夜晚同好耐無見嘅朋友聚一聚,搵間居酒屋🏮飲吓酒食吓串燒就啱曬啦!之前已經喺尖沙嘴食過一次令和鍋物酒場,知道佢哋嘅食物同環境都唔錯,今次嚟到旺角一樣無失望啊!#四色刺身盤 💰$126刺身非常新鮮,無雪藏味或者結冰嘅感覺。尤其係赤蝦,一啖一隻綿密嘅蝦肉口感🦐真係十分滿足啊!#燒鳥拼盤💰$98唔同嘅🐓部位都有得食,內臟同肉都有,都燒得好香口🥰不過燒雞皮略嫌咸咗少少🤏🏻#串燒拼盤💰$138金菇肥牛卷真係世一!出面嘅牛燒得焦香,入面嘅金菇好爽口,雖然啲金菇係一紮咁,但唔會有咬唔斷或者一舊咬唔爛嘅感覺。大蔥豚肉卷都好正🥹一樣豚肉燒得好焦香,大蔥咬落無乜渣而且索曬燒汁,一口食落去真係好滿足😋所有有大蔥嘅item都大推!#黑毛和牛鍋燒烏冬💰$98雖然佢望落普普通通,但和🐮嘅質素真係唔錯!想食啲有湯嘅嘢暖胃嘅話,呢個係唔錯嘅選擇。烏冬質感比較軟身,我個人好鍾意食比較冧嘅麵,所以食得好開心。湯底清清地,唔咸。#清酒煮蜆💰$75每一粒蜆肉都非常大粒,脹卜卜同埋多汁,我自己食嘅時候真係食到粒蜆噴汁😂鍾意食蜆肉嘅話,千其唔好錯過🥰

四色刺身盤

串燒拼盤
日式黑毛和牛鍋燒烏冬
清酒煮蜆
2024-03-23 366 瀏覽
到步時 才知道自己曾經來過🤣朋友還沒到齊時 我們就已經每人點了一杯梅酒($68 買一送一!!還不點爆😆甜甜 女生馬上點炸之後當然來一輪串燒 其實他們的串燒都可以吃我們隨意點 都不錯👍(特別愛雞軟骨 邊喝酒🍺助邊喝很適合🈴️還點了個芝士雞翼餃子🥟 這份紮實 飽足感 💯最後還點了個關東煮🍢 暖身又暖胃~白蘿蔔、蒟蒻 喜歡💕 魚板們大片(女生半片肚子也能飽一半🤣當然也有點了魚乾~~配酒 吃到快飽但又想配酒時 這可~後來才知道大家都去過其別家的令和 如:尖沙咀和另一家旺角的幾家的分別還滿大的 有更多不一樣的選擇 大家也可以到不同家試試看😌
到步時 才知道自己曾經來過🤣
梅酒
朋友還沒到齊時 我們就已經每人點了一杯梅酒
($68 買一送一!!還不點爆😆甜甜 女生馬上點炸
之後當然來一輪串燒 其實他們的串燒都可以吃
芝士雞翼餃子
還點了個芝士雞翼餃子🥟 這份紮實 飽足感 💯
關東煮🍢
最後還點了個關東煮🍢 暖身又暖胃~
白蘿蔔、蒟蒻 喜歡💕 魚板們大片(女生半片肚子也能飽一半🤣
魚乾
當然也有點了魚乾~~配酒 吃到快飽但又想配酒時 這可~

後來才知道大家都去過其別家的令和 如:尖沙咀和另一家旺角的
枝豆
2024-03-07
梅酒
關東煮🍢
魚乾
2024-01-28 657 瀏覽
食物質素依然很好!牛腸鍋依然係必推!牛腸鍋依家仲多左牛肉, 但係分量無咩減少, 足科左!鮟鱇魚鍋就見人見至, 不過鐘意嘅我諗一定會鐘意食(我覺得正!)串燒依然好食, 三文魚親子丼我個囡一個人食鬼晒就知正啦!甜品方面, 原味芝士餅仍然係必叫!雖然好開心呢度生意興隆但係依家員工太忙, 以前同員工傾偈, 輕鬆嘅氛圍消失左, 有啲可惜.....
食物質素依然很好!

串燒依然好食, 三文魚親子丼我個囡一個人食鬼晒就知正啦!

甜品方面, 原味芝士餅仍然係必叫!

雖然好開心呢度生意興隆

2023-12-25 749 瀏覽
令和居酒屋 @reiwamk2019 .味道:😋😋😋😋抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻回訪指數:🤤🤤🤤🤤🤤/5..好似第3次黎食了~同男朋友行旺角 諗吾到食咩 又行返黎呢間😆.✨四色刺身拼盤 $138 帶子比較鮮 不過不失✨燒鮮鰻魚串一本 $48 好淋 掛滿醬汁 好食✨味噌廣島蠔 $88 👍🏻👍🏻好吃 仲要系先煎 再煮✨和牛鍋燒烏冬 $98 👍🏻正 熱辣辣好香甜既湯底✨乳酸燒酎梳打45ml $48 .2人消費 $420加一 = $462..💫 #令和居酒屋#旺角 #洗衣街 #蠔 #和牛 #居酒屋. #米吃 #香港探店 #健身人士飲食 #管理體重 #飽住瘦 #健康餐 #foodiehk #跟米吃出瘦身材 #kukeepfiteat @kukeepfit
令和居酒屋 @reiwamk2019
味道:😋😋😋😋
抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
回訪指數:🤤🤤🤤🤤🤤/5
好似第3次黎食了~
同男朋友行旺角 諗吾到食咩 又行返黎呢間😆

@kukeepfit
  • 燒鮮鰻魚串
  • 燒廣島生蠔
  • 和牛鍋燒烏冬
今日黎到旺角品嘗鍋物,呢間一定要食!除左正宗日式壽喜燒之外,仲更加多清酒有限定任飲!熱愛清酒既你一定唔可以錯過啦!除咗限定任飲之外,佢仲可以選擇12款清酒或者24款清酒!滿足想試唔同酒嘅你!仲有專業嘅酒匠同唎酒師!清酒蠔湯子火鍋同埋西日式刺身系列都係佢哋嘅王牌食物!除咗新鮮之外!味道亦非常鮮味!今次我會食佢哋好出名嘅令和生蠔!令和生蠔焦點大隻抵食同埋多肉!如果食落去鮮甜仲帶海水味非常新鮮!配上檸檬汁更加鮮香!之後佢哋嗰邊有安排一個前菜,類似海藻!味道開胃,酸酸甜甜!之後我再叫咗個和牛鍋物烏冬!份量除咗大抵食之外,亦都好足料!包括入面有太陽蛋一隻、蟹柳絲,海藻紫菜,配料非常豐富!烏冬湯味道鮮香!和牛亦非常滑嫩!再叫咗個汁燒煮五花腩!呢個五花腩食落去除咗好滑嫩之外!醬汁亦非常香濃!再配埋湯烏冬食非常之夾!之後再叫咗個燒魷魚吊桶!魷魚燒得非常之香濃!仲好細心將每個燒嘅魷魚剪開!厚薄適中!再配上薑蓉食落更加刺激!飲品方面,今次叫咗個薑汁菊花蜜,轉季飲熱飲喉嚨除咗會舒服啲之外!亦都可以做返個暖身!最後我哋再叫咗個蟹膏飯做結尾!蟹膏飯食落,除咗開胃、蟹膏亦都非常新鮮!服务:好环境:超靚

[服务铃]服务:

[薄荷]环境:
超靚
2023-10-18 652 瀏覽
又係一個十點放工既晚上🙃呢啲鐘數吾去居酒屋真係搞吾定😂😂今次去既係旺角既令和,let’s check it out !!! 呢度有非常多既西日式刺身,西日式刺身系列讓你在品味中感受日本美食文化的獨特魅力。自問酒量好嘅朋友都可以考慮呢度的清酒放題,都幾抵玩🤩🤩🤩Shochulced Tea:吾太飲酒都飲到,light and refreshing 🥗胡麻豆腐沙律:豆腐口感綿滑,入口即化。胡麻醬帶來濃郁嘅胡麻香氣,同時帶有一絲微咸味。豆腐同胡麻醬嘅結合令味道層次更豐富,帶來一份清新又濃郁嘅口感。汁燒薩犀雞肝汁燒薩犀雞肝以燒烤嘅方式烹調,帶來了濃郁嘅口感同獨特嘅風味。雞肝肉質鮮嫩,咬下去有一點點嚼勁。👍🏻👍🏻鯖魚柚子醃油漬:鯖魚肉質鮮嫩,帶有一絲油脂,入口即化。柚子醃油漬帶來了柚子嘅酸甜味道,為鯖魚增添了一份清新風味。好啊,我地嚟評論一下我地喺食店度點嘅食物啦。燒飯團:燒飯團係一道外脆內軟嘅料理。外層米飯經過燒烤,形成了一層金黃色嘅外皮,脆口又香脆。壽喜燒鍋-鮮鴨胸肉:壽喜燒鍋嘅鮮鴨胸肉有著嫩滑嘅口感同鮮美嘅味道。鴨肉經過火鍋燉煮,肉質鮮嫩多汁。咬下去,可以感受到鴨肉的絲滑口感,同時享受到鴨
自問酒量好嘅朋友都可以考慮呢度的清酒放題,都幾抵玩🤩🤩🤩
Shochulced Tea:
胡麻豆腐沙律:
汁燒薩犀雞肝
鯖魚柚子醃油漬:
好啊,我地嚟評論一下我地喺食店度點嘅食物啦。
燒飯團:
壽喜燒鍋-鮮鴨胸肉:
壽喜燒鍋嘅鮮鴨胸肉有著嫩滑嘅口感同鮮美嘅味道。鴨肉經過火鍋燉煮,肉質鮮嫩多汁。咬下去,可以感受到鴨肉的絲滑口感,同時享受到鴨肉獨特的香味。
最衰食到呢度已經飽到阿媽都唔認得😬😬😬如果唔係可以叫埋清酒蠔湯紙火鍋, 下次都試下
2023-09-09 678 瀏覽
黑雨過後過咗嚟旺角搵食在openrice見到呢間居酒屋喺旺角站唔算太遠,去了令和居酒屋叫咗四個餸三色魚生飯,蒲燒鰻魚飯,燒和牛他他,日本串燒拼盤,蜜桃梳打和芒果梳打,首先飲品唔算太甜,質素較高。非常推薦的。三色魚生飯👍魚生新鮮大大舊而且分量多食完都七八分飽蒲燒鰻魚飯👍鰻魚係即燒的,有一隻手掌咁大既份量,推薦和牛他他質素高,牛肉味重再配搭埋黑松露醬!串燒樣樣都係即燒,等咁耐都值得!有六大串質素都唔錯
三色魚生飯👍魚生新鮮大大舊而且分量多食完都七八分飽
蒲燒鰻魚飯👍鰻魚係即燒的,有一隻手掌咁大既份量,推薦
和牛他他質素高,牛肉味重再配搭埋黑松露醬!
串燒樣樣都係即燒,等咁耐都值得!有六大串質素都唔錯
2023-09-08
  • 令和魚生丼
  • 燒鳥拼盤
2023-09-04 457 瀏覽
旺角真係好多野食揀,不過對日本野有著強烈執念嘅我,呢次經開旺角,都係決定食日本野餐廳提供唔同嘅食物選擇,不過我地決定咩都試下,主打一個體驗!🌟 **燒和牛舌** - 滿載濃香牛肉嘅風味,口感豐富,鮮嫰多汁🌟 **燒雞骨腸兩本** - 用真正嘅雞肉同腸皮,味道出眾,咬開要小心熱,會爆汁🌟 **油甘魚刺身** - 肥而不膩,幾鮮美🌟 **帆立貝刺身** - 鮮嫩滑口,厚薄適中🌟 **和牛鍋燒烏冬** - 性價比極高,一份一個人肯定吃唔哂!和牛都唔少,大大片🌟 **Suntory(大)** - 必點嘅大杯裝啤酒!順滑口感,可以一解燒物油膩🌟 **石燒A4日本黑毛和牛 (100g)** - 和牛質感一流,油脂在口中瞬間爆發,呢個真心正!🌟 **蟹膏飯+野菜沙律(可選配)** - 精緻野菜沙律,蟹膏飯上好足料,同埋絕對滿足飽肚🌟 **自家味噌湯** - 昆布處理恰到好處,湯底濃郁🌟 **原味乳酸梳打** - 酸甜開胃,梳打氣泡剛好,搭配串燒絕佳!🌟 **涷番茄(自訂價)** - 番茄獨特滋味,清甜好味,自由訂價都係一個引人注目選項

🌟 **燒和牛舌**
- 滿載濃香牛肉嘅風味,口感豐富,鮮嫰多汁

🌟 **燒雞骨腸兩本**
- 用真正嘅雞肉同腸皮,味道出眾,咬開要小心熱,會爆汁

🌟 **油甘魚刺身**
- 肥而不膩,幾鮮美

🌟 **帆立貝刺身**
- 鮮嫩滑口,厚薄適中

🌟 **和牛鍋燒烏冬**
- 性價比極高,一份一個人肯定吃唔哂!和牛都唔少,大大片

🌟 **Suntory(大)**
- 必點嘅大杯裝啤酒!順滑口感,可以一解燒物油膩

🌟 **石燒A4日本黑毛和牛 (100g)**
- 和牛質感一流,油脂在口中瞬間爆發,呢個真心正!

🌟 **蟹膏飯+野菜沙律(可選配)**
- 精緻野菜沙律,蟹膏飯上好足料,同埋絕對滿足飽肚

🌟 **自家味噌湯**
- 昆布處理恰到好處,湯底濃郁

🌟 **原味乳酸梳打**
- 酸甜開胃,梳打氣泡剛好,搭配串燒絕佳!

🌟 **涷番茄(自訂價)**
- 番茄獨特滋味,清甜好味,自由訂價都係一個引人注目選項
2023-08-25
  • 燒和牛舌
  • 和牛鍋燒烏冬
2023-09-02 344 瀏覽
環境污糟,枱上面一嚿嚿黑色野,問侍應咩黎,佢話係冷氣機d塵。。。店員服務態度一般,講嘢好串。食物質素一般,炸雞太多炸粉,牛脷好鯹,麻麻哋好食,冇所謂居酒屋嘅質素,以後唔會再幫襯!

2023-07-25 363 瀏覽
book 左枱7 點半,已經準時到同人齊,個店員話執緊枱,咁我地咪番出去等囉。結果等到7點50分,等候期間已經分別有四個人,以及另外三個人(遲過我地到嘅)都已經入埋坐。我地見唔對路就入去問下,有個唔知店員定經理定老闆嘅阿叔竟然答我地:唔好意思,今日比較爆場,無辦法啦。咁請問你憑乜野去接受我地book枱黎,一係你就講定book 左枱都係要等同埋唔guarantee 架。仲有,你個店員最初答執緊枱又係乜野事呢?大家book 枱前自行考慮下先,唔知佢幾時又會爆場架。😊

大家book 枱前自行考慮下先,唔知佢幾時又會爆場架。😊
2023-07-21
2023-07-20 222 瀏覽
拍拖日同另一半去咗位於旺角嘅依間居酒屋這家水準很不錯而且位置喺方便嘅旺區~ 佢哋自家製梅酒好易入口好味呢💗💗而菠蘿味啤酒也大愛~ 下次再去會想試佢嘅盒仔蠔 見到隔離枱食得好似幾滋味😂我地2個人叫左:燒羊架 😋燒物拼盤 (樣樣有啲幾唔錯 燒得都好香)😋關東煮 🍢 (我自己覺得個湯底咸咗少少🤪)清酒煮蜆 (👍酒味幾濃)鹽燒魚餃 (香口又香)😋😋如果你喺依間餐廳開酒仲可以將支酒嘅招紙貼上牆簽個大名添架😆
拍拖日同另一半去咗位於旺角嘅依間居酒屋
這家水準很不錯而且位置喺方便嘅旺區~

我地2個人叫左:
燒羊架 😋
燒物拼盤 (樣樣有啲幾唔錯 燒得都好香)😋
關東煮 🍢 (我自己覺得個湯底咸咗少少🤪)
清酒煮蜆 (👍酒味幾濃)
鹽燒魚餃 (香口又香)😋😋

如果你喺依間餐廳開酒仲可以將支酒嘅招紙貼上牆簽個大名添架😆
2023-06-30 233 瀏覽
放工同朋友來,唔使等位,環境和食物質素都不錯推薦「日式炸豆腐」口感好特別同埋「蟹肉可樂餅」好細個但好鮮美「牛腸鍋」128蚊真係好抵「串燒拼盤」「玉子燒」都好好食😋
2023-06-26
  • 令和玉子烧
  • 串烧拼盘
2023-05-17 225 瀏覽
店主安排很好。朋友生日我買定cale上黎,可幫幫忙雪,仲預備埋生日盤,有埋日文字!我同朋友都好suprise! 野食吾錯,味道岩岩好,值得再光顧!另外,店內佈置不錯,打卡一流,好有日本氣氛,播埋日文歌,好似去左日本食野咁呀!
2023-05-17
生日
  • 令和玉子燒
搵日同老公小朋友出旺角食野 因為有個水果牛乳湯底想試仲有係紙火鍋煮法 另有一番風味呢度地方好大 好多枱 好多飲品種類 好多 仲有服務幫客人存酒 首先 叫左一款 前菜 鮟康魚肝 入口味道似鹹蛋黃 係上等嘅火鍋配料 亦係高級壽司之選,入口綿密細膩 濃厚 一大享受主角來了 3大粒冰凍嘅士多啤梨 個鍋仲有好多5同種類配搭 放入鍋中 慢慢變返粉紅色 香氣溢出 呢種紙火鍋 可以吸掉豐富嘅油脂 係日本雪雁火鍋嘅專用器皿 用牛奶煮嘅蔬菜 特別鮮甜爽脆 老公揀左款雞肉 雞肉慢慢先煮熟 吸收哂湯底嘅牛奶 更嫩更香 肉質更彈 另外加了幾款小食 有玉子燒 印有舖頭名號 令和出品 必熟佳品叫了款佐酒小食 雞泡魚乾 每塊都爽脆 係每次日本菜必點菜式還叫了3款刺身 都要買比較特別嘅魚類 賣相好精緻 入口新鮮 肉質鮮甜 貝類爽口 小朋友最愛嘅燒飯糰 要燒到脆得來5燶好講技巧心思仲有燒紫薯粒 入口軟腍一口斯斯文文不得不提 舖頭嘅牆壁 係好可愛嘅卡通風 小朋友都好中意

用牛奶煮嘅蔬菜 特別鮮甜爽脆

• 鮟康魚肝
  • 士多啤梨牛乳鍋
  • 味醂日本雞泡魚乾
2023-04-06 288 瀏覽
今晚可以瘋狂食刺身!💗非常新鮮,超級滿足,我哋叫咗生蠔、三文魚、油甘魚和鰤魚拌群馬縣産番茄酸汁等菜式,🥢同friend都好滿意。.生蠔是一道經典的🦪海鮮刺身,肉質飽滿,食落好肥美,鮮甜可口。.三文魚、帶子、和油🍣甘魚也是非常受歡迎,厚切之後,口感鮮美。.鰤魚拌群馬縣産🍅番茄酸汁,第一次食呢款日式菜品,以群馬縣産的番茄酸汁為調味,搭配鰤魚的質感,😙十分獨特,值得一試。#mongkok #旺角美食

#mongkok #旺角美食