餐廳: 元気寿司
資訊:

2018-07-10 291 瀏覽
有天晚上和朋友相約在葵芳的新都會商場,朋友提議要吃元氣壽司!不知道為何葵芳新都會商場的元氣永遠都那麼爆滿取完票都還要等個40個位子真的有夠誇張的非常一口的鰻魚飯,份量真的很少,性價比不高每次必點的雞軟骨👍🏻我很愛的香蔥吞拿魚茸,入口即化的吞拿魚搭配著香蔥,香蔥癖除腥味👍🏻👍🏻👍🏻還有牛油蝦也是每來必點!
有天晚上和朋友相約在葵芳的新都會商場,朋友提議要吃元氣壽司
不知道為何葵芳新都會商場的元氣永遠都那麼爆滿
取完票都還要等個40個位子
真的有夠誇張的
非常一口的鰻魚飯,份量真的很少,性價比不高

每次必點的雞軟骨👍🏻

還有牛油蝦也是每來必點!
2018-06-28 239 瀏覽
約咗老婆食晏,佢話想食日本嘢,於是揀最就腳嘅元氣,估唔到食晏都咁多人呢間係高速列車,先用平板揀咗嘢食先,之後就會好快送到面前灸燒三文魚壽司每次都必叫 沙律醬加上少少黑椒調味鰻魚芝士壽司鰻魚配芝士原來可以咁夾架三文魚小卷即叫即做嘅三文魚小卷,紫菜會仲伋係脆架我老婆最鐘意,所以次次都叫軟殼蟹三文魚卷抹茶紅豆千層蛋糕飯後甜品紅豆配抹茶係絕配呀~ 仲要雪到好硬,好有口感又多一樣必叫嘅嘢食啦~雖然唔係食咗好多嘢,但已經好滿足

呢間係高速列車,先用平板揀咗嘢食先,之後就會好快送到面前

灸燒三文魚壽司

每次都必叫
沙律醬加上少少黑椒調味

灸燒三文魚

鰻魚芝士壽司

鰻魚配芝士原來可以咁夾架

芝士鰻魚壽司

三文魚小卷

即叫即做嘅三文魚小卷,紫菜會仲伋係脆架
我老婆最鐘意,所以次次都叫

三文魚卷

抹茶紅豆千層蛋糕

飯後甜品
紅豆配抹茶係絕配呀~ 仲要雪到好硬,好有口感
又多一樣必叫嘅嘢食啦~
抹茶千層蛋糕

雖然唔係食咗好多嘢,但已經好滿足
灸燒三文魚
芝士鰻魚壽司
三文魚卷
抹茶千層蛋糕
2018-06-22 156 瀏覽
重新裝修之後,第一次嚟食返呢間元氣。 轉咗高速火車,有啲覺得新奇好玩。 不過,傳送速度同漏單情況比以前嚴重,有啲失望 好彩食物水準未算太大下降, 魚生尚算新鮮。 催單職員反應快態度良好… 值得一讚蝦…爽口新鮮螺片有驚喜魷魚好靚仔,有甜味軍艦紫菜太林,我見其他人食都一樣如果趕時間…又想食壽司,佢都係唔錯選擇
好彩食物水準未算太大下降, 魚生尚算新鮮。
催單職員反應快態度良好… 值得一讚

蝦…爽口新鮮

螺片有驚喜

魷魚好靚仔,有甜味

軍艦紫菜太林,我見其他人食都一樣

如果趕時間…又想食壽司,佢都係唔錯選擇

2018-06-01 178 瀏覽
有驚喜,新奇吖!choo choo train hahahahaa it was alot of fun and it was a great experience. I recommended my bestfrd to bring her kids there. It took us a while to figure out how to send the train away since there were no tutorials and we felt weird to look around to see how ppl do it. Servers didnt check up on us, everything was self served. I liked how the let us pour matcha powder into cups ourselves and add hot water to it like in Japan. Price it wasn’t cheap cuz we ordered sashimi and specialty sushi torched sushi. It was a fun experience but it was meant for a bite at 3pm and the bill came to over $400 HKD . Will be back maybe next time we visit HK in two years , just for fun
2018-05-10
2018-05-06 208 瀏覽
接完女朋友收工,約9點半到,比想像中遲收,喜歡薑任食,綠茶自助有得玩三文魚唔夠凍,味道一般中華沙律有少許芝麻,但不夠辣椒,口感不錯湯烏冬煮得剛好,味道也不錯芝士年糕女朋友最愛,芝士味濃

三文魚
唔夠凍,味道一般

中華沙律
有少許芝麻,但不夠辣椒,口感不錯

湯烏冬
煮得剛好,味道也不錯

芝士年糕
女朋友最愛,芝士味濃

2018-04-19
2018-04-13 260 瀏覽
小妹一直是元氣的會員, 最近收到其公司的電郵, 推廣新推出的壽司菜式, 小妹心思思又想一睹芳采, 一於今晚起行吧!雖然元氣並非什麼高質日本料理食店, 更為大集團連鎖式經營, 但小妹對其公司一直抱著勇於創新, 推陳出新的態度表示十分欣賞, 亦對其公司某部份的壽司種下小小的情意結, 在小妹心中埋下了一些的種子。自高速列車送遞方式取代傳統式的迴轉式壽司, 已一度令很多香港人追棒。事實上, 新都會廣場的元氣長期滿座, 小妹是夜提早一小時取票, 終於成功於7時半準時入席。甜蝦卷新推出壽司, 小小的甜蝦彈牙美味, 置於清新小卷之上, 算是新嘗試。壽司卷外觀賣相一般, 惟醬料清新, 令人食慾大增。意青瓜吞拿魚天婦羅口感尤如煎鑲三寶似的, 幾趣致。蔥吞拿魚新香卷我的種子呀, 不用多說。玉米天婦羅吉列芝士蟹柳壽司小食適合大眾口味, 雖沒有驚艷味道, 卻令小妹不斷光顧。

甜蝦卷

壽司
外觀賣相一般, 惟醬料清新, 令人食慾大增。

意青瓜吞拿魚天婦羅
口感尤如煎鑲三寶似的, 幾趣致。

蔥吞拿魚新香卷
我的種子呀, 不用多說。

玉米天婦羅

吉列芝士蟹柳

2018-04-13 135 瀏覽
天氣炎熱,想吃生涼野,葵芳元氣每次都要排超過45分鐘,雖然人多,但都不減我等下去的意欲。今期元氣出新野,有意青瓜吞拿魚天婦羅、壽司卷,決定一試。天婦羅有點像煎釀三寶,吃起來有點鹹,個人感覺味道一般。壽司卷有驚喜,入口清爽,飯團有嚼勁,值得一試。最後試粟米天婦羅,甜甜的,但沒有想像中的香脆,味道還可以。

今期元氣出新野,有意青瓜吞拿魚天婦羅、壽司卷,決定一試。

天婦羅有點像煎釀三寶,吃起來有點鹹,個人感覺味道一般。

壽司卷有驚喜,入口清爽,飯團有嚼勁,值得一試。

最後試粟米天婦羅,甜甜的,但沒有想像中的香脆,味道還可以。

2018-03-01 306 瀏覽
朋友生日,她勁想食元氣,原來她有優惠好多人啊,先取票,慢慢等Ipad點餐可以查到你叫左什麼食物火車送貨聽到「嘟嘟車聲」,快些取食物,不攞食物,火車會送回營地不接收食物當食左四條友仔食勁多野,刺身和壽司都好新鮮,好美味好誇張啊
朋友生日,她勁想食元氣,原來她有優惠

好多人啊,先取票,慢慢等

Ipad點餐
可以查到你叫左什麼食物

火車來了

火車送貨
聽到「嘟嘟車聲」,快些取食物,不攞食物,火車會送回營地
不接收食物當食左

四條友仔食勁多野,刺身壽司都好新鮮,好美味

好誇張啊
2018-02-06
2018-02-22 216 瀏覽
每次嚟都要嗌番2份三文魚刺身 三文魚腩 加州卷同埋蒲燒鰻魚卷 特飲都係必需嘅 期間限定嘅芝士蒲燒鰻魚卷都勁正 like 牛肉薯餅都幾好食 外面好脆口 大大份 高速限定嘅蒲燒鰻魚丼都唔錯 啲汁甜甜地 我次次食元気都要食200蚊先飽 好在男朋友唔多鍾意生冷嘢 冇人同我搶 XD
2018-02-22