中環$10蚊串串燒仲要好食冇伏🤘🏻,怒轟啦🔥!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍍 菠蘿 HK$10🍄 冬菇 HK$10🐠 多春魚 HK$10🐮 牛橫膈肌 HK$25🥬 牛肉青蔥卷 HK$10🐄 牛肉雞髀菇卷 HK$15🐤 雞橫膈膜 HK$20🐥 雞胸軟骨 HK$15🐣 雞骨腸 HK$10🐷 西班牙豬護心肉 HK$20🍢 芝士雞肉丸 HK$20🦑 魷魚鬚串 HK$20🍳 玉子燒 HK$20・味道&口感:懶唔想逐個評,但我叫嘅所有嘢食都係冇伏正常的。特別encore了西班牙豬護心肉🐷同雞胸軟骨🐥。豬護心肉燒到外皮脆口,入口有層油脂爆出嚟,好讚!雞胸軟骨幾特別,係軟骨>雞胸>軟骨>雞胸,食落口感係脆>軟腍>脆>軟腍👍🏻btw牛橫膈肌、芝士雞肉丸、魷魚鬚串、玉子燒,都係本波推介的,讚😘有樣嘢想讚,佢啲調味係會根據唔同食材而調整,唔係出面連鎖串燒舖係咪都隊啲孜然粉MSG就算,有啲直頭冇乜落調味但都好食,食返食材鮮味!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:中環食串燒埋單人均唔使$300,好抵食而且好食,
中環$10蚊串串燒仲要好食冇伏🤘🏻,怒轟啦🔥!

🍍 菠蘿 HK$10
🐷 西班牙豬護心肉 HK$20
🍢 芝士雞肉丸 HK$20
🦑 魷魚鬚串 HK$20
🍳 玉子燒 HK$20

特別encore了西班牙豬護心肉🐷同雞胸軟骨🐥。
豬護心肉燒到外皮脆口,入口有層油脂爆出嚟,好讚!
玉子燒
牛橫膈肌
多春魚
菠蘿

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:中環食串燒埋單人均唔使$300,好抵食而且好食,叔叔們服務都好好。店名細細唔會好嘈,同兩三個fd坐低飲飲食食吹下水最啱!

2024-02-15
雞橫膈膜
牛橫膈肌
多春魚
菠蘿
中環食日式串燒,六個大人又飲又食,每人二百多少少,真心話返大陸差唔多啦,你哋唔撐香港啲小店,以後大集團叫你食$100個餐你都要食,我支持小店,有質素嘅更加要,唔好俾D大集團玩晒,有好食嘅我會再寫。
2024-04-21
2024-03-28 468 瀏覽
估唔到第一次寫食評就係超負評,如果有想體驗澳牛式享受真係大大力**推薦**依間餐廳!本身3月20號已經打電話**成功**book 檯,同個朋友book左6點9食。點知去到附近一路都搵唔到間餐廳,咁就諗住打去問下店家個location順手confirm booking啦。通電之後個waiter係電話竟然同我講完全冇booking record,仲問返我有冇book 錯location,我再3確認冇錯後店家話10分鐘後覆返我地再confirm. 我同個朋友足足係附近行咗4個字都未收到回覆,再搵多搵google map終於搵到間餐廳。去到同個waiter講返我地個情況,個waiter只係叫我地係出面等下張檯,有檯就比我地。如事者我地又等多咗差唔多半個鐘,其間又有多1 pair情侶到場同店家講表示2位。 等到終於有一檯走,個waiter 竟然直!接!叫遲我地到個pair 情侶入而無視我地。我朋友即刻上前追問個情況,個waiter只係留一句,你地係下張檯,就走左。咁最後就緊係即刻走頭也不回啦。成個過程攪左差唔多個半鐘,連食都食唔到。唔講依為等緊食米芝蓮10星餐廳約咗同星級廚神Golden Ram

咁最後就緊係即刻走頭也不回啦。

成個過程攪左差唔多個半鐘,連食都食唔到。唔講依為等緊食米芝蓮10星餐廳約咗同星級廚神Golden Ramsay同檯食飯。

如果生活悶悶地不妨試下book 檯試下!不過book完記得搵定多間餐廳,唔係就會好似我地咁一邊食M記一邊打食評☺️
2024-03-28
2024-03-20 301 瀏覽
.[🇭🇰香港- 中環].估唔到呢個地段都竟然有$10串燒😮 主要係食港式串燒; 不過舖頭得3-4張枱, 所以記得一定要book位📞串燒即叫即燒, 熱辣辣咁上枱👍🏻 另外圖2️⃣”吞拿魚腩蓉Taco手卷” 都好足料 值得一試! .🔻🍽 二把手📌 地址: 中環鐵行里10號地舖.#tummysreadyatcentral #tummysreadyforyakitori #tummysreadyforjapanese

[🇭🇰香港- 中環]
估唔到呢個地段都竟然有$10串燒😮
🔻
🍽 二把手
📌 地址: 中環鐵行里10號地舖
[串燒]餐廳有很多串燒款式,價錢都好抵食,由$10/1串起‼️ 其他款式都係由$15, $20/1串等。串燒大部份係叫兩串起,二人聚餐最好就係每款每人一串,好溫馨![$10抵食串燒款式]最愛的冬菇串—質地是冧身的,加了燒汁非常甜!牛肉青蔥卷豚肉秋葵卷煙肉車厘茄墨魚腸粒多春魚串餐廳既串燒即叫即燒,上菜時是熱烘烘,香脆可口超邪惡👿!串燒記得加少少檸檬🍋個味道會正好多架。[特色手卷]餐廳自家創製taco三文魚腩、炙燒鰻魚餐廳既自創特色手卷賣相精緻,同平時食開既手卷唔同,唔係三角形拎住食;係一塊四方形紫菜包住底部,呈圓柱體的形狀。紫菜係厚身、乾身個種,口感似係食零食既質感。用依款紫菜包住軟屬既壽司飯原來好夾。加埋灑滿了芝麻及夾了青瓜絲的配料食,無論三文魚腩/鰻魚都好正,肉質入口即溶!迷你拉麵🍜迷你叉燒🐷骨湯拉麵好正,食完好多串燒飽飽地,只係想食少少麵/飯做個結尾。雖然份量少,但配料好足,有三片肉及半隻溏心蛋。湯拉麵熱烘烘食完返屋企時個肚暖和好舒服😌豬骨湯清甜,拉麵麵質煮得剛好,好味到「嗦嗦聲」。
[串燒]

[$10抵食串燒款式]
最愛的冬菇串—質地是冧身的,加了燒汁非常甜!
牛肉青蔥卷

餐廳自家創製taco
三文魚腩、炙燒鰻魚

迷你拉麵🍜
2024-01-20 485 瀏覽
野食ok, 但酒水明明我哋叫左啤酒唔過8枝,佢就話我哋叫左12枝,好搏懵囉!我啲friend 飲左3枝,我哋check 單見到佢落左我哋12枝即係我一個人飲左9枝?唔好玩啦。跟著我哋問佢佢先問咁我哋覺得幾多枝丫?咁仲唔係搏懵?野食ok都冇用,咁唔老實!打去book 檯時借啲椅話1個半鐘用餐時間,跟著同佢講Openrice book 我話明明話有2個鐘,要我問佢幾次先confirm返可以2個鐘。Overall , food is ok , but 做生意做到咁唔老實就唔ok!

2024-01-19
2024-01-14 391 瀏覽
最近旺角新開咗間串燒店,最平$10就有交易,性價比甚高,從肉類到菜品,仲有主食同自家創製Taco,唔怕食唔飽,環境舒適,地點方便,適合同朋友仔嚟小聚一下!串燒選擇好多,大部分係兩串起,肉類有雞軟骨、墨魚腸、豚肉秋葵、多春魚、牛肉青蔥卷等,個人最鍾意雞軟腸同煙肉車厘茄,前者調味啱啱好,唔會過鹹要狂飲水,後者熱辣辣,香氣十足,帶點咬口,食落又juicy,encore之選!蔬菜有粟米、長蔥、甜薯、冬菇、菠蘿、翠玉瓜、菠蘿等,新鮮,鮮甜,美味,食吓菜幫助解膩,感覺更加健康🤣 呢度嘅翠玉瓜整得好出色,鎖緊汁,完全唔乾,大癲!枝豆暖笠笠,十分貼心,越食越過癮,配串燒好match~ 最後一定要留肚食呢到嘅Taco,日式版本,以炸紫菜做餅底,放上壽司飯,再搭配自選配料,要咗蟹棒,咬落脆卜卜,層次感豐富,味道調配適中,食完都幾飽肚,值得一試!

2024-01-09 274 瀏覽
二把手🌟燒多春魚🌟牛肉雞髀菇卷串燒🌟明太子翠玉瓜串燒🌟牛橫隔肌串燒🌟免治雞肉棒串🌟汁燒帶子串燒🌟豚肉蠔卷串燒🌟鵝肝🌟白鱔串燒🌟厚切牛舌串燒🌟燒羊架🌟火炙帶子Taco🌟吞拿魚腩蓉配三文魚子Taco最近去咗一間性價比好高嘅串燒店,一入到去見到個Menu以為自己眼花,超多$10-$20嘅串燒可以揀。呢個價錢可以食到日式串燒真係好抵!因為價錢實在太平啦,所以我同朋友order咗足足11款串燒。個人最推介牛橫隔肌、明太子翠玉瓜同免治雞肉棒串。牛橫隔肌嘅牛味濃郁,而且份量好大,一份等於平時嘅兩份。明太子翠玉瓜微微鹹配上蔬菜本身嘅甜味,燒完之後好食ar,跟住係免治雞肉棒串,入面有雞軟骨食落去爽脆又有口感。我見餐廳有啲特別嘅taco款式,所以都order咗兩個嚟試。兩款都覺得食落好得意,用咗炸紫菜來做taco嘅餅底,入面有壽司飯、少少沙律醬、青瓜同埋魚生,感覺好funny,真係日式嘅taco 。
二把手
🌟厚切牛舌串燒
🌟燒羊架
🌟火炙帶子Taco
🌟吞拿魚腩蓉配三文魚子Taco

朋友知道我鐘意食串燒,今晚訂了檯,帶我來了他公司附近的日式餐廳「二把手」。據聞「二把手」原來挺出名的,因為串燒的價錢很經濟,最低價$10 就有交易(部份款式兩串起)位置很方便,在中環街市旁邊,走進鐵行里就見到。店內的空間有點窄,但頗為熱鬧,有點像日本家庭式居酒屋的氣氛。Sake的款式選擇不多,只有「越後櫻」和「男山」,但大吟嚷都要七百多元一支,價錢實在有點過高 不過幸好店員告訴我們酒水平價,以餐廳價三百多元一支就變得比較合理,所以我們就要了一支來配搭著這晚的串燒。蒜香牛橫隔肌、雞軟骨、燒翠肉瓜、肥牛秋葵卷、燒牛舌、燒白鱔、燒雞中翼、日本青椒仔、燒菠蘿、雞肝,還點了蟹子沙律、枝豆、鱈魚乾等牛橫隔肌肉的蒜香,原來是上面加了蒜蓉,蒜蓉加牛肉是很好的配搭,不過牛橫隔肌不算軟嫩,改用其他部位可能更好;燒翠肉瓜火喉掌握得恰到好處,鮮甜多汁;燒白鱔肉質很厚實,內外都爽脆,很好吃,而其他串燒質素正常。限時90分鐘,幾個朋友邊吃邊聊天喝酒,時間很快就過去,不過這晚可能未有客滿的關係,餐廳也沒有特別趕客,餐廳這點做法其實令客人們舒服也欣賞的其實我們都明白香港因為租金高昂,導致有些餐廳不得不限時交檯,而我們

其實我們都明白香港因為租金高昂,導致有些餐廳不得不限時交檯,而我們作為客人其實很也願意配合,只是想起曾經光顧過部份餐廳,明明還有很多吉檯,也未到關門時間,卻催促著客人埋單離開,就令人覺得非常掃興

「二把手」算不上是最好吃的串燒店,但以價錢及地段來說,它的性價比倒是非常不錯。
2023-12-15
  • 燒白鱔
  • 燒翠肉瓜
2023-12-16 388 瀏覽
早兩日預約,時間得返1730/2030打後,所以約左1730當食個早Dinner。當日去到就可以入座,由於時間尚早,入座率唔算高。地方擺設都好日式,但座位略嫌窄左D。今次主要食串燒,分左兩輪叫,大概食左十幾串。串燒真係好食,有能力勾返起我早兩星期去左日本食串燒既味道👍🏻。每一串都係新鮮熱辣黎到,調味恰到好處,唔會太燶太鹹,有d會有黑胡椒吊味,汁燒夠甜但又唔會太膩。係有心機先做到既味道。服務態度都好好,收碟上菜都好快,員工都好好禮貌。可能因為得三枱食緊,所以成件事handle得好好。總括而言,會再次幫襯。
總括而言,會再次幫襯。
2023-12-16
2023-12-15 299 瀏覽
「二把手」是一家出色的串燒店,我在這裡度過了一個令人愉快的用餐體驗。他們的豚肉鵪鶉蛋絕對是必吃之選,美味程度超乎我的想像!豚肉嫩滑多汁,鵪鶉蛋則煎得恰到好處,口感豐富。這道菜給我留下了深刻的印象,我肯定會再次光顧。此外,他們的牛舌同樣令人滿意。它散發出濃郁的牛肉香氣,每一口都彷彿在品嚐純正的牛肉。牛舌肉質鮮嫩,入口即化,絕對是肉食愛好者的天堂。我非常喜歡這道菜,它讓我對「二把手」的烹飪技巧和食材選擇深感佩服。除了美食,「二把手」的服務也非常出色。工作人員友善且專業,總是以微笑和熱情的態度迎接客人。他們樂於解答問題,推薦菜單中的特色佳餚,使整個用餐過程更加愉快舒適。總之,我強烈推薦「二把手」作為您的用餐選擇。無論是豚肉鵪鶉蛋還是牛舌,他們的菜品都能帶給您非常美味的享受。此外,優質的服務和愉快的用餐環境使這家餐廳成為一個完美的用餐目的地。我期待再次光顧「二把手」,並品嚐他們其他精彩的料理。豚肉鵪鶉蛋一定要吃,非常好吃! 牛舌非常之有牛肉味!

2023-12-11 539 瀏覽
尼間「二把手」簡直係難以形容的差!!!先不論野食好唔好食!?平與貴!?但作為一間食肆,你俾得客係openrice 訂位,即係代表你間餐廳有位,你預計到你間餐廳每一日可以接受到幾大嘅客流量啦!前一日成功booking19:30,「被餐廳取消」,都係以為餐廳無位姐,唔緊要再訂過第二個時段囉!即刻再預訂21:00,以為相安無事啦!點知你當日去到餐廳,提早去到等,個男侍應就同你講等到21:00先嚟!行一陣先~有人走,早d 有位打電話通知你哋~Ok 無問題,咁未行下囉!點知擰轉頭行出餐廳,唔夠5分鐘!見到openrice 個訂位顯示再一次取消!又係寫住「餐廳取消booking!!!」我覺得奇怪,就即刻打去餐廳問,點知個男侍應即刻話:「哦~係呀,因為我哋見都未有位住,就取消你哋個預約啦~」我話:「吓!我提前一日預訂咗,你哋餐廳咁樣臨時取消個客嘅 booking都得!?係用餐前嘅30分鐘去取消個嘅預約!?」我真係想問下,個預訂食飯時間係夜晚21:00,你餐廳20:30去臨時取消個客嘅預約,臨時臨急請問我要去邊到再搵一間餐廳去食晚飯呢?仲要我約哂朋友一起嚟!尼間嘢真係不知所謂!!!完全浪費我時間!!!
但作為一間食肆,你俾得客係openrice 訂
位,即係代表你間餐廳有位,你預計到你間

Ok 無問題,咁未行下囉!點知擰轉頭行出餐
廳,唔夠5分鐘!見到openrice 個訂位顯示
再一次取消!又係寫住「餐廳取消
booking!!!」

我真係想問下,個預訂食飯時間係夜晚

真係唔好亂信社交媒體網站嘅食評推薦,中過伏以後都唔會再睇尼類食評社交媒體網站!!!唔怪之得openrice 個評分咁低!真係有原因的!網友們真心奉勸選擇前諗清諗楚…
2023-12-08 252 瀏覽
香港食日式串燒一向比較貴,難得有間最平每串$10的串燒✨ 飲品半價之餘,還要座落黃金地段中環街市對面😲$10串燒的選擇其實不少,雖然此價錢下單要每款2串起,但味道絕無欺場。小店除了🍢另外還有小食、刺身和Taco手卷🌮 特別推介Taco 手卷,足料大大份~價錢只是大約$32–$42,紫菜無敵香脆,務必要試試😚👍🏻P.s. Openrice提供訂位服務,旺角新店也貌似準備開幕💡#feedmebaebe#foodie

#feedmebaebe
#foodie
2023-10-24 608 瀏覽
I ordered a "Torched Salmon and Crab Stick Donburi" 「火炙三文魚及蟹柳丼」for delivery, and it was extremely terrible. It's the most unappetizing torched salmon I've ever had. Apart from the rice, which was okay, the combination of the fish meat and salad dressing was extremely unpleasant, and there were only several pieces of edible meat.After finishing several pieces of meat with the rice, there was nothing else. It ended up being necessary to order additional food!

2023-10-16
10 分鐘 (外賣自取)
2023-10-10 593 瀏覽
中環二把手平時都好難book, 因為地方唔大,位唔多,幸好今日落雨可能小D人就比我wait 到😎佢除咗食物質素高之外,最吸睛我相信都係佢既串平超平民價,10蚊串燒及預約埋酒水仲半價添😁最令我驚喜係Taco,紫菜即炸非常香脆,上面食材有幾樣選擇,我就叫吞拿魚蓉及三文魚試試,呢個$34 我覺得好超值🙌🏻其他串燒平均都係唔錯,好味又抵食,不用再加七味粉都得✨小店唔大,服務不錯👍🏻仲會有交流,應該熟客不小✨
其他串燒平均都係唔錯,好味又抵食,不用再加七味粉都得✨

小店唔大,服務不錯👍🏻
仲會有交流,應該熟客不小✨

• Taco