2024-01-11 121 瀏覽
同事話屯門嘅八方庭性價比好高,菜式又超好味,所以我同老公立即訂位同老爺奶奶去食✅首先食老壇酸菜魚,老壇酸菜魚真係食到停唔到口啊🤤!首先,酸菜嘅酸香味好夠哂味,但又唔會過於搶鏡,係恰到好處咁帶出魚嘅鮮美。魚肉又滑又嫩,每一塊都煮得剛剛好,完美咁保持住魚嘅鮮甜😋。湯底嘅味道夠深夠濃,咸酸適中,搭配魚肉同酸菜,每一啖都令人食指大動👍🏼。煮得咁好嘅老壇酸菜魚,唔單止好吃,仲好開胃,食過之後連平時唔太順口嘅胃都感到好滿足。話明呢個菜係餐桌上嘅明星無誤,值得推薦畀所有愛吃川菜嘅朋友!下次有機會一定要再嚟嘆,品嚐佢嘅美味同魅力。再來,鴛鴦水庫魚頭,魚頭肉質鮮嫩,搭配豐富辣椒,帶有超濃郁鮮味。魚頭入口即化,配合香辣味道,令人真係愛不釋手。老公話呢個湖南菜,值得一試👍🏻仲有,椒鹽鮑魚,講起椒鹽鮑魚,呢個係我近期食過最正嘅菜之一👍。首先,鮑魚嘅品質真係一流,肉質彈牙又唔會太硬,每一啖都食到海鮮嘅鮮美。加上師傅用嘅椒鹽調味剛剛好,唔會遮蓋鮑魚嘅原本味道,反而令佢更加突出😋。啲椒鹽味同鮑魚嘅鮮味互相融合,食落真係令人回味無窮🤤!外面輕輕嘅焦香配上鮑魚嘅鮮嫩,既有層次又唔會太重口味,正!係咁嘅精緻菜式,真係可以
仲有,椒鹽鮑魚,講起椒鹽鮑魚,呢個係我近期食過最正嘅菜之一👍。首先,鮑魚嘅品質真係一流,肉質彈牙又唔會太硬,每一啖都食到海鮮嘅鮮美。加上師傅用嘅椒鹽調味剛剛好,唔會遮蓋鮑魚嘅原本味道,反而令佢更加突出😋。啲椒鹽味同鮑魚嘅鮮味互相融合,食落真係令人回味無窮🤤!外面輕輕嘅焦香配上鮑魚嘅鮮嫩,既有層次又唔會太重口味,正!係咁嘅精緻菜式,真係可以話係一種藝術品。我會好推薦朋友黎試下,因為佢哋太值得一試呢個經典嘅香港小食。下次再黎食嘅時候,椒鹽鮑魚絕對係我必點嘅選擇之一!
最後,脆米焗中蝦,脆米口感好可口,仲有蔥香,配以蝦既鮮甜同彈牙既口感,完全不能忘記呢款咁好味既菜式🤝🏻

實在太好味,咁高性價比嘅中菜,我哋已經即刻book埋下星期同爸爸媽媽再食😈
2024-01-11 89 瀏覽
🔹椒鹽鮑魚鮑魚係逐隻逐隻叫的所以唔洗膽心會食唔哂,上面有炸蒜椒鹽和粉絲,調味真的很足夠,唔洗驚會唔夠味。🔹極品燒鵝皇成隻燒鵝,燒得真係好靚。最好食就當然就係燒鵝脾啦,啖啖肉又係最嫩的部分,皮都燒得會微脆,咁多款中最愛這個。🔹脆米焗中蝦本身以為中間係炒飯,原來係脆米。蝦係用焗的,咸味十足。蝦都是大大隻的,都幾新鮮。🔹私房欖角骨私房欖角骨啲味道真係好正👍,由嗰啲香料啲香氣👃🏼一啲一啲咁浸出嚟,啱晒啲鍾意大啲味道嘅人。啲骨肉又嫩滑過人🤤,一啲都唔會肉質過嚴同埋柴,真係咬落去嘅時候肉質好似融化咁。你話啲欖菜味道會唔會好重?根本唔使擔心,啲香料味道啱晒個位,唔會蓋過啲欖菜嘅原味😊。啲欖菜仲有少少酸酸地啖啖嘅,出奇地夾啲角骨。啲湯底🍲又非常之惹味,一啖接一啖,飲得落嘅就忍唔住想再嚟多碗。食私房欖角骨,真係一款好正嘅食物體驗,幾個甜鹹酸苦嘅味道層次係咁交織喺一齊😋,每一啖都好有驚喜🎉。轉頭睇下,碗底嘅骨肉都久唔久就一啲都唔剩,真係好想即刻叫多碗,繼續享受啲食物嘅美味同歡樂🥳。味道🌕🌕🌕🌖/5 環境🌕🌕🌕🌕/5
🔹椒鹽鮑魚
🔹極品燒鵝皇
🔹脆米焗中蝦
🔹私房欖角骨

味道🌕🌕🌕🌖/5
環境🌕🌕🌕🌕/5
2024-01-11 73 瀏覽
今晚嚟到屯門一間人氣旺盛嘅中菜廳食飯,餐廳嘅好評多,食過嘅客人都讚不絕口👏🏻⭐️⭐️鴛鴦水庫魚頭⭐️⭐️⭐️十分有睇頭嘅一道菜,首先你會見到蒜蓉同剁碎咗嘅辣椒,平均地鋪喺魚頭上🐠魚頭吸滿配料嘅味道,愛食濃味嘅朋友必定喜歡!⭐️⭐️⭐️辣子雞炸大腸⭐️⭐️⭐️乾辣椒炒得香同乾身,食雞肉&炸大腸時連埋啲乾辣椒食絕對可以提升辣度🔝🔝⭐️⭐️⭐️荔芋油鴨煲⭐️⭐️⭐️秋冬必食之煲仔菜🍲食過呢鍋荔芋油鴨煲,真係令人一試難忘🌟!油鴨滋味鮮香,肉質嫩滑之餘,仲帶有微微的彈牙口感🦆,每啖都十分滿足。煲底嘅荔芋,吸滿咗油鴨的精華,腍滑綿密又唔膩口。仲有那些粒粒胡蘿蔔🥕,軟糯甘甜,為煲菜增添咗層次。湯汁方面,香濃的鴨油與荔芋釋出嘅甘甜完美交織,暖笠笠的,喝落去對身體好有滋潤作用💧。添上幾棵新鮮香菜🌿,不單止為菜色添靚,更加點綴出一片清新味道。服務員係端到桌邊嗰刻,煲裡面嘅熱氣騰騰,呢份視覺同嗅覺嘅享受已經先搞好你一鼓腸胃食欲😋。食完之後,個人覺得非常滿意,絕對係夜晚煲仔飯嘅最佳選擇,適合同三五知己分享,共嚐美味👫。記得帶多啲人來,因為呢鍋風味絕佳嘅荔芋油鴨煲,真係不嚐不快🍲!下次再來,仲要試下其他菜式,期待另一番美食體驗👍🏼!
⭐️⭐️鴛鴦水庫魚頭⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️辣子雞炸大腸⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️荔芋油鴨煲⭐️⭐️⭐️
一入到去餐廳,個裝修乾淨企理,好有高級中菜廳feel !哈哈😆♦️ 辣子雞炸大腸 ♦️ 辣子雞炸大腸嘅味道真係激發味蕾嘅一道佳餚😋。大腸先經過腌制同深度清潔處理,然後再配合精心調製嘅辣子雞嘅秘製醬料,用油香炸到外皮金黃酥脆,內裡肉質軟嫩多汁🌟,食落去既有彈性又唔會過於油膩。辣椒與香料嘅組合炒出來嘅芬芳更係香飄四溢👃,每一啔都能夠嚐到辣味與香味交織嘅滋味。辣度適中唔會太趕客,就算唔係狂熱愛辣嘅食客都能夠接受,而且辣得嚟提味,仲能夠增加食欲😍。就算係噴香嘅辣子與香料粒粒分明,黏附喺大腸同雞絲嘅每一個角落,每一啖都帶來唔同嘅驚喜🥳。隨著每一咀嚼,辣香與鮮美交融,係咁樣刺激並滿足着味覺🤤。辣子雞炸大腸唔單止味重,同時賣相亦都非常吸引👀👏🏼👏🏼♦️ 脆米焗中蝦 ♦️呢個不得之了!爽。彈。甜。完全可以用來形容呢個蝦!脆米脆脆,出奇地同呢蝦蝦🦐好夾。中蝦焗完之後仲好Juicy 嫰滑,唔會焗到太乾身♦️ 避風塘大肉蟹 ♦️嗱嗱嗱,食得中菜呢,都要叫個炒蟹嚟食吓嘅!超多避風塘蒜蓉‼️超多避風塘蒜蓉‼️超多避風塘蒜蓉‼️重要嘅嘢要講三次!蟹炒得超好,蟹肉結實,充滿蟹味,撈埋避風塘蒜蓉食真係好正!超超超超超級好食!😼今日食咗
♦️ 辣子雞炸大腸 ♦️
辣子雞炸大腸唔單止味重,同時賣相亦都非常吸引👀👏🏼👏🏼
♦️ 脆米焗中蝦 ♦️
♦️ 避風塘大肉蟹 ♦️

今日食咗一餐好好食嘅飯喇!餐廳位置地理方便,都好易搵到,餐廳喺屯門!好彩比我搵到呢間中菜嚟食啫,咁以後呢佢就可以成為我嘅飯堂luuuu! 哈哈哈🤪
2024-01-04 81 瀏覽
媽咪今日生日🎂,於是同兩老過嚟八方庭食飯,希望佢哋繼續身體健康!鴛鴦水庫魚頭🐟,呢一個有紅有黃又有綠水庫魚頭,顏色鮮艷,最啱生日食👍。紅色同黃色嘅都係辣椒,綠色嘅就係蔥花,紅黃各佔一邊,放上魚頭上面蒸又香又辣非常惹味。脆米焗中蝦🦐🍚有米又有蝦真係笑哈哈😆,又係好啱生日食。蝦有成十幾隻,鮮甜又彈牙。米係炸過之後再同蝦一齊蒸,味道特別香。😋臘味炒芥蘭🧆,臘味炒芥蘭,味道絕對係中菜嘅經典之選。芥蘭嘅爽脆與臘味嘅鹹香完美配合,每一口都充滿層次感。芥蘭本身清新嘅口感🌿,加上炒得火候恰到好處,葉片翠綠保持住自然味道,炒出嚟嘅蒜香味提升晒整體風味。而臘味經過高溫爆炒之後,脂肪部分釋放咗香氣,融合咗入芥蘭當中,食落去嘅時候咸香而唔會膩口,仲帶點微微嘅焦香,嗜辣嘅食客可以試吓加少少辣椒,增加條菜嘅層次同趣味🌶️。臘味炒芥蘭係亞洲菜中嘅佳作,唔單止健康,而且簡單易做。喺家庭聚餐或係節慶之時炒一盤,色香味俱全,令人食指大動👍。無論係搭配米飯🍚,定係作為酒席嘅一部分,都能夠一試難忘。簡單嘅食材,經過精心烹調,就能夠變成一道令人會心微笑😊嘅佳餚,每一次食都仿佛在品嘗深厚嘅飲食文化傳承。凡係嘗試過呢款炒法嘅人,一定

臘味炒芥蘭係亞洲菜中嘅佳作,唔單止健康,而且簡單易做。喺家庭聚餐或係節慶之時炒一盤,色香味俱全,令人食指大動👍。無論係搭配米飯🍚,定係作為酒席嘅一部分,都能夠一試難忘。簡單嘅食材,經過精心烹調,就能夠變成一道令人會心微笑😊嘅佳餚,每一次食都仿佛在品嘗深厚嘅飲食文化傳承。凡係嘗試過呢款炒法嘅人,一定會贊同佢嘅美味同誘惑力,實在係家常菜中嘅美味典範✨。
2024-01-03 99 瀏覽
今日收早,終於都唔洗加班,有時間就同男朋友叫餸食飯🥘都好耐無食過了,而呢度都係第一次來,呢度既環境好有時代感,😼環境好舒服,呢度睇落都好整齊企理,門口附近有幾個大魚缸,好新鮮既海鮮就係晒入面啦,食完可以坐一下影下相。另外呢度既職員都好好招呼😽好友善,菜式都幾多,其中都挑選叫了幾碟,味道唔錯可以推介下~⋯⋯正宗文昌雞⋯⋯好正宗既做法,雞肉好滑,好嫩,雞香味十足,呢份文昌雞,個個叫到都會岩食(^◇^)⋯⋯臘味炒芥蘭⋯⋯臘味炒芥蘭真係一款好正😋嘅傳統粵菜,每次食都會令我有一種滿足感。首先,啲芥蘭炒得啱啱好,青翠嘅葉同脆口嘅莖,咬落去真係爽口得黎又唔失去嗰股清新嘅菜味😊。再嚟就係臘味,啱啱好嘅鹹香味真係令人回味無窮,尤其係當臘肉嗰香味同啲芥蘭嘅清甜混合埋一齊嘅時候,簡直就係一道難以抗拒嘅美味😍!每次食呢個炒芥蘭,都會感受到一份傳統同家的味道,係一種又親切又過癮嘅感覺。總之,臘味炒芥蘭係一個好適合同家人一齊分享嘅菜式,每次食都會食得好開心同滿足。真心推薦大家都試下!⋯⋯極品燒鵝皇⋯⋯燒鵝真係好好食,外面既皮都好正,好夠脆,燒到好香,成隻燒鵝都好好食,燒鵝肉好滑溜,好惹味不錯(^◇^)⋯⋯私房欖角
⋯⋯正宗文昌雞⋯⋯
⋯⋯臘味炒芥蘭⋯⋯
⋯⋯極品燒鵝皇⋯⋯
⋯⋯私房欖角骨⋯⋯
私房欖角骨真係一道值得讚嘅家常好菜😊!首先,佢嘅骨排選材好,肥瘦適中,煮出嚟嘅肉質鬆軟入味👍!而且啲肉帶啲油香,啖啖肉都飽滿得滯,咬落去即刻感受到肉汁喺口腔裡面爆發。至於欖角嘅清香,同埋微微嘅鹹味,喺骨排嘅肉味中添喇一種特殊嘅風味。仲有佢嘅汁醬,鹹鮮得嚟唔膩口,同骨排嘅味道融合得正正好,每一啖都喺味蕾上留下深刻嘅印象🤤!飯桌上有咗私房欖角骨,不妨即刻變成全場嘅焦點,個個都爭先恐後嚟挑喺佢。總之,私房欖角骨無論係大人細路都好啱食,真心推介比大家試吓!
2023-12-29 108 瀏覽
之前爸爸生日一家大細去咗這間酒樓dinner,都係乾乾淨淨的燈光都不會好暗,坐位都闊🍃食完後一家都認為下次生日飯可以再去這間酒樓食飯!!!!本身唸住叫一次套餐但發覺冇咩食物岩食所以就單叫了💫就不介紹平時會食的酒樓食物了,介紹特別的食物啦~第一,荔芋油鴨煲,煲係清清地,有好多芋頭係入面還有一些是煮到林哂好好食😳油鴨肉質好好唔會柴!!第二,正宗文昌雞,雞肉鹹鹹地連雞胸不會好老好難咬!!比起平時嘅雞好食😜第三,鴛鴦水庫魚頭,一半係辣椒一半係蒜蓉,任君選擇🌶🧄我就鐘意食辣椒仲邊多啲夠哂惹味!!第四,極品燒鵝皇真係頂級享受😋!皮燒得金黃鬆脆,啖啖肉味,啲肉又嫩滑多汁。啲燒鵝皮脆到令人停唔到口啊😍,食落去仲會啪啪聲,呢啲是口感上嘅極致享受嚟㗎!再點上佢哋自家調味嘅甜酸醬,完美中和咗燒鵝嘅油香,提升咗整體嘅食欲😚。每一塊鵝肉都滲透住炭火嘅獨特香味,食落口感層次分明,真係正😄!而且份量夠,每一樣菜色都做得十分細心,睇得出廚師嘅誠意同用心。正到我只會用「無得輸」嚟形容呢個極品燒鵝皇😘,絕對會令任何愛好燒鵝嘅食客都讚口不已。無論係同家人食,定係同朋友慶祝,呢個都係一個都幸福嘅選擇😊!一試難忘,絕對值得再嚟
本身唸住叫一次套餐但發覺冇咩食物岩食所以就單叫了💫就不介紹平時會食的酒樓食物了,介紹特別的食物啦~第一,荔芋油鴨煲,煲係清清地,有好多芋頭係入面還有一些是煮到林哂好好食😳油鴨肉質好好唔會柴!!第二,正宗文昌雞,雞肉鹹鹹地連雞胸不會好老好難咬!!比起平時嘅雞好食😜第三,鴛鴦水庫魚頭,一半係辣椒一半係蒜蓉,任君選擇🌶🧄我就鐘意食辣椒仲邊多啲夠哂惹味!!第四,極品燒鵝皇真係頂級享受😋!皮燒得金黃鬆脆,啖啖肉味,啲肉又嫩滑多汁。啲燒鵝皮脆到令人停唔到口啊😍,食落去仲會啪啪聲,呢啲是口感上嘅極致享受嚟㗎!再點上佢哋自家調味嘅甜酸醬,完美中和咗燒鵝嘅油香,提升咗整體嘅食欲😚。每一塊鵝肉都滲透住炭火嘅獨特香味,食落口感層次分明,真係正😄!而且份量夠,每一樣菜色都做得十分細心,睇得出廚師嘅誠意同用心。正到我只會用「無得輸」嚟形容呢個極品燒鵝皇😘,絕對會令任何愛好燒鵝嘅食客都讚口不已。無論係同家人食,定係同朋友慶祝,呢個都係一個都幸福嘅選擇😊!一試難忘,絕對值得再嚟。👍🏻
2023-12-29 82 瀏覽
屯門出門食野又多,而且價格親民,今日呢間八方庭就最適合我地,而且交通都好方便,巴士或者地鐵都好快到,而且menu仲有好多野食啊!正宗文昌雞🫶🏻正宗文昌雞食落去真係令人讚不絕口😋!文昌雞皮薄肉嫩,雞肉嘅質地細膩而富有彈性,每一啖咀嚼都能感受到雞肉嘅鮮甜👍。雞皮啖啖肉,而且肥而不膩,流露出自然嘅雞香,令人食指大動。當中最特別嘅係佢嘅雞皮,透亮有光澤,食落口感順滑,完美地與雞肉融合👌。文昌雞嘅招牌醬汁更係妙不可言,香氣撲鼻,激發出雞肉嘅層次感,特別開胃🥰。無論係切件嘅文昌雞定係整只上碟,師傅都好有心機咁保留佢嘅原汁原味👏,真正做到了色香味俱佳。我食完之後真係津津樂道,感覺好滿足😊。如果你愛好傳統美食,又或者想品嚐地道嘅海南菜,我絕對會推介你試下正宗文昌雞🤩。呢個菜式不單止係味道出色,佢嘅做法同呈現都充滿咗文化同歷史嘅底蘊,絕對會畀你帶嚟一個難忘嘅味覺體驗!豉油皇鵝腸豉油皇鵝腸真係一款令人垂涎三尺嘅美食😍!首先,佢嘅味道真係絕妙無比👌,鵝腸炒得爽口彈牙,每一啖都充滿咗鵝腸嘅獨特鮮美。佢嘅豉油皇醬汁香濃惹味,絲毫唔會過鹹或者搶走鵝腸嘅天然味道,反而仲係恰到好處地襯托出咗鵝腸嘅美味🥰。師傅嘅廚藝實
正宗文昌雞🫶🏻

豉油皇鵝腸

師傅嘅廚藝實在高明,鵝腸炒到外表金黃,入口即化,同時仲保存咗啱啱好嘅咬口感,讓人每嚼一下都充滿滿足感。配搭上豉油皇,味道豐富而不濃烈,非常適合配飯或者飲茶時享用😋。

脆米焗中蝦✌🏻
脆米好香好好脆,蝦肉超級大,肉質鮮美彈牙,每一口都系享受~正呀!
極品燒鵝皇
一上臺就已經非常吸睛,色澤鮮豔,少許油光。呢個燒鵝肉質肥美,入味之餘唔會好肥,而且好juicy,好好食,我地都食左好多。
2023-12-28 66 瀏覽
老公下星期要去公幹,作為好老婆嘅我當然要送個充滿驚喜既一餐俾佢🗣️不二之選一定係屯門嘅八方庭💕之前食過食材新鮮又好味,店員友善又好客,好嘢當然要分享啦🫂▶️ 脆米焗中蝦 ◀️ 啲脆米外脆內軟,口感超正。蝦超級新鮮又美味,肉質仲爽手彈牙添!廚師好有心思,擺盤擺得好靚,好有特色!🙆🏻‍♀️▶️ 辣子雞炸大腸 ◀️ 老公最愛!夠哂辣味!辣子雞炸大腸,呢個菜式可謂是川菜中嘅傳奇佳餚🌶️。辣子雞肉質鮮美,配上香辣爽口嘅大腸,每一啖都是驚喜滿滿😲。雞塊炸至外皮酥脆而內裡保持了肉汁,咬落去嘅時候那種脆皮同多汁嘅鮮嫩完美結合,實在太過癮🤤!大腸處理得好乾淨,炸到金黃香脆,外酥內軟,入口即化,喺麻辣嘅刺激下更加突顯出大腸本身嘅美味。啲辣椒同花椒嘅香氣飄逸四溢,吃著吃著就會覺得全身暖笠笠嘅,真係夠火暖心窩😌。嗰霎那間,口腔裏嘅香辣味道與腸粉嘅滑潤相得益彰,就好似一段完美嘅組曲🎵。喺辣味中隱藏住嘅微微甜味,攞嚟開胃消脂,咁樣既能滿足慾望,又能喚醒味蕾,實在係絕妙之選👌🏻。總結來説,辣子雞炸大腸絕對係個值得一試嘅好菜,每次食都似乎有一種經歷了味覺挑戰又大滿足嘅感覺,真心推介俾鍾意川菜嘅食客哋,記住唔好錯過喇!💥👍🏻▶️ 鴛鴦

▶️ 鴛鴦水庫魚頭 ◀️ 大量調味配料!令人驚歎🫶🏻正呀!魚頭又香,肉質又嫩,辣味夠哂,一定要嗌!🙋🏻‍♀️

▶️ 老壇酸菜魚◀️ 老壇酸菜魚,一道風靡味蕾嘅川菜經典😋。嗰種扣人心弦嘅酸菜香味,同新鮮魚肉嘅絕妙結合,真係令人回味無窮🐟。啲酸菜經過特別發酵,帶有一種獨特嘅酸香,滿足咗人對酸嘅深度需求。佢嘅酸味能夠喚醒你所有嘅味蕾,令成道菜式變得活潑起來🍲。喺熱騰騰嘅湯裡面,酸菜嘅每段絲都散發著令人難以抗拒嘅誘香。而講到魚肉,選擇新鮮滑嫩嘅魚塊,每件都煮得恰到好處,質感嫩滑又入味😍。魚肉吸滿咗湯汁中嘅精緻酸香,唔會過於腥或者濁,只留低最純粹嘅鮮甜與爽口。呢款酸菜魚,湯頭鮮美,酸中帶香,魚肉與酸菜嘅搭配真係無懈可擊,每一口都是味覺上嘅極致享受👏。仲有,呢個湯喝落去暖笠笠嘅,無論係涼天還是心情需要慰藉嘅日子,都能夠為你提供一份心靈上嘅滿足感🌟。食過老壇酸菜魚之後,就會明白點解咁多人愛上咗咁簡單卻又複雜嘅味道——酸而不過,香而不膩,真係置身食客嘅心頭好💖。要試到一嚐真滋味,嚟碗老壇酸菜魚,絕對係決擇無疑🔥。
同店員講想book定下星期再食,無位了好可惜啊!如果大家要食要盡早book啊!🥲
屯門有一間八方庭酒樓覺得質素唔錯,間唔中都會同屋企人去呢邊食飯,今次已經係我哋第四次嚟到呢間食嘢🥳媽媽就揀左呢個✨臘味炒芥蘭!!色彩繽紛嘅臘味炒芥蘭都幾吸引,除咗有芥蘭之外,仲有啲紅椒黃椒,成個賣相即時靚好多,臘味都俾得好多添。我就最鐘意✨私房欖角骨!!!欖角骨真係好入味,個醬汁嘅味道好濃郁,唔知點解會覺得越食越好食,要多碗白飯嚟餸分分鐘可以食多兩碗飯。全家都大讚呢個✨脆米焗中蝦!!!脆米焗中蝦,吓!真係一試難忘啊😋!蝦仁啖啖肉,鮮甜得嚟彈牙,焗得啱啱好,個皮唔會太硬,入口即化👍。而個脆米啊,正!加埋啲脆米喺蝦身上面,食落去卜卜聲,口感好豐富😄。蝦同脆米嘅組合真係絕配👌🏻,食一啖已經停唔到口🤤。緊係啲分量都好足夠,唔使怕唔飽肚。另外,啲蝦色澤吸引,一上桌就搶晒鏡😎。喺家宴或者朋友聚會嗰陣,呢款菜一定係焦點,份量同賣相都得啱晒。如果你鍾意食海鮮🦐,呢個脆米焗中蝦一定要試吓。嚟緊聚會,建議大家叫呢個🙌🏼,分分鐘提升成個飯局嘅氣氛😍。仲有,配搭上啲白酒🍷或者清涼嘅果汁🍹,真係不得了,即刻變身高級享受💯。總之,脆米焗中蝦,真心推介👏🏻,且食且珍惜啊!爹哋心水必叫✨椒鹽九肚魚!!!椒鹽九肚魚嘅椒
媽媽就揀左呢個✨臘味炒芥蘭!!
我就最鐘意✨私房欖角骨!!!
全家都大讚呢個✨脆米焗中蝦!!!
爹哋心水必叫✨椒鹽九肚魚!!!
椒鹽九肚魚嘅椒鹽鹹同辣味掌握得好好,食嘅時候好惹味又唔會覺得好口渴,九肚魚都清洗得好乾淨,幾有咬口。
2023-12-28 46 瀏覽
朋友食過,話呢間中菜都非常正宗,雖然佢個外表普普通通,上網睇睇個Menu都見幾多嘢食,價錢又超值都幾吸引!🗯️今日食完之後,發覺都真係幾好食,樣樣嘢抵食夾大件,價錢非常合理!🔔🤝🤝🤝私房欖角骨🤝🤝🤝 欖角骨炸到好香脆,外面炸至微金黃色🙌🏼,炸粉唔會太厚重,粒肉都好大😻,鹹鹹甜甜,開胃非常🤌!肉質亦都好鮮嫰,唔會炸到太乾身,非常Juicy!😽😽😽 豉油皇鵝腸 😽😽😽豉油皇鵝腸,係我食過數一數二嘅粵菜佳餚😋!首先,講吓佢嘅豉油皇汁,汁味鹹香得嚟又唔太重,啱啱好咁帶出鵝腸嘅滋味,真係令人讚不絕口👍。而鵝腸自己,質感滑嫩,煮到啱啱好嘅熟度,咁樣令到每一啖都係彈牙得嚟唔會太硬,食落嘅口感一流🤤。另外,廚師嘅烹飪技巧同樣值得讚揚,鵝腸煮得均勻而且保養晒鵝腸嘅鮮味,係好難得嘅🥇。佢哋炒菜嘅火候掌握得非常好,鵝腸吸收晒豉油皇汁嘅味道,每一啖都能品嘗到鵝腸同豉油皇嘅完美結合✨。當然,裝盤都做得好靚仔,搭配得宜,喺視覺上已經大大加分🌟。飯局上擺上一盤豉油皇鵝腸,無疑會即刻提升全場嘅氣氛,叫人一眼就會被吸引💖。總括來講,豉油皇鵝腸無疑係滋味同品味兼具嘅選擇,無論係和家人共餐,定係同朋友相聚,呢道菜都會係桌上嘅
🤝🤝🤝私房欖角骨🤝🤝🤝
😽😽😽 豉油皇鵝腸 😽😽😽

總括來講,豉油皇鵝腸無疑係滋味同品味兼具嘅選擇,無論係和家人共餐,定係同朋友相聚,呢道菜都會係桌上嘅明星🌟🌟。下次有機會,我一定會再品嚐一次,同時推薦比我嘅摯友,一齊享受佢嘅美味👏🏻👏🏻!

😻😻😻 鴛鴦水庫魚頭 😻😻
🔈🔈主角鴛鴦水庫魚頭 ,終於登場!魚經過烤制之後,外層變得微脆🥹,內部仲保持住魚肉嘅柔軟同鮮嫩。呢種質地嘅結合,令每一口都有層次感,好豐富呀!☺️ 個醬汁實在太好食啦😌食到停唔到口!再叫多左碗白飯😘!繼續撈汁食,啲汁一啲都冇曬到哈哈哈!😜
餐廳衛生環境幾好,同老公兩個人食完勁飽😚😚,食物質素好,一定會再幫襯!🤛🏻
2023-12-28 49 瀏覽
今天到屯門探朋友一起在八方庭晚飯,點了幾個小菜。其中一味是拔絲咕嚕肉,值得一提。這味菜賣相搶眼,豬肉外包了脆醬,再掛上了美味甜酸汁。入口不單外脆,內裏肉質嫩滑,值得推介。
2023-12-20 109 瀏覽
味道:😍😍😍😍😍擺盤:😍😍😍😍😍服務:😍😍😍😍😍位置:😍😍😍😍😍我地一行3人黎到,見到唔同款既菜式,食完結論就系:果然值得一試呀!荔芋油鴨煲******以鴨肉和荔芋為主要成分,經過慢燉而成。鴨肉鮮嫩多汁,融合了荔芋的香甜味道,使得整道菜品風味獨特。避風塘大肉蟹*****避風塘大肉蟹真係一個海鮮美味😋,每次食落去都覺得滿足到爆!啲蟹肉新鮮肥美,啖啖肉實在味道好鮮甜🦀,由頭食到尾都唔會膩。而且啲香蒜辣椒嘅醬汁,香辣得嚟又唔會嗆口,撈埋白飯真係絕配👍!避風塘蟹嗰種特別嘅料理方法,令啲蟹肉嘅鮮味完全冇被覆蓋,反而更加突出,實在係廚藝嘅體現👩‍🍳。值得一讚嘅係,食完之後,個口腔依然留住個香辣嘅餘韻,令人回味無窮🤤。避風塘大肉蟹絕對係夜晚添酒開懷嘅不二之選,下次再食仲要多啲人一齊共享呢份美味㗎😄!!正宗文昌雞******份量多,而且文昌雞肉質鮮嫩細膩,口感滑嫩,搭配特製的調味料,保持了雞肉的原汁原味,並且經過炒製使其更加香嫩。入口舒服,油潤卻不會很膩。
味道:😍😍😍😍😍
擺盤:😍😍😍😍😍
服務:😍😍😍😍😍
位置:😍😍😍😍😍

椒鹽九肚魚最鐘意就係食脆博博嘅嘢食九肚魚每一件都炸得外脆內軟o(≧v≦)o椒鹽味十足↖(^ω^)↗極品燒鵝皇叫咗成隻燒鵝一上枱真係好大隻佔咗半位置(≧∇≦)燒鵝皮脆肉嫩仲會油脂同肉汁鎖住係燒鵝入面真係超好食(◐‿◑)老壇酸菜魚酸菜魚每一片魚片都好嫩而且冇骨所以食得好爽真係啖啖肉٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و湯底係又酸又辣會令人忍不住食唔停(o^^o)配料有芽菜等等都好大碗下\(//∇//)\正宗文昌雞雞就冇叫全隻啦只係叫咗半隻但都很多(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)雞肉超級嫩的(◐‿◑)會偏咸少少建議配飯食!!!!
椒鹽九肚魚
最鐘意就係食脆博博嘅嘢食
九肚魚每一件都炸得外脆內軟o(≧v≦)o
椒鹽味十足↖(^ω^)↗
極品燒鵝皇
叫咗成隻燒鵝
一上枱真係好大隻佔咗半位置(≧∇≦)
燒鵝皮脆肉嫩
仲會油脂同肉汁鎖住係燒鵝入面
真係超好食(◐‿◑)
老壇酸菜魚
酸菜魚每一片魚片都好嫩
而且冇骨所以食得好爽真係啖啖肉٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
湯底係又酸又辣
會令人忍不住食唔停(o^^o)
配料有芽菜等等
都好大碗下\(//∇//)\
正宗文昌雞
雞就冇叫全隻啦
只係叫咗半隻但都很多(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
雞肉超級嫩的(◐‿◑)
會偏咸少少建議配飯食!!!!
2023-12-18 61 瀏覽
今日成家人過嚟愛定商場嘅酒樓食晚飯,酒樓嘅名叫做"八方庭"。裝修簡潔有時尚感,地方好大,座位空間好足夠。我哋叫左5道菜,每一道菜都好好味。🥬臘味炒芥蘭,芥蘭超爽脆,吵到翠綠色非常吸引,同臘味一齊炒帶有鹹香味,仲中和左芥蘭嘅苦味,超鮮甜。🐓正宗文昌雞,今年係文昌雞,雞味特別濃郁,肉嫩畫彈牙。唔知係咪因為活動多,所以唔會好肥,鮮甜味十足。🐟老壇酸菜魚,大大盤酸菜魚,今次真係有口福啦。魚片大塊無骨,又滑又爽口,魚肉非常鮮。入邊仲有酸菜,芽菜和薯粉。個湯酸酸辣辣夠晒開胃,佢個辣唔會好嗆口,飲落去好順,充滿魚鮮味和酸菜味。🐖川辣豬手充滿骨膠原,呢個豬手係一份涼菜,豬手冰冰涼涼皮爽肉嫩,豬皮極有彈性食落去好彈牙,淋上川味汁食落去有微微辣味,極之開胃🤤惹味!🦪椒鹽鮑魚,係用炸粉包住整隻大鮑魚拎去炸,外層嘅炸面非常香脆,入邊鮑魚肉爽口彈牙,味道非常鮮甜。再灑上椒鹽粉和炸蒜,令人食得好惹味!