呢我媽媽就喺荃灣附近,所以都會搵埋佢一齊食午飯,今日佢話想食牛肉飯,就帶咗去呢Garden我呢一間牛肉粉專門店。因為我哋平時都係食開吉野家嘅牛肉飯,所以都想比較吓呢一間加藤屋同吉野家有咩分別,我識叫到上枱碗牛肉飯其實同吉野家冇乜分別,個飯同d牛肉甚至比吉記乾身!而且間店冇乜員工,電子落單又慢,想話加個牛汁都好麻煩,不過佢哋你位置喺路德圍都尚算方便,而且店入邊有好多學生幫襯,所以都叫做得住!下次可以試下個咖喱🍛

下次可以試下個咖喱🍛
2023-04-12 489 瀏覽
喺幾年前第一次試 @katoyahk.official 之後就成為我心目中嘅no.1日式丼飯店💓 依家全港有4間分店,除左牛、豚、雞肉丼之外仲有壽喜燒同鐵板飯等,喺呢個百物騰貴嘅市場裡面用$4x就可以打邊爐簡直係良心價🥹 完全可以感受到佢地「多一份選擇,多一份窩心,多一份滿足」嗰宗旨🫶🏼Katoya is known for its high quality donburis and cheap prices. They currently have 4 branches in HK, and they offer a variety of dishes such as rice bowls, sukiyaki and snacks. 麻辣牛肉飯 $39 (體驗價)Hot and Numbing Beef Bowl佢地嘅牛肉飯喺本地已經打出名堂,6年內已經賣出鍋百萬碗😳 20/3-30/4就係佢地嘅麻辣牛肉飯嘅體驗祭,喺全線分店以$39就可以試到老闆精心研發嘅「秘製麻辣醬汁」啦🙌🏼 為左想迎合大眾口味,佢地有唔同嘅辣度俾你揀,我就叫左小辣🤭 麻辣醬汁味道唔會好鹹,反而係用花椒同辣椒黎帶

麻辣牛肉飯 $39 (體驗價)
Hot and Numbing Beef Bowl
佢地嘅牛肉飯喺本地已經打出名堂,6年內已經賣出鍋百萬碗😳 20/3-30/4就係佢地嘅麻辣牛肉飯嘅體驗祭,喺全線分店以$39就可以試到老闆精心研發嘅「秘製麻辣醬汁」啦🙌🏼 為左想迎合大眾口味,佢地有唔同嘅辣度俾你揀,我就叫左小辣🤭 麻辣醬汁味道唔會好鹹,反而係用花椒同辣椒黎帶出香氣,真係越食越上癮🌶️ 牛肉脂肪比例均勻,撈埋珍珠米一齊食非常惹味🤪
Now till 30/4 is there hot and numbing beef bowl promotion period, where you can get it for only $39! The beef was nice and fatty, flavoured with their house sauce which has a nice balance between spicy and savoury. It was quite addictive.

雞扒田園沙律 $55
Chicken Garden Salad
依家逐漸踏入夏天,最適合就係食返啲清涼啲個嘢🧊 佢地喺三月尾新推出左10款田園沙律,今日就試佢地嘅雞排沙律🥗 一上檯就俾佢嚇親,咁嘅份量同質素喺出面啲cafe都差唔多一百蚊啦掛🤓 煎雞扒表面焦脆,因為用作雞腿位置所以肉質軟嫩多汁🍗 清爽嘅生菜、青瓜、腰果、番茄等沙律底配上日式沙律汁真係好開胃🤩
They have recently started offering a salad menu. The chicken on this salad was surprisingly tender and juicy, with a salad base of many veggies such as lettuce, tomatoes and corn. Together with Japanese salad dressing, it was appetising and fresh.

小食叫左豚肉汁嘅田園西生菜 ($16)同埋薯絲蝦 ($24),以薯絲包著嘅蝦肉炸得表面焦黃,即叫即整所以仲係熱辣辣❤️‍🔥 肉質彈牙嘅蝦肉餡配上香脆可口嘅薯絲有多重口感,如果加埋個醬汁解膩就好啦😇
For sides I got boiled Lettuce and Shrimp with Shredded Potatoes. The potatoes wrapped outside was fried till crispy, with a bouncy shrimp inside. It created nice layers of textures.
  • 麻辣牛肉飯
2023-04-03 288 瀏覽
之前朋友同我介紹加藤屋嘅牛肉飯好食 我仲以為佢係來自日本嘅過江龍食店🤣 但其實佢係香港製造 係一間百份百嘅香港小店🤯 難怪牛肉飯口味咁貼近我地香港人嘅口味啦 今次見到佢地社交平台嘅promotion先知道佢地舉行咗「上癮級麻辣牛肉飯體驗祭」😎只係用$39蚊就可以歎高質素嘅麻辣牛肉飯🐮 急不及待要同朋友嚟食呀麻辣牛肉飯我同友人各自嗌咗一個麻辣牛肉飯🍚 因為第一次食 又驚麻辣汁會太辣 所以我地一個嗌咗小辣 一個嗌咗中辣🌶️ 本身我都食得辣嘅 所以對我嚟講中辣都可以接受 呢個麻辣味道絕對係個好大眾化嘅口味 完全唔係超辣食唔到嗰種😉 我幾欣賞老闆秘製嘅麻辣醬汁 個辣度同麻度都好適合 唔會太辣 太搶味 呢度嘅牛肉都幾出色 肥瘦分明 有埋少少麻辣汁個牛味都依然好出色☺️ 鍾意重口味嘅朋友仲可以嗌多汁添 個汁係分開另上 鍾意落幾多都okay 全程由我地話事 💛底下嘅飯係用咗珍珠米 粒粒分明有咬口飲品凍奶茶及零系可樂 飲品大大杯 啱晒歎完個牛肉飯飲呀🥤 仲有麵豉湯可以選擇 不過我就揀咗飲品🤣呢度嘅店員窩心嘅服務 食物有本地嘅味道 唔怪得之一開店都有咁多客人幫襯👍🏻 最難得嘅係呢個年頭仲有40蚊有找嘅高質素

飲品

呢度嘅店員窩心嘅服務 食物有本地嘅味道 唔怪得之一開店都有咁多客人幫襯👍🏻 最難得嘅係呢個年頭仲有40蚊有找嘅高質素飯餐 真係好似時光倒流一樣🥹 呢個體驗祭只限麻辣牛肉飯咋 記得過嚟試吓 個麻辣味真係會令人念念不忘 已經好想再去食喇😚 下次想試埋佢啲小食呀 隔離枱嗌咗個加藤式泡菜好似幾好🤩
加藤屋主打日式丼飯/鐵板飯🇯🇵,今次見佢新出 #麻辣牛肉飯體驗祭,真係平到偷笑,$40有找!一於去試吓佢好唔好食🙆🏻‍♀️:-1️⃣「麻辣牛肉飯🥩🍚($39)」-唔食得辣嘅都唔洗驚,因為可以根據個人口味選擇辣度!小編試左小辣,唔係好辣!反而花椒麻香味十足🤤,好惹味,而肥牛又多又肥美,配珍珠米一流!-⚠️:套餐都包飲品,都可加倍小食佢地有原創「加藤式泡菜」、炸雞🍗、炸銀絲蝦卷、炸薯圈、蔬菜等等可供選擇😝-
1️⃣「麻辣牛肉飯🥩🍚($39)」
⚠️:套餐都包飲品,都可加倍小食