2024-03-13 34 瀏覽
大角咀出名小店林立 各類型既餐廳都有今次黎到呢間超人氣既餐廳試試晚餐時段全場爆滿 必須要book枱♥︎避風塘魷魚鬚 $78炸左既魷魚鬚用左好多炸蒜同辣椒調味食多幾舊真係會覺得幾辣 超級惹味自家製冬蔭功虎蝦闊麵 $158醬汁好Creamy 食到有酸辣既冬蔭功味每條闊麵都沾滿醬汁 好入味虎蝦仲好大隻 口感彈牙 慢煮加拿大豬鞍架配酸梅蛋黃醬 $198用慢煮既方式烹調再煎香再淋上酸酸甜甜既醬汁 賣相十分之吸引 豬鞍口感軟腍 伴碟既薯蓉同烤蔬菜都好好味鮮檸檬茶沙冰 $48檸檬茶清香解膩 沙冰仲好幼滑 好襟飲😆
大角咀出名小店林立 各類型既餐廳都有

豬鞍口感軟腍 伴碟既薯蓉同烤蔬菜都好好味

鮮檸檬茶沙冰 $48
檸檬茶清香解膩 沙冰仲好幼滑 好襟飲😆

2024-03-12 34 瀏覽
高質隱世cafe❤️‍🔥 餐廳主打多國菜cafe食物 不時添加新品 著名菜式如特濃朱古力====᪥ 美國牛肉蘑菇芝士漢堡配洋蔥圈 $168擺盤好可愛嘅burgerʕ •ᴥ•ʔ 入面嘅漢堡扒厚身又juicy 更有輕灸過兩大塊嘅芝士 整個配搭又經典又好味😋 ᪥ 蒜香牛油帶子扁意粉 $178一共有三粒微微煎過嘅帶子 意粉煙韌亦夠惹味~ ᪥避風塘魷魚鬚 $78炸魷魚鬚配上避風塘炸蒜調味~ 香脆可口 惹味好食!🤫 如果份量多啲啲就好!᪥ 凍二世祖特濃朱古力 $48經典之作!朱古力香濃美味 口感幼滑 必點!
====

᪥ 美國牛肉蘑菇芝士漢堡配洋蔥圈 $168

᪥ 蒜香牛油帶子扁意粉 $178
一共有三粒微微煎過嘅帶子 意粉煙韌亦夠惹味~

᪥避風塘魷魚鬚 $78

᪥ 凍二世祖特濃朱古力 $48
經典之作!朱古力香濃美味 口感幼滑 必點!
2024-03-11 32 瀏覽
♡芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $𝟭𝟲𝟴一個好有驚喜嘅炸雞窩夫估唔到可以將炸雞同窩夫做到朋友本身仲以為啲炸雞會腍晒或者窩夫同鹹味唔夾最後個效果竟然係兩樣嘢好𝗳𝗱仲要炸雞嘅份量都幾大嚿係其中一樣好鍾意食嘅菜式♡避風塘魷魚鬚 $𝟳𝟴食落去有啲似墨魚嘅魷魚鬚避風塘嘅味道好足夠好惹味♡凍二世祖特濃朱古力 $𝟰𝟴見到個個都推介呢個特濃朱古力又真係幾特別朱古力嘅濃度都好高而且比較厚身都可以一試♡日式咖喱蛋包飯+芝心吉豬 $𝟭𝟲𝟴都係幾有驚喜嘅一個菜式蛋包飯本身自己都好鐘意今次仲要加埋資深吉列豬扒!係有少少驚喜❣️真係半拉芝嘅狀態成間餐廳嘅感覺都好𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹感覺上都好適合同朋友𝗴𝗮𝘁𝗵𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴 既餐廳
♡芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $𝟭𝟲𝟴

而且比較厚身
都可以一試

♡日式咖喱蛋包飯+芝心吉豬 $𝟭𝟲𝟴
都係幾有驚喜嘅一個菜式
蛋包飯本身自己都好鐘意今次仲要加埋資深吉列豬扒!
係有少少驚喜❣️真係半拉芝嘅狀態

成間餐廳嘅感覺都好𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹
感覺上都好適合同朋友𝗴𝗮𝘁𝗵𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴 既餐廳
2024-03-10 25 瀏覽
與朋友小聚傾吓計👯‍♀️cafe係不二之選餐廳充滿藝術氣質🤓牆上畫有壁畫😃以至小擺設都別具心思等地就哪左幾款食物邊食邊Chill😙🧇自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫🧇完全無諗過炸雞配窩夫係咁夾,仲要好好食!炸雞外層炸皮薄而脆,肉質嫩滑Juicy,再配搭香脆窩夫,好食到停唔到口😆🍝素帶子忌廉牛油果醬貓耳朵粉🍝素帶子其實係杏鮑菇,賣相迫真,食落多汁喔!貓耳朵粉相當掛醬,好味!😋🍫朱古力心太軟🍫外層香脆鬆軟,內裡流心度非常高,濃濃朱古力,唔太甜喔!😉二世祖📍大角咀福全街18號地舖
與朋友小聚傾吓計👯‍♀️cafe係不二之選

餐廳充滿藝術氣質🤓
牆上畫有壁畫😃以至小擺設都別具心思

等地就哪左幾款食物邊食邊Chill😙

🧇自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫🧇

🍝素帶子忌廉牛油果醬貓耳朵粉🍝

🍫朱古力心太軟🍫
外層香脆鬆軟,內裡流心度非常高,濃濃朱古力,唔太甜喔!😉

二世祖
📍大角咀福全街18號地舖
2024-03-07 17 瀏覽
來二世祖做真真正正既二世祖,大角嘴easy joe 特色西餐cafe, 有曬我平時鍾意食既野。呢度既裝潢塗鴉古靈精怪,充滿特色,都屬於必食必打卡餐廳啊。呢度有好多必食之選,亦屬於二世祖獨家之作。1. 美國🇺🇸牛肉蘑菇芝士🧀漢堡🍔配洋蔥圈 $148 超正牛肉漢堡有厚厚芝士🧀,漢堡包鬆軟,洋蔥圈香脆,好好味2. 素帶子忌廉牛油果🥑醬貓耳朵粉 $128 大大隻素帶子,外表真係好似帶子,原來係菰類,好特別口感,貓耳粉超creamy, 喜歡有牛油果🥑,味道👅與眾不同。甜品: 朱古力🍫心太軟配雪糕 $88 必食心太軟,熱辣辣的朱古力流心真係超級正啊,仲有玄米茶雪糕超級清新特別,撈埋一齊食才是味道的極致😋最後介紹返必飲二世祖飲品飲品: 二世祖特濃朱古力 $48 呢個朱古力超級濃郁無得頂,而且特別製造只能堂飲帶不走,真係要好好品嚐。百利甜酒朱古力 $48 最愛的百利甜酒加朱古力,凍飲特別好飲啊,一定要試😘😛
呢度既裝潢塗鴉古靈精怪,充滿特色,都屬於必食必打卡餐廳啊。
呢度有好多必食之選,亦屬於二世祖獨家之作。
最後介紹返必飲二世祖飲品
2024-02-07
1K
大角咀舊區橫街窄巷充滿小店 居然喺舊區都發現一間local Cafe😍😍尋到寶真係開心😆==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🍕墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅 有創意嘅Pizza唔試對唔住自己啦😬唔好講笑呢幾樣嘢呢啲看似格格不入 match埋一齊又幾好食喎😍🐣秘製蛋黃香辣醬雞翼 小食黎講雞翼應係唔小人嘅選擇 外脆內軟😍蛋黃味令到雞翼個味道昇華咗👍🏻🍝素帶子忌廉牛油果醬貓耳朵粉 個人鍾意貓耳朵呢一種粉 好似有個兜咁樣裝住啲汁 保證全部都掛汁😍牛油果令到成個醬更加濃厚Creamy 係會忍唔住一啖有一啖食哂都唔覺😆食完超滿足👍🏻🍫士多啤梨奶昔 唔係死甜果醬味 係natural 奶香濃得黎清新唔漏🫶🏻☕️Flat White 完全做到出面coffee shop嘅水準推薦👍🏻
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌

🍽️旺角後花園西餐廳🌴-探索大角咀成為咗我嘅新愛好 捐窿捐罅搵啲未食過嘅餐廳試下😏 今次呢間好近旺角係人氣店 夜晚嚟到要排一陣隊🚶🏻 啲食物真係唔錯 都值得等下😚-🐷大蒜絲自家烤乳豬意大利飯 $198大推呢個新菜式🤩 米粒硬身 真係有返意大利飯本來嘅質地😄 醬汁撈埋大蒜絲好香😋 自家烤乳豬都有驚喜 皮脆得嚟肉質好嫩滑🤗-🧇自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $148炸雞扒份量都幾大 配埋自家製醬汁同花生粒 味道好夾😌 咁邪惡嘅嘢 最適合嗌嚟大家一齊share🤣-🍰提拉米祖 $108Tiramisu好似一個細蛋糕咁嘅size 我覺得好適合幾個friend嚟慶生🥳 蛋糕底濕潤有咖啡味 唔錯唔錯😗-📍二世祖大角咀福全街18號地舖
🍽️旺角後花園西餐廳🌴
🐷大蒜絲自家烤乳豬意大利飯 $198

🧇自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $148

🍰提拉米祖 $108

📍二世祖
大角咀福全街18號地舖
這間又是bookmark了很久的餐廳,這天終於有機會來大角咀一試☺️為的就是他們家的特濃朱古力🍫說是大角咀,其實還比較近旺角站,所以下午逛街後便直接來這邊吃晚飯 🍴 二世祖秘製蛋黃香辣醬雞翼($78)有新品喔🆕 雞翼還有蜜糖可選🍯 但我是比較喜歡蛋黃的香💛 雞翼香脆微辣 🍴 大啡菇黑松露牛肝菌意大利飯($138)大啡菇很juicy🤎很愛黑松露的香味與滿滿菇菌的意大利飯,也愛有口感的飯!下單時店員有提醒,如喜愛偏軟的飯可以跟店員提出 🍴 美國牛肉蘑菇芝士漢堡配洋蔥圈($148)牛肉漢堡加了Rosemary 調味,偏軟腍,而配料則有蘑菇、芝士、生菜、蕃茄及生洋蔥🍔沒有加醬汁也不會乾🧅炸洋蔥圈也很香脆 🥃 凍二世祖特濃朱古力($48)果然沒令人失望🤎凍朱古力超香濃的!如像我們這樣點正餐,建議還是2人分享,因為整樽喝下真的很飽 🍹 洛神花柚子梳打($42)清新的梳打,可以平衡漢堡及炸物的飽膩感,始終美式食品還是配有汽飲品比較爽

🍴 二世祖秘製蛋黃香辣醬雞翼($78)

🍴 大啡菇黑松露牛肝菌意大利飯($138)

🍴 美國牛肉蘑菇芝士漢堡配洋蔥圈($148)

🥃 凍二世祖特濃朱古力($48)

🍹 洛神花柚子梳打($42)

2024-03-03
$249.5 (晚餐)
  • 大啡菇黑松露牛肝菌意大利飯
  • 洛神花柚子梳打
  • 二世祖秘製蛋黃香辣醬雞翼
2024-03-03 18 瀏覽
一向都聽朋友講大角咀多野食見openrice呢間Easy joe好多人推介仲轉左新餐單即刻過黎食lunch先即興無訂枱 去到已經full左好彩等一陣就有位🍋檸檬牛油蜆 $108餐廳的蜆肉每日新鮮購入,夠大粒亦無沙,用牛油炒過非常香,加上檸檬成個感覺好清新!🍝自家製冬陰功虎蝦闊條麵 $178第一次試泰式風crossover意粉!每一啖都有冬陰功味,好惹味得黎又唔會太辣!好醒神~虎蝦兩隻啖啖肉夠彈牙!🦀原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮飯 $218最鐘意食龍蝦🦞的我對呢碟讚口不絕呀!超濃郁龍蝦汁整的海鮮飯,配上一大隻香脆軟殼蟹,炸到金黃色,咬入去里面仲有蟹膏!店員仲好細心問我鐘意硬身啲定腍身啲,因為正常是偏硬~
一向都聽朋友講大角咀多野食

• 原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯
  • 自家製冬陰功虎蝦闊麵
  • 檸檬牛油蜆
2024-03-03 12 瀏覽
平日晚去都差唔多滿座真係算幾有人氣墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚薄餅 $178有軟殼蟹同煙三文魚,口感豐富,墨魚汁意粉就食得多,第一次配Pizza估唔到都幾夾👍🏻慢煮加拿大豬鞍架配特色酸梅蛋黄醬 $198肉質厚實鬆軟,火喉控制得好好醬汁開胃又惹味,底下薯蓉軟滑、充滿忌廉香味配菜嘅蘆筍同烤菇同樣出色二世祖特濃朱古力 $48朱古力味道夠濃稠,應該有70%左右,唔會好甜用玻璃樽裝,不過店員有提醒個樽係唔俾拎走二世祖超級窩夫配玄米茶雪糕🧇窩夫有4塊,好鬆軟,煙煙韌韌。玄米茶雪糕有輕微茶香,好食,旁邊綠茶醬配上窩夫都好食😋好中意茶味既甜品,唔會太甜
平日晚去都差唔多滿座
真係算幾有人氣

墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚薄餅 $178

有軟殼蟹同煙三文魚,口感豐富,墨魚汁意粉就食得多,第一次
配Pizza估唔到都幾夾👍🏻

慢煮加拿大豬鞍架配特色酸梅蛋黄醬 $198
肉質厚實鬆軟,火喉控制得好好
醬汁開胃又惹味,底下薯蓉軟滑、充滿忌廉香味
配菜嘅蘆筍同烤菇同樣出色

二世祖特濃朱古力 $48

朱古力味道夠濃稠,應該有70%左右,唔會好甜
用玻璃樽裝,不過店員有提醒個樽係唔俾拎走

二世祖超級窩夫配玄米茶雪糕
🧇窩夫有4塊,好鬆軟,煙煙韌韌。
  • 墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅
2024-03-01 79 瀏覽
呢間位於大角咀嘅餐廳,地方唔算大,但非常有人氣,當晚全場爆滿,好在我哋有book定位😎🥡避風塘魷魚鬚$78放上檯已經聞到好惹味避風塘風味,炸得香脆熱辣,但又唔覺油膩,juicy爽彈👍🍝素帶子忌廉牛油果醬貓耳朵粉$148以雞脾菇仿真帶子,外型極像,煎得金黃靚仔,而且鹹香juicy;貓耳朵煙韌好趙頭,粒粒沾上濃郁creamy 牛油果醬汁,粒粒滋味;牛油果份量非常之多,仲配上好多雜菇,口感豐富😋🧇二世祖招牌窩夫配軟雪糕$128 雪糕可揀玄米茶或豆腐,我哋揀咗玄米茶,果然非常濃香玄米味;窩夫外層微脆,內裡濕潤軟糯;並配上新鮮藍莓、綠茶味非常濃郁嘅抹茶蛋黃醬以及酸甜香濃嘅士多啤梨忌廉醬,絕對值得推介🤩🍹原粒青蘋果沙冰$48造型靚仔,沙冰混合青蘋果蓉好有質感,青蘋果味非常突出,甜甜酸酸好醒胃☕️百利甜酒鮮奶咖啡$48聞落去好香嘅Bailey味,Bailey及咖啡味道好平衡,飲落香醇順喉

🥡避風塘魷魚鬚$78

二世祖招牌窩夫配軟雪糕
原粒青蘋果沙冰
百利甜酒鮮奶咖啡
2024-02-29 11 瀏覽
今次係第三次黎食,推介朋友食上次覺得好味既闊麵同窩夫,另外試左魷魚鬚同朱古力,4款食物都好食,朋友都話冇介紹錯,好開心咁傾左一個晚上!雖然地點唔算係超方便,食物好味真係推介大家試下🥰🦑避風塘魷魚鬚 $78好惹味既避風塘口味,小小辣好過癮!魷魚鬚炸衣唔厚岩唔岩,份量以小食都唔小,下次都想再食!🌶️自家製冬陰功虎蝦闊麵 $178虎蝦好大隻,開左邊好易處理,冬陰功醬汁真係好香,每條闊麵都掛到汁好食!🧇二世祖超級窩夫配雪糕 $128雪糕上次食玄米茶,今次試下豆腐味!窩夫好厚身又煙韌,旁邊有綠茶醬好好食,仲有藍莓乳酪都好正🥤凍二世祖朱古力 $48超香濃朱古力味,好推介要試下!

🦑避風塘魷魚鬚 $78

🌶️自家製冬陰功虎蝦闊麵 $178

🧇二世祖超級窩夫配雪糕 $128

🥤凍二世祖朱古力 $48
超香濃朱古力味,好推介要試下!
2024-02-27 15 瀏覽
未能成為二世祖,唯有去EasyJoe ,望住牆上繽紛插畫,歎杯特濃朱奶,同朋友輕輕鬆鬆聚下又一晚😆🔅自家製冬蔭功虎蝦闊 $178兩隻虎蝦彈牙爽口,而冬蔭功醬汁飄香酸辣程度易入口,又有香茅清香,開胃惹味🔅原條鰻魚蛋包飯 $178賣相吸引,木魚花飄下飄下、圍住原條鰻魚鰻魚肥美且甜,嫩滑嘅蛋包飯加入紫菜,食落口感豐富🔅二世祖特濃朱古力 $48🔅特濃宇治抹茶白朱古力奶 $48特濃朱奶係招牌飲品,以玻璃樽獨立盛載,味道香濃厚滑;後者多一種抹茶香味,而用上白朱古力,甜度亦稍微高啲

🔅自家製冬蔭功虎蝦闊 $178
兩隻虎蝦彈牙爽口,而冬蔭功醬汁飄香
酸辣程度易入口,又有香茅清香,開胃惹味

🔅原條鰻魚蛋包飯 $178
賣相吸引,木魚花飄下飄下、圍住原條鰻魚
鰻魚肥美且甜,嫩滑嘅蛋包飯加入紫菜,食落口感豐富

🔅二世祖特濃朱古力 $48
🔅特濃宇治抹茶白朱古力奶 $48

• 原條鰻魚蛋包飯
  • 自家製冬陰功虎蝦闊麵
📍#大角咀 Easy Joe之前看到店家做優惠,一直都想吃他們的提拉米蘇,就給藉口去了😄餐廳點評:主食正常,甜點好吃😋餐廳貼心,座位上有掛鉤放包包🪝🍝明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉 $138挺健康的意粉,很多青瓜絲,有點像沙律🥗明太子醬配意粉很香又不會太鹹,加上青瓜絲就更清爽☺️🦀原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯 $198份量比較少,但很足料,能吃出下了不少海鮮🦐店員預先告知燴飯的米飯比較硬,可以調軟一點👍🏻🐟原條鰻魚蛋包飯 $158真的很厚實一條鰻魚,還有很多醬汁💦有驚喜,蛋包飯裡的飯加了飯素😜☕️提拉米祖 $108很大一個,吃下去很香咖啡味,還有一點酒味🤏芝士糊部分偏實,多吃有點膩,配咖啡/茶較好🍵店員很體貼,問是否用作慶祝,生日會附上生日牌跟蠟燭🎂總價錢-$555 (含10%服務費)評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)食物:🍀🍀🍀🍀環境:🍀🍀🍀🍀服務:🍀🍀🍀🍀🍀

📍#大角咀 Easy Joe

🍝明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉 $138

🦀原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯 $198

🐟原條鰻魚蛋包飯 $158

☕️提拉米祖 $108

總價錢-$555 (含10%服務費)

評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀
服務:🍀🍀🍀🍀🍀
一入門口侍應已經黑口黑面,舖頭位置寬敞又冇乜人,但係都要安排你坐喺已經有客嘅隔籬枱。坐低就俾個紙袋你話係垃圾袋,叫你自己將垃圾放入紙袋,完全係為製造垃圾而製造垃圾嘅舉動😓。食物價錢偏貴,但味道只係一般同埋好油,牛油粟米係牛油浸粟米,特別味道嘅咖啡都屬於伏,Tiramisu 咖啡飲落似朱古力奶多啲,甜到一個點,甜酒咖啡但係一浸怪味,結果飲咗半杯就算。成間鋪應該有三十幾個位,在場坐得嗰六個人,食完嘅嘢都唔會有人主動嚟收,攞支辣椒仔都要行到去吧枱搵人攞先有,三個字,唔建議。完。