2024-04-12 112 瀏覽
💛享樂烘焙 (元朗)元朗元龍街9號形點I1樓1097號舖@ly_bakery 享樂有新產品,見到布丁🍮已經好想試,賣相吸引☁️焦糖布丁酥菠蘿$28用招牌脆皮菠蘿皮,再配上順滑焦糖布丁,口感細膩,不會太甜☁️開心果布丁酥菠蘿$32布丁用上蘭王雞蛋製作,香滑,用上頂級日本及伊朗開心果製作,口感特別。菠蘿酥皮脆口,兩者加埋非常夾#元朗#yoho#元朗美食#香港#hongkong#食好西#相機食先#麵包#蛋糕#貝果#水果撻#芝士#黑松露#抹茶#水果酥#hkfood#hkfoodie
💛享樂烘焙 (元朗)
元朗元龍街9號形點I1樓1097號舖

@ly_bakery

享樂有新產品,見到布丁🍮已經好想試,賣相吸引
焦糖布丁酥菠蘿
開心果布丁酥菠蘿

☁️焦糖布丁酥菠蘿$28
用招牌脆皮菠蘿皮,再配上順滑焦糖布丁,口感細膩,不會太甜

☁️開心果布丁酥菠蘿$32

#hkfood#hkfoodie
焦糖布丁酥菠蘿
開心果布丁酥菠蘿
2024-03-30 146 瀏覽
見到好多人排隊,所以走入去睇吓嘅麵包店款式好多,花多眼亂同一款麵包都有好多隻唔同嘅味佢哋一路焗,成間舖頭好香見好多人買bagel我都即刻唔執輸買返幾個口感唔錯,好豐厚買咗伯爵味,好香濃茶味口感煙靭另外仲有買咗杯杯蛋撻都係好好味佢個名叫做布丁撻買咗抹茶同埋伯爵味流心抹茶醬唔會太甜,亦都唔會太苦澀我仲有買到北海道芝士條好多芝士,非常足料雖然整體嚟講成間店舖嘅產品價錢都略為小貴但覺得佢哋嘅食物質素對得住個價錢值得一試
見到好多人排隊,所以走入去睇吓嘅麵包店
款式好多,花多眼亂
同一款麵包都有好多隻唔同嘅味
佢哋一路焗,成間舖頭好香
見好多人買bagel我都即刻唔執輸買返幾個
口感唔錯,好豐厚
買咗伯爵味,好香濃茶味口感煙靭
另外仲有買咗杯杯蛋撻都係好好味
佢個名叫做布丁撻
買咗抹茶同埋伯爵味
流心抹茶醬唔會太甜,亦都唔會太苦澀

我仲有買到北海道芝士條
好多芝士,非常足料
雖然整體嚟講成間店舖嘅產品價錢都略為小貴
但覺得佢哋嘅食物質素對得住個價錢
值得一試
2024-03-16 154 瀏覽
不嬲都係享樂烘焙fans ~以往在九龍灣買多間唔中經元朗都會特登過嚟買麵包始終呢間Yoho 店由西鐵行過嚟都需要10分鐘左右.我買開都知呢度麵包其實唔係好平可以係話有少少貴不過以前都覺得係值得因為產品特別 味道一般都有水準 又多餡料.但最近就覺得價錢可能無變 甚至有啲款好似減價咁例如伯爵茶麻糬包$28 -> $24不過實情係size都同麥當勞包一樣縮水甚多😖$28 個 size 係8字形可以分兩餐食 .食一邊都好飽添$24 係一邊嘅size 夠食一餐 $20+ 一個嘅Bagel 都愈黎愈細隻買唔落手.老實講如果真係有質素& 鍾意食嘅係唔介意加價但你要俾返相應嘅質素完
不嬲都係享樂烘焙fans ~以往在九龍灣買多
買唔落手
老實講
如果真係有質素& 鍾意食嘅係唔介意加價
但你要俾返相應嘅質素
享樂烘焙享樂出品不嬲都唔會令人失望。最近試左新出既布丁撻,由於我係茶味產品愛好者,所以都幾期待,一共有3款味:原味、抹茶、伯爵茶。而我今次就試左兩款茶味。抹茶流心德式布丁撻 $24茶味夠濃!由於我唔係出爐即買即食,有做後期翻焗,所以個皮有D淋左。但個布丁餡好好食,唔會太甜,有茶味,流心既抹茶醬都唔會做得太甜太澀,成個口感好豐富。伯爵茶流心朱古力德式布丁撻 $24由於我唔係即刻啪晒兩款撻黎做比較 (都幾大舊..一齊食會好濟反而影響感覺) 我係先食抹茶,再隔幾個鐘試埋伯爵茶。同樣係後期翻焗,所以個皮DD淋,但唔算好影響成個感覺。兩者對比我覺得伯爵茶無咁出味,不過一般食開我都覺得抹茶係普遍濃過伯爵茶,所以無失望。但正正因為茶味無咁出,流心朱古力變左比較搶味,不過我仍然覺得好食。兩個撻都要$24一個,享樂既產品真係不嬲都唔平,但我認為質素唔錯,下次放假又咁岩出爐都會想再買黎食!
享樂烘焙

抹茶流心德式布丁撻 $24

伯爵茶流心朱古力德式布丁撻 $24

2024-03-05 117 瀏覽
扶手電梯一上就見到有人排隊,心唸咩事呢?抬頭一望,原來係排隊買麵包:享樂烘焙 😂 香港人心態,硬係要排埋一份啦,一路排就一路揀包,有好多包都有優惠,買兩個平少少咁喇,排到比錢既時候,發現有一個比較中色的酥放係收銀機附近,內餡入面有紅豆,麻糬,咸蛋,肉鬆,三十幾蚊都唔平,但我都買左個,叫做試吓新嘢味道:檸檬吉士冬甩:夠酸,好醒胃焙茶貝果:爆餡,煙韌,好味道伯爵蜜瓜包:冇咩特別北海道奶油米條 :奶油好香滑帝王酥:味度好複雜,紅豆有一粒粒,唔係得d沙,唔太甜,酥皮底有芝麻,好香脆,麻糬有咬口,肉鬆咸咸甜甜,咸蛋黃比較厚實,冇漏黃,整體上係好味嘅,不過就貴左少少

味道:
檸檬吉士冬甩:夠酸,好醒胃

焙茶貝果:爆餡,煙韌,好味道

伯爵蜜瓜包:冇咩特別

北海道奶油米條 :奶油好香滑

2024-03-03
✨北海道芝士條芝士味十足,個人覺得越淺色 就越有芝士嘅香濃味🧀而麵包帶有煙韌感。.✨咖啡朱古力司康朱古力味十足,可能加埋朱古力粒,同時間帶有淡淡咖啡味同牛油香☕️司康嘅質地幾特別,外層好似食緊Cookie,食到裡面就淋淋地 好似cup cake嘅質感😳🤔
✨北海道芝士條
✨咖啡朱古力司康
咖啡朱古力司康
北海道芝士條
2024-03-03
下午茶
北海道芝士條
享樂烘培係一間人氣烘焙店,定期會推出新產品,同時佢哋bagel亦都非常受歡迎, 種類非常多,之前已經回訪過幾次以,而今次經過就買咗兩款 未食過嘅口味試下!🍑湯種伯爵麻糯奶茶具果🧋🥯依款真係好似食緊珍珠奶茶,裡面有黑糖麻薯煙韌口感,加上好濃伯爵茶味Bagel。同我好鍾意既好丘黑糖珍珠奶茶味好似,但呢款味道就唔會咁甜,吾錯🍑湯種紫菜肉鬆芝土具果🧀🥯湯種Bagel真係超級煙韌💓,聞到去有好香紫菜味,而食落去有淡淡紫菜,而裡面就夾咗香蒜味芝士,同埋肉鬆,味道比想像中夾,似食緊紫菜味蒜蓉包,但整體味道偏淡
享樂烘培

🍑湯種伯爵麻糯奶茶具果🧋🥯

🍑湯種紫菜肉鬆芝土具果🧀🥯
湯種紫菜肉鬆芝土具果🧀🥯

湯種紫菜肉鬆芝土具果🧀🥯
2024-01-10 222 瀏覽
享樂烘焙個北海道芝士吐司真係超級好味呀吐司$28 入面有滿滿的芝士粒 面頭仲有焗熔咗既芝士咸香味十足 一個吐司可以分開2日食 稍微用微波爐叮番熱就熱辣辣香噴噴 食過番尋味 唔係間間店都有得賣架另外佢個芝士火腿碎蛋牛角包又係早餐必食 盛惠$20 牛角包焗到少硬焦香 D餡一D都唔馬虎 入面有滿瀉既碎蛋沙律 絕對係我早餐係2nd choice!!!!仲有好多好多包其實都好好味 真係學其他人話齋 入到享樂任何一款包都咁好味
享樂烘焙個北海道芝士吐司真係超級好味呀
吐司$28 入面有滿滿的芝士粒 面頭仲有焗熔咗既芝士
唔係間間店都有得賣架
2024-01-07
外賣自取
$20 (早餐)
2024-01-09 89 瀏覽
一直都知享樂烘焙D面包好出名 D人話: 佢店入面任何一款包都咁好食 8卦既我趁享樂登陸元朗又去湊下熱鬧 入店求其買左個吉士撻 bagel (聽聞bagel好出名) 食真心!!!!Bagel真係超級好食呀!!!!!!!!!!!! 個吉士撻都唔錯喎下次我會試埋其他包
下次我會試埋其他包
2023-08-25
5 分鐘 (外賣自取)
Merry Christmas🎄祝大家聖誕快樂🎅🏻去朋友家開party的時候特意在享樂烘焙買了個小蛋糕😋味道感覺不錯,所以也寫出來分享給大家☺️‣ 小山園抹茶紅豆麻糬蛋糕 ($228)這是一個4”的蛋糕採用小山園抹茶為原料的戚風蛋糕抹茶的濃度、甜度都適中中間軟糯的麻糬和紅豆做夾心戚風蛋糕的濕度和彈性都很好整體配合的好好,值得一試~記得要提前3天預定,或者就只能walk-in啦~💰Total: $228📍享樂烘焙元朗朗日路9號形點1期1097鋪 (到訪分店)新蒲崗大有街3號萬迪廣場地下E鋪九龍灣常悅道21號Eastmark 地下3號鋪荃灣街市街152號坤成樓地下6號舖
Merry Christmas🎄
祝大家聖誕快樂🎅🏻
去朋友家開party的時候特意在享樂烘焙買了個小蛋糕😋
味道感覺不錯,所以也寫出來分享給大家☺️

‣ 小山園抹茶紅豆麻糬蛋糕 ($228)
這是一個4”的蛋糕
採用小山園抹茶為原料的戚風蛋糕
抹茶的濃度、甜度都適中
中間軟糯的麻糬和紅豆做夾心
戚風蛋糕的濕度和彈性都很好
整體配合的好好,值得一試~

記得要提前3天預定,或者就只能walk-in啦~

💰Total: $228
📍享樂烘焙
元朗朗日路9號形點1期1097鋪 (到訪分店)
新蒲崗大有街3號萬迪廣場地下E鋪
九龍灣常悅道21號Eastmark 地下3號鋪
荃灣街市街152號坤成樓地下6號舖
🥨 ᴘʀᴇᴛᴢᴇʟ @ly_bakery 🔻 ʜᴋᴅ18 約重78ɢ⚡️ ʀᴀᴛɪɴɢ🌕🌕🌕🌑🌑・淡淡鹼水鹹香在滲透著 當中亦夾雜牛油香氣口感上尚算是層次分明 肥大位置最為軟跟綿枝幹部分則是煙韌好嚼 最幼的枝梗部位香脆卻略嫌麵包帶有微粉感 整體而言屬不過不失牛油味主導並蓋過鹹味 鹼水味或麵粉甜薄弱幸好味道比想像稍清爽 但在此就略為感失望
🥨 ᴘʀᴇᴛᴢᴇʟ @ly_bakery

牛油味主導並蓋過鹹味 鹼水味或麵粉甜薄弱

幸好味道比想像稍清爽 但在此就略為感失望
2023-11-14
外賣自取
$18 (早餐)
🐱 黑朱古力貓咪千層吐司❗️享樂新品❗️竟然小失望🥲🐭 米奇老豬Vol. 415🐷[享樂烘焙]唔覺唔覺 @ly_bakery 已經開左4間分店好欣賞佢地團隊都仲keep住出新品頻率高到老豬都試唔切😂今次老豬買嘅呢個新包好啱🐱奴或者winnie the pooh🤣不過好似無咩人介紹過(?).🐖🐖 《黑朱古力喵型千層吐司》🐖🐖 💰$38💰有別於一般千層吐司咁層層相扣呢款係圍繞中心咁捲 🍥而且食落略欠層次感同牛油香~所以老豬覺得佢更偏向生吐司口感鬆軟 微濕潤好似 @circlek_hk 果個醇吐司聞落超重黑朱味 🍫不過食落又唔算好濃但食得出黑朱獨有嘅苦甜 👍🏻.❣️🐭總評分🐷❣️味道:7.9/10 服務:N/A環境:N/ACP值:✴️ 中 ✴️ENCORE:🤔 .自費️⭕/試食.📍享樂烘焙📍元朗元龍街9號形點I1樓1097號舖其他分店:新蒲崗大有街3號萬迪廣埸地下E舖九龍灣常悅道21號The Eastmark地下3號舖荃灣荃灣街市街152號坤成樓地下6號舖#米奇老豬_元朗區#米奇老豬_觀塘區#米奇老豬_黃大仙區#米奇老豬_荃灣區#米奇老豬_包#米奇老豬_朱古力#享樂烘焙 #lybakery #荃灣美食 #
🐱 黑朱古力貓咪千層吐司❗️享樂新品❗️竟然小失望🥲

🐭 米奇老豬Vol. 415🐷
[享樂烘焙]
唔覺唔覺 @ly_bakery 已經開左4間分店
好欣賞佢地團隊都仲keep住出新品
頻率高到老豬都試唔切😂
今次老豬買嘅呢個新包好啱🐱奴
或者winnie the pooh🤣
不過好似無咩人介紹過(?)
🐖🐖 《黑朱古力喵型千層吐司》🐖🐖
💰$38💰
有別於一般千層吐司咁層層相扣
呢款係圍繞中心咁捲 🍥
而且食落略欠層次感同牛油香~
所以老豬覺得佢更偏向生吐司

#米奇老豬_黃大仙區
#米奇老豬_荃灣區
#米奇老豬_包
#米奇老豬_朱古力

#享樂烘焙 #lybakery #荃灣美食 #九龍灣美食 #冰心包 #新蒲崗美食 #黃大仙美食 #元朗美食 #香港麵包 #麵包控 #香港烘焙 #生吐司 #朱古力包 #黑朱古力 #方包 #千層吐司 #黑巧克力 #德式布丁 #麻糬 #香港貝果 #香港蛋糕 #包控 #貓咪吐司 #蜜瓜包
2023-11-01 233 瀏覽
大甲芋泥麻糬維他納🍡🍠🥖味道:🌟🌟🌟🌟🌟口感:🌟🌟🌟🌟🌟賣相:🌟🌟🌟🌟百搭程度:🌟🌟🌟🌟回購率:🌟🌟🌟🌟🌟呢款產品軟綿綿,芋泥香甜配上麻糬麵包方面又軟又好食好愛享樂呢款產品🤤🤤🤤🤤🤤日本焙茶貝果🥯🥯🍵🍵味道:🌟🌟🌟🌟口感:🌟🌟🌟🌟百度程度:🌟🌟🌟回購率:🌟🌟🌟焙茶味好重,會有少少澀😂😂,bagel好煙韌🥯焙茶奶蘇味道香濃同個bagel好夾,鍾意Bagel會好鍾意個口感🤤😂😂🍵🍵🥯🥯

大甲芋泥麻糬維他納🍡🍠🥖

百度程度:🌟🌟🌟
回購率:🌟🌟🌟
4K
2023-10-07 231 瀏覽
大前日(4-10-2023 Wed),女同事SL帶前一晚, 喺呢間享樂以特價$24.00有兩個包買嘅麵包返嚟,一個係佢自己嘅早餐,紫薯麻糬包,一個係請我食嘅肉鬆菠蘿包.到晏晝,我就同女同事C share食,掰開睇,滿滿啡色嘅肉鬆餡都大概有1.5cm厚,食落,菠蘿包甜甜地,肉鬆唔鹹,而兩樣都鬆軟唔乾,幾好食.不過就冇乜傳統菠蘿包面上嗰層酥皮詳細評分:味道: 4       環境: 3       服務: 3     衛生: 3     抵食:3

詳細評分:
2023-10-04
肉鬆菠蘿包
⚠️開心果新品💚 超脆bagel皮、流心吉士牛角酥 麻糬隔夜都煙韌?🦷🐭 米奇老豬Vol. 395🐷[享樂烘焙]老豬已經想試冰心包好耐不過次次都買唔成好彩老豬男友趕到尾班車🥹買曬兩款開心果新品比老豬試!.🐖🐖 《開心果麻糬貝果》🐖🐖 🛑8.3/10🛑 💰$24💰翻焗後外皮好脆 😍但貝果體唔算超煙韌而且玄米茶味唔算明顯開心果蓉杰身但唔乾 無出油 雖然唔算超nutty 但濃度唔錯 💚享樂係鼻涕型麻糬 微甜有拉絲 但唔煙韌 😛🐖🐖 《開心果吉士酥皮冰心》🐖🐖 🛑8.3/10🛑 💰$32💰⚠️夏日期間限定⚠️開心果吉士微流心 口感輕盈開心果濃度無bagel咁高呢個嘅奶香味更明顯大福皮薄而煙韌 有驚喜😍都有d似雪米糍!可能因為雪過夜 加上老豬懶無翻焗熱牛角酥皮略乾唔脆 🥐.❣️🐭總評分🐷❣️味道:8.3/10 服務:N/A環境:N/ACP值:✴️ 中 ✴️ENCORE:✅ .自費️⭕/試食.📍享樂烘焙 📍元朗元龍街9號形點 I L1樓1097號舖其他分店:九龍灣、新蒲崗、荃灣.

🐭 米奇老豬Vol. 395🐷
[享樂烘焙]
老豬已經想試冰心包好耐
不過次次都買唔成
好彩老豬男友趕到尾班車🥹
買曬兩款開心果新品比老豬試!
🐖🐖 《開心果麻糬貝果》🐖🐖

開心果吉士微流心 口感輕盈
開心果濃度無bagel咁高
呢個嘅奶香味更明顯
大福皮薄而煙韌 有驚喜😍
都有d似雪米糍!
可能因為雪過夜
ENCORE:✅

自費️⭕/試食

📍享樂烘焙 📍
元朗元龍街9號形點 I L1樓1097號舖

其他分店:九龍灣、新蒲崗、荃灣