餐廳: 元気寿司
資訊:

經過元気見到有開心果甜品,即刻入去幫襯順便試一試。但原來可以就咁外賣個甜品。⭐️濃厚生朱古力【開心果味】 $23呢個生朱古力分別混入白朱古力+忌廉+開心果醬整成。圖片只供參考又要出現,現實係蛋撻既大細,底層係朱古力海綿蛋糕,生朱古力質感幾rich幾順滑,有少少章住章住咁。因為佢唔係芝士蛋糕,所以唔會係creamy口感。開心果味濃郁,一入口就感受到,開心果控表示收貨,最後一提,既然係朱古力就預左係幾甜既。

⭐️濃厚生朱古力【開心果味】 $23

2024-03-15 40 瀏覽
我幾鐘意食開心果蛋糕🍰,發現元氣壽司出左“期間限定”,就約埋婆婆一齊食晏就。松葉蟹龍蝦濃湯拌烏冬🍜檸茶食到舐舐脷😋,烏冬軟滑彈牙配上濃郁嘅龍蝦🦞濃湯及鮮甜味美嘅松葉蟹,🦀將烏冬撈埋一齊食, 每一啖都滿載鮮味。濃厚生朱古力 – 開心果味🍰如果鐘意食開心果一定要試,一入口充斥住滿滿既開心果味,真係好好味😍,美中不足係有啲細過,不夠過癮。檸茶勁古惑😜,啲壽司食晒啲餸,靜返啲飯比我,仲要係到偷笑😝。📌元気寿司📍荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城1樓1027號舖

濃厚生朱古力 – 開心果味🍰

濃厚生朱古力 – 開心果味

📌元気寿司

📍荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城1樓1027號舖
2024-03-07
濃厚生朱古力 – 開心果味
2023-07-05 240 瀏覽
🚩荃灣愉景新城🚩6月份有季節限定甜品同全新塔斯曼尼亞「三文灸魚祭」,採用澳洲優質炰污染水域既三文魚去整唔同款式的壽司😀🍣極品厚切三文魚腩 (增量20%)$13🐟柚子胡椒鰈魚壽司 $16🐚帆立貝壽司$18🍤炸蝦卷 $26🦐赤海蝦壽司 $13🐠油甘魚壽司$19🦐甜蝦壽司$19🐚赤貝壽司$20🦐赤海蝦蟹膏$15🍟黑松露暑條$22🍧甜品 🇯🇵(日本直送)濃厚抺茶提拉米蘇 $22都幾好食,需要佢一拎出黎都係偏硬少少,因為係雪櫃拎出黎🍫北海道特濃朱古力蛋糕$22係生朱古力蛋糕, 食落似朱古力,朱古力控既可以試一試😋😋😋📍 元気寿司 (荃灣)🗺️荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城一樓1027號舖
🚩荃灣愉景新城🚩

🦐赤海蝦蟹膏$15
🍟黑松露暑條$22

🍧甜品
🇯🇵(日本直送)濃厚抺茶提拉米蘇 $22
都幾好食,需要佢一拎出黎都係偏硬少少,因為係雪櫃拎出黎
🍫北海道特濃朱古力蛋糕$22
係生朱古力蛋糕, 食落似朱古力,朱古力控既可以試一試😋😋😋

📍 元気寿司 (荃灣)
🗺️荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城一樓1027號舖

2023-03-19 262 瀏覽
接完小朋友放學,仔仔主動話要食元氣壽司,基本上呢個係我哋嘅飯堂佢最鍾意食三文魚籽壽司脆卜卜 好過癮仲有每次必食嘅燒汁牛肉壽司,唔食生冷野必點,燒汁牛肉好入味,仲有香脆嘅脆脆係上面好夾依家限定嘅龍蝦湯拌烏冬,龍蝦湯好濃郁,值得一試,過一排就會冇同埋最近推出咗新嘅優惠,只要你係會員用手機app scan QR code落單,就會有壽司優惠,不過呢兩款都唔啱食,所以冇食到呢兩款,哈哈最後推薦埋大家食蔥香油甘魚,油甘魚好新鮮,好鮮味,必食推薦之一薯條都唔錯,熱辣辣出爐,新鮮炸起,要放一陣先食到,同埋啲芝士醬另上好細心最後埋單,$250 ,但係可以用coupon$50,都幾抵食
佢最鍾意食三文魚籽壽司

• 蔥香油甘魚壽司
  • 燒汁牛肉壽司
  • 三文魚籽壽司
2022-10-07 323 瀏覽
星期一至五部份分店會有下午茶餐,幾抵食,仲可以以優惠價加購刺身,當然小朋友好期待火車送餐的部份🚅。仔仔們必點既系烏冬,蟹柳卷,玉子壽司。不過餐牌都間中會有改動,近期我大愛既系吞拿魚蓉配辣油。我稱為親子餐廳既原因,其實因為最後比錢,店員會送小禮物比小朋友。同埋依家電話落單,如果電話無電,會有充電器及充電線可借。
仔仔們必點既系烏冬,蟹柳卷,玉子壽司
不過餐牌都間中會有改動,近期我大愛既系吞拿魚蓉配辣油。
同埋依家電話落單,如果電話無電,會有充電器及充電線可借。
2021-06-10 664 瀏覽
🤗食咗好多間元氣,荃灣咁大個商場但元氣呢間鋪就比較細間, 疫情關係,每個客戶都會送一個口罩信封😷 但我個人就覺得比較浪費🤣🤣基本點餐一定要有魚生🍣值得推介係呢款雙色脆辣三文魚卷🍣 面頭鋪了一層 咗5式辣味粉 入面係脆卜卜嘅三文魚皮同三文魚,非常有口感再來我嘅至愛蟹肉蟹膏手卷😑 不過今次嘅手卷送到嚟嘅時候紫菜已經唔脆蟹子沙律壽司😆 面頭既紫菜都係唔脆本人我最鍾意wasabi🤣 我覺得應該要換個包裝, 一包份量太少🎈 整體服務都幾好但係環境就比較嘈雜✨ 衛生尚可, 一個人食咗80蚊左右都算實惠

基本點餐一定要有魚生🍣

蟹子沙律壽司😆 面頭既紫菜都係唔脆

🎈 整體服務都幾好但係環境就比較嘈雜
✨ 衛生尚可, 一個人食咗80蚊左右都算實惠
2021-05-16 312 瀏覽
很久很久沒吃過元氣了,因為好多時都會需要排長龍,難得遇到一間不用排隊的,友人提議入內回味一下。位置變得闊落,坐得都幾舒服,還記得以前既想坐迴轉座位又怕同旁邊陌生人手肘打架的時光。食物質素不錯,選擇都多價錢又平。炸物香脆可口;三文魚腩、油甘魚等甘香肥美;鰻魚啖啖油香;特別一點的有檯面上貼著的推介 -- “限時優惠,價值之選” -- 大赤貝,爽口鮮味。太久沒來,瘋狂掃吃,最後飽著肚子離開,不失為一個親民壽司之選。
2021-01-07 285 瀏覽
去愉景新城想購買一些台式食品,不知是否時間太早還未開門啊。又是吃飯的時間,元氣壽司已有不少食客,忽然好想食他們的茶碗蒸。自助點餐後,芝士龍蝦濃湯茶碗蒸$23很快便送上,金黃色的面層很吸睛,蒸蛋滑嘟嘟,又有濃厚的芝士龍蝦湯味,這是我第一次嚐這個口味,很不錯。吞拿魚腩壽司$26/件,魚腩非常新鮮肥美,入口有魚的甘香。吉列炸蝦壽司$12/件 新鮮炸起的炸蝦外皮脆脆,蝦肉彈牙。廣島天婦羅蠔花卷$14/件,有漂亮的外型,內裡的蠔肉鮮美多汁,超好吃。軟殼蟹手卷$22/件 也是有著酥脆的軟殼蟹,今天的炸物全得超水準。

吞拿魚腩壽司$26/件,魚腩非常新鮮肥美,入口有魚的甘香。

2020-10-05 189 瀏覽
下午茶時間想食壽司我都會諗起元氣,60蚊左右一個餐,有壽司有小食,仲可以以平價追加其他野食。特別值得追加嘅我覺得係三文魚頭湯,好鮮味。其他食物亦都中規中矩,人均$100可以食飽。
2020-09-29
2020-08-17 191 瀏覽
疫情關係,很久都沒有吃壽司了。今天跟女朋友去了8咪半逛完IEKA,途經愉景新城,看到元氣壽司很多座位,便一起進去過一下口癮。很久沒來元氣壽司,才知道迴轉道軌已變成了送餐車,點餐也不再是人手,而是用QR Code點餐代替,十分先進,令我這個大鄉里真的大開眼界。本人十分喜愛它的炙燒類別!要了不下十件的炙燒三文魚壽司及炙燒吞拿魚壽司,刺身可口鮮甜,配搭面上的辣醬十分惹味。帆立貝壽司依舊爽滑鮮甜,北寄貝沒有甚麼特別,蒜味牛油帆立貝烏冬有三隻帆立貝,帆立貝十分大隻,湯水清甜,烏冬煮得剛好不會太淋,因為我很怕吃到太淋的烏冬。最後還叫了一個茶碗蒸,十分香滑,裏面配有冬菇、蟹柳、蜆肉等海鮮配料,十分推薦!換了新設備後,整體送餐速度有明顯的提升,值得一讚。
疫情關係,很久都沒有吃壽司了。
今天跟女朋友去了8咪半逛完IEKA,途經愉景新城,
看到元氣壽司很多座位,便一起進去過一下口癮。

很久沒來元氣壽司,才知道迴轉道軌已變成了送餐車,
點餐也不再是人手,而是用QR Code點餐代替,
十分先進,令我這個大鄉里真的大開眼界。

本人十分喜愛它的炙燒類別!
要了不下十件的炙燒三文魚壽司及炙燒吞拿魚壽司
刺身可口鮮甜,配搭面上的辣醬十分惹味。
帆立貝壽司依舊爽滑鮮甜,北寄貝沒有甚麼特別,
蒜味牛油帆立貝烏冬有三隻帆立貝,
帆立貝十分大隻,湯水清甜,烏冬煮得剛好不會太淋,
因為我很怕吃到太淋的烏冬。

換了新設備後,整體送餐速度有明顯的提升,值得一讚。
2020-08-06 211 瀏覽
由銅鑼灣逛街回到荃灣的愉景新城,已經又累又餓經過這家元氣壽司,便進店打算吃幾碟壽司再繼續行程週日來到竟然完全不用排隊,生意真的有點糟糕位置用了紙板隔開,防止疫情擴散,但同時增加了不少私隱度,很滿意點了幾款壽司,包括了新推出的吞拿魚壽司三款及兩款火炙壽司等😁很快便由送運壽司列車送到😍是吃得出跟廉價壽司連鎖店品質上的分別,但吞拿魚竟然還是有根及刺呢😥有點少失望😭臨走時發現外賣的壽司盒非常化算,便買了一盒回家試食😉
由銅鑼灣逛街回到荃灣的愉景新城,已經又累又餓

經過這家元氣壽司,便進店打算吃幾碟壽司再繼續行程

週日來到竟然完全不用排隊,生意真的有點糟糕

臨走時發現外賣的壽司盒非常化算,便買了一盒回家試食😉
2020-08-02
由於有3張壽司心意卡年尾到期(因為之前外賣送漏咗補償翻🙄),為咗唔好蝕比佢,所以就當下午茶食少少野,用咗去。老實講,🍣壽司味道係正常,都幾好食嘅,新出嘅汁燒油甘魚唔錯。另外,炙燒明太子三文魚丼幾的骰,味都ok,但牛油果得2片,而且食完都唔覺有明太子😅。不過成餐嘅重點嚟喇,就係衞生情況欠佳,首先我係無叫過有蟹籽嘅食品,而個食物兜上面就痴住咗2粒🤢,唔知第幾手留低,唔通無洗過......?第二,就係丼飯隻匙羹仔其實係有啲污漬嘅,不過無影到。另外,再睇下個地下,前面有隻筷子🥢喺地(利申唔係我跌),另一邊又有啲食物碎...,真係不了。下午四點幾呢個時份,無乜客人,係咪應該做下簡單清潔呢?同時,餐廳唔多人,但我件蝦天婦羅壽司🍤遲遲都未嚟,連雞軟骨嚟埋,佢都未到,不過一追完,就秒速上咗,漏單吧?服務麻麻,但店員係有禮貌同helpful嘅。總括嚟講,對壽司味道無咩特別批評,保持一貫水準。但愉景新城呢家分店嘅衞生真係有大大改善嘅空間,希望佢唔好放棄食客啦🤭。我差唔多用哂目前嘅元氣積分,短期內應該都唔會食住了。

2019-12-26
2019-12-21 123 瀏覽
今日難得放假同朋友行街,買野,行得累又想座得舒服,就選擇左元氣,太耐冇來吃壽司了,今日放假好想叫了以下很多款壽司,玉子啦,芥辣八爪魚啦,厚燒玉子啦,甜蝦啦,三文魚啦, 炸蝦啦,蟹棒啦,蟹籽啦,筋子啦等等。可能太耐冇食覺得每款都幾好食咁,朋友們食得很開心,因為會係火車到飛出來送餐,佢地就係最期待送壽司來的一刻。另外我仲叫了2碗烏冬上面有獅子狗魚蛋,兩碗拉麵有叉燒幾粒粟米咁,太細碗了,如果份量多返d就會好了。
炸蝦啦,蟹棒啦,蟹籽啦,筋子啦等等。

2019-09-24 171 瀏覽
大阪名物「大阪章魚燒」最近喺元気壽司都有得食啦!其實係香港想搵到有質素好食的「章魚燒」好似一點都唔容易啦!所以次次去日本都會不停食😂估唔到元氣壽司都有「大阪章魚燒」食。膽粗粗叫左一客黎試。從外表看起來跟平常見的差不多。外皮粉醬有點脆口,上面的燒汁沙拉醬份量都剛剛好,還有紫菜碎,一入口的時候,入面超熱的,應該是即叫即燒的,入面包左幾粒有點彈牙的章魚肉粒,整體來說感覺唔錯架!如果想食章魚燒,可以黎元氣壽司一解章魚燒口癮!
大阪名物「大阪章魚燒」最近喺元気壽司都有得食啦!
其實係香港想搵到有質素好食的「章魚燒」好似一點都唔容易啦!
所以次次去日本都會不停食😂
估唔到元氣壽司都有「大阪章魚燒」食。
膽粗粗叫左一客黎試。
從外表看起來跟平常見的差不多。
如果想食章魚燒,可以黎元氣壽司一解章魚燒口癮!
2019-09-04 128 瀏覽
開學第二天,仔仔約左好友食lunch, 咁我問兩位小朋友你地想食咩呀!佢地就話要食火車壽司,好啦!你地咁齊心咁我緊係要帶你地去啦!一開波就用手機apps 落單,來兩轉壽司先。三文魚, 玉子,厚燒厚子, 芥辣八爪魚 ,甜蝦, 炸蝦, 蟹棒,蟹子 ,筋子呢幾款壽司。😎之後仲order 左4碗野,包括兩款拉麵,兩款烏冬, 壽司係出色過呢4碗麵食嘅。但最有驚喜係佢個飛魚子炸薯條,新鮮即炸,點小小飛魚子醬汁好夾好配我忍唔住食左好多條
開學第二天,仔仔約左好友食lunch,
咁我問兩位小朋友你地想食咩呀!

一開波就用手機apps 落單,來兩轉壽司先。

2019-09-03