2023-08-18 366 瀏覽
美孚高質西餐廳比較少,一般都是街坊茶餐廳,需呢間真係少數好食又好玩的。餐廳入口在平台,唔係專登上來根本見唔到,但一入門口隻恐龍🦖仔係好好打卡位置。餐廳可以帶主子,有竉物點心賣。一邊係室內草地滾球場(會員制),另一邊有飛鏢(要買點數卡)&街機(免費),大人細路都玩得很高興😊。🍴沙嗲牛肉拼雞肉全(各3串):個串燒好香,沙嗲好惹味,牛肉一口咬落去仲好有汁,真係太少唔係好夠喉😅🧇🍫迷你Oreo朱古力窩夫:窩夫烤到香香脆脆,朱古力味又夠濃,配埋雪糕冷熱膠戰,真係冇得頂👍🏻🧇迷你棉花糖焦糖蜜瓜窩夫:窩夫當然係又熱又脆啦,今次配蜜瓜就清新好多,而且蜜瓜夠清甜,好開胃😋🧋下午茶時間仲會每樣嘢食包一杯飲品,真係好抵喎!一路食你可以一路睇人打滾球,咁啱當日有比賽,可以收到好多專業知識,真係大開眼界!

餐廳可以帶主子,有竉物點心賣。

沙嗲牛肉拼雞肉串

迷你Oreo朱古力窩夫

迷你棉花糖焦糖蜜瓜窩夫

🧋下午茶時間仲會每樣嘢食包一杯飲品,真係好抵喎!

沙嗲牛肉拼雞肉串
迷你棉花糖焦糖蜜瓜窩夫
2023-06-19 556 瀏覽
餐廳在四期美孚廣場平台一入餐廳冷氣非常夠凍餐廳分兩邊台,一面是可帶寵物進入,一面是不可帶寵物進入,是一間寵物友善餐廳。星期日也有Lunch Set前菜有甘荀湯 黑醋沙律 焗多士黑醋沙律菜很新鮮,黑醋亦好味麵包鬆軟 煎鴨胸配薯菜鴨胸肉質夠軟 醬汁夠濃味有紅蔔白甜豆炸薯做伴碟素食菇意大利飯意大利飯是綠色菜汁煮 味道夠仲有素漢堡餐炸薯角伴碟 素漢堡 芝士生菜漢堡就算係素漢堡都一樣好味Lunch set 有1杯飲品選了熱咖啡 咖啡很香濃 仲有一小杯加熱了的奶可加入咖啡中
餐廳在四期美孚廣場平台
一入餐廳冷氣非常夠凍
星期日也有Lunch Set

前菜有甘荀湯 黑醋沙律
焗多士
黑醋沙律菜很新鮮,黑醋亦好味
麵包鬆軟

就算係素漢堡都一樣好味

Lunch set 有1杯飲品
選了熱咖啡 咖啡很香濃 仲有一小杯加熱了的奶可加入咖啡中

2023-03-17 798 瀏覽
食物有水準,價錢合理,環境舒服美孚少有西餐廳有飛標娛樂有恐龍打卡位,服務不錯Pizza 出來熱辣辣, 串燒肉質不錯不會太乾雞鎚上菜時熱辣辣好味道二人份量好,賣單4xx ,合理不貴,推介!
食物有水準,價錢合理,環境舒服
美孚少有西餐廳
有飛標娛樂
有恐龍打卡位,服務不錯
Pizza 出來熱辣辣, 串燒肉質不錯不會太乾
雞鎚上菜時熱辣辣好味道
二人份量好,賣單4xx ,合理不貴,推介!
2023-03-16
  • 海鮮Pizza
2023-02-28 673 瀏覽
多元化選擇!坐得舒服。今日點左個套餐,有煙三文魚炒蛋,滑得嚟又有味!個通粉都有誠意!成個餐CP值高!環境舒服,輕鬆嘅音樂,寬敞舒適嘅環境!美孚區內優質選擇!加油!
多元化選擇!坐得舒服。
今日點左個套餐,有煙三文魚炒蛋,滑得嚟又有味!
個通粉都有誠意!
成個餐CP值高!
環境舒服,輕鬆嘅音樂,寬敞舒適嘅環境!
美孚區內優質選擇!
加油!
🍀 ℝ𝕚𝕟𝕜 𝟠 🍀 𝕊𝕚𝕞𝕡𝕝𝕪 𝔹𝕠𝕨𝕝𝕤 𝘓𝘢𝘸𝘯 𝘉𝘰𝘸𝘭𝘴 𝘛𝘩𝘦𝘮𝘦 𝘙𝘦𝘴𝘵𝘢𝘶𝘳𝘢𝘯𝘵 非常特別🌟全港唯一嘅草地滾球主題餐食物同埋環境質素都唔錯😳🤤如果有養寵物嘅仲開心🐱🐶帶埋佢哋入嚟一齊enjoy🏖是日就叫左~🦞🥑🥯波士頓龍蝦牛油果英式鬆餅+配菜🍟脆炸薯條個包好鬆軟🥞配上足料🏋️‍♀️嘅牛油果🥑同龍蝦🦞加上蕃茄嘅酸甜味😳 正呀!配菜嘅薯條🍟唔講得少🌟🌟🌟🌟🌟真係非常哋脆🤩調味啱啱好😚唔會太鹹 🙏☺ 食完啱啱好飽️旁邊有草地滾球🎾🏐🎱我望下望下都想試吓玩🧐我地下之再玩啦💃🏻💃🏻💃🏻p.s. 個洗手間非常之乾淨闊落➕分會所享受🏋️‍♂️🥊 仲有gym 同飛鏢玩🤫
🍀 ℝ𝕚𝕟𝕜 𝟠 🍀 𝕊𝕚𝕞𝕡𝕝𝕪 𝔹𝕠𝕨𝕝𝕤

波士頓龍蝦牛油果英式鬆餅+配菜

🦞🥑🥯波士頓龍蝦牛油果英式鬆餅+配菜🍟脆炸薯條
個包好鬆軟🥞
配上足料🏋️‍♀️嘅牛油果🥑同龍蝦🦞
加上蕃茄嘅酸甜味😳 正呀!
配菜嘅薯條🍟

會所享受🏋️‍♂️🥊 仲有gym 同飛鏢玩🤫
2022-07-15
波士頓龍蝦牛油果英式鬆餅+配菜
2023-01-02 669 瀏覽
今日相約老人家食lunch,朋友帶領下去咗呢間咁特別餐廳,一路食嘢一路睇人打草地滾球,環境好新鮮本身抱住睇波為主心情入嚟,對嘢食冇太大期望但一上麵包🍞同湯就已經令我喜出望外跟餐的包包有烘過,亦已經撒咗香料,製作認真,個番茄忌簾湯上面居然有個心心❤,令人心情大好老公點了豬頸肉沙律,本想笑佢有麵唔叫叫樣咁無聊嘅嘢,但嚟到就發現佢叫得啱,沙律的菜唔係d普通貨色,係有相當多的火箭菜,豬頸肉燒汁味濃又爽口,鮮柚子好醒神,如果多d柚子就更加好啦青檸梳打真係用真青檸,抵讚👍其他朋友叫的嘢食:set lunch選擇都算多:全程都幾寧靜,員工服務質素都好好,下次聚會可以再嚟

本身抱住睇波為主心情入嚟,對嘢食冇太大期望
但一上麵包🍞同湯就已經令我喜出望外

餐湯 麵包

,如果多d柚子就更加好啦
豬頸肉柚子沙律

青檸梳打真係用真青檸,抵讚👍
青檸梳打

其他朋友叫的嘢食:

set lunch選擇都算多:

全程都幾寧靜,員工服務質素都好好,下次聚會可以再嚟

豬頸肉柚子沙律
青檸梳打
2022-09-12 813 瀏覽
淨計食物質素既話有啲overpriced,如果玩埋飛鏢,毛孩主人又可以帶埋寵物黎一齊食飯,加加埋埋呢啲都可以叫做抵返少少🙈見到好多食評都講係高質西餐,不過食落素質平平,正常cafe水準,但價錢略貴🙈想食既野店員都話賣晒😭本來想order羊扒同埋龍蝦risotto都冇😭🍢炸物三寶 $118三寶包括炸芝士、炸蠔、炸雞肉條講真成百二蚊既炸物拼盤我唔expect咁細兜😂芝士5小粒,炸蠔(好細隻)3隻,雞肉條3-4條,份量未免真係少左啲😂同埋雞肉條質感較乾身,中間只係好普通既千島醬,呢碟係成餐飯最overpriced既一款🙈🦑烏魚子卡邦尼墨魚汁扁意粉 $198Ummmm呢碟係一碟幾好食既卡邦尼意粉😅但唔見烏魚子,意粉又冇乜墨魚汁味,當佢係普通卡邦尼係ok,意粉軟硬適中,醬汁creamy, 但係….價錢又唔係太值🙊🍄黑松露野菌火腿意大利飯 $138飯既軟硬適中,醬汁較稀,黑松露味唔算太濃,質素一般般🍹夏日特飲(荔枝草莓乳酸梳打) $40呢杯幾好飲!唔算太甜,幾清新,加上荔枝果陣味太有童年回憶飲仙x岩既感覺🤣食完飯過左隔離玩下飛鏢,呢樣反而幾抵玩,$5一round, 唔洗額外再買野飲,可以玩到夠😆😆

炸物三寶

🍢炸物三寶 $118
三寶包括炸芝士、炸蠔、炸雞肉條
烏魚子卡邦尼墨魚汁扁意粉

🦑烏魚子卡邦尼墨魚汁扁意粉 $198
黑松露野菌火腿意大利飯

🍄黑松露野菌火腿意大利飯 $138
飯既軟硬適中,醬汁較稀,黑松露味唔算太濃,質素一般般
荔枝草莓乳酸梳打

🍹夏日特飲(荔枝草莓乳酸梳打) $40

食完飯過左隔離玩下飛鏢,呢樣反而幾抵玩,$5一round, 唔洗額外再買野飲,可以玩到夠😆😆😆玩得係幾開心,唯有當overpriced左既食物價錢計埋玩鏢,心理上冇乜唔抵🙈
2022-09-12
荔枝草莓乳酸梳打
2022-09-01 288 瀏覽
如果唔係去玩草地滾球都唔知入邊有間西餐廳,室內環境好闊好大好,坐得好舒服。✨咁啱遇到草地滾球比賽,仲可以一度食一度睇現場比賽。🤩呢間餐廳亦都係寵物有善,見到好多狗主都帶埋狗仔一齊去食。墨西哥辣肉醬意粉 $138🍝Lunch set 包前菜同嘢飲,前菜有沙律加芝麻醬或者蕃茄湯加餐包,兩款揀。今次就揀咗沙律,🥗沙律菜都好新鮮。主菜意粉上碟嘅時候擺盤都幾精緻,份量亦都啱啱好。雖然佢叫辣肉醬但係食落完全唔辣,食唔到辣嘅都可以照嗌呢個。蕃茄肉醬味道偏淡,肉碎份量就適中。

墨西哥辣肉醬意粉 $138🍝

墨西哥辣肉醬意粉
2022-08-07 234 瀏覽
Very nice and calm environment.Often used to visit this restaurant till the restaurant updated the menu.A little pricey except, however the quality of service, food and drinks they have offered was worth it.Very good coffee and serve with coffee cream absolutely worth.Tasted spaghetti, stake, chicken, salad, soup and delicious herb bread including lunch, afternoon tea and dinner. People were very nice. overall very happy.

2022-07-18 253 瀏覽
周末带小朋友去玩、刚好想起这家餐厅、身在闹市但非常宽敞、如果会草地滚球的朋友可以边吃饭边玩、有狗狗也可以一起吃饭、但不喜欢狗狗的朋友就不推荐了、会有狗叫声飞镖和游戏机都很好玩、食物素质OK、不过不失、牛排还蛮入味的、服务人员态度友善、小朋友玩的很开心。

2022-07-14 200 瀏覽
雖然可以給狗狗去的餐廳,但是食物 味道與質量不值這個價。 又不是行高檔路線, 請收正常點的價錢或將食物水準提高。 有張枱有不同的椅子。 我不幸地要坐在硬掘掘的,很不舒服, 請將所有椅子換成一樣的。正面點就是環境舒服,冷氣充足
正面點就是環境舒服,冷氣充足
平時都無乜機會去開美孚♪( ´θ`)ノ開左全港首間草地滾球主題餐廳!仲可以帶寵物去一齊happy~原來餐廳更係由前五星級酒店主廚主理menu好創新fusion而且高質有驚喜.店面仲用左好多恐龍仔🦖做logo 很可愛🥰環境都好舒服寬敞 除左玩滾球 都好適合聚餐耶!重點係有酒可以happy hour耶~店員服務態度都超好的🙆🏼‍♀️.▫燒暖羅文生菜🥬沙律 $78 + 雞胸肉 $38是本店signature菜式( ´▽` )ノ比佢貌相嚇親 估唔到真係原個生菜上用左澳洲空運的生菜芯 好fresh浸過暖水保留返生菜口感 同時又好清爽!搭配左用紅菜頭製成的醬汁 健康得黎帶點酸好開胃配搭雞胸肉一齊食 juicy且唔會好膩.▫兄弟洋葱🧅湯 $78另一樣特別湯品!! 我好推介大家要試🥰外型已經好吸引 係洋蔥version的酥皮湯湯底用了牛肉高湯 再加上五種蔥和四重芝士烹製還有麵包粒 浸滿湯汁好惹味味道好香濃 鹹香芝士好邪惡 ho cheesy!!同時葱的味道都很飽和 是超有心機的湯品飲完一啖就已經停唔到口🤪.▫美國牛扒三文治🥪 $148超大個三文治🥪 包身烤過好香脆 帶蒜蓉牛油香用上左原塊牛扒 軟嫩有肉感
平時都無乜機會去開美孚♪( ´θ`)ノ
開左全港首間草地滾球主題餐廳!
仲可以帶寵物去一齊happy~
原來餐廳更係由前五星級酒店主廚主理
menu好創新fusion而且高質有驚喜

店面仲用左好多恐龍仔🦖做logo 很可愛🥰
環境都好舒服寬敞 除左玩滾球 都好適合聚餐耶!
重點係有酒可以happy hour耶~
店員服務態度都超好的🙆🏼‍♀️

▫燒暖羅文生菜🥬沙律 $78 + 雞胸肉 $38

是本店signature菜式( ´▽` )ノ
比佢貌相嚇親 估唔到真係原個生菜上
用左澳洲空運的生菜芯 好fresh
浸過暖水保留返生菜口感 同時又好清爽!

搭配左用紅菜頭製成的醬汁

外型已經好吸引 係洋蔥version的酥皮湯
湯底用了牛肉高湯 再加上五種蔥和四重芝士烹製
兄弟洋葱湯

還有麵包粒 浸滿湯汁好惹味

味道好香濃 鹹香芝士好邪惡 ho cheesy!!
同時葱的味道都很飽和 是超有心機的湯品
飲完一啖就已經停唔到口🤪
▫美國牛扒三文治🥪 $148
美國牛扒三文治

超大個三文治🥪 包身烤過好香脆 帶蒜蓉牛油香

用上左原塊牛扒 軟嫩有肉感之餘有肉汁🥰
美國牛扒三文治

配搭左菠蘿味道更juicy! 整個口感超豐富的.
伴碟的薯條都好香脆😗
▫燒保雲酥羊架 $268
燒保雲酥羊架

羊架燒得剛好 肉質粉嫩唔會韌(*¯︶¯*)
肉味濃郁 油脂比例剛好 加左香草味道更惹味!

仲有薄荷醬同芥茉醬可以點desu
伴碟還有許多燒蔬菜解膩呢~

▫阿華田 $28
阿華田

特別地用上阿華田特製的吸管😳
對! 支吸管係可以食的🤪 小朋友應該好喜歡!
▫groose island ipa 🍺
還有手工啤可以點

有花香和柑橘香味 味道清香
不會太苦澀 比較容易入口呢
  • 美國牛扒三文治
  • 兄弟洋葱湯
又去美孚探朋友 行到下午見餓餓地就上咗去 RINK8 八號草食個下午茶喺美孚新邨商場上一層就係啦 非常方便餐廳內裏裝修好靚 燈光柔和 坐得好舒服Pet friendly 所以會見到好多狗狗🐶㗎除左食野仲有飛鏢機同埋街機玩 飛標機人頭$5 超抵玩呢~~街機免費架整體配套唔錯 有得玩有得食Tea set menu:首先叫咗份下午茶小食:洋蔥及魷魚圈 $88 想不到外皮炸得那麼的鬆脆 很有驚喜洋蔥圈惹味得很 魷魚圈魷魚彈牙有咬口令人食不停口 不愧為開胃小食呢下午茶:香草白酒炒蝦意粉 $108🦐 容易入口🤪醬汁夠濃郁 香草味好香 食落真係好味蝦肉都好新鮮同埋夠份量 好鮮味!下午茶:美國牛扒三文治 $148 三文治厚身 配有蒜蓉牛油美國牛扒烤過嘅外層帶微微嘅焦香 肉味都幾濃而且入口肉質軟冧 細緻軟嫩食落口感都唔韌 肉汁都好豐富下加埋沙律醬調味啱啱好 味道非常之夾 配料有菠蘿青瓜同蕃茄整體分量十足 唔驚食唔飽!凍檸檬水跟餐 & 無花果乳酸梳打 $40🍹無花果梳打都幾特別 睇得出花咗心思🥳飲落去大有清新嘅無花果味 個味道同乳酸幾夾 同時唔會太甜喔我覺得呢度幾啱一家大細或者有寵物嘅人而且環境寬敞 冷氣
又去美孚探朋友 行到下午見餓餓地

令人食不停口 不愧為開胃小食呢

下午茶:香草白酒炒蝦意粉 $108🦐
容易入口🤪
醬汁夠濃郁 香草味好香 食落真係好味
蝦肉都好新鮮同埋夠份量 好鮮味!

下午茶:美國牛扒三文治 $148

三文治厚身 配有蒜蓉牛油
美國牛扒烤過嘅外層帶微微嘅焦香 肉味都幾濃
而且入口肉質軟冧 細緻軟嫩
食落口感都唔韌 肉汁都好豐富下

加埋沙律醬調味啱啱好 味道非常之夾
配料有菠蘿青瓜同蕃茄
整體分量十足 唔驚食唔飽!

凍檸檬水跟餐 & 無花果乳酸梳打 $40🍹
無花果梳打都幾特別 睇得出花咗心思🥳
飲落去大有清新嘅無花果味
個味道同乳酸幾夾 同時唔會太甜喔

我覺得呢度幾啱一家大細或者有寵物嘅人
而且環境寬敞 冷氣亦都好夠
絕對可以下午黎chill一下 😬
2022-06-28 178 瀏覽
放狗打卡好去處  -  Rink 8而家帶狗狗去餐廳最緊要有冷氣上網見到好多狗友去Rink8打卡放假約埋班friend一齊去地點喺美乎新村商場好易搵一入門口已經見到大大個恐龍打卡位餐廳位置唔大反而草地滾球場同gym佔大部份位置店員十分熱情招待食物總類選擇唔係太多所以我地叫左幾款share 燒暖羅文生菜沙律 (加煙三文魚)見到隔籬枱叫呢個沙律好吸引上到枱有d呆左原棵羅文生菜上碟好搞笑😆不過味道都唔錯海陸兩重奏肉同蝦都普通,份量偏細反而旁邊嘅焗薯同焗蔬菜好味燒牛肋骨 (二人份)推介份量大大份肉質軟稔⭐️推介門口打卡位⭐️P.S. 職員服務十分好,好細心,而且好歡迎小動物👍🏼
放狗打卡好去處  -  Rink 8

店員十分熱情招待

食物總類選擇唔係太多
所以我地叫左幾款share

燒暖羅文生菜沙律

燒暖羅文生菜沙律 (加煙三文魚)
見到隔籬枱叫呢個沙律好吸引
上到枱有d呆左
原棵羅文生菜上碟好搞笑😆
不過味道都唔錯

海陸兩重奏

海陸兩重奏
肉同蝦都普通,份量偏細
反而旁邊嘅焗薯同焗蔬菜好味

燒牛肋骨二人份

燒牛肋骨 (二人份)
推介

份量大大份肉質軟稔

⭐️推介門口打卡位⭐️

P.S. 職員服務十分好,好細心,而且好歡迎小動物👍🏼
2022-06-26
燒牛肋骨二人份
  • 燒牛肋骨
2022-06-20 180 瀏覽
草地滾球場+掟飛鏢+Fushion菜,住宅區中的小驚喜❤️餐廳食物選擇都OK,樣樣都有啲,有特色!煙肉沙律味道正常,份量足,而且沙律菜好新鮮,配上沙律醬汁辣辣地幾開胃。洋蔥湯有驚喜,味道濃郁👍 廚師用咗五種蔥同四重芝士製作,建議先撥開芝士,飲一啖,再撈勻飲,湯料比較多,幾飽肚!主菜係燒牛肋骨同埋海鮮冬陰功意大利飯。牛肋骨用62度萬煮6小時,牛肉軟淋入味,膠質重,好好食🤤🤤🤤 冬陰功意大利飯係廚師自創菜式,味道惹味,海鮮材料豐富! 雖然隔離有滾球場又有飛鏢玩,但環境都算清靜,有酒飲,好適合約三五知己嚟食飯傾偈呀~仲有可以帶埋狗仔一齊嚟玩添!
草地滾球場+掟飛鏢+Fushion菜,住宅區中的小驚喜❤️

餐廳食物選擇都OK,樣樣都有啲,有特色!

2022-06-09